RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-10-20 03:15:10

Dagens Svenskbladet - Kultur

Senaste nyheterna - www.svenskbladet.se

Är du en Covidiot? Ta Svenskbladets Quiz för att få svaret!

Den rådande Covidkrisen har påverkat  samhället fundamentalt, ofta till det negativa.
Är du orolig att du blivit en så kallad Covidiot? Nu kan du ta Svenskbladets quiz för att få reda på svaret.

Hur ser din nya morgonrutin ut under Coronakrisen?


A) Äter frukost kl 8 vid köksbordet samtidigt som jag håller mig informerad om dom senast nyheterna via min surfplatta.

B) Äter frukost kl 8 på balkongen med Håkan Hellström på absolut högsta volym i Bluetoothhögtalaren.

Vilket TV-program har varit din favorit sedan Coronakrisen startade?


A) Gamla repriser av Farmen och Love Island,  avsnittet där Louise slänger gröt i ansiktet på Krisi! Allt känns så normalt i dom, tänk att folk kunde sitta vid samma bord och äta med andra människor i en grupp bara sådär!

B) Den där serien om tigrarna på Netflix, Tigerkungen?

Vad oroar dig mest med Covid19-krisen?

A) Att den äldre befolkningen och dom med underliggande hälsoproblem kommer att dö av viruset, eller bara att dom far illa för att dom isolerats så lång tid.

B) Min Thailandsresa är bokad för Augusti, om den ställs in vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till!

Hur tycker du regeringen har hanterat Corona-krisen?

A) Det har uppenbarligen varit en svår kris att hantera från ett politiskt perspektiv, det är bra att politikerna tagit ett steg tillbaka och litat på experterna inom området, i form av vår statsepidemiolog Anders Tegnell

B) Regeringen har skygglappar för det verkliga problemet, ett kinesiskt labb designade detta virus och spridde det sedan via 5G nätverket och infekterade Afghanska samt Afrikanska flyktingar för att förstöra västvärldens ekonomi och på så vis långsamt etablera världsherravälde!

Svarsguide till resultat

Mest A

Grattis, du är en normal människa med empatiska känslor.

Mest B

Du är en fullfjädrad Covidiot, det kan vara en bra idé om du isolerar dig dom kommande månaderna, inte för att skyddia dig från Corona, utan för att resten av världen ska slippa träffa dig.


En musikhistorisk tidslinje över Svensk våldsbejakande populärmusik

Det rapporteras i dagsläget mycket om musik som glorifierar droger och kriminalitet, men är det verkligen ett nytt fenomen? Svenskbladet har sammanställt en tidslinje.

Tidigt 70-tal - "Maria går på vägen" - Björn Afzelius

En misogyn sång som beskriver en överfallsvåldtäkt, brott mot knivlagen och mord. Gärningsmannen går fri, kvinnan bestraffas däremot.

70-talet - "Så gick det till när farfar var ung" - Yngve Forssélls Orkester
Hedersrelaterat våld samt misshandel beskrivs i denna låt från Svenskt 70-tal, där "Farfars"-karaktären löser problem med våld snarare än dialog och charm.

80-talet - W.A.S.P.
WASP är egentligen inte ett svenskt band men tillsammans med Kiss och Twisted Sister representativt för den satanistiska hårdrocken som höll Sverige i ett järngrepp på 80-talet. Satanisten Anders Tengner ställdes mot väggen av Siwert Öholm i programmet "Svar Direkt".

80-talet - "Beväpna er" - EBBA GRÖN
Beskriver långt framskridna planer på en statskupp, SÄPO övervakade bandet under åtskilliga år.

HipHop - Latin Kings, Petter, Ken Ringh
Olika vapen såsom Stilett, butterfly och Bazooka figurerar i Norra Botkyrka vilket egenligen var en enda stor krigszon.


Mr. Cool nominerad till alternativt nobelpris

Efter att Svenska Akademien ställt in årets Nobelpris i litteratur bildades Den Nya Akademien. Nu har den nya organisationen presenterat de nominerade till årets alternativa ”Nobelpris”.

På tisdagen presenterade en jury (som alltså inte är någon akademi) årets ”Nobelpris” i litteratur. Bland de nominerade återfanns flera kända svenskar. Mest överraskande var att artisten och den så kallade "cis-kingen" Anton "Mr. Cool" Magnusson som finns med på listan. 

Den Nya Akademien förklarar valet av den kontroversielle, misogyne artistpersonan så här:

- Det som den gamla akademien stod för var gamla ideal och något så obskyrt som "den goda smaken". Den Nya Akademien vill göra upp med detta. Ingen jury ska få berätta vad som är "god smak". Vi står upp för yttrandefrihet och fritt konstnärligt skapande - och därför har vi valt att nominera Mr. Cool.

Sen att han slaktade Grizzly på Vendetta, 2012. Aouch, tror Grizzly fortfarande inte återhämtat sig efter "utbud och efterfrågan"-barsen.


Efter akademikaoset: Kungen delar ut nobelpriset 2018

Efter svenska akademiens kollaps har nu akademiens beskyddare samt högste beslutsfattare stigit in för att dela ut årets nobelpris i litteratur.

Ja det är ingen mindre än kung Carl XVI Gustav  som delar ut årets Nobelpris i litteratur, detta ansvar faller på honom då han som arvtagare sedan Gustav III är akademiens grundare.

Under en kort ceremoni vid Stockholms Slott deklarerade Kungen vem som tilldelas priset;
- Årets Nobelpris i litteratur tilldelas Tom Clancy, för många spännande deckare med oväntade vändningar och skurkaktiga ryssar eller kineser i centrum av handlingen.

Kungen förklarade att det inte var ett lätt beslut att ge priset till Tom Clancy;
- Egentligen ville jag ge priset till Ian Fleming, han som skapade James Bond-filmerna, men han är tyvärr redan död.


- Det är förresten enbart böcker som finns som film, eller författare med ljudböcker som kan få Nobelpriset nu.


Tre personer som ingen kommer ihåg namnet på lämnar någon tråkig kommitÃ...

Under fredagen lämnade tre personer någon viktig institution som typ ingen känner till förutom kulturvetare och rödvinssossar från 70-talet.

Det är oklart hur många personer som var med från början, varför dom blev medlemmar, och varför tre personer hoppade av, men det är helt klart jätteviktigt eftersom Dagens Nyheter skriver att utländska medier skriver om avhoppen, jätteviktigt.


Män anklagade i #metoo bakom ny julshow

Hashtagen #metoo slog ner som en bomb i Mediesverige och kostade flera framstående programledare och medieprofiler jobbet. Nu går killarna ihop och sätter upp en julshow.

- Det tedde sig helt naturligt att om man förlorar sin plattform så skapar man sig en ny, säger Lasse Kronér, en av stjärnorna som ska medverka i Ladies Night (Barely Legal) i vinter.

På scen kommer man bland annat kunna se Martin Timell, Lasse Kronér och en ännu ej namngiven komiker. 

- Det kommer vara en kväll full av skoj och skratt. Lite fräckisar, lite naket, säger Lasse Kronér.

- Hittills har vi mest övat på ballongdansen ihop. Det finns något tidlöst kittlande med att tvingas se en annan mans penis. Enkel underhållning, sånt som går hem i stugorna liksom.

 

 


Spridda upplopp i landet efter Magdalena Ribbings bortgång

Den folkkära vett och etikett-experten Magdalena Ribbing gick nyligen bort, en tragisk händelse som Svenskbladet beklagar.

En följdeffekt har blivit att vissa delar av landet snabbt har förfallit i barbari, i Göteborg gav inte en man sin sittplats på spårvagnen åt en gravid kvinna vilket resulterade i handgemäng, i Borås kom en man till en fest utan att ha en present med sig till värdinnan och i Skövde yttrade en kvinna ett främlingsfientligt ord åt en utländskt född man som hon tyckte körde dåligt.

Kravallpolis fick även sättas in i Göteborg under Söndagen då en hel folksamling glömde bort hur man uppför sig i ett civiliserat samhälle.

Göran Stollerud, professor i socialantropologi samt en idog samlare av olika ölkapsyler, har kommenterat händelseförloppet;
- Hela Sveriges pretentiösa medelklass vet nu inte längre hur dom ska bete sig på bröllop, dop och andra högtidligheter.

- Vi andra som kan tänka själv är inte drabbade.


Rapport: Funk verkligen jättejättedåligt

Musikstilen "funk" utvecklades under 1960-talet och sägs vara en blandning av soul, jazz och R&B.  

Nu framkommer det att funk är jättejättedåligt.

Det är inte vetenskapligt bevisat att funken är jättejättedålig, men empiriska studier under helgen visar på att så är fallet. 

 


Åh nej: Pappa har precis upptäckt Coldplays "Fix you"

2005 släppte den brittiska pop-/rockbandet Coldplay albumet "X&Y". Ett album som avslutas med det numera välkända spåret "Fix You". En låt som spelats flitigt både i reklam, på fotbollsmatcher och nyligen också spelats för första gången i Göteborg.

Nu, 12 år efter att albumet "X&Y" släppts, har det framkommit uppgifter om att pappa hört låten. 

Enligt uppgiften har den spelats på pappas bilstereo, ackompanjerad av kraftuttryck som "förbannat stark", "oerhört bra" och frågor som "Har du hört den här låten, Micke?", "NU kommer trummorna in här snart!" samt "Vänta bara till mamma får höra den här!"

Låten ska även ha hörts vid 01-snåret från pappas och mammas sovrum, på lite för hög volym.

 


PewDiePie nekar till anklagelser om bajs

YouTube-kändisen PewDiePie nekade under måndagen till att han ätit bajs.

- Jag har aldrig ätit bajs, jag kan ha smakat på bajs då och då men den som känner mig vet att jag egentligen inte äter bajs.

- Ifall jag äter bajs då och då så är det inte för att jag tycker om bajs, utan för att jag vill se hur folk reagerar.

- Alltså det är en sjuk värld där ute, det finns folk som faktiskt äter bajs, fast inte jag såklart.