RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-23 20:02:58

Atasteoffelicia blogg

Atasteoffelicia blogg på Nouw

Missfallet

2019-02-08 01:44
Från Atasteoffelicia

tänkte berätta en sak som jag under två månader inte har bearbetat.

Allt började efter min födelsedag 21 oktober, jag kände att något va väldigt fel med min kropp. Min tanke var att min mens va påväg eftersom jag hade både ont i brösten och blivit svullen vid magen som jag vanligtvis blir när jag ska få min mens.. Men kände endå att något inte stämde så köpte ett grav-test, både förvånad samtidigt som jag inte vart det så visade det ett plus. Tankarna började snurra men hade nästan redan bestämt mig att jag ville behålla det. självklart pratar jag med min kille om det. vi beslöt att behålla det. Jag va så lycklig och kunde inte riktigt smällt det samtidigt som jag inte ville hoppas för mycket efter som allt kan hända påvägen.Tiden går och hela livet blir förändrat men till något bra och vi gör ett ultraljud för att båda ska fatta att det verkligen var något där inne. Det visar sig va en bebis där och då var jag i vecka 9. den 25 dec åker jag upp till akuten för att jag har en mindre blödning och känner att något är fel. Där uppe gör dom inget alls får inte ens komma till gyn för att se att alt va bra där inne. 26 dec åker jag upp igen då jag blöder mer och har ont i magen. då får jag iaf komma till gyn för en undersökning. Läkaren hinner bara säga " Jag ser men bebis men..." hela min värld bara rasar samman. Det som gör mest ont är att bebisen dog i vecka 9 så precis efter vårat besök hos barnmorskan. Jag ringen min kille och är helt förstörd.......


Jag kommer fortsätta i ett nytt inlägg <3

Inte planerat men så lycklig

2019-01-05 18:10
Från Atasteoffelicia

Nu tänkte jag berätta hur jag träffade A. Någon vecka efter att jag hade lämnat mitt tidigare förhållande så började jag ta upp kontakten med folk jag inte kunde ha kontakt med tidigare. ville mest bara snacka skit och se vad som hände i deras liv just nu. En av dom var A. vi snackade ett tag och bestämde för att träffas. Vi träffades flera gånger och kände väl just då att att det inte va mer än en kompis. Med tiden så flyttade jag hem till lägenheten och vi hängde ganska mycket där. Tog inte lång tid tills han fick nyckel till lägenheten. Minns att jag sa till A " Jag hoppas jag inte får känslor för dig, blir jobbigt om du inte känner samma sak" Men nu står jag har Kär och otroligt lycklig att han kom in i mitt liv.


Lite kortfattat om hur A och jag träffades....

Efter 9 år tar det slut

2018-12-28 13:14
Från Atasteoffelicia

Mycket har hänt sen jag var aktiv på bloggen och kommer ta det i två eller 3 delar så ni slipper läsa en hel bok.

Ni vet att jag var tillsammans med en kille och vi höll ihop i 9 år, men i augusti tog det slut. Jag kommer inte gå in på varför det tog slut men det var jag som lämnade honom. jag bodde hemma hos min mamma i typ 2- 3 veckor så han kunde flytta alla sina saker. Det vara självklart jobbigt och samtidigt fick jag och min mamma en jättefin relation. Under den sista veckan fick jag upp kontakt med en kille jag träffade för flera år sen, mest på fester. Han kom in som ett yrväder och fick en stor plats i mitt hjärta ganska snabbt. Jag hade absolut inga planer på att bli så kär som jag vart just då. Jag är lycklig med honom och han finns alltid där. Lyfter upp mig när allt har rasat för mig. Kommer att berätta mer om oss i nästa inlägg.

Nu är jag tillbaka!

2018-12-27 13:17
Från Atasteoffelicia
Hej!

Nu är jag tillbaka på bloggen igen. Mycket som har hänt sen ni läste min blogg och kommer berätta allt i ett annat inlägg. Hoppas alla ni mår bra och ser fram imot att läsa om hur mitt liv ser ut i dag

10 min 200 kr

2017-07-26 09:56
Från Atasteoffelicia

Hur mår ni? själv mår jag bättre efter efter operationen. Va på besök på vårdcentralen i morse för att ta bort dränering. Det tog 10 minuter och jag är 200 kr fattigare. Det är sjukt egentligen vilka kostnader det är. jag är så tacksam över allt stöd och så många som har brytt sig och ställt upp för mig dom här dagarna. Min sambo har varit vid min sida hela tiden ,tröstat mig när jag har varit ledsen och bara funnits där för mig <3 Nu hoppas jag att allt vänder till det bättre!

akuten + operation

2017-07-24 08:39
Från Atasteoffelicia

Allt började i måndags. uppsökte vårdcentralen för smärta vid ryggslutet. dom undersökte mig och skickade remiss till Universitets sjukhuset. Där kollar dom och säger att jag ska komma till akuten och smärtan blir värre eller om jag får feber.

Onsdag. Känner mig hängig och tar tempen som ligger på 38. Men envis som jag är så fortsätter jag fram till fredag förmiddag då smärtan vart för jobbig.

Fredag. Åker upp till akuten runt 11:10 det tar fram till 5? tills jag får träffa en kirurg som bedömer att jag ska opereras då gick allt jätte fort.

Måndag. Jag är hemma igen, fick åka hem på lördags kvällen. Har ont där dom opererade och är fortfarande väldigt trött.

Pilonidalcysta

En pilonidalcysta sitter i mitten av ryggslutet, precis där skinkorna delar sig, och visar sig ofta genom att du får en varfylld böld där. En pilonidalcysta kan vara upp till cirka fem centimeter i diameter. Det är inte helt känt hur en pilonidalcysta uppstår, men förmodligen beror det på att ett hårstrå har tryckts tillbaka in i sin hårsäck. Då kan det uppstå det en inflammation i hårsäcken. En orsak kan till exempel vara att du har ett arbete där du sitter stilla mycket.

Om den inflammerade hårsäcken brister kan det bildas en liten kanal upp till huden, en så kallad fistel. Ofta rinner det lite vätska eller var från fisteln. Om bakterier kommer in genom fistelgången kan pilonidalcystan bli infekterad, och då får du en böld.

Pilonidalcystor är vanligare bland män än bland kvinnor och besvären kommer ofta i tjugoårsåldern. Om du får behandling blir du av med pilonidalcystan, men det kan ta tid och vara besvärligt.

Symtom

En pilonidalcysta brukar upptäckas genom att du får en böld i ryggslutet som gör ont.

Du kan ha märkt att det under en tid har kommit lite illaluktande vätska från området vid ryggslutet, även om du inte har en böld.

Behandling

En pilonidalcysta som har utvecklats till en böld behandlas genom att en läkare gör ett snitt i bölden för att tömma den på var. Du får lokalbedövning innan bölden töms. Sedan får du gå till en distriktssköterska under någon vecka för att få såret omskött.

Eftersom besvären ofta kommer tillbaka, kan du behöva få pilonidalcystan bortopererad. Det brukar göras när du inte längre har någon böld. Under operationen får du ryggbedövning eller är sövd. Efter operationen tar det oftast fyra till fem veckor innan såret har läkt. Du kan sitta och gå efter ingreppet, men det kan vara ömt och strama.

När ska jag söka vård?

Om du märker att det kommer vätska eller var från ryggslutet bör du kontakta en vårdcentral.

Om du snabbt får stark smärta eller ömhet runt ryggslutet bör du direkt söka vård på en vårdcentral eller en akutmottagning.


helt förstörd

2017-07-16 13:35
Från Atasteoffelicia

Hur mår ni i dag? själv mår jag inget vidare. har jätte ont i min svanskota och jag vet inte vad jag har gjort. ska ringa 1177 och se om dom kanske har någon ide på vad det kan vara. Söndag igen och även om jag har ont i ryggen så måste jag ta tag i lite sysslor här hemma, och i kväll ska jag bara mysa framför tv:n med min älskade sambo <3

​Bilder från gårdagen och från onsdagen =)

dagarna

2017-07-11 21:15
Från Atasteoffelicia

Hur mår ni? själv mår jag bra men är trött. I går va första dagen på jobbet efter semestern och det kändes faktiskt skönt att komma igång med rutinerna igen. Det märks att det är många som är iväg på semester nu. det är så lite rörelse och inte alls lika mycket folk som det brukar vara. annars har det inte hänt så mycket så jag känner att jag avslutar inlägget här och tar kväll. Puss på er <3

Vad tycker ni?

2017-07-09 20:45
Från Atasteoffelicia

Alla ni som har smakat den här, vad tycker ni om den? hiss eller diss?

Den får en stor diss av mig! Den va väldigt klen i smaken och konsistensen va hemsk.

Blir bortskämd

2017-07-09 16:39
Från Atasteoffelicia

​Nu är vi hemma igen efter att varit i stugan och bara njutit och haft lite bebismys. Jag och Jonas fick en "liten" överraskning av våran kompis packe.En jätte fin gräsklippare,så nu kan vi klippa gräset på riktigt. Ibland blir man sså bortskämd av kompisar.en för tidig födelsedags present till mig och en i efterskott  till jonas.