RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-05 22:50:37

Idaleinvall blogg

Idaleinvall blogg på Nouw

6 December

2018-12-07 00:49
Från Idaleinvall

Hej!

Uppdateringen här går inte så bra som ni märker haha... Finns dock en anledning till det som jag kommer prata mer om när tiden är rätt! Det har dock hänt roliga saker sen sist jag skrev och har roliga saker planerade också. Har även tänkt jag ska försöka uppdatera lite om vardagslivet som aupair och inte bara utflykter.

För någon vecka sedan hade jag en vän hemma från Sverige på besök, jag var dessutom ledig nästan hela den veckan vilket var så himla behövligt!! Jag och min kompis Emmy hängde iallafall en del i downtown bland annat var vi där på Black Friday. Asså Balck Friday var verkligen en upplevelse ändå heeelt fullt med människor överallt och vilka reor det var?? liksom 50% rea på allt i vissa butiker, så fyndade lite;)

Förutom att kolla i affärer besökte vi Alcatraz, vi hikade, turistade runt lite och åt ute konstant (mums)!

Juste har även varit här i över 100 dagar (!!!!!!) idag när jag skriver detta är det dock 108 dagar.

Dag 76 - Muir Beach Coastal Trail

2018-11-07 01:14
Från Idaleinvall

Söndag eller som jag och Vendela säger Hikedagen haha

Träffade Vendela i Söndags och vi hade inte riktigt planerat vad vi skulle göra förutom att hälsa på Vendelas en värdbarn som hade barnkalas och som vanligt hänger jag med och ''crashar''. Nej men vi svängde förbi en stund och hälsade på alla, åt lite tårta sen hade de även bokat en kille som skulle hålla i en liten djurshow med bland annat ormar och spindlar för barnen

Efter det hade vi inga planer egentligen, utan blev lite spontant en hike och sååå mysigt och skönt var det. Vädret var perfekt oh vi bara vandrade runt lite på spåren och pratade om allt mellan himmel och jord. Något vi pratade extra mycket om är hur skönt det är att faktiskt vara här i usa (?) men även att alla borde åka som aupairer, man lär så så himla mycket! Man blir mer självständig och man lär sig ta hand om tiden och människorna runt om en!Halloween

2018-11-02 10:44
Från Idaleinvall

Halloween, ja vart ska man börja? I lilla Sverige är ju inte det så märkvärdigt men i USA är det en mycket större deal! Jag och Ellen firade halloween helgen innan riktiga halloween-dagen. Vi började dagen med en sväng inom downtown då jag hittade hitta hittat kläder till min utklädnad hehe som tur var hittade jag kläder (!!!) var egentligen inget märkvärdigt utan bara en leopard haha.

Vi fixade oss iallafall tillsammans hemma hos Ellen som kom även en av Ellens kompisar också innan vi drog vidare till en annan tjej i city som vi var hos en stund innan vi drog tillbaka till downtown för en ''fest'' vi var bjudna på... Den var i en lokal där men tbh var den inte så rolig så jag och Ellen drog istället hem till henne och beställde hem lite mat hehe

Men var dock sjukt kul att se allas engagemang på halloween-dagen, alla eleverna i skolan var utklädda och alla husen dekorerade. Mina värdbarn kom även hem med 2 GIGANTISKA påsar godis efter att de gått bus eller godis..

Santa cruz

2018-10-07 21:33
Från Idaleinvall

En trip till Santa Cruz stod på schemat inför denna helgen. Även den första resan (?) sen jag kom hit!! Tanken var att vi skulle kör längs med kusten dit men eftersom vi inte fick tag på någon bil blev det bussen ner samt en övernattning där. Själva Boardwalken var ju en dröööm!!! Det enda intressanta i själva Santa Cruz var ju typ boardwalken så en trip ner över dagen hade definitivt räckt! men var iallafall så skönt att få komma iväg lite och se något nytt!

Dag 18 - Stinson Beach

2018-09-09 23:44
Från Idaleinvall

Stinson Beach, asså wow. Jag och mitt lilla crew (?), squad(?), ja vad man nu vill kalla det bestämde oss för att dra ut och göra S'mores, som de äkta amerikanerna vi är<3 Vendelas värdföräldrar hade pratat om hur fint Stinson Beach var och visste sedan innan att det var min värdbarns favoritstrand, så varför inte då dra dit, chilla & göra s'mores. Hela vägen dit samt själva stranden kändes som en ''solsemester''. Men var verkligen huuur fint som helst där och vi stannade tills solen gick ner. Så mysig dag verkligen!!

Innan vi drog till stranden som var dagens ''main plan'' så drog jag och ellen en sväng inom Target (åter igen äkta amerikan) för att köpa lite 'bra att ha saker'. Vi käkade även på Gott's som jag hört skulle vara sjukt nice, såå nice ställe verkligen!!

Day 11

2018-09-02 22:53
Från Idaleinvall

Min första lediga helg och klart ska den utnyttjas på allra bästa sett. Vendela hade en tysk-au pair hos sig idag som hon hade umgåtts mycket med när hon bodde i Texas. Så vi drog ihop hela gänget och åkte runt på lite sightseeing (om man ens kan kalla det för det?) till kände instagram platser typ haha.

Första stoppet var Point Bonita Lighthouse, det var en lite hike för att komma till själva fyren men såå fint var det verkligen där, synd vi hade lite otur med vädret bara för det blåste, var kallt och så himla dimmigt. Man skulle egentligen kunna se Golden gate bridge från själv stigen men var alldeles för dimmigt för det.

Nästa stopp var Rodeo Beach! Vi tog mest en sväng inom där för vi redan var så nära. Även fast vädret inte var på topp var det ändå en hel del folk på stranden som antingen surfade, grillade eller hade picknick.

Tredje stoppet var Golden Gate Bridge!! Vi hade turen att efter en liten väntetid i bilen tillslut hitta en parkering. Vi tog lite bilder vid bron med men tog även en liten promenad på den, men eftersom det blåste ännu mera här så drog vi ganska snabbt oss tillbaka till bilarna för ingen var riktigt klädd för 14 grader. Tro mig, man kanske tänker att det inte är så stor skillnad på temperaturen I San Francisco som 30 minuter utanför men det är faktiskt såååå stor skillnad!!

Och sista stoppet på vår lilla ''roadtrip'' var The Hippie Tree som ligger i Tiburon. Vi kom dit precis lagom till solnedgången och var helt fanastiskt då utsikten däifrån var såå fin.

More Than A Week

2018-09-01 20:48
Från Idaleinvall

Okej, så bättre sent än aldrig men jag har nu varit hos min värdfamilj i över en vecka så kände det var dags för en liten uppdatering. Första veckan var rätt så kaos obviously(!!), men känner nu att jag börjar få in rutiner. Det har varit väldigt mycket med att ställa om sig själv, lära sig rutiner och hemlängtan. Det blev genast mycket lättare när jag började få kontakt med andra au pairer i närheten dels för att kunna hitta på lite roliga grejer tillsammans men även för att kunna prata om allt då de verkligen förstår vad man går igenom!

Sen jag kom hit har jag umgåtts mycket med min värdfamilj jag ska spendera ett år med, speciellt barnen. Den äldsta av pojkarna hade en fotbolls cup första helgen så var då man och hejade på, vi var även och lucnhade på olika ställen och tog en sväng till Tiburon. har även varit ute och käkat med 2 andra svenska au pairer som inte bor så långt ifrån mig, extra skönt att lära känna lite andra svenskar.

Tänker att jag nu fram över ska försöka(!!!) uppdatera dagligen så att ni där hemma som läser kan se lite om vad jag gör om dagarna, eller iallafall de dagarna jag hittar på lite roliga grejer. Hörs

Academy

2018-08-26 18:50
Från Idaleinvall

Den 20e Augusti påbörjades mitt Aupair år! Vilken nästan är en vecka sen idag(??) Innan man får åka iväg till sina värdfamiljer behöver man delta i Aupaircare Academy i New Jersey i 4 dagar som kort och gott är en slags utbildning som förbereder en för året. Vi fick dela rum med andra au pairer som skulle till samma område som en själv vilket var skönt då man kunde få kontakt med andra som skulle till samma ställe, men det var även så sjukt obekvämt att dela rum med 2 andra man aldrig tidigare träffat.

Vi fick bland annat lära oss om första hjälpen, barnens utveckling och disciplin, men även saker som hur man hanterar hemlängtan. Lektionerna varade ungefär mellan 8-17.00 så efter det var vi sedan helt fria.

Jag tog flyget till New Jersey med 2 andra svenska tjejer och en från Danmark, vi 4 blev snabbt en liten squad! En kväll drog vi in till New York eftersom Aupaircare erbjöd en tour där man kunde köpa biljett till. Sen resten av kvällarna chillade vi mest och lärde känna varandra. Skit goa tjejer (!!!) och sååå synd att vi inte bor på samma ställe:( På torsdagen satte vi oss på flyget igen för att äntligen komma fram till våra värdfamiljer, vilket för mig var en 6h flygresa eftersom jag skulle från New Jersey till San Francisco.

En månad kvar

2018-07-20 15:56
Från Idaleinvall

Hej och välkommen!

Jag heter då Ida och är en 18-årig tjej från Blekinge som den 20e augusti flyttar till USA för att jobba där som au pair. Planen är att jag ska stanna i USA i ett år. Familjen jag ska jobba hos bor ca 20 minuter utanför San Francisco och det är 2 pojkar på åldrarna 5 och 7 jag kommer ta hand.

Au pair är en typ av Nanny kan man säga. man bor hemma hos en familj och tar hand om deras barn men även lätta hushållssysslor. Man får en ganska så liten lön men familjen står för husrum och mat. I programmet ingår det även att man ska läsa 6 credit på ett amerikanskt college.

Hoppas ni vill följa med på mitt äventyr!