RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-09-20 08:01:14

Emmawetterholm blogg

Emmawetterholm blogg på Nouw

En liten bit påväg

2014-02-24 17:21
Från Emmawetterholm
Lite efter 10 på morgonen idag så kom målaren, han va rätt snabb han fixade grundjobbet på lite mindre än 2 timmar, han kom ca 15 efter 10 sen gick han och drack kaffe i 20 min sen så va han klar 5 i 12 så de gick fort. Imorgon kommer han vid typ halv 10 och tapetserar så han lär va klar innan lunch tror jag! Skönt för jag vill inte sova i vardagsrummet mer...

En natt räcker men de blir la 2 endå, men de blir ju snyggt! Loke ville inte sova så bra inatt, han vaknade varje timma och va vaken i 15 minuter och vifta eller ja han va inte riktigt vaken men viftade och sparkade som en tok och sen somnade om. Han fick ju sova mellan mig och oliver för hans säng står inknökad i storasysters sovrum och vagnen ville han Inte sova i.

Men de resulterade i att han har sovit en hel del nu på dagen så då har jag passat på och vila upp mig så jag orkar med en till natt med en orolig bebis :)

Kanske, kanske inte?

2014-02-23 22:57
Från Emmawetterholm
Är lite kluven hur jag ska göra... Min lille blir 4 månader den 25 nu och han är en pina att gå med på stan! Så fort vi kommer in så ska han upp! Han måste se och va med och de är så jäkla bökigt och bära på han samtidigt som man kollar kläder och kör en vagn samtidigt... Men han skriker ju annars som en tok, när vi är ute och går måste suffletten va nere och inget vindskydd utan han ska se hela tiden! Börjar bli trött på de men han är ju bara 4 månader och ska inte sitta upp förlänge, men då tänkte jag sittdelen i liggläge? Då kan jag höja upp han i kanske 10 minuter när jag går i affären? Det blir ju lika jobbigt för ryggen som när jag bär han på armen? Nästan iallafall, så jag prövade. Men då ser jag att min sittdel Intr går att ha i fullt liggläge.... Den går nästan mab ligger ner men bara lite upp... Vet att vi har en exakt lika dan liggdel i förrådet med fullt liggläge men tyger är så fult så kanske bara ska byta tyg på dom?

Ja får se hur jag gör...

Tvättar och tvättar!

2014-02-23 18:24
Från Emmawetterholm
Gud är inne på min sjätte maskin tvätt nu... Det är den sista för den här gången! Brukar tvätta 2 ggr i veckan så då blir det ca fyra maskiner men nu har de blivit mer och mer varje gång för Loke dreglar och spyr mycket mer nu, så då för man tvätta mer... Och Loke ligger och lufttorkar mycket när jag smörjer in han flera gånger om dagen och han är en liten pojke som gillar att kissa när han är utan blöja så många nerkissade handdukar och filtar blir de med!

Så snart är jag äntligen klar och då ska de lagas mat och sen plocka ur alla saker ur vårt sovrum för imorgon får vi nya tapeter! Har haft lite små diskussioner med oliver om vilka tapeter vi ska ha och äntligen så gav han med sig! Han ville ha svarta först men de blir ju inte så mysigt tycket jag..

Men ut till tvätten igen :)

Någon av dom här ska de bli! Men tänker inte visa vilken fören det är klart!


Varit lite jobbigt

2014-02-23 15:10
Från Emmawetterholm
Har inte skrivit på ett bra jävla tag, anledning? Min son har fått utslag och inte mått så bra dom senaste 2 månaderna... Eller ja rättare sagt 2,5 månaderna, vi gissar på mjölkprotein allergi men vi vet inte exakt. Vi är inne på 3 sortens special mat och nu är det neocate han har som är lite mer speciel än dom andra han prövat (althera, nutramigen) men orkar inte riktigt gå in på det just nu, har varit på sjukhuset några gånger då hans mage och utslag inte varit roliga alls... 9 bajsblöjor om dagen har de blivit med blandade konsistenser, men mest löst och geleklumpar med trådar, hans utslag har varit torra eller kletiga och dom kliar som fan på han... Han har haft först kortison salva i 2 veckor men efter ca 3 dagar kom det tillbaka och stannade kvar trotts fortsatt behandling, sen gjorde vi ett uppehåll i 1 vecka och började igen, nu efter 1,5 veckas behandling så kom de tillbaka efte ca 3 dagar och har stannat kvar trotts fortsatt behandling....

Det är lite krångligt så tänkte skriva lite mer om det någon annan dag men tänkte slänga in lite bilder på hur de varit...

Vissa av bilderna ser de inte så farlig ut och detta är när kortisonet har värkar men de börjar komma tillbaka...

Mot öppna förskolan

2014-01-29 09:23
Från Emmawetterholm
Idag är det onsdag och kl är snart halv 10 och det betyder att det är dags för ungdomsgruppen att träffas igen. Vi är ett gäng tjejer som har barn i olika åldrar, Loke och hans kompis Eira är minst på ca 3 månader sen är de blandat där imellan men den äldsta är ca 15 månader. Vi är lite blandade i åldrar men ändå unga om man säger så! Det är nog 3 gången vi går dit då de öppnades den 15 januari igen. Det är faktiskt riktigt roligt och vi sjunger med barnen och sedan äter vi också! Alltid trevligt att äta flera stycken, speciellt med massa barn som sölar och kastar mat! Jo men det är roligt och få se vad det är som väntar en.

Men nu ska vi snart gå! Måste bara väcka Loke och ta på han sina kläder så ska vi gå iväg! Bor ändå bara 5 minuter bort så ingen idé att väcka han innan! Han kan få mat när vi kommer fram :)

Tugga tugga

2014-01-28 10:20
Från Emmawetterholm
Nu ligger lillen och sover i mitt knä, så mysigt! Nu det senaste har jag märkt att han utväklas och lär sig nya saker! Som att tugga på allt! Även nappflaskan! Så tillslut gav jag upp och gav han en napp att tugga på som är förliten så inte den han har nu blir förstörd! Han bara tugga och tugga när han åt så de kom mat överallt! Tror han börjar få tänder så han vill tugga på allt. Även sitt eget finger är gott att tugga på men inte någon bitring funkar på den lille! Han gillar även att tugga på penseln man har i köket med... Men jaja sålänge han är glad och inte gnäller för de kliar så!

Idag ska jag och syrran till ÖB och lite roliga affärer och se om vi hittar någon inredning till hemmet för den 3 februari har jag och oliver bott ihop i 6 månader och vi har inte köpt en enda sak till lägenheten så nu måste det fixas!Får ny granne

2014-01-26 12:19
Från Emmawetterholm
Idag har vi eller ja rättare sagt oliver hjälpt min syster att flytta! Hon flyttar in i huset bredvid mig så vi blir grannar. Jag är fortfarande inte riktigt återställd efter förlossningen då jag förlorade 2,2 lite blod. Jag blir väldigt yr och helt orklös av minsta lilla.. Har lågt blodtryck och ska och ta ett blodprov för att se hur järnvärdet är om jag ska ta några tabletter eller så. Men då vaktar jag barnen! Loke, Zelda och min systerdotter Nora!

Chill morgon

2014-01-24 10:29
Från Emmawetterholm
Idag är en sån här dag då vi bara chillar på morgonen! Jag ligger i sängen och kollar på mobilen och Loke ligger i sin säng och underhåller sig själv så bra så! Man får prata lite med han då och då men även vika på lite leksaker annars kan han tröttna ibland.

Idag ska jag ut och gå med zandra och hennes dotter eira som är bara 5 dagar yngre än Loke. Vi träffades på föräldrarutbildningen faktiskt! Vi ska gå en lång promenad och jag ska även gå förbi en tjej som jag ska köpa en annan bättre skötbädd av! Vi har Ikeas uppblåsbara som man drar på en slags tygbit men den får aldrig vara torr för Loke kissar så brutalt mycket när han ligger utsn blöja så tänkte köpa en annan skötbädd som man inte har tyg på! För Loke måste lufttorka för han ska smörjas in flera gånger per dag och då ligger han en hel del utan blöja nu och det blir mycket kiss då!

Ska även köpa babyolja då den tog slut igår när jag och Loke badade! Man kan aldrig få för mycket olja ;)

När Loke ligger och leker för sig själv i sängen tar jag bort hans kudde så han kan röra sig mer fritt och vrida på sig så han ser sig i spegeln för den gillar han massor! Bästa köpet på länge! Sen så har han lite småsaker i sängen som låter och är goda att äta på, även en speldosa som har några visor men även havsljud som han gillar. Ibland ligger han där snällt i nästan 1 timma vilket är väldigt skönt!

Min son Loke!

2014-01-23 11:31
Från Emmawetterholm
Detta är min son min Loke Seth Wetterholm Rutenhjelm! Han är sin mor upp i dagen så det är läskigt har jag fått höra. Han är inte lik sin pappa utan ser Precis ut som sin mamma.
Jag hade önskat att min mamma hade fått träffa min son men hon hick bort lite innan min 18 födelsedag. Hon hade blivit så stolt över mig ( är hon säkert redan) men hon hade kunnat säga det till mig. Mitt barn är mitt allt och jag skulle aldrig göra något för att skada honom! Jag skulle aldrig göra något så han blev ensam. Jag kan bara titta på han och börja gråta för jag skulle aldrig göra något för att göra han ledsen! Min mor dog av rökning och jag kan inte för mitt liv förstå varför hon kunde fortsätta röka efter att hon fick barn! Men man tänker att det aldrig kommer hända något... Men de gjorde det. Rökning tog min barndom. Vist jag hade en jättebra barndom men jag hade en sjuk mamma då... Rökningen tog henne inte ditekt utan jag fick nästa 18 år med henne, men jag vill ha mer men det fick jag inte! Och allt för den där dumma vanan! Jag själv har varit rökare under många år men jag skulle aldrig få för mig stt tända en cigarett nu! Jag skulle aldrig medvetet göra något sånt när jag har någon annans liv att tänka på i mina händer! Jag älskar min son och tänker inte göra något så dumt som att röka och kanske bli sjuk eller kanske bli så sjuk att jag dör. Vist man behöver inte dö eller bli sjuk men varför ska man slösa massa pengar och tid rökning tar upp när jag kan lägga det på min sin?
Mitt allt! Mitt hjärta slår och lever för mitt barn

Jul och nyår

2014-01-05 12:01
Från Emmawetterholm
I år så firades jul hos olivers faster och hennes man, vi va inte så många denna jul för resterande av olivers släkt firar varannat år hos hon vi va hos och varannat hos någon annan släkt så iår va de bara Loke som va barn och nästa år blir de 5 barn med Loke så de va lite skillnad. Så Loke hade mest packet av alla iår såklart ;)
Han fick massa massa kläder för han har växt ut nästan allt vi köpte när han föddes och då köpte vi både 56 och 62,68 och han har växt ut allt i 56 och allt i 62 enstaka plagg kan han ha som är större i storleken så nu har han 68 men lite 74 i byxor då hans mage är så rund så alla byxor sitter lite tajt så :/
Men även lite leksaker och pengar!

Får lägga upp lite bilder sen på mina favoritplagg han fick och lite av favoriterna han fick :) sen köpte vi en babysitter av pengarna vi fick och den är sååååå otroligt bra och populär av måste mig och oliver och Loke älskar den! Och den klarar barn upp till 13 kg, det är mycket för att vara med vibration då dom flesta bara går till 9 kg men Loke är av större lag så en på 9 kg hade han inte kunnat ha länge alls :/ han är ju lite mer än 10 veckor och väger lite mer än 7 kg så!

Sen så var vi hos olivers föräldrar över nyår och då va även Zelda med samt 2 vänner till olivers föräldrar där med deras dotter. Det va trevligt med väldigt god mat! Vi sov även över där så första gången Loke inte sov hemma förutom dom 2 nätterna på bb fast jag va ju med så de gick super!
Igår åkte även Zelda hem efter stt varit hos oss i 12 dagar så nu kommer hon inte fören på lördag igen! Kommer bli tomt utan henne men även skönt med då hon har kommit till trotsålder! Men nu vakna Loke och är hungrig! Vi hörs vid nästa tupplur kanske!

(Bild med fluga och grå byxor va på julafton och bild med hängslen och röda byxor är på nyår)