RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-14 22:03:16

swedishbackpackers blogg

swedishbackpackers blogg på Nouw

Mot kylan

2018-12-08 08:34
Från swedishbackpackers

Då var det dags att lämna värmen och åka hem till kylan. Vi har haft flera fantastiskt härliga veckor i Asien. Vi är båda riktigt nöjda med hela resan, men vår absoluta höjdpunkt var vistelsen på Bali! Just nu sitter vi på flygplatsen i London och väntar på vårt tredje plan som tar oss till Stockholm.
Superkul att så många har följt vår lilla reseblogg. Tack för denna gång!
// Tove & Tobbe

Monkey Forest

2018-12-03 14:55
Från swedishbackpackers

Efter att vi lämnat ön Nusa Lembongan begav vi oss upp till Ubud som ligger i mitten av Bali. Där bodde vi 3 dagar. Vi besöket ett känt risfält ”Tegallalang Rice Tarrace”, ett vattenfall ”Tegenungan Waterfall” och såklart Mokey Forest.

Just nu befinner vi oss på vårt sista boende som är i Canggu. Vi är båda väldigt nöjda att vi valde detta som sista stopp. 500m till havet och massor med mysiga restauranger överallt. Planen för våra sista 3 dagar här är att surfa, sola, bada och njuta av värmen

// Tove & Tobbe

Bildbomb

2018-11-28 12:04
Från swedishbackpackers

Här kommer en bildbomb från härliga Bali och ön Nusa Lembongan som vi nu befinner oss på

// Tove & Tobbe

Dessa stora fiskar vid namn Manta Ray har vi snorklat med idag Precis när vi hoppat av båten simmar en förbi oss max 1 meter i från oss Storleken på den var svår att uppskatta, men att den var mellan 2-3m bred kan nog stämma
(Bilden nedan är lånad från Google)

Bali!!

2018-11-23 15:17
Från swedishbackpackers

Äta, sola, bada, surfa & sova. Det är ungefär så våra första dagar har sett ut här på Bali. Vädret är underbart och maten smakar fantastiskt bra. Vi njuter verkligen till max här. Att surfa är svårare än vad det ser ut, men vi ska verkligen försöka lära oss‍♂️ Vi har spenderat våra 4 första dagar i Kuta, men idag har vi flyttat vidare och bor nu i närheten av Canggu.
// Tove & Tobbe

Matförgiftning

2018-11-18 13:43
Från swedishbackpackers

Att någon av oss skulle bli sjuk någon gång under resan hade vi räknat med. Att Tobbe skulle åka på en matförgiftning på sin födelsedag och behöva spendera 5,5h i en taxi mellan Sihanoukville och Phnom Penh var väldigt opassande. Idag den 18/11 mår han bra igen och matlusten är tillbaka!

Halva resan är nu snart gjord. Vi befinner oss just nu i Kambodjas huvudstad Pnohm Penh. Här har vi bara tagit det lugnt, strosat på marknader och njutit av god mat. Vi är båda nöjd med vistelsen här i Kambodja. Ca 2 veckor räckte för oss. Vi känner båda att det har varit väldigt nyttigt att få vistas i ett fattigt land. Att dagligen få se människor som bor tätt inpå varandra i små skjul och arbetar hårt hela dagarna för att få mat till familjerna. Största delen av Kambodjas befolkning är verkligen supertrevliga och vänliga! Vi har verkligen känns oss välkomna i deras land, men nu längtar vi till Bali!! Vi ställer nu kl på 04:30, för imorgon flyger vi till Bali!!

// Tove & Tobbe

Klipphopp & Strandhäng

2018-11-13 05:30
Från swedishbackpackers

På grund av dåligt internet har vi inte kunnat uppdatera här på ett tag.

Sista dagen i Siem Reap åkte vi ut till en lite by som heter Kampong Phluk. De är en så kallad Floating Village. Verkligen intressent att se. En kambodjansk cirkus åkte vi även och såg. Unga pojkar och flickor som en gång i tiden varit hemlösa startade denna organisationen. Cirkusen reser runt i olika länder och beskriver Kambodjas historia genom denna show.

Vi befinner oss nu i södra delen av Kambodja, en stad som heter Sihanoukville. Här bor vi 100m stranden Otres. Äntligen har vi fått solat och badat! Vi åkte även på en båttur till 3 olika öar, där vi bland annat klipphoppade och snorklade. Lunch fick vi serverat på båten.

Nu har vi mindre än 1 vecka kvar här i Kambodja innan vi flyger vidare till vår huvuddestination på denna resa, BALI!!

//Tove & Tobbe

Angkor Wat

2018-11-07 15:55
Från swedishbackpackers

Siem Reap, tempelstaden.
Känslan här i Siem Reap(norra Kambodja) pendlar mellan förtjusning och rysningar. Första kvällen möts vi av ödlor krypandes på väggarna och mängder med insekter. Morgonen där på är det strålande sol, 33 grader varmt och inga insekter. Första dagen här i Siem Reap åker vi iväg på en tempelsväng med privat chaufför. Vi fick se mängder med fina tempel. Vi avslutade sedan dagen men poolhäng och middag på Pubstreet. Idag klev vi upp 04:30 för att åka iväg och se soluppgången vid det kända templet Angkor Wat. Det var verkligen superfint! Rekommenderar det starkt. Sedan bestod förmiddagen av att titta i fler tempel. Det ör verkligen fina tempel, men i våra ögon ser nästan alla tempel likadan ut, så efter ex antal tempel var aporna som sprang runt omkring mycket mer intressanta.

// Tove & Tobbe

Bangkok check, Cambodia next

2018-11-04 12:28
Från swedishbackpackers

Varje dag här i Bangkok har haft mycket att bjuda på. Trots en temperatur på 33 grader varje dag har vi hållit igång och hunnit med:
- Flertalet måltider och massage på nattmarknad
- Besökt Wat Pho (den stora guld Budda)
- Bytt boende till ett hotell.
- Ätit 15 rätters meny.
- Solat & Badat.
- Träffat en barndomsvän till mig(Tove) som också backpackar i Asien.
- Gått på ”Weekend Market”
- Besökt ”Sealife”

Imorgon checkar vi ut och flyger vidare mot nästa land, Kambodja!

// Tove & Tobbe

Bangkok

2018-11-01 12:28
Från swedishbackpackers

På onsdagsmorgonen landade vi äntligen i Bangkok efter en 10h flygresa. Förvirrade men vänliga thailändare hjälpte oss att hitta vårt gömda lilla boende. Vi hyr ett rum av en privatperson i centrala Bangkok. Vi bor hemma i hennes barndomshem. En mycket vänlig familj och grannar. Efter några timmars sömn på eftermiddagen begav vi oss ut för att äta middag. Vi hittade en resturang på den kända turistgatan Khao San Road. Efter middagen bestämde vi oss lite spontant att gå på massage. Riktigt skönt efter en lång resa.
Dagens bestyr har bestått av massor med promenader på mysiga gator och en båttur. Nu väntas snart middag på en av Bangkoks ”Nightmarkets”.
// Tove & Tobbe

Då var det äntligen dags

2018-10-30 12:09
Från swedishbackpackers

I morse kl 09:50 flög vi från Umeå ner till Arlanda där vi nu sitter och käkar lunch. Klockan 15:40 flyger vi äntligen vidare till Thailand. Som vi har längtat!!
Vi kommer under sex veckor att backpacka runt i Asien och besöka Thailand, Kambodja och Bali. På denna blogg kan ni följa vår resa. Vi hoppas på att kunna uppdatera några gånger i veckan.

// Tove & Tobbe