RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-07 23:22:19

jasminepp blogg

jasminepp blogg på Nouw

8 mars

2019-03-08 12:00
Från jasminepp

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er, med mig är det relativt bra förutom att jag är super sjuk och har vart senaste veckan, men börjar som tur friskna till. Vet att jag alltid har anledningar till att jag inte bloggat så idag är ingen undantag hehe. För nån vecka sen börja jag skriva ett inlägg som är väldigt personligt och jobbigt för mig men som måste komma ut. Därför har jag valt att inte publicera något innan det inlägget kommer ut då det förklarar mycket varför jag varit ''borta''. Idag ska jag inte publicera det personliga och känsliga inlägget utan ska prata om denna dagen, internationella kvinnodagen såklart!

Till att börja med är det viktigt att säga att för att vara en kvinna behöver man inte ha en livmoder, samtidigt som alla med en livmoder inte är kvinnor. With that said, 8 mars, internationella kvinnodagen, so what, eller?

Detta är en så otroligt viktig dag och har sett mycket på sociala medier samt fick höra ''Grattis på kvinnodagen'', ursäkta mig men grattis till vad? Till förtrycket? Ojämställdheten? Nej, inget jävla grattis. Ska citera ett inlägg jag läste på facebook som lyder såhär:

''Därför ska du inte säga grattis på kvinnodagen. Att säga grattis till kvinnor på kvinnodagen är som att säga grattis till svältande på världshungerdagen. Grattis till lägre lön eller grattis till att kvinnor riskerar att bli våldtagna när de går ensamma hem på natten? Kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation i världen... Så menar du grattis som grattis ni är diskriminerade? Det är en dag för kvinnokamp och ingen födelsedag. Säg istället att du vill vara med i kampen för ett jämställt samhälle.''

Tycker att den texten summerar det så fruktansvärt bra. Måste bara uppmärksamma att personen inte jämfört hungersnöd med förtrycket mot kvinnor utan själva dagen. Jag är helt för att säga grattis och hylla en fantastisk kvinna i ens liv, t.ex ens mamma men jag är inte för att säga grattis till hela grejen. Det är jättefint att vi fått en dag tillägnad till oss men istället för att säga grattis och sen släppa det måste man delta aktivt i kampen för att stoppa eller åtminstone minska förtrycket mot icke-män. Hela synen på feminism är så skev och twisted, feminism eller feminist kopplas som ett smutsigt ord vilket det absolut inte är. Självklart finns det extrema feminister på samma sätt som det finns extrema rasister, även om ens beteende inte behöver bero på en feministiska tankar. Jag hör såååå ofta folk säga att de inte är feminister men de står för jämställdhet och det låter så patetiskt. Det är inte konstigt eller ''töntigt'' att vara feminist, det är något av det coolaste finns. Liksom skitcoolt att man står för allas rättigheter och kämpar för dem!! Så kan människor sluta shamea ordet feminist pga att vissa individer har ett speciellt livsätt som inte ens behöver bero på deras åsikter.

Sorry för luddigt inlägg men behövde bara få ur mig det. Så istället för att säga grattis och va snäll mot en kvinna och hålla upp dörren för henne en gång om året kan du delta aktivt i kampen. Tillsammans går det, någon gång, det är lång process men det går, kolla liksom hur långt vi kommit idag om vi jämför med för några hundra år sen?! Hylla kvinnorna i er närhet, var stark, stå upp för dig själv och delta i kampen mot förtrycket oavsett om du själv är förtryckt eller inte.

Kram och ha det bra!

mars

2019-01-25 12:00
Från jasminepp

Hej finisar!

Hoppas ni haft en bra början på året och att allt rullar på som det ska. Jag har kommit tillbaka till skolan men inte riktigt hittat mitt ''flow'' än då jag mått lite sämre, men det kommer hoppas jag. Idag tänkte jag skriva om mars förra året, låter så sjukt att säga ''förra året'' men så är det.

Mars var en fest månad verkligen, gruppen som jag festade med då valde att vi skulle fira så jävla irrelevanta saker, eller ja saker vi inte har någon som helst koppling till men hela gänget var lite mini alkoholister haha. Denna månaden var faktiskt en bra månad vad gäller mitt mående vad jag minns iallafall, det är ju snart 1 år sen så lite svårt att komma ihåg då jag inte skriver dagbok eller något, kanske borde börja göra det nu när jag tänker på det. Jag var iallafall ute mycket då det fortfarande var snö och jag ÄLSKAR snö så blev många promenader med Smilla och massa bus i snön. Jag vet inte hur många som vet det men jag går ju om 1an på gymnasiet, ska egentligen gå 2an men bytte linje. Gick först stylist och nu går jag samhällsvetenskapsvetenskapsprogrammet beteendevetenskap inriktning kriminologi, långt och komplicerad namn men helvete vad kul det är. I vilket fall tror jag att det var ungefär här i mars då vi la upp en plan på att jag skulle byta linje och fick då anpassat schema där jag bara läste matte, svenska, engelska och idrott så jag slipper läsa det denna gången. Så tror delvis det var detta som fick mig må lite extra bra den månaden.

I vilket fall, månadens första fest var 2 mars redan och detta var i Vegby som ligger en bit utanför Borås. Vi firade 2 kompisar som fyllt 17 och tror alla hade skit kul! De flesta skulle sova där då inga bussar gick därifrån men jag fick skjuts hem och tur var det för 95% hade sovit på hårda stolar den natten. Detta var även kvällen då jag träffade min älskade Emilia första gången. Vad jag hörde så sluta inte hennes kväll jättebra, haha stackaren men det fick vi revansch på! Vi har festat väldigt mycket tillsammans och umgicks väldigt mycket i somras och ångrar inte en sekund av tiden jag fått vara med henne. Vi har skrattat, ätit, gråtit, supit och allt däremellan tillsammans. Denna dagen glömmer jag aldrig delvis för att kvällen var så sjukt rolig och att jag träffade Emilia.

Finaste Emilia på Vegbyfesten! Första bilden någonsin på oss även om jag täckt över mig själv, det var ingen vacker syn så att säga.

Den 17 mars var det nästa fest och denna gången i Saint Patricks ära. Så gröna kläder åkte på, någon där hade även på sig en sån hatt med en fyrklöver och en annan hade en Luigi hatt för den var ju också grön, jag själv hade en vanlig svart hatt men en grön blus! Om jag ska va ärlig minns jag inte om vi gjorde något speciellt denna festen mer än att dansa och sånt vi brukar göra men kul var det iallafall som vanligt! Har nog aldrig haft tråkigt på en fest med detta gänget.

Bild på mig och Nattis Pattis påväg till festen, tyvärr är inte den underbara hatten på :(

20 mars, något av det bästa på hela året. Jag och Emla åker upp till Stockholm för att kolla mitt absoluta favoritband, 5 seconds of summer. Pappa var med men han var på bio medan vi var på konserten. När vi kom dit strosa vi runt lite i Gamla Stan en stund, alltid så mysigt där, innan vi ställde oss och köa i några timmar. Lämnade jackan till pappa innan vi ställde oss i kö så hade bara hoodie på mig och fy i helvete vad kallt det var, när jag kom in kände jag inte mina fötter. Konserten var superbra men såg nog knappt halva för svimmade vilket SÖG. Så jag gick ut och satt i kylan igen tills konserten var färdig och Emla kommit ut, ville ju inte att hon skulle missa det bara för att jag inte klara av det. Som sagt var ju jättetråkigt att jag missade men det jag såg var fantastisk och hörde ju fortfarande allt där utanför. Något annat tråkigt är att jag absolut inte hittar några bilder på mobilen från konserten, finns en möjlighet att de är på min gamla dator men den hittar jag inte heller :( Tror inte jag har så många bilder ändå då jag var lite för fokuserad på att inte dö. Underbart var det iallafall och snart bär det upp till Stockholm igen för en ny konsert, tjoho!

Den 23 mars var det ännu en fest och denna gången firade vi Pakistans nationaldag, vi har absolut ingen koppling till Pakistan överhuvudtaget någon av oss även om det var väldigt mycket olika kulturer och nationaliteter i vår kompis grupp så var ingen från just Pakistan och det var inte meningen att håna det om någon missuppfattar det så! Kvällen var väldigt rolig med mycket dans innan jag och Natta gick hemåt, var inte jättelångt hem till mig från där vi var. Detta var ännu en lyckad kväll men tyvärr inget jag fångade på bild.

Detta var ungefär hur min mars månad såg ut 2018 som var en väldigt bra månad. Jag vet inte när april inlägget kommer ut, beror som vanligt på hur jag mår och hur mycket ork jag har. Ha det så jättebra tills dess.

Kramar

2019

2019-01-06 15:26
Från jasminepp

Jag börjar med att säga helvete. 2018 är slut och nästa år har börjat, helt jävla sjukt rent ut sagt. Idag är det 3 dagar tills jag fyller 18 och det är också ganska sjukt.

Nu säger jag hej! Hoppas ni har haft och fortsätter ha ett fint jullov nu dessa sista dagar som är kvar. Jag börjar på tisdag så imorgon, måndag, är min sista lediga dag och då har jag mitt sista möte på BUP. Sista mötet någonsin på barn och ungdomspsykiatrin efter att ha gått där regelbundet i nästan 5 år. Nu väntar vuxenpsykiatrin. Oftast när man fyller 18 och lämnar BUP så skickas en remiss till vårdcentralen där man fortsätter ha en samtalskontakt, så är det ofta om det enda man behöver hjälp med är fortsatt medicinering och avstämningar men så blir det inte för mig. Mig skriver de över till vuxenpsykiatrin då jag behöver såpass mycket hjälpt samt att mitt mående blivit mer akut emellanåt då inläggningar har blivit aktuella och i dessa fall är vuxenpsykiatrin bättre än vårdcentralen.

Känslorna och tankarna över att lämna är många och blandade. När bi började prata om remissen och om att jag skulle skrivas över var jag ganska arg, det är jag visserligen fortfarande men inte på samma sätt plus att jag kan se överflyttningen som något positivt. Anledningen till att jag fortfarande är till viss del men främst varit väldigt arg är för att jag tycker det är orättvist. Det är orättvist att bara för att en siffra ändras så ska min trygghet försvinna. Jag har äntligen fått superbra behandlare som har fått saker att hända och som jag har bra kontakt med men då måste jag helt plötsligt lämna dem för att en jävla siffra ändras. Det är för mig ganska ologiskt och väldigt orättvist. Detta ger mig även separationsångest.

Men jag har vänt det till något positivt. Allt har tagit så fruktansvärt lång tid på BUP, till exempel var jag tvungen att tjata 4 år på att få mina utredningar, jag fick dem tillslut men jag tror jag hade kunnat få rätt hjälp tidigare om de hade lyssnat på mig, som en vuxen. Något annat positivt är att nu finns det mer möjligheter. På BUP har till exempel mina medicin alternativ tagit slut, jag har testat i princip allt så kan inte testa nya varianter och då fortsätter läkarna bara att höja dosen hela tiden även om det inte hjälper. Som vuxen öppnas nya alternativ som jag kan testa som jag inte kunnat göra innan för att dessa olika saker inte lämpar sig för barn. Så jag tror att i längden kommer det bli bra.

Det är något annat jag måste säga också. Dessa inlägg jag gjorde om olika månader kommer fortsätta, jag vet inte hur ofta, det beror lite på hur jag mår nu i skolstarten och hur det kommer se ut. Skolan var även anledningen till att jag inte skrev mer inlägg just då när de skulle komma ut. Jag var efter i mycket och jag försökte ta ikapp allt vilket jag även lyckades med. Denna terminen ska jag försöka vara med från början så jag inte hamnar allt för efter.

Det var väl det jag ville få ur mig och hoppas som sagt ni får några sista bra dagar innan skola eller jobb eller vad som :)

Kramar

februari

2018-11-28 18:00
Från jasminepp

Februari var en ganska jobbig månad. Jag har i princip aldrig varit med om att någon i min närhet har dött, förutom min gammelfarmor men hon stod jag ju inte nära för hon bodde ju i Finland plus hon kunde inte svenska och jag kan inte så mycket finska. Har varit med om att vår katt blev påkörd och dog men annars ingen som dött. I februari låg moffas syster inlagd på sjukhuset. Hon hade fått KOL, hon hade haft det ett tag men på senaste tiden hade det blivit kritiskt. Hon varken åt, drack eller rörde sig. Den 3 februari var jag på sjukhuset och har aldrig sett en så sjuk människa och det var en hemsk upplevelse såklart. Några dagar efter jag hade varit där på sjukhuset gick hon bort. Den 21 februari var det begravning och det var min första begravning någonsin. Hela begravning var på finska så förstod ju inte allt men det var ändå så sjukt känsligt. Jag tyckte inte det var en ledsen begravning för prästen prata om bra saker och det var inte sån sorglig musik det är på filmer. Hade det inte varit för att en kista stod där och några grät hade jag nog inte förstått att det var en begravning. Både innan, under och speciellt efter begravning började jag tänka på jobbiga saker. Jag har haft turen att folk i min närhet inte gått bort men tänk när de gör det? Har alltid varit nära den närmsta släkten såsom morbröder, farbror, mommo, moffa, farmor och farfar, tänk när de går bort? Hade i princip aldrig tänkt på döden på det sättet, att behöva gå på en begravning för en person jag älskar. Det fick mig också tänka på mig själv. Tänk om jag hade lyckats med något av mina självmordsförsök och det var jag som låg i kistan när familjen behövde ta farväl. Just då den tiden så hade jag väldigt lite självmordstankar och när tankarna väl kom så försökte jag få bort dem med tanken om att mina föräldrar inte ska behöva ta farväl av sin egna dotter alldeles för tidigt och av fel orsaker.Bild på den fina kistan med blommor omkring

Den 3 februari efter jag hade varit på sjukhuset också jag till en kompis. Hon skulle ha fest. När jag kom dit var redan 2 andra kompisar där för vi alla 4 skulle fixa allt innan och oss själva tillsammans. Kan meddela att det var kö till duschen då alla skulle duscha, raka benen och allt var det va. Innan vi börja fixa oss och allt gick vi och åt, köpte snacks, dricka och sånt. Tillslut kom ju alla och jäklar vilken rolig kväll vi hade. Nån fick för sig att laga mat till alla mitt i all berusning så det gick väl inte toppen, sen bestämde vi ju oss också för att gå och smälla smällare, VARFÖR ENS? Vi var ju inte smartaste packet så att säga och det slutade med att jag brände min tumme ganska svårt haha. Skulle egentligen sova hos denna kompisen också men slutade med att jag gick hem 2 på natten istället från Norrmal till Druvefors, toppen idé när jag var iklädd kjol :) Nej men hade följe hela vägen så det gick bra. Summan av kardemumman är dock att det var en toppen kväll.Jag och Natalie på ena bilden och färgglada och fina drinkar på andra bilden

19 februari, det var en rolig dag kan jag lova. Jag och Felicia möttes på maxi och köpte nocco, inget ovant för att vara oss. Sen traska vi hem till mig och tog på oss dem varmaste kläderna vi hitta, tog med pulkorna och gick ut. Vi åkte pulka och byggde en snögubbe som jag sen fick snilleblixten att åka sönder. Så sätter mig på tefatet och i full fart mot snögubben, kan ju säga som så att jag aldrig gör om det för helvete vad ont det gjorde. Den pulkabacken som jag brukar åka i ligger precis utan för lägenhetshuset men nu har dem tagit bort den för de skulle bygga parkering där som skulle va färdig i somras men dem har fortfarande inte gjort ett skit förutom att gräva och sätta upp ett stort fult staket. Åh blir så irriterad för något av det bästa med vintern är ju att få leka i snön, och man är fan aldrig för stor för att åka pulka, bygga snögubbar och allt vad det innebär.


Har ni någonsin sett en finare snögubbe?!

23 februari var också en suverän dag. I julklapp hade jag fått konsertbiljett till ett band som både jag och pappa ÄLSKAR, nämligen Hollywood Undead. Så den 23 var det dags och var taggad till tusen. Det var på Trädgårn i Göteborg så det var väldigt lite vilket var skönt, det fanns ju bara ståplatser men vi fick faktiskt jättebra platser så jag var nöjd. Längtar tills de kommer till Sverige igen för måste se dem igen. Finns väl egentligen inte så jättemycket mer att säga om denna dagen och vet inte varför men hittar inte någon bild från konserten, varken på datorn eller mobilen vilket är väldigt konstigt och tråkigt för vet att jag både filma och tog kort.

Detta var väl iallafall allt som hände under januari. Imorgon ska jag till tandläkaren och på fredag jobba men det kommer såklart upp ett inlägg på söndag 18:00, denna gången om mars månad. Ha en fortsatt bra vecka.

Kram

januari

2018-11-25 18:00
Från jasminepp

Tänker att jag börjar på nyårsafton 2017, för det är ju ändå här året börjar.

Jag hade absolut inget planerat på nyårsafton. Elina skulle till en kompis och jag skulle bara vara hemma med mamma och pappa. Jag var lite bitter för hade aldrig vart med kompisar på nyår så som vissa andra var, nyårsafton året innan var jag hemma med familjen och min dåvarande pojkvän var med. Vi hade absolut mysigt för vi spela lite spel och sånt men var som sagt ändå ganska bitter. På eftermiddagen blev jag bjuden på fest, blev överlycklig. Så det vart bara att fixa sig och göra sig redo. Hade ju varit på fest innan men inte nyårsfest så det kändes ändå lite speciellt. Festen var i Dannike så pappa skulle köra mig men först skulle vi lämna syrran och hennes kompis på Brämhult. Vi åker mot Dannike och det var ju typ snöstorm så klart som fan hade något hänt på den vägen vi skulle ta dit så fick ta historiens omväg. En resa som egentligen tar cirka 20 minuter tog över 1 timma. Kommer ut till Dannike och folk börjar komma. Vi dansa, körde dryckeslekar och hade as kul!! 12 slaget kom och vi kollade fyrverkerier och skrek ut ''gott nytt år'' som dem kärleksfulla människorna vi är. Jag hade jättekul och var med underbara människor.


Jag och syrran på första bilden innan vi åker och på andra bilden är det jag, Filippa och Nellie

8 januari var det skolstart, 9 januari fyllde jag 17 och 10 januari slog en dröm in, jag fick tatuera mig! Satt i skolan och skrev till en kille som några tjejer i klassen tatuerat sig hos. Fick tid redan samma dag och ringde till mamma och pappa och sa att jag skulle dit i skolan. Hade fått i födelsedagspresent att jag skulle få göra en tatuering som jag velat ha i flera år men det de inte visste var att jag hade sagt till tatueraren att jag skulle göra 2 olika tatueringar, oops. Kommer dit och var så fruktansvärt skakig och mådde illa men det var så värt det, det gjorde inte fruktansvärt ont och det blev 2 väldigt meningsfulla tatueringar som jag beundrar varje dag och troligtvis aldrig kommer ångra.
Semikolonet är en symbol för psykisk ohälsa som sitter på min handled som ni ser. Triangel grejen som många tror är Illuminati är faktiskt en symbol från Harry Potter, Deathly Hallows.

13 januari var det lokalfest, helvete vad kul jag hade. Vi var hos en tjej som heter Maria först innan vi begick oss från Sjöbo till en lokal ovanför Leos lekland där festen var. På väg dit gick det väl inte jättebra dock. Temat var ''white party'' så jag hade på mig vita byxor och när vi var på väg blev jag så jäkla kissenödig så gick ner för ett litet stup för att kissa, tror ni inte att jag när jag ska uppför detta stupet att jag halkar? Jo klart jag gör så ena knät var helt geggigt och äckligt. Kan meddela att jag inte haft vita byxor sen dess. Denna kvällen träffade jag även en person som heter Billy för första gången. Hon fick en speciell plats i mitt hjärta och har haft sen dess, har även umgåtts mycket med henne detta året. Förutom att jag ramla så var detta en toppenkväll!

Jag och Natta innan vi åkte till Maria

Under januari mådde jag ändå relativt bra om man jämför med vissa andra månader. Förlorade kontakten med en väldigt bra vän i januari och det va såklart jobbigt men idag är vi vänner igen. I januari använde jag mig fortfarande av mitt självskadebeteende men det hade ändå förbättrats, jag skadade mig själv absolut inte lika ofta som några månader tidigare. Skolan kändes bra, försökte ta nya tag i skolan men det var väldigt svårt för jag tyckte inte om linjen jag gick, stylist, snart skulle det dock ändras.

Som ni hör så hände inte jättemycket just i januari mer än det jag berättat. Var inga direkta faktorer som påverkade mitt mående så livet var inte mer eller mindre jobbigt än vanligtvis.

På onsdag 18:00 kommer nästa månad, februari där just en sak hände iallafall som påverkade mig starkt. Hoppas ni orkar med att inläggen blir ganska långa men det är ganska svårt att försöka ''förkorta'' en månad för när jag tittar tillbaka hinner ändå en del hända på 1 månad.

Kram

min dag & sammanfattning av året

2018-11-24 17:19
Från jasminepp

Hej finisar!

Hoppas ni har haft en härlig lördag än så länge. Själv befinner jag mig i Skåne under en filt i farmors soffa. Vi åkte ner igår efter skolan för att åka direkt till Emporia då det var Black Friday. Hittade verkligen inte ett SKIT. Dels gick det ju inte att kolla ordentligt då det var så mycket folk plus man pallar ju typ inte stå i kö om man hittar en grej. Sen blir jag alltid så jäkla snål när det är rea, om typ en tröja kostar 200 kr på rea tycker jag det är dyrt men kan köpa en tröja för 200 kr om det är ordinarie pris, skit konstigt jag vet. När vi kom till farmor så åt vi och sen tog vi det bara lugnt på kvällen. Såg en film som hette ''Cam'' på netflix, den var bra men lite läskig. Inte läskig som en skräckfilm men typ krypande läskig, fick en obehagskänsla.

Idag så åkte vi till en butik i Tomelilla som jag ÄLSKAR. Den liknar Gekås typ fast mindre. Köpte nån julklapp och världens sötaste gosedjurs elefant. Ni som känner mig vet hur jag är med gosedjur haha, sover med jättemånga och de är ju inte små heller, utan har några som är liksom 1 meter. Sover aldrig någonstans utan gosedjur och är snart 18. Blir även lite jobbigt när folk ska sova över hos mig och jag bestämt ska ha alla gosedjur i sängen plus min hund. Sen har jag letat jättelänge efter sådana ansiktsmasker som börjar bubbla och gör att man ser ut som ett moln Har i princip inte hittat någonstans men där jag har hittat har de varit svindyra och vill inte beställa från t.ex Wish för har så känslig hy. Men idag hitta jag äntligen. Den var ju väldigt billig så förväntar mig inte att den är bäst i test men hoppas iallafall att jag kommer se ut som ett moln. Köpte även en ögonskuggspalett från Revolution eller Makeup Revolution, inte riktigt koll på vad det heter för märket bytte ju namn. Har en annan ögonskuggspalett därifrån som jag älskar och använder varje dag. Inte testat deras andra smink men ögonskuggspaletterna rekommenderar jag STARKT och dem är till riktigt bra pris. Kan lägga in länk till paletterna här nere och bild på elefanten, för hallå vem vill inte se en söt elefant som jag döpt till Dumbo?!

Som sagt sitter jag iallafall här i farmors soffa och har gjort sen vi kom hem från Tomelilla vid 14 tiden. Farmor, pappa och syrran gick precis ut till restaurangen för att äta, obviously, men jag valde att stanna hemma. Har ingen matlust på grund av en ny medicin jag börjat äta som jag kommer berätta lite mer om i ett annat inlägg. Så nu sitter jag här med vovven och lyssnar på julmusik. Nej, det är inte för tidigt för julmusik, sen har jag jättesvårt att lyssna på julmusik vid just jul. Vet inte varför men då är det så uttjatat, kan dock lyssna på julmusik mitt på sommaren, innan och efter jul men absolut inte vid just jul, jag kan omöjligtvis vara den enda som gör det?

Vad menar jag förresten med rubriken? Sammanfattning av året, vadå sammanfattning? Året är ju snart slut och jag tycker detta är året som påverkat mig allra mest när det gäller i princip allt. Så jag frågade mina hårda kritiker(inte alls familjen och kompisar) om det hade varit en bra idé att skriva ett inlägg för varje månad i år, deras svar var ja. När jag frågat vad folk vill läsa om är min psykiska ohälsa och hur det är att leva med det oftast svaret. Älskar att skriva om det men kan ju bli lite tjatig att skriva om bara det. Så tänker att jag som sagt gör ett separat inlägg för varje månad och hur den sett ut. Vad jag haft för mig, hur jag mått och hur det förbättras eller försämrats och kanske slänga in lite bilder så det inte blir så tråkigt. Tänker att det kommer 2 månader i veckan, varje söndag och onsdag klockan 18:00. Sen får vi se om det kommer några andra inlägg emellan om annat men troligtvis inte då det är ganska fullt upp och stressigt i december. Hoppas det kan vara intressant att läsa men det blir nog även nyttigt för mig att blicka tillbaka över året, det är ju inte jätteofta man sätter sig ner för att reflektera allt som hänt, iallafall inte dem bra sakerna. Det är väldigt lätt att reflektera och älta alla negativa saker som hänt och glömma allt det positiva, iallafall för min del. Samt att nu har jag nog ett annat perspektiv på allt som hänt än vad jag hade tidigare i år och åren innan det, kan se på allt med ett annat ljus.

Detta var ett långt inlägg och uppskattar att ni orkat läsa allt och att jag inte tråka ut er halvvägs. Ha en fortsatt underbar lördag och helg så kommer mitt januari inlägg upp imorgon 18:00.

Kram

Länk till paletten jag haft sen innan & den jag köpte idag: Revolution HD Palette Innovation & Revolution Ultra Flawless Matte

Bild på Dumbo

nu är det dags

2018-11-20 18:43
Från jasminepp

Hej och välkomna tillbaka, ännu en gång haha för nu är det fan dags att starta igen!


Asså jag vet ju att jag sagt många gånger att jag ska starta bloggen igen men det blir ju aldrig av eller så skriver jag ett inlägg och sen glömmer av den helt, men denna gången ska jag verkligen försöka. Har inte alls mycket för mig på dagarna, allt jag gör är att vara i skolan typ, har ingen fritidsaktivitet eller nått sånt så kan inte skylla på att jag inte har tid för bloggen.

Sen har jag så jäkla svårt att komma på saker att skriva om. Jag tycker ju att det är väldigt kul och intressant att skriva om psykisk ohälsa och vet att många tycker det är intressant att läsa om men kan ju inte bara skriva om samma sak hela tiden.

Har ni något speciellt ni vill att jag skriver om eller inte skriver om eller vad som egentligen får ni gärna kontakta mig. Antingen kan ni ju skriva i kommentarsfältet eller kontakta mig på mail eller mina sociala medier. Min mail är [email protected], min snapchat är jasminepolkko och instagram jasminepelivanovic.

Ha en mysig kväll och tveka inte för att skriva till mig om ni har några förslag.

Kram

ensam

2018-05-07 00:52
Från jasminepp

Hej goingar!

Stått väldigt tomt här på senaste för jag har i princip inte gjort någonting. Har inte vart i skolan så mycket, inte träffat folk lika mycket som jag brukar, har vart iväg lite dock men inget värt att dokumentera haha.

Rubriken då, där står det ensam, vad menar jag med det då? Jag menar att jag haft mycket och starka ensamhetskänslor senaste tiden. Jag vet inte vart det kommer ifrån om jag ska va ärlig för jag är ju inte ensam, jag har ju massa fina vänner och familj som jag vet älskar mig, jag vet verkligen det men jag känner mig så ensam ändå. Har så svårt att prata om alla dessa djupa och svåra tankar och känslor vilket är skitkonstigt för mig för jag har haft jättelätt för det senaste åren. Det är få som frågar hur det egentligen är, det kanske är därför jag är tyst, jag vågar inte be om deras tid men jag förstår samtidigt att folk inte bryr sig, men det är nog en stor faktor till ensamheten jag känner.

En annan faktor som nog också påverkar är att jag saknar den där. Den där speciella. Jag är bara 17 år så jag är fortfarande ung men jag har ändå känt kärlek. Jag har älskat någon och varit kär som älskade mig och var kär i mig, det måste varit kärlek för annars vet jag inte vad det var. Jag har vänner och familj som jag älskar men på något sätt är det en annan känsla att älska en partner. Det är ett så speciellt band att vara kär och att det är besvarat. Gud det låter som jag varit kär och gift typ haha jag menar verkligen inte så men besvarad kärlek är så fint.

Nu skenar jag iväg, har skrivit det jag ville skriva och borde verkligen sova men har inte fått mina sömnisar så får se hur det går! Godnatt iallafall och tack för tiden ni lagt ner och läst.

Chips

pussel

2018-04-22 21:32
Från jasminepp

Hello!
Börjar med att sätta en TW på detta inlägget då jag pratar om självmordstankar.
I vilket fall... Idag är verkligen ingen bra dag. Nu för tiden är dagarna faktiskt bättre än de var för nån månad sen medan andra dagar är helt jävla pissiga rent ut sagt, idag är en sån dag speciellt nu.
Jag vill egentligen inte dö, jag vill gå klart min behandling och göra utredningar men så känner jag inte i stunden. För just nu vill jag inte leva en minut till. Det känns som jag gått sönder i så många bitar att det är lönlöst att försöka limma ihop dem. Hur lång tid kommer det egentligen ta att fixa ihop alla bitar?
Jag tycker 1000 bitars pussel är jobbiga och tar lång tid att lösa men jag är i jäkligt fler bitar än 1000, hur lång tid kommer jag ta att lösa? Eller är jag ett sånt pussel man ger upp på för att det är för långtråkigt och alldeles för svårt, kanske, jag vet inte. Jag och massa andra har försökt att fixa ihop alla bitar så länge och många gånger att jag inte orkar mer men samtidigt kan jag inte va ett ofärdigt pussel. En bit gör stor skillnad, jag måste börja med en pusselbit för att sedan sätta ihop den med en annan. Allt hänger ihop och tillslut kommer jag till den sista pusselbiten. Jag kanske måste göra om det massa gånger, kommer troligtvis bli arg, ledsen och frustrerad för att det är svårt och tar så lång tid men jag måste ju lyckas nån gång. Jag måste fortsätta kämpa även om jag verkligen inte vill och orkar för i slutändan är det värt det. I slutändan kommer jag se hur fint det blev.
Ni kanske inte tror det men detta inlägget var svårt att skriva men även nyttigt för mig. Jag vill verkligen bara lägga mig och gråta men istället går jag emot känslan och skriver om det istället. Dock gråter jag samtidigt som jag gör det men det är ju okej, jag måste inse det. Jag är inte töntig för jag gråter och det är inte pinsamt även om jag tycker så, det är naturligt.
Nu ska jag kolla serie och sen sova, har en hel skolvecka framför mig med möten hit och dit, ha en bra kväll❤️
Chips

frågor om lilla mig

2018-04-15 21:35
Från jasminepp

Hej!

Nu tänkte jag att jag skulle svara på frågor om mig själv som jag hittat på nätet tyckte att det kunde vara lite intressant för både mig och er :) Har inte kommit på alla frågor själv för så kreativ är jag inte riktigt, har hittat frågorna från en del olika hemsidor och bloggar så det är väldigt möjligt att ni som läser mycket bloggar känner igen frågorna. Well, here we go.

1: Mitt fullständiga namn? Jasmine Angelina Pölkkö Pelivanovic

2: Tre rädslor jag har? Sprutor, att spy, att aldrig bli frisk

3: Min sexuella läggning? Pansexuell

4: Hur känner jag mig just nu? Trött och lite ångest, annars helt okej

5: Har jag några tatueringar/piercingar? Isåfall vad/vart? Har två hål i varje öra samt hål i näsvingen så där sitter en ring. Sen har jag också tre tatueringar, en på min handled vilket är ett semikolon, har Deathly Hallows på min fotled/vrist och en sista under armvecket med pappa, mammas och syrrans födelsedatum.

6: Om jag var full, vem skulle ta hand om mig? Natta eller Felicia tror jag haha

7: Vart är jag just nu? Hemma i min säng som vanligt haha

8: Längtar jag till något? Vad? Italien i sommar

9: Finns det någon jag litar på men inte borde? Just nu så finns det nog faktiskt inte det

10: Tror jag på spöken? Spöken tror jag nog inte riktigt på men andar har jag börjat tro på efter jag börjat kolla skräckfilmer...

11: Tror jag på magi? Nej

12: Hur kan man vinna mitt hjärta? Ärlighet, let me say it one more time for the people in the back, ÄRLIGHET. Sanningen kan göra ont, ja men jag värderar det jäkligt högt. Lojalitet är också extremt viktigt, samt omtanke och humor. Fint leende går alltid hem också.

13: Har jag haft ett jobb? Vad? Har faktiskt jobbat på Gina Tricots utförsäljningar några gånger, sommarjobbade även på ett kollo för utvecklingsstörda i somras och så hade jag ett tredje jobb på Cross Nordics lager.

14: Sover jag med gosedjur? Always have, always will tror jag

15: Vem ringer jag när jag är arg eller ledsen? Ringer inte folk när jag mår dåligt men skriver ofta och då blir det för det mesta Molly, Natta eller Felicia.

16: Vilken är min bästa egenskap? Är fruktansvärt ärlig vilket både kan vara positivt och negativt. Är också väldigt snäll bakom min fasad som jag ofta sätter upp.

17: Vilken är min sämsta egenskap? Att jag är nojig, kan man säga så? Är nojig i sociala situationer såsom ''tänk om jag blir sårad'', ''tänk om den ljuger'', ''tänk om jag får en panikattack'' osv. Vet inte riktigt hur jag ska förklara men tänker alldeles för mycket. Att jag har kort stubin är inte direkt en jättebra egenskap det heller.

18. Beskriv drömutseendet på min partner? Tatueringar, oh my Lord, tatueringar är så jävla snyggt rent ut sagt, ett fint leende som jag nämnde innan är också 10/10, lång får personen gärna vara också och ha fina ögon. Alltså utseende är inte direkt det som tilltalar mig mest men det fångar absolut mitt intresse.

19: Tre saker jag vill göra i år? Börja övningsköra, gå klart min behandling och göra mina utredningar

20: Har jag bra självförtroende? Nej det skulle jag inte vilja påstå men det blir bättre skulle jag nog säga

Det här var lite saker om mig, inte jätteintressant men en kul grej I guess. Ha det jättebra!

Chips