RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-12 12:23:24

orleifson blogg

orleifson blogg på Nouw

Livet vid havet

2019-08-27 13:48
Från orleifson

För mig handlar livet till stor del om uppskattning. Till exempel att uppskatta vad man har istället för att tänka på vad man inte har. Men också att kunna stanna upp i livet och uppskatta handlingar, en person eller en plats.

Då jag bor på en ö har havet alltid varit något som funnit nära.Jag har blandade känslor kring vattnet. Min absolut största rädsla är att befinna mig övergiven ute på öppet hav och jag känner hur ångesten smyger sig på bara jag tänker på det. Ironiskt nog är också havet den plast där jag alltid känt mig lugn. Jag tröttnar aldrig på en solnedgång eller tidiga mornar när hela havet glittrar av morgonsolen. Havet är stort, djupt, outforskat och för vissa skrämmande. Men herregud så vackert det är, och det uppskattar jag verkligen.


Våran matplats: Före & Efter

2018-09-25 17:52
Från orleifson

Vintern blev vår, vår blev sommar, sommar blev höst och nu är vi här. Om 2 månader har vi bott i vår lägenhet ett helt år! Tror nog faktiskt att det är rekord för mig och Henke. Då vi tidigare bara hyrt i andra hand så blir man inte så långvarig.

Satt i alla fall och gick igenom lite bilder som jag tagit precis när vi flyttat in. Vi hade knappt några möbler och över gömt i hörnen stod ännu ouppackade flyttlådor. Men nu, snart 1 år senare börjar vi äntligen komma på plats.. Eller snarare börjar det äntligen bli som vi vill ha det. Slänger in lite för o efterbilder här nere!


- Två pallar fick agera köksstolar och varken gardiner eller ett klokt matbord hade vi.

- Matbordet och stolarna fick vi av Henkes familj. De de var träfärgade innan valde jag att fräscha upp dom lite med en grå färg jag redan hade hemma. Blev så fint! Några inredningsdetaljer har fått bo kvar och sen har jag fyllt ut med nya saker och loppisfynd.

Shopping

2018-01-16 12:57
Från orleifson

Fick ett presentkort på H&M i julklapp och kunde inte hålla mig längre från att använda upp det! Och kan meddela att jag fått en ny favorit i garderoben! Alltså den här vita tröjan är helt underbar. Det är lätt det varmaste plagget jag äger, känns som att gå runt och krama ett lamm! Sen fick det bli en basic grå mjuk tröja också, och det bästa av allt, båda var på rea!

Båda finns ännu kvar på h&m.se, lämnar länkar här nere!

Vit tröja I Grå tröja

Glas ampel - DIY

2018-01-10 18:00
Från orleifson

I födelsedags present önskade jag mig 2 st Glas amplar vilket jag också fick! Länge haft tankar vad jag skulle vilja gör med dessa. Det var nämligen så att jag jobbade på ett hotell i Visby i höstas. I deras lobby hade de flera glas amplar hängande med planterade växter i, Slänger in en bild här !

Tyckte verkligen detta var så himla snyggt, mycket roligare än att ha växterna i en vanlig kruka! I vilket fall som Låg dessa godingar på ungefär 700:- styck. Men kan tala om för er att Claes Ohlson har precis lika fina amplar men för en femtedel av priset! Och nu skall ni få hur jag gjorde min version av dessa.

Du behöver: Murgröna slinga - Rusta 29:- I Dekorationsbelysning - Rusta 10:- I Något att hänga i, Jag använde mig av kedjan till en gammalt halsband I 2 st Glas amplar


Alltså Se vad fint det blev! Så himla mysigt, och det gick så snabbt att göra. Den totala kostnaden om man vill göra det är.. 276:- Älskar att köra lyx vs budget, speciellt när det blir minst lika snyggt.

Hoppas ni gillar lite sådana här Diy's. Jag tycker det är super kul i alla fall!


Mitt 2018

2018-01-09 15:32
Från orleifson

Har jag nämnt att vi flytta?

2017-12-29 16:55
Från orleifson

Hej, Nu har det gått tillräckligt lång tid för att jag skall börja känna mig sugen att blogga igen! Så vart börjar vi? Sen sist har jag såklart firat jul, vi har varit i Madrid, skaffat en till katt och störst av allt, vi har flytta! Ni som känner mig vet att jag och Henke flyttat som dårar de senaste åren. Men en kväll när vi satt i vår lägenhet på Adelsgatan, inflyttade sen 2 månader tillbaka, fick vi förfrågan om vi ville ta över ett förstahandskontrakt. Det självklara svaret var JA! Så nu bor vi i en jätte mysig 2:a belägen på Palissadgatan i Visby. Så mycket inredning lär det bli framöver.


Nytt boende, nytt jobb, nytt liv

2017-11-06 19:20
Från orleifson

Precis som alla andra i vårt avlånga land går jag runt och är förkyld. Har äntligen efter en helg i tystnad fått tillbaka rösten och börjar nu se ljuset i denna tunnel. Det är så himla mycket roligt som händer i livet nu. Jag har 4 jobb som jag försöker pussla ihop, en resa är bokad i början av December och vi flyttar om 2 veckor. Wow vad taggad och förväntansfull jag är kring allt detta! Snacka om att denna höst bjöd på en nystart.

-

Lite härliga bilder från en runda i innerstan.

Snapshots from the week

2017-09-17 21:16
Från orleifson

HANNALICIOUS X NAKD + rabattkod

2017-09-11 14:00
Från orleifson

Sommar säsongen är är ju tyvärr slut. Ändå kunde jag inte låta bli att klicka hem detta sjukt snygga set från Hannalious x na-kd. Älskar verkligen färgen! Jag har i stl. small och setet finns även i ljus och mörk rosa. Åhh, skulle lätt ha en i varje färg.


PS. Josefine Caarle har just nu en rabattkod som ger er 20 %, Klicka på bilderna för att komma direkt till plagget!

Ange "20Josefine" i kassan!

set
set
set

Premiär!

2017-09-10 17:46
Från orleifson

Efter att ha jobbat ett härligt 11 timmars pass i lördags var så skönt att få komma hem och bara slänga sig i sängen. Och när jag vakande idag var jag så himla taggad! För att idag var dagen då jag äntligen fick kliva på fotbollsplanen med fullt matchställ på igen. Min debut bestod av 15 min som höger back i en match där vi vinner med 6-1. Underbart att vinna, underbart att spela fotboll igen. Det kändes bra i knäet och nu är jag verkligen ännu mera peppad till att ta mig tillbaka in i startelvan. 4 matcher återstår av säsongen. Nu kör vi!