RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-13 23:36:30

Pungizz liv

Pungizz blogg på Nouw

Lillebror har fått en bula vid ögat 😭

2019-04-13 18:10
Från Pungizz

Halloj, tänk att det var så sent som i januari som jag uppdaterade här. Det har funnits anledningar till det men jag behöver hitta motivationen till att börja om igen.

Det har hänt saker och ting sedan sist, vi har varit alltifrån sjuka till att ha riktigt mysiga soft dagar tillsammans, då mellan varven som vi varit sjuka.

Igår hände något som jag aldrig hade kunnat föreställa mig, min son retade sin storasyster om att han vill sätta på tv men det ville inte hon. Hon ville leka med sin lillebror och låta tv vara avstängd så hon blev tillslut alltifrån irriterad till sur så hon puttade omkull honom så han slog i ansiktet mot sängkanten.
Jag var inte hemma då när dt hände så min sambo mms:ade mig en bild och mitt hjärta slog i volter och jag fick värsta paniken.
Det såg inte bra ut alls så jag bad honom kyla ner en handduk och lägga på om området som han hade fått en bula ☹️ sen när jag kom hem så kollade jag till honom det första jag gjorde och la på kylande handduk jag med.
Idag är bula borta men han har fått något enormt blåmärke så jag kan inte låta han gå utanför dörren, folk skulle nog tro att jag slagit honom så tragiskt är situationen.
Jag har även talat om för min dotter att hon måste säga till oss om hand inte lyssnar på henne eller gör något som hon inte tycker är okej för att hon inte ska råka göra om detta igen. Jag har full förståelse för att hon inte menade något illa med detta, det brast för henne bara helt enkelt och har man den diagnos som hon har så förstår man inte verken ut eller in vilka konsekvenser det hela kan leda till.

Han mår såklart jätte bra efter omständigheterna, han leker och har kul, äter och sover. Jag som har stort ansvar för honom är just nu på honom på nerverna med att kolla hela tiden hur han mår, lyssnar till om han beter sig annorlunda m.m, han måste tro att jag slagit mig i huvudet, varför jag agerar som jag gör. Men det är så jag är som mamma, jag vill finnas där och visa att jag hjälper och stöttar till max!

Jag älskar mina barn oavsett vad!

Ojdå..

2019-01-28 09:11
Från Pungizz

Det var länge sedan sist som jag skrev här, jag har haft lite ledighet så därför så har jag inte prioterat bloggen. Men nu ska jag försöka komma igång igen men man vill gärna ha något att uppdatera med/om.

Jag och min sambo väntar oss något gott men får se vad svaren ger först och när dem väl gett oss svar på tal så ska jag/vi berätta det för omgivningen

Lilleman kunde bara gå en vecka på förskolan innan han blev rejält förkyld och idag så är han efter 2 veckor hemma pga förkylning på förskolan idag, han lär vara trött idag efter denna dag. Ibland efter sådana ledigheter så brukar han vara rätt trött och sliten första dagen när han kommer tillbaka. Dottern var förkyld förra veckan men även hon är tillbaka i skolan så nu hoppas jag att dom får gå några veckor tills nästa virus som går.

Oj, det blev en liten uppdatering iallafall

Sista dagen!

2018-12-14 10:28
Från Pungizz

Idag är det sonens sista dag på förskolan för i år! Så från och med efter förskolan idag så har han sitt jullov och kan slappa en del och slippa en stressig mamma, nu kan jag vara lite lugnare i tempot och göra måsten innan jul helgen.
Bara dotter kvar nu men hon har lov nästa vecka. Sen kan hela familjen ta det lugnt! Jag börjar längta efter julafton lite nu och få se mina vackra vilda barn bli extra lyckliga över hela tillvaron som vi ska skapa oss tillsammans, hua mig vad det kliar i fingrarna.. ‍♀️ Nej nu ska jag avrunda detta inlägg men jag ville mest ge er en uptade helt enkelt..

En bild på lilleman fick det bli.

Jag trodde aldrig att jag skulle behöva säga detta...

2018-12-10 10:11
Från Pungizz

Men nu är jag trött på detta. Alla baciller som finns på dagis, i slutet på vecka började sonen ännu en gång bli sjuk, det hela började med lätt snuva och VÄLDIGT lite hosta när han sov och i helgen så bröt det ut ännu mer! Igår kväll somnade han och sen vaknade han pga av att han hosta jätte mycket. Så nu står vi där igen på ruta ett, en förkyld pojke som måste vara hemma IGEN! Alltså... Kan föräldrar börja ta ansvar för sina sjuka barn eller handlar det bara om pengar, pengar, pengar? Vad går först? Ditt kött och blod, skapat av dig som legat i din mage i ca 9 månader eller din förbaskade karriär som du byggt upp och inte vill förlora en enda korna? Börja isåfall tänka på detta också, tänk på dom barn som blir smittad av ditt barn och måste därmed vårdas på sjukhus? Tänk på allt men inte bara hela tiden på din karriär och pengar! För mig är saken viktig, mina barn kommer alltid gå före ALLTING ANNAT!

Usch!

Vad tjänar jag varje månad?

2018-12-05 10:30
Från Pungizz

Jag tycker att det blivit lite tråkigt med uppdateringarna på min blogg. Jag är ju sån som tycker om att mest dela med mig av musik som jag tycker är bra i mina öron. Men pga dessa Artiklar så har jag valt att lägga detta lite på is just nu tills man vet hur det verkligen blir för EU med detta till 110%..

Jag är ju inte den som tjänar pengar på detta men om jag länkar något eller visar något som tillhör någon annan och detta går igenom så finns ju risken att jag får sitta och betala för det jag visar er. Ganska tråkigt. Mina bilder delar jag på Instagram så man får gå in på min Instagram om man vill se bilder som jag delar lite då och då. Men som sagt jag tjänar ju ingenting på detta och det lär ju ta år och dar innan det skulle bli så också.. Men för mig är detta ett ´´jobb´´ tills jag får ett riktigt jobb. Men jag kommer aboslut inte just nu iallafall lägga ner denna blogg, kanske isåfall att man uppdaterar mindre men jag vill ju gärna spara denna blogg så länge dom vill ha kvar denna plattform sen har jag alltid hopp om att kunna leva på blogg, tjäna pengar och jobba hemma istället, kunna lägga upp ett schema på mitt sätt istället för att fullfölja ett företags schema men bara det är ju en dröm i sig.. Man får se vad framtiden bjuder på helt enkelt!

Youtube är något som jag också funderat på men det är ju också något man får vänta och se hur det blir med EU:s förslag m.m... Jag vet vad jag vill göra där men jag måste ju låta dessa saker ligga på is ett tag tills jag vet hur det verkligen blir!

Hoppas att ni har förståelse för det hela!

Jag skyller på mörkret!

2018-12-03 09:19
Från Pungizz

Jag förstår inte varför men på ett sätt så jo...

Jag tycker att sen vi alla varit sjuka hit och dit nu så har rutinerna blivit mer kaos. Det spelar ingen roll för oavsett tid på dygnet som vi går och lägger oss så försover vi oss hela tiden mer eller mindre. Jag är sån person som vill att vi går upp mellan 6:00-6:30 för att hinna med allt i lugn och ro men ändå vaknar man i panik varje morgon mellan 6:45-7:00. För mig är det viktigt att barnen får i sig frukost och kläder på sig i lugn och ro. Dottern åker ju taxi varje morgon kl 7:30 så man bli ganska stressad när man försover sig så pass mycket. Det är ju skönt att det snart är lov för både son och dotter så vi får lite lugn och ro och slippa stressig mornar men jag hoppas att när dom börjar efter jullovet att vi fått in bättre rutiner sen igen. Ganska svårt att inse att det bara är några dagar kvar nu till julafton och nyårsafton. Dock blir man nu när man tänker på detta mer och mer att man snart är framme vid julafton, det är att jag ska ta julfoto sen göra den fin och sedan skicka de men det tänkte jag försöka styra upp denna vecka.

Tänk vad stressad man blir av många saker och ting... Herregud!

Dags för mig att lugna ner mig och tänka om och rätt, vad kan gå fel? Jo jag vet att mycket kan gå fel men jag får sluta tänka så.

Kan detta bli årets bästa jul?

2018-11-27 12:36
Från Pungizz

Nu tror jag att alla julklappar är färdig handlade. Jag har typ gått lite all in i år men då menar jag inte 100 klappar var utan mer gått mer in på vad dom kan tänkas bli glada över i år. Och jag hoppas att dom blir glada för jag har verkligen ansträngt mig extra noga detta år! Men sen vet man ju inners inne att ett barn helst av allt vill ha en sak av varje i var och varannan butik typ..

Jag hoppas iallafall och tror att dom ska bli glada i år!

Jag har även handlat klart julklappar till min älskade sambo också men mina föräldrar vet jag inte riktigt om jag känner mig färdig med kan eventuellt bli något mer men kommer inte på något just nu. Men ens föräldrar är ju värda miljoner, miljarders mycket saker och ting så som dom ställer upp för en.

Men jag hoppas att oavsett vad så blir alla glada!

Detta är med ord som jag hoppas på att barnens jul kommer bli den bästa! Jag vågar inte riskera något så jag väljer att inte hitta några bilder på deras julklappar och allt tack vare dessa artiklar 11, 13 och så vidare som en stor del av Europa vill ska äga kraft.

Och skulle detta gå igenom då blir det i princip 0 i inlägg, för tänker man efter så riskerar ju även att man tar andras ord, något som någon annan kommit på som denne person äger från första början. Ja, det må låta konstigt detta tänkande men det är ju ungefär samma sak som att länka någon annans hemsida/bilder eller video. Bara hela grejen för mig låter idiotiskt att man ska krångla till det för framtidens alla sysslor som finns på internet idag. Dom stora företagen går ju vinst oavsett vad men alla småföretag förlorar ganska stort på det hela. Speciellt för dom som gör samarbeten med folket runt om i Europa.

Varför ska man göra det svårare än vad det redan är?

Varför är man så klumpig och röstar ja till något som man sedan inte vet vad man röstat på?

Varför läser man inte vad hela skiten handlar om?

Varför, varför, varför?

Med detta minst sagt ❤ #saveyourinternet

Dagens musik

2018-11-16 09:35
Från Pungizz

Energi

2018-11-13 09:08
Från Pungizz

Jag har verkligen haft noll energi sen jag vart riktigt sjuk. Allt är bara typ kaos då, i min hjärna och våra rutiner. Jag är heller inte helt frisk än, jag har den dära förbaskade hosta och snuva kvar som brukar ligga i sig i 111 dar... Därav har jag inte orkat tagit tag i bloggadet som jag ville göra efter sommar ledigheten. Att allt detta skulle ske för oss kunde ju ingen veta men när det väl sker så, gud vilken energi de tar på en. Sen få ihop alla barnens läkarbesök, tandläkartider och utvecklingssamtal och mycket mer.. Ojoj!

Jag kan iallafall lova att uppdatera lite då och då men hur mycket exakt varierar just nu beroende på energi och sånt. Sen går ju alltid barnen i första hand för mig och när jag väl har energin så lägger jag lite av de på bloggen samt städandet hemma.

Igår försov vi oss rejält, Dottern som burkar ta taxi på morgonen ska vanligtvis åka 7:30 och hela familjen sov så gott till ca 7:50, snacka om paniken. Bad sambo ringa taxi och höra om dom kunde vända om men det kunde dom inte och det förstår vi men det skadar ju aldrig att fråga. Så fick lov att höra av mig till både skola och förskola för sonens del och säga att vi försovit oss och att vi kommer så fort vi kan. Så det var bara att klä på barnen ge dom frukost och sedan klä på ytterkläderna och gå så fort vi kunde. Vi fick gå den snabba vägen igenom skogen som tar ca 30 minuter att gå och hade vi gått den andra vägen så hade det tagit oss ca 1 hel timme att gå. Men tack vare den snabba vägen så var vi framme med ungarna 1 timme efter att vi gick upp.

Och sambon brukar fråga mig varför jag ställer så många alarmklockor, haha ja du det är för att vi ska ta oss upp i hyfsad tid på morgonen. Sen måste jag erkänna att jag är den tröttaste mamman på jorden på morgonen och det är väl mest därför för att jag någon gång ska ta mig upp. Men vi sov inte så värst bra varken han eller jag förra veckan så det är ju inte så konstigt att det blev som det blev. Nu får det ta ETT PAR VECKOR om inte ALDRIG MERA tills vi försover oss igen..

Men men, jag ville iallafall uppdatera er lite och jag hoppas att ni som läser denna blogg blir glada för någon slags uppdatering överhuvudtaget.

Strul hos Nouw?

2018-10-31 08:47
Från Pungizz

Verkar som att musik från Youtube inte vill synas på bloggen?

Är det fler än jag som inte ser klippen utan bara svart bild?

Verkar som att Nouw har någon strul..? Upptäckte redan detta igår men tänkte att det löser väl sig men än så länge vad jag kan se så har det inte löst sig.


Jag hoppas att det löser sig snart..

Herregud!

2018-10-26 13:05
Från Pungizz

Först var dottern min sjuk med feber och lite förkylning. Sen pang poff så var det sonens tur att få feber och förkylning med hosta och snuva. Först dottern en vecka och sen sonen en vecka och efter det så var det min tur en vecka. Snacka om otur! i sammanlagt 3 veckor har vi varit sjuka och turas om, verkligen! Jag blev så dålig att jag fick feber i 5 dagar och extremt halsont som slutade med att jag fick söka vård på vårdcentral. Dom var 90 % säkra på körtelfeber för min del så barnens smitta gjorde att jag fick körtelfeber förmodligen. Jag mår mycket bättre idag men läkaren ville att jag skulle ta det lugnt i 30 dagar ca ifall att min mjälte blivit påverkad som den kan bli under detta virus så jag får inte stressa eller göra några andra ''sportiga'' saker som kan påverka min mjälte. Men nu har jag bara denna eviga hostan kvar och som ''plåster'' på såren har jag fått herpes munsår.... Efter detta vill jag verkligen inte att vi ska sjukna om på nytt fören dagen innan vi typ ska dö eller nått. Vi har verkligen haft riktigt otur med baciller nu!

Så ursäkta min frånvaro..

Efter skolan idag så går ungarna på lov så då kan vi passa på att verkligen vila ut och jag kommer nog kunna uppdatera mera här på bloggen.

Ha en fortsatt trevlig dag alla läsare! ❤

Strängnäs Marknad 2018!

2018-10-12 14:25
Från Pungizz

Denna helg kommer bli kanon kul, allra mest för dottern. Gud vad vi har fått planera in detta och få ihop iden på ett bra sätt. Det är nämligen Tivoli och marknad i helgen här i stan/byn. Ikväll har jag och dotter planerat med mormor och morfar/mamma och pappa att vi 4 ska gå och kolla på karusellerna ikväll och dottern ska väl få åka en karusell iallafall och eventuellt vinna ett gosedjur eller två. Hon var så taggad till max igår så hon trodde att det var igår redan som denna plan skulle gå i uppfyllelse så jag fick självklart berätta att det är idag och då fick hon dom dära stora blåa ledsna/besvikna ögonen. Tyvärr kan man ju inte trolla. MEN idag ska hon äntligen få göra detta roliga som hon längtat efter och att få ha oss tre vuxna vid sin sida kommer göra henne tryggare än tryggast!

Imorgon blir det marknad så ska bli spännande om man ens kommer kunna hitta något kul att köpa!? Det blir ju iallafall något gott som varje år som man kommer köpa så resten återstår att se, jag har ingen direkt tanke på vad jag vill leta efter men man måste ju se först som alla andra marknader, gå runt och se priser och sen shoppar man loss för man vill ju inte råka köpa något dyrt och sen finns det billigare vad den varan man köpte. Jag försöker alltid leta efter det billigaste och om jag inte finner det så det näst billigaste. Och jag kan även tillägga att jag är inte den som kostar på mig saker till mig utan till andra så som mina barn eller min sambo för jag brukar typ aldrig hitta något till mig som faller mig i smaken eller så är jag alltid nojig över pris och velar fram och tillbaka sen går jag oftast därifrån tomhänt när det gäller köp till mig. Jag vet inte varför jag har en sån tankesätt men jag värdesätter dom runtomkring mig istället för mig själv, det är så jag blivit uppväxt för jag antar att det är därför. Under min uppväx har min mamma alltid köpt saker till mig, min pappa är lite mer egoistisk så han har alltid köpt till endast sig själv typ men kanske gett mig pengar någon gång ibland. Så jag tror det handlar mycket om det..

Sen på lördag kväll eller söndag så jag och sambo samt min son till tivoli och kikar på karusellerna. Han är ju inte så mycket för marknad så han får egentid med oss två eftersom att dottern får egen tid med sin mormor och morfar samt mig så jag vill att det ska bli lite rättvist så sonen slipper sitta hemma hela helgen och typ missa allt, då skulle jag få ångest.

Men nog om detta..

Nu vill jag önska er en

EN RIKTIGT TREVLIG HELG! ❤

Det går runt.

2018-10-08 14:19
Från Pungizz

Nu är det sonens tur att kriga med alla baciller, i lördags så bröt hans förkylning ut så nu får han vara hemma och bli kryare och piggare så får se om han kan gå på onsdag eller torsdag kanske? Eftersom att han är sen i sin utveckling så gör det ont i mig att han måste behöva vara hemma titt som tätt, rutiner är något som är viktigt för honom och speciellt dom dagar han borde få vara på dagis. Men man kan inte göra så mycket åt saken när ens barn blir sjuk eller när dom måste få läkarbesök m.m då får man bara lösa allt på så bra sätt som möjlig så att dom får gå så som dom ska. Men gudarna ska tacka mig för att jag inte har arbete idag, så många gånger dom får vara hemma pga sjukvistelser eller läkarbesöken. Hade jag vårdat barn så som jag gör idag när dom inte kan gå till skola eller dagis då hade jag nog förmodligen inte fått en krona i lön eller blivit arbetslös typ. MEN jag kladdar inte mina barn för det, är dom sjuka så ska dom få den rätt att få vara hemma och bli kryare för förr eller senare så vet jag till 100% att dom kommer ha mycket bättre immunförsvar ju äldre dom blir!

Men som sagt allt får ändå ett gott slut, tillslut!

Jag hade lite feber i förmiddags så jag kollade om min mamma kunde hämta min dotter från skolan idag och det kunde hon, tack och lov. Jag känner mig piggare än innan jag åkte till mamma men jag vill inte ta risken att någon annan blir smittad och får feber eller förkylning m.m. Men är jag piggare imorgon så hämtar jag som vanligt. Dottern tar ju taxi varje morgon så länge hon inte sover över hos mormor.. Så man behöver inte lämna henne i skolan utan endast vid taxin på morgonen.

Men men, nu när mamma hämtat dottern så ska hon nu åka in och handla och jag och dottern ska vakta hunden, han tycker inte om att vara ensam hemma så därav att jag sitter hundvakt lite då och då eller är hos min mamma ganska mycket så hon kan handla och annat som behövs ibland. Sen när mamma kommer hem så ska vi åka hem till oss och laga mat och äta sen blir det nog läggdags för barnen och sen lite tv tittande och myspys för mig och sambo sen ska vi sova.

Ledig idag

2018-10-05 11:04
Från Pungizz

Dottern fick vara ledig idag, hon hade feber mellan lördag - onsdag men nu har hon fått en jobbig hosta. Det är inte lätt för barnen när dom blir såhär sjuka som dom blir. Jag själv känner att jag börjar bli lite dålig så jag antar att jag också kommer åka på något liknade som dottern men som vuxen så har man mycket lättare oftas att handskas med dessa baciller.

Men på måndag så ska hon förhoppningsvis tillbaka till skolan då har hon fått vila upp sig lite i sitt egna lugn och ro så hon kanske är mycket piggare då.

Apropå annat så väntar jag en tidig julklapp från mamma och pappa kan man säga, en vinterjacka. Min förra gick ju sönder så denna jacka behövdes. Men det är lite vågad färg för mig, jag har kört på svart och röd vinterjacka med ''fluff'' på luvan så att säga. denna gång så blev det en blå nyans på jackan med svart ''fluff'' på luvan.

Bild på jackan

Blå vinterjacka

Nu ska jag sitta här hos min mamma och vänta på att få hämta sonen från dagis sen bär det av hemåt och ta det lugnt men samtidigt ta tag i helg måsten som ska göras. Vill man ha det finfint hemma så får man stå ut med allt som måste göras.

Ha en trevlig helg!

Min dotter får inte äta gris...

2018-10-04 10:32
Från Pungizz

Jag vet inte varför hon inte får det men hon har berättat detta två gånger för mig, första gången så sa hon bara att - '' jag får inte äta gris mamma'' och andra gången så sa hon - ''mamma jag får inte äta gris för min fröken sa det till mig''.

Jag har sagt till fröken/fröknarna att hon är envis med grönsaker, för henne är det typ en mardröm och hon får alltifrån kväljningar till att bestämt säga att hon inte alls vill ha för det ser inte gott ut. Men jag förstår inte vart gris grejen kommer ifrån och varför hon inte får äta det? Eftersom att hon är så envis med grönsaker så ser jag gärna att hon äter det hon tycker om. Jag vill inte att hon ska svälta ihjäl!

Men nu har hon inte kunnat gå till skolan dessa första dagar denna vecka för hon har haft hög feber sen i lördags. Hon skulle till tandläkare på tisdag men de fick vi boka om och hon skulle träffa sin läkare igår men det fick vi också boka om men febern sjönk ner så hon mår bättre idag men hon fick vara hemma idag ifall febern skulle sjunka upp igen och är hon fri från feber nu så är det planerat imorgon att hon ska få gå och då ska jag isåfall fråga vad det är frågan om... Om min dotter fått höra två gånger att hon inte får äta gris så kan ju inte fröken säga något annat!? Och säger fröken något annat så får vi se nästa gång dotter berättar något konstigt som fröken sagt isåfall. Men man blir ju ganska frustrerad som mamma när man får höra något sånt här från sin dotter... HON SKA FÅ ÄTA DET HON TYCKER OM, för att förr eller senare så kommer hon ändå in i det där med att äta grönsaker, det är väl bara en barnfason hon har just nu.

Jag måste även säga att jag respekterar dom som inte äter gris eller kött överhuvudtaget. Men min dotter hon äter inte grönsaker.. Tar man bort detta för min dotter så blir det inte så mycket kvar av vad hon kan äta, visst det finns fisk och sånt men jag vill inte att hon ska gå tom i magen för att hon inte får äta nått speciellt när det är något hon tycker om.

Ja, ni hör ju hur dumt detta låter.

Men min dotter ska iallafall få äta det hon tycker om!

Dessutom har min dotter intellektuell funktionsnedsättning och kan bli känslig vid vissa tillfällen över saker och ting då ska man inte säga åt henne om allt utan snarare lära henne saker som kan göra att det flyter på i hennes vardag och rutiner är A & O!

En intellektuell funktionsnedsättning innebär att ett barn har nedsatt intelligens, och också sämre förmåga inom minst två av följande tre områden:

  • Teoretisk förmåga, det vill säga hur hen klarar av att läsa, skriva, räkna och annat som tränas i skolan.
  • Social förmåga, till exempel hur hen kan umgås med andra.
  • Praktisk förmåga, hur hen klarar aktiviteter i det dagliga livet som till exempel att äta, tvätta sig och klä sig.

Några exempel, mer finns att läsa i länken : https://www.1177.se/Kalmar-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Utvecklingsstorning/

Skrämmande, ingen verkar förstå konsekvenserna.

2018-09-26 10:53
Från Pungizz

Det är ganska srkämmande hur minderåriga/tonåringar är mot varandra på alla sociala medier. Hur kan föräldrar inte hålla koll på sina barn? Vad många barn och viss del vuxna med men att man försöker trycka ner kända människor så hårt och att dom dessutom lyckas med det. Som vuxen så borde man tänka A & B innan man säger något eller skriver något. Detsamma gäller ju även alla barn MEN jag tycker att föräldrar har ansvar för vad deras barn sysslar med på plattformar. Man kan inte tänka att nu är mitt barn stor nog för att klara av saker och ting själv alltså det fungerar inte så. Man måste ALLTID som förälder ta ansvar och se efter vad ens barn gör. Gör ens barn fel, berätta vad konsekvenserna kan bli för det verkar inte alla barn förstå eller tänka på. Och med tanke på vad som händer på just alla plattformar så kommer jag nog inte tillåta mina barn skapa konton på all dess plattformar förrän dom blivit 18 år och vet hur man ska hantera en plattform på alla sätt och vis. Märker jag att dom skaffar innan denna ålder så ska jag ta mitt ansvar och hålla koll på vad dom sysslar med för mobbning och hot m.m är inte okej i mina ögon det skapar bara MASSA problem och minsta lilla sak som dom gör fel så blir det telefonförbud och dataförbud!

Mina barn är 4 och 7 år, många föräldrar tycker och tror väl att barn är självständiga redan då men så ser inte jag på det. Många föräldrar börjar ge sina barn telefon och dator eller surfplatta. Jag kan säga redan här och nu att när min äldsta var liten så tänkte jag men vad perfekt det det skulle vara när hon börjar i skolan då kan hon börja använda mobil iallafall men så har åren gott och så som det ser ut idag och hon går i skolan nu så har jag börjat backa mer och mer till det tänkandet. Nu har jag ändrat mig så nu får hon vänta tills hon blir typ 18 år om det det ska fortsätta såhär som det är idag, vilket sinnessjukt samhälle vi lever i och befinner oss i. Jag hoppas att föräldrar börjar ta sitt ansvar snart så detta elände får ett slut!

Och ja, jag tycker det gäller detsamma för oss vuxna att ta ansvar för sig själva mer och tänka efter innan man gör något så grovt som man gör idag på alla plattformar!

Och bara man går på stan och ser hur vuxna och oftas föräldrar ser snett på barn och ungdomar, dom blir vad ni gör dom till!

Det är därför jag alltid ser till att hålla mina barn vid min sida och lära dom vad som är rätt och fel, dom ska inte behöva fråga saker och så svarar man då utan som förälder ska man även ta upp saker och ting även om dom inte frågat om de alls.

Usch, jag är så frustrerad så snart kommer jag börjar skriva samma saker om och om igen om jag fortsätter skriva. Detta får vara slutet för detta inlägg, och alla olika människor där ute ta tag i erat ansvar så detta kan få ett slut!