RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-25 12:27:40

misslivly blogg

misslivly blogg på Nouw

Knak sa det!

2019-02-21 11:43
Från misslivly
Jag som skulle uppdatera mer här.... det skrev jag förra tisdagen.

Var hemma liten stund från jobbet på eftermiddagen. Åkte sen tillbaka till Gislaved för att jobba kväll. Det var en härlig kväll. Tänkte att det sista jag skulle göra på jobbet innan jag åkte hem var att gå ut och kolla till brukarens bil. På förmiddagen hade det varit så fint väder och vi hade suttit ute i solen och druckit kaffe. När jag sen gick ut på kvällen så hade det kommit lite nysnö. Jag gick på sandat underlag,tills jag kom på en annan trottoar som var total glashal. Jag känner hur mitt högerben dras åt sidan och foten viker sig. Knak sa det och jag ramlar ned på marken. Alltså detta knaket,jag skojar inte. Det hördes rejält och efter ett sånt knak så ställer man sig inte upp igen. Jag vet inte vad det var som gjorde att jag faktiskt låg på marken och storgrät. Var det för att jag visste att några ungdomar längre upp såg mitt fall eller var det för att jag blev rädd? För det gjorde ju inte ont,inte just då. Dom fina ungdomarna kom ner till mig,någon halkade på den glashala trottoaren. En fin tjej i gänget ringde ambulans. 112 operatören bad dom lägga jacka eller filt över mig och de lade sina jackor över mig. Själva stod dom och huttrade,vilka hjältar. Såna fina ungdomar. Jag började gråta mer och mer. Ingen direkt smärta,men det började spänna och då vet jag att det svullnar. Så nåt fel måste det va med foten. Ungdomarna klappade mig och tog hand om mig så fint. Ambulansen tog lång tid på sig. Till slut kom den. Ena ambulanssjukskötaren halkade med när han skulle hjälpa mig. Dom bad mig ställa mig på knä så jag kunde komma upp på båren. Foten gick inte att röra. Den låg snett. Men upp kom jag och det var när dom lyfte upp mig på båren som jag kände det....Foten hängde löst,den dinglade. Jag vart helt hispig. Aldrig haft nån fraktur direkt och visste inte riktigt vad som kommer hända. Dom försökte lugna ner mig under resan. Jag fick så mycket morfin,ingenting hjälpte. Det började göra riktigt ont. Framme på sjukhuset så hörde jag att min fot var ful och var inte i rätt läge. Så in i akutrummet och läkare stod redo. Jag var så rädd,så rädd. Fick maxdos stesolid med för att lugna mig,gick inte. Min kropp skakade,jag var rädd och hade ont. Nicklas kom in,lyckades ringa han under ambulansfärden. Hann även ringa min chef och min bästa vän haha. Då säger läkaren att dom måste dra min fot tillrätta. Jag skrek att jag inte vill,dom skriker tillbaka att dom måste. Jag skriker att jag vill bli sövd och tårarna sprutar. Medans jag skriker som ett litet barn och personal tröstar och håller fast mig och jag håller i Nicklas hand och tittar in i hans snälla ögon,så drar dom foten på mig. Jag märkte ingenting direkt. Nåt gjorde lite mer ont bara,men fattade inte att det var de dom gjorde. Några sekunder tog det. Dom ville dra igen,men jag fixade det inte. Gipsade foten och iväg till röntgen. 3 frakturer hade jag i fotleden. Inläggning över natten.

Så...blev ett litet inlägg. Men jag skriver fortsättning imorgon med operation. Kram ❤

En nystart

2019-02-12 14:06
Från misslivly
Hej alla mina fina läsare. Jag ser på mina tidigare inlägg att ni varit många som läst och det är så roligt.

Jag kör en nystart... en till haha

Livet mitt rullar på i full fart och det är så härligt. Jag njuter av kärleken till och från Nicklas och stunderna med mina barn.

Cancern är borta,men biverkningarna kvarstår.

Jobbar som personlig assistent och det är så roligt. Det är det bästa valet av jobb jag tagit,aldrig en tråkig stund.

Men det bästa av allt...Vi ska gifta oss. 1/6 2019 vigs vi i Värnamo kyrka och jag blir fru Engström.

Jag har skaffat en ny Instagram som ni mer än gärna får följa. eerikaengstrom heter jag där. Välkomna ❤


Det fick bli ett kort första inlägg,så kommer nästa snart igen. Härligt att vara tillbaka


Puss på er // E

En kattunge snusandes i nacken

2017-04-15 06:46
Från misslivly

Nicklas åkte iväg till jobbet vid 05 och jag har legat vaken sen dess.
Efter en timme kom en liten kattunge och myste med mig i sängen,Ja eller Wintra målad som en katt. Jag målade henne igår kväll.
Jag frågade henne nu på morgonen varför hon inte tvättat sig och fick bara svaret att "mamma,katter ser alltid ut så här" ...och jo...så är det ju

Snart vaknar hela högen. Igår lade vi ut morötter till påskharen så han vet att här kan han lägga ägg med godis i. Tre små barn kommer bli chockade när påskharen lämnat ägg inatt och även ätit från morötterna  ;)

Idag ska vi börja med trädäcket på baksidan. Igår var vi och köpte massa trallvirke,så nu jäklar ska här byggas. Vi är inte så händiga här,men jag tänker mest att hur svårt kan det vara? Google är min bästa vän 🖖

Vi ska även måla ägg till middagen och jag ska städa här.
vilken dag :)

Nu börjar barnen ramla ner här,så dags att stiga upp :)

wintra igår

Sol i hjärta,Sol i sinne,Sol inne... Men....

2017-04-13 09:39
Från misslivly

Det var ju så fint väder förra helgen. Vi blev pigga och kände att nu har det året kommit som vi pratat om... året då vi ska köpa fina trädgårdsmöbler.
Vi har varit på olika ställen och tittat. Vi hittade lite hos Jysk som kunde vara lite intressanta,men vi har lite svårt att köra släp så vi valde att kolla nätet!
Trademax har vi köpt från tidigare och vi har varit väldigt nöjda. Och får hittade vi fina möbler till trädgården från ett superbra pris och gratis frakt hem till dörren:)
Lite av möblerna har redan kommit,hoppas sista leveransen kommet nästa vecka.

Men denna helgen...var är solen?
Jag vet att det är april och vädret ska bara lite sådär,men sol kan det väl vara?

Vi tänkte byggt trädäck i helgen,men det får vänta också. Man vill ju ha fint väder till det.

Nu får det bli en film och frukost. sen lite plock,för sen kommer de små barnen

Glad skärtorsdag på er ❤

känner inte igen mig själv

2017-04-10 16:21
Från misslivly

i fredags blev jag sjukskriven i nästan tre veckor.
Ett tag har jag inte vart mig själv. frånvarande och trött.

Det är för mycket runtom just nu. Senaste veckan blev allt bara en sörja.
Jag gråter mycket. Jag är lättirriterad. Jag är otroligt trött. Svårt att sova. Kan inte se på tv,tankarna försvinner snabbt bort och jag hamnar nånannanstans. Kan bara titta på ipaden där jag kan spola tillbaka till dit jag missade.

Idag kom jag knappt ur sängen.... kroppen blev tyngre än vanligt. Hämtade Emilia i forsheda,sen lade jag mig igen.
Jag är inte glad och inte mycket är roligt.

Just nu vet jag inte hur jag ska hantera livet. Jag vet liksom inte vart jag ska börja reda upp sörjan....


Det här funkar inte längre!

2017-04-04 09:08
Från misslivly

Jag står inte ut! Dessa vallningar från  klimakteriet är helt sjuka! varför kan inte jag också få vara en normal 35 åring???

Jag svettas som en gris till och från. Från att först varit kall så kommer det en värmevåg över mig och det känns som jag ska svimma och börja gråta. Vill klä av mig allt jag har och öppna fönster. Eter en stund så fryser jag igen. Nu börjar det bli jobbigt om nätterna,Jag får inte sova. Vaknar varm och kall omvartannat. Jag är så trött.....
Har fått hormonpiller. ...

Nåja....ledig dag förutom APT möte. Kul att få träffa fina jobbarkompisar samtidigt
Borde väl gå och duscha

Provocerande kärlek

2017-03-28 11:32
Från misslivly

Tittar på Strömstedts. Om kärlek. Clara och Felix Herngren berättar om sin kärlek. Det är så fint och jag känner så väl igen mig. Jargongen dom har,det är verkligen jag och Nicklas.
Sen det där med att folk blir provorecade av lycklig kärlek. Att störa sig på något perfekt.
Vi är väldigt kära i varann. Efter nästan två år tillsammans är vi fortfarande nykära. Vi hittar ständigt nya saker hos varandra som är fina. Men vi har också lite gräl och gnabb,Vi är inte perfekta. Men vi hyser stor kärlek till varann och älskar varandra otroligt mycket.
Nicklas strömstedt sa att andra äktenskapet är det bästa. och nog är det så.... att det man gjorde fel i första kan man göra rätt i nya.
Jag ser fram emot mitt långa liv med Nicklas. Vi har ofta olika synpunkter,men vi grälar inte ofta. Vi grälar aldrig om ekonomi som är så vanligt. Vi har gemensam ekonomi och delar allt rakt av. Just nu tjänar jag mycket mer än han:)
Vi har det så himla bra ihop och jag är tacksam för mitt liv och för att ödet ville ge mig Nicklas

Dags igen!

2017-03-17 12:01
Från misslivly

Så var det dags igen.... går nog inte räkna på fingrarna iallafall hur många gånger jag sagt att jag ska börja skriva här igen ;)
Det jag ville med bloggen från första början var jag att få skriva av mig,rensa mig själv lite.
Men sen blev jag sjuk... och detta med barnen och allt annat skit som 2015/ 2016 rörde med sig. Då blev bloggen min terapi.
Och vilket gensvar jag fick,helt otroligt. Jag hade väl räknat med att ett tio tal skulle vara intresserade av att läsa...men ofta hade jag flera tusen som läste,ibland upp mot 10000. Jättekul

Men nu tar jag upp det igen... men tänker skriva om allt... om hur vädret är,om hur jag tog morgonens te..(i termosmugg eller kaffekopp),hur fantastiskt fint mitt liv är,trista saker och hur allt går upp och ner.
Just some ordinary stuff
Vill ni läsa så blir jag jätteglad <3 Vill ni bara kolla läget ibland så blir jag också jätteglad  <3 Inga måsten :)

Som sagt i tidigare inlägg...Ingen cancer kvar :)
men biverkningar!
Och igår tidig kväll fick jag så ont i nedre delen av magen. Fick Alvedon av Nina,min kollega,men de hjälpte inte. Ont som typ mensvärk och som rejäla förvärkar innan förlossning. Känns likadant idag,Men jag står ut :)

Ledig dag idag för jag jobbar natten som kommer. Ta en dusch nu och sen åker vi till stan och hämtar upp mina nya glasögon och lämnar Emilia på tåget som ska åka till farmor:)

stor kram på er alla

Välkommen

2016-12-31 09:03
Från misslivly

Då var det dags att välkomna det nya året. Nya möjligheter och chans att skapa ett bra år....
Så sa vi för ett år sen också. Nyårsafton 2015 bytte vi ringar och gick in i 2016 lyckliga och förväntansfulla och redo att skapa ett fint liv med varandra,jag och Nicklas.
4 veckor senare fick jag cancerdiagnos. Livmoderhalscancer.
När man inte trodde det kunde bli värre än året 2015...men värre kunde det bli. Från att först ändå lät något positivt från läkarna så visade det sen att cancern spridit sig. Då kom mörkret. Det fanns ingen framtid för mig kände jag. Allt var svart. Jag var så säker att detta var slutet. Började smått välja ut musik och klädsel till begravning...jag som egentligen ville kolla brudklänningar.
Genomgick många veckors behandling och det var något av de värsta jag gjort. Strålningen var väldigt tuff. Något som bara tog några minuter förstörde min kropp helt.
Lämnade sjukhuset i mitten av behandlingen och tänkte ge upp....orkade inte. Men nicklas och min syster fick mig på andra tankar. Till slut var det över.
Blev frisk till slut och 25/10 fick jag beskedet att det var helt borta.
Nu tampas jag med biverkningar som kan vara ett helvete ibland. Att seriöst skita ned sig 34 år gammal är ganska kränkande. men vi har fått hjälp och håller tummarna.

jag fick jobb ganska snart efter behandlingen och kände mig lyckligare än nånsin. Började bygga upp en ekonomi med Nicklas och började göra budget och vi skaffade gemensamt konto.

Mitt i all lyckan kämpade jag med barnen.
Dessa hembesök och möten överallt. Telefonsamtal till kommun och advokat.
Upp till tingsrätten.
En i min närhet fick fängelsedom och man har fått trösta den som finns bakom.
2016 slutade inte bra,genom att ens familj har tråkigt och känner att mitt liv gått liiiiite för bra nu det sista och det går ju inte för sig....så vi rör om i grytan något tänker dom och gör det rejält kan jag intyga. Dom har fått för sig att dom gjort något bra.... men det finns en lite större tjej som kommer drabbas rejält negativt av det här pga hennes far och det har dom inte tänkt på. Men,jag och Nicklas kämpar på. Vi får så mycket skit hela tiden....
Min jobbstatus just nu vill jag inte prata om,men 2017 är året det förändras till det bättre :)

Dagen är inte slut och det kan hända mycket fortfarande...men vi hoppas så vi kan få en fin dag med nära och kära och fira in det nya året med glädje och förväntan.

Gott nytt år till er alla :)

När barnen inte kommer först

2016-11-20 20:56
Från misslivly

Vill så gärna skriva ofta här,men jag har haft väldigt mycket att göra. Mycket på jobbet och mycket privat.  För 2.5 veckor sedan avslutade vi en förhandling i tingsrätten. Kommer ett inlägg om detta snart :)
I helgen hade vi barnen. Jag ringde H i veckan och kollade hur det var med barnen. Då var det bra "än så länge" som han kallade det.
Jag nämnde för han att om barnen blir sjuka så är det bäst för dom om dom får bli kvar hemma eftersom det är inte så skönt att bli flyttad när man är sjuk.
Fredag kom och barnen var hemma från skolan och dagis pga "lite krassliga".
Hämtar dom,för enligt H,så var det ingen fara med dom. Åker hem och inte långt efter kommer det fram att de hade misstänkt magsjuka.
Jag blir så arg på han! Han berättar inget. Barnen kommer i andra hand för honom. Han orkar inte ha dom hemma. De lämnas till hans mamma ofta ofta och nu skickar han iväg dom sjuka.
Barnen är alltid välkomna hit,men det är inte sjysst mot dom.
Jag frågade honom idag när han hämtade om varför han gjorde så och då vek han sig av skratt typ...som han alltid gör. Han är så oansvarig och det gör mig så ledsen när man ser till barnen.
Han sjunker i mina ögon hela tiden.

Jag ser ljuset

2016-10-28 10:32
Från misslivly

Jag är dålig på att uppdatera här,men det händer så mycket i mitt liv just nu.
Alldeles för mycket....så mycket att jag faktiskt brustit ut i gråt och fått panikångest.
Men det har också hjälp att fått gråta. Och jag har fina människor runt mig.
Men det finns också personer runtomkring som tar så mycket energi från mig. Och dessa snuskigt nyfikna människor som aldrig hör av sig,men om man möts på byn så är det 1000 frågor...och dom väntar sig svar som dom sen kan skvallra vidare om. Ryser när jag tänker på dessa.

Men...jag ser ljuset nu.
Jag har fått svar på alla provet nu och jag har INGEN CANCER kvar!
Den är äntligen borta.
Vi är så lyckliga här hemma och känner att snart kan vi börja planera vårt liv på riktigt ♡
Vi ska planera bröllop och att jag ska få bli Nicklas fru känns fantastiskt. Denna fina snälla man ♡

Men är inte allt över helt. jag har biverkningar efter strålningen som är tuffa.
Jag kan inte hålla tätt....från nåt hål tyvärr. Och det känns skit när man är 34 år.
Men ska få hjälp med detta också snart 💕

Nu ska jag åka och jobba och har en ledig helg där jag äntligen ska få fira livet 💖

kram på er 🌸

"Ta dina piller människa"

2016-10-08 08:00
Från misslivly

Igår fick jag så ont. Ont i magen och underlivet. Svårt att sitta och fick byta ställningar ofta.
Haft lite blödningar till och från i veckan. Blir så nojig över alla symtom som liknar de jag hade när jag fick min förra cancer diagnos.
Jag hatar att vänta på svaret. vad är det som drar ut på tiden? Vi vill ju ha svaret från läkare häromkring så man slipper åka till linköping för det. Om det inte är möjligt,så borde vi väl kunna få reda på det :-/
Får väl ringa igen antar jag.

Eftersom smärtan tilltog igår,så gick jag och funderade på om jag borde tagit mina morfinpiller.
Men som vanligt så får jag för mig att det snart går över och tar ingenting.
Vården har sagt till mig flera gånger att jag måste ta dom och det är inte OK att "stå ut" med det onda.
Därför är det skönt att jobba....då får man fokusera på annat än att ha ont :)

Nu är snart frukost ❤
Sen åker Wilmer med Nicklas och slänger skräp och efter det tar de en grabbstund med lite fika ❤
Jag blir hemma och plockar lite....eller så kollar vi på film 😜
Ikväll är det homeparty med 10-13 tjejer som ska klämma och känna och fnittra åt vuxenleksaker 🤘🤘

Livet rewind

2016-09-16 15:40
Från misslivly

Hej alla! Ni är alla otroligt fina fantastiska människor. Ni är många tusen som läser min blogg och skickar uppmuntrande ord. Tack ❤
Det snurrar mycket tankar i huvudet. Önskar ibland en tillbakaspolning av livet för att ändra en massa och att minska diverse lidande.
Men samtidigt är livet något man lär sig av och varje ny dag som kommer så har man en chans att lära sig något nytt eller chans att inte göra om samma misstag man gjort tidigare.

Hur det går med min cancer? Jag vet inte. Jag har vart på läkarbesök och fått tid snart  för att få besked hur det ser ut. Fått tid i linköping,men skulle gärna vilja att någon läkare i värnamo/Jönköping ger besked istället. Orkar inte mer rundor till Linköping.
Att Linköping är en fin stad betvivlar jag inte,men för mig förknippas Linköping med trötthet,död,illamående och tårar. Jag vill inte dit mer! Vill inte vara på patienthotellet,inte behöva gå in i ingång 34 och gå vänster för att ta hissen till strålning eller höger för att hissas upp till våning 11 eller 12. Jag vill inte. Jag är så trött på det.
Jag har ofta ont i underlivet. Jag och Nicklas försöker ha intima stunder och visst funkar det,men ibland blöder det och oftast smärtar det enormt.
Jag är väldigt trött. Så fort jag kommer från jobbet,så slänger jag mig i soffan för att vila kroppen.

Det har ju hänt roliga saker i mitt liv också.
Jag har fått jobb,en heltidsanställning. Jag trivs galet bra. Har en fin,genuin chef som engagerar sig i allas mående och för att alla ska ha det bra. Fantastiska kollegor som gör dagarna roliga ❤

Vi planerar bröllop om 1.5 år. Det ska bli så fint ❤ om jag är frisk!

Idag hämtar vi vår "nya" bil. Det är en härlig upplevelse att kunna unna oss saker. Nu när vi båda har jobb,så kan vi leva bra. Vi sparar och planerar och livet flyter på.

Nu är det en dusch som gäller och sen blir det Gislaved ❤

kram alla

Hög på morfin

2016-07-12 22:32
Från misslivly

Har några askar morfinpiller i skåpet och en del till att hämta ut. Men jag tar det så sällan. Jag undviker piller så långt det bara går.....Idag gick det inte längre och tog för smärtan. Man blir väldigt avslappnad och det är skönt,men klådan och hickan jag får som biverkning är mindre trevligt. Fast smärtan blir lättare att hantera,så då får det vara värt det.
Fått smärta i nedre delen av magen. Vet inte hur jag ska förklara den...den var outhärdlig.
Har smärta i underlivet när vi har samlag,när jag sitter ned en längre stund eller när man tömmer magen på toa och anstränger sig lite.
Ibland blöder jag vid samlag,oftast skriker jag av smärta.
Något är fel och igår ringde jag till KK och fick tid imorgon onsdag.
Jag är rädd,jag är väldigt rädd. Hoppas bara det är nåt litet lätt problem som dom kan lösa imorgon på kk. Då försvinner det psykiska i allt detta också,de tankar och oro som gör att smärtan känns värre. Även om symptomen är liknande de jag hade när dom upptäckte cancern förra gången,så behöver det ju inte vara så illa. Jag håller tummarna hårt.
Har världens bästa kollegor på jobbet som man kan prata lite djupare med. Har helt enkelt det bästa och roligaste jobbet :)

varit ledig idag och Imorgon går jag kvällen,alltid skönt att gå kvällen efter en ledig dag...blir nästan som en dag extra ledighet.
Ikväll har vi bara myst,jag och Nicklas. Funderat lite på om vi ska åka iväg nånstans på hans semester. Öland kanske? Någon som har ett rum eller husvagn vi får låna/hyra? haha

Känns detta inlägget lite flummigt,så beror det på att jag e lite hög på morfinet ;)

Kram på er ❤Ta vara på de ljusa och bra dagarna

2016-07-01 12:49
Från misslivly

Livet går upp och ner,så är det för alla. Har märkt att man måste verkligen ta vara på de dagar som är ljusa och minnas dom dagarna när livet känns som tyngst.
Livet har varit tungt för mig. Men det finns bra dagar och nu rider jag på en våg som är ljus och fridfull.

Har fått ett sommarvikariat inom hemtjänsten och jag jobbar på. Det är fantastiskt kul och jag har så fina arbetskamrater.
Mitt schema går ut i augusti och jag hoppas få vara vikarie i höst.
Ganska nyss har jag haft en telefonintervju. Hoppas så på positivt svar 👍👍 vill inte säga än vad det handlar om.

Nu ska jag vila lite inför jobblänken och jobbhelg. kram

När man inte blir behandlad som andra

2016-06-30 22:00
Från misslivly

Rubriken låter kanske hemsk,men så farligt är det kanske inte ;)
I måndags sökte jag vårdcentralen för misstänkt urinvägsinfektion. Helt riktigt,såklart jag hade fått det och lite kraftigare då den gått upp i njurarna.
När jag berättade om mina symptom med bla blödning,så är ju den klassiska frågan man får som kvinna om man inte är på väg att få mens. Jag talade fint om att jag får ingen mens,att jag haft cancer och kanske fortfarande har cancer.
Vilken blick jag fick. Och så här det varje gång man söker vård på sjukhus där dom inte specialiserar sig på cancerdiagnoser. Dom blir så rädda,dom vågar knappt ta på mig....som om jag skulle gå sönder.
Denna gång fick jag iaf penicillin. Förra gången fick jag massa morfinpiller ,utan att ens behöva träffa läkaren  och så fick linköping ta hand om min UVI istället.

Fick jag feber i veckan av min nuvarande UVI så skulle jag till akuten direkt. imorse vaknade jag med feber och in till akuten. lite ultraljud på njurarna och fortsätta med penicillin tills den är slut. om inte smärtan avtagit så ska jag söka vård igen. Imorgon kommer jag ringa vårdcentralen.
Min penicillin kur tar slut snart och det är inte mycket förbättring därnere. Svider som fan och ryggen värker.

Imorgon ska jag göra Magnetröntgen för att se hur det till med tumören.
Jag kommer bli mycket förvånad om det inte finns nånting kvar. För där gör det ont. Ibland försöker jag och Nicklas ligga med varandra. Det är något man får göra efter behandlingen. Men det smärtar enormt och ibland blöder det. Så någonting står inte rätt till.

Nåja....
Jag är dålig på att uppdatera.
Just nu vill jag inte skriva något om barnen.  genomgår utredning med familjerätten och låter den bli färdig iallafall. Tummen upp för exman som blivit väldigt inställsam. Men vi är på vår vakt här hemma....man vet inte om det vänder :(

Tack för fina ord från er läsare ❤
Måste godkänna era kommentarer,men jag läser dom...Även om jag inte svarar. Ni är fantastiska ❤

När döden står och väntar

2016-06-02 13:45
Från misslivly

På något sätt har jag lyckats förtränga känslor som har med sjukdomen att göra. Det har varit skönt..
Nu börjar det komma tillbaka. Det närmar sig MR röntgen för att se hur allt står till.
Nånting finns kvar,det vet jag. Det känner jag när jag och Nicklas försöker få till intima stunder och det gör skitont verkligen.
ibland blöder man något,ibland värker det bara.
Tankarna på vilken "dom" man kommer få på återbesöket är tunga. Mer behandling? Fler cancerceller? Ännu en spridning?
Kommer jag överleva eller står döden och väntar på mig?

Så här går tankarna till och från,men försöker hålla igång dagarna i ända för att slippa fundera :)

På tal om något helt annat!
Henrik bjöd in mig att medverka på Wintra och Rorys utvecklingssamtal idag.... självklart följde jag med. Efteråt stod vi och pratade lite om barnkläder och bilar.
Helt galet,men som Nicklas sa... "det är ju såhär det ska vara"

Fortsätta med tvätt nu,sen påbörja ommöblering i vardagsrummet :)

Sprutar ut

2016-05-26 22:27
Från misslivly

Kroppen är rätt intressant trots allt.
Något händer i min just nu.
Hormonerna sprutar för fullt.
Kan sitta och vara glad,för att direkt börja stört böla.
Grinar oftast när jag får upp barn eller Nicklas i tankarna.
Arg blir jag med... bara sådär,för ingenting:)
Trötthet.... tröttheten är galen. Jag somnar runt 22 tiden varje kväll. Orkar inte vara vaken.  Nicklas måste tycka jag är dö tråkig. Vi kan inte se nån kvällsfilm,innan halva filmen gått så har jag däckat.

Är det nu klimakteriet kommer?

Idag har jag haft vägningsdag på viktväktarna och jag har förlorat 1.5 kg till på en vecka.
Jag känner mig så lycklig när jag ser mina resultat. Nu börjar man sakta komma till där man var för ett år sen,mitt delmål :)

Godnatt alla fina :)
Dags att sova,imorgon fyller Nicklas år ❤

Ruskar om mig själv och inser sanningen

2016-05-18 10:24
Från misslivly

Äntligen! Äntligen tog jag tag i mig själv.
Länge,länge har jag var varit överviktig,men toppen nåddes när man var inlagd förra sommaren. Jag skulle få tabletter som inte var viktökande,eftersom jag redan var något större. Men tvärtom...Fick seroquel och dom är viktökande. Efter en månad inlagd fick jag inte på mig mina kläder och fick åka hem i mysbyxor. 20 kg hade jag gått upp.. på 5 veckor!
Plötsligt låg jag på tresiffrigt. 105 kg. Och där har jag legat fram till nu.
Försökte mig på lchf i januari och det funkade bra. Sen kom min cancer diagnos och behandling emellan och jag fick pausa.
Nu börjar man piggna till och jag märker hur min kropp tar stryk av vikten. Får svårt att andas ibland när jag sitter ner,jobbigt att gå i trappor. Ont i fötterna och ben.

Bestämde mig förra veckan att nu är tiden inne för att ändra detta.
Stod och valde mellan lchf och viktväktarna.  Valet föll på det sista. Jag vill kunna äta allt,men inte alltid.
Har gått i viktväktarna innan och det har gått väldigt bra,men sen har man blivit gravid och då har jag inte hållt vikten. Nu kommer jag aldrig mer kunna få fler barn,så denna gång ger jag mig inte.

Vägde in mig i torsdags i Värnamo. Ann-helen heter vår coach och henne har jag haft tidigare i Anderstorp. Hon är fantastisk.
Vägde in mig på 104.7. usch,det gör ont att se dessa siffror.  Det är liksom inte jag!
Igår blev det en lite tidigare vägning eftersom lokalen inte var ledig på torsdag. Så fem dagar senare hade jag gått ner till 102.3,alltså 2.4 kg.
Jag är glad och upprymd. Nu är målet tvåsiffrigt :) heja mig 💪

Saknad och längtan

2016-05-10 15:19
Från misslivly

Varit något dålig på att skriva här...men haft en del att ta itu med.
Möten fram och tillbaka.

Jag saknar dom små,ruskigt mycket.
Kämpar med att få ett telefonsamtal från dom,men ingenting:(
Konfronterat Henrik ang detta,men han skrattar bara.
De små kommer varannan lördag,men det är många dagar mellan träffarna...
Han köpte en bil av mig och där var han snabb att ringa på min annons och hämta bilen... men när det gäller de små så skrattar han bort det bara.
Berättade detta för familjerätten idag....igen... men får bara "mmm" "ja" till svar.
Nästa vecka ska vi åtminstone på möte dit,båda två.

Nu måste jag hoppa in i duschen och dra iväg på nästa möte jag har :)
kram på er 💓

En helg full av liv

2016-05-01 21:11
Från misslivly

Underbara,fantastiska helg. Som jag njutit.
Sov hos syster som också hade Bosse över helgen. Tack 💓💓
Lördagen spenderades på Liseberg och även idag,söndag. Vi har åkt allt vi kommit åt och flera gånger om,dock utan värsting saker som typ mehanica,aerospin och atmosphere.
Nicklas tryckte på att vi skulle besöka spökhotell gasten. jag har inte vart där sen det öppnade 1998. har inte vågat gått in där,blev så rädd då. Och det sitter kvar, även idag. Köpte biljett,men jag fegade ur. Nicklas gick in själv och jag fick pengar tillbaka för min biljett. Jag älskar skräckfilmer,men gasten går inte.
Nicklas överlevde turen ;)

Träffade på min morbror med fru och min kusin. Har inte träffat min kusin på många många år så det var riktigt kul att få se han :)

Vi spelade några gånger och hoppades på vinst,men ingenting.... slängde dock iväg nåt mynt strax innan vi skulle åka hemåt och vann 2 kg mjölkchoklad.

Lämnade tjejerna på tåget i Göteborg och vi drog oss mot Halmstad. Nu är bosse hämtad och vi är hemma om en stund.
Har fått skratta och njuta denna helg,precis vad jag behövde 😙😙

Härliga valborg,men jag är så gammal

2016-04-30 21:11
Från misslivly

Vilken härlig dag vi haft 💓
Vart på Liseberg från öppning. Lite folk,så vi hann åka massvis :)
Vid 15 checkade vi in på Gothia Towers och gick ett riktigt fint rum i torn 3 på våning 17.
slappade en stund innan vi gick över vägen och in på Liseberg igen. Käkade och åkte allt vi kom åt. Vid 20 tiden började jag och Nicklas ge upp. Galet trötta och blöta av alla vatten attraktioner haha. Regn har vi sluppit :)
Lämnade kvar tjejerna på Liseberg. Dom hittade två nya kompisar tidigare när vi åkte kållerado så dom hängde på dom resten av kvällen.
Jag och Nicklas tog rundan förbi ica och köpte lite mys och nu är vi på rummet. Jag ska nog ta mig en varm dusch,fötterna ömmar och man är något frusen. Imorgon blir det ännu en dag på Liseberg 😀😀

Vilken fantastisk helg 💜

2016-04-24 15:07
Från misslivly

Helgen började i fredags när jag hämtade upp Emilia.
Igår lördag kom dom små,Johanna och Julia.
Vi firade Rory som fyller 4 år. Så stor han är nu vår plutt 💜
De små åkte hem...Även om det var svårt att få H att förstå att det är inte okej att ta in okända människor på vår tomt och dom ska kolla in i vårt hem. Han tar alltid med sig gamla tanter och gubbar eller män från andra länder. Vi ska väl ändå inte behöva visa upp vårt hem till andra?
Nåja,vi hade det väldigt mysigt 💜
Lämnade Johanna och Emilia och Julia var här över natt.
Spelade monopol igår kväll och idag åkte vi på kosläpp i reftele. Mat i Värnamo och sen lämnade julia vid tåget.
Det som är kvar av söndagen består av Hockey....frölunda-skellefteå. Det är inte Leksand,men Nicklas vill kolla finalen.

Vi har börjat prata om sommaren... Jag kommer ju jobba, men vi har väl nån helg ledig ihop och vad hittar man på då? campingliv verkar det bli,det hade ju vart riktigt roligt :)

Inte många dagar kvar innan vi åker och utnyttjar min födelsedagspresent,kommer bli otroligt mysigt :)

Kram på er 💖

Besök av journalist

2016-04-20 11:41
Från misslivly

Idag fick jag besök av Värnamo Nyheter. En reporter och en fotograf.
Min blogg har synts utanför den värld jag hade riktat in mig på och blivit uppmärksammad. Det känns fantastiskt roligt. Fått väldigt mycket fina ord från läsare och det finns de som sitter i samma båt som jag suttit och finner hopp i mina ord.
Vi kommer ses om ett halvår igen,jag och tidningen.  Det händer för mycket runt mig just nu,man är i mitten av allt. De två som var här var fina,varma personer som man tyckte om direkt.
Jag är glad att jag har bloggen att luta mig tillbaka mot. Att få ut mina känslor och samtidigt få veta att man berör så många. Ni är några tusen som läser mina inlägg och jag är så glad över er respons.
Jag är glad att media vill uppmärksamma min historia och kanske även där blir mina ord hjälp för någon annan. Det som är så tabu att fortfarande prata om psykvård. Så många som sitter och behöver hjälp,men inte våga ta för att riskera att förlora allt.
Jag är stolt över mig själv att jag valde att söka vård och därför har jag kommit dit jag är idag. Även om man förlorat mycket på vägen,så vet jag att allt ordnar upp sig.
Det jag är mest stolt över är att mina barn ändå kommit först i allt detta. Hur dåligt man än mått så har jag visat min kärlek till barnen genom olika sätt och visat att de betyder mest.
Kärlek från föräldrarna är inget jag eller delar av mina syskon fått,någonsin. Därför känner jag det är så viktigt att visa mina små och stora vad jag känner för dom,genom sms,ord och handlingar. Och man ser de på mina syskon som har familj att de visar samma sak för sina barn. Jag är glad att vi alla kommit dit vi är idag. Vår start i livet var inte bra,den var katastrofal rent ut sagt,med en man som slog oss varje tillfälle han fick och med tillhyggen att fick tag i. och med en mamma som bara tittar på, hjälper till eller trycker ner psykiskt.
Man minns mest måltiderna...om något störde dom,så kunde man få en gaffel eller en osthyvel i huvudet. Sprang man därifrån, så sprang nån efter och slog en på rummet.

Tänk att vi kommit hit vi är nu,vi har haft tur nånstans. Även om två av oss valde att inte leva kvar,så finns deras minnen kvar och deras styrka att orka så länge dom gjorde.

Jag är glad för er kärlek jag får här igenom bloggen, ni får mig att vilja skriva mer och våga vara mer öppen.

Tack älskade ni 💜

Sova på badrumsgolvet

2016-04-20 07:09
Från misslivly

Det är något ofräscht att sova i badrummet, precis vid toaletten.
Dock har jag behövt göra det ett par gånger och trodde även att denna natten skulle tillbringas där,men jag blev kvar i sängen.
Badrumsgolvet är kallt och det lockar mig på nåt sätt när jag mår som sämst och smärtan är outhärdlig. För det är det den är,smärtan....outhärdlig.
Känns tryggt att vara vid toaletten när man mår illa och svettas pga oxycodon tabletterna.
Min magkatarr släpper inte,haft kramper sen i torsdags och hittar inget direkt sätt att dämpa dom. Försökt med allt nu...jag är tacksam för alla tips och råd ni ger mig, men jag har verkligen provat allt. Haft åkomman i 13 år och man har lärt sig knepen :)
Den andra smärtan i magen...ja...jag vet inte vad jag ska jämföra den med. Ibland vill man ringa 112,det känns som att man går sprängs inuti. Jag tror att mina finaste delar,livmodern och äggstockar bla,säger upp sig nu. Resignar från livet,dör ifrån mig. Det är där nere det smärtar och det som tvingar mig att ta de där jäkla morfintabletterna. Morfintabletterna får mig att svettas,må illa,se suddigt,blir dåsig och känna mig onykter. Plus att dom ger mig en klåda. Klådan är den vanligaste biverkningen. Får inga utslag, men en jäkla klåda.

Testar och sover en timme till,idag får jag fint besök. Galet spännande,berättar mer senare 💜💜
Kram på er

Jag är färdig!

2016-04-19 19:43
Från misslivly

Jag är hemma och jag är färdig med behandlingarna. Heja mig!
Tumören är kvar,men ska försvinna av dig själv nu de närmsta månaderna. Strålningen sitter kvar i kroppen.
Min status just nu är jag att jag har en fruktansvärd magkatarr och inget vill hjälpa. Provat alla dessa husmorstips och inget vill bita.
Fått omeprazol på recept och ska ta de i ett år nu varje dag,hoppas de funkar.
Borde gå ner i vikt med.

Mår inte riktigt prima just nu,så skriver mer imorgon.
kram på er 💖

Förlora lite "kärlek"

2016-04-17 19:18
Från misslivly

Att förlora lite "kärlek" så menar jag att förlora några kilon.
Det är så det blir nu,kan inte göra så mycket åt det känner jag.
Mår illa av allt. Det är så svårt att få i mig nåt i matväg. Och kan man inte äta riktig mat,då ska man stoppa i sig det man är sugen på...gärna fet mat. Dietistens rekommendation. Men inte ens det går ner.

Försökte få i mig lite popcorn. Älskar popcorn med dip. Men efter tre stycken sa det stopp. Känner inte igen mig. Inget godis sug längre.
Glass kan jag fortfarande äta...eller vissa enstaka iallafall. Fått näringsdrycker, men det är inte gott det heller.
Nåja.... ska prova en protein chokladpudding nu.
Vägs in varje måndag inför behandlingarna. Hade gått ner 2 kg förra veckan
Undrar hur det ser ut imorgon.

Japp,nu har jag gnällt av mig en del...det kändes bra för stunden ;)

Räknar ner

2016-04-17 16:33
Från misslivly

Nu närmar det sig...slutet på behandlingarna. Frisk är jag dock inte än,tumören är kvar,men kroppen tål inte hur mycket behandlingar som helst och nu måste den vila.
Mysig helg fick jag med älsklingen och min Emilia. Fyndat utelek till barnen.
Magen är igång...eller tarmarna är störda efter strålningen. Så det mesta kommer ur direkt efter det intagits.
Får dricka näringsdrycker om jag inte får i mig tillräckligt genom mat.
Nu blir det lite vila och film.
Happy sunday 💓

Psyk,självmordstankar,rättegång och cancer

2016-04-14 19:30
Från misslivly

Idag för ett år sen hade jag sovit min första natt på psyk.avdelningen i Värnamo. Dagen innan den 13 april förändrades mitt liv. Jag blev inlagd och då var det sista gången J (min äldsta) var med mig. Jag har gått  igenom hela hennes liv med henne. Det har liksom alltid varit vi... fy,nu grinar jag.
Men hon har alltid varit något av det finaste jag haft. Precis som alla de andra barnen oxå har en viss sorts betydelse för mig.
Hon fördes till Henrik och senare till min pappa och hans familj. Det sistnämna är något jag inte vill acceptera riktigt, men jag är glad om J är glad. Jag hoppas vår kontakt blir bättre inom sinom tid. Om inte annat ska hon med till Göteborg och liseberg och en natt på gothia snart.
På psyk ändrades väldigt mycket för mig och jag känner mig fortfarande väldigt lurad och bestulen på mina små barn.
Jag fick frågan av soc.tjänsten om jag ville att barnen skulle va hos Henrik eftersom han hade flera anmälningar om misshandel mot mig. Men jag var inte rädd att han skulle skada barnen,så jag sa ja. Annars hade dom hamnat på familjehem.
Och det fick jag emot mig sen. Nu kämpar vi att överhuvudtaget få se dom. Henrik tycker jag kan vara farlig för dom för jag har legat inne. why?
Han har också varit på psyk,omhändertagen av polis,varit anhållen osv. Men,men.
På psyk.avdelningen fick jag mycket starka mediciner. Fick även ECT behandlingar.
Den gången på psyk.avdelningen träffade jag mycket fina människor. Någon i personalen som fastnat kvar i mitt hjärta och flera fina bland patienter. Längesen jag hade så roliga veckor. Vi hade riktigt kul. Och jag och E rymde iväg små rundor till stan och shoppade. Haha
Blev utskriven i slutet på maj. Dagen efter kom Nicklas in i mitt liv. Den 23 maj 2015. Vårt datum och även då måns vann för Sverige :)
Nicklas fick det inte lätt. Jag var fortfarande trasig. Och jag tog piller efter piller och plötsligt för många. Vi har åkt in några gånger akut. Vi fick en del mysiga dagar ihop,tills mina krafter dog ut och blev inskriven på psyk.avdelningen i juli igen. Anledningen till det var att jag åkte ifrån ett liv med barn första gången... och kommer hem till....ingenting! Mina barn var inte där!
Det gick inte för mig, dom är det jag älskar mest här i livet...gaaahhh,nu lipar jag igen.
Men allt var borta.Tur att Nicklas kom in där....annars vet jag inte hur det hade sett ut nu.
Inlagd för andra gången, men vilken hjälp man fick....ingenting. Blev bara istoppad massa medicin. Nicklas var med mig all sin lediga tid,vilken ängel.
Och de flesta utanför vände mig ryggen. Jag har bara en del få kvar och de är jag mest tacksam över. Min syster,Emelie,Ulrika,Erica,Lotta,Johanna,Anna och ännu en Johanna ;) Ni är guld värda.
Men jag kom ut igen. Började jobba lite grann och det var skönt.
Julen kom och vi firade tillsammans jag och Nicklas och även nästan alla barn.

Nyår och vi förlovade oss. Vi sa att 2016 kan inte bli värre så vi gick in i det nya året förhoppningsfulla.
Rättegång mot Henrik kom och han blev dömd. Han hade ju också erkänt misshandeln. Och det var inga dåliga slag han fått in. Det han blev dömd för var när han hade dunkat mitt huvud ner i golvet och sparkat mig.
Även när han orsakade svullnad på min arm av knytnävsslag så jag fick uppsöka läkare. Finns fler historier...bla när han sparkade mitt kön,men det är inget som va med i rättegången.
Nåja.
Sen kom cancerbeskedet.
Hur orkar vi detta oxå?
Men vi gjorde ju det. Nu har jag slitit som ett djur! och på tisdag är jag färdig. Wihoo.
Cytostatika och inre och yttre strålning,blandat med ett otal MR, klin.fys,CT,ultraljud,gynundersökning under narkos mm. Men jag är snart i mål.
Och de små barnen har börjat komma. Dom kommer varannan lördag 10-13. Sen kommer det ju ändras.

Så mycket hjälp jag fått runtomkring och gjort att på detta året är jag en annan människa. Hjälp av samtalskontakter,syster,vänner,sjukvård och framför allt Nicklas. Nicklas har också en väldigt fin familj. En mamma med make. Sin otroligt gulliga pappa i Stockholm och sin fantastiska,varma,omtänksamma syster,svåger och systerson. Underbart fina människor.

Lite om mig...
Kommer gå in djupare snart. Kommer skriva om den psykiska ohälsan och grunden till min,kanske kan den hjälpa nån :)
Kram på er

vill förtydliga

2016-04-14 07:40
Från misslivly

Mitt inlägg igår fick några att tro att jag är hemma igen. Så är inte fallet. Jag var inlagd på sjukhus pga infektion. När man har denna sjukdomen är infektion inte bra,utan man bli väldigt sjuk. Jag blev utskriven igår efter att varit inlagd ett par dagar.
Men jag är fortfarande i Linköping, bor på hotellet nu.
Jag blir kvar här till imorgon. Sen kommer jag tillbaka nästa vecka igen.
Dags för dusch,frukost och sen bege sig mot sjukhuset igen

kram på er