RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-06 23:02:14

Emma Samuelsson

Emmaasamuelsson blogg på Nouw

BLOGGA GÖR MAN INTE, DET ÄR 2019.

2019-03-28 14:53
Från Emmaasamuelsson

Hej, 2 år senare.

Senast jag satt mig framför datorn för att blogga var ungefär 2 år sedan när jag bodde i Skåne och bloggandet var en grej dom flesta gjorde. Idag har Youtube tagit över som det verkar, men det hindrar inte mig från att låta mina fingrar trycka på tangenterna. Påtal om Skåne så har jag några inlägg kvar från den tiden då jag tycker det är en kul resa att gå tillbaks & läsa om. Få inlägg men alltid något.

Hursomhelst. Planen för mig nu 2 år senare är lika oklar som den var för 2 år sedan, nej men typ. Har väl kommit lite mer till instinkt vad jag vill göra med livet, insåg jag för en vecka sen när jag bestämde mig för att fortsätta med hästar efter ännu ett break. Hästar & ridsport överhuvudtaget har varit ett stort frågetecken den senaste tiden då jag helt enkelt känt att motgångar tagit över mig och jag helt enkelt inte orkar. Men det slog mig för några dagar sen att jag hör hemma på hästryggen och tänker fortsätta träna & tävla. Därför slog det mig att jag ska starta upp bloggen igen samt min Youtubekanal som jag tidigare hållt mig till. Men nu spelar jag dubbla kort och delar med mig av mitt liv i både text & video. Så det som passar dig bäst får du helt enkelt välja, bra va?

Tänker inte sitta här och rabbla upp vad som hänt i mitt liv sen jag skrev på bloggen senast, livet har gått upp & det har gått ner. Kortfattat. Peppe, still going strong & det är typ allt ni behöver veta. Resten kommer ni förstå & garanterat få höra under "resans gång".

Youtubekanalen har ni HÄR

Instagram har ni HÄR

Hoppas ni inte tröttnar på mig allt för fort. Hörs senare idag, imorgon, eller kanske om någon månad. Man vet ju aldrig med mig.

FÖDELSEDAG I MALMÖ

2017-09-04 22:15
Från Emmaasamuelsson

Jag har varit sämst på att uppdatera här dom senaste dagarna, men har helt enkelt inte orkat sätta mig framför datorn och skriva.

I Lördags fyllde jag år, 16 år men fortfarande 5 år i psyket, typ. Min födelsedag började i Stallet några timmar, sedan drog jag, Stina och Elin hem och gjorde oss klara för att sedan ta bussen in till centrum. Väl där mötte vi upp Linnea och sedan tog vi tåget in till Malmö. Vi gick runt lite på stan och sedan gick vi till Friday's och åt mat, Frida kom också dit efter en stund. Väl där hade vi det mysigt och trevligt, och måste bara tillägga hur extremt glad jag är att jag hittat så fina människor här nere. Ni är bäst tjejer <3. Sedan tog vi tåget hem igen iallfall och sedan buss in till där jag bor. Sprang hem, bytte om och sedan åkte vi och hängde med folk i Bara. Blev inte så långvarande innan vi tröttnade och åkte hem, hehe.

Idag (Måndag) så började skolveckan igen. Trött om bara den så klarade jag mig igenom dagen. Började dagen med stalltjänst kl 8.15, sedan red vi dressyrträning kl 9.30 för Britt-Marie. Sedan massa lektioner under ordet "natur", som definitivt inte är något av mina favoritämnen. Men får vara glad att de första veckorna inte varit speciellt krävande so far i alla fall. Åkte hem runt 16 tiden då jag slutade och var klar med allt i Stallet osv. Sen dess har jag inte gjort någonting i princip, legat i sängen och pratat i telefonen, sedan kollat Idol bara.

Dressyrträningen för Britt-Marie som vi red idag, var verkligen behövlig. Det var första gången jag red för henne och jag tyckte verkligen det var sååå kul och väldigt givande. Hon såg väldigt bra vad det var jag hade "problem" med på Peppe, att han blir stark, hänger sig i bettet osv. Fick mycket bra, väldigt simpla tips om vad jag ska göra för att få han kvickare i bakbenen och för att han inte ska bli så framtung och hänga sig i bettet. Inget mer komplicerat än att vara kvickare på med skänkeln och dra in/bak armbågarna och sträcka på mig. Hur som helst är jag så j*vla nöjd över honom idag. Allt kände så enkelt och inget var speciellt jobbigt. Vi tränade mycket övergångar och mest ett simpelt jobb, inget som var speciellt jätte krävande. Behövde inte bära upp hundratalskilon i alla fall, idag fixade Peppe att bära på dom kilona själv. Så himla skönt. Nu jobbar vi vidare med dessa tipsen jag fick. Tränar dressyr för Britt-Marie varje måndag, hoppning för Kajsa varje Onsdag och hoppning för Ann-Sofie varje torsdag. Så mellan de hårda träningarna går Peppe mest lugnt, så pass han orkar med 3 träningar i veckan.


EN VECKA HAR GÅTT

2017-08-28 22:11
Från Emmaasamuelsson

En vecka nere i Skåne har gått.. En vecka utan mina älskade människor där hemma. Under dagarna när hjärnan går på högvarv och mycket händer så hinner jag inte tänka så mycket på självaste "dalarna". Sämre blir det till kvällen när man ligger tyst i sin säng och önskar att dom man älskar mest var i närheten. Men men, jag vänjer mig nog helt enkelt med tiden. Första veckan i skolan kändes bra, eller åtminstonde helt okej. Har svårt för allt vad hästmänniskor är och självaste grejen "hej jag är stört och bäst, håll dig ur vägen". Lite den känslan får jag ibland, och den känslan kan förstöra så extremt mycket för mig. Första veckan har varit så extremt mycket att ta in, policyn och allt vad den innebär.

Tänkte ge det hela fram till höstlovet åtminstonde, känner jag fortfarande samma känsla så är det enda alternativet och göra att byta gymnasium. Mitt mående går före allt vad utbildningen innebär. Min framtid löser sig, det vet jag. Även om jag inte skulle gå denna linjen nu. Men än kämpar jag, tänker inte ge upp i första taget.

Peppe verkar trivas väldigt bra i alla fall, han är enormt lugn och ser så nöjd ut. Även om han får gå in kl tre på dagarna så verkar han nöjd. Han brukar inte vara den som vill gå in så tidigt, men här borta har han inte så mycket annat att välja på.

Lite mer om dom senaste ridpassen osv kommer i nästa inlägg.


JAG HAR FLYTTAT

2017-08-26 11:24
Från Emmaasamuelsson
Skånebo

Inte hunnit uppdatera dom senaste dagarna då jag har extremt mycket på och haft väldigt lite tid över.

I alla fall så flyttade jag och Peppe ner hit i Söndags. Flytten gick bra och nu är vi installerade i våra hem och allt känns superbra och bäst av allt så verkar Peppe trivas. Mamma och Pappa åkte hem på Måndag kväll, jobbigt då för stunden men det kändes betydligt mycket lättare än vad jag trodde att det skulle göra. En sak jag oroat mig över inför att börja skola och flytta så pass långt hemifrån var ifall jag inte skulle hitta några kompisar som jag passade in med. Jag har väldigt svårt att släppa in människor och jag känner av väldigt fort vilka som är "mina typer" av människor. Som tur är så hittade jag två fantastiska tjejer redan första dagen, Elin och Stina. Så från dag 1 har vi hållit ihop precis hela tiden, vid skolbänken, i stallet och på hästryggarna. Så himla glad att jag hittade två stycken som är lika galna som mig.

Peppe har i alla fall trimmats varje dag sen vi flyttade hit, och han känns så fantastisk. Han är så pigg och glad & är helt fantastisk att rida. Så otroligt kul. Har även hunnit med att hoppa ett pass där han kändes minst lika fantastiskt.


Idag ska han få vila, sen imorgon blir det något enklare trim i ridhuset bara. Sen börjar den "riktiga" skolveckan så då tar vi allt som det kommer.

5 DAGAR KVAR I DALARNA

2017-08-16 11:09
Från Emmaasamuelsson
5 Days

Nu står det inte på förens jag flyttar till Skåne. Runt kl 05 på söndagmorgon går flyttlasset till Skåne. Ser fram emot det så extremt mycket, samtidigt som det såklart kommer bli jobbigt att flytta ifrån kompisar, familj och allt vad det är.

Detta är en nystart i livet totalt för mig. Ska klara mig på egen hand, och det är liksom inte såhär att jag kan ringa Mamma och säga "kan du komma och hjälpa mig med det här", och att hon sedan ska vara där på 1 timme. Får isåfall vänta ca 8 timmar. Ska ta hand om Peppe på egen hand, ska gå upp tidigt varje morgon utan Mamma som kommer in i mitt rum dom dagarna jag försovit mig. Nu har jag ett stort ansvar som jag måste ta på mig och ta på allvar. Nu vill jag ta tag i mitt liv. Inte ligga i soffan och stirra in i väggen hela dagarna för att sedan bryta ihop för att jag blir förbannad på mig själv. Nu ska jag göra mig själv stolt, för det har jag inte gjort på ett bra tag. Behöver den här flytten sååå väl. Behöver flytta och få börja om. Träffa nya kompisar och åka dit jag MÅSTE ta tag i saker själv.

Tänkte ta tag i bloggen nu när jag flyttar eftersom det är många som vill bli uppdaterade om min flytt och tiden nere i Skåne. Så att skriva allt på en blogg är ju nästan det bästa sättet tycker jag. Kommer dela med mig mycket av alla känslor kring detta. Vet själv hur jag sökte igenom bloggar när jag bestämmde mig för att flytta till Skåne, där jag ville veta "hur kändes det att flytta så långt hemifrån med ett levande djur?". Nu kan jag dela med mig av det istället.FRAMME - 8 TIMMAR SENARE

2017-01-21 20:12
Från Emmaasamuelsson

Imorse kl 8.30 åkte vi till Skåne. Tog oss ca 8 timmar att åka hit med en matpaus på vägen.

Vi bor på Scandic hotell i Malmö inatt och imorgon bitti åker vi till Svedala. När vi kommit fram till hotellet och lämnat alla grejer så tog vi bilen till Svedala och kollade vart gymnasiumet låg så vi hittar snabbt imorgon. Kan ju säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Helt otroligt hur fint det var där, imorgon ska jag få se det mer invändigt också. Sjukt taggad men samtidigt nervöst eftersom jag varit på ganska många gymnasium men inte hittat något som känns rätt än.

Mer uppdatering imorgon efter jag varit på gymnasiumet och gjort antagningsprovet.

Godnatt!