RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-07 02:15:58

FRISÖRBLOGGEN.SE

To be back or not?

2018-10-28 09:50
(null)

Ser att ni fortfarande är på besök lite då och då, vilket gör mig så otroligt glad! 

Jag har ju en förkärlek till min blogg och er läsare- men känner att jag inte lägger tillräckligt stor kärlek för bloggen just nu som jag gör för instagram (@frisor)- men jag vill och hoppas att det kan ändras nu. 

Så vad säger ni? Ska vi köra 100% rakt in i kaklet och försöka få tillbaka glöden och gnistan tillsammans? 

Asså jag orkar inte!

2017-06-12 14:36
Hej vänner!
Suttit i över en timme och skrivit om våran resa till Palma- och vad tror ni händer- jo hela internet lägger ner och ingånget sparas, så det är bara att börja  om på ny kula igen. Vi hade iallafall en fantastisk resa som var perfekt resan från Arlanda sen nr vi kom hem hände tråkigheter som hållt mig borta från omvärldens alla hörn men det tar vi i ett annat inlägg. 


Håll er i skinnet för resebilder kommer mina fina!

Jag är tillbaka

2017-05-11 10:00
Nu har jag tagit tag i saker och ting och kommit underfund med att jag måste börja skriva av mig och även kunna ge er inspo och tips på hur min vardag kan se ut. 

Jag kan inte lova tio inlägg per dag men nått ska jag endå kunna bidra med, om det så må vara endast en selfie- you never know. Men i skrivandes stund så väntar jag på en ny header och lite småfix kvar att göra på min design sen så! 


Maria Montazami på besök

2015-06-09 21:22
Idag har jag haft fullt upp! Dagen har spenderats framför tv kameran inför ett program som kommer inom kort. Dock var ju inte jag huvudrollen utan fick äran att agera stylist vilket är jätteroligt. 

Maria Montazami, Sara Montazami och massa barn kom på besök inför inspelningen av "Kändisbarnvakten" för lite styling och piff i håret till alla. Blev full rulle med lila, rosa och blått hår på kidsen och även för Maria och Sara. 


Älskar verkligen när mina dagar på jobbet är så varierande och när man får prata och lära känna personer på ett helt annat sätt. 
Chatarina kom på besök

2015-06-07 00:35
förra veckan hade jag min underbara kund Chatarina (http://finest.se/frankochjag/tag/frank-och-jag/) på besök för lite uppfräschning av hennes hår!

Det är alltid lika trevligt när hon kommer för det finns så mycket att prata om. Vi är lika tokiga båda två så tiden bara rinner iväg. 

Denna gång la vi en bottenfärg och gjorde hennes längder mer svala då hennes längder blivit solblekta från hennes tidigare Thailandsresa med hennes fina familj. Jag kommer nog sluta....

2015-05-20 22:16
Mina vänner... Jag har en sak och berätta. Jag ser att jag har mina fantastiska och trogna läsare som kommer in hit varje dag, dag ut och dag in. Men som ni nu kanske märker så uppdateras det inte lika flitigt. Jag önskar jag hade gnistan att kunna förmedla bra inlägg till er men....

Anledningen till att jag inte bloggar lika flitigt och ofta är för att jag inte trivs på Blogg.se portalen. Min blogg är tråkig, gammal och ger mig bara tråkiga vibbar. 

Jag tänker nytänk! Jag kommer alltså att byta bloggportal- till vilken vet jag inte än men jag kommer troligtvis lägga Blogg.se bakom mig. Jag kommer alltså inte sluta blogga helt!! 

Jag vill ju ge er alla mina tips inom hår och det finns massa saker där ute som alla bör veta eller vill lära sig, som jag önskar kunna ge er- för jag har så mycke inspiration jag vill skriva om. 

Så om någon där ute har någon bra portal att tipsa om är alla tips välkomna. Ska ta kontakt med några men än så länge förblir det hemligt. 


FREDAGSMYSPODDEN

2015-04-26 21:28
I fredags så hade vi finbesök från Elle mat och vin. Dom kom och fixade sina hår och spelade in deras avsnitt 11 i salongen samtidigt till deras podd. 

Jag och min kollega Isabelle fick äran att ta oss an detta och fick även prata lite om Rapunzels grund och massa om våra peruker. 

In och lyssna om ni får några minuter över. Spola fram till 14.30 om ni vill hörs vad vi har och säga. 

http://ellematovin.se/avsnitt-11-tjejerna-lyxar-till-det-under-pressfotografering/


Födelsedagsfirande

2015-04-19 22:35
I fredags var det dags för lite partaj. Alexandra som fyller 24år igår
 hade styrt ihop en fest med hennes vän Rosanna som också fyller år. 

Kvällen började med att jag drog till Gärdet för att föra lite med min kompis Malin och hennes kille Pär. Tiden gick alldeles för fort, och vi blev sena till middagen. Tog en taxi till Vardsgsrummet där det bjöds på tvårätters middag och massa skratt. Vi satt med jätteroliga bordpartners och även där drog tiden iväg alldeles för fort. Efter det så gick vi upp till collage och festade hela natten. Blev en drink för mycket så jag tog en taxi hem i hopp om att jag skulle va pigg igen dagen efter då det nalkades jobb. Det var däremot skitjobbigt, men det gick. 

Hela kvällen var så sjukt lyckad och jag hade så fruktansvärt kul att jag vill göra om det igen! Är ute alldeles för sällan! Alla som var där var också helt underbara och snälla!  Första gången i hela mitt liv

2015-04-16 22:26
Ja ni läste rätt! Min forna klasskamrat Malin jobbar numera som Personlig tränare på SATS. Hon bjöd in mig på provträning med henne för några veckor sedan och även gett mig massa nya tips och råd både i träning och kost. 

Jag har nu gått upp i nivå och springer faktist löppass. Vem hade kunnat tro det för tre månader sedan?! Jag är faktist riktigt stolt över mig själv att jag faktist kan tycka det är rogivande och skönt att få upp flåset och va duktig med ett löppass. 

Idag stod styrketräning på agendan. Jag har aldrig- någonsin styrketränat i hela mitt liv. Så det skulle bli ett asroligt pass med Malin! Jag trodde att ett styrkepass inte kommer bli svettigt, och heller inte jobbigt- tänk så fel jag hade. Vi körde på i 45 minuter led styrketräning i olika dess former och jag va död efter. Lina ben var som spagetti och sängen va efterlängtad... men. Jag tyckte det va så sjukt roligt! Nu har jag fått upp så mycket by energi att jag bara vill tillbaka igen. Jag har fått massa nya övningar och gips och kommer prova mig fram men även göra det som vi gjorde idag  

Jag måste faktist ge mig en klapp på axeln över att det går så bra som det gör.

 Är det någon av er som överkommit rädslor eller hinder när det handlar om något? Att våga ringa samtalet du egentligen inte vågar? Att gå till gymmet och se hur det är? Sagt till killen brevid dig i klassrummet att du vill bjuda på en kaffe? 
Såhär glad är jag idag efter ett förbannat roligt styrkepass! 

INSTAGRAM

2015-04-02 15:37


Bra att tänka på när du ska sätta i löshår

2015-03-24 18:28

Först och främst- det finns många "skojare" där ute som vare sig har en aning om vad dom gör och hur dom ska göra på sina kunder. Jag säger inte att alla är skojare för det är det verkligen inte, men många tjejer får sitt hår helt förstört pga oseriösa hårförlängare och det är också tack vare dessa amatörer som hårförlängningar har fått rykte om sig att göra så stor skada. Tänkte ge er lite tips innan ni slänger ut pengarna i sjön  och får erat hår förstört.


» Något som jag anser är viktigt är att ha en "genomgång" med din frisör och ta pulsen på henne. Ställ många frågor! Frågar du inget får du inget veta! Detta ska självklart vara gratis! Just för att du ska känna ett förtroende för frisören och känna dig säker!

» Vilken metod frisören använder sig av. Platta eller runda fästen.

» Priset! Ligger priset under 2000:- på salong för ca 100 slingor så är det ett skithår! Antingen är kvalitén på håret skit eller så är kanske inte fästena av vax utan lim. Anledningen till att det är ganska dyrt att sätta in extensions är för att det är tidskrävande. Många timmar går åt och för att inte gå back på ett krävande jobb kostar det lite mer, sedan är det oftast en beställningsvara. 

Kostar det 10.000:- för ca 100 slingor så är det antingen överpris eller på nån lyxsalong. Sen vet jag att det finns hår som har ett dyrt inköpspris och då höjs priset för isättning. 

» Vad som ingår i förlängningen. Ingår bara isättning och inget annat rekomenderar jag att ta en annan. En förlängning blir alltid snyggast när den får bli inklippt i ditt egna hår! Satsa gärna på att ta en lite dyrare och få urplockning på köpet eller att salongen har borttagning som en behandling när det är dags att ta ut ditt hår, då har du en garanti på att du kommer få dina extensions utplockade på ett professionellt sätt. Jag anser att isättning, inklippning och skötselråd bör ingå i priset. Det är en självklarhet för mig! Sen att salongen gör borttagning om kunden önskar detta- att det ingår eller till bra pris. 

» Vilket hårmärke/hårmärken arbetar frisören med och vad kan han/hon berätta om håret? Egna erfarenheter? Vilket märke använder frisören själv? Var inte rädd för att fråga. En duktig frisör kan sina hår och kan berätta fördelar/nackdelar om alla de hår hon jobbar med. Säger en frisör att håret är Remy så kan hon aldrig garantera det då håret behandlas många gånger och lägg kan läggas olika. (Remy betyder att alla strån ligger åt samma håll)

» Vad för kvalité håret harMånga salonger säger att dom jobbar med hår från Brasilien och Europa. Är det ett hår från Brasilien eller Europa så kommer du märka det på priset. Det är aningen dyrare än ett indiskt hår. Ett hår från Brasilien eller Europa är mindre behandlat än indiskt hår därav bättre kvalité. 

Ett indiskt hår är det hår som är billigare i pris. Det är mer behandlat och mer skadat redan från början. Det trasslar lättare och blir torrt betydligt fortare. Jag rekommenderar aldrig en skandinavisk tjej att välja indiskt då det inte passar vårat hår. 

(Tempelhår är ett indiskt hår- det låter bara bättre. Tempelhår från Indien är oftast samma som ett asiatiskt hår. )


Kom nu ihåg: du får det du betalar för!

Alexandra på besök

2015-03-24 09:29
Igår kom Alexandra på besök för att fräscha till håret så det blev lite vårfint. Vi valde att mörka ner henne mot en kallade ton och dämpa hennes varma botten till en kall ton även där. Vi kortade även ner hennes 60m långa hår till 50cm. 

Så nu är hennes hår inte alls mycke kortare så snart kan vi bara jobba med förtjockning med hennes egen längd. 

Alexandra är världens skönaste person. Om hon är hos mig i 4 timmar så har vi nått och prata om hela tiden. Hon är lika galen som en annan, lika rolig och spontan. Vi pratar gossip och skrattar så man kan inte annat än att gilla henne! En av favoritkunderna helt klart! Och pricken över i:et så är hon förbannat snygg-lika så håret! 

Jag undrar...

2015-03-22 20:43
Skulle ni vara sugna på en frågestund? 


Ålderskris 0.2

2015-03-20 20:12
Nu har jag varit 26 år i två veckor- och vet ni vad det bästa är.. Jag har ingen kris kvar. 

Jag har gått och tänk på det att det känns bättre men samtidigt sämre att bli 26. Nog om det! Förra året hade jag faktist en lugn födelsedag, otippat nog för 25. Men denna gång så blev det andra planer. Vi slog upp min, Åsas och Sofies födelsedag till samma kväll för att maximera födelsedagarna. 

Vi började hos Jennie för lite pre-party för att sedan dra vidare hem till Sofie. Blev lite käk och sen tog taxin oss till lilla Essingen. Där bjöds vi på massa damer redo för partaj. Tårta, drinkar och en hemmagjord selfiestick fick vi också till. Kvällen avslutades på Soap bar där vi mötte upp chefen och chefen, Ida och Maria. Hade en sjukt bra kväll rakt igenom och natten blev alldeles för sen men det gjorde inte ett dugg. Värt varenda drink dagen efter. 
Ricinolja

2015-03-20 19:58
Ricinolja... Folk är på tok för naiva för dessa "trender". Nu tänkte jag ge min bild på ricinolja- alla tänker vi olika om denna "mirakelprodukt" men jag tänker iallafall ge min kunskap om det.


Ricinolja är ju egentligen till folk som har svårt för att skita rent ut sagt. Laxeringsmedel. Nu har folk fått för sig att ricinolja ska vara någon mirakelprodukt som gör att håret växer 4cm i månaden iställer för 1cm. Det är ren och skär bullshit. För vissa kanske det funkar- men vet ni vad? Håret växer i tre olika faser. Tillväxtfas, vilofas, övergångsfas. Går inte mera på det för då blir det komplicerat för er. Men det har stor betydelse på hur håret växer. Sen finns det tusen olika faktorer som spelar in . Stress, måltider, gravilitet, ålder- you name it!
 
Det är inte vetenskapligt bevisat att denna olja ska funka som hårtillväxt. Då hade personen blivit snorrik! Oljan är extremt kletig och klibbig. Den är supersvår att tvätta ur håret. Med andra ord är ricinolja lite som dagsvax. Ricinoljan är så fet att den täpper till hårsäckarna så dom inte kan andas. Och med det sagt så kan det bli konsekvenser i håret som ingen tjej vill ha! När det täpper till i hårsäckarna så kan det inte lufta. Och då kan det bildas mjäll, både torra och även kletiga mjäll och det är inte så mysigt. Svamp och sår kan det bildas. Ricinolja är starkt och det irriterar hårbotten.
 
Dom som säger att deras hår blivit bättre må kanske ha rätt. Men tänk er själva- vilken hårolja gör inte håret bättre, glansigare och känns mjukare? Dom avråder kunder på apoteket att inte anävnda ricinolja i håret- undra varför.... Det bästa tipset jag har är att skydda mot slitage, klipp dig ofta och ha ett bra välmående i vardagen! Luras inte av den här mirakeloljan som är ren bullshit, just sayin...
 

Ålderskris 0.1

2015-03-14 17:38
Att en kommentar skulle få mig att uppdatera lite! Tack ska du ha. 

Jag har hunnit bli ett år äldre under mitt lilla tomrum här på bloggen. Hur känns då detta? Jo hela mitt år som 25åring hade jag ju en konstant kris, ålderskris. Nojjande, funderingar men mest en klump i magen för att bli äldre. 

Nu- ett år äldre, ett år klokare har min lilla kris nästintill försvunnit. Och jag tror mig veta var min lilla kris kom från. Delvis från mina vänner och deras betydligt snabbt växande med både barn, giftemål, hus och partnerskap som jag i dagsläget saknar. Men jag har ju samtidigt kommit kanske lite längre på andra fronter som jag nu börjar acceptera och stortrivas med. 

Jag är inte redo för barn, heller inte giftemål och huslån. Jag sköter mig själv och trivs jävligt bra med det om jag får äran att svära. Jag avundas att dom är lyckliga med familjer och deras framtidsplaner och det var nog där min kris började. 

Vad hade jag? Ingenting av det. Men jag hade nått helt annat! Mitt drömjobb! En lägenhet i Stockholm som jag älskar. Världens bästa arbetskompisar som jag umgås utanför jobbet med. Jag kan göra vad jag vill när jag vill.
Jag läste en artikel om karriäroskulder- kvinnor som är singlar för stt tex satsa på karriär, göra det dom vill göra, inte haka upp sig på nån hang up eller bli kär. Jag tror jag är en sån.. Fast att jag kansle börjar växa ifrån det. Jag trivs med det jag har så varför stressa?..

26år, utan ångest, singel och lycklig! 
Peace!


Småsakerna betyder mer

2015-02-04 21:14
Nu har jag kommit in på min tredje månad med mitt nya jag. Kan inte annat än att älska det- hittills. Folk tycker jag låter klyschig men är göada för att allt har gått så bra som det faktist har gått. 

Jag har nu uppnått mina två stora mål. Det första var att komma ner på tvåsiffrigt på vågen. Lyckan är total! Det går inte att beskriva den känslan- jag var helt tom. Men helt fylld av lycka- på samma gång. 

Mitt andra mål är att nu jar jag kommit halvvägs på min viktminskning i kilo. 25kg minus står vågen på och 25kg återstår till jag når min målvikt. 

Men dessa mål må vara mina största, men det är faktist inte dom jag är gladast över. Jag insåg idag att småsakerna jag tyckte va jobbigt innan är något jag idag uppskattar otroligt mycket. Nu pratar jag inte om att lämna den sista maten på tallriken, jag pratar heller inte om att jag slipper beställa in tre Cola utan jag nöjer mig med ett halvt glas idag. Utan det är nått ännu mer simpelt- för många. 

Att kunna sitta skräddare i soffan- något jag bara kunde drömma om tidigare. Men ännu bättre- är när jag faktist lan ha benen ihop när jag sitter i soffan, och ska böja mig framåt eller ned mot golvet. Förr var jag tvungen att sära benen för det tog emot. Nu kan jag älska att sitta med benen ihop och böja mig fram bara för att det faktist går. Jag kan till och med tycka det är skönt att sitta med benet över det andra när jag sitter i soffan. 

Småsaker för många och kanske helt självklara är något som jag idag uppskattar otroligt mycket. Och ännu fler hoppas jag att det ska bli. 
Då & nu. Det gäller bara att huvudet ska hänga med nu. 

Årsresumé 2014

2015-01-03 00:03
Det har hänt ganska mycket på ett år! Eller väldigt mycket om inte annat. Jag tänkte bjuda på en årsresumé som kommer sammanfatta år 2014. 

I början på året så tog jag en nystart! Började träna pch försöka vara mer hälsosam (som alla andra) och det gick faktist väldigt bra! Detta året hade jag inte haft några direkta mål förutom att gå ner i vikt till cypernresan som skulle bli av i maj. 

Även i början på året så fick jag ta mig an syster Åsas hår som alltid. Denna gång ville hon få bort sitt röda hår och bli blond. Detta var helt omöjligt i mina egna tankar men efter några timmar av trolleri så lyckades vi få henne blond- mot alla odds! Detta blev väldigt uppmärksammat och jag fick väldigt många kunder som ville bli ljusa från en extremt mörk eller svår färg. Oftast var detta omöjligt på endast en behandling men jag och min kollega Jennie hade en kund som även hon ville (efter att ha läst min blogg, och just inlägget om Åsa) ville bli av med sitt märkröda hår. Efter några timmar även där så var hon blond! Detta är ju något jag absolut inte rekommenderar ni provar hemma pch heller inte hos frisör om erat hår inte klarar av det! Det krävs ett otroligt starkt hår för att prova sig fram så pass myclet på en behandling. 

Fram till våren ungefär i början på mars fick jag min 30års kris. Snarare en 25årskris. Den hade nog sakta men säkert börjat smyga sig på omedvetet redan i början på året. Kommer ihåg att det var så himla fint väder redan i mars. 

På jobbet så tog jag mera ansvar för perukerna med Tilda, som tyvärr slutade kort därefter. Även Alexandra var på ett av sina alla besök och ville denna gång på Snövit i håret. Och på plats står ett helt filmteam oss i ryggen och vi filmar hela dagen. Mycket trevligt som alla andra gånger Alexandra är på besök och resultatet blev kanon. 

Majmånad kom och mamma fyllde 60. Tog med nästan hela familjen på en resa till Cypern. Minns att ja va nöjd över den vilt jag lyckats gått ner till just detta tillfälle. Blev en så kanonbra resa rakt igenom ch väldigt kul att så många var samlade. 


Kommer även ihåg att jag hade min första riktiga utgång i Stockholm! Bar av till Berns och jag kan ju säga stt om man Jämnför Stockholm med Katrineholm är det som natt pch dag- på många olika sätt! Men riktigt, riktigt lyckad kväll. Man mådde som man förtjänade dagen efter. 

Min kära stamkund Pärlan kom på besök för att denna gång bli pastellrosa. Detta har vi sakta men säkert jobbat fram från februari så denna gång var det dags och det blev kanonfint!  


Semestertider kom! Åh den efterlängtade fyra veckorna semestern! Under den så lyckades jag hinna med mycket. Åsa bjöd min på Sean atci standup som var skitroligt! Så i vår går vi åter igen på hans nya föreställning! 

Vi hann även med att dra på Lars Winnerbäck. En systerlväll som var fantastisk från start till slut. Vädret var toppen, musiken och sällskapet! 


Solstolen var en stor vän i sommras och lyckades lägga många timmar i den för att för en gång skull kunna få lite solbränna. Men jag insåg ju inte hur brun jag faktist blivit för man blir ju aningen blind. Men jag kan sakna det otroligt mycket nu under vintertiden. 

Kålmården såontsntripp med Michelle hann även med. Såg delfinshow pch safari. Var så himla länge sen jag var på kålmården så det var jättemysigt. 

En möhippa för en av mina närmaste vänner planerades också in. Jätte mysig med otroligt varmt väder hade vi en heldag med mycke skratt och mycke fotande. Tillbaka till jobbet i augusti var jag laddad för massa arbete och massa roliga planeringar! Jag lärde mig älska sushi! Men inte all sushi utan spicy Tuna! Åh det bästa! Gå till Ljunggrens på söder om ni ska prova nått underbart gott!!  


Det var även dags för lite bröllop för Ida och Jimmy! Blev en fantastisk dag som började med kaosregn och orolig brud till en dag med strålande solsken och en magisk avslutning på dagen. 


Man kan säga att första halvåret har varit väldigt lugnt och skön start. För under hösten så hände mycket väldigt snabbt! Snabba beslut på väldigt kort tid. Men många av besluten har gett otroligt bra resultat!

Under hösten fick jag och Jennie äran att gå på fashion week. Vi fotade backstage och gick på visning! Hade ingen aning om den otroliga planering som är- som under kort tid sedan är klar. En visning kunde vara cirka 20 minuter och allt innan är helt otroligt. Vilket jobb! Jag var mäktigt imponerad på allt bakomliggande jobb som ger sån otroligt bra insikt över hur viktigt ett frisöryrket men även stylingyrke jobbar tillsammans i team! 


Även under denna period- i september började jag med en riktigt stark insikt börja inse att en förändring måste ske. Efter stt ha funderat i år och under sommaren som mest så började jag salts med säkert göra koll på vad som skulle kunna ske om ett beslut tas. Jag minns en dag väldigt väl! Det var på jobbet och jag jade en kund (en kund som jag haft väldigt, väldigt många gånger tidigare) som kom för att göra sina årliga besök. Denna dag var en stressig dag då vi skulle iväg alla på jobbet efteråt. Vi kom in på ett samtalsämne som jag då funderat på väldigt länge men inte sagt till någon om och jag fick en sån otroligt bra bekräftelse och feedback stt jag bara kände att min oro och fundering bara blåstes iväg. Nu var jag så säker på ett val jag stått och funderat på länge i princip var klart. Jag minns att jag fick en sån stark känsla att jag visste precis jag skulle görs härnäst. 

I slutet på september bar det iväg på mitt hemliga möte! Ett möte som skulle förändra hela mitt liv. Bara min ena syster visste och följde med. Efter dom två timmarna hade jag lagt ett beslut som skulle ändra mitt liv för all framtid. Jag hade bestämt mig att göra en gastric by pass.....

Oktober månad kom och det var många bollar i luften. En möhippa för min bästa vän Evelina var planerad! Den va helt fantastisk och jättemysig med dom bästa tjejerna! En lugn och skön dag med väldigt mycke "ta-hand-om-sig-själv-dag". Avslutades med en fantastisk middag. 


Därefter kom bröllopet! Det ägde rum i en magisk kyrka i Nyköping där evelinas syster sjön så inte nån kunde hålla tårarna borta. Även brudparet var fantastiskt vackra!!! 

En resa med jobbet till den årliga konferensen för Rapunzel of Sweden kom strax därefter. Tre dagar av intensiva föreläsningar, rapunzelgala och galenskaper stärkte hela företaget under så kort tid. 

21 oktober, klockan 11.30. Båren kördes ner för operation. Var inte ett dugg för narkosen- narkosen jag så länge varit rädd för. Nu gällde det, det som jag velat i två års tid. Nu var dagen kommen. Jag kände mig redo. Lika redo som bär jag tog beslutet stt flytta ner till Malmö och bli frisör! Minns att narkosen var det bästa på hela stunden- stunden efter var inte lika fancy! Armar som betong, illamående från en annan planet och trött som om jag aldrig sovit på mina 25 år.

Nu bestod 4 veckor av nya vanor, ny livsstil och nya måsten. Då och där gick allt oftast otroligt bra. Ingen dödsatrack än...

Första dagen på jobbet, november månad. Gick väldigt bra fram till eftermiddag. Då jag fick första kaoset, går inte in på det närmare (det finns i inlägget under). Inse att jag inte är gamla vanliga jag inombords. Jobbade på och allt gick förvånandsvärt bra, många gånger. 

December månad kom. En fantastiskt kväll med jobbet på ett julbord på tyrol. Gick jättebra! Fick uppleva uber taxi för första gången och blev helt fast. Vilket koncept!!! Aldrig mer stockholmtaxi! Alla som kan köra uber bör börja göra det! 

Jag och Jennie fick dra på big brother finalen och se när min stora favorit Anders tog hem segern. VIPimbjudna drog sedan vidare till white room. Andra gången jag drar ut i Stockholm pch inser att "fan så litet vita rummet är". Men en lyckad kväll pch mindre rolig morgondag på jobbet. Otroligt trött, men värt det! 

Min fina vän och kollega Emelie ska ha en liten babyprins i februari så hennes vänner hade fixat en jättemysig babyshower för Emelie. Det bjöds på fika och tårta i mängder. Massa balkonger, skratt och gråt- lyckotårar! Superfina gåvor och presenter fick Emelie också. Av oss fick hon en fasttejpa pch ett par assnygga addisasskor. 


Julen kom och familjen samlad! En magisk kväll med god mat, och mycket klappar! Ett nyår därefter där nya mål kom fram.

Nu ska jag leva livet, förhoppningsvis bli kvitt min ålderskris som fortfarande håller i sig, slå nya mål och fortsätta på ett fantastiskt liv. Jag ska sluta bry mig så jävla mycke om vad andra tycker och tänjer för det kommer vi aldrig ifrån, så varför inte bara borsts bort det som ett löv på marken

Nytt motto: KBK!!! Kör bara kör!
Nya mål: otroligt många, som jag (efter var och ett uppnås) dela med mig av!

Dela med er! Hur har erat år bjudit på nya överaskningar, nya insikter, mål, besvikelser? Jag vill höra! 

Och hörni! Kör bara, gör det ni nu vill göra! Låter klyschigt men jag mår otroligt bra! Självförtroende & självkänsla- båda delarna är viktigt. Har du inte dessa så börja jobba på dom för så småningom kommer du älska dig själv och ditt liv och bidra med otroligt mycke bra energi och stämning- bra för både dig pch alla andra. 

GOD JUL

2014-12-24 22:57
Från oss alla till er alla- God jul! 

Har ni haft en bra julafton? Vad har ni hittat på? Själv har det varit full rulle. Varit och tänt ljus vid gravarna, lagat mat och tillslut kom gästerna. Det blev fullt hus och supermysigt så som en julafton ska vara. 

Barnen va lite rädda för tomten och dränktes i julklappar. Det va flygande helikoptrar, flygplan, klackskor, prinsessklänning och mycket mer. 4 veckor efter operation (gbp)

2014-11-19 22:29
Nu har det gått 4 veckor sen jag låg på sängen till att åka in i operationarummet. Vill ni veta hur det gått dessa första veckor? 

Jag kan börja säga en sak! Att Gud va maten har med socialt umgänge att göra! Första veckan levde jag på soppor o smoothie och idag kan jag inte ens tänka tanken på soppa. Jag blir bara illamående av tanken. 

Annars då? Jo dom två första veckorna gick det otroligt bra. Gick ner i vilt och åt bra. Fick aldrig nån dumping (illamående, ont i hals/mage, kallsvettig osv). Inne på tredje veckan fick jag erfara min första dump. Den va hemsk, dock inte så läskig som jag hade föreställt mig, den gick över under 15 minuter. Sen har det kommit och gott och jsg har börjat lära mig dessa små tecken på att " nu jävlar Emma ska vi ge dig en ny dumping"-ja, och då är det bara att vänta in den, andas, andas, andas! Dom kommer och går. Och dom är ju inte skitroliga att ha och göra med. Jag blir helt paralyserad och kan inte ens prata. 

Nu! Idag! Var jag tillbaka på jobbet igen, äntligen! Till en början, hela förmiddagen, lunchen gick allt som en dans på rosor. Lite för bra för att vara sant. Under min sista kund behövdes mellanmål och ett äpple (med skal, för första gången) fanns till hands. Sagt och gjort. I stundens hetta tog jag 3-4 stora tuggor och ut igen. 

Pang!!, hann det bara säga innan "nu jävlar, Emma-känslan" hann smyga sakta inpå och jag insåg att nu kommer en snabb jävel och den här vet jag hur jag ska hantera. Den slant förbi som alla andra dumpings. Denna gång tog jag det inte lugnt efter som jag brukar utan körde på med min kund. Smärtan i hals/magen ville inte försvinna och blev bara värre och värre. Jag gick fram och tillbaka till vasken och försökte få illamåendet att sluta. Gick tillbaka till kunden i hopp om att det skulle gå. Icke sa Nicke! Det blev bara värre. Efter 3 timmars fram och tillbaka och med mina fina kollegors hjälp med min kund gick det inte längre. Illamåendet stod mig upp i halsen. Jag kräktes men det kom inget, två gånger. Grät i förtvivlan och smärta. 

Då och där (för första gången) kände jag att jag ångrar denna operation. My trösta mig på vägen hem. På tunnelbanan kunde jag bara fokusera på att inte spy på mannen brevid. Så nu, har jag legat i sängen från kl 17.00 och haft så ont. Släppte en timme men efter middagen blev det samma visa då åkte dom starka medicinerna fram dock bara lite kvar och jag känner mig myclet bättre. Nu är det sovdags och nya tag imorgon- och inget äpple!