RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-14 22:01:08

Emilia Lundin

lundinemilia blogg på Nouw

Julkänsla?

2018-12-21 23:43
Från lundinemilia

Hej!

Julen närmar sig snabbare än vad man tror! Bara två dagar kvar nu! Så mysigt, men har inte så jättemycket julkänsla om jag ska vara ärlig. Jag älskar julen och allt vad det innebär men jag hypear det lite året om så när väl december är här så blir det inte det där lilla extra haha! Men julen står mig varmt om hjärtat och jag längtar efter att få vara kring släkten och bara umgås!

Vädret fortsätter vara dåligt rent ridmässigt. Plusgrader dagtid med minusgrader nätterna. Vilket resulterar i isbana. Svårt att få till det ordentligt då för oss som inte har ridhus. Säkert flera som känner igen sig. Men man får göra de bästa av situationen. Man får komplettera med Mycket mys och borstning. Det tycker iallafall mins hästar om, även om jag märker att det börjar krypa fram lite överskottsenergi!


Bild från en promenad från några dagar sen. Visst är det gulligt att dom har likadana täcken!

Fixade stallet imorse och åkte in för att jobba eftermiddag. Kvällen spenderades med vän och bio. Handlade även de sista julklapparna! Skönt !


Bilder från imorse, morgonmat serverad ;)

Älskade små hästar. Imorgon sätter vi på brodd och rider ut så gott som det går!
Vi hörs imorgon!

Dagens

2018-12-19 17:01
Från lundinemilia

Hej på er!

Vilken fin respons jag fick i och med bloggen! Så kul!

Kom hem från jobbet för en stund sedan. Började redan 06.00 idag så det blev en tidig morgon vilket känns i kroppen och huvudet såhär senare på eftermiddagen. Men det gick bra. Nu har jag bara 4 arbetsdagar kvar detta år, inte alls mycket men det blir mycket ledighet nu över jul vilket är skönt. Då laddar vi om till 2019!

Mildare ute idag men vi har fortfrande mycket snö, det gillas! Allt föredras framför lera och skit, blä! Nackdelen är dock att jag inte har snösulor på någon i stallet än, vilket har resulterat i lite ofrivillig vila. Det har varit kramsnö och det ger ju bara styltor så do har fått tagit det lite lugnare med promenader och mys nu i ca 5 dagar. Hoppas på att hovis hinner komma snart så vi kan rida ordentligt igen!

Så för dagen är stallet väldigt lugnt. De vanliga stallsysslorna ska göras och dem ska bli ompysslade! Ska fixa lite här på bloggen, uppdatera det som behövs och lägga ut en del hoppträningar på youtube. Hann få upp ett för en liten stund sedan, det var min coh Caramelles senaste hoppträning för Ramona. Jättefin Caramelle.

Publicerar den här så ni får se lite hur vi ligger till för tillfället. Under uppbyggnad för 2019 :)


Tillbaka!!!!!!

2018-12-19 07:00
Från lundinemilia

Men Hej!!!

Hur länge sen var inte det här då? Fick till och med byta lösenord för att jag inte kunde komma ihåg det, då vet man att det var ett tag sen!

Många många fina har frågat om jag kunde börja att blogga igen och jag har innerst inne verkligen velat! Tack snälla för alla kommentarer och ert visade intresse för min blogg. Det betyder nog mer än vad ni anar <3

Men GUD! Vad mycket som hänt sen sist. Vill ju skriva allt i ren detalj men då slutar vi nog i någon typ av bok haha! Men jag kikade igenom bloggen lite och gjorde några småfix och insåg att det var nästan i mitten av maj som det började eka lite tomt här, helt utan förvarning eller ens förklaring till det här. Vill minnas att det var enormt mycket med skolan som jag var tvungen att ta tag i innan studenten samtidigt som man inte låg på latsidan med hästarna och stallet. Så det var tiden som kvävde denna blogg just då för tillfället.

Jag måste ju berätta för er som inte hängt med i svängarna riktigt vad som hänt denna sommar och höst och ska försöka göra det så kortfattat som möjligt så ni inte tröttnar ;)

Det ni först och främst missade var att jag tog studenten! Jisses vilken härlig dag, och den kommer jag leva livet ut på. Jag hade verkligen en underbar studentvecka och blev så fint uppvaktad av vänner och släkt. Jag var så lycklig, äntligen klar med gymnasiet som slutade med fina betyg! Vilken känsla.

Bilden kan innehålla: 1 person, som ler, rider, häst, skor, utomhus och text

Bästa Activ Mineral!

Jag började jobba bara några dagar efter och tränade fullt med hästarna. Minns att både Maja och Caramelle var i sin toppform. Hade lagt ner hela min själ hästarna hela våren så att vi skulle vara de vassaste till sommarens utmaningar. Jag hade så mycket mål och förväntningar. Ni anar inte hur mycket tid, engagemang, slit och pengar det låg bakom det där. Men hästarna var precis där jag ville ha dom -NÖJD Emilia!

Bakslaget kom dock i mitten av sommaren. Veckan innan vi skulle rida 130. Caramelle var tip top och från en dag till en annan var Caramelle halt. Caramelle skadad, jag bröt ihop. (Kontrollfreaket och tjejen som överanalyserar här) hann ju tänka allt mellan himmel och jord innan vi visste var det var. Jag bokstavligen grävde ner mig. Kan skriva ett separat inlägg om detta men det slutade inte alls så farligt. En vrikning som inte var några som helst problem att rehabilitera och ordna. Men det var jobbiga veckor. Och jag var deppig hela sommaren dels för att jag inte visste helt 100 om hon skulle bli helt återställd, och dels för att allt som vi ville bevisa denna sommar bara var bortkastat på några sekunder.

Bilden kan innehålla: himmel, moln, häst, utomhus och natur

Tur man hade Majsan, mitt lyckopiller.

Jag unnade mig själv en riktig tjejweekend i huvudstaden och gjorde bara massa roliga saker. Kom hem med ny energi och positivitet. Blev så där taggad och engagerad i allt så som jag alltid brukar va. Blev med nytt jobb, som jag är kvar på än idag. En förskola som jag trivs kanon på, superkul!

Caramelle repade sig och jag byggde sakta men säkert upp henne till det vi brukade ha. Majsan har inte fått tävla så mycket i år men har levt livet ändå, älskade ponny!
Sen har hösten varit väldigt hektiskt. Jobbat heltid, haft hästarna samtidigt som jag tagit tagit körkort - WOHO! Mycket har ordnat sig denna hösten även om det varit intensivt. Men i efterhand nu när jag tittar tillbaka lite så är allt värt. Saker och ting har verkligen fallit på sin plats.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som rider, häst, utomhus och natur

Idag är Caramelle helt fullt tillbaka, vi startade vår första tävling för några veckor sedan och har hopptränat regelbundet nu senaste månaderna. Majsan haft haft en lite lugnare höst på träning/tävlingsfronten men det har inte gått någon nöd på henne. Hon har istället fått många uteritter, race på fält, deltog även i en Hubertusjakt på henne som vi vann! De ni!

Har ridit många fina hästar under sommaren/hösten vilket varit uppskattat så mina timmar i sadeln minskades lite i samband med Caramelles vrikning. Tacksamt och nyttigt!

Bilden kan innehålla: 1 person, rider, häst och utomhus

Bilden kan innehålla: personer som rider, häst, himmel och utomhus

Bilden kan innehålla: häst, himmel och utomhus

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som rider, häst, himmel och utomhus

Annars tror jag nog allt är som vanligt. Har ju uppdaterat en del på instagram så säkert många som vet läget därifrån.

Så kul att vara tillbaka och jag lovar er bra uppdatering, mycket bilder, tips, åsikter och filmer!

Namnbricka till min sadel!

2018-05-28 14:43
Från lundinemilia

Hur snyggt va inte detta då? Så himla nöjd. Min kompis Sara var på Öland och tävlade i helgen och köpte med sig en hem till mig.
Johan hjälpte mig att skruva dit den idag och jag tyckte verkligen att det blev en sån himla skillnad! Snyggt och känns så personligt!!
Har ni någon? Skulle vilja ha ett par till till träns, grimmor etc.

4-års JUBILEUM MED GRYMMA RABATTKODER!!

2018-05-28 06:00
Från lundinemilia

Vilken härlig söndag det blev! Perfekt väder för lite hoppning med hästarna. Vi åkte in till hemmaklubben och jag fick riktigt fina språng på både Maja och Caramelle idag. Jag känner mig så himla nöjd med vart jag har hästarna just nu.

Båda känns starka, välmående, fräscha. Speciellt Caramelle. Hela min vårsäsong med henne har varit fantastisk. Jag har äntligen kunnat rida på henne ordentligt och det har varit en enorm lättnad för mig.

För som många vet så är Caramelle en häst med nerver, attityd och åsikter och detta har kunnat gå till en överdrift ibland. Höst, vinter & vinter har varit ett rent h*lvete för oss som jag ska vara ärlig. Somrarna har ändå fungerat okej. Då har hon alltid lugnat ner sig och det vi har kunnat jobba tillsammans. Men resterande månader av året har jag mer eller mindre suttit på en bomb, en Caramelle som är otålig, stressad, istadig, rädd för allt och väldigt svår att få kontakt med. Hon har kastat sig, stegrat, bockat och jag har ramlat av så galet mycket vilket har gjort att det inte alltid varit superkul att gå ut till stallet och rida henne. Hon är en väldigt vaken häst med mycket nerv och åsikter. Vilket jag egentligen ser som bra och viktiga egenskaper hos en häst. Visst vill man ha en häst som svarar direkt, en häst som är uppmärksam och alert. Men dessa egenskaper hos henne har vänds till något som varit negativt för både mig och Caramelle då det blivit för mycket. Hon har haft så mycket energi men på fel ställe.

Men våren 2018 förändrades något. Jag upptäckte Activ Mineral och blev även introducerad till Höveler (ett spannmålsfritt, högkvalitativt & gmo-fritt kraftfoder som går att köpa via www.activmineral.se) och detta har varit ett mirakel för mig och Caramelle som ekipage utan att överdriva.

''Activ Mineral är en svensktillverkad högkoncentrerad mineralblandning framtagna för den aktiva hästägaren som vill ge sin häst det bästa och är noga med detaljerna''

Jag har använd mig av Activ Minerals MineralMix och även deras Magnesium och jag kan med handen på hjärtat säga att det är det bästa jag någonsin upplevt i hästvärlden.

Bara några dagar efter att jag började ge Mineralmixen märkte jag resultat. Caramelle var mer koncentrerad, hon återhämtade sig snabbt efter hårda pass, hon ville vara till lags hela tiden. Efter några veckor var mina hästar blankare än någonsin och deras hovkvalité i toppklass.

Det blev enkelt och väldigt kul att rida. Att sitta på en häst som ger sitt bästa hela tiden, kämpar, är lugn, fokuserad och vaken, men på rätt sätt. Caramelles energi har omvandlats till något positivt. Hon har fått energin på rätt ställe. Hon är uppmärksam, kvick, alert men nu bara till vår fördel! Som en dröm!

Activ Minerals foto.

Första tävlingen för året startade vi med noll förhoppningar. Det har tidigare tagit ett par tävlingar för oss att ''hoppa in oss'' innan vi varit riktigt 100 men redan på första tävlingen detta år så satt allt direkt och det resulterade i en härlig VINST! Som ett kvitto på att Activ Mineral hjälpt oss på rätt väg!

Maja säsongsdebuterade också och kändes finare en någonsin. Hon som så lätt fallit ur under vinter/våren har varit så himla fin hela detta år i hull. Och för att inte snacka om hur blank hon varit, wow! Inget pälsglans här inte, bara högkoncentrerade miniraler helt utan tillsatser & utfyllnadsämnen!


Vill man ha en häst som presterar, är välmående, fokuserad, har blank päls och starka hovar, en bra mage, fin i hull, frisk och är fräsch! Ja då ska man verkligen prova Activ Mineral. Fördelarna är så många och jag kan inte annat än att vara så tacksam för vad dessa mineraler har hjälpt mig med båda mina hästar.

PROVA! Ni kommer inte att ångra er. Och just nu (fram till den 3/6) så firar Activ Mineral 4-års jubileum!!! Woho! Med en nylanserad hemsida och grymma erbjudanden till er alla.

Ni hittar allt på deras fina välorganiserade hemsida www.activmineral.se. Med koden Jubileum får ni hela 20% rabatt! Och jag har ytterligare fått en rabattkod till mina fina följare. Uppger ni Jubileum emilia5 så får ni hela 25% (!!!!!!!) rabatt! Hur grymt! Nu måste ni verkligen prova. Det allra bästa till alla era fina hästar!

Glöm inte ange mellanslaget mellan Jubileum(mellanslag)emilia5 för i fältet för kampanjkod! Shoppa loss<3 Kram på er!Veckans pass.

2018-05-24 11:39
Från lundinemilia

Måndag: hästarna skrittades ut på kvällskvisten.

Tisdag: Caramelle reds ut. PIGG & lycklig. Red på hack, förvånad över hur fin hon var faktiskt. Kul med variation. Maja och jag jobbade på med tempoväxlingar!


Onsdag: Båda hästarna vilade. Jag gick i skolan och jobbade till 21. Mamma skötte stallet<3

Torsdag: Idag ska båda hästarna ridas ut. Caramelle ska få prova ett nytt bett. Beris med tungfrihet. Red hela förra sommaren med ett bomber med tungfrihet men Maja har tyvärr bitit sönder det.. Mindre kul men nu har jag beris!

Fredag: Båda hästarna ska få trimmas hårt. Fokus på lösgjordhet och få dom att sätta under sig ordentligt.

Fredag: Längre uteritter

Söndag: Hoppning.

Detta är mitt schema för veckan. Som ni ser så innebär mina träningsupplägg med hästarna mycket skog och mark vilket jag värdesätter enormt. Skulle ni vilja ha mer inlägg om hur jag tänker och vad jag har för måsten i veckorna? Hur jag lägger upp träning inför tävling osv?

<3 kramMin fina tjej<3

Min vecka!

2018-05-14 13:19
Från lundinemilia

Det har stått tomt här ett par dagar och ja, jag gjorde det medvetet. Sist jag uppdaterade här var efter tävlingen med hästarna.

Dagen efter joggades dom ut och sedan så fick dom en 3-dagars-vila. Dom två första dagarna tycke dom att det var superskönt. Men tredje dagen ville dom inget annat än att bli ridna igen haha! Både maja och caramelle är inga hästar som gillar att vila eller stå still. Dom mår som bäst när dom är i full träning och får åka iväg och göra mycket. Speciellt Caramelle, hon älskar det.

Så dom fick bara chilla i hagen från tidig morgon till sen kväll. Bli borstade och matade. De tyckte jag faktiskt dom förtjänade.

Dom har gått intensivt hela våren och ibland är det viktigt att bara få landa, smälta och låta kroppen vila för dom.

Jag däremot fick ridsuget deluxe. Åkte och kollade på tävling när mina kompisar startade så även att jag inte red själv så blev det mycket häst kring mig som vanligt.

I fredags i alla fall så började dom ridas igen. Båda fick gå en runda i skogen. Caramelle lite busig och Maja pigg som tusan.

Lördag bjöd på längre uteritter med mcyket galopp. Igår (söndag) fick båda gå i skogen igen.


Denna vecka är inget speciell. Idag ska båda hästarna linas inspänt, bra att se dom på marken och bra att få jobba lite ''själva''. Imorgon fyller jag faktiskt 19, SHIT va tiden går haha! Nej men kändes faktist som jag fyllde 18 nyss... Studenten snart också ;)

På söndag är det tävling för Caramelle i Kinda. Mycket i skolan denna vecka och hästarna ska trimmas. En vanlig vecka alltså, skola -> motionera hästar -> tävling på helgen. Livet DELUXE!

Nu ska jag gå klart i skolan för denna dag och sen hem! Vi höres ikväll<3

Ett par nerslag rikare

2018-05-08 10:17
Från lundinemilia

​Hej på er! Kikade inte in här efter tävlingen men tiden är knapp och har runnit i vägen. Men i söndags var det tävlingen. En galet varm dag som tog både på häst och ryttare. 

Solen tog mycket på mig. Även om jag drack mycket vatten osv så kände jag mig lite ur fokus. Hästarna var dock det men jag kände att värmen tog lite på dom ändå. 

Maja hoppade LB &LB+. Hoppade väl på framhoppningen. Inne på banan i LB var hon pigg, lite stimmig och hittade inte någon rytm i början av rundan. Fick ett nedlag på b-hindret i grunden. Red lite fort in kanske, men hade hon varit lite mer ''cool'' hade hon lyft. 

LB+: Hoppade fint på framhoppning igen. Kändes faktiskt inte trött men mer lugn. Hon hoppade bättre och jag red mycket bättre denna runda. Men vi rev b-hindret igen... Jag upplevde den ganska kort. Hon hoppade bra in men hoppade väldigt platt ut. Resterande hinder hon hoppade fint så jag är nöjd med henne<3 Nu får vi hem och träna räcke räcke!!

Sen efter många funktionärstimmar var det Caramelles tur. Jäääääättefin på framhoppningen och banan kändes så rolig!

Det var alltså 115. Felfri i grund och sååå snabba i omhoppningen. Fick ett ner på en linje mellan 8an och 9an. Kom lite nära och red på ganska snabbt så hon hann inte upp. Ville ändå prova mina svänger och dem satt klockrent! Hoppade 10, 11, 12 super och sen tappade jag lite galopp upp till sista hindret så vi fick även ett ner där. Men jag var faktiskt så nöjd efter den rundan. 

Det är som mamma sa, det är skillnad om man går ut från en runda om nedslag kom från ingen stans, ni vet när det där j*kla bommen bara rullar ner fast man knappt va i. Men dessa rivningar tar jag på mig helt och hållet. Bli klar i tid och galoppera ur sväng, sen har vi det ;) 

​Fiiiina fina Majsan från i söndags. Ska lägga upp filmerna till er också. Håll utkik!


Dag 2

2018-05-06 10:36
Från lundinemilia

Med favvohästarna❤️

EN VINST OCH EN 6:E PLAC

2018-05-05 22:15
Från lundinemilia

Mina hästar! huuuuuur fina är dom inte. Så samspelta med mig och det finns inget som glädjer mig så mycket som dom. Underbara.

Majsan var först ut. LB bed två faser. Tyckte hon drog ganska mycket till vänster på framhoppningen. Lite stimmig men hoppade bra. Direkt på banan kändes det som vanligt. Jätteduktig! Felfri och en vinst! Riktigt snabb var hon med och alla distanser satt. Hon e allt!

Sen var det Caramelles tur efter att ha varit lite funktionär i mellanklasserna innan vår start.

Det var så varmt idag men eftersom vi tävlar på hemmaklubben hade vi tillgång till hage istället för att stå i tävlingsboxarna Lyx! Skönt för hästarna att kunna röra sig mycket och kunna vara tillsammans.

110 två faser. Pigg och kvick. Felfri i grunden och ett tråkigt nedslag på en oxer som jag red på så stort emot. Hon nådde inte över. Men såååå snabb. Verkligen galet hur snabb hon är. STOLT<3 Räckte ändå till en 6:e placering vilket jag såklart är jättenöjd med. Hon var superfin och med mig 100%


Min fina sponsor var även och kollade idag. Klickade fina bilder på oss och bara pratade. Jag är så tacksam för Activ Miniral och Höveler. Får så mycket kommentarer om hur fina mina hästar är och det är och jag kan bara tacka ovanstående! Känns super att kunna ge det bästa till sina hästar och att ingå i ett sånt fantastiskt team där alla vill sina hästar så väl. Underbart! TACK!


​Viktigt med att ta bilder till alla sociala medier ;)

​Nu laddar vi om till imorgon. Men först lite välförtjänt sömn för oss alla!