RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-05-17 01:31:21

ehansson blogg

ehansson blogg på Nouw

Celiakidagen

2020-05-16 21:56
Från ehansson

Internationella celiakidagen, det är idag. Den 16 Maj. Den hjälper oss att påminna varandra om den autoimmuna sjukdom som även räknas som kronisk sjukdom då man inte kan bli frisk från den. Det räknas även som ett handikapp om man pratar juridiskt. Man tvingas leva med specialkost resten av livet för att kunna ha möjlighet att ha friska tarmar som tar upp den mesta näringen från vår mat.

Jag är drabbad av celiaki, jag har celiaki. Mina tarmar har blivit förstörda till viss del men fått lång tid på sig att bygga upp sig igen och försöka återhämta sig tyvärr inte fullständigt men det jobbas på varje dag. I år har jag varit diagnotiserad med celiaki i 9 år. 9 år. Jag har själv svårt att förstå att det redan gått så många år. Nästa år, när det passerat hela 10 år så tänker jag nog försöka dela med mig av min upplevelse i det hela.


23 December

2018-12-23 13:44
Från ehansson

Hej!

Vill dela med mig av några bilder från promenaden jag och Jens tog nyligen ute på landet där hans familj har en bondgård. Så mysigt och att det är julafton imorgon är så magiskt. Med minusgrader idag och så mycket kärlek i vardagen kan man inte klaga!

Julsemester

2018-12-21 20:24
Från ehansson

Fredag och idag har det varit julstädning på jobbet hela dagen. Det har verkligen varit dammigt kan jag säga då jag jobbar på en industri. Men känslan när klockan slog 12:55 och jag fick stämpla ut för julledigt i 2 veckor var helt magisk. Tänk att jag har långledigt nu och julen står innanför dörren och väntar sen är nyår bara en vecka bort.

Det första jag gjorde på min ledighet fick bli att köra ut till landet där Jens var och jobbade med att få ner gäret(stängslet med taggtråd) på en av deras åkrar och hjälpte honom med det. Sen tog vi oss lite julskinksmacka och kaffe. Nu sitter vi i lägenheten i stan och jag har precis fått räkningarna betalda för januari så en skön känsla bara kryper genom hela kroppen. Så ni kan tro att jag njuter!
Nu ska jag sätta mig i soffan och titta på På Spåret som började för 24 minuter sedan. Hoppas ni får en fin helg och en bra fredagkväll!

SNAPPHANECHARK

2018-12-21 20:17
Från ehansson

Blev ett litet julbord igår efter beställning genom föreningen jag ska spela med nästa år(fotboll). Snapphanecharken hade julpåsar i olika storlekar med lite julmat i. Vi valde den lilla påsen med lite korv, leverpastej och gröt. Så vi myste till det lite extra och njöt. Julkänslan går lätt att skapa men jag tycker den är svår att få ihållande i kroppen detta året.. kanske hjälper imorgon när man vaknar och vet man inte ska till jobbet!

Julgranshämtning

2018-12-21 20:13
Från ehansson
JULGRANS JAKTEN

En supermysig söndag i julens tecken. Tredje advent och vi var ute på Jens familjs gård och några av hans släktingar med familj var där med. Vi åt en god middag innan vi gav oss ut i kylan och letade efter 'den perfekta julgranen'.

Det bästa med denna dagen var att det började toksnöa när vi väl var ute och letade så när man begav sig tillbaka från skogen med sin gran så var det vitt under skorna.

Det fortsatte snöa hela kvällen medans vi satt där inne och drack kaffe och åt efterätt. Sen körde man hem igen för att hålla kväll innan en ny arbetsvecka skulle dra igång på måndagen. Det här är en supermysig tradition som jag verkligen hoppas jag fortsättningsvis kommer få fortsätta vara med om år efter år.

Nästan hårresande bra

2018-12-10 11:38
Från ehansson

Vill bara dela med mig av ett dundertips för de som tänker ha som nyårslöfte att börja ta hand om sitt hår och få det att kännas mindre slitet och om man känner att man vill ha ett utöver det vanliga tipsen för ett starkare och mjukare hår.

Jag har själv använt Olaplex i mer eller mindre 1 år. Gjorde en Olaplex behandling för andra gången hos frisör i våras och har sedan dess använt deras schampo och balsam därefter. Värt att notera, först nu har jag behövt köpa på mig nytt schampo och balsam. Det är alltså väldigt drygt och även om man tränar någon gång varje vecka som jag gör då jag spelar fotboll så håller flaskorna väldigt länge. Vilket i sin tur gör att det blir betydligt mer prisvärt också!

Jag har köpt detta Christmas Duo Pack nu för 495 kronor hos frisör. Vilket gör att varje flaska kostar cirka 41 kronor/månaden om man har de i 6 månader.

Mitt hår har blivit betydligt starkare och jag har upptäckt att jag har väldigt vågigt/lockigt hår. Vilket jag inte trodde alls att jag hade under hela min tonår. Då jag använde min plattång flitigt under dem åren i mitt liv så slet jag på mitt hår otroligt mycket och trodde bara jag hade någon ful våg i mitt hår som inte alls hade fint självfall.

Jag funderar även på att köpa hem No. 3. till min serie som är en hårinpackning man har i håret minst i 10 minuter och gärna över natten.

All info om Olaplex hittar ni såklart på deras egna hemsida.
Detta är inte ett annonserat inlägg utan endast en personlig rekommendation.

Produkterna hittar ni HÄR

1:a Advent

2018-12-02 14:35
Från ehansson

Korna under äppelträdet

2018-09-27 16:48
Från ehansson

Reminder

2018-08-15 13:07
Från ehansson

Öland del 2

2018-08-07 17:18
Från ehansson

PÅ VÄG HEM IGEN