RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-10-10 13:23:27

AndreaNorelid

Andreanorelid blogg på Nouw

Nobu

2018-12-19 16:36
Från Andreanorelid

Hej på er!

Hoppas allting är bra med er. Jag vill börja med att tacka för all den fina respons jag fick igår på inlägget om Andrea Victoria. Fick massor med fina meddelanden på instagram och det gör mig verkligen jätteglad!

Idag är sista dagen i Milano kommer och jag sitter i skrivande stund i min lägenhet som nu börjar bli ganska tom. Två resväskor är packade och nu är det inte lång tid kvar tills det är dags att åka hem. Jag ser framemot att komma hem faktiskt! Det är säkerligen så att eftersom jag nu varit inställt på att vara här i 3 månader så känner jag mig redo att åka hem. Hade planen varit 6 månader så hade jag säkert inte varit lika sugen på att åka hem som jag faktiskt är.

Igår hade jag iallafall en väldigt trevlig kväll med Vivienne, hennes killkompis och hennes mamma. Vi åt på restaurangen Nobu vilket är en japansk restaurang. Rekommenderar verkligen alla som gillar japansk mat att åka dit om ni har vägarna förbi Milano. Det ligger precis bakom Armani Hotel, tror till och med det tillhör hotellet? Vi delade på MASSA smårätter och jag kan lova er att vi rullade ut därifrån. Fantastiskt gott!




​Jag kom hem rätt sent igår, låg inte i sängen förens 01.00 så det var tungt när alarmet ringde 06.30. Men jag fick det sista plugget gjort inför min tenta som jag hade på morgonen. Tentan gick väldigt bra, jag var väl förberedd så det var inte så mycket surprises vilket var skönt. Kom hem vid 12 och sen dess har jag packat i ordning, städat lite och druckit kaffe med min landlady som kom förbi för att säga hejdå. Hon har verkligen varit fantastisk under dessa månader så jag är verkligen så glad att ha haft just henne som landlady. Hjälpsam och alltid bara ett telefonsamtal bort.


Nu väntar jag på Sophie och Vivienne som ska komma förbi så ska vi dricka vin och sen ska jag fortsätta packa. Det var snack om utgång ikväll? Ska man eller ska man inte? Å ena sidan... å andra sidan.... hmmm. VI får se hur det blir!


Puss och kram! 

Andrea Victoria

2018-12-18 12:49
Från Andreanorelid

Det har äntligen blivit dags att officiellt presentera mitt företag lite mer ingående, och SOM JAG HAR LÄNGTAT!!!


Låt mig presentera Andrea Victoria, mitt mode företag som inriktar sig på textil accessoarer tillverkade av overstock tyger i 100% siden. Jag har ju lovat er att ta er med på resan genom företagandet och nu kan jag äntligen börja berätta lite mer. Jag har velat hålla det lite för mig själv tills allting varit klart, men nu kan jag äntligen börja berätta.

Tanken startades, som ni kanske redan vet, under mitt sista gymnasieår. Jag och 3 kompisar drev ett UF-företag med namnet Twilly STHLM som sålde twilly scarfs gjorda av overstock tyger. Vi fick otroligt fina lovord om företagsidéen och jag blev sugen på att driva det vidare efter gymnasiet. Sagt och gjort, jag fick hjälp av min mamma att ta över ett av hennes redan existerande AB´n och döpte om det. Företaget heter Andrea Victoria, mitt för- och mellannamn, och jag kunde inte vara nöjdare med namnet! Känns så personligt, samtidigt som det är ett namn som även står sig internationellt.

Jag ska inte låtsas som att jag har massa erfarenhet av varken företagande eller mode branschen men jag ville verkligen driva företagsidéen vidare så jag bad ganska snabbt om hjälp. Jag tog kontakt med folk som jag trodde skulle kunna hjälpa mig i mitt företag. Dels vände jag mig till min mamma, min stora inspiration och förebild som startat upp och drivit en advokatbyrå som är ledande i Sverige inom sina områden. Hon har varit ett fantastiskt bollplank och hon är även min affärsängel som gått in och investerat i min idé. Företagsmässigt tog jag också hjälp av Camilla Lundin, Grundare av Qalora Capitals som gav mig en oroligt bra grund att stå på. Hon kom med tips och tricks och saker att tänka på när det kommer till företagande och jag är evigt tacksam för att hon tog sig tiden att hjälpa mig. Ett proffs inom modebranschen är Pauline Cappelen, grundare och ägare av Adornment, och hon har varit en stor inspirationskälla för mig. Hon har alltid funnits bara ett mail bort och hon har svarat på alla de frågor som jag kunnat tänkas ha. Jag är otroligt tacksam att hon tagit sig tiden att hjälpa mig med allt ifrån att koppla ihop mig med rätt människor till att svara på frågor om priser och material.


Andrea Victoria är planerat att lanseras i början på mars och från och med då kommer ni exklusivt kunna köpa produkterna från min hemsidan AndreaVictoria.se! Till att börja med kommer man både kunna köpa de scarfs som såldes av UF-företaget (en svart, en grön och en blå) och sedan har jag tagit fram ytterligare 5 nya scarfs som jag hoppas att ni kommer älska lika mycket som jag gör!

Jag har många, stora, planer på att utöka produktsortimentet med bland annat skosmören i matchande tyger som scarfsen, och hårtoffsar (scrunchies). Jag hoppas verkligen att ni vill följa med på den här resan och tycker att det är lika spännande som jag tycker!!


VI SES I MARS!!!!


Armani Hotel

2018-12-18 12:21
Från Andreanorelid

Sista dagen innan tentan och den kommer, som ni säkert förstår, spenderas med näsan i boken. Dagen började på bästa sätt, nämligen med att prata i telefon med Madde. Det är skönt att bara snacka av sig om allt mellan himmel och jord med henne! Sen dess har jag suttit ett tag med plugget och tänkte nu stället ta tag i städningen här hemma i lägenheten. Dammsuga, våttorka golv och torka av lite. Jag har bokat en "flyttstädning" till på torsdag då de får torka ur kylskåp, alla hyllor osv för jag hinner inte det i och med min tenta men jag vill iallafall ta det värsta (desto kortare tid de behöver städa, desto mindre behöver jag betala)

Ikväll ska jag gå på middag på Armani Hotell tillsammans Vivienne, hennes kompis och Viviennes mamma. Det ska bli väldigt trevligt och jag har hört väldigt mycket positivt om det hotellet men jag har själv aldrig varit där :)


Milano bjuder tyvärr på rätt tråkigt väder idag så blir nog inte till att vara ute speciellt mycket idag...


Sista veckan...

2018-12-17 11:25
Från Andreanorelid

Godmorgon på er!

Pratade precis med mamma i telefon och hon blev helt förskräckt över att jag sa godmorgon haha. För henne, som gått upp vid typ 6 så är det lunchtid. I vilket fall som helst, jag som gick upp vid 9 tycker fortfarande att det är "godmorgon". Jag har iallafall suttit i skolan nu ett tag och gått igenom min presentation en sista gång och jobbar lite med mailet. Har säkert skickat ut 50 mail till 50 olika företag ang förpackningarna till mina scarfs. Jag vill ha en rund förpackning men det verkar tydligen vara helt omöjligt för företag att fixa. Antingen så måste jag beställa en kvantitet på typ 2000 stycken (och så kostar förpackningarna 50 kr styck så ni kan ju göra matten och förstå att jag inte kan ligga ute med så mycket pengar) eller så kan de inte erbjuda det överhuvudtaget... Jättetråkigt men snart får jag nog ge upp och gå tillbaka till en vanlig fyrkantig box. Det blir säkert snyggt det också men hade hemskt gärna haft en rund förpackning....


Förutom presentationen idag så måste jag hem och packa. Fick helt plötsligt väldigt mycket planer under de få resterande dagarna här. Idag har jag min presentation och eftersom vi inte är så många i klassen så borde det inte ta mer än en timme. Efter det måste jag hem och packa och plugga lite inför mitt prov på onsdag. Känner att jag har läget under kontroll men vill ändå se till att jag verkligen kan allting, en gång till. Sen väntar en lugn kväll hemma. Ska äta middag ute både tisdag och onsdag så jag behöver se till att börja tömma kylen.


Önska mig lycka till på presentationen! Kramar!



Ytterligare sneakpeak på bilder som kommer publiceras på hemsidan

Sista fredagen i Milano

2018-12-14 12:55
Från Andreanorelid

Godmorgon på er!

Eller, morgon och morgon... Klockan är 12.00 men jag hade svårt att somna igår så tog lite sovmorgon. Idag har jag inte gjort mycket annat förutom att äta frukost, gått igenom lite mail och påbörjat dagens plugg. Idag är det fredag, sista fredagen i Milano. Solen skiner och det är underbart väder så jag tänkte någon gång under eftermiddagen ta mig ut och ta en promenad. Behöver handla lite saker också så passar nog på att gå förbi mataffären också.


Jag uppdaterade er inte igår men igår hade jag en rätt tråkig dag. Spenderade hela dagen, fram till klockan 17, på ett café pluggandes och drickandes otaliga koppar kaffe. Kommer sakna det här otroligt goda kaffet! Efter plugget pallrade jag mig hemåt, helt slut i hjärnan och bara tog det lugn under kvällen. Började plocka i ordning lite i lägenheten för att få en lite översikt över hur mycket det faktiskt är som jag ska ta med mig hem. Jag har varit duktig på att ta hem grejer allt eftersom så det är inga orimliga mängder som ska få plats i två resväskor. Kan dock tänka mig att jag behöver betala lite övervikt när jag flyger hem på torsdag...


I vilket fall som helst, ikväll ska jag hem till Vivienne och äta middag med henne och hennes bror som är på besök från Wien. En lugn fredagskväll eftersom jag imorgon antagligen måste plugga lika mycket som idag. Tänkte försöka ha söndagen ledig eftersom proven sen drar igång på måndag. På måndagen har jag "bara" en presentation och sen har jag tisdag ledig innan jag skriver det skriftliga provet på onsdag.


Men nu ska jag fortsätta här med mitt plugg. Jag tittar in här snart igen :)

Gårdagens lunch <3

Länge sen!

2018-12-12 16:21
Från Andreanorelid

Hej!

Länge sen vi hördes nu men det har varit fullt upp och bloggen har blivit lidande. Tänkte iallafall ge er en snabb update om läget. Idag är det en vecka och en dag tills mina tre månader i Milano är klara. Helt sjukt vad tiden går fort! Jag flyttar hem till Sverige igen nästa torsdag!

Det är dock mycket som händer nu såhär på slutet. På företagsfronten går det framåt. Sömmerskorna syr de första scarfarna as we speak. De kommer sy en scarf av varje tyg så jag får se hur de ser ut innan vi beställer en större kvantitet. Igår var vi ute hela dagen och fotade bilder till hemsidan. Hemsidan håller på att sättas ihop just nu och vi bör kunna ha ett första utkast i slutet på veckan. Hemsidan kommer dock inte gå live förens i Februari då vi just nu satt ett preliminärt lanserings datum i början på februari. Så ni får vänta lite till. Idag har jag haft ett möte med tjejen som bygger hemsidan åt mig och den blir SUPERFIN! Är så himla nöjd.

Mitt i allt det här har jag också mina finals. Man får verkligen hålla tungan rätt i mun för att hinna med allt. Jag har den här veckan en så kallad "reading Week" då vi inte har lektioner utan alla sitter hemma och pluggar. Två av mina finals är klara och jag har två kvar. En uppsats som ska in senast lördag (den är klar) som även ska presenteras på måndag för läraren och ett prov som jag skriver på onsdag EM. Sen flyger jag hem torsdag morgon. Det är mycket att göra enda tills slutet med jag gillar att fullt upp.

Ville bara kika in här och säga att jag lever och att jag mår bra. Ska försöka uppdatera er lite oftare! Puss



Smakprov på bilderna som togs igår

​Dagens pluggställe

Markera dagens datum i kalendern

2018-11-26 16:53
Från Andreanorelid

Idag är det en stor dag för mig, och något som jag antagligen alltid kommer att komma ihåg. Idag, den 26/11-2018 har jag lagt mig första beställning på tyger! AHH!! Äntligen börjar det hända grejer!!! Jag vill inte berätta eller visa er ännu vilka tyger jag har beställt men jag var nere i Prato, Florence tillsammans med mamma nu i helgen för att besöka ett showroom som jag köper mina tyger ifrån. Vi höll på i säkert 2 timmar att bara titta på olika tyger, olika kvalitéer och olika färger/mönster. Beslutet har nu landat i 6 stycken olika tyger som kommer utgöra min första kollektion. JAG ÄR SÅ NÖJD!!! Helt fantastiskt att det äntligen börjar hända saker på riktigt!!! Tygerna skickas idag från Florence direkt hem till Stockholm. Jag flyger hem onsdag vid lunch efter mina lektioner för att ha möte med sömmerskorna torsdag eftermiddag. Sen stannar jag hemma i Stockholm över helgen innan jag flyger till Milano igen söndag kväll. Nu börjar företaget äntligen ta form och jag ser framemot att få visa er alla när det är klart!!

Hemsida

2018-11-21 08:54
Från Andreanorelid

Godmorgon!

Onsdag idag och jag vaknade upp till en tjock dimma utanför fönstret och 2 grader...Burrrr! Det ska bli lite varmare under dagen så jag är fortfarande optimistisk. Just nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga upp mina lakan innan jag går till skolan. Jag har bara en uppsättning lakan så måste alltid se till att de hinner torka under dagen (ingen torktumlare). Samlar vuxenpoäng :)

Efter att tvätten är hängd ska jag skynda mig till skolan. Har en föreläsning kl 10 och sen "skolråd" kl 13. Vet inte varför jag alltid åker på skolråds-uppdrag haha men vi har vårt första möte idag. Och antagligen mitt enda också. Förhoppningsvis ska jag under dagen få till ett möte med en tjej som ska designa och bygga min hemsida. Hon går i min skolan och är grafisk designer så det är helt toppen att hon kan hjälpa mig med det! Vi får se om vi får till ett möte idag eller imorgon förmiddag.

Efter skolan och skolrådet det ska jag hem, plugga lite och städa lägenheten för imorgon kommer MAMMA!!! Vi ska ha en väldigt spännande helg som innebär en roadtrip till Florence. Mer om det senare :)

Nu ska jag springa! Kramar

Helt plötsligt en ledig tisdag

2018-11-20 15:16
Från Andreanorelid

I vanliga fall har jag lektioner på tisdagar men idag har den lektionen flyttats till torsdag då min lärare är bortrest. Det innebar att jag helt plötsligt fick en helt ledig dag vilket inte gjorde mig någonting. Jag har nämligen lite plugg att ta igen eftersom jag inte satt framför datorn en endaste sekund när Dag var här.

Jag började iallafall dagen med att åka jag till min Landlady, hon som jag hyr lägenheten av. Hon hade bjudit in mig för lunch. Vi hade inte setts på länge och vi gillar att ses då och då och catch up. Hon bor 10 min ifrån mig så det var väldigt smidigt att ta sig dit. Vi åt goda, hemgjorda tortellini som en riktig italienska mamma. Hennes barn är vuxna nu och har flyttat ut så jag tror hon tycker det är trevligt att få lite sällskap ibland. Efter det skjutsade hon mig till Porta Genova och därifrån tog jag mig till ett café på andra sidan Milano som är som ett "jobb"-café där man kan sitta och plugga/jobb under dagen. Och där sitter jag nu. Ett väldigt mysigt, och bra ställe med wi-fi och eluttag. Det det är svårt att hitta ställen i Milano där man kan sitta i lugn och ro och plugga. I Stockholm finns det alltid espresso house eller liknande med här finns det inget motsvarande. Det enda som är lite negativt med det här stället är att det ligger ganska långt ifrån mig, men nu när jag väl kommit hit känns det väldigt värt det.

Jag ska spendera eftermiddagen här med att jobba med mitt företag som snart lanseras förhoppningsvis. Som jag sagt tidigare så håller jag på att jobbar mestadels med mitt företag i de kurserna som jag läser på universitetet då vi använder det som ett praktiskt exempel i det mesta vi gör. Det är väldigt spännande och OTROLIGT givande för mig så jag är väldigt glad över det upplägget. Just nu håller jag på med min budget där vi räknar ut kostnader och inkomst för 3 år framåt och dessutom förbereder jag en riskanalys för online handel vs. fysisk butik. Viktigt att fundera kring.




Veckan som varit

2018-11-20 12:04
Från Andreanorelid

Hej på er!

Bloggen har stått tom nu några dagar och det beror på att jag haft Dag på besök här i Milano så jag har inte suttit framför datorn speciellt mycket vilket har inneburit att det inte kommit upp speciellt mycket inlägg här på bloggen. Ber om ursäkt för det.

I vilket fall som helst, Dag kom i onsdags förra veckan och han åkte hem igen till Sverige igår. Vi har haft ett par supermyiga dagar här i Milano. Förutom att det blivit otroligt kallt här på senaste tiden, så är Milano vackert även på hösten. När Dag kom i onsdags så släppte jag egentligen bara in honom i lägenheten för sen var jag tvungen att gå på en föreläsning på Universitetet. Vi hade en guest speaker på besök, marknadsföringsansvarig på Deliveroo. Deliveroo är Italien motsvarighet till Foodora (Foodora går otroligt dåligt i Italien så Deliveroo såg sin chans att bli marknadsledande). Otroligt spännande föreläsning där han pratade om "on-demand" market. Tänkte skriva mer om det i ett annat inlägg senare men väldigt intressant iallafall. Efter föreläsningen mötte jag upp Dag för en middag på Pizza Am. Hade fått tips om den pizzerian av Jess och den var HELT fantastisk!! Bästa pizzan jag ätit. Om ni går dit rekommenderar jag att ni tar deras "pizza am special", den var super god!

På torsdagen åkte vi till Armani Silos och såg den utställningen. 4 våningar med Armanis tidigare kollektioner! Kan det bli bättre? Armani är otroligt hyllat i Italien av flera anledningar Dels för att det är italienska (duuuh) men också för att det är ett av få märken idag som inte har sålt till holding bolag utan fortfarande kör på själva. Iallafall, en väldigt fin utställning som jag rekommenderar er att besök om ni är klädintresserade och är i Milano.

På fredagen tog vi en lång sovmorgon för det var ganska tråkigt väder men på eftermiddagen ville vi ändå komma ut lite så vi åkte till Castello Sforzesco och promenerade runt i parken som ligger alldeles intill. Efter det stannade vi och tog en kaffe på vägen hem. Vi råkade stanna på ett av de mest turistiga ställerna (vi frös och behövde gå in o värma oss) så vi betalade €5 för e cappuccino när den absolut inte ska kosta mer än €1,2. Tänk på det om ni är i Milano. Antingen så åker ni upp i köpcentret La Rinascente för där får man iallafall bra kaffe (och mat) även om man får betala lika mycket för utsikten och läget, och detsamma gäller drinkar uppe på Terazza Duomo 21 (dyrt men FANTASTISKT läge) men att bara stanna och ta en kaffe på gatan när Duomen är INTE värt det! Senare på fredagskvällen hade vi tankar på att gå ut till en bar som heter TOM men vi var alldeles för frusna så det slutade med att vi handlade med oss god mat hem och lagande middag hemma.

På lördagen var det marknad här nära där jag bor så vi tog en promenad dit och strosade runt på eftermiddagen innan vi promenerade hela vägen in till Duomen. Vi stannande på en vin bar som är ett väldigt "local" ställe där de serverar fantastiska viner och vi köpte med oss lite delikatesser därifrån. Sen slutade med att vi hamnade på en pizzeria där i närheten innan vi åkte till en spelhall för att spela biljard! Det var såå himla roligt! Det var en bar med säkert ett 30 tal biljardbord, MASSA folk och alla stod o drack öl och spelade biljard. Superkul!! Vi spenderade någon timme där innan vi åkte hem för att sova.

På söndagen träffade vi vår kompis Hedvig. Hon var en klasskompis till Dag förut så vi känner henne från VRG. Hon är au pair till en svensk/internationell familj i en stad utanför Milano så hon tog tåget upp. Väldigt otroligt att träffa henne igen! VI satt i solen på Terazza Duomo 21 och drack kaffe och snackade. Superhärligt att Milano äntligen fick lite sol. VI skilldes åt efter någon timme och jag och Dag gick och såg Picasso i Palazzo Reale innan vi rörde oss hemåt för middag.

En väldigt händelesrik vecka och det har varit så mysigt att ha Dag här igen. Det var tur att han kunde komma tillbaka eftersom jag var så himla förkyld förra gången han kom hit.