RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-04-07 13:10:40

YouVSyou blogg

YouVSyou blogg på Nouw

Huset vid vägen.. 🏚

2019-01-04 23:01
Från YouVSyou

Detta lilla hus, eller rester av ett hus kanske man ska säga hittade vi på väg till det nedlagda tegelbruket. Jag kan bara inte låta bli att stanna när jag ser sånt! Bara några få meter in från asfaltsvägen ligger det. Halvt rasat..

Fick lite ”tankar” från en kvinna som känner av husen när hon ser bilder.. Hon skrev så här..

”Energier kvar av en ledsen kvinna en äldre man katter en hund räv” Och ”Någon har dött här!! ”

Älskar när hon delar med sig av vad hon känner! Jag känner tyvärr ingenting när jag besöker husen, lite tråkigt..

Tegelbruket! 🏭

2019-01-04 22:49
Från YouVSyou

Fick för ganska länge sen ett tips om ett övergivet tegelbruk och har äntligen besökt det! Lastade i sambo, systemkamera, ficklampa och varma kläder och drog i väg! Det ligger en bit ifrån där vi bor men det var så värt resan! En stooor träbyggnad med en skorsten på imponerande 37 meter!

Jag som då alltid är ganska oförsiktig traskar så klart in i byggnaden, som står öppen på flera ställen, trots kraftigt ras.. Måste ju se alla maskiner och ugnen och allt! Jagar häftiga bilder och upplevelser ju!

Gick längre in i byggnaden, utanför den stora ugnen i mitten och kikade! Häftigt!

Sambon tröttnade ganska fort och gick ut men jag kan gå väääldigt länge och titta på sånt här, hitta detaljer och intressanta saker!

Gick ut en sväng och upptäckte att man lätt kunde komma upp på övervåningen! Över själva brännugnen! Massa ventilationshål i golvet som man fick se upp så man inte körde ner foten i..

Riktigt coolt ställe!! Maffigt bygge som tyvärr börjar falla sönder... Produktionen upphörde 1966 och sen har dett stått tomt.

På baksidan står det ett par Saabar, övergivna... Varför? Fast jag blir ju glad, älskar bilvrak!

Vilket ställe! Klart värt ett besök, eller två..

Det gula huset!

2019-01-04 22:19
Från YouVSyou

Det här huset ligger inte heller det i närheten där jag bor. Avslöjar som vanligt inte platsen och vill inte att nån gör det heller. Började med att gå förbi matkällaren och upp till boden på baksidan. Alla dörrar stod vidöppna efter många besök antar jag.. Fortsatte över den stora trädgården och fastnade vid växthuset.. så lågt??!

Kollade huset och dörren var öppen så jag kikade in.. Fastnade för barnskon.. ❤️

Lite bilder inifrån boden med, dass, verkstad...

Ut i trädgården igen, nån lekstuga kanske? Eller bara förråd?

Avslutade med garaget nere vid vägen.. Ett mossigt biljardbord på trekvart utanför!

Har efteråt fått reda på varför huset står tomt, vilket det inte kan ha gjort så många år eftersom brandvarnaren inne varnade om batterislut... Tyvärr en riktig familjetragedi med mycket ondska. Tragedin har inte hänt på platsen men hade nog kanske inte besökt stället om jag hade vetat det innan.

Traktorernas sista vila.. 🚜

2019-01-04 21:57
Från YouVSyou

Fick tips om lite ödehus en bra bit från min hemstad och hittade en liten bonus utanför det ena.. Flera gamla traktorer i trädgården!
Klicka på bilderna för att få dom större..

Övergivna fordon är en favorit trots allt.. GAMLA övergivna fordon då så klart! Man kan ju undra varför de får stå här, finns många som skulle vilja ta hand om dessa finingar..

Vildvuxen trädgård!

2018-12-11 21:57
Från YouVSyou

Hittade detta lilla huset med en vildvuxen trädgård! Uppe på stentrappan på framsidan har ett litet träd börjat växa! Huset verkade vara målat på ett par sidor men sen har man av nån anledning inte målat resten..
Tryck på bilderna för att få dom större...

Byns Drottning!

2018-12-10 20:37
Från YouVSyou

Om det hade funnits en Drottning i husvärlden så hade detta stora fina hus varit den här byns Drottning! Ensamt och tomt står hon där uppe på höjden och längtar efter en familj som kan flytta in så hon blir hel igen... Hon längtar efter ljudet av barnens fötter i trappan! Hon längtar efter värmen från kakelugnarna, hon längtar efter klingande skratt från trädgården när hennes familj sitter samlad och spelar spel i sensommarens solnedgång med filtar över axlarna.. Kommer hon nånsin få uppleva det igen?


Lilla huset i hagen!

2018-12-09 13:49
Från YouVSyou

Hittade denna fina lilla stugan idag när jag var ute och åkte! ❤️ Uppe på en kulle i en kohage står det, så fint! Jag letar gärna detaljer att fota, ibland hittar man och ibland inte.. Här föll jag för lite olika saker, bl a trädet som börjat växa på taket! Inte så smidigt att plocka frukten sen om det är ett äppelträd kanske.. Gillade även cykeln och sparken som står skyddat inne i stugan! ❤️ Tryck på bilderna för att få dom större!

Luftigt!! 🏚

2018-11-24 21:47
Från YouVSyou

Fick ett tips om detta lilla torp för ett tag sedan.. Idag gjorde jag ett besök. Finns inga vägar kvar till det men det var helt klart värt att gå genom skogen för att dokumentera det! Många bilder men trots att det har rasat fanns det många roliga detaljer att fota! Tryck på bilderna för att förstora dom!

Lite snett är också rakt...

2018-11-18 21:45
Från YouVSyou

Hittade detta lilla hus på väg från ett ödehus till ett annat.. Det jag föll för mest var boden.. frågan är när boden faller.. Charmiga vinklar iaf!

Tryck på bilderna för att få dom större!

Ordning & reda! 👍

2018-11-18 15:00
Från YouVSyou

Detta fina lilla hus fick jag tips om att det fanns där.. Tack T för det! Ett litet underbart hus med gamla träd huller om buller runt, lite vildvuxen trädgård och allmänt slitet.. Ett perfekt ödehus! Uthuset såg fint ut och jag tittade in i ena dörren, nästa dörr var låst... men när jag gick runt såg jag att den där låsta dörren kanske kunde kvittat! Det jag föll för här var sågarna! Prydligt upphängda på väggen! Ordning och reda! Klicka på bilderna för att få dom större!

Älskar de här husen! Helst ska de vara lite förfallna då är de som vackrast! Fast synd att de får komma så långt så de inte går att renovera.. Finns allt för många ödehus..