RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-01-15 21:14:45

Tobeefree blogg

Tobeefree blogg på Nouw

Dags för en förändring

2019-01-09 00:12
Från Tobeefree

Så jag har lagt en stor fundering senaste tiden på hur jag ska göra med denna blogg. Jag har inte riktigt känt att det funnits saker att skriva om då nästan varje dag har varit den andra lik. Man har jobbat, sovit, ätit, vart med William och R och träffat vänner.

Den stora händelsen var flytten till Uppsala och det var väl någonstans där jag "la av" med bloggandet.
Dock känner jag nu att jag vill börja igen. Det är ju nämligen så att jag (ÄNTLIGEN) kommit in på universitetsprogrammet!!
Så om ca 2 veckor drar min första kurs i detta 3 års program igång & jag är hur taggad som helst!

Så min tanke har varit nu att jag ändå vill dokumentera min tid medan jag går på universitetet.
Det är ändå stort att jag gör den här resan och fler har kanske befunnit sig i min sits och kan hämta inspiration här?

Ensamstående mamma, tar sig i kragen och gör något med sitt liv. Haha. Dock inte ensamstående längre. Jag har ju faktiskt min fantastiska R vid min sida som är en stor anledning till att jag har valt den här vägen i livet just nu.

Ett tag trodde jag iaf att jag konstant skulle ha ett lågavlönat jobb och aldrig kunna göra karriär. Det kändes helt omöjligt med William och allt det innebär.
Idag har jag en helt annan syn på det.

Så ja, jag tänkte bjuda er på en resa in i Uppsala studenternas värld och hoppas kunna motivera er och samtidigt få gnälla av mig de dagar det kommer att vara tufft. En dokumentation till mitt framtida jag när jag än en gång behöver se hur långt jag faktiskt kommit i mitt liv, på vad jag ändå tycker är en väldigt kort tid.

Så hoppas ni ska trivas igen medan ni följer mitt liv som student och småbarnsmamma.

Det har varit lite mycket

2018-10-15 08:58
Från Tobeefree

Hej på er alla fina människor.
Jag har varit tvungen att ta en paus från en hel del senaste tiden. Jag har inte orkat någonting.

Senaste året har varit stressigt, mycket press och mycket prestationsångest. När jag väl landade här hemma i Uppsala så började jag känna mig enormt trött och orkeslös. En bieffekt av långvarig stress skulle jag tro. När man väl slappnar av så märker man hur kroppen verkligen behöver vila och man blir än mer trött.

Mycket har hänt också i denna tid som jag varit frånvarande och jag har därför behövt lägga all min kraft åt mitt t.ex. nya arbete, min fina familj och att alla rutiner ska komma på plats.
Men jag saknar det här och jag har mycket bilder i telefonen som jag vill blogga om. Men vi får se om jag kan jobba ikapp lite.

Hur har ni haft det? Vad har jag missat i era liv?

Det ni har missat hos mig är att vi nu är helt klara med lägenheten. Vi ska bara upp med lite tavlor och hyllor, sen är allting klart. & jag trivs som fisken i vattnet.
Jag pluggar igen till högskoleprovet. Jag kom ju tyvärr inte in. Så redan om en vecka är det dags att skriva igen. Håll tummarna att det går bättre denna gång.
Jag har även fått ett nytt arbete. Som timvikarie på en korttidsenhet här i Uppsala. Det bästa är att jobbet ligger 5 minuter från dagiset William går på och dagiset är 15 minuters promenad bort. Kan det bli bättre?

R har den här tiden vi bott i Uppsala jobbat borta väldigt mycket & även nu är han borta igen och denna gång i hela 2 veckor. Usch så jag saknar honom. Det är så tomt här utan honom i närheten.
Men jag försöker sysselsätta det bästa jag kan för att få tiden att gå fortare. Just nu har William feber så vi är hemma från jobb och förskola idag. Men jag hoppas han blir frisk fort så vi kan återgå till vardagen.

Hoppas allt är bra med er.
I´ve missed you guys!

Flygdagen

2018-08-29 09:47
Från Tobeefree

Shit vilken dag vi hade i Lördags. Att flygdagen skulle vara såhär bra hade jag verkligen ingen aning om.
Jag är så fascinerad över uppvisningarna, över arbetet militären gör, över hur evenemanget var arrangerat och hur bra dem lyckats organisera allting när det var så pass mycket folk.
Så mycket som 150 000 människor besökte flygdagen i lördags. ETTHUNDRA FEMTIO TUSEN MÄNNISKOR!!!
Förstår ni ens hur mycket folk det är?
Jag gör verkligen inte det iaf, jag som var där tyckte inte ens att det kändes som att det var så mycket.
Trots den mängden gick det att röra sig ordentligt utan problem. Men området var bra stort också iofs!

Var någon av er också där? Vad var isf eran favorit bland uppvisningarna?

Jag tyckte om precis allting. Den jag dock blev mest förvånad över var segelflygningen.
Att man kan flyga sådär med ett segelflygplan är helt otroligt. Så harmonisk uppvisning. Måste se det igen i mitt liv någon gång. Så är det bara.

Dagen tillbringades där med min Pappa och min son. En sjukt bra dag och vi var där heeela dagen. Efteråt åkte vi till stan, handlade och åkte sen hem där Pappa lagade sin sjukt goda Biff Rydberg. Han gör den så galet bra!
& lite senare kom älsklingen hem. R hade varit borta och jobbat hela dagen så han kom sent, men även han satt med oss ett tag innan vi alla gick till sängs.

Stort tack för en fantastisk dag än en gång! Och stort tack till Försvarsmakten för flygdagen. Ett minne jag kommer ha med mig för resten av mitt liv.

Precis som vanligt.

2018-08-24 22:50
Från Tobeefree

Igår hade William sin första heldag på förskolan med mig med hela dagen. Han fick vara med på lunchen och även på vilan.

Han är van sen sin tidigare förskola att sova i vagn på dagen, så jag var lite orolig över hur de skulle funka nu att sova på en madrass i ett rum fullt med andra barn.
Men det gick hur bra som helst, precis som vanligt.

Så med tanke på hur bra det gick under hela gårdagen så tyckte lärarna att jag kunde lämna han där idag på prov. Och det hade gått hur bra som helst och han hade varit en ängel. Precis som vanligt...

Det gör mig så stolt att höra hur bra William sköter sig. Att han är snäll mot sina medmänniskor och utforskar sin omgivning med nyfikenhet samtidigt som han är försiktig och observerar situationen först innan han ger sig in i den.
Han är så duktig och så smart.

Så nästa vecka fortsätter inskolningen. & då testar vi än en gång att lämna.
Dagarna är enormt långsamma utan honom, men tack och lov har jag lite vänner att besöka.

Som idag fick jag åka hem till Maja och umgås och dricka kaffe där. Så mysigt! Tack igen Maja. :)
Å sen finns det en del saker kvar att göra i hemmet med. har dock varit lite lat nu dem senaste dagarna för att försöka återhämta mig.

Så nästa vecka är planen att ta tag i hemmet å kanske försöka mig på en springtur medan William är på förskolan. & veckan efter det får jag äntligen svar på hur det blir för mig.

Antingen kommer jag in på min efterlängtade utbildning eller så blir det till att söka jobb som aldrig förr.
Så sjukt spännande.

Men vi tar oss genom helgen först. Imorgon väntar en dag med Pappa på flygdagen & söndag kommer förmodligen wibban hit och sover över.
Can’t wait

Allt kommer tillbaka.

2018-08-24 07:55
Från Tobeefree

Nu när man varit "ledig" i en vecka så börjar allting komma tillbaka till en.
Jag har nog aldrig känt mig så slut och trött i kropp & själ. Absolut har flytten en stor del med det att göra. Men dem senaste åren har varit så sjukt hektiska och jag har fått göra det mesta alldeles själv.
Sällan har jag fått bra sömn på nätterna och sällan har jag fått sovit ut.

Nu här i Uppsala så har jag en karl som hjälpt och hjälper mig enormt mycket, och all den här vilan har fått mig att känna i kropp och själ hur trött jag egentligen är.
Det är för mig ett tecken på hur trygg jag känner mig med R och hur avslappnad jag är här i Uppsala, mot alla Odds.

Ikväll blir det bara jag och William här hemma, då R ska jobba borta nästan hela helgen. Men jag och W ska ha filmmyskväll ikväll, sen när han sover tänker jag spela tvspel. Äntliiigeeeeen!
Warframe ska jag nog ta och fördjupa mig lite i tror jag. Love it och nu med nya expansionen ska den vara ännu bättre.
& Lördag, imorgon, så kommer min pappa hit på besök och vi ska tillsammans gå på flygdagen som arrangeras av försvarsmakten här i Uppsala imorgon.

Ska bli superkul och intressant, och det känns som att det väntar en alldeles lagom helg för mig här.
Vad har ni för planer under helgen?

Stolt lantis

2018-08-23 08:20
Från Tobeefree

Vilken fantastisk karl jag har.
Den här flyttveckan har gått så fort och varit så smidig tack vare att vi är ett så sjukt bra team.
Ingen har latat oss, ingen har låtit den andra jobba på mer än den andra.
Vi är nog båda helt slut, men nu har vi ett komplett hem med bara lite lådor att städa iordning.

Vi ska även inhandla ny köksgrupp & säng.
Vi sover nu i en 90cm säng och det är lite väl trångt & bordet är bara för 3 personer. Så om vi vill ha folk över måste vi skaffa ett större.
& med tanke på att R jobbar borta mycket så kommer jag definitivt vilja ha folk här att umgås med ☺️

Och efter igår, Tack vare R, har jag nu även en laglig cykel att köra runt med här i Uppsala.
Känns helt annorlunda å cykla i Östhammar & Uppsala.
Man har liksom glömt bort att det fanns trafikregler för dem jävlarna och här är det serious business.
Måste få cykla runt med någon här i stan så att jag lär mig reglerna känner jag. #stoltlantis

Förskolan är en hit

2018-08-22 23:28
Från Tobeefree

Det här går ju verkligen superbra. Nya förskolan är verkligen en hit och William verkar inte alls berörd över att det är en ny förskola.
Första dagen frågade han efter sina fröknar från förra förskolan, men han lärde snabbt att känna sina nya fröknar. & idag som var 2a inskolningsdagen så ville han hellre vara med sina fröknar än mig. Dock ville han inte att jag skulle gå någonstans riktigt än, jag skulle va där men jag skulle hålla avstånd.

Älskade son. Blir så imponerad av honom varje dag. Så lugn, observant, nyfiken och försiktig.
Han är jätte duktig på att känna av stämningen innan han ger sig in i något. Vilket jag tycker är en jättebra egenskap. Något jag själv behöver lära mig faktiskt.

Höjdpunkten för William skulle jag säga var när han ”sålde varmkorv i sin fantasi kiosk” (se bild) och när han och jag gungade tillsammans i en stor nätgunga.

Då ville han helst att det bara skulle vara han & jag. Å en sådan gunga hade vi i Östhammar som jag och William brukade gå till. Där la vi oss och kollade på alla fåglarna tillsammans. Så den typen av gungan symboliserar vår grej liksom.
Så fint att det satt ingrott i honom även nu bland alla barn i den nya omgivningen.
Fick det verkligen bevisat hur värdefulla dem stunderna är/var för honom i Östhammar, så det värmde mitt hjärta enormt.


Jag är så glad att allting funkar och att vi fick plats på denna fantastiska förskola!
Imorgon väntar dag 3 på inskolningen och då ska vi vara där full dag tillsammans.
Supermysigt. Jag njuter verkligen av tiden jag får nu med William. tar vara på varenda sekund!

Nyp mig i armen

2018-08-20 10:25
Från Tobeefree

Wow, har jag verkligen sett Sabaton?
I födelsedagspresent gav R mig biljetter dit. Vilken upplevelse. Vilket minne och vilken kväll med as bra musik.
Powerwolf fick håret att resa sig över hela kroppen när han tog ton. Men Sabaton sjöng och spelade fram tårar hos mig.
Att deras musik har en stor betydelse för mig visste jag, dock trodde jag aldrig de skulle ge mig lyckotårar att se dem live. Men det gjorde det.
För fan så jävla lycklig jag var där och då.

I folkhavet med min älskade R bakom mig, med underbar musik och en schysst stämning i publiken. Med bästa vännen Jonas snett bakom mig och med Sabaton på scen som bjöd på världens show genom hela konserten.
Hur kan man inte va lycklig då?

Helt sjukt egentligen hur musik kan ta över en sådär helt och hållet.

Förr i tiden var jag riktig konsert junkie. Ville se allt som gick att se och jag såg alla The Ark konserter. Man fick sån sjuk adrenalin där i folkhavet och det fick jag känna på nu i helgen igen.

And I fucking love it.

Nu är det på riktigt

2018-08-20 00:38
Från Tobeefree

Nu är det på riktigt. Nu är jag & William även Uppsala bo på papper.
Vi har haft en intensiv vecka vill jag lova där jag och Russell kämpat på med flytten.
I onsdags gick första lasset & damn, den dagen hann vi mycket på extremt lite tid.
Vi fick över alla större möbler till Uppsala och vi löft in ett helt fullt stort flak med stora möbler & kartonger på mindre än 20 minuter.

& anledningen till att vi stressade var för att klockan började rinna iväg och klockan 16 skulle William hämtas på dagis och vi kom fram till Uppsala 15.35 och när vi var klara i Uppsala var klockan 15.
Vi ville nämligen kunna lämna tillbaka släpet samma dag och ha den biten överstökad och vi lyckades.
Så 15.58 stod vi utanför dagiset och hämtade upp lilleman, åkte tillbaka och lastade bilen full, åt varsin pizza på stop 76 och åkte sen till Uppsala för att sova där den natten och hann göra iordning en massa saker.

Williams rum var då helt fullt med saker då vi som sagt bara kastat in saker. Så vi alla 3 sov i vårt sovrum och åkte sen tillbaka till östhammar dagen efter, lämnade wille på dagis och vi hann med ytterligare en sväng till Uppsala med en fullastad bil. Sen var i stort sett allt flyttat. Vi hämtade William och bestämde där och då att det fick bli hans sista dag på dagiset och torsdag kväll och hela fredagen ägnades åt att göra iordning allt hemma.
Älskade William fick redan på torsdagen komma hem till ett eget, nystädat rum utan stök och sov sin första natt i sin säng då. Han var såååå nöjd. Helt salig.

Å jag måste verkligen få skryta över vårt fantastiska hem nu med en bildbomb på hur mysigt vi fått till det på så få dagar. Vi alla trivs superbra och William älskar att han har ett helt eget rum.

Visst blev det fint? Det ska bara upp lite mer saker på väggarna och hans garderob ska göras iordning ordentligt så är det helt klart där sen.

Under fredagen såg redan hans rum ut såhär. Alla hans gamla leksaker kändes som nya för honom, så han hade dragit ut allt på golvet och visar här de böcker han ville att jag skulle läsa för honom.
Så söt, värmer verkligen mitt hjärta att han trivs så bra här.

Sen har vi vårt fantastiska vardagsrum. Såhär mysigt har det alltid sett ut. Det enda nya är fönster dekorationerna som jag fick med mig från mig som fick pryda vardagsrummet. Mina älskade aloe vera plantor, marshall högtalare och min fina personliga ljuslykta.
Behövs inte så mycket mer när R redan inrett det till denna perfektion.
Vilken karl jag har, ellerhur?

Att det här nu är vårt fantastiska hem känns fortfarande helt overkligt. Det är så mysigt och så hemtrevligt.
Fortfarande en hel del småsaker som behöver göras och införskaffas.
Och jag har ett hem kvar i Östhammar som måste flyttstädas innan jag kan lämna in nycklarna för min tidigare lägenhet.

Men snart är allt klart och imorgon (måndag) börjar vår vardag tillsammans. Jag ska redan då börja dansa och tisdag börjar lilleman på sitt nya dagis.
En sjukt spännande vecka väntar oss och jag är så ivrig på att vår vardag som sambos nu tar fart.
Som jag längtat efter att få vara med min familj varjedag, vakna upp i R’s famn varje dag och bara njuta av familjelivet igen med nya spännande utmaningar.

Hejdå Östhammar

2018-08-16 19:53
Från Tobeefree
Då har vi nu packat det sista vi behövde för att kunna säga Hejdå till Östhammar!

Allt som är kvar nu är lite småsaker som ska till vinden och en stor hög med saker vi ska åka med till tippen.

Det känns i hjärtat vill jag lova.

Tornvillan, mitt fantastiska hem, har varit en fristad för mig och den kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta & betyda mycket för mig.

Den har givit mig harmoni i en otroligt stressig tid.

Det har varit min fristad.

Hejdå mitt älskade hem. Hejdå Torvillan och Hejdå Östhammar.

Det är inte sista gången vi ses. Men det är kanske sista gången jag kallar något utav det för mitt hem.

Hejdå & tack för alla minnen!

Tack för mig Johanssons Gårdshotell

2018-08-15 12:00
Från Tobeefree

Igår var det min allra sista arbetsdag på Johanssons Gårdshotell.
Det känns faktiskt riktigt konstigt att jag aldrig ska behöva gå dit igen. Och jag har väldigt blandade känslor kring det. Miljön jag har fått jobbat i lite mer än ett år har varit fantastisk.
Har älskat inredningen och harmonin och arbetsuppgifter som att städa medan man samtidigt lyssnar på bra musik eller en bra ljudbok.
Det har varit så underbart att få dona i sin ensamhet och göra saker för sig själv.

Att jobba frukosten var ändå det jag älskade mest. Sen William kom till världen har jag blivit otroligt morgonpigg.
(Antar dock att det är något alla föräldrar _tvingas_ bli... Haha!)
Men att komma till en tom arbetsplats och få duka upp frukostbuffén, tända ljus och göra mysigt för att sen välkomna gästerna in. Det är alltid så tacksam stämning. För helt ärligt? Vem älskar inte att vakna upp till färdig frukost, speciellt hotellfrukost.
Finns inte en uns av irritation på mornar där det erbjuds i min värld iaf.

Så jag vill verkligen tacka för min tid på hotellet. Tacka Cattis & Johan och alla gästerna och mina kollegor.

Otroligt givande & mycket erfarenheter jag kommer ta med mig in i mitt nästa steg i livet.

Stort tack Johanssons Gårdshotell & jag önskar er alla lycka i framtiden!

Min andra familj

2018-08-13 19:57
Från Tobeefree
Det här kan ha varit bland det mysigaste jag gjort. Sleepover med vänner, de lux, skulle jag säga.

Hela vardagsrummet gjordes om så att hela golvytan täcktes av madrasser och kring 20.00 dök alla upp med kuddar & täcken. Dem drog på sig mjukiskläder och vi alla mös ihop oss under alla täcken och kollade film, pratade och bara mös.

Vilka fantastiska vänner jag har.

Detta var min näst sista natt i Östhammar & jag ville göra något speciellt innan. Att alla ni villa göra detta trots risken för sömnbrist mitt i era arbetsdagar betyder enormt mycket för mig!


William var nog den som var mest nöjd ändå, när han dagen efter vakna bredvid mig och får se alla sina älsklings människor där.

Speciellt glad blev han när Ewelina & Jonas trotsa tröttheten som rådde 5.45 den morgonen och gav William ett otroligt glatt välkomnande.

Willam tog sin vällingflaska och kröp ner mellan dem direkt. Sååå mysigt dem ser ut att ha det eller hur?

Men tack igen mina älskade vänner. Ni är helt otroliga & det skär i hjärtat nu när flytten närmar sig och våra spontanbesök nu blir svårare att utföra.

Jag har inte varit ensam många dagar i östhammar. Någon av er eller jag själv har alltid ringt i sista sekund om ett besök, en filmkväll, en kaffe eller en sleepover. Att inte kunna göra just det på samma sätt är det jag kommer att sakna absolut mest.

Ni är min andra familj, och jag älskar er alla otroligt mycket!

Jag har ännu inte fattat att jag ska flytta, men jag säger som min vän Wibban som inte heller riktigt kunde fatta det.

”Jag hoppas att vi ses så pass mycket nu framöver att vi inte ens behöver fatta att du flyttar!”

Och jag håller med Wibbz, verkligen!

En händelserik dag

2018-08-12 09:17
Från Tobeefree
Idag har det vart en händelserik dag för oss alla fast på olika håll.

Jag jobbade sista dagen i Cafét på Johanssons Gårdshotell då Cafét dels stänger för säsongen & för att jag dem sista 2 dagarna jag nu har kvar på hotellet, ska städa.

Medan jag jobbade tog den här snyggingen på bild ovan hand om min son och tog honom till Leos Lekland. Tack igen älskade Wibban

Dem båda samåkte med Russell som, medan jag jobba & medan Wibban och William lekte på Leos, tog på sig att flytta katterna till vårt nya hem. Det hade varit en smått kaotisk resa. Nala hade varit lugn, men Salo hade tagit sig ut, hyperventilerat och fått panik och svimmat. Stackarn var fortfarande helt utmattad när jag äntligen kom till Uppsala klockan 17.30.

Russell, Wibban & William hämta upp mig & vi tog hem mat från Max.

Efter maten tog vi en långpromenad i Uppsala längs ån och bara njöt av omgivningen. Wibban gick lite i en egen memory lane och mindes sin tid på Fyris när vi gick där.

Vi bestämde oss sen för att ta en fika på Café Linné. Jag vill ge tillbaka något som tack för allt dem gjort under dagen så jag bjöd på den!

Pecanpaj till mig och wibbs och Russell tog en salted vanilj. Chailatte och kaffelatte stod på bordet & sen var det bara att njuta.

Dock var det för mastigt. Ville rulla fram på hemvägen. Lagom uppblåst efter maxmål och pecanpaj + chailatte.

Men vafan. Man lever bara en gång!

Tack så hemskt mycket för allt idag! Älskar er

My safe heaven

2018-08-10 23:52
Från Tobeefree

Shiit vad jag tycker att det mesta känns jobbigt nu. Det är alldeles för mycket som händer och alldeles för mycket att ta itu med.
Jag hanterar varken stress eller nervositet bra. Jag fokuserar på helt fel saker då och riktar in mig på det negativa och lever i tron om att allt går åt helvetet. Inte till en början. Då är jag överdrivet positiv och kan tolkas som sjukt naiv istället. Men till slut så orkar jag inte mer och då ger jag typ upp. En kort stund dock, innan jag reser mig och kämpar igen.

Den här platsen på bilden är min korta stund av negativitet. Allt jag behövt den senaste tiden är att åka hit och titta på utsikten och andas. Då hittar jag kämpaglöden fort igen.
För den tappar jag oftast i samband med att jag stressar sönder och jag glömmer bort att stanna upp och andas. & då hjälper den här platsen mig fantastiskt mycket.

Visst är det vackert?

Har ni någon plats ni gärna gå till för att hitta kraft och kunna andas igen? Jag vill gärna veta mer om era platser!

Som den kaffeälskare jag är

2018-08-08 22:29
Från Tobeefree
Nu när man har jobbat på café över sommaren så har man nästan lyckats bemästra espressomaskinen vilket har fått mig att sukta efter en egen.


Hur nice skulle de inte va att få så gott kaffe hemma varje morgon?

Tänk er en riktig latte eller cappuccino på morgonen. det vore verkligen goals och ju mer jag tänker på det desto mer ska jag försöka spara till en riktig maskin att ha hemma istället för en kaffebryggare.

Men det kommer ta tid att spara till en sådan.

Den som ni ser på bild är den billigaste jag kunde hitta för den kvalite jag söker. Och den kostar liksom 7995kr. Helt stört och snäppet värre så är man uppe över 10 000kr .

Men let’s face it.

Det är värt det. Allt börjar med en god kopp kaffe, if you ask me. ☕️

Bara en vecka kvar

2018-08-06 23:14
Från Tobeefree

Om en vecka kommer jag att jobba min sista dag på Johanssons Gårdshotell.
I ett och ett halvt år har jag hunnit jobba där & nu bär det snart av mot något helt nytt.

Exakt vad vet jag inte än. Jag håller fortfarande hoppet uppe angående universitetet. Men blir det inte det så blir det till att leta jobb och jobba fram tills att jag kommer in.
Jag är rätt klar med Östhammar känner jag.

Men det här hotellet är den mysigaste arbetsplatsen jag har haft.
Att arbeta där hjälpte mig mycket i allt kaos.
Jag har främst jobbat som städare. Men också jobbat som frukostvärdinna och nu under sommaren tagit hand om cafét som dem har sommaröppet på.

Den senaste tiden har varit väldigt turbulent för mig som många av er säkert redan vet. & jag tänker inte nu gå in på detaljer.
Ni som vet ni vet.

Det jag egentligen vill säga är att städningen har hjälpt mig. Mina arbetsdagar har givit mig en chans att reflektera över saker & ting.
Jag har aldrig sett städning som terapeutisk. Men det är verkligen det. Det har många dagar varit riktigt skönt att bara städa!

Gå och dona medan man är i sina egna tankar. Lyssna på musik eller en bra pod, eller en bra ljudbok.
Jag har lyssnat på mycket som har med mindset att göra, tagit till mig och agerat.

Så efter denna tid vill jag nu säga tack till Johanssons Gårdshotell, tack mina kollegor & alla kunder & människor jag fått stöta på genom jobbet.
Ni har alla givit mig många fler erfarenheter som jag har nytta av i framtiden.
Och för det är jag evigt tacksam!

Tack!

Äntligen en eftermiddag hos min bästa vän

2018-08-06 22:28
Från Tobeefree

Idag är både jag och William nöjd. Vi fick nämligen äntligen tid till att åka förbi hans gudmor och min bästa vän och hälsa på hennes underbara familj.
Vi blev riktigt bortskämda där. Magnus serverade kaffe och vi blev även bjudna på middag. William hade gått till Magnus och sagt mat och i stort sett bett om att få äta där. Haha! Han är verkligen för go ibland.

Jag och Karolin satt mest och pratade ikapp och drack kaffe, men hon hann även med en tur i poolen med William. Vilket sonen såklart älskade.

William blev denna gång också väldigt fäst vid en sparkcykel så han och Liam cyklade runt, runt på deras altan och nu har han riktigt fått till hur man gör. Till en början såg det lite roligt ut, men nu så har han rätt taktik.
Snälla Karolin & Magnus sa sen att William skulle få den och en sparkbil som han också älskar av dem. Dem grejerna står bara och tar plats och ingen utav deras barn lekte med dem längre.

Tack igen kära ni. William kommer att cykla runt med den där hela tiden.

Så nu är både jag och William supernöjda efter denna dag. Så skönt att bara få sitta och prata.
Måste ses snart igen!

Som den nörd jag är

2018-08-05 22:32
Från Tobeefree
Pappa har varit den som fått mig spelintresserad. Har alltid älskat att titta på när han spelar alla sina spel på dator, playstation och sällskap. Tills jag själv blev så pass gammal att jag kunde spela själv. 


Jag hr nördat mycket. Inte så mycket som jag velat dock tiden räcker aldrig till för allt jag vill göra. Men just sällskapsspel är ju helt fantastiskt! Spel och umgänge. Att umgås med folk är ju alltid min första prioritering och att kunna spela tillsammans är så kul. & det här spelet. Catan (tidigare känt som Settlers) är ett spel jag älskar. 

Pappa var den som introducera mig till även detta spel & ikväll spelade jag, jonas & Russell detta spel. Å shit va kul de va! De här kommer vi att spela mer av. 

Kanske inte i Russells smak helt och hållet, han tyckte spelet var för mycket tärningar & slump. Å ja, det är en del tur i spelet. Så det handlar om att göra strategiska val efter slumpen. Å sånt tycker jag är skit kul! 


Har ni något tips på roliga sällskapsspel? 

Utsikten vi hade till frukost

2018-08-05 17:27
Från Tobeefree

Alltså den här dagen började på ett så sjukt bra sätt. Frukost med en fantastisk utsikt med Pappa, hans tjej, Russell och William.
Utsikten pappas tjej har är helt fantastisk & man bara stod där och njöt i solen som var fram och värmde på morgonen!

William älskade att kolla ner på alla båtarna som åkte förbi och skrek ”titta, titta” till varenda båt han såg och var så glad.

Frukosten smakade liksom extra bra i den där miljön & allt var så fint uppdukat.

Vi satt och njöt och åt frukost länge å satt och pratade lite innan det var dags för oss att bege oss mot Uppsala igen.
Så mysigt.

Stort tack A för att vi fick komma och hälsa på i din superfina lägenhet!

Nu i skrivande stund har vi hunnit vara i Uppsala i ett par timmar & packat iordning lite i lgh i Uppsala.
Vi var även förbi gränby och letade efter ett superroligt spel vi spelade hos Pappa igår. Men ingen av butikerna hade det.
Så vi köpte en gammal goding som heter Catalan istället. Tidigare känt som Settlers.
Ett spel jag & pappa spelade jättemycket förr. Dock är man tvungen att vara minst 3 kom jag på. Så nu har jag ringt efter förstärkning. Habanero och kanske också hans tjej Ewelina kommer förbi ikväll och spelar med oss.

Så kul. Sällskapsspel är verkligen så roligt! Speciellt dem spel där man får tänka litegrann också!
Så snart hemma i Östhammar å då ska vi slappa, sen natta William å sen ha en mysig spelkväll med fantastiska vänner.

Bra avslut på en superbra helg!

Mysmorgon

2018-08-05 08:12
Från Tobeefree

Godmorgon från Stockholm!
Här sitter vi och morgonmyser i Pappas soffa med Nalle Phu på tvn.
William är helt fast i tvn, går verkligen inte att kommunicera med honom.

Men nyss bad han mig lägga mig ner i hans knä, så där låg jag en stund medan han lekte med mitt hår å tillslut slet han tag ordentligt
Men han är så fin och omtänksam min lilla son

Önskar alla mornar kan börja såhär

Snart ska vi gå och äta frukost tillsammans med Pappa. Tydligen kommer vi få bevittna en sjukt fin utsikt, så det ska bli super spännande att se.
Så ska packa ihop lite & fixa mig å sonen lite grann å väcka Russell som fortfarande sover.

Sen bär det av mot frukost!

Hoppas ni haft en bra helg, att ni i Östhammar inte mår alltför dåligt efter Båtveckans sista dag och att allesammans får en härlig söndag!

Junibacken vart en hit

2018-08-04 17:41
Från Tobeefree

Så det blev Junibacken idag alltså. Vi mötte upp Pappa hemma hos honom i Alvik & åkte kommunalt in till kungsträdgården och tog en promenad längs strandvägen ut mot djurgården där Junibacken håller till.
Och vilken hit det blev.

William älskade allt som fanns runtomkring och utforskade allt och var så nyfiken och road.
Även vi vuxna stod bredvid och bara njöt av hans glädje. Framförallt jag som äntligen fick tillfälle att dedikera en hel dag åt min älskade son.
Äntligen vart en hel dag enbart för honom. Och det vart så lyckat.

Tror det här vart mycket bättre än furuvik. Det här var mer i Williams smak.

Vi tog även en snabb liten lunchrast på deras matställe dem hade därinne och satt där en stund och pausade lite innan det vart fullrulle igen.
& då var det dags för både mig & william att hänga i taket!
Å det tyckte vi båda var superroligt.

Sen vart det lite motorcykelkörning där jag fick sitta ibak å hålla i mig, innan vi gick in i shoppen.
Där vart William helt vild & ville ha precis allting.

Men tillslut fick han ett alfabets memory som jag tror kommer uppskattas enormt om någon månad iaf.

Helt klart ännu en fantastisk dag i huvudstaden.
Stockholm levererar som vanligt med andra ord.

Nu väntar en kväll hos pappa där vi ska äta middag och bara umgås. Tror det kommer att bli en super trevlig kväll.

Change of plans

2018-08-04 10:58
Från Tobeefree

Så tanken var ju att det skulle bli furuvik idag och ja, jag vet att jag sa oavsett vad det blir för väder.
Men vi kom på den sjukt briljanta idéen att besöka Junibacken istället å samtidigt träffa min far.
Så när det var bestämt tog vi också beslutet tillsammans med min pappa att stanna över natten och umgås ett helt dygn.

Och det tyckte vi alla lät mycket bättre. Framförallt William som nu sitter i bilen å tjatar om Moffa!

Det ska verkligen bli superkul!
Kändes lite bättre nu också när vädret faktiskt är riktigt dåligt. Djuren hade nog ändå inte varit ute så att man sett dem.
Så det här blir bättre + att det var så längesen jag själv var där. Var nog minst 15 år sedan iaf. & helt ärligt har jag inga direkta minnen därifrån förutom sagotåget.
Så det här ska bli superkul.

Mina fina, nya, snygga skor åkte på idag med.
Köpte 3 för 2 på feetfirst och dessa är andra paret jag visar upp här. & I am inlove.

Så sköna & så snygga!

Men nu, Stockholm. Here we come.

Jag är inte van.

2018-08-03 21:27
Från Tobeefree

Här har jag nu suttit i flera timmar. I tystnad, med enbar fläkten som surrat & inte gjort ett smack. Bara suttit och känt av stämningen runt om mig medan Russell är ute med vänner & William sover.

Jag klarar aldrig av att göra ingenting i mer än ett par minuter & här, just ikväll njuter jag & har njutit i timmar.

Det måste vara såhär det känns att vara trygg. Minns inte sist jag kände så. Minns inte sist jag bara va helt själv & trivdes med bara mitt sällskap.
Minns inte sist jag njöt av tystnad och lugn.

Jag kan andas här.
Är det såhär det känns när man har hittat hem?

Det är rent & fint runtom mig & det är inte jag som gjort det. Det är han, min fantastiska, ordningsamma man. Som snart är min sambo for real.

Innan han åkte ut med sina vänner ikväll så såg han till att jag och William kom hit ordentligt. Vi fyllde snabbt kylen med mat & han lät mig välja precis vad jag ville äta innan han körde oss hem.
Han fråga säkert en miljon gånger om jag kommer ha det bra här, innan han tillslut gick och förhoppningsvis har en riktigt rolig kväll!

Och ja älskling, jag har det bra här. Nästan för bra.
Att ha ett hem i harmoni, städat och fint. En William som sover, egentid och frittfram till att kolla de serier jag älskar att följa i min ensamhet tillsammans med ett glas utav mitt favoritvin matteus som R så fint ställt på kylning åt mig innan han gick ut.
Det är för bra.

Han bryr sig om mig. Han lyssnar och ser mig.
JAG är den som blir bortskämd här, för bortskämd.
Jag är inte van.

Och nu när jag satt här och bara kände mig så sjukt hemma så går jag ut en sväng å får se det här.
Jag har inte bett honom, jag har inte sagt något... det bara var där...

Jag antar att bilden säger allt & jag hoppas många av er förstår känslan.

Välkommen hem Sofia.

Äntligen!

Det kommer att bli så sjukt bra

2018-08-03 08:13
Från Tobeefree

Godmorgon allesammans.
Här har vi vaknat för en timme sedan och hunnit med våra morgonrutiner. William ska inte till dagis förrän om en timme och sen är det dags för mig att jobba.
Det blir ju inte direkt några sovmornar för oss, men det är sjukt skönt att inte behöva stressa iväg varje morgon så fort klockan ringer.

Så jag dricker lite kaffe och William har druckit sin välling och kollar Daniel Tiger just nu medan jag sitter här och försöker vakna till.
Igår var jag lite små deppig. Jag kom nämligen inte in på universitetsprogrammet.

MEN! och det här är ett stort men!
Jag står som första reserv. Det är alltså bara en som behöver tacka nej till sin plats så kommer jag in. Och det får vi reda på i slutet av Augusti.
Väntan kändes tufft, för jag känner verkligen att jag är riktigt leds på ovissheten och vill bara ha ett rakt svar. Ja eller Nej.
Men det fungerar inte så och jag har nu efter en natts sömn, smält detta och faktumet att det var så nära.
Jag gav upp lite igår, men idag är hoppet tillbaka igen.

Jag har kämpat alldeles för länge för att ge upp. Pluggat & Jobbat som ensamstående mamma och tagit hand om ett hem helt själv. Jag tänker inte kasta bort det slitet för ingenting.
Så, oddsen är sjukt stora att jag ändå kommer in till höst. Och gör jag inte det så kommer jag in till vår. Så är det bara.
Men det ska gå! För jag har äntligen hittat mitt kall i livet. Ju mer jag tänker på utbildningen ju mer vill jag börja och bara sätta igång.
Det kliar i hela kroppen. Jag kan se mig i framtiden på mina framtida jobb. Visionerna är så tydliga nu så det är nästan så jag kan ta på det.
Så det ska gå och det kommer gå. Det är inte klart än!

Jag vet inte om du läser detta Mazen, men stort tack för dina ord igår! Det berörde mig enormt mycket!


Nu ska jag göra mig iordning och packa det sista inför i eftermiddag då jag & William ska spendera helgen i Uppsala och sen på lördag ska vi äntligen till det efterlängtade Furuvik!
Har försökt ta med honom dit hur många helger som helst, men det har alltid varit något som hänt som gjort att det inte gått.
Så nu jävlar, skiter i att det kommer vara regn och åska. Vi ska dit!

Och något som ska med är definitivt mina helt nya, supersnygga tofflor som jag i veckan beställde från Feetfirst!
Helt underbara och så sköna.

Ha en toppen helg nu allihopa!
Puss

Utan mina vänner hade jag aldrig orkat

2018-07-31 00:38
Från Tobeefree

William, min älskade son. Jag har oerhört mycket jag vill berätta för dig. Så mycket jag vill ha sagt och så mycket du har rätt att veta om redan nu. Saker som du kanske inte ens kommer förstå den dagen du är myndig.

Jag vill förklara mig, ursäkta mig och också visa dig hur mycket jag försöker för dig, än om det ibland inte alltid känns så för dig & än om det inte alltid blivit som jag tänkt mig.


Att mamma är dum ibland är som det ska vara, du mår bra av riktlinjer & regler. Det är då du egentligen mår som bäst, så att jag är dum för stunden är något jag kan ta.

Jag har sen dagen du kom till världen behövt offra mycket av det jag velat göra, för att du ska vara okej & må bra. & det senaste året har jag ett flertal gånger behövt göra val jag aldrig trodde att jag skulle behöva göra. Det roliga har fått prioriterats bort många gånger, både för dig & för mig.

Du är så nyfiken, observant och utforskande. Du vill vara med & du vill vara med på ALLT. Jag tvivlar inte en sekund på att du är en riktigt smart liten kille som kommer lära mig ännu mer än vad du redan nu har gjort.

Det senaste året har det varit du & jag, ensamma i Tornvillan i Östhammar.
Jag har kämpat med blod, svett & tårar för din trygghet, för vår ekonomi, för bådas välmående och för min & din framtid.
Det här året, har varit det tuffaste någonsin. Jag vet inte hur många gånger jag gråtit för att jag kännt mig otillräcklig. Men jag vet att det också varit den bästa tiden någonsin.

Du är nu i en ålder där du testar dina gränser oerhört mycket & du är riktigt bra på det.
Många gånger har jag haft ångest över att jag inte haft mer tålamod, att jag inte haft mer pengar, att jag inte haft mer energi eller ork eller tid att göra det jag vill med dig & för dig.

Men aldrig ångest över att jag ger dig för lite kärlek. För den har du, fullt ut. All min kärlek vilar hos dig, i ditt lilla hjärta, hos din lilla livliga själ.

Du har fått mig att orka. Du har fått mig att skratta. Du har fått mig att gråta.
Men du har aldrig fått mig att ge upp.

Och för att komma till det jag egentligen ville säga med detta inlägg.

William. Vi har fantastiska människor runt omkring oss som visat sina finaste sidor gentemot oss det senaste året.

Utan mina eller snarare våra vänner, min älskade son, hade det här året varit mycket, mycket tuffare.

Jag vill tacka ALLA som ställt upp för mig och William i vått och torrt. Allt från att ha tagit hand om honom i några timmar, nätter eller bara hört mig klaga över allt som inneburit att ha varit själv i det här.

NI vet själva vilka ni är & NI ska veta att utan er hade jag inte klarat det här på samma sätt.

Ni gav mig orken och motivationen att ta mig ut från första dagen som ensam till att orka plugga och söka mig vidare i livet.

Ni har fått mig stå stark och ni har givit mig livet tillbaka.

Kärleken & tacksamheten jag har inom mig för mina älskade vänner och mina släktingar är enorm.

Ta åt er och vet att jag finns här exakt lika mycket! För er kan jag göra allt!

Stort, stort tack!


Nu går jag och William mot en helt ny tid tillsammans med vår helt nya, fina familj. Russell, som är en av dem som varit en klippa i den här tiden. 

Jag älskar dig så mycket Russell och det är med sån iver jag och sonen flyttar in hos dig nu om 2 veckor. 

Tanken att få vakna upp bredvid dig och höra Williams glädje av att du oxå är med oss värmer i hjärtat redan nu. 

Jag har hittat meningen med livet. Jag har hittat min familj & vi har hittat hem. 

Äntligen! 

Världens bästa tjänst!

2018-07-30 22:46
Från Tobeefree

Jag har nu, till denna flytt, bestämt mig för att allt skit ska bort på ett eller annat sätt.
Ges bort, säljas eller kastas.

3 gånger har jag redan flyttat och de är fortfarande skit här som man aldrig använt. Som bara legat å samlat damm.

Men, och det här är ett STORT men.
Det är så sjukt jobbigt att rensa och sälja å hålla koll på de som köper och hämta och lämna skit.
Så jag har varit så frustrerad och hade faktiskt givit upp.

Men så fick jag tips om detta briljanta företag!

Sellpy!
Man beställde enkelt hem dessa säljpåsar helt gratis. Sen är det bara nu att proppa påsarna med allt man vill, så länge det får plats i påsen.
Sen lämnar man det till ett postombud och sen tar sellpy hand om säljandet och jag får följa allt via deras app och får sen ut en viss procent av det som säljs.

Hur smidigt som helst!
Jag var beredd att kasta allt som var kvar att sälja nu. Å nu kan jag tjäna pengar och dessutom får dem ett nytt liv igen.

Goals.
Inget samarbete, bara rena åsikter å rekommendationer till den som kanske lever eller kommer att leva i samma flyttkaos som en själv!

Let #sellpy do the work!

Båtveckan levererade

2018-07-29 10:02
Från Tobeefree

Vilken rolig helg jag hade!
Hela gänget samlades hos mig för att sen dra vidare till båtveckans första dag för det här året!

Stämningen var härlig och det kändes redan hos mig att detta skulle bli en sjukt bra kväll!

Vännerna man har är verkligen helt fantastiska! Alla har sin egen charm!
Så en mix av allt så har vi världens bästa umgänge.

Hälften drog tidigare för att de Hov1 som var de artister som skulle spela denna kväll. Men jag var en av dem som valde att åka in lite senare.

Väl inne på båtveckan så såg det ut precis som vanligt. Uppsättningen var densamma.
Vi tog plats under loungetältet och hade vår samlingspunkt där hela kvällen.

Sjukt kul. För en gångs skull behövde man inte spendera hela kvällen till att leta efter folk, för att man konstant tappa bort dem. Utan nu kunde man gå & dansa, gå & handla och sen gå tillbaka och fortsätta umgås.

Superkul!

Tack alla som var med & hoppas ni hade lika kul som mig!

Ett sent 25 års firande

2018-07-22 14:05
Från Tobeefree

Igår hade vi ett sent 25 års firande hos mina föräldrars hus.
Mina föräldrar var nämligen i USA på min egentliga födelsedag, så gårdagen fick bli ett poolparty med släkt & vänner.

Det var verkligen superkul.
Till en början var jag så besviken, just för att det regnade så pass på förmiddagen.
Men tills festen började så sken solen igen & poolen kändes välkomnande igen.

Vid 18 hade alla dykt upp som skulle medverka för kvällen och Mamma hade satt ihop en italiensk småplocksmeny som vi tillsammans gjorde iordning under dagen.

Allting smakade helt underbart, som alltid när Mamma får bestämma maten.
Men favoriterna för kvällen var ändå pilgrimsmusslorna på nachochips som man doppade i guccamole.
Rekommenderas starkt till den som ännu inte testat den kombinationen.

Efter maten blev det också lite fika såklart och min efterlängtade tårta som Mamma alltid gjort till mig, så länge jag kan minnas.
Utan den så är det inte min födelsedag, det är det enda jag vill ha, sen är jag helt nöjd!

Efter det blev det bastu, bad i pool tillsammans med skön musik.

Det var verkligen en så mysig kväll och jag hade verkligen hur trevligt som helst!
Stort tack till alla som ville vara med.

Det uppskattades så enormt mycket av mig!
Och speciellt tack till Mamma & Peter som gjorde detta för mig

Utomhusbio i Östhammar

2018-07-20 00:21
Från Tobeefree

Ikväll har jag tillsammans med några utav vännerna här i Östhammar, myst på en picknickfilt framför den utomhusbio som några företag arrangerat för denna sommarkväll.
Greace var filmen som visades & det verkade som att det var en sjukt uppskattad tillställning då hela Sjötorget var fullt med folk som tillsammans kollade på denna gamla goding.

Vårt gäng sjöng med och dansade till låtarna i filmen och vi hade det riktigt mysigt.
William sov gott i sin vagn trots att det var ganska hög volym. Men faktumet att han fick sova i lite svalare förhållanden än sovrummet hemma gjorde nog susen för honom med.

Det här hoppas jag verkligen att dem gör igen i Östhammar. Det var verkligen hur mysigt som helst!

Tack till dem som anordnade det.

En utekväll i Uppsala

2018-07-15 13:22
Från Tobeefree

Gårdagen var helt fantastisk. Så roligt att jag glömde ta bilder... vilket säger en hel del.

Jag & R var nämligen bjudna till en hemmakväll hos en av R’s kollegor där det var ett gäng härliga människor som jag fick äran att lära känna under kvällens gång.

Jag hade otroligt trevligt och tyckte alla var minst lika härliga.
Kvällen avslutades på flustret i Uppsala. En av dem 2 klubbar som finns där, just den jag aldrig varit på tidigare & det var faktiskt riktigt kul. Förutom att det var omöjligt att dansa till mer än 2 låtar pga den värmen som rådde inne på dansgolvet kombinerat med svettlukt utav dess like.

Men höfterna fick röra sig en hel del ändå och jag har sån sjuk värk i hela kroppen nu efter både grönan och gårdagens danspass!
Men ytterligare ett tecken på hur kul det verkligen var.

Tack alla inblandade!