RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-07 23:23:42

Tobeefree blogg

Tobeefree blogg på Nouw

Antagningsbeskedet

2019-01-23 00:00
Från Tobeefree
11 december 2018 var dagen det efterlängtade antagningsbeskedet släpptes.

Efter ytterligare månaders väntan så hade jag resultatet jag önskade i min hand. Det tog mig sammanlagt 1 år att komma in och under den tiden hann jag med 2 högskoleprov.

Det jobbiga var dock att man var tvungen att vänta ytterligare 2 veckor innan man kunde ta reda på information och få sin inloggning till studentportalen & när jag väl fick tillgång till allt det så såg jag ändå ut som ett frågetecken.

Jag som gillar att veta allt i förväg och hatar att komma oförberedd hade tusen frågor inom mig som behövde svar. Jag vart enormt stressad och nervös och hann vela fram och tillbaka, säkert 1000 gånger, om jag valt rätt beslut att börja studera eller ej.

Nu i efter första föreläsningen, efter att ha träffat de människor jag ska gå med framöver känns det mycket bättre. Nu gäller det bara att kämpa på och inte ge upp oavsett vad som sker.

Längtar redan tills examen, då jag äntligen kan få arbeta med något jag tycker är kul, få känna sig meningsfull på jobbet och få känna sig meningsfull hemma i form av ekonomin. Längtar till dagen jag har en fast inkomst som man inte bara behöver överleva med, utan faktiskt också kan leva med. Längtar tills den dagen jag kan få skämma bort min son på det sätt jag hittills inte kunnat!

Allt för länge har jag fått kämpa som timvikarie på diverse ställen runt om i Uppsala län pga svårigheter att få heltidatjänst som småbarnsmamma.

Nu jävlar! Kör vi!

Flygdagen

2018-08-29 09:47
Från Tobeefree

Shit vilken dag vi hade i Lördags. Att flygdagen skulle vara såhär bra hade jag verkligen ingen aning om.
Jag är så fascinerad över uppvisningarna, över arbetet militären gör, över hur evenemanget var arrangerat och hur bra dem lyckats organisera allting när det var så pass mycket folk.
Så mycket som 150 000 människor besökte flygdagen i lördags. ETTHUNDRA FEMTIO TUSEN MÄNNISKOR!!!
Förstår ni ens hur mycket folk det är?
Jag gör verkligen inte det iaf, jag som var där tyckte inte ens att det kändes som att det var så mycket.
Trots den mängden gick det att röra sig ordentligt utan problem. Men området var bra stort också iofs!

Var någon av er också där? Vad var isf eran favorit bland uppvisningarna?

Jag tyckte om precis allting. Den jag dock blev mest förvånad över var segelflygningen.
Att man kan flyga sådär med ett segelflygplan är helt otroligt. Så harmonisk uppvisning. Måste se det igen i mitt liv någon gång. Så är det bara.

Dagen tillbringades där med min Pappa och min son. En sjukt bra dag och vi var där heeela dagen. Efteråt åkte vi till stan, handlade och åkte sen hem där Pappa lagade sin sjukt goda Biff Rydberg. Han gör den så galet bra!
& lite senare kom älsklingen hem. R hade varit borta och jobbat hela dagen så han kom sent, men även han satt med oss ett tag innan vi alla gick till sängs.

Stort tack för en fantastisk dag än en gång! Och stort tack till Försvarsmakten för flygdagen. Ett minne jag kommer ha med mig för resten av mitt liv.

Precis som vanligt.

2018-08-24 22:50
Från Tobeefree

Igår hade William sin första heldag på förskolan med mig med hela dagen. Han fick vara med på lunchen och även på vilan.

Han är van sen sin tidigare förskola att sova i vagn på dagen, så jag var lite orolig över hur de skulle funka nu att sova på en madrass i ett rum fullt med andra barn.
Men det gick hur bra som helst, precis som vanligt.

Så med tanke på hur bra det gick under hela gårdagen så tyckte lärarna att jag kunde lämna han där idag på prov. Och det hade gått hur bra som helst och han hade varit en ängel. Precis som vanligt...

Det gör mig så stolt att höra hur bra William sköter sig. Att han är snäll mot sina medmänniskor och utforskar sin omgivning med nyfikenhet samtidigt som han är försiktig och observerar situationen först innan han ger sig in i den.
Han är så duktig och så smart.

Så nästa vecka fortsätter inskolningen. & då testar vi än en gång att lämna.
Dagarna är enormt långsamma utan honom, men tack och lov har jag lite vänner att besöka.

Som idag fick jag åka hem till Maja och umgås och dricka kaffe där. Så mysigt! Tack igen Maja. :)
Å sen finns det en del saker kvar att göra i hemmet med. har dock varit lite lat nu dem senaste dagarna för att försöka återhämta mig.

Så nästa vecka är planen att ta tag i hemmet å kanske försöka mig på en springtur medan William är på förskolan. & veckan efter det får jag äntligen svar på hur det blir för mig.

Antingen kommer jag in på min efterlängtade utbildning eller så blir det till att söka jobb som aldrig förr.
Så sjukt spännande.

Men vi tar oss genom helgen först. Imorgon väntar en dag med Pappa på flygdagen & söndag kommer förmodligen wibban hit och sover över.
Can’t wait

Förskolan är en hit

2018-08-22 23:28
Från Tobeefree

Det här går ju verkligen superbra. Nya förskolan är verkligen en hit och William verkar inte alls berörd över att det är en ny förskola.
Första dagen frågade han efter sina fröknar från förra förskolan, men han lärde snabbt att känna sina nya fröknar. & idag som var 2a inskolningsdagen så ville han hellre vara med sina fröknar än mig. Dock ville han inte att jag skulle gå någonstans riktigt än, jag skulle va där men jag skulle hålla avstånd.

Älskade son. Blir så imponerad av honom varje dag. Så lugn, observant, nyfiken och försiktig.
Han är jätte duktig på att känna av stämningen innan han ger sig in i något. Vilket jag tycker är en jättebra egenskap. Något jag själv behöver lära mig faktiskt.

Höjdpunkten för William skulle jag säga var när han ”sålde varmkorv i sin fantasi kiosk” (se bild) och när han och jag gungade tillsammans i en stor nätgunga.

Då ville han helst att det bara skulle vara han & jag. Å en sådan gunga hade vi i Östhammar som jag och William brukade gå till. Där la vi oss och kollade på alla fåglarna tillsammans. Så den typen av gungan symboliserar vår grej liksom.
Så fint att det satt ingrott i honom även nu bland alla barn i den nya omgivningen.
Fick det verkligen bevisat hur värdefulla dem stunderna är/var för honom i Östhammar, så det värmde mitt hjärta enormt.


Jag är så glad att allting funkar och att vi fick plats på denna fantastiska förskola!
Imorgon väntar dag 3 på inskolningen och då ska vi vara där full dag tillsammans.
Supermysigt. Jag njuter verkligen av tiden jag får nu med William. tar vara på varenda sekund!

Nyp mig i armen

2018-08-20 10:25
Från Tobeefree

Wow, har jag verkligen sett Sabaton?
Vilken upplevelse. Vilket minne och vilken kväll med as bra musik.
Powerwolf fick håret att resa sig över hela kroppen när han tog ton. Men Sabaton sjöng och spelade fram tårar hos mig.
Att deras musik har en stor betydelse för mig visste jag, dock trodde jag aldrig de skulle ge mig lyckotårar att se dem live. Men det gjorde det.
För fan så jävla lycklig jag var där och då.

I folkhavet med underbar musik och en schysst stämning i publiken. Med bästa vännen Jonas snett bakom mig och med Sabaton på scen som bjöd på världens show genom hela konserten.
Hur kan man inte va lycklig då?

Helt sjukt egentligen hur musik kan ta över en sådär helt och hållet.

Förr i tiden var jag riktig konsert junkie. Ville se allt som gick att se och jag såg alla The Ark konserter. Man fick sån sjuk adrenalin där i folkhavet och det fick jag känna på nu i helgen igen.

And I fucking love it.

Tack för mig Johanssons Gårdshotell

2018-08-15 12:00
Från Tobeefree

Igår var det min allra sista arbetsdag på Johanssons Gårdshotell.
Det känns faktiskt riktigt konstigt att jag aldrig ska behöva gå dit igen. Och jag har väldigt blandade känslor kring det. Miljön jag har fått jobbat i lite mer än ett år har varit fantastisk.
Har älskat inredningen och harmonin och arbetsuppgifter som att städa medan man samtidigt lyssnar på bra musik eller en bra ljudbok.
Det har varit så underbart att få dona i sin ensamhet och göra saker för sig själv.

Att jobba frukosten var ändå det jag älskade mest. Sen William kom till världen har jag blivit otroligt morgonpigg.
(Antar dock att det är något alla föräldrar _tvingas_ bli... Haha!)
Men att komma till en tom arbetsplats och få duka upp frukostbuffén, tända ljus och göra mysigt för att sen välkomna gästerna in. Det är alltid så tacksam stämning. För helt ärligt? Vem älskar inte att vakna upp till färdig frukost, speciellt hotellfrukost.
Finns inte en uns av irritation på mornar där det erbjuds i min värld iaf.

Så jag vill verkligen tacka för min tid på hotellet. Tacka Cattis & Johan och alla gästerna och mina kollegor.

Otroligt givande & mycket erfarenheter jag kommer ta med mig in i mitt nästa steg i livet.

Stort tack Johanssons Gårdshotell & jag önskar er alla lycka i framtiden!

Min andra familj

2018-08-13 19:57
Från Tobeefree
Det här kan ha varit bland det mysigaste jag gjort. Sleepover med vänner, de lux, skulle jag säga.

Hela vardagsrummet gjordes om så att hela golvytan täcktes av madrasser och kring 20.00 dök alla upp med kuddar & täcken. Dem drog på sig mjukiskläder och vi alla mös ihop oss under alla täcken och kollade film, pratade och bara mös.

Vilka fantastiska vänner jag har.

Detta var min näst sista natt i Östhammar & jag ville göra något speciellt innan. Att alla ni villa göra detta trots risken för sömnbrist mitt i era arbetsdagar betyder enormt mycket för mig!


William var nog den som var mest nöjd ändå, när han dagen efter vakna bredvid mig och får se alla sina älsklings människor där.

Speciellt glad blev han när Ewelina & Jonas trotsa tröttheten som rådde 5.45 den morgonen och gav William ett otroligt glatt välkomnande.

Willam tog sin vällingflaska och kröp ner mellan dem direkt. Sååå mysigt dem ser ut att ha det eller hur?

Men tack igen mina älskade vänner. Ni är helt otroliga & det skär i hjärtat nu när flytten närmar sig och våra spontanbesök nu blir svårare att utföra.

Jag har inte varit ensam många dagar i östhammar. Någon av er eller jag själv har alltid ringt i sista sekund om ett besök, en filmkväll, en kaffe eller en sleepover. Att inte kunna göra just det på samma sätt är det jag kommer att sakna absolut mest.

Ni är min andra familj, och jag älskar er alla otroligt mycket!

Jag har ännu inte fattat att jag ska flytta, men jag säger som min vän Wibban som inte heller riktigt kunde fatta det.

”Jag hoppas att vi ses så pass mycket nu framöver att vi inte ens behöver fatta att du flyttar!”

Och jag håller med Wibbz, verkligen!

Som den kaffeälskare jag är

2018-08-08 22:29
Från Tobeefree
Nu när man har jobbat på café över sommaren så har man nästan lyckats bemästra espressomaskinen vilket har fått mig att sukta efter en egen.


Hur nice skulle de inte va att få så gott kaffe hemma varje morgon?

Tänk er en riktig latte eller cappuccino på morgonen. det vore verkligen goals och ju mer jag tänker på det desto mer ska jag försöka spara till en riktig maskin att ha hemma istället för en kaffebryggare.

Men det kommer ta tid att spara till en sådan.

Den som ni ser på bild är den billigaste jag kunde hitta för den kvalite jag söker. Och den kostar liksom 7995kr. Helt stört och snäppet värre så är man uppe över 10 000kr .

Men let’s face it.

Det är värt det. Allt börjar med en god kopp kaffe, if you ask me. ☕️

Äntligen en eftermiddag hos min bästa vän

2018-08-06 22:28
Från Tobeefree

Idag är både jag och William nöjd. Vi fick nämligen äntligen tid till att åka förbi hans gudmor och min bästa vän och hälsa på hennes underbara familj.
Vi blev riktigt bortskämda där. Magnus serverade kaffe och vi blev även bjudna på middag. William hade gått till Magnus och sagt mat och i stort sett bett om att få äta där. Haha! Han är verkligen för go ibland.

Jag och Karolin satt mest och pratade ikapp och drack kaffe, men hon hann även med en tur i poolen med William. Vilket sonen såklart älskade.

William blev denna gång också väldigt fäst vid en sparkcykel så han och Liam cyklade runt, runt på deras altan och nu har han riktigt fått till hur man gör. Till en början såg det lite roligt ut, men nu så har han rätt taktik.
Snälla Karolin & Magnus sa sen att William skulle få den och en sparkbil som han också älskar av dem. Dem grejerna står bara och tar plats och ingen utav deras barn lekte med dem längre.

Tack igen kära ni. William kommer att cykla runt med den där hela tiden.

Så nu är både jag och William supernöjda efter denna dag. Så skönt att bara få sitta och prata.
Måste ses snart igen!

Som den nörd jag är

2018-08-05 22:32
Från Tobeefree
Pappa har varit den som fått mig spelintresserad. Har alltid älskat att titta på när han spelar alla sina spel på dator, playstation och sällskap. Tills jag själv blev så pass gammal att jag kunde spela själv. 


Jag hr nördat mycket. Inte så mycket som jag velat dock tiden räcker aldrig till för allt jag vill göra. Men just sällskapsspel är ju helt fantastiskt! Spel och umgänge. Att umgås med folk är ju alltid min första prioritering och att kunna spela tillsammans är så kul. & det här spelet. Catan (tidigare känt som Settlers) är ett spel jag älskar. 

Pappa var den som introducera mig till även detta spel & ikväll spelade jag, jonas & Russell detta spel. Å shit va kul de va! De här kommer vi att spela mer av. 

Kanske inte i Russells smak helt och hållet, han tyckte spelet var för mycket tärningar & slump. Å ja, det är en del tur i spelet. Så det handlar om att göra strategiska val efter slumpen. Å sånt tycker jag är skit kul! 


Har ni något tips på roliga sällskapsspel?