RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-04 23:51:12

Minbackpackingresa blogg

Minbackpackingresa blogg på Nouw

Ubud - Risterasser och Jungle Fish

2019-01-12 20:03
Från Minbackpackingresa

12 - 15 April

Första heldagen i Ubud hyrde vi en taxi för en heldag, vi började med att åka till Bali Swing, där vi betalade ungefär 100kr för att få gunga på flera olika gungor och då ingick även lunch. Dock var det lång kö till alla gungor så vi orkade bara gunga några gånger vardera.
Därefter åkte vi vidare till Tegalalang risterass, det känns som ett måste att besöka risterasser när man är i Ubud. Det var så grönt och fint!

Andra dagen åkte vi till Jungle Fish som ligger lite utanför själva staden, det är ett hotell som har en fin infinitiv pool med härlig djungel runtomkring. Vi betalde ca 90kr för inträde och det var verkligen helt underbart att få spendera dagen där och bara ta det lugnt! Jag älskade poolen! Den hade en del där man kunde ligga i vattnet med bara halva kroppen, alltså bästa sättet för mig som inte klarar av att ligga på en solbädd i mer än fem minuter innan det blir för varmt! Nu kunde jag ligga och sola samtidigt som jag låg i vattnet och svalkade mig, bästa kombinationen!! Resulterade såklart också i att jag brände mig haha. Om ni åker till Ubud så rekommenderar jag er att åka dit för en avkopplande dag!

Bali - Seminyak & Canggu

2019-01-11 23:33
Från Minbackpackingresa

Seminyak 8 - 10 April

Canggu   10 - 12 April


Vi har nu bytt ut sandstränderna i Filippinerna till hotell med pool i Bali! Det är sån kontrast att komma från Filippinerna med låg standard , sjabbiga rum, rätt dålig mat till Bali där vi för samma peng får ett fyrstjärnigt hotell med pool och maten här ska vi inte ens tala om! Dock är Filippinernas sandstränder och miljö svårslaget!

Vi började med två nätter i Seminyak där vi började med en heldag på Asiens största vattenpark, Waterbom. Inträdet kostade ungefär 320kr vilket är mycket pengar för en backpacker, men vi tyckte att det var värt det efter att nästan bara ha badat i saltvatten senaste månaderna. Jag kände mig som ett barn på nytt när vi åkte alla rutschkanor. På kvällen sen tog jag en god köttbit med sås, något som har vart efterlängtat. Maten här i Bali är helt underbar, dem har så många fina caféer där dem serverar smoothie bowls, avokadomackor och annat gott! Sånt som knappt har funnits i dem andra länderna! Smoothie bowlsen är inte bara goda utan även tilltalande för ögat! Caféet Kynd har hittills den godaste smoothie bowlen jag ätit! 

Vi åkte sedan vidare till Canggu där vi besökte fler mysiga caféer. Vi besökte även Potato Head Beach Club, vilket är ett finare ställe där man får lov att spendera en viss summa pengar för att få en solbädd vid poolen, men det var inte så svårt när priserna var rätt saftiga för mat och dryck. Men det var en mysig eftermiddag. Det finns också så många mysiga butiker, dem ligger helt klart steget före tex Filippinerna när det kommer till mode och inredning. Fast i vissa butiker är priserna nästan som i Sverige, inte alls så billigt alltså. Men det är mysigt att strosa runt i butikerna på kvällen.

Kalaggaman Island - Paradiset

2018-11-10 10:41
Från Minbackpackingresa


​3 april - 7 april 

Det här måste nästan vara definitionen på ordet paradisö. En liten ö, med en sandbank som snirklar sig ut i det kristallblå vattnet som omringar ön. Måste nog vara det finaste vattnet som jag hittills har sett på resan.

Att tillbringa dagen här med Felicia, Ellinor, Ida och Karolina är något som jag aldrig kommer glömma.

Från Siquijor Island tog vi oss hela vägen till Malapascua Island, en liten ö där det inte finns några vägar och inga bilar, endast några fåtal mopeder. Från Malapascua åkte vi båt i 2h för att ta oss till Kalaggaman Island som är en ö där man inte kan övernatta utan bara kan göra dagsutflykt till. 

Kalaggaman är helt klart värt ett besök. Självklart får man räkna med att det är en hel del turister på plats. Men när vi var där så var det mycket turister från Kina, Japan, Korea osv. och dem vill inte gärna vara ute i solen så dem höll sig i skuggan under palmerna på själva ön. Medans vi låg i det klarblå vattnet och njöt.
Det som vi dock inte riktigt förstår är att dessa turister fortfarande inte verkar ha sett en vit tjej med blont hår, vissa smygfotade oss och en del kommer fram och frågor om vi får ta foton. Men något som jag aldrig kommer glömma är när vi fem tjejer ska gå tillbaka till båten och vi går längs strandkanten medans alla turister sitter några meter upp i skuggan, nu pratar vi nog ett hundratals turister, och när vi går förbi så stirrar ALLA på oss! Typ som att vi är utomjordingar eller nått? Så sjukt! Förstår verkligen inte, kan ju inte vara första gången dem ser europeiska turister? Haha

Vi spenderade våra sista dagar i Filippinerna på Malapascua Island, den 7 april tog vi flyget till Bali! 

Tänkte att nästa inlägg ska få bli en summering av min resa i Filippinerna som helt klart är ett av mina favorit länder! 

Siquijor island - Filippinerna

2018-11-05 22:03
Från Minbackpackingresa


28 mars - 2 april

Från Coron tog vi oss till den lilla ön Siquijor, vi bodde dem två första nätter i ett stort fint hus men vi insåg snabbt att stället låg väldigt avsides och på fel sida av ön, det fanns ingenting i närheten. Det positiva var att vi träffade två fantastiska svenska tjejer Karolina och Ida, det slutade med att vi hängde med tjejerna under hela våran vistelse på ön.

Efter två nätter tog jag, Felicia och Ellinor en tuktuk och åkte till andra sidan av ön för att leta boende, tillslut efter mycket letande hittade vi ett billigt guesthouse som vi bodde på i tre nätter. Det enklaste sättet att ta sig runt på ön är mopeder så vi hyrde en varsin moppe i tre dagar. Varje dag så mötte vi upp Ida och Karolina och sen åkte vi fem på varsin moped runt ön och besökte massa fina platser. På ett av ställena fanns det avsatser i klipporna som jag, Ida och Karolina hoppade ifrån, så härligt, det fina vattnet gjorde inte saken mindre härlig! Det blev många timmars åkande på mopparna dem här dagarna, det är så mysigt att åka moped och bara göra som man känner för.

Ön i sig har många fina platser att besöka, vi besökte även flera vattenfall, dock var det kändaste vattenfallet fullt av turister men vi lyckades hitta ett vattenfall där vi var helt själva ett tag. Det negativa med ön som jag tycker är att det var dåligt med fina stränder som låg nära gatan där vi bodde, och det fanns inte riktigt något ”centrum” utan restauranger och hotell låg lite utspridda längst med huvudgatan som går vid stranden. Men vi hade fem fantastiska dagar på Siquijor.

Vi bestämde att nästa stopp och även det sista stoppet i Filippinerna skulle bli ön Malapascua. Det roliga är att Ida och Karolina åkte dit en dag tidigare än oss så vi bestämde att vi skulle mötas upp även där.

Coron - Filippinerna

2018-05-31 22:52
Från Minbackpackingresa

24 - 27 Mars
Med Tao Expedition åkte vi alltså fem dagar med båt från El Nido och tog oss till Coron. I Coron stannade vi tre nätter. Staden i sig var inte jätte mysig och för att ta sig till fina stränder så fick man lov att åka båt.
Första dagen var vi helt slut efter Tao och vi slappade på hotellrummet resten av dagen. Andra dagen hyrde vi en privatbåt för bara oss tre. Så skönt att slippa dela en båt med massa andra turister och att vi själva kan helt bestämma vart vi vill åka och hur länge vi vill vara på varje plats. Innan vi åkte köpte vi frukt på marknaden som sedan fick bli våran lunch. Vi åkte först till Kayangan Lake. Kolla vilken fin utsikt det var! Dock så blev det snabbt fullt med massa turister, i sjön så fick man också lov att ha flytväst även fast man kunde simma vilket vi tyckte var lite löjligt. Men vi hade dem aldrig på oss utan la oss och flöt på dem istället. Mysigt ställe men med lite för mycket turister. Andra stoppet var en lagoon där vi låg och flöt lite, dock inget speciellt. Sista stoppet blev en liten ö med en strand där vi låg och sola innan hemfärden.
Jag tror helt klart att vi har blivit bortskämda med Tao och där vi såg många av Filippinerna guldkorn vilket gör att man jämför med det och allt annat känns inte lika fint. Gör man Tao Expedition vilket jag verkligen rekommenderar så är det nog en fördel att planera in den i slutet av sin Filippinerna resa.

Tao Expedition - Filippinerna

2018-05-06 18:50
Från Minbackpackingresa


20 - 24 Mars

Bland det bästa jag har gjort på hela resan är helt klart Tao Expedition! Helt faktiskt upplevelse!
I fem dagar åkte vi båt från El Nido upp till Coron. Vi tre och 18st andra turister hade Palawans största båt för oss själva. På dagarna åkte vi båt och stannade till på magiska platser där vi sola, bada, spela pingis och drack drinkar, det bästa av det allt var att vi var helt själva, inga andra turister!
På eftermiddagarna la vi till vid våra nya camp för natten, vi hade alltså fyra olika camp. Vi bodde på paradis öar som vi hade för oss själva, super fina stränder och små mysiga hyddor som vi sov i. Ingen elektricitet eller rinnande vatten. Varje kväll fick vi så kallad ”jungeljuice” innan middagen, rom och annansjuice. Vi hade även bästa besättningen som lagade supergod mat och hjälpte till med allt!
Bland det bästa med hela resan var att det är nog enda gången på hela resan som jag har kunnat slappnat av helt och tagit det lugnt. Det finns inga tider, frågar du besättningen vilken tid vi är framme på campet så svarar dem tex innan eller efter middag. På morgonen är det ingen som ställer klockan, alla vaknar av sig själva, vi äter frukost när alla är där osv. Ingen stress alls! Så skönt!
Den här upplevelsen är rätt dyr men den är värd varenda krona. Allt ingår dessutom! Det är om man vill ha mer dricka som man får köpa till. Men du får alltid dricka till alla måltider och en drink varje kväll!
Om du åker till Filippinerna så är det här ett MÅSTE! Man får verkligen se ”riktiga” Filippinerna! Paradisöar som du inte trodde fanns, och inga platser där det är en massa andra turister.
Finns inget alls att klaga på under dessa fem underbara dagar!

El Nido - Filippinerna

2018-04-16 05:55
Från Minbackpackingresa

Island hoppning Tour A & C

Las Cabanas Beach

Om ni inte visste det så består Filippinerna består av 7200st öar, förstå vad svårt att välja vilka av alla öar vi vill besöka på vår månad i Filippinerna.

Det tar även väldigt lång tid att förflytta sig här. Från Boracay tog vi oss till El Nido, det tog ungefär 15h. Först flyg till Cebu där vi tog nästa flyg till Puerto Princessa och därifrån åkte vi minivan i 6h till El Nido, lång dag.
I El Nido spenderade vi tre nätter. I El Nido är det väldigt vanligt att man åker på Island Hopping, det finns fyra olika tourer A, B, C och D. Där dem mest populära är A och C. Eftersom vi bara skulle hinna med en dag så valde vi en blandning av Tour A och C. Vi besökte sammanlagt åtta olika platser. Från olika stränder till laguner. Många av platserna var väldigt fina men upplevelsen förstörs verkligen av att det är fullsmockat med andra turister. Vi åkte på en båt där vi var sammanlagt 12 turister, nån gång räkna jag att vi var 15 båtar på samma lilla plats.
Dock var vi nästan själva vid två av stoppen, den ena var när vi besökte den lilla lagoonen, vi tre paddlade runt där för oss själva det var väldigt rofyllt. På kvällen träffade vi Amanda och Ellinor som vi träffade första gången på White Sundays, vi åt supergod mat och tog en varsin drink efteråt.

Andra stället var den sista stranden som vi besökte i solnedgången, väldigt fin strand.
Andra dagen åkte vi till Lad Cabanas Beach bara för att ta det lugnt. En fin strand med inte så många turister och där vi hade en fin utsikt när vi åt lunch.
Tredje och sista dagen i El Nido började vårt äventyr med TAO expedition, som är bland det bästa jag gjort på resan. Det är helt klart värt ett eget inlägg.

Boracay - Filippinerna

2018-04-08 07:50
Från Minbackpackingresa

White Beach

Diniwid Beach

Puka Beach

Solnedgångar på White Beach

Från att komma från den lilla byn Oslob till den mest turistiga ön i Filippinerna Boracay, var en stor omväxling. Men en omväxling som jag ändå gillade. Jag har verkligen saknat att sitta och äta middagar på stranden. Och här på Boracay på stranden White Beach som dem flesta boendena ligger vid är det restauranger på rad längs den 4km långa stranden. Väldigt mysigt om du frågar mig.
Boracay är en av dem mest kända öarna i Filippinerna, och ja det märktes verkligen! Det är fullsmockat med turister på ön. Till våran förvåning såg vi inte många som var från Europa utan dem flesta från Asien och China.
Ett väldigt turistigt Boracay men också med väldigt fina stränder. På våra fem dagar besökte jag tre olika stränder. White Beach är huvudstranden där dem flesta bor vid, den är uppdelad i tre olika stationer. Vi bodde mellan station 1 och 2 vilket vi trivdes väldigt bra med. Det här var även min favoritstrand, trots att det är många turister så är stranden ändå så stor att det inte blir trångt. Den har vit fin sand och palmträd som reser sig längst efter hela stranden. Det var inga vågor alls vilket är något som vi föredrar då man bara kan ligga och flyta och njuta. Även väldigt klart och fint vatten, dock är det säsong för algblomning i Mars när vi är här, det var värre på vissa ställen och på några ställen syntes det inte alls, så det gjorde inte direkt så mycket.
Diniwid Beach ligger precis bredvid White Beach, det är en jätte söt liten strand där det bara är du själv och några till som delar på stranden. Här låg jag själv en dag och det var så mysigt! Det är charmigt med dem små husen som ligger på bergsluttningen, väldigt fin inramning av stranden.
Den sista stranden som vi besökte är Puka Beach som jag hade läst väldigt bra om. Dock blev jag inte imponerad, sanden var inte alls lika vit och fin och på White Beach, det var även väldigt stora vågor vilket gjorde det svårt att bada. Fördelen är att det inte alls är lika många turister som på White Beach.
Under våra fem dagar på Boracay så blev det mest strandhäng vilket jag har saknat från Australien. En dag hyrde vi en liten seglingsbåt som bara vi tre åkte på några timmar. Väldigt mysigt!
På kvällarna åt vi god middag på restaurangerna som låg på stranden. En kväll åt vi på en resturang som heter Nonie’s det var verkligen sååå god mat. Jag och Felicia tog något kött som hade varit i ugn i över 20h som var så mört, som serverades med potatismos och en supergod sås. Kändes som svensk hemlagad mat, vilket är något som jag verkligen saknar.
Boracay bjöd även på fantastiska solnedgångar!

Simma med valhajar och vattenfall - Filippinerna

2018-04-03 17:43
Från Minbackpackingresa

12 Mars
Anledningen till att vi valde att bo i just Oslob och inte närmare Kawasan Falls beror helt och hållet på att jag ville simma med valhajar vilket man kan göra just här. Varken Felicia eller Ellinor kände för att göra det så jag ställde klockan på 05.30 för att börja mitt egna äventyr.
Klockan 06.00 satte jag mig i en liten båt med ett tiotal andra turister, och sen när vi hade åkt en liten bit utanför stranden så fick vi hoppa i med våran snorkelutrustning. Bara nån minut senare så såg jag min första valhaj. Dem är verkligen så STORA djur! Det är helt sjukt! Jag såg kanske ett tiotal och dem kom verkligen så sjukt nära, det kändes flera gånger som att jag skulle nudda dem även fast jag inte ville. Det är verkligen en jättehäftig upplevelse som jag är glad att jag gjorde. Dock blir det inte så bra kvalité på bilderna från min vattentäta kamera.
Jag ska dock tillägga, för att alla turister som kommer ska få se valhajarna så matas de. Dem hålls inte fånga eller nått, utan dem simmar helt fritt i havet, men det är ändå inte bra att dem matas. Därför förstår jag att många avstår att snorkla med just valhajar just i Oslob. Skulle jag haft dykcertifikat och mer tid i Filippinerna så skulle jag ha gjort det på något annat ställe där dem inte matar dem.
Men det var helt klart en häftig upplevelse att simma med valhajar.
Direkt efter jag var klar så åkte jag vidare till ett vattenfall som bara låg 15min bort. Jag hade inga förväntningar alls men det är helt klart det mäktigaste vattenfallen jag har sett. Nu har jag ändå sett några vattenfall, men ingen av dem tidigare vattenfallen har varit så hög och mäktig som den här. Verkligen så fint.
Vattenfallet heter Tumalog Falls och till skillnad mot Kawasan Falls där det var flera hundra andra turister så var det bara jag och några stycken andra turister. Helt klart värt ett besök om man är i närheten.
Vilken härlig start på morgonen det här var. Redan innan klockan 08 på morgonen så hade jag hunnit simma med valhajar och besökt ett vattenfall.
Jag hann dock bara vara där en kort liten stund då jag fick lov att vara tillbaka på hotellet kl 08 för att vi skulle åka tillbaka till Cebu City där vi skulle ta flyget till Boracay.
Vi hade egentligen tänkt att åka till Malapascua efter Cebu men efter att ha kollat på väderprognosen så valde vi att åka till Boracay där det skulle vara bättre väder. Vi är helt klart ledsna på regn efter Australien!
Från Oslob tog vi en egen taxi och åkte hela vägen upp till flygplatsen i Cebu som tog fyra timmar.

Kawasan Falls - Filippinerna

2018-04-01 16:41
Från Minbackpackingresa

Canyoneering Kawasan Falls

Kawasan Falls

Äntligen är vi framme i underbara Filippinerna efter tre olika flyg. Från Cairns i Australien tog vi ett flyg till Bali där vi hade en mellanlandning på 2h innan nästa flyg till Manila skulle gå. Vi visste redan när vi boka flygen att 2h skulle bli tajt med tid, och ja minst sagt så blev det kort med tid! Vi har aldrig någonsin behövt vänta så länge som vi fick vänta på våra väskor. Det slutade med att vi fick springa genom hela flygplatsen och tränga oss före i alla köer till kontrollerna. Men som tur var så hann vi med flyget. Sen från Manila som är huvudstaden i Filippinerna så flög vi vidare till ön Cebu. 


Från Cebu City tog vi lokalbussen som kosta ynka 26kr till Oslob, bussresan tog hela fem timmar innan vi var framme. 
Dagen efter hade vi planerat att göra en dagsutflykt till Kawasan Falls, som är ett av Filippinernas kändaste vattenfall. Där kan man även göra något som heter Canyoneering vilket innebär att man hoppar, glider, simmar, klättrar och går fram till själva vattenfallet. Dock så ville varken Felicia eller Ellinor göra själva Canyoneering till en början och jag funderade på om jag skulle få lov att göra det själv, men till slut så ändrade dem sig. Och det var dem glada för efteråt, för Canyoneeringen var helt fantastiskt! 

Det var verkligen så roligt att hoppa 5-7 meter ner i vattnet och åka rutschbana ner för klipporna för att ta sig fram! Men det bästa av allt var helt klart naturen! Det går inte alls att visa genom bilderna hur fantastisk naturen är runt omkring! Vi njöt varje sekund vi gjorde det.
Det var rätt molnigt och regna ibland men det gjorde inget alls för det var så roligt ändå. 

Åker ni till Kawasan Falls så MÅSTE ni göra Canyoneering! 

Vi fick dock en tour som inte slutade i själva vattenfallet Kawasan Falls, vi fick lov att kliva upp ur vattnet tidigare för vi starta tidigare. Troligtvis gör dem så för att alla ska börja på olika ställen för att det inte ska bli för mycket folk. Så se till att ni slutar eran Canyoneering i Kawasan Falls. Vi fick därför lov att bli skjutsade till vattenfallet. 

Helt ärligt så blev jag ganska besviken på Kawasan Falls, det var verkligen alldeles för många turister på en och samma plats. Vattenfallet i sig var rätt fint men naturen när vi gjorde Canyoneeringen slår det lätt! 

Därför är Canyoneering ett måste när man är i Cebu.
Från Oslob tog det två timmar enkel väg att ta sig till vattenfallet, så vi var borta hela dagen och på kvällen var vi super trötta av dagens aktivitet.