RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-23 04:44:23

Minbackpackingresa blogg

Minbackpackingresa blogg på Nouw

Ubud - Risterasser och Jungle Fish

2019-01-12 20:03
Från Minbackpackingresa

12 - 15 April

Första heldagen i Ubud hyrde vi en taxi för en heldag, vi började med att åka till Bali Swing, där vi betalade ungefär 100kr för att få gunga på flera olika gungor och då ingick även lunch. Dock var det lång kö till alla gungor så vi orkade bara gunga några gånger vardera.
Därefter åkte vi vidare till Tegalalang risterass, det känns som ett måste att besöka risterasser när man är i Ubud. Det var så grönt och fint!

Andra dagen åkte vi till Jungle Fish som ligger lite utanför själva staden, det är ett hotell som har en fin infinitiv pool med härlig djungel runtomkring. Vi betalde ca 90kr för inträde och det var verkligen helt underbart att få spendera dagen där och bara ta det lugnt! Jag älskade poolen! Den hade en del där man kunde ligga i vattnet med bara halva kroppen, alltså bästa sättet för mig som inte klarar av att ligga på en solbädd i mer än fem minuter innan det blir för varmt! Nu kunde jag ligga och sola samtidigt som jag låg i vattnet och svalkade mig, bästa kombinationen!! Resulterade såklart också i att jag brände mig haha. Om ni åker till Ubud så rekommenderar jag er att åka dit för en avkopplande dag!

Bali - Seminyak & Canggu

2019-01-11 23:33
Från Minbackpackingresa

Seminyak 8 - 10 April

Canggu   10 - 12 April


Vi har nu bytt ut sandstränderna i Filippinerna till hotell med pool i Bali! Det är sån kontrast att komma från Filippinerna med låg standard , sjabbiga rum, rätt dålig mat till Bali där vi för samma peng får ett fyrstjärnigt hotell med pool och maten här ska vi inte ens tala om! Dock är Filippinernas sandstränder och miljö svårslaget!

Vi började med två nätter i Seminyak där vi började med en heldag på Asiens största vattenpark, Waterbom. Inträdet kostade ungefär 320kr vilket är mycket pengar för en backpacker, men vi tyckte att det var värt det efter att nästan bara ha badat i saltvatten senaste månaderna. Jag kände mig som ett barn på nytt när vi åkte alla rutschkanor. På kvällen sen tog jag en god köttbit med sås, något som har vart efterlängtat. Maten här i Bali är helt underbar, dem har så många fina caféer där dem serverar smoothie bowls, avokadomackor och annat gott! Sånt som knappt har funnits i dem andra länderna! Smoothie bowlsen är inte bara goda utan även tilltalande för ögat! Caféet Kynd har hittills den godaste smoothie bowlen jag ätit! 

Vi åkte sedan vidare till Canggu där vi besökte fler mysiga caféer. Vi besökte även Potato Head Beach Club, vilket är ett finare ställe där man får lov att spendera en viss summa pengar för att få en solbädd vid poolen, men det var inte så svårt när priserna var rätt saftiga för mat och dryck. Men det var en mysig eftermiddag. Det finns också så många mysiga butiker, dem ligger helt klart steget före tex Filippinerna när det kommer till mode och inredning. Fast i vissa butiker är priserna nästan som i Sverige, inte alls så billigt alltså. Men det är mysigt att strosa runt i butikerna på kvällen.

Kalaggaman Island - Paradiset

2018-11-10 10:41
Från Minbackpackingresa


​3 april - 7 april 

Det här måste nästan vara definitionen på ordet paradisö. En liten ö, med en sandbank som snirklar sig ut i det kristallblå vattnet som omringar ön. Måste nog vara det finaste vattnet som jag hittills har sett på resan.

Att tillbringa dagen här med Felicia, Ellinor, Ida och Karolina är något som jag aldrig kommer glömma.

Från Siquijor Island tog vi oss hela vägen till Malapascua Island, en liten ö där det inte finns några vägar och inga bilar, endast några fåtal mopeder. Från Malapascua åkte vi båt i 2h för att ta oss till Kalaggaman Island som är en ö där man inte kan övernatta utan bara kan göra dagsutflykt till. 

Kalaggaman är helt klart värt ett besök. Självklart får man räkna med att det är en hel del turister på plats. Men när vi var där så var det mycket turister från Kina, Japan, Korea osv. och dem vill inte gärna vara ute i solen så dem höll sig i skuggan under palmerna på själva ön. Medans vi låg i det klarblå vattnet och njöt.
Det som vi dock inte riktigt förstår är att dessa turister fortfarande inte verkar ha sett en vit tjej med blont hår, vissa smygfotade oss och en del kommer fram och frågor om vi får ta foton. Men något som jag aldrig kommer glömma är när vi fem tjejer ska gå tillbaka till båten och vi går längs strandkanten medans alla turister sitter några meter upp i skuggan, nu pratar vi nog ett hundratals turister, och när vi går förbi så stirrar ALLA på oss! Typ som att vi är utomjordingar eller nått? Så sjukt! Förstår verkligen inte, kan ju inte vara första gången dem ser europeiska turister? Haha

Vi spenderade våra sista dagar i Filippinerna på Malapascua Island, den 7 april tog vi flyget till Bali! 

Tänkte att nästa inlägg ska få bli en summering av min resa i Filippinerna som helt klart är ett av mina favorit länder! 

Siquijor island - Filippinerna

2018-11-05 22:03
Från Minbackpackingresa


28 mars - 2 april

Från Coron tog vi oss till den lilla ön Siquijor, vi bodde dem två första nätter i ett stort fint hus men vi insåg snabbt att stället låg väldigt avsides och på fel sida av ön, det fanns ingenting i närheten. Det positiva var att vi träffade två fantastiska svenska tjejer Karolina och Ida, det slutade med att vi hängde med tjejerna under hela våran vistelse på ön.

Efter två nätter tog jag, Felicia och Ellinor en tuktuk och åkte till andra sidan av ön för att leta boende, tillslut efter mycket letande hittade vi ett billigt guesthouse som vi bodde på i tre nätter. Det enklaste sättet att ta sig runt på ön är mopeder så vi hyrde en varsin moppe i tre dagar. Varje dag så mötte vi upp Ida och Karolina och sen åkte vi fem på varsin moped runt ön och besökte massa fina platser. På ett av ställena fanns det avsatser i klipporna som jag, Ida och Karolina hoppade ifrån, så härligt, det fina vattnet gjorde inte saken mindre härlig! Det blev många timmars åkande på mopparna dem här dagarna, det är så mysigt att åka moped och bara göra som man känner för.

Ön i sig har många fina platser att besöka, vi besökte även flera vattenfall, dock var det kändaste vattenfallet fullt av turister men vi lyckades hitta ett vattenfall där vi var helt själva ett tag. Det negativa med ön som jag tycker är att det var dåligt med fina stränder som låg nära gatan där vi bodde, och det fanns inte riktigt något ”centrum” utan restauranger och hotell låg lite utspridda längst med huvudgatan som går vid stranden. Men vi hade fem fantastiska dagar på Siquijor.

Vi bestämde att nästa stopp och även det sista stoppet i Filippinerna skulle bli ön Malapascua. Det roliga är att Ida och Karolina åkte dit en dag tidigare än oss så vi bestämde att vi skulle mötas upp även där.

Coron - Filippinerna

2018-05-31 22:52
Från Minbackpackingresa

24 - 27 Mars
Med Tao Expedition åkte vi alltså fem dagar med båt från El Nido och tog oss till Coron. I Coron stannade vi tre nätter. Staden i sig var inte jätte mysig och för att ta sig till fina stränder så fick man lov att åka båt.
Första dagen var vi helt slut efter Tao och vi slappade på hotellrummet resten av dagen. Andra dagen hyrde vi en privatbåt för bara oss tre. Så skönt att slippa dela en båt med massa andra turister och att vi själva kan helt bestämma vart vi vill åka och hur länge vi vill vara på varje plats. Innan vi åkte köpte vi frukt på marknaden som sedan fick bli våran lunch. Vi åkte först till Kayangan Lake. Kolla vilken fin utsikt det var! Dock så blev det snabbt fullt med massa turister, i sjön så fick man också lov att ha flytväst även fast man kunde simma vilket vi tyckte var lite löjligt. Men vi hade dem aldrig på oss utan la oss och flöt på dem istället. Mysigt ställe men med lite för mycket turister. Andra stoppet var en lagoon där vi låg och flöt lite, dock inget speciellt. Sista stoppet blev en liten ö med en strand där vi låg och sola innan hemfärden.
Jag tror helt klart att vi har blivit bortskämda med Tao och där vi såg många av Filippinerna guldkorn vilket gör att man jämför med det och allt annat känns inte lika fint. Gör man Tao Expedition vilket jag verkligen rekommenderar så är det nog en fördel att planera in den i slutet av sin Filippinerna resa.

Tao Expedition - Filippinerna

2018-05-06 18:50
Från Minbackpackingresa


20 - 24 Mars

Bland det bästa jag har gjort på hela resan är helt klart Tao Expedition! Helt faktiskt upplevelse!
I fem dagar åkte vi båt från El Nido upp till Coron. Vi tre och 18st andra turister hade Palawans största båt för oss själva. På dagarna åkte vi båt och stannade till på magiska platser där vi sola, bada, spela pingis och drack drinkar, det bästa av det allt var att vi var helt själva, inga andra turister!
På eftermiddagarna la vi till vid våra nya camp för natten, vi hade alltså fyra olika camp. Vi bodde på paradis öar som vi hade för oss själva, super fina stränder och små mysiga hyddor som vi sov i. Ingen elektricitet eller rinnande vatten. Varje kväll fick vi så kallad ”jungeljuice” innan middagen, rom och annansjuice. Vi hade även bästa besättningen som lagade supergod mat och hjälpte till med allt!
Bland det bästa med hela resan var att det är nog enda gången på hela resan som jag har kunnat slappnat av helt och tagit det lugnt. Det finns inga tider, frågar du besättningen vilken tid vi är framme på campet så svarar dem tex innan eller efter middag. På morgonen är det ingen som ställer klockan, alla vaknar av sig själva, vi äter frukost när alla är där osv. Ingen stress alls! Så skönt!
Den här upplevelsen är rätt dyr men den är värd varenda krona. Allt ingår dessutom! Det är om man vill ha mer dricka som man får köpa till. Men du får alltid dricka till alla måltider och en drink varje kväll!
Om du åker till Filippinerna så är det här ett MÅSTE! Man får verkligen se ”riktiga” Filippinerna! Paradisöar som du inte trodde fanns, och inga platser där det är en massa andra turister.
Finns inget alls att klaga på under dessa fem underbara dagar!

El Nido - Filippinerna

2018-04-16 05:55
Från Minbackpackingresa

Island hoppning Tour A & C

Las Cabanas Beach

Om ni inte visste det så består Filippinerna består av 7200st öar, förstå vad svårt att välja vilka av alla öar vi vill besöka på vår månad i Filippinerna.

Det tar även väldigt lång tid att förflytta sig här. Från Boracay tog vi oss till El Nido, det tog ungefär 15h. Först flyg till Cebu där vi tog nästa flyg till Puerto Princessa och därifrån åkte vi minivan i 6h till El Nido, lång dag.
I El Nido spenderade vi tre nätter. I El Nido är det väldigt vanligt att man åker på Island Hopping, det finns fyra olika tourer A, B, C och D. Där dem mest populära är A och C. Eftersom vi bara skulle hinna med en dag så valde vi en blandning av Tour A och C. Vi besökte sammanlagt åtta olika platser. Från olika stränder till laguner. Många av platserna var väldigt fina men upplevelsen förstörs verkligen av att det är fullsmockat med andra turister. Vi åkte på en båt där vi var sammanlagt 12 turister, nån gång räkna jag att vi var 15 båtar på samma lilla plats.
Dock var vi nästan själva vid två av stoppen, den ena var när vi besökte den lilla lagoonen, vi tre paddlade runt där för oss själva det var väldigt rofyllt. På kvällen träffade vi Amanda och Ellinor som vi träffade första gången på White Sundays, vi åt supergod mat och tog en varsin drink efteråt.

Andra stället var den sista stranden som vi besökte i solnedgången, väldigt fin strand.
Andra dagen åkte vi till Lad Cabanas Beach bara för att ta det lugnt. En fin strand med inte så många turister och där vi hade en fin utsikt när vi åt lunch.
Tredje och sista dagen i El Nido började vårt äventyr med TAO expedition, som är bland det bästa jag gjort på resan. Det är helt klart värt ett eget inlägg.

Boracay - Filippinerna

2018-04-08 07:50
Från Minbackpackingresa

White Beach

Diniwid Beach

Puka Beach

Solnedgångar på White Beach

Från att komma från den lilla byn Oslob till den mest turistiga ön i Filippinerna Boracay, var en stor omväxling. Men en omväxling som jag ändå gillade. Jag har verkligen saknat att sitta och äta middagar på stranden. Och här på Boracay på stranden White Beach som dem flesta boendena ligger vid är det restauranger på rad längs den 4km långa stranden. Väldigt mysigt om du frågar mig.
Boracay är en av dem mest kända öarna i Filippinerna, och ja det märktes verkligen! Det är fullsmockat med turister på ön. Till våran förvåning såg vi inte många som var från Europa utan dem flesta från Asien och China.
Ett väldigt turistigt Boracay men också med väldigt fina stränder. På våra fem dagar besökte jag tre olika stränder. White Beach är huvudstranden där dem flesta bor vid, den är uppdelad i tre olika stationer. Vi bodde mellan station 1 och 2 vilket vi trivdes väldigt bra med. Det här var även min favoritstrand, trots att det är många turister så är stranden ändå så stor att det inte blir trångt. Den har vit fin sand och palmträd som reser sig längst efter hela stranden. Det var inga vågor alls vilket är något som vi föredrar då man bara kan ligga och flyta och njuta. Även väldigt klart och fint vatten, dock är det säsong för algblomning i Mars när vi är här, det var värre på vissa ställen och på några ställen syntes det inte alls, så det gjorde inte direkt så mycket.
Diniwid Beach ligger precis bredvid White Beach, det är en jätte söt liten strand där det bara är du själv och några till som delar på stranden. Här låg jag själv en dag och det var så mysigt! Det är charmigt med dem små husen som ligger på bergsluttningen, väldigt fin inramning av stranden.
Den sista stranden som vi besökte är Puka Beach som jag hade läst väldigt bra om. Dock blev jag inte imponerad, sanden var inte alls lika vit och fin och på White Beach, det var även väldigt stora vågor vilket gjorde det svårt att bada. Fördelen är att det inte alls är lika många turister som på White Beach.
Under våra fem dagar på Boracay så blev det mest strandhäng vilket jag har saknat från Australien. En dag hyrde vi en liten seglingsbåt som bara vi tre åkte på några timmar. Väldigt mysigt!
På kvällarna åt vi god middag på restaurangerna som låg på stranden. En kväll åt vi på en resturang som heter Nonie’s det var verkligen sååå god mat. Jag och Felicia tog något kött som hade varit i ugn i över 20h som var så mört, som serverades med potatismos och en supergod sås. Kändes som svensk hemlagad mat, vilket är något som jag verkligen saknar.
Boracay bjöd även på fantastiska solnedgångar!

Simma med valhajar och vattenfall - Filippinerna

2018-04-03 17:43
Från Minbackpackingresa

12 Mars
Anledningen till att vi valde att bo i just Oslob och inte närmare Kawasan Falls beror helt och hållet på att jag ville simma med valhajar vilket man kan göra just här. Varken Felicia eller Ellinor kände för att göra det så jag ställde klockan på 05.30 för att börja mitt egna äventyr.
Klockan 06.00 satte jag mig i en liten båt med ett tiotal andra turister, och sen när vi hade åkt en liten bit utanför stranden så fick vi hoppa i med våran snorkelutrustning. Bara nån minut senare så såg jag min första valhaj. Dem är verkligen så STORA djur! Det är helt sjukt! Jag såg kanske ett tiotal och dem kom verkligen så sjukt nära, det kändes flera gånger som att jag skulle nudda dem även fast jag inte ville. Det är verkligen en jättehäftig upplevelse som jag är glad att jag gjorde. Dock blir det inte så bra kvalité på bilderna från min vattentäta kamera.
Jag ska dock tillägga, för att alla turister som kommer ska få se valhajarna så matas de. Dem hålls inte fånga eller nått, utan dem simmar helt fritt i havet, men det är ändå inte bra att dem matas. Därför förstår jag att många avstår att snorkla med just valhajar just i Oslob. Skulle jag haft dykcertifikat och mer tid i Filippinerna så skulle jag ha gjort det på något annat ställe där dem inte matar dem.
Men det var helt klart en häftig upplevelse att simma med valhajar.
Direkt efter jag var klar så åkte jag vidare till ett vattenfall som bara låg 15min bort. Jag hade inga förväntningar alls men det är helt klart det mäktigaste vattenfallen jag har sett. Nu har jag ändå sett några vattenfall, men ingen av dem tidigare vattenfallen har varit så hög och mäktig som den här. Verkligen så fint.
Vattenfallet heter Tumalog Falls och till skillnad mot Kawasan Falls där det var flera hundra andra turister så var det bara jag och några stycken andra turister. Helt klart värt ett besök om man är i närheten.
Vilken härlig start på morgonen det här var. Redan innan klockan 08 på morgonen så hade jag hunnit simma med valhajar och besökt ett vattenfall.
Jag hann dock bara vara där en kort liten stund då jag fick lov att vara tillbaka på hotellet kl 08 för att vi skulle åka tillbaka till Cebu City där vi skulle ta flyget till Boracay.
Vi hade egentligen tänkt att åka till Malapascua efter Cebu men efter att ha kollat på väderprognosen så valde vi att åka till Boracay där det skulle vara bättre väder. Vi är helt klart ledsna på regn efter Australien!
Från Oslob tog vi en egen taxi och åkte hela vägen upp till flygplatsen i Cebu som tog fyra timmar.

Kawasan Falls - Filippinerna

2018-04-01 16:41
Från Minbackpackingresa

Canyoneering Kawasan Falls

Kawasan Falls

Äntligen är vi framme i underbara Filippinerna efter tre olika flyg. Från Cairns i Australien tog vi ett flyg till Bali där vi hade en mellanlandning på 2h innan nästa flyg till Manila skulle gå. Vi visste redan när vi boka flygen att 2h skulle bli tajt med tid, och ja minst sagt så blev det kort med tid! Vi har aldrig någonsin behövt vänta så länge som vi fick vänta på våra väskor. Det slutade med att vi fick springa genom hela flygplatsen och tränga oss före i alla köer till kontrollerna. Men som tur var så hann vi med flyget. Sen från Manila som är huvudstaden i Filippinerna så flög vi vidare till ön Cebu. 


Från Cebu City tog vi lokalbussen som kosta ynka 26kr till Oslob, bussresan tog hela fem timmar innan vi var framme. 
Dagen efter hade vi planerat att göra en dagsutflykt till Kawasan Falls, som är ett av Filippinernas kändaste vattenfall. Där kan man även göra något som heter Canyoneering vilket innebär att man hoppar, glider, simmar, klättrar och går fram till själva vattenfallet. Dock så ville varken Felicia eller Ellinor göra själva Canyoneering till en början och jag funderade på om jag skulle få lov att göra det själv, men till slut så ändrade dem sig. Och det var dem glada för efteråt, för Canyoneeringen var helt fantastiskt! 

Det var verkligen så roligt att hoppa 5-7 meter ner i vattnet och åka rutschbana ner för klipporna för att ta sig fram! Men det bästa av allt var helt klart naturen! Det går inte alls att visa genom bilderna hur fantastisk naturen är runt omkring! Vi njöt varje sekund vi gjorde det.
Det var rätt molnigt och regna ibland men det gjorde inget alls för det var så roligt ändå. 

Åker ni till Kawasan Falls så MÅSTE ni göra Canyoneering! 

Vi fick dock en tour som inte slutade i själva vattenfallet Kawasan Falls, vi fick lov att kliva upp ur vattnet tidigare för vi starta tidigare. Troligtvis gör dem så för att alla ska börja på olika ställen för att det inte ska bli för mycket folk. Så se till att ni slutar eran Canyoneering i Kawasan Falls. Vi fick därför lov att bli skjutsade till vattenfallet. 

Helt ärligt så blev jag ganska besviken på Kawasan Falls, det var verkligen alldeles för många turister på en och samma plats. Vattenfallet i sig var rätt fint men naturen när vi gjorde Canyoneeringen slår det lätt! 

Därför är Canyoneering ett måste när man är i Cebu.
Från Oslob tog det två timmar enkel väg att ta sig till vattenfallet, så vi var borta hela dagen och på kvällen var vi super trötta av dagens aktivitet.

Cairns - Australien

2018-03-28 03:24
Från Minbackpackingresa

3 - 9 mars

I Cairns spenderade vi våra sex sista nätter i Australien. Dock var det inte bästa avslutningen i Australien, för det hade nämligen inte regnat så mycket som det gjorde just den veckan på 6 år. Och ja det var helt sjukt hur mycket det regna. Nu pratar vi inte om en skur som varar i en halvtimme, utan att det öser ner 27/7. Hade vi vetat att vädret skulle bli så som det var så hade vi nog inte bokat bokat in så många aktiviteter som vi hade.

Jag och Ellinor gjorde Skydive som jag skrev om i tidigare inlägget. Sen åkte vi ut på en dagsutflykt med en båt och snorkla och dök i stora barriär revet. Vi hade som tur var rätt tur med vädret den dagen, det regna knappt utan var mest molnigt. Jag gjorde alltså mitt första dyk någonsin, och jag är så glad att jag klara det. Felicia klarade även hon att dyka trots att hon tyckte att det var rätt läskigt. Vi var så lyckliga som äntligen fick se Nemo fisken. Som vi har tjatat på att vi vill se den haha.
Vi åkte även till samma sandö som Jack Sparrow spelade in när han är strandsatt på en ö i Pirates of the caribbean.

Dem andra dagarna åkte vi på två dagsutflykter med företaget Uncle Brians. Den ena var för att se krokodiler, som vi också lyckades få se och den andra turen var för att se två olika vattenfall. Dock så verkligen öste det ner ena dagen och det blev översvämningar som gjorde att vi inte kunde åka och göra vissa saker. Som tur var så hade vi bästa guiden Mitch som hjälpte oss hålla humöret på topp.
Trots att vi hade skit väder i Cairns så avslutade jag min Australien resa på topp. Jag hade min roligaste kväll under hela resan sista kvällen i Australien.
Jag och Felicia bestämde oss nämligen för att gå ut och festa lite sista kvällen, vi gick ut på ett hostel som heter Gillians som ska vara största party stället i Cairns. Där skulle även våra guider vara då det var efterfest efter våran tour som vi hade med dem tidigare på dagen.
Jag och Felicia träffade på våran guide och hans kollega på Gillians men efter ett tag så följde vi med dem till en ett nytt ställe som heter The Woolshed. Där var det mer ”local” som hängde och inte massa unga Backpackers. Jag älskade verkligen stället! Det slutade med att vi dansade på borden till kl 03 när dem stängde klubben. Om ni nån gång är i Cairns så rekommenderar jag er att gå ut på Woolshed!
När dem stängde gick Felicia tillbaka till hostlet men jag följde med våra guider och festade på deras kontor till kl07 på morgonen, hade så roligt! Dock inte lika roligt att vi skulle checka ut från hostlet kl10 och sen ta tre olika flyg för att ta oss till Filippinerna.

Och ni som följer mig på insta osv vet att jag redan har vart i Filippinerna ett bra tag nu, men jag kom verkligen efter med bloggen i Australien när det var så dåligt internet! Men jag längtar verkligen att få viss vad vi har gjort i Filippinerna, älskar verkligen landet!

Skydive bästa känslan - Australien

2018-03-27 00:35
Från Minbackpackingresa

Från Arlie Beach åkte vi buss upp till Cairns som också är vårt sista stopp i Australien. På eftermiddagen kom vi fram och morgonen därefter stod klockan på 04.30. Jag och Ellinor hade nämligen bokat in Skydive vid soluppgång. Felicia är nämligen höjdrädd så hon kände inte för att göra Skydive vilket är fullt förståligt då det är läskigt även fast man inte är höjdrädd.

Det var verkligen BÄSTA känslan någonsin, sån sjuk frihetskänsla att slänga sig ur ett flygplan på 4500 meters höjd och falla fritt i någon minut.

Redan när vi klev in i det lilla propeller planet där vi satt som packade sillar och började flyga så kände jag att det var värt pengarna. Det var så fina vyer och stämningen var på topp. Konstigt nog så var jag inte nervös alls innan jag skulle hoppa. Det var först när dem öppna dörren på flygplanet och man kände och hörde luftmotståndet som jag blev lite nervös och tänkte ”fan det är nu jag ska hoppa”.

Känslan när vi sen hoppar ut från flygplanet är obeskrivligt! En frihetskänsla som inte går att beskriva!

Men jag skulle verkligen rekommendera ALLA att göra Skydive någon gång!

Jag vet att jag innan tänkte ”Det kommer säkert vara 10 gånger värre än frittfall på Gröna Lund, när det känns som att hela magen ska åka ur”
”Jag kommer nog inte känna mig säker förens fallskärmen har vecklats ut”

Men faktum är att jag kände mig så himla säker med personen jag hade bakom mig och jag hade så fullt upp med att kolla på vyerna och njuta av att åka flygplanet att jag inte en enda gång i flygplanet funderade på min säkerhet. När killen bakom mig spände mina remmar och jag kände att jag verkligen satt fast vid honom så kände jag mig säker.

Och dessutom så pirrar det faktiskt mer i magen att åka frittfall än att hoppa ut genom ett flygplan haha, så sjukt! Men sant, för min del iallafall. Och när vi väl fall fritt i någon minut så hann jag inte ens tänka på om fallskärmen inte skulle vecklas ut. Jag bara njöt!

Jag hade även turen att av oss 6st som hoppade att få en extra person som filmade mig. Annars så hade jag och Ellinor bara betalat för en ”handfilm”, att personen som man hoppar med har en kamera på handleden. Vilket i sin tur betyder att man bara får närbilder på sig sitt face. Och en sak som är säker, man är inte snygg när man faller fritt haha. Jag betala dock en ganska saftig summa för att få filmerna, nästan lika mycket som själva hoppet, men det är det värt!

Älskar bilden när vi faller och flygplanet är i bakgrunden!

Om du någonsin har funderat på att göra Skydive, gör det bara!! Helt klart nått av det bästa jag gjort i mitt liv!Ett regnigt Magnetic Island - Australien

2018-03-25 05:23
Från Minbackpackingresa

28 Feb - 2 Mar

Efter att vi sovit en natt i Arlie Beach efter Whitesundays åkte vi vidare till ön Magnetic Island.

När vi kom till Magnetic Island så vräkte det verkligen ner. Den kvällen gick jag och la mig tidigt, jag sov nästan 12h haha. Men det var välbehövligt, under dem här tre månader så har jag bara sovit till längre än klockan tio ungefär två gånger.
Dagen därefter var egentligen tanken att vi skulle hyra så kallade Barbie Bilar, det är små rosa bilar som alltså ser ut som en Barbie bil, men pga vädret så hyrde ingen av firmorna ut bilar. Vi fick istället ta bussen och åka till Forts Walk, där det är vanligt att se Koalor. Vi lyckades se fyra stycken Koalor som satt och sov i träden, så söta! Vi hade ändå tur med vädret när vi gick där, det bara kom en kort liten skur.

Dagen där efter tog vi bussen igen och åkte till ett ställe där man kan mata Wallabies, Wallabies är en mindre art av känguru, så söta! När vi var klara med det tog vi färjan över till Townsville där vi sov en natt på Rambutan Hostel, som ska vara ett av världens bästa hostel. Och ja hostlet likna mycket mer ett jätte fint hotell än ett hostel, iallafall i alla allmänna utrymmen. Rummen var dock ett av dem minsta som vi har bott i. En natt känns dock ganska onödigt att ta, då det bara känns stressigt alls, du hinner inte göra något. Men efter det väntade vår sista nattbuss i Australien som tog oss ända upp till Carins som är vårt sista stopp i Australien.

Whitesundays segling - Australien

2018-03-17 04:17
Från Minbackpackingresa

25 - 27 FEB

Bland det bästa på östkustresan i Australien var helt klart seglingen runt Whitesundays. Vi spenderade två nätter på en katamaran och seglade runt bland några av de 74 vackra öarna som Whitesundays består av.

Resan började i Arlie Beach där vi sov en natt innan vi klev på båten Wings. Vi var en grupp på 32 personer med 3st i besättningen som tog väl hand om oss. Vi fick jättegod mat alla dagar och vi fick även en massa mellanmål och snacks. Sista kvällen fick vi nachos som var gratinerad i ugn som vi åt uppe på däck i kvällssolen.

Under dem här två dagarna hann vi snorkla fyra gånger. Och jag lyckades se två sköldpaddor. Den här gången hade jag även med min vattentäta kamera, jag såg min första sköldpadda i Thailand men det är också enda gången som jag inte har haft med min kamera när jag snorklat. Så nu äntligen fick jag med dem på bild. Dock inte bästa kvalitén med vattenkameran.
Det är verkligen sån härlig syn att få se sköldpaddor simma runt i vattnet, dem är så fridfulla, dem har inge bråttom alls. Förresten så måste man alltid ha en fin stingsuite på sig när man är i havet, det är för att skydda mot maneter. Och jag hatar maneter så det kändes ändå rätt säkert att ha dem på sig.

Första kvällen när vi hade lagt till båten för natten så simmade det runt två jättefina delfiner runt våran båt. Verkligen så häftigt!

Andra dagen stannade vi till på White Haven Beach, som är en av världens finaste stränder. Kolla bara på bilden från utsiktsplatsen, helt underbart. Dock hade vi lite otur med vädret då det var molnigt under hela tiden vi var på stranden. Det gör rätt mycket tyvärr då det inte riktigt blir lika fint. Det sprack som tur var upp lite när vi gick upp till utsiktsplatsen. Och vi kunde haft mycket sämre väder så det var ändå en bra dag!

Vi hade några fantastiska dagar på båten, med härligt folk, vi hängde en del med två svenska tjejer Ellinor och Amanda, som var jätte härliga.

När vi kom tillbaka till Arlie Beach var det efterfest på en av barena på kvällen för dem som var med på båten.

Reser ni östkusten någon gång så är det ett måste att åka med en båt i två nätter i Whitesundays!

Fraser Island - Australien

2018-03-14 04:18
Från MinbackpackingresaEn av dem två större turerna som vi bokade in hos Happy Travel var en tre dagar och två nätter tur till Fraser Island. Som utgångspunkt bodde vi på Rainbow Beach i en natt innan och efter.

Fraser Island är världens största sandö. Det finns inga vägar alls på ön utan man kör runt i fyrhjulsdrivna bilar på stranden. Ön är en av dem farligaste i Australien då den har mest ormar per kvadratmeter än någon annanstans. Ön är känd för sina Dingos, dingos är en blandning av hund och varg, dem är väldigt farliga och det var inte så länge sen som dem döda ett barn, så hemskt! Vi såg som tur var bara dingos från bilen. Vid ett tillfälle hade vi stannat på stranden och jag gick ut för att hämta min laddare bak i skuffen, men då kommer en Dingos springande emot mig från ganska långt avstånd, jag sket i laddaren och hoppade snabbt in i bilen och stängde dörren haha.

Vi åkte med företaget Pippies som var helt okej. Vi var en grupp på 32 personer med en guide och sen bodde i ett camp i små tvåmannars tält under en stor presenning. Under dem här dagarna åkte vi runt i fyra olika bilar med 8 personer i varje bil. Sen turades alla som hade körkort och var över 21år om att köra bilen.

Första kvällen tog vi varsin dricka och gick upp till några sanddyner som låg nära vårat camp. Vi satte oss högst upp och bara njöt av den fina utsikten av orörda sanddynor! Det var helt klart en av mina favoritplatser som vi besökte under dem här tre dagarna. Vi började även prata med två tjejer från Tyskland, Tara och Ramona, så söta tjejer som vi även har umgåtts med mycket efter Fraser Island.

Andra dagen hade vi otur med vädret då det regna större delen av dagen. Vi började med att besöka en sjö som heter Lake McKenzie, en sötvattensjö som har kritvit strand och super klart turkost vatten. Man kan inte tro att bilderna ovanför är tagna från en sjö! Tänk om vi hade så fina sjöar i Sverige haha. Det hade dock varit så mycket finare där om vädret hade varit bättre.
Efter det åkte vi till Indian Head som är en fin utsiktsplats som ligger uppe på en klippa med utsikt över havet och stranden. Hade det varit bättre vädret är det vanligt att se både hajar och delfiner därifrån men sån tur hade inte vi. Under dagen besökte vi även några fler platser men som inte visade sig rättvist tack vare det dåliga vädret.

Tredje dagen besökte vi ytterligare en sjö men inte lika fin som McKenzie innan vi började åka tillbaka till Rainbow Beach. Därefter sov vi en natt i Rainbow Beach innan vi tog nattbussen till Arlie Beach.

Noosa & Fairy Pool - Australien

2018-03-09 00:48
Från Minbackpackingresa


16 - 19 FEB

I Noosa sov vi tre nätter på Nomads hostel som jag trivdes bra på. Första heldagen som vi hade gick vi genom Noosas nationalpark som gick längst kusten och bjöd på riktigt fina vyer. På vägen stannade vi till vid Fairy pool som är två ”pooler” som har bildats mellan klipporna. Det var så fint! Där tog vi ett svalkande dopp efter en lång promenad i den stekande solen. Självklart tog vi alla varsina bilder när vi låg och flöt i poolerna. Vi gick sammanlagt 12km fram och tillbaka. Skapligt trötta när vi kom tillbaka till hostlet. Men det stoppade inte oss från att ta några drinkar och dansa lite på kvällen med två stycken britter från vårat rum.

Nästa dag tog vi det lugnt vid en liten strand där vi kunde ligga och sola på gräset. Skönt att slippa sand för en gångs skull haha (lite bortskämda kanske).

Dagen efter checkade vi ut från Hostlet och åkte bussen till Rainbow Beach.

Surfers Paradise, Gold Coast - Australien

2018-03-06 12:51
Från Minbackpackingresa


12 - 15 FEB

I Surfers Paradise bodde vi tre nätter hos några vänner hos Ellinor, som verkligen var världens snällaste. Det var skönt att inte behöva bo på ett hostel och dela rum med massa andra personer. Nu hade vi egna rum, en pool och vi var ofta ensamma hemma i huset. Vi trivdes väldigt bra där!

Båda dagarna fick vi även låna deras ena bil för att kunna åka till stranden. Första dagen åkte vi till en strand som låg inne i en kanal, det var så skönt då det inte var några stora vågor. Det var även väldigt grund på vissa ställen så man kunde ligga i vattnet men samtidigt sola. Det var verkligen helt underbart eftersom jag har jätte svårt att ligga still och sola på land för jag jämt tycker det blir för varmt. Slutade såklart med att jag brände mig.

Andra dagen åkte vi till stan för att åka upp i Q1 tower. Byggnaden är 221 meter hög och har ett observationsdäck på 77 våningen med 360grader utsikt över Surfers Paradise. Rätt mäktig utsikt måste jag säga, vi åt även en god lunch där uppe. När vi kändes oss klara gick vi ner till stranden och la oss nedanför alla skyskrapor för att sola en liten stund innan solen gick ner bakom byggnaderna.

Dagen efter tog vi greyhound bussen till Brisebane för att sova där en natt, jag har inga bilder från staden då jag inte gjorde något speciellt där. Hade kunnat hoppa över Brisebane. Men sen tog vi bussen igen för att åka vidare till Noosa som blir i ett annat inlägg.

Byron Bay - Australien

2018-03-02 12:26
Från Minbackpackingresa


8 - 12 FEB

Från Sydney åkte vi nattbuss till Byron Bay och oj vad jag gillar Byron Bay.
Sydney kändes som vilken storstad som helst men Byron Bay var precis som jag hade föreställt mig att Australien skulle vara. En chill och avslappnad liten stad med massa mysiga butiker som säljer fina strandkläder, bikinisar och surfbrädor. Känns som att hela staden kretsade runt surfing. Var och varannan bil som vi såg hade en surfbräda på taket, eller så cyklade någon med en surfbräda i ena handen.
Jag förstår verkligen varför det är så många som blir förälskade i den här lilla staden.

Jag hade lätt kunnat vara i Byron Bay längre än fem dagar. Vi passade på att ta vår första surflektion här. Nog för att jag redan innan visste att det skulle bli en utmaning men jag trodde verkligen inte att det skulle vara så svårt som det var. Jag lyckades ställe mig upp på brädan ca. 6 gånger haha. Men jag pratade med två svenska killar som var med på lektionen som även hade surfat dagen innan och dem sa att det var mycket svårare vågor idag än dagen innan, så vi kan ju skylla på det ;) Trots att det var super svårt med många kallsupar och rivsår så var det verkligen jätteroligt. Vi hade även bokat in en till lektion dagen efter med samma företag men av någon anledning så hade dem flyttat lektionen och sen inte meddelat oss så vi missa den, men vi fick iallafall pengarna tillbaka.

En annan dag hade vi bokat in att paddla kajak för att förhoppningsvis se delfiner. Vi fick sätta på oss flytvästar och jättefina hjälmar haha, lite töntigt att behöva ha hjälm för att paddla kajak tyckte vi. Vi hade strålande sol och havet var superfint turkost.
Vi paddlade rätt länge utan att se något och vi började tro att vi inte skulle se några delfiner men efter ett tag så lyckades vi se tre delfiner som simmade rätt så nära våra kajaker. Dock så hann jag inte få med dem på bild. Men dem är verkligen så fina varelser!

Dem resterande dagarna spenderade vi på stranden som bara låg 5min promenad från vårat hostel. Vi bodde på Aquarius Backpackers där vi bodde i ett mixat 10 bed dorm. Tillskillnad från Sydney så var detta rum väldigt stort, det var två våningar med väldigt stora ytor och även egen toalett. Utanför rummet var en stor balkong med hängmattor, det fanns även en pool och bar som hörde till hostelt. Vi fick också gratis middag varje kväll, som faktiskt var väldigt god! Det var vi väldigt tacksamma för då maten här i Australien verkligen är jättedyr!

Sista dagen innan vi skulle ta bussen upp till Gold Coast gick jag och Ellinor upp tidigt för att hinna gå en timmes promenad till fyren. Den låg uppe på ett litet berg med havet nedanför. Verkligen så fint!

Jag åt också kabab för första gången på över två månader! Jag och Felicia åt där två gånger för det var så sjukt god kebab! Jag älskar ju verkligen kebab, äter nästan en gång i veckan hemma i Sverige haha inte bra!

Sydney - Australien

2018-02-24 11:24
Från Minbackpackingresa

2 - 5 FEB


Vi är framme i underbara Australien och har redan spenderat tre veckor i landet! Sjukt hur fort tiden går!

Förresten så har jag varit jätte dålig på att uppdatera bloggen, man kan tro att det ska vara bra internet här i Australien men det är verkligen SÄMST internet här! Har försökt ladda upp det här inlägget i snart två veckor! Dessutom är det faktiskt svårt att hitta tiden till att blogga, även fast det ibland känns som att man inte gör ett skit så har man ändå alltid fullt upp. Så konstigt haha.

Två veckor redan alltså, men vi började våran vistelse i Sydney som vi flög till från Vietnam. Vi spenderade fem nätter i staden vilket var rätt lagom.
Vi bodde på Mad Monkey Backpackers Hostel alla nätter, och på två månader som vi har backpackat så var det här vårat första hostel på resan. Det är ganska sjukt ändå, men i Asien är alla hotell så billiga så vi har varit rätt lata och tagit hotell. Fast hostel är så mycket mer socialt, i Sydney bodde vi i 8 dorm, fyra stycken våningssängar mot varje vägg i rummet och en yta på 2x2meter i mitten av rummet, väldigt trångt alltså! Sen är det gemensamma toaletter och duschar som man delar med alla som bor på hostlet. Det var rätt stor omställning från att bara bo i ett hotellrum vi tre till att dela det med massa andra. Men det är så mycket lättare att få kontakt med andra personer! Eftersom det är så dyrt här i Australien, ungefär lika dyrt som i Sverige så kommer vi bo på hostel hela vistelsen.

På våran första lediga heldag i Sydney gick vi till Happy Travel som är ett resebyrå för att boka Whitesundays, Fraser Island och Greyhound pass. Vi fick dit vid tolv på förmiddagen och kom inte därifrån förens nio på kvällen! Det slutade nämligen med att vi bokade allt som gick att boka haha. Vi bokade alla hostel för våra fem veckor i Australien, busspasset och alla aktiviteter som vi ska göra. Hela kalaset slutade på 18.000kr, och det är bara för mig! Så sjukt mycket pengar! Och för er som inte har en aning om vad vi fick för pengarna så låter det smäckert helt sinnessjukt haha!

Men lite kort vad som ingick i priset.
- Greyhound busspass (busspass som tar oss från Sydney upp till Carins)
- Whitesundays (3D/2N på en catamara där allt ingår)
- Fraser Island (3D/2N allt ingår)
- Hostel för 20 nätter
- Skydive
- Surflektioner
- Daugsutflykt barriärrevet

Och även lite annat smått ingick. Förhoppningsvis så är det inte så mycket mer än mat och alkohol som vi behöver köpa nu under resan. Dock är maten här väldigt dyr! Men vi kände oss väldigt nöjda med våran deal som vi fick till.

Dagen efter var det rätt dåligt väder så vi valde att åka till IKEA, så konstigt att se IKEA efter två månader på resande fot, trötta på Asien maten så valde vi självklart att äta köttbullar, alltså det var så jävla gott haha! Vi köpte även med oss lite svenskt lösgodis.

Tredje dagen i Sydney åkte vi till kända Bondi Beach som känns som ett måste när man är i Sydney. Bondi Beach som man såg på tv när man var liten. Så coolt att se stranden i verkligheten och se badvakterna åka runt i sina bilar på stranden och ropa ut i högtalarna.
Efter några timmar på stranden så gick vi även coast walk som var jätte fint.


Fjärde dagen i Sydney åkte vi till Opera House och Harbour bridge som var coolt att se! Efter det åkte vi till Manly Beach där vi låg i någon timme och sola, jag tyckte dock inte att det var något speciellt med den stranden utan hade hellre åkt till Bondi Beach istället.

Femte dagen hade vi bokat in en nattbuss som skulle ta oss från Sydney upp till Byron Bay, en 12h busstur. Eftersom den gick halv tolv på kvällen så åkte vi på en dagstur till Blue Mountian, som ni kan se på dem två sista bilderna! Utsikten var riktigt mäktig!

Från Sydney åkte vi sedan en nattbuss upp till staden Byron Bay, Sydney känns lite som vilken storstad som helst till skillnad mot underbara Byron Bay. Mer om det i nästa inlägg.Phu Quoc - Vietnam

2018-02-12 23:33
Från Minbackpackingresa

28JAN - 1FEB

Från Ho Chi Minh flög vi till ön Phu Quoc som ligger i södra Vietnam, ön ligger faktiskt väldigt nära ön Koh Rong i Kambodja. Eftersom Vietnam är ett väldigt avlångt land och vi bara hade 15 dagar att ta oss från norra Vietnam till södra så valde vi att flyga mellan alla ställen. Det är dock inte det billigaste alternativet, sammanlagt la vi ca. 2300kr på fem stycken inrikesflyg.

I Phu Quoc spenderade vi fyra nätter. Vi såg fram emot att spendera några dagar på stranden med sol efter mer än en månad utan strandhäng och solning. En hel månad! Det är sjukt lång tid om man tänker på att det ändå är en månad i Asien.
Därför valde vi att första dagen åka till Bai Sao Beach som vi hade hört skulle vara den finaste stranden på ön. Vi hade tyvärr otur med vädret och det öste ner när vi kom ut ur taxin till stranden, det slutade regna efter ett tag men det var molnigt resten av dagen. Stranden var rätt fin, men jag tycker att både Kambodjas och Thailands stränder slår den här stranden som enligt många ska vara den finaste i Vietnam.
På kvällen åt vi på en indisk resturang och vi alla tre älskade maten, så gott!


Andra tagen valde vi att hyra en varsin moped alla tre, 50kr för en hel dag. Vi åkte sen ner till Bai Sao Beach igen. Det var verkligen så härligt att åka moped! Sån frihetskänsla!
Trafiken var väldigt lugn och det var jättefina vägar. Så det var lätt att köra, det tog ungefär en timme för oss från hotellet till stranden då det ändå är en bit att köra.
Vi spenderade ytterligare en dag på stranden och den här dagen bjöds det på sol. Så härligt!

Tredje dagen började vi med att äta på ett svenskt café som heter The Ambassy, där åt vi en super god köttbullsmacka och smoothie!
Eftersom vi alla tyckte det var så roligt att åka moppe valde vi att hyra moped idag igen för att göra en utflykt till Starfish Beach som skulle ligga ungefär 2h bort. Efter att vi åkt ungefär en halvtimme så öppnar himlen sig och det vräker ner, vi väljer att fortsätta ändå men vi blir verkligen helt dyngsura! Efter några felkörningar och antal stopp för att kolla kartan så kom vi fram till Starfish Beach, sista 25min av vägen bestod av en lerväg som inte var så rolig att köra på. Väl framme på Starfish Beach så fick vi betalt för den långa resan. Stranden levde upp till sitt namn och vi såg fler jättefina sjöstjärnor, verkligen så coolt att se! Dock var själva stranden inte så fin.
Åh kolla förresten sötaste hunden som vi träffade på vid stranden, så söööt! Sista kvällen i Vietnam valde vi att äta ytterligare en gång på Indiska restaurangen, fy skäms på oss som äter indisk mat när vi är i Vietnam haha! Men faktum är att ingen av oss blev särskilt förälskad i maten i Vietnam, vi hade rätt stora förhoppningar på maten men den levde inte upp till förväntningarna. Jag åt dem godaste vårrullarna jag ätit i Vietnam och även jättegod currygryta men annars var det inget speciellt. Men jag är verkligen inte rätt person att yttra mig om mat för jag kan erkänna att jag är dålig på att testa på nya maträtter.

Dagen efter var det dags att flyga tillbaka till Ho Chi Minh och därifrån ta flyget till AUSTRALIEN!
Australien har alltid varit ”medelpunkten” i resan, den bryter av från alla Asien länder och så är det ungefär i mitten av tiden av resan. Det ska verkligen bli så spännande!

Hoi An och Ho Chi Minh

2018-02-06 11:30
Från Minbackpackingresa

23 - 26 JAN

Hoi An har blivit min favoritstad i Asien!
Det är en mysig gammal stad med gränder fulla av mysiga caféer, skräddare och en massa lyktor överallt!Hoi An kallas även för ”lyktornas stad”, och ja ni kan se på bilderna, det såg ut såhär överallt i staden. Det var verkligen hur mysigt som helst!
Hoi An är också känd för alla skräddare som finns. Det finns över 2000st skräddarbutiker i staden. Förstå vad många!

Alla vi tre sydde upp varsina plagg hos en skräddare. Det var så roligt att få välja allt från grunden, vilken modell, vilket tyg och få det uppsydd efter sina mått. Jag sydda upp två bikinisar, en klänning och en kjol. Men det var så svårt för jag hade velat sy upp en hel garderob!
Men min väska är verkligen proppfull just nu! Den väger 15kg exakt! Och när vi flyger så har vi alltid 15kg som maxvikt. Numera blir det ett nytt plagg in, ett plagg ut. Sjukt att Ellinors väska bara väger 10kg, vi skratta rätt bra när vi såg skillnaden på våra backpackers ryggsäckar.

Vi spenderade tre nätter i Hoi An, men det är lätt en stad som jag kan tänka mig åka tillbaka till i framtiden!

26 - 28 JAN

Från Hoi An tog vi ytterligare ett flyg till Ho Chi Minh där vi spendera två nätter. En dag tog vi en dagsutflykt till Makong delta, där hade vi vår privata guide som var så snäll och söt! Det var verkligen jätte mysigt att åka båt på floden! 

Annars så hittade vi en resturang som låg nära vårat hotell heter Asia Kitchen, jag åt där alla tre dagar! Så bra var det!  Dem hade godaste curry grytan jag ätit! Dessutom hade dem billiga drinkar, en god Mojito kostade bara 13kr, så sjukt! Vi satt där båda kvällarna innan vi sedan gick ut till någon bar och tog ytterligare någon drink. Ho Chi Minh är en ganska hektisk stad med mycket trafik men den är fortfarande bättre än huvudstaden Hanoi. 

Oslagbar utsikt över Halong Bay - Vietnam

2018-02-02 12:55
Från Minbackpackingresa21-22 JAN
Hur magiska är inte dessa bilder? Jag bara älskar det här stället! Så underbar utsikt över Halong Bay!

Halong Bay är för övrigt Vietnams skärgård som är uppsatt på UNESCO:s världsarvslista. Det är närmare 2000 kalkstensklippor som huller om buller reser sig upp ur det smaragdgröna havet.

Den här helt oslagbara utsikten får man genom att klättra 30min uppför Bai Tho Mountain som ligger mitt i staden Halong.
Vi klättrade upp på eftermiddagen och kom perfekt upp till solnedgången. Det bästa var att vi var helt själva på toppen av berget förutom en annan kille från Tyskland som jag sen också träffade dagen efter för att se soluppgången från berget.

Att vi kunde vara helt själva där och njuta av den fina utsikten utan att behöva trängas med massa andra turister beror nog först och främst på att det är rätt svårt att hitta stigen som leder till berget. För att ta sig dit så måste du hitta en gränd som ligger mellan två affärer mitt i Halong, det finns ingen skylt alls som visar att det är rätt. Sedan går man uppför en trappa och går mellan hus där lokalbefolkningen bor, man går på någons privata bakgård och kommer sedan till en låst grind. Där måste du betala ungefär 8kr till någon person som har nyckeln till grinden. Därefter väntar ytterligare en grind men som ingen har någon nyckel till, så den måste du klättra över. Sedan väntar en brant klättring på 30min.
Jag hade googlat i förväg och visste därför om att den här vägen fanns.

Det var en tuff klättring, svetten rann men det var så värt när vi kom till toppen och fick se utsikten över Halong Bay!
På toppen träffade vi en kille från Tyskland som precis som jag älskar att ta bilder. Det slutade som sagt med att han och jag bestämde oss för att ställa klockan på 05.00 dagen efter för att klättra uppför berget och se solnedgången. Dock hade vi otur med vädret så det blev ingen riktig soluppgång tack vare alla moln. Men efter ett tag sprack det upp och solen titta fram.

Är ni i norra Vietnam så är det här ett måste! Helt fantastisk utsikt!
I Halong skulle vi egentligen bo på hotellet City Bay Hotel men när vi ska checka in på hotellet så blev vi uppgraderade till deras systerhotell City Bay Palace! Och kolla entrén! Guld dörrar! Hela hotellet var verkligen så fint, vi betala bara 126kr natt/pers.

Efter Halong tog vi en minivan tillbaka till Hanoi för att sedan ta flyget till Hoi An.

Hanoi - Vietnam

2018-01-31 03:22
Från Minbackpackingresa

Jag är så glad, för vi är numera TRE stycken som reser tillsammans. Felicia min kompis hemma från Mora ska nu göra oss sällskap resten av resan!

Den 19 Jan flög jag och Ellinor från Laos till huvudstaden i Vietnam för att möta upp Felicia på flygplatsen! Verkligen så roligt att ha henne här, att få dela alla dessa minnen med både henne och Ellinor kan inte bli bättre!

Vi spenderade bara en natt i Hanoi, vi strosade runt på gatorna i gamla stan men blev inte så förtjusta i huvudstaden. Dock var det så mysigt att dem gick runt och sålde massa frukt på sina cyklar, väldigt charmigt! Älskar bilderna!

Dagen efter åkte vi sedan vidare till Halong. En stad son ligger i norra Vietnam precis vid kusten. Vi valde att lyxa till det med deras såkallad ”limousin”, vilket i själva verket är en väldigt lyxig minibuss. Det var så värt dem extra kronorna vi betala, det var helt klart den skönaste bussresan vi haft på våra två månader.
Den värsta bussresan hade jag och Ellinor mellan Vang Vieng och Vientiane i Laos, en minibuss med jättesmå säten, jag och Ellinor fick sitta längst bak i bussen tillsammans med två andra killar, vi satt alltså fyra personer bredvid varandra, det var så sjukt trångt! Det var verkligen precis så att vi alla fick plats. Det roliga var att dem trängde in 18 personer i minibussen som egentligen bara hade 15 platser, haha.

Från Halong åkte vi en på tvådagars kryssning genom Halong Bay som jag nu i efterhand faktiskt hade kunnat skippa. Kan dock ha påverkat att vi inte hade sån tur med vädret, det var rätt så kallt och väldigt disigt ute. Hela kryssningen kändes också väldigt stressigt, tider som vi fick lov att passa hela tiden, det var även alldeles för många turister på alla platser som vi besökte. Jag drog även på mig en förkylning i Hanoi, jag skippade kajakturen som ingick i kryssningen men när Felicia och Ellinor kom tillbaka så sa dem att det var tur att jag inte följde med, jag hade inte missat något. Tyvärr tyckte jag inte att kryssningen var värt pengarna!
Däremot gick vi upp på ett berg i Halong och fick se världens finaste utsikt. Så sjukt! Men det får bli ett eget inlägg.

Två månaders resande - Mina 5 favoriter

2018-01-27 15:23
Från Minbackpackingresa

Kuang Si Waterfall - Laos

Halong Bay - Vietnam

Long Beach - Kambodja

Hoi An - Vietnam

Gibbons Experience - Laos


Idag har jag vart på resande fot i 2 månader! Helt sjukt vad tiden går fort!

På två månader har jag hunnit besöka 5 länder, åkt 9 olika flyg, druckit läsk varje dag, varit förkyld två gånger, ätit för många chipspåsar, gråtit och skrattat och besökt så många underbara platser.

Mina absoluta favoritplatser under dem här två månaderna i Thailand, Malaysia, Kambodja, Laos och Vietnam utan rangordning är:

Kuang Si Falls - Finaste platsen som jag har besökt, ett magiskt vattenfall som ligger i Laos. Det ser nästan konstgjort ut för det är så fint! 

Halong Bay - Utsikten på det högsta berget i Halong Bay i Vietnam var helt klart den finaste utsikten jag någonsin sett! (Ett inlägg om det kommer snart)

Long Beach - Finaste stranden som är 7km lång, sand vit som snö och turkost vatten. Stranden ligger på ön Koh Rong i Kambodja.

Hoi An - En super mysig stad i Vietnam som har lyktor överallt och små skräddaraffärer i varje hörn.

Gibbons Experience - Att bo i världens högsta trädhus och åka zipline genom Laos djungel är något av det häftigaste jag gjort!

Vet ni vad det bästa är?

Jag har tre månader kvar på min resa!

Vang Vieng, Laos

2018-01-23 18:05
Från Minbackpackingresa

16 - 19 JAN

Från Luang Prabang åkte vi minibuss i 6h för att komma till Vang Vieng. Själva bussresan i sig var en upplevelse, vi åkte högt uppe i bergen på kringelikrok vägar i nästan 5h, det var så fina vyer och vi såg även solen gå ner bakom bergen när vi satt i bussen. Riktigt mysigt!

Vi kom fram sent på kvällen den dagen och efter det hade vi två hela dagar att spendera i Vang Vieng.

Första dagen hyrde jag och Ellinor en varsin cykel för ca.20kr och cyklade till en lagoon som låg lite utanför staden, det var så härligt att cykla runt bland den fina naturen. Vi träffade även på ett finskt par som vi hade träffat tidigare i Houayxay. Vi satte oss med dem på gräsmattan bredvid lagoonen och tog varsin öl och njöt av det fina vädret som det bjöds på. Första dagen på länge som det var tillräckligt varmt ute för att sitta i bikini och sola.

Andra dagen gjorde vi TUBING! Det var verkligen så roligt!

För er som inte vet vad det är så åker man som en stor badring nerför floden och stannar på olika barer som ligger längst efter floden. Det var så härligt!

Redan kl 11.30 på förmiddagen hoppade vi på en tuktuk med massa annat härligt folk för att ta oss längre upp till floden där vi blev avsläppta.
Vi satte oss i våra stora badringar och flöt med strömmen ner på floden. Det var så härligt väder, och naturen runtomkring var magisk med dem höga bergen som står på rad bredvid floden.
Alldeles för tidigt så kom den första baren på ena sidan av floden, jag hade kunnat ligga på min badring och njutit mycket längre.
På första baren köpte vi några öl och spelade beerpong med två härliga killar från USA. Det slutade med att vi hängde med Cody och Kevin som dem heter hela tubingen och även kvällen. När vi kände oss klara på första baren satte vi oss i våra badringar igen och flöt ner till andra baren. Där hoppa vi från en avsatts några meter ner i vattnet tillsammans, spelade beerpong och chillade. Så härligt verkligen! Vi flöt ner med floden och besökte ytterligare en bar och sen när vi åkte ner till den fjärde baren så gick solen ner och det blev för kallt för att fortsätta så vi blev upphämtade av tuktuk och blev skjutsade till stan. Hela den här upplevelsen var så fantastisk! Vi träffade massa härligt folk, blev fulla och hade bara jävligt roligt!
Om ni åker till Laos och Vang Vieng någon gång så borde ni göra det här!

Efter tubingen så gick vi hem och duschade och sen mötte vi upp Cody och Kevin för middag och sen hängde vi på en mysig bar resten av kvällen!

Dagen efter tog vi minibuss igen till huvudstaden för att sedan flyga därifrån till Vietnam! 

Laos är verkligen ett land som har överraskat, jag gillar verkligen Laos! Skulle lätt rekommendera landet. 

Gibbons experience var häftigaste någonsin, Kuang Si Waterfall var det finaste någonsin, Tübingen var jätte rolig och sen bara i allmänhet har Laos så fin natur och miljö. Även jätte trevligt folk, god mat och mysiga städer. 

Kuang Si Waterfall - Oslagbart vackert

2018-01-20 18:50
Från Minbackpackingresa


14-15 JAN

Kuang Si Waterfall måste verkligen tillhöra ett av världens finaste vattenfall! Det är verkligen det vackraste jag sett!

Vattenfallet var en av anledningarna till att jag ville besöka just Laos! Trots att jag hade höga förväntningar så överträffades dem rejält! Det var så mycket finare i verkligheten än alla bilder som jag hade sett tidigare!

Vattnet är så sjukt blått! Det har bildats som små pooler som man kan bada i. Allt känns nästan konstgjort ut för att det är så fint! Det är helt sjukt att naturen har kunnat skapa sån magi!

Vi besökte vattenfallet två dagar när vi var i Luang Prabang för vi kändes oss inte klara efter första dagen. Så glad att vi gjorde det! Andra dagen tog vi även ett dopp i det klarblå vattnet, men det var minst sagt sjukt kallt!! Väldigt uppfriskande iallafall.


Luang Prabang, Laos

2018-01-16 17:50
Från Minbackpackingresa


13 - 16 JAN

Efter att spenderat tre nätter i Luang Prabang så fortsätter Laos att överraska positivt!

Luang Prabang är en super mysig stad, där man stundtals inte tror att man befinner sig i Asien då staden är väldigt fransk inspirerad.

Mitt i staden finns ett litet berg som heter Mount Phou Si, vi gick dit första kvällen för att se solnedgången, och oj vilken fin solnedgång det var!
Som utsikt hade vi staden nedanför oss med alla lampor som lyste upp i mörkret, floden som kringla sig runt staden och fantastiska berg runt omkring!

På kvällarna stängde dem av den största gatan i och satte upp en stor nattmarknad som var jättemysig! Den hade så mycket mer att erbjuda än Thailands och Kambodjas marknader.
Jag köpte några målningar och lite annat smått. Så jobbigt att man har en ryggsäck som redan är propp full, jag vill bara köpa massa saker!!

Både andra och tredje dagen besökte vi Kuang Si Fall, som är ett super fint vattenfall. Den förtjänar ett eget inlägg!

Just nu sitter jag i en minibuss från Luang Prabang påväg till Vang Vieng, vi kommer vara där tills den 19 jan för att sedan åka vidare till Vietnam!

Slowboat längs Mekongfloden

2018-01-14 19:00
Från Minbackpackingresa


12 - 13 JAN

För att ta oss från Houayxay som Gibbons experience utgick från till Luang Prabang valde vi att ta en tvådagars slowboat längs Mekongfloden.

Första dagen åkte vi i 6h längs floden på båten. Vi har för övrigt blivit riktigt bortskämda med riktigt varmt väder hela våran resa, dock skulle det ändras nu. Det var ungefär 10-12 grader ute och inte en ljusstrimma med sol syntes till på hela dagen. Att sen sitta stilla i en båt som är helt öppen gjorde inte det bättre, det blåste så kallt. Vi hade våra varmaste kläder som vi hade med oss, alltså inget alls nästan, kändes som vi skulle frysa ihjäl haha. Det var svårt att njuta av den fina utsikten längs floden eftersom det var så kallt.

Andra dagen spenderade vi 8h på båten, det var också väldigt kall men det var sol hela dagen och vilken stor skillnad det blev! Nu kunde man äntligen njuta av den fina naturen och mäktiga floden!

Då och då stannade vi och släppte av och på lokalbefolkningen, så mysigt! Vid ett av stoppen kom massa små barn från byn och sålde armband som dem hade gjort själva, köpte ett armband som kosta 5 kr, så söta!

Nu är vi framme i Luang Prabang och staden har verkligen överraskat mig!

The Gibbons Experience - Laos

2018-01-13 16:49
Från Minbackpackingresa


9 JAN - 11 JAN

SÅ HÄFTIGT!!

Jag har sovit två nätter i världens högsta trädhus och åkt massa zipline genom Laos djungel.

Men det är omöjligt att med bilder och text beskriva hur fantastisk denna upplevelse är! Ni får åka till Laos och göra det själva, ni kommer inte ångra er, för det är helt klart bland det bästa jag gjort i mitt liv! 

Vi bokade Gibbons experience för lite mer än sex veckor sedan då det snabbt blir fullbokat. Det finns tre olika tours man kan välja på att göra. Express, Classic och Waterfall vi valde att göra Classic tour och är nöjda med valet.

Vi var en grupp på 22 personer som skulle göra Classic tours, det finns fyra olika trädhus som är för Classic och totalt finns det åtta olika trädhus utspridda i skogen.Vi hamnade i en grupp på sju personer, det var jag, Ellinor, en tysk kille, ett par från Holland och ytterligare två tjejer från Holland. Vi fick sova i trädhus nummer 1.

Innan vi fick åka våran första zipline så väntade en 1.5h tuff vandring uppför bergen. Vi gick på små smala stigar som var jätte branta och super leriga! Jag hade bara mina Nike skor och Ellinor hade liknande skor, medans dem andra 20 personerna hade riktiga vandringsskor. Haha jävlar vad jag gled runt, helt sjukt! Som tur var så fick vi varsin pinne som vi kunde använda som vandringsstav, utan den hade jag säkert ramlat minst 15 gånger nu lyckades jag bara ramla en gång haha.

Efter den tuffa vandringen som var mycket svårare än vad jag hade kunnat föreställa mig så var det äntligen dags för våran första zipline. Den tuffa vandringen lönade sig äntligen!

Och vilken känsla det var, att susa förbi trädtopparna och se världens finaste utsikt över Laos djungel! Det var helt magiskt!

Sammanlagt båda dagarna så åkte vi säkert runt 20 st olika zipline. Där den längsta var 500m lång! Men alla andra kablar var inte så mycket kortare.

Trädhuset som vi bodde i hade fyra olika våningar med ett badrum med utsikt över skogen, ett litet kokvrå och tre våningar med madrasser på golvet för att sova på.

Det är helt sjukt att dem har kunnat bygga dessa trädhus, dem har fraktat varenda liten pinal med zipline genom skogen. Det tog över ett år att bygga det trädhus som vi bodde i.

Den högsta trädhuset är 40m över marken, det är den ni kan se på mina bilder. Utsikten från alla trädhus var helt fantastiska!

Kan helt klart rekommendera denna upplevelse!Bangkok

2018-01-07 09:57
Från Minbackpackingresa


BANGKOK 4-7 JAN

I skrivande stund sitter jag på Bangkoks flygplats och väntar på flyget som ska ta oss till Chiang Rai som ligger i Thailand, nära gränsen till Laos. Där ska vi sova en natt innan vi sen ska ta oss över gränsen till Laos.

Vi flög från Siem Reap till Bangkok och kolla på första bilden vilken utsikt det bjöds på! Helt sjukt hur stort Bangkok är! Och så vackert att se hela staden upplyst på natten!

Vi spenderade två hela dagar i Bangkok. Första dagen besökte vi Grand Palace, som är det största templet i Bangkok. Och j*vlar vad fint det var! Helt sjukt!
Ni som känner mig vet att jag älskar guld, det finns inte en enda liten pinal i mitt hem som är silver förutom mina bestick (har även guldbestick haha). Och hela den här platsen bestod av superfina tempel i utsmyckade i guld! Jag var helt extas när jag gick omkring där inne. Solen gassade och det var jätte varmt men jag brydde mig inte, kändes som jag var i himmelen haha.

Jag tror faktiskt att Grand Palace är höjdpunkten hittills på min resa.

Vi hann även med att gå till shopping gallerian MBK Center som är en av dem mest kända galleriorna i Bangkok. Vi blev tyvärr besvikna av utbudet då det knappt var några ”riktiga” affärer utan mer små affärer där dem sålde massa kopior av allt. Alltså liknande allt annat som vi redan sett i alla stånd här i Thailand. Jag hittade inget alls att shoppa.

Andra dagen besökte vi ytterligare ett templet, Wat Pho. Men jämfört med Grand Palace så var det inte så speciellt. Grand Palace var mycket finare enligt mig.
Vi hann även med lite shopping den här dagen. Nu besökte vi Siam Paragon där jag lyckades hitta lite små saker att köpa som sen mamma och pappa fick ta med sig hem.

Tredje dagen i Bangkok är idag alltså. Mamma och pappa åkte till flygplatsen tidigt imorse för att åka hem till Sverige. Dem fick vara med på två händelserika veckor och hann även besöka två länder. Det känns faktiskt lite tomt nu när dem har åkt och jag kommer sakna dem.
Men jag kommer ha super roligt med Ellinor och ändå lite skönt att resa själva ;).

Imorgon är sista dagen vi är i Thailand för sen åker vi vidare till Laos. Vi kommer börja våran vistelse i Laos med att bo i världens högsta träkojor. Får bli ett inlägg om det sen.

Skönt att äntligen vara ikapp med bloggen och kunna skriva i nutid. Men det är svårt att kunna uppdatera jämt då internet inte alltid är så bra, och tiden inte alltid räcker till.

Kram på er!