RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-24 17:23:48

Sofi Selkäinaho

sofiselkainaho blogg på Nouw

SALLAD & VARDAGSLYX

2019-02-05 21:03
Från sofiselkainaho

Salladsbestick från BY ON design & fat från Mateus

Hörrni hörrni hörrni <3
Vilken fantastisk middag vi precis avnjutit. Jag lagade en grönkålssallad med pesto och sötpotatis. Receptet på salladen hittade jag hos Molly Rustas. Tillsatte färska tomater, färsk basilika och färska hallon som topping utöver hennes ingredienser. Vi behövde lite protein också, så min kyckling i ugn passade perfekt till. Självklart ska ni få veta hur jag gör den, den går aldrig att misslyckas med. Sätt ugnen på 175 grader, stek kycklingen så den får färg på båda sidorna, krydda, in i cirka 15-18 minuter och kycklingen blir alldeles perfekt - saftig och genomstekt. Byt ut kycklingen mot halloumi så har du en vegetarisk rätt som får smaklökarna att dansa i munnen :-)

Var i skolan mellan 9-12 idag. Hade redovisning och sista repetionen tillsammans med vår lärare, på fredag har vi tenta. Köpte med mig sushi som lunch och så kollade jag två avsnitt av Suits innan jag somnade i soffan. Två koppar kaffe senare och jag fick lite plugg gjort också. Kanoners ju.

Nu väntar en lång dusch, färga brynen och dricka en stor kopp te i soffan bredvid Anton som är i Göteborg igen, vardagslyx <3 tror vi ska kolla på Superstars. 

Godmorgon från...

2019-01-25 08:28
Från sofiselkainaho

tåget som ska ta mig upp till Västerås. Klockan ringde tio över sex, helt slut. Somnade sent igår, scrollade igenom telefonen efter inredningsinspiration alldeles för länge. Borde sätta något stopp, där jag stänger ner allt och slutar scrolla. Det är inte hälsosamt, befogat eller icke, så är det lätt att falla ur, missa att vara här och nu. Tappar fokus och så har helt plötsligt en timme gått åt vadå? Ingenting egentligen. Bara bilder som speglar någon slags perfekt verklighet. Men det är ju just det, det är ju bara en bild. Det som finns på sidan om dessa bilder, det visas ju sällan utåt. Tur att jag vet bättre, att detta inte är verklighet. Men det är läskigt hur vi människor lätt kan påverkas och påverka andra. Tänk på det nästa gång, om du har den möjligheten, påverka med något positivt.

Igår var jag på ett möte gällande en LIA-praktikplats som jag ansökt. Över fyrtio inkommande ansökningar och endast fyra utvalda till intervju så var jag en utav dom, hur stolt? Jag är supernöjd och gick därifrån med en bra magkänsla. Skulle få besked i början av nästa vecka.

Hur som helst, fick precis ett sms från SJ om att det är ett tillfälligt stopp längs vägen så troligtvis kommer det bli förseningar. Blir någon förvånade när det gäller SJ? Inte jag, haha. Forsätter dricka mitt kaffe och njuter av en ledig dag. Har 4 timmar här på tåget som jag tänkte ägna åt plugg och nått avsnitt av Suits. Följde denna serie slaviskt för några år sedan men saker förändrades och jag missade flera säsonger som jag nu då tar igen. Planerna för dagen är äta någon god lunch med min lillasyster, hinna med ett träningspass, kolla lite i butiker och ikväll kommer familjen och vi ska äta middag tillsammans <3 Detta är exakt vad jag behöver efter en mindre bra vecka.

Hann som hastigast pussa på Anton igår när jag körde honom till träningen, vi hann ses i mindre än 24h och troligtvis ses vi på söndag igen. Fyra dagar ifrån varandra, det gör lika ont i hjärtat varje gång. Tur att jag honom, han som är så klok.

Ha en bra fredag kära ni <3

KONDITORI BROGYLLEN

2019-01-11 09:45
Från sofiselkainaho

Godmorgon på er! <3

Jag sitter på Café Brogyllen just nu - så mysigt ställe. Har ni vägarna förbi här så är det absolut värt ett besök för deras lilla frukostmeny. Hade redan ätit frukost hemma så idag blev det bara en grön smoothie och kanna te. Skulle egentligen åkt till skolan idag men missade första vagnen och jag orkade inte stressa till föreläsningen som började kl 09. Så satt mig här istället, tänkte plöja igenom föreläsningen härifrån innan jag tar helg. Sitter här fram till lunch sen måste jag gå och köpa ett par nya skinnhandskar för jag glömde/tappade såklart mina på spårvagnen i morse - åh så tråkig och onödig utgift.

Vi har spelledigt i helgen, nästa match är på måndag borta mot Warberg. Så skönt med 3 dagars ledighet, dock kommer jag behöva sitta o plugga en hel del då jag har företagsekonomi-tenta på fredag den 18/1. Det är en hel del räkneövningar gällande budgetering, bokföring m.m. som jag måste öva och repetera, mycket siffror o hålla koll på.

Ha en fin fredag :-) 

ONSDAG & NY KURS

2019-01-09 17:02
Från sofiselkainaho

Hej. Hur mår ni?

Onsdag idag och två dagar kvar till ledig helg. YES, så skönt! Idag var jag i skolan, första för detta året. Vi började en ny kurs - logistik. Kursledaren gick igenom 53 slides från en powerpoint och så fick vi påbörja ett grupparbete. Det är inte riktigt min grej o sitta o lyssna på massa information, jag gillar mer när jag får arbeta praktiskt på egen hand eller i grupp. Gissa om jag är trött i huvudet nu? Är fullproppad med information och nya termer. Åkte hem direkt efter föreläsningen o påbörjade min del av grupparbetet hemma. Hann slänga ihop en plåt med kärleksmums också, som jag ska smaka på efter träningen. Mums!

Fick hem paket med nya sminkborstar i idag. ÄNTLIGEN! Det var dags att rensa ur och förnya. Ni vill inte ens veta hur länge jag haft min puderborste. Ni hittar borstarna HÄR och HÄR, passa på ni också, då båda är på rea :-)

Bör dricka upp mitt kaffe och lägga på ett kol. Packa, byta om och fixa mellis, sen åka iväg på innebandyträning.
Samling om 30 minuter, heja mig!

PERSONLIGT & MITT TJUGOHUNDRANITTON

2019-01-07 16:00
Från sofiselkainaho

Det här ska bli min fristad. Min källa där jag får skriva, sätta ord på känslor, bota min ångest och inspirera. Jag lider av ångest, egentligen vet jag inte ens vad som ligger till grund för den. Men den finns där. Och oftast kommer den när jag är stressad, är ensam och mina tankar snurrar runt. Ibland kan jag stoppa det, ibland går det inte alls. Tjugohundranitton är starten på något stort. I vårat liv där vi lever lite efter vart bollen rullar, den är rund och allt kan hända. Kontrakt som styr ens liv. För oss passar det, för andra inte. Vi är kvar där vi är nu i ett år till. Sen då? Det får framtiden utvisa.

Tjugohundranitton är på något vis ett startskott på något fantastiskt. Vad som ligger till grund för det eller vad det egentligen är som kommer ske, det vet jag inte ännu. Det är något min magkänsla säger och den brukar för det mesta stämma. Jag ska ta tag i mitt välmående. En livscoach eller psykolog. Prata ut och sätta färg på mina känslor. Häftigt att få råda bot på problem som ofta kan förstöra en hel dag, ibland två. Kunna förstå och acceptera. Jag ska bli min absolut bästa jag. Sofi 2.0. Häftigt att få titta tillbaka på detta sen. Jag ska avsluta relationer som redan för flera år sedan borde har tagit slut. Dessa som endast tar energi ifrån mig, som inte ger mig något. Jag ska hålla ännu hårdare i de relationer som verkligen ger mig något, de som ger mig allt. Dessa relationer är unika.

Jag ska ge så mycket kärlek och glädje som jag bara kan i min och Antons relation. Det vi har är allt och denna människa är min trygga pelare som jag för alltid vill kunna luta mig emot. Vilket jäkla roligt år vi har framför oss! Han är tillbaka i finrummet och jag ska heja på från läktaren, min stjärna. Vilket fotbollsår som väntar. Mest ser jag fram emot sommaren. Allt är så mycket lättare då. Känns det som i alla fall. Kanske för att man lätt glömmer bort och gärna skjuter fram allt de tråkiga lagomt tills mörket och kylan smyger fram igen. Men svensk sommar är ju ändå svensk sommar, det är alltid något fantastiskt över det.

Något jag också velat lägga i en högre växel kring är min träning. Där har jag hittat ett roligt upplägg som passar bra in i vardagen och redo för köra ännu hårdare för att få ännu bättre resultat. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag har lärt mig så mycket om hur kosten hänger ihop med vår kropp, under detta året. Är i mitt livs form och jag vet att det går utveckla ännu mer. Inte till någon överdrift, jag har aldrig trott på dieter eller utesluta dittan eller dattan. Lite av varje, 60/40 ungefär. Försöka hålla sig så gott det går till en dag på helgen där man får äta "onyttigt" men om kroppen skriker efter det i veckan sätter jag inte stopp. Jag brukar säga att när vi tränar eller motionerar så ger det på något vis oss utrymme och möjligheten till att få äta just sånt som är "av det goda". Då har vi absolut gjort oss förtjänta utav det. Det behöver inte vara svårare än så. Efter svett kommer sött ;)

Glöm heller inte att nyårslöften inte får vara sånt som tar bort det roliga i livet. Försök göra det till en del av din livsstil istället. För mig är träningen en del av mitt liv. Den är viktigt för att jag ska orka med mina vardagliga sysslor, jag får endorfiner, träning gör mig glad, jag har lättare för att ta in information och framförallt är jag piggare. 

Tänkt på det när du sätter upp dina mål för året. Vad vill du uppnå? Hur ska dessa mål hjälpa dig och med vad?

Här är några utav mina mål under året:
- Spara undan minst 20.000 kronor (då med en CSN-budget)
- Yoga/meditera mera
- Ta grönt kort i golf
- Resa mera och till minst 1 nytt ställe
- Gör i ordning lägenheten i Falkenberg
- Umgås mer med familj & vänner
- Lägga i en högre växel med träningen