RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-10 23:23:01

HILDANILSSON

byhildanilsson blogg på Nouw

HUR sätter man ett hållbart nyårslöfte?

2018-12-30 22:38
Från byhildanilsson

Idag har jag verkligen inte gjort något mer produktivt alls än att vakna - äta - sova. Men dessa dagar är dom dagar som läker allt jag sårat under året på mig själv, så dom behövs definitivt. Något jag faktiskt har gjort är att skrivit och planerat i min kalender inför kommande år. Satt upp mål och utmaningar för mig själv. Är verkligen taggad på 2019.

Vad jag tänk på länge är hur mycket vi gör för andras skull. Vare sig vi tänker på det eller inte så bedömer vi ofta våra egna handlingar efter hur andra tycker att vi utför dom. Säg att du utför en handling extremt bra. Jämfört med någon annan så kanske din prestation inte var lika bra som du ansåg innan. Därför måste vi ibland bromsa innan vi jämför, innan du jämför så fundera i vilket syfte. Stärker det dig? Får det dig framåt genom en skuldkänsla eller genom positiv motivation? Det är en skillnad. För ditt resultat är det enda viktiga för dig. Vad grannen fick för betyg, eller vart din kompis pluggar eller ska flytta kommer inte vara det som får dig att lyckas. Det som kommer få dig att lyckas är när du ser dina egna steg som det som spelar roll. Det är dina handlingar som är viktiga, sen kommer kanske folk jobba för dig och självklart blir deras del viktig för dig då, men tills dess, fokus på DIG. Du kommer dit också.

Det är vad som går mest i mitt huvud för tillfället. Att se till att göra de små förändringarna, för det är just dom små förändringarna i våra liv som vi gör vanor av. Sanningen är att vi ofta kan ändra våra dagliga rutiner, men det är även lätt att vi struntar i det. Problemet är just att de saker som kommer skapa förändring i längden ofta inte verkar spela så stor roll i nuet. Tänk då om vi ändrar våra vardagliga vanor bara lite, men till något mer produktivt. Då ändras vårat muskelminne och vi kommer succesivt stegvis att varje dag närma oss våra mål. Vare sig det är att du bestämmer dig för att skapa aktier, eller bestämmer dig för att plugga lite varje kväll, så blir det en vana som du kommer att upprepa. Ibland måste man våga lägga vikten vid dom saker som inte får något omedelbart resultat. Det är alla de små saker, saker som andra inte ser, saker som ingen kommer applådera åt dig för eller ens ge beröm för, det är dom sakerna som kan förändra hela ditt liv. Hur coolt är inte det?

Så vad jag nu faktiskt säger är att våga må bättre, våga se över din vardag och våga utmana dina rutiner. Alla de rutiner jag så väl har grottat in och fäst mig vid slängs åt helskotta när jag är inlagd men jag ska lägga in nya vanor, lyckliga vanor som kommer ge mig något.

Vi människor är så coola egentligen - tänk hur mycket vi kan göra. Kram.

Ibland är det som gör ondast att göra det som måste göras, tack 2018.

2018-12-29 19:27
Från byhildanilsson

Jag ska äntligen sätta mig och börja skriva inför det nya året. Egentligen är jag inte alls mycket för självaste nyår då jag på något sätt inte riktigt tror på nyårslöften. Det kanske kan vara bra för vissa men just den fokus som hamnar kring dieter och träningsstarter får mig dels lite haft galen (hey, skulle dom fungera skulle du inte fundera på vilken ny diet du ska prova iår..) men även jag är en person som ser varje chans till förbättring som en ja, chans till förbättring. Så.. vad är då mina nyårslöften? Jag, precis som många andra, finner mig i min vardag. Dålig som bra, stressig som lugn, så märker jag sällan av själv hur den egentligen är. Jag är SÄMST på att reflektera över hur min dag har varit, även då jag började med att göra det fem minuter varje kväll så prioriterade jag inte tiden för det efter några gånger. Jag fastnar lätt i dåliga vanor, dåliga cirklar.


Jag fick för ca 1 månad sedan en extrem panik då jag kollade mig i spegeln och såg en tjej som inte var okej. Hon kämpade och försökte, men hon var inte lycklig. Hon tyckte illa om sig själv, sitt inre och yttre. Hon tog hand om hennes häst varje dag och skötte skolan, umgicks med vänner och åt 6 gånger om dagen, kräktes inte och sprang inte, men hon mådde inte bra. Hon stod i en cirkel som fortfarande plågade henne, som resulterade i att hennes kropp inte mådde bra, den tog stryk och hennes vikt gick åt helt fel håll. Även om hon ringde och bad om hjälp på alla de ställen hon kunde och kontaktade olika vårdalternativ var hon inte tillräckligt sjuk för hjälp, så det fick vänta, vilken sjukvård va. Men sanningen är att du kan aldrig hata dig själv in till ett du som du älskar.


Att riskera för dina drömmar är rätt skrämmande, men för mig är det ännu mer skrämmande att tänka att jag ångrar mig. Jag hörde av någon att man inte ser världen som den är. Du kommer alltid att bevisa för dig själv det du redan tror på. Att dina övertygelser gör dig blind för verkligheten - oavsett om jag är galet optimistisk eller en deprimerande pessimist. Därför är det så extremt smart att ibland utmana sitt sätt att se på världen innan världen oundvikligen kommer att behöva utmana mig. Det finns så extremt mycket som jag inte kan påverka. Men det finns en sak som jag har fullständig kontroll över och det är just domdära ögonblicken av beslut som jag står inför varje dag då jag antingen står kvar vid stupet paralyserad av rädsla, eller modigt väljer att riskera min trygga zon för något bättre.


Så vad gjorde jag när jag fick panik då? Jo, jag sålde min älskade bästavän som jag haft i 2 år för Flave tog för mycket energi. Stallet i sig blev ett ställe där jag lätt kunde baka in motion och Flave var värd bättre än att vara ett verktyg för träning. Sorry bästis men du har det grymt bra hos din nya ägare. Jag stängde ner allt, lade undan allt. Satsade helhjärtat på att bli bra. Där är jag nu. I början på en riktig behandling, på riktig hjälp och wow jag är så jävla lycklig så jag ler när jag skriver det. Hela jag är så mottaglig för hjälp. Min kropp har bara senaste veckan återhämtat massor i vikt och jag är så lycklig för det. Ibland behöver man göra slut med alla sina värderingar, sin bild av hur världen är, för att kunna lägga in ny information och skapa en ny världsuppfattning. Nästintill göra slut med sig själv, jag gjorde slut med den plågade Hilda och allt jag kopplade till min sjukdom.


Just detta ska alla mina mål handla om under år 2019. Ett år jag ska fylla med utmaningar, vilket det även ska göras av sig själv, men jag ska våga kasta mig ut. Jag ska våga kasta mig ut ur en cirkel som är så extremt lätt att fastna i. Jag vet inte om jag ska kalla den för ”vardagscirkeln”, men i mitt fall är det en ätstörningscirkel. En cirkel där jag lyssnar på en ätstörd tanke - får massor felaktiga uppfattningar - blir sämre - läggs in - får motivation - lyssnar på ätstörd tanke - well you get it.

Det som ÄR SÅ VIKTIGT är att våra tankar endast är tankar. Vi kommer få felaktiga tankar och bilder som har förvrängt verkligheten, men det är inget som vi behöver agera efter. Jag kan, jag har kontrollen, att välja hur jag ska fortsätta framåt. Antingen lyssnar jag på den felaktiga tanken, eller litar på den vridna bilden, eller så tar jag makt över mitt liv och går åt mitt håll. Det hållet som kanske verkar skrämmande och som inte stämmer överens med det (i mitt fall) min ätstörning tycker, men jag går den vägen för att gör allt för att inte stanna i cirkeln. Jag tar makten över de utmaningar jag ställs inför och jag tar mig själv till nya utmaningar som jag självmant vill söka upp öppensinnad för att bemöta dom på nya sätt, för att bryta gamla onda vanor. Detta leder till att jag TAR MAKTEN ÖVER MITT LIV. Det tar tid och det är skrämmande, men det är bara för att det är en ny vana som är påväg att skapas. En vana där kanske inte kakan längre anses göra mig tjock, eller där matens portion på tallriken är påväg att bli normal. Det kommer ta tid, men det är VÄRT DET. Precis på detta sätt tror jag fler behöver se på livet. Vi behöver sluta tro att våra tankar är det som avgör vårat liv, eller att de utmaningar vi får måste sätta stopp för oss beroende på hur vi redan är vana med att bemöta dom. Det är upp till oss hur vi reagerar, vi kan välja att söka upp utmaningarna, öppensinnade och självsäkra i medvetandet om att vi kan klara det.

Jag är INTE besviken på mig själv för året som har gått, och jag står absolut inte och beskyller mig själv för att jag inte står frisk vid 2018´s fyrverkerier. Jag är istället stolt, att jag står där jag står. Jag är där jag får hjälp och där jag har bäst förutsättningar till att påbörja den riktiga terapi och alla de utmaningar som jag ska söka upp under 2019. Jag ska inte längre stå rädd och vänta in varje tillfälle där jag behöver kriga och slåss för ett frisk beslut eller ett fritt liv utan jag ska kasta mig ut och ta mig ann de utmaningar som jag ställs inför. Jag ska räkna varje måltid som en ny måltid, ha en ”fear food” lista med måltider jag ska klara av att äta, vill jag starta youtube SÅ SKA JAG DET, vill jag blogga SÅ SKA JAG DET. Jag ska aldrig skämmas och jag vill kunna få börja så fort jag börjat hjälpa mig själv tillräckligt att dra med fler folk på min resa. Hjälpa folk på det sättet som jag vet att jag kan hjälpa. Det kommer bli ett tufft år, men ett grymt år och jag står så extremt klok vid 2018´s slut att jag nästan kan fälla en tår för mig själv. Jag vet vad jag anser är viktigt och jag vet vilka punkter i mitt liv jag vill prioritera.

Jag sålde Flave för att bli frisk, gick ”under ground” för att få bli frisk, lades in på en skithemsk avdelning för att bevisa att jag kan bli frisk, tackade ja till dagvård, min kropp sprang en mil om dagen i 1 månads tid utan några mängder mat alls och den står fortfarande upp, åt måltider själv, grät själv, skrattade, dansade, tacklades med lunginflammation (skitsak men dödlig för en tjej som inte ens kunde gå upp för en trappa utan smärtor), ensamma luncher, reste hem från Cannes, stått emot alla kräkningar och så så så mycket mer. Jag är stolt över mig själv.

Så här är jag nu, i början på min behandling och jag tror på mig själv. Imorgon åker min familj till sälen, en resa jag sett fram mer än något emot men inte ens det får ta min kämparglöd från att bli fri från smärtan av att präglas under mina tvång. Jag gjorde helt enkelt slut med mitt tidigare jag för att få läka. Det tar tid, det kommer ta tid. Men det är värt sin tid. Det är inte synd om mig som får stanna hemma. Vad är en vecka utan sälen mot ett liv fullt av lycka? Kram på er, hoppas ni får ett lite roligare nyår än i en sjukhussäng och TA HAND om varandra för GUDS SKULL. Krama om era nära, gång på gång, älska dom, gång på gång.

Vill tillägna det största tacket i livet till denna fantastiska kvinna. Tack mamma för att du alltid tror på mig. För att du aldrig slutar tro, du vägrar och det gör mig att tro mer än någonsin på mig själv. Du är grunden till min lycka.

Fullt ös rakt in i väggen?

2018-11-20 15:26
Från byhildanilsson

​Mönster. Vad tycker ni om det? Alltså vardagsmönster syftar jag på då. Jag har ju benämnt mig själv som en rutinperson. En person som fungerar bäst i sin inlära vardag. Igår gick dagen på "räls". Min dag igår exempelvis bestod av att vakna, stallet, hundarna, fixa sig, capio, skolan, hem, stallet. Ja, helt enkelt en vanlig rutindag. På samma gång som jag älskar rutiner får jag panik av dom. Kan inte sätta ord på varför. Jag älskar att ha min dag planerad, full med saker. Stannar sällan upp och reflekterar över varför jag vill ha den sån? Är det för att jag vill få ut så mycket av dagen som möjligt eller är det för att jag vill undvika luckor där tankar som inte ska komma får plats?

Tror det är bra för alla att fundera på det ibland. Just dina mönster. Se till att dina mönster faktiskt är mönster du älskar och inte mönster du måste. För mig känns det så jämlikt. Älskar att vara i stallet, samtidigt som jag vissa tillfällen där inbillar mig att jag tvingar mig själv att vara där för att göra det jag måste. Varför måste allt vara antingen eller? Ett strikt schema över min vardag eller så känns det som jag tappar den helt. Tror mycket av det grundar sig i rädsla för att göra saker jag inte vill samtidigt som normerna talar om att det är rätt. Exempelvis träning, inte för att jag skulle träna idag, men just syftet. Träning är det bästa för den största delen av befolkningen men för mig har det varit något av det mest plågsamma jag varit med om. Ett ställe där den moraliska jag ställs mot samhällets jag. Pust. Det viktiga är att jag ser det. Jag känner av vad jag trivs med och inte. Både mitt och ditt liv går konstant i en riktning framåt och det är så viktigt att vi trivs med våra rutiner men tyvärr är det så oerhört lätt att glömma att även invanda rutiner går att ändra för att just du ska trivas bättre med dom. Våra rutiner utgör ju faktiskt våran vardag, som ska vara vårat liv. Jag brukar mer och mer tänka att varje dag räknas, jag kan varje dag förändra något eller förbättra något, inte för någon annans skull utan för min egen <3

Nae vet ni vad, ibland är det inte lätt att var Hilda Nilsson. En tjej med miljoner tankar och känslor, rädd för att tappa allt och rädd för att hålla allt. Idag är ialafall planen att gå till Jannes för att fika med mamma, Astrid och Siri. Dagen har annars i stort sett bestått av mina vanliga vanor. Stallet och skolan och lär nog åka till stallet lite senare igen för att hjälpa Siri när hon rider. Ikväll blir det nog min berömda risotto (mumma) som jag har tänkt att göra vegetarisk. Kikar in lite senare igen, kram.

MINA RUTINER OCH OVANOR

2018-11-18 20:21
Från byhildanilsson

Hej på er där ute! Sitter för tillfället hemma och har bara haft en extremt skön söndag. Igår så red jag, jobbade samt träffade Victor på kvällen. Vi åt för att efter det gå på bio, en riktigt mysig kväll helt enkelt. Dagen flög bara förbi och jag tog mig inte tiden att sätta mig framför datorskärmen eftersom att den faktiskt inte fanns. Dagen som precis gått var inte alls lika hetsig utan lugn och skön, helt i min smak. Åkte till stan för att köpa några måsten och sen åt vi lunch för att sen åka till stallet. Red Flave lite lugnt och han sponsrade min söndag som vanligt med massor kärlek och glädje.

Hur som helst så tänkte jag göra en "mina rutiner och ovanor" lista idag för att ni ska lära känna mig lite mer eller så kanske jag avslöjar något annat ni inte redan viste. Snart är 2018 över, vilket är HELT SJUKT och inför kommande år har jag självklart mål och planer som jag tänkt skriva om i ett annat inlägg. Men för att nå sina mål har nog varenda människa bakomliggande rutiner som får ens vardag att gå runt, så här kommer ett lite snabbt inlägg om mina! Kram

Det här året vill jag bryta denna ovana:

Jag vill bryta vanan att känna alla dessa måsten. Vill få göra vad jag själv känner för och jag vill inte känna ett tvång. Jag ska lära mig att acceptera att människor kan vara trötta utan att vara ledsna, däribland främst jag själv. Jag ska bryta en ovana att inte ta vara på livet på det sättet jag vill.

Mina frukostvanor ser ut så här:

Min vanliga frukost brukar vara två mackor med ägg, smör och kalkon, med ett glas juice och kaffe. Det är min standard och ärligt talat så hade jag aldrig ätit ett ägg förens i somras. Hade fått för mig att jag avskydde gulan men idag skulle jag aldrig kunna tänka mig mina underbara mackor utan den haha.

Min träningsrutin är:

Väldigt mycket upp och ner. Jag är fortfarande avrådd träning men jag tror inte kroppen mår dåligt av ett friskt liv. Jag har alltid i mitt liv varit aktiv på olika plan och idag är jag det genom ridningen. Efter stallet mår jag alltid mycket bättre och tycker verkligen ridningen i sig är ett komplett "paket" som innehåller allt jag gillar. Naturen, samtidigt som du får vara med din bästavän, djuren, miljön, ridningen men även den fysiska aktiviteten som får mig att alltid känna mig så stark.

En ovana jag har blivit av med:

Oj tricky one! En ovana jag blivit av med är väll den tvångsmässiga träningen och mycket av min ångest. Jag har slutat vara en "prestationsprinsessa" vilket har börjat spela sån extremt stor roll i mitt liv. Det som gjort mig förvånad är att jag aldrig har fått så bra resultat som jag i dagens läge får i exempelvis skolan. Tror nog att ett avslappnat sinne är a och o för att livet ska fungera. Stressar du över allt och gör upp scenarion i ditt huvud där saker och ting är kaos och dina resultat kan bli dåliga, ökar chansen för detta resultat extremt. Har du istället en bild över att du kommer klara det samt att du faktiskt gjort ditt bästa, så kan ingen beskylla dig (även inte du själv) för det resultat du får.

Den här rutinen vill jag få in i mitt liv:

För att vara lite dubbelmoralisk så är det nog att lära mig plugga mer. Eller prioritera den tiden mer. På samma sätt som jag prioriterar tid för mig själv med att sätta mig och "andas igenom och tänka över dagen" behöver jag kunna lägga ifrån mig allt när jag pluggar. Detta mest för att jag blir hundra gånger mer effektiv då men också för att det är så viktigt att inte fokusera på 100 saker samtidigt.

Min rutin när jag läser bloggar:

Haha, här bör jag nog skaffa någon.. Något tips?

En ovana jag inte gillar hos andra:

Osäkerhet. Tyvärr, personer som jag märker inte är sig själva kan få mig så ledsen. Alla de människor som klistrar på ett skal och alltid ska ljuga att de är si och så och lögnerna är så tydliga. De flesta personer som är på detta sätt går ofta att läsa av. Vet inte varför men blir så lätt besviken på lögner, även om det är personen i fråga som är osäker och felet inte ligger hos mig. Men skulle jag kunna ändra något på mina medmänniskor är det nog att få dem att inse hur livet inte alltid är perfekt. Att lögner inte gör oss bättre eller starkare utan det ger oss bara en ännu mer skev bild mellan vårat idealsjälv och realsjälv. Att bilden av hur vi vill vara och bilden av hur vi är måste stämma överrens, annars bildas som sagt en sån extremt inkongruens där vi omedvetet blir besvikna på oss själva, för att vi inte är där vi förväntas vara. Eller för att glappet där emellan är för stort. Ta steg för steg istället, så blir målet mer realistiskt och du kommer få en starkare självkänsla. Blir mitt tips för idag!

Mina matrutiner är:

Frukost, Mellis, Lunch, Mellis, Middag, Mellis. Äter sex gånger om dagen och det är extremt viktigt för mig. Tycker ärligt mest om frukosten, finns inte mycket som slår den när den är god. Är det något jag verkligen har rutin och koll på i mitt liv är det ju tyvärr maten.

Så kommer jag ur en ovana:

Genom att nöta in det nya beteendet helt enkelt. Gång på gång, intala mig själv gång efter gång vad som är rätt och vad som är bäst. Satan vad svårt det är och jag reflekterar extra mycket över det här och just nu, hur vanor verkligen är något som sätter sig inom oss och vad jag har hört tar det ish 24 gånger för att få en vana att sluta, är det så? För är det något man verkligen verkligen vill, vad skönt det skulle vara att tänka "kom igen tjejen, bara 23 gånger kvar". Jag tycker nog inte det låter så hemskt, men inom detta ämne har jag lärt mig att beteenden kan ändras, ovanor kan tränas bort men det är i många fall ett jobb som tar längre tid och mer energi än man tror. Men wow, det är värt det.

En rutin alla borde ha:

Min kvällsrutin. Bort med mobilen, fram med något avkopplande och sätt dig och TÄNK. Tänk, grubbla och känn efter hur DU mår, vad du har gjort för bra och mindre bra. Hur du ska förbättra, eller hur du ska bli bättre på att gå dig själv beröm. Vad som helst, men ägna den tiden åt dig själv. Hur ska just jag vara imorgon för att vara den bästa versionen av mig själv? Sen borde alla ha en rutin att aldrig skiljas åt osams. ALDRIG.

Den här vanan vill jag fortsätta med i år:

Att ha det drivet jag har och vara så pass bestämd och målmedveten. Ta mig dit jag vill och slå min väg fram men aldrig genom att kliva på andra. Samt att fortsätta laga mat och baka, tycker det är så så kul haha och jag börjar faktiskt bli riktigt bra!

BJUDER PÅ TVÅ GAMLA BILDER. Ta hand om er, kram<3

20 SNABBA FRÅGOR!

2018-11-16 20:00
Från byhildanilsson

Hej på er! Tänkte att det skulle vara kul med 20 snabba frågor nu när jag dragit igång bloggen både för nya och gamla läsare. Så här kommer dom, get 2 know me!

1. Vad är ditt fullständiga namn?

Hilda Judit Iris Linnea Nilsson

2. Hur gammal är du?

18 år

3. Bor du ensam eller med någon/några andra?

Bor med två av mina systrar och mamma <3

4. Hårfärg?

Blondyy

5. Ögonfärg?

Blå

6. Hur lång är du?

175

7. Singel eller i förhållande?

I förhållande

8. Vad spenderar du mest pengar på?

Oj.. Mat eller kläder tror jag. Nästan mat faktiskt

9. Hur många syskon har du?

3

10. Favoritfärg?

Rosa

11. Vart handlar du ditt smink/kläder?

Är inte en sån extrem fantast av smink så har verkligen smink ifrån lite överallt. Mina kläder handlar jag också på extremt olika ställen, gillar stilrent ibland och helt sjuka kläder ibland. Verkligen från dag till dag.

12. Bor du i hus/radhus/lägenhet?

Hus!

13. Vad gör du varje dag?

Är i stallet samt äter haha.

14. Favoritmat?

Skaldjur av alla dess slag tror jag men älskar även "matiga mackor".

15. Vad ser du fram emot till vintern/våren?

För tillfället ser jag fram emot mycket olika saker, ska jag vara ärlig finns det vissa saker jag snart kommer skriva om på bloggen men inte riktigt ännu. Sen är det mycket med Flave, börja tävla med honom och sätta mål! Är så nyfiken på framtiden och det känns fantastiskt!

16. Vem litar du på?

Min familj, alltid, mina närmsta vänner, Victor.

17. Favorit på Youtube?

Kollar faktiskt inte youtube alls haha.

18. Resa eller vara hemma?

Jag älskar att vara hemma och dom jag umgås med vet att jag är tjejen som efter 11 på kvällen gärna drar mig hemåt. Lite samma sak med resor. Reser gärna men för mig är en vecka-perioden lagom. Cannes är ju som ett andra hem därför har jag inga problem med att vara där längre men förövrigt är det hemma jag trivs bäst. Är en rutinmänniska, har mina rutiner och för att mitt liv ska fungera så bra som möjligt vill jag gärna ha det så. Känner ni igen er eller är era dagar helt olika?

19. Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Morgonmänniska så det SKRIKER om det. Är död vid 10 på kvällen, prata inte med mig då, var inte med mig. I wanna be alone and I wanna sleeeep. Morgonen är min stund på dygnet, vill se solen gå upp, vill vara ute och ta tag i dagen så fort som möjligt.

20. Varför bloggar just du?

Jag bloggar dels för jag älskar att skriva. Jag är en person som gärna uttrycker mina åsikter och skäms sällan över vad jag tycker. Jag vill gärna nå ut till folk och få vara ett stöd, ha en blogg man kan läsa avslappnat, dela med mig av mitt liv helt enkelt!.

En bild ifrån Bali förra påsken. Snart två år sedan. Ofta när jag ser denna bild kan jag tänka på om jag i den stund skulle veta hur tiden framöver skulle sett ut. Om jag ens tagit planet hem då. Älskade starka tjej. En dag ska jag stå rak i ryggen och älska varenda del av mig själv.

NEW IN/STOCKHOLM

2018-11-16 14:38
Från byhildanilsson

Sitter på tåget hem just nu med Emilia efter en perfekt förmiddag på stan. Har ju hästarna som väntar där hemma så fick bli en snabbis på stan idag men det kändes ändå helt lagom i tid. Hann med dom butiker jag ville och det var så mysigt med allt julpynt. Igår kom vi upp vid klockan 7 och gick ganska direkt för att äta middag. Jag åt en amazing skaldjursgryta på Tures, helt sjukt hur god den var. Det är nog fisken som är det enda som håller kvar mig från att bli vegetarian. Men den var iallafall helt drömmig, Emilia åt en hamburgare och vad jag förstod var den minst lika god!

Efter vi ätit gick vi hem till Elin och Felix för att bara prata och mysa där. Vad jag saknar att ha Elin hemma, det har alltid varit en självklarhet och helt plötsligt är det inte det. Men men, det kallas väll livet och det springer väll ifatt än vare sig man vill eller inte..

Idag gick vi upp vid halv 8 för att äta frulle och sen dra oss mot stan. Stockholm bjöd på perfekt väder med sol och höstig kyla och bra med folk. Vi köpte med oss lunch i hasten på Holy Greens som jag har hört ska vara supergott vilket det också var! Tog en "Asiatisk räka" där och den var supergod. Uppdaterar er senare med vad jag hittade på stan men på stan hittar man ju alltid lite. Så skönt att bara fräscha till garderoben med något plagg, Jag är ingen som brukar beställa från internet, mycket tack vare att min älskade mamma som man alltid kan vända sig till när man drabbas av idétorka så vips är hon tillbaka med något snyggt i handen från hennes samling av kläder..!

Hur som helst ska jag hem nu, ta stallet och sen hoppas jag Victor kommer ikväll efter han jobbat! <3

Kram.

SER NI?! Muuuuums..
Var tvungen att fota vid dessa renar, jag och min julkänsla.. Väska Gucci// Kappa Burberry// Klänning Zara//

SPONTANITET FÖR DAGEN

2018-11-15 18:16
Från byhildanilsson

Halloj på er, hoppas ni alla mår bra.

Sitter för tillfället på tåget mot Stockholm med Emilia för att både mysa runt på stan men även för att träffa bigsis som numera är bosatt där uppe med Felix. Fick igår för mig att jag verkligen ville dit nu när vi hade två dagar ledigt från skolan så frågade Emilia som jag vet är minst lika spontan som mig så där är man alltid redo på ett ja..!

Hur som helst så vaknade jag vid sju imorse, gick upp och åt frukost för att sen åka till stallet. Det var en så sjukt fin morgon idag så kan ju inte annat än att älska att starta dagen där. Hästarna vilade så åkte hem ganska snart därpå för att fixa iordning hemma och gå ut med vovvarna. Åkte därpå in till stan för att luncha med Malte och sen hem, packa, äta mellis, in för att träffa min psykolog och sen direkt till tåget. Ganska mycket saker på lite tid men det gick ihop väldigt bra. Jag är en person som helt sjukt lätt blir rastlös så har hellre hundra saker inbokade än noll. Vet inte riktigt hur jag kan jobba med det för jag behöver lära mig att ta riktiga slappardagar också, men för tillfället är min kropp inställd på att gå upp vid sju så det är ren automatik haha.

Men som sagt, nu är jag påväg till Stockholm och våran plan är att äta något gott ikväll och sen dra oss mot Elin för att sova där. Imorgon ska vi starta dagen på något mysigt frukostställe för att fortsätta dagen lite på stan. Det är så viktigt att unna sig själv att vara spontan, ärligt talat. Livet är tillräckligt stressigt som det är. Hörde någon jämföra livet med ett maraton. Skillnaden är väll att i ett maraton springer alla år samma håll och gör tummen upp åt dig medans i det riktiga livet springer alla huller om buller, vill trampa dig på både tår och fötter och alla har olika mål. Men ändå går det runt sålänge man ser till att fortsätta på sitt eget spår och inte hoppa på någon annans för att deras mål är närmre, u get me? Vi blir ju ändå besvikna när vi kommer fram, för det var ju inte vart vi egentligen ville.. Jag tror på dig och ditt mål. Livet är bara under en viss tid, vill du bli polis, läkare eller lärare så ta tag i det redan ikväll. Du kan bli vad du vill sålänge det är vad du är menad att bli.

RECEPT MANGOKYCKLING

2018-11-14 20:41
Från byhildanilsson

Här kommer receptet på min grymt goda kycklinggryta, enjoy! (Det är lite ungefärmått eftersom jag höftar lite när jag lagar och inte vet exakt hur mycket jag tar)

600 gram kyckling1 gullök2 st röda paprikor (jag hade spetspaprika) funkar med andra färger också2,5 dl matlagningsgrädde400 g krossade tomaterFrysta mangobitar (efter smak, jag hade ca 2 dl fryst)1-2 tsk sambal oelek (hur stark man vill ha den)1,5 tsk curry0,5 tsk vitlökspulver (funkar även med en vitlöksklyfta)Salt, peppar efter smak

Ris och sallad till servering.

GÖR SÅHÄR:

Sätt ugn på 200 grader.

Dela kyckling, paprika och lök och stek i omgångar. Kycklingen ska bara få en fin yta. Lägg allt i en ugnssäker form och salta och peppra efter smak, toppa sedan med mango. Koka sedan upp krossade tomater, grädde, sambal oelek, curry och vitlökspulver i en kastrull. Salta och peppra. Häll detta över kycklingen och tillaga sedan i ugnen i ca 15-20 min tills kycklingen är genomstekt. Vill du ha gratängen ännu saftigare kan du steka kycklingen direkt i ugnen men detta påverkar dock ugnstiden lite!Koka under tiden ris samt fixa en god sallad till och VOILA en enkel snabb och hälsosam supergod middag!

Kram <3

ENSAM MED BUDDHA + godaste kycklinggrytan

2018-11-14 20:31
Från byhildanilsson

Godkväll alla fina där ute, hoppas ni har haft en grym kväll.

Sitter för tillfället hemma vid matbordet och har växlat ner för dagen, för mig är det så oerhört viktigt i en stressig vardag. Efter skolan skyndade jag mig till bussen för att åka till stallet för att rida med Siri. Jag är så extremt tacksam att jag har hästarna. Vet att jag skulle hålla mig kort om den biten för det mesta men för mig är det verkligen a och o för att min vardag ska rulla på. Stallet är som en själsrensare helt enkelt. Jag vet att det är så sjukt viktigt, vare sig du är 10 år eller 50 år att ha något där just du kan känna hela dig själv. Där du känner att du utövar eller bara är i en situation där du verkligen trivs. Vi är så grymma på att stoppa oss själva i fack idag att vi ofta glömmer vart vi helst står, för att vi anpassar oss till vart andra vill att vi står.

Hur ska man göra då för att inte stressa igenom vardagen? Jo, jag har ett väldigt konstigt men så sjukt bra tips. Ni kan skratta men detta ska vara en ärlig blogg så jag ger er ärliga tips. Jag fick en liten buddha staty av en nära familjekompis i födelsedagspresent som skulle representera lugnet i mitt liv. Vad gör jag då? Jo, jag tänder ett ljus (som jag fick av Siri) varje kväll ca fem minuter och går igenom min dag. Släcker ner rummet, lägger helt bort mobilen och går bara allmänt igenom vad som gått bra idag samt vad som gått mindre bra. Det som har gått mindre bra tänker jag igenom hur jag ska ändra till morgondagen så jag inte fortsätter på fel spår. Jag UTMANAR nu dig att sätta dig fem minuter ikväll eller imorgon kväll, antingen till en mindfulness app eller bara framför ett ljus, bort med mobilen och tänk igenom din dag eller något du trivs med. Stäng av musik. Det är SÅ SKÖNT och viktigt att ha tid för vila, och GLÖM INTE att du inte vilar bara för du ligger still och håller på med telefonen. Lägg uppmärksamheten på dig själv ett tag, det kommer kännas grymt skönt!

Delar ett grymt gott recept från kvällens middag med er sen som ni måste prova! Det är så kul att experimentera i köket och ikväll blev det toppengott, så kika in senare för att se. Nu ska jag till stallet för kvällsfodring och sen hem för att njuta av min väl behövda skönhetssömn. Kram.

Så SANSLÖST god. Ni måste testa!!

Tillbaka igen..!

2018-11-14 11:56
Från byhildanilsson

Hello, halloj HEJ på er!

Har bestämt mig nu för att faktiskt börja blogga igen, känner att jag har extremt mycket jag vill dela med mig av samt att jag älskar att skriva överlag. Jag har ju bloggat tidigare i mitt liv men känner att det är onödigt att starta upp en ny blogg så jag fortsätter på den jag avslutade för länge sen!

Vad som har hänt sen senast (drar en snabb genomgång) är bland annat att jag skaffat mig världens finaste häst som jag äntligen har kommit igång med efter mycket om och men. Flave som han kallas är en valack på 8 år som är en stor grund till min lycka och energi. Jag har precis fått börja sätta igång med honom igen efter mina 3 månader som inlagd i somras och det känns äntligen som att vi är på banan. Kommer skriva kortfattat om stallet i bloggen men antar att de flesta inte är inne för att läsa om det så jag håller mig nog ganska kortfattat. För att dra en snabb genomgång vem jag är för er nya läsare är jag en glad och sprallig 18-årig tjej som bor i Söderköping med 2 av mina systrar då den tredje flyttat till Stockholm. Deras namn är Siri (11 år), Astrid (14 år) och Elin 21 år. Vi bor med våra två hundar Gucci och Bus och har två underbara hästar. Flave är min storhäst och Star är Siris nyinskaffade c-ponny.

Men förövrigt bor jag kvar hemma, går i skolan och kör igenom min vardag som vanligt. Meningen med bloggandet är att jag ska skriva om både underbara känslor och dagar men även segare dagar där det även är skönt att få dela med sig och skriva av sig. Jag vill att min blogg ska vara en ärlig blogg utan miljontals filter. Jag vill att du som läsare ska kunna gå in, slappna av, skrolla igenom och förhoppningsvis känna igen dig i både min lycka och mina dilemman. Jag kommer även dela med mig av mina recept jag lagar (har ett extremt intresse för matlagning och bakning, haha) och annat som jag hoppas ni kommer tycka är kul att läsa om!

MEN WELL, för tillfället sitter jag på Lindahls och har precis ätit upp min lunch och ska snart ner mot skolan för att gå på en lektion innan jag tar bussen till stallet för att möta upp Siri. Kikar in senare så hörs vi då!

Bilder från London.

Vad är livet utan nära och kära? Vill ägna ett extra tack (skadar aldrig) till dessa människor. Tack för att ni är ni <3