RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-06 18:11:10

magdalenahaussner blogg

magdalenahaussner blogg på Nouw

Måndag 3/12

2018-12-03 12:03
Från magdalenahaussner

Dagens HP-plugg (4h):

- NOG-uppgifter. Resultat:

7/12

8/12

8/12

- MEK-uppgifter. Resultat: 12/20

- 15 ord på Memrise

Jag är ändå relativt nöjd med resultaten på NOG-uppgifterna. Det är den delen på HP som jag inte har lagt ner så mycket tid på att plugga men ändå får jag ca 70% rätt..

Stockholm

2018-12-02 13:18
Från magdalenahaussner

En vacker dag skall jag bo här

Söndag 2/12

2018-12-02 13:14
Från magdalenahaussner

Dagens HP-plugg:

- 90 ord på Memrise

- 40 MEK-uppgifter. Resultat:

11/20

14/20

- 12 NOG-uppgifter. Resultat: 7/12

Nu börjar mina resultat på MEK att förbättras lite. Förra gången fick jag 15/20 och nu 14/20 så det börjar långsamt att ske en förbättring. Väldigt skönt faktiskt! En stor anledning tror jag är allt arbete jag lägger ner på ORD faktiskt då jag förstår mer komplexa meningar mycket lättare nu. Dessutom har jag lärt mig en omfattande mängd ordspråk som jag aldrig hade hört talas om förut vilket förekommer i MEK-uppgifterna. Att lära sig dessa har varit till en stor fördel! Sedan är det ju ett faktum att man lär sig olika strategier ju mer man gör uppgifterna.

Torsdag 29/11

2018-11-29 12:15
Från magdalenahaussner

Dagens HP-plugg (4h):

- 60 ord på Memrise

- 80 MEK-uppgifter. Resultat:

12/20

10/20

15/20

11/20


Jag känner att jag har hamnat lite i en svacka när det gäller plugget till HP. Hur mycket jag än övar på MEK-uppgifterna exempelvis hamnar jag alltid på 12/20 vilket inte känns så motiverande. Däremot har jag ju gjort framsteg inom de kvantitativa delarna, vilket är bra! Ibland är det ju så att hjärnan måste processa all information som man tar in och därmed ligger man kvar på det där trappsteget under en lite längre period för att sedan ta sig vidare till nästa steg. Vi får hoppas på det!

Nästa vecka måste jag lägga mer fokus på matten. Jag har inte haft någon motivation till det denna vecka så jag har lagt mer fokus på verbala delen. Nu känner jag dock att jag skulle behöva göra mer matte så motivationen börjar komma tillbaka i alla fall.

Om lite mindre än 2 veckor åker jag till London i 6 dagar och jag tror faktiskt att jag behöver lite vila från allt plugg. Det kommer med andra ord göra mig gott. Det är inte bara högskoleprovet som tar mycket tid och energi, utan jag läser ju även engelskakursen som har varit en stor utmaning för mig. Jag längtar efter lite vila.

Kramis
Tisdag 28/11

2018-11-28 13:29
Från magdalenahaussner

Dagens HP-plugg (4h):

- 6o ord på Memrise

- 40-MEK uppgifter.

- 24 NOG-uppgifter


Min ordlista på Memrise hittar ni här om ni vill ta del av den.

Tisdag 27/11

2018-11-27 13:24
Från magdalenahaussner

Dagens HP-plugg:

- 70 ord på Memrise

- MEK-uppgifter. Resultat:

11/20

14/20

- NOG-uppgifter. Resultat 8/12


Jag är helt okej nöjd med dagens resultat. Resultatet 11/20 på MEK var ganska dåligt, men mycket av det berodde på ordkunskap och mycket ordspråk som jag inte kunde. Hur som helst lades de in i Memrise för framtida träning.

NOG kändes väldigt lätt faktiskt. Jag hade hela 10 minuter till godo. Det är jag faktiskt nöjd med!

Nu blir det lunch och sedan ridning! Ha det bra


Tacksamhet?

2018-11-26 22:26
Från magdalenahaussner

Någonting som får mig att bli riktigt lycklig inombords är: "tänk den dagen som jag faktiskt kommer in på juristprogrammet i Uppsala". Alltså helt ärligt kommer jag nog att vara den lyckligaste människan på hela jorden när det står "antagen" med grön text. Det får mig att inse att allt jobb och alla timmar som jag har lagt ner på högskoleprovet verkligen inte är förgäves eftersom att jag faktiskt kommer att nå till mitt mål. Självklart hade det varit som en dröm för mig att komma in direkt och plugga, men eftersom att jag inte kan påverka någonting som redan har hänt får jag lägga min energi på det positiva.

Först och främst kommer jag att känna den här tacksamheten och en känsla av stolthet att jag faktiskt klarade det. Detta är för övrigt någonting som har slagit mig väldigt många gånger; vissa studenter som jag har träffat verkar liksom inte glada över det de har åstadkommit eller tacksamma för att de kom in på den linjen de läser. Många klagar och tycker att det är väldigt jobbigt. Det absolut enda jag tänker på då är hur oerhört, oerhört glad och tacksam jag hade varit om jag hade fått den möjligheten också. Självklart har dessa människor kämpat supermycket på gymnasiet för att få bra betyg, men en mycket avgörande del kring vilka möjligheter man får i framtiden är just val av linje på gymnasiet, och jag anser inte att man är mogen för att ta ett sådant beslut i den åldern. Jag valde natur för att det var en "utmaning" och tänkte "äsch jag pluggar upp kemi och matte sen bara". Tyvärr funkar det inte så lätt... Man måste göra prövningar, vilket innebär att du skriver ett prov (du får alltså ingen undervisning innan) och betyget du får där kan du sedermera använda för att komplettera. Hur stor är chansen att man kommer ihåg all kemi från flera år tidigare för att sedan skriva ett A på det då? Jo, väldigt liten.

Hade jag fått chansen att säga några ord till mig själv för 4 år sedan, hade jag därför sagt att inte läsa ämnen som jag har svårt för bara för att det är utmanande och roligt, utan att välja den linje som ger mig bäst förutsättningar för att komma in på juridiken. Med andra ord att läsa sam istället för natur.

Däremot är jag oerhört tacksam för att högskoleprovet finns. Just för såna som mig som bara valde fel i ung ålder. Det skall ju inte drabba en för resten av livet. Vägen är inte helt rak för alla som jag brukar säga, men jag tänker aldrig ge upp.

Lite bilder från studenten i somras. Världens bästa dag:

Måndag 26/11

2018-11-26 14:30
Från magdalenahaussner

Dagens HP-plugg:

-10 DTK-uppgifter

-20 MEK-uppgifter


Idag hann jag inte riktigt med att plugga så mycket till HP då jag var tvungen att ändra saker i min engelskauppgift som skall in på onsdag. Då det är en rapport berättade vår lärare sist för oss att man skall ha som korta rubriker till varje stycke i texten, så det fick jag lägga till. Sedan fick jag ändra lite små saker här och där. Den blev bra i alla fall!

För övrigt känner jag mig sjuk och helt slut i kroppen. Orkar inte tänka ens haha... Lite ineffektivt plugg idag men det kommer bättre dagar.

Nu börjar jag jobbet snart, vi hörs!

23/11-18

2018-11-23 00:00
Från magdalenahaussner

​Dagens HP-plugg:

- Högskoleprovet vt-2018 provpass 5 (verbal del). Resultat: 24/40 (1,0 p)

Jag hade alla rätt på texten som jag upplevde var svårast konstigt nog? Samt nästan alla rätt på MEK-uppgifterna!

Torsdag 22/11

2018-11-22 13:44
Från magdalenahaussner

Dagens HP-plugg (3h):

- Högskoleprovet 2018 vt provpass 4 (kvantitativ del). 23/40 = 1,0p

- MEK uppgifter + ORD (obekanta ord lades in i ordlistan i vanlig ordning)


Idag hade jag lite tidspress då jag kom hem lite senare under morgonen än vad jag hade planerat och dessutom jobbar jag imorgon. Hur som helst, de felaktiga svaren jag hade var verkligen rent av slarvfel. Jag delade på 2 istället för 5 på när jag hade ett tal som handlade om medelvärde där det var 5 tal inblandade t.ex. På ett annat svar missade jag det rätta svarsalternativet typ fast jag hade rätt svar? När jag sedan skulle gå igenom mina felaktiga svar såg jag ju att mitt svar som jag hade räknat ut fanns i svarsalternativen liksom.

Dessutom har jag väldigt svårt för DTK-delen märker jag. Det svåra ligger i att tyda frågan och veta vad de egentligen frågar efter. Även här slarvar jag och tittar på helt fel ställen i diagrammen än vad som frågas efter.

Matten gjorde jag på tid även fast jag inte riktigt tog hänsyn till tiden utan mest ville se hur mycket jag går över om jag gör det i den takt jag vill. 1h 30 min slutade det på, vilket betyder att jag måste bli mycket mer effektiv, speciellt gällande DTK-delen. Jag tänker att jag skall göra prov några gånger till på detta vis för att se om jag kan se en minskning av tiden utan att behöva kolla på klockan. Det kan ju falla sig mer och mer naturligt och därmed gå fortare. Till mitt försvar räknade jag ut uppgifter på KVANT och NOG-delen som jag egentligen inte hade behövt räkna ut då jag redan såg vilket svarsalternativ som var korrekt. Jag räknade ut de för att lära mig hur man räknar ut uppgifterna dock.

Summering av dagen:

Jag måste bli mer noggrann och inte låta mig själv göra slarvfel. Det kostar mycket poäng! Dessutom måste jag öva på DTK-delarna. Tidspressen ser jag inte som ett så stort problem än så länge då jag faktiskt segade riktigt mycket under dagens uppgifter.