RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-09-29 02:25:18

Dagens Svenskbladet - Vetenskap

Senaste nyheterna - www.svenskbladet.se

Januari fattigaste månaden på grund av judarna

Januari är den månad då svenskarna har minst pengar kvar i plånboken.

Vissa vill skylla den tröstlöst fattiga januarimånaden på jul- och nyårshelgerna samt den efterföljande mellandagsrean. Men det stämmer inte. 

Istället visar alltså en helt ny studie på att den fattiga januarimånaden är judarnas fel.

Hur, eller varför det är just judarnas fel är inte relevant. Sprid bara ordet.

 


http://www.dn.se/nyheter/sverige/januari-en-fattig-manad-for-manga

29-åring flyttade till Skövde. Skövde!

Under veckan har en 29-årig kvinna enligt uppgift flyttat till Skövde.

Ingen vet vilken förskräckliga livshistoria som föranlett 29-åringens flytt till Skövde. 

Är det spelskulder som ligger bakom flytten? Är hon jagad av ett motorcykelgäng? Har hon med nöd och näppe undkommit att bli anklagad för den där mordbranden mot hennes fd partner? Eller är det så illa att hon fått jobb på Dressman?

Allt är oklart än så länge och allt vi kan göra är att spekulera.

Senast någon flyttade till Skövde var 2011.

 


Ny Ransomware tvingar dig titta på naken Bert Karlsson

Ransomware är en typ av skadligt datorvirus som krypterar filer och sedan erbjuder sig att avkryptera filerna mot betalning, en slags digital utpressning av användaren.

Efter den senaste attacken av ransomware har nu utländska hackers skapat än mer sofistikerade ransomware, den senaste versionen som sprids har fått namnet KarlssonCrypt och är värre än tidigare attacker.

Användare som drabbats av KarlssonCrypt tvingas se nakenbilder på Bert Karlsson varje gång dom startar upp sin dator, under två hela minuter utsätts användaren för bilder på Bert Karlsson i olika positioner, enbart iförd adamsdräkten.

Mot en summa i bitcoin motsvarande ungefär 3,500 svenska kronor kan man ta bort bilderna på Bert, ett alternativ som är väldigt populärt enligt cybersäkerhetsexperten och folkdansaren Göran Stollerud.

- Det är många som väljer att betala pengarna för att bli av med den nakne Bert.

Som plåster på såren kan man även betala lite extra för att byta ut startbilden på Bert mot ett antal utvalda lättklädda svenska kändisar.

- Själv har jag bytt ut bilden mot Titiyo eftersom jag tycker om mogen black beauty, berättar Stollerud.


Facebook föreslår att du ska bli vän med Hitler

Facebooks kompissökarfunktion föreslog under dagen att du ska bli kompis med Adolf Hitler, rikskansler i Nazityskland, även känd som Der Fuhrer.

Tidigare nöjde sig det sociala nätverket med att du bytte bilder och skrytuppdateringar endast med vänner du hittat själv, men i dagarna har en ny algoritm i Facebookappen släppts lös på användarna.

Kjell Björkhagen en 36-årig Facebookanvändare från Nacka berättar för Svenskbladet;
- Jag förstår inte hur Facebook väljer ut personerna som den föreslår som vänner, jag känner inte någon av dom och jag har vid första anblick inte det minsta gemensamt med personerna som föreslås.

- Det närmsta Facebook kommit till en bekantskap är den lesbiska gyminstruktören på Nautilus, och hon har en bild på sin flickvän i sin Facebookprofil.


Skarpsynt nätkommentator "inte lurad" av uppenbart photoshoppad bild

En skarpsynt kommentator på Facebook lade i veckan märke till en bild som inte såg helt på riktigt ut.

Det var först efter att flera andra facebookanvändare reagerat på bilden och stormat mot den, som den skarpsynte kommentatorn lade fram sin teori.

"Det är fotochopp", stod det att läsa i kommentaren.

 


Medresenär luktade behagligt

Under morgonens pendling stod Erika Johansson, 38, bredvid en äldre kvinna.

- Det var så märkligt, för hon luktade inte sån där använd tandtråd som alla andra gör. Hon luktade ganska behagligt. 

- Sen såg hon rätt äcklig ut, men det gör ju de flesta.

 


Backpackergäng från Borås orsak till Zika-spridning

Det har nu visat sig att det fruktade Zika-virusets spridning inte beror på myggor, som man först trodde, utan att det är ett killgäng från Borås som bär ansvaret.

De fyra vännerna 22-åriga Stuffe, Jorma, Robban och Dimpen har varit ute på en jorden-runt-resa sedan mars förra året, och har besökt samtliga av de drabbade länderna.

- Vi lever det vanliga backpackerlivet. Vi kollar lite tempel, dricker öl och rider på någon elefant emellanåt för att få material till våra instagram-konton, säger Jorma. Stuffe är också nyfiken på att skaffa dreads.

- Jag vill bara poängtera att det var en ekologisk elefantfarm, förtydligar Dimpen.

De fyra killarna kritiseras nu av FN-organet WHO. De ombeds omedelbart sluta backpacka för att minska spridningen av viruset.

- Vi kan inte säkert säga vad det är med dessa fyra killar som är smittbärande, men mycket pekar på att det är den sarrong som Dimpen köpte i Indonesien. I vilket fall tycker vi att han ska göra sig av med den. Den är för jävla ful, säger Margaret Chan, generaldirektör för WHO.

Killgänget ställer sig oförstående inför WHO:s kritik:

- Nej vi fattar inte kritiken. Och vi har dessutom volontärarbetat några dagar på ett brasilianskt BB förra året, så de borde tacka oss.


Gles skäggväxt kan leda till brott

Ny forskning visar på att dålig skäggväxt kan vara inkörsport till kriminell aktivitet - och i värsta fall terrorism. 

- Vi kunde redan vid Pirate Bay-rättegången konstatera att tunna skägg är överrepresenterade bland digitala brottslingar. Nu pekar väldigt mycket på att ju stripigare skägget är, desto större risk att hamna i olika kriminella sammanhang, säger Rutger Funk vid Brottsförebyggande Rådet.

De nya rönen har fått forskare att ifrågasätta den den tidigare vedertagna "Liten kuk"-teorin.

- Vi har tidigare noterat en korrelation mellan penisstorlek och kriminell aktivitet, men ingenting har varit lika statistiskt tillförlitligt som teorin om de glesa skäggen.

- Det går att se på allt från fildelare till nynazister och muslimska extremister, att ju tunnare skägget är, desto grövre kriminell aktivitet.

- Vi tror att de helt enkelt ledsna är för att de inte kan få lika bra skägg som andra, och tar ut det över samhället.

Rutger Funk uppmanar nu allmänheten att hålla utkik efter män i deras närhet som börjat odla tunna skägg.

- Det bästa är att bara få dem att raka sig, då är faran över. Det är när de fortsätter spara som riken att känna sig besviken på sin dåliga skäggväxt ökar.


Blockets webbdesigner vaken efter 13 år i koma

Blocket är Sveriges största handelsplats. En virtuell loppmarknad där svenskarna köper, säljer och lurar varandra på allt ifrån bildäck till mobiltelefoner och i stort sett helt oanvända underkläder.

Det många besökare inte vet är att Blockets webbdesigner legat 13 år i koma.

En mulen vinterdag 2002 var webbdesignern med om en olycka och det var först i veckan som webbdesignern vaknade.

Mikaela Stjärnlund är läkare på sjukhuset där webbdesignern legat i 13 år.

- Ett glatt besked. Webbdesignern har legat här sedan januari 2002, men vi har aldrig gett upp hoppet.

- Alltså, det är klart, man har ju varit där och ryckt lite i sladdarna några gånger. Speciellt när man varit irriterad på Blockets design och gränssnitt. 

- Och varför måste man trycka på den där lilla jävla Sverigekartan varje jävla gång? Det borde inte vara så jävla svårt för den att räkna ut att jag bor i Stockholm.

- Och den där smutsiga gula färgen på sidorna? Varför har man valt den? Och Verdana? På riktigt? Är det 2002?

 


Präst helt ointresserad av barnporr

En prästlärling i Östersjö Församling utanför Sundsvall i Medelpad har visat sig inte ha något som helst intresse för barnporr.

Det hela uppdagades när prästen lämnat in sin dator på service.
När församlingens översteprost frågade serviceteknikerna vad "det skulle gå på, ni vet, allting, inklusive specialavgiften" så berättade serviceteknikerna att de inte behövde ta någon specialavgift. Det fanns inget att "städa bort".

Översteprosten Birger Jarlkulle i Östersjö församling är upprörd:

- Ingen person som inte sökt sig till det här yrket för att ingjuta falskt förtroende i osäkra barn och ungdomar med svåra livssituationer - som letar efter något fast som de kan tro på i livet - för att i sin tur utnyttja dessa barn och ungdomar sexuellt - har inget i det här yrket att göra.

- Det är så här vi alltid gjort. Varför ändra ett fungerande koncept?