RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-12 04:51:14

soderlundthelberg blogg

soderlundthelberg blogg på Nouw

det känns att man lever.

2019-03-19 19:36
Från soderlundthelberg

FULLT ös.
Mycket på jobbet, mycket hemma, mycket med mig själv, ungarna, det ena avlöser med det andra. Är det inte Tyne är det Enzo, är det inte Enzo är det Henny. Jag måste lära mig att prioritera, barnen betyder mer än pengar och Henny är det ohållbart med just nu.

Längesen man var såhär orolig. Maktlös över allt, vet ingenting mer än det är fel på henne. Jag krigar med vården dom måste hjälpa oss, jag har ringt, jag har bråkat, gråtit och äntligen ska hon få ta blodprover. för att kolla diabetes och Addisson sjukdom. Kanske hittar dom det som är felet, man får annars lägga in henne pga näringsbrist. 500 gram har hon gått ner på en dag, sammanlagt på 4 dagar har hon ätit en halv portion mat uppdelat på fyra dagar. Ohållbart!
Så nu ska vi ta fasteprov imorgon, köpt emlaplåster för att ställa klockan och dra på dem innan vi sticker till läkarstation.

Nu är Enzo och Tyne dåliga också så det är fan sjukt! Jag brister, jag vet inte hur jag ska klona mig. Johnny har pissmycket på jobbet, vi är mitt i ombyggnad så jag har lika mycket jag. Men jag måste prioritera våra barn, för jag skulle dö hundra gånger om, om något händer dom!

är vi inte en normal småbarnsfamilj?

2019-03-11 19:46
Från soderlundthelberg

Hej jag vet att det var länge sedan sist, men har så sjukt mycket pågång hela tiden att jag knappt får tiden att gå runt, har äntligen funnit happy ending med mina mediciner. Jag mår helt plötsligt bra igen.

Direkt på rubriken, vi känner oss kränkta eller Johnny fick det att låta så. Först har vi haft jätteknas med Enzo, han har blivit utredd och han har ingen diagnos, men det slutar inte där. Allt fortsätter hela tiden, det känns ibland som vi inte blir accepterade av folk att vara föräldrar, för jag åker i snitt 3 dagar i veckan med ungarna på olika läkarbesök. Enzo just nu till sjukgymnasten för att dom tycker att han är för slapp. Han har tydligen en rubbning i finmotoriken och även grovmotoriken. Han kan inte göra simpla övningar som vifta med armarna och hoppa med benen.

alltså koordinationsproblem liksom jag!

Sjukgymnasten skulle skicka ett brev till skolan där hon ska vara mer tydlig med att han inte ska behövas pressa på att skriva med penna då han inte har den motoriska kunskapen att ha en "perfekt" handstil.
Han kan inte koncentrera sig på händerna och övrig kropp samtidigt.

Johnny sa att han känner det som ett hittepå och blir irriterad.

Så har vi bup med Tyne, hon ska utredas för ADHD. Den kan vi inte säga eftersom vi har mycket problem med just henne, idag var jag hos en arbetsterapeut och ska få hjälp med bildstöd o tyngdtäcke för att få lite hjälpmedel innan diagnos.

Johnny är orolig att det kommer fortsätta att dom senare kommer kräva att vi kollar Henny som absolut inte är som Tyne. För att han känner att dom ser ner på oss som föräldrar och sätter sig över oss. Och ja kanske är det så, vi var unga när vi fick barnen men det är så det ser ut. Jag är inte sämre än någon annan, ibland är det till och med en fördel att vara yngre.

Men det kanske är som han säger att vi kanske åker på onödigt mycket möten kring barnen. Men ändå nödvändigt om man frågar andra personer? Henny är det livsviktigt eftersom hon inte äter ordentligt, så jag gör det bästa för barnen.

Har ni också sjukt mycket läkarbesök med era barn?

Är det såhär det ska vara?

har ni barn som är för "slappa"?

Nej nu ska jag lägga en me&i order och bara chilla i soffan. Är för trött för mitt egna bästa, den här veckan blir tuff både med jobb och läkarbesök!

Gamerz, vakna nätter och nya ansikten.

2019-02-27 21:55
Från soderlundthelberg

Ser igen att det har tagit tid att skriva, har ju jobba på ungdomslanet i helgen. Trodde att jag skulle ha tid att skriva, men ack vad jag bedrog mig. Startade i fredags med att lämna barnen på förskolan och skolan, åkte till lokalen för att fixa. Gick till jobbet och hämtade sponsring grejerna vi beställde till senaste leveransen innan.
Rodda upp cafeterian, åkte hem hämtade Johnny och hans dator. Lämnade honom, åkte hem hämta barnen, körde tjejerna till Johnnys föräldrar.

Hämtade Nattan och Tiffany, började med incheckningen av alla barn och ungdomar. Helgen vart grymt lyckad, 46 barn/ ungdomar och 9 vuxna. Alla olika, men herregud vad huvudet fått öva ansikte och namn. Hade koll på alla 46, vad dom hette, vad vi var tvugna att anpassa, skriva upp, inte skriva upp. Vart dom bodde osv.

Den här helgen har vi fokusera på andras barn, Enzo var med och den killen. Så jäkla stolt. 7.5 år och han skötte sig galant. Han spanade, gick runt kolla på dom stora grabbarna, bad dom om hjälp när han inte visste vad han skulle göra.

Det var fantastiskt skönt att komma hem på Söndagen, mysa med familjen och bara vara jag kom hem vid 13.00 så det var bara sysselsätta sig med att hålla sig vaken. 3.5 timme sömn var inget att hänga i gran på en hel helg. Var pisstrött men jag somnade 23.30 på Söndagen. Hade barnen hemma på Måndagen, vi var ute och lekte för att kompensera tiden jag missade med tjejerna på helgen. Så nu börjar verkligheten igen, med kommande jobbhelg. Imorgon ska jag på möte sen köra vidare till Norrtälje för att gå till sjukgymnasten med Enzo det ska bli spännande att se vad dom säger.

Nej nu ska jag kolla på film och ta det chill med min man ❤

Slitna jeans, hoddie och ett par koppar kaffe

2019-02-21 09:15
Från soderlundthelberg

Godmorgon
Jag fick ett par timmar sömn inatt, Johnny har ringt och väckt mig måste så tjejerna kom till förskolan och Enzo till skolan. Jag är så trött ibland, man lär ju inte få en medalj till morgonpiggaste mamma iallafall.  Är en natt människa av just den anledningen, fungerar bäst på nätterna när det är lugn och ro. Har haft ett par nätter nu som jag har fått trösta Tyne för att hon haft mardrömmar och vaknar upp med jordens ångest. Suttit på hennes golv och smekt henne på ryggen och sagt att hon inte behöver fundera så mycket. Hon ska bara vara ett oskyldigt litet barn, som ska tänka på sig själv och inte på andra. Hennes tankar för över på mig, jag förstår inte hur hon kan känna sån ångest över hur andra barn har det.

Våra asylsökande vänner har idag åkt till Spanien. Tyne mår jätte dåligt för att hon tror att mellan killen kommer att dö för att dom åker dit. Jag sitter och pratar med henne och säger att spanien har lik som Sverige sjukhus som hjälper barn som Achilles med svår typ1 diabetes. Hon gråter när hon tänker på att hon inte får träffa Madina igen. Madina är ju en 4 månaders bebis, Tyne har möjlighet att träffa 100 tals bebisar om hon vill. Men just Madina vart det som hon föralltid klev in och stannade i Tynes hjärta. Jag visste i samma ögonblick som jag talade om för Tyne att Mary och barnen blev tvugna att flytta till Spanien att jag startat ett inre krig av känslor hos Tyne. Men det är bättre att vara rak och ärlig än att vända det till en vitlögn.

Jag önskade att jag kunnat satt mig in i Tynes huvud och ta bort all ångest för jag vet själv hur jobbigt det är. Och är man snart 6 år ska man inte ha ångest, man ska vara oskyldig och tro att världen man lever i är en bra plats. Men hon är verkligen i en fas där allt speglar sig mot gråzonen.

Samtidigt är jag så stolt att hon visar att hon bryr sig om andra människor och inte bara om sig själv, vad hon tycker och känner.

Häromkvällen var det samma sak, hon hade duschat fick en stund med mig när jag borsta hennes hår och gjorde en fläta. Då var hon så ledsen över barn som har förlorat en eller båda sina föräldrar, barn som inte får paket och tårta när dom fyller år för att föräldrarna inte har råd.

Hon kommer bli något stort, om hon fortsätter i den här riktningen. Hon kämpar verkligen att sålla sina tankar och funderingar, just nu kommer det ju bara ångestladdade funderingar när hon är ledsen över andra människor.

Hon är så fantastisk våran Tyne, men hon har en del att jobba med. Liksom vi föräldrar som försöker vägleda henne.

Nu sitter jag i köket med ett par koppar kaffe, väntar på att apoteket ska öppna för jag måste verkligen hämta ut min medicin.
Satt i mitt kök med mina slitna jeans och min hoddie, hade glömt att min försäljare skulle komma så jag var tvungen att åka till jobbet.

Man ska aldrig skämmas.

2019-02-21 02:45
Från soderlundthelberg

Klockan är sent, huvudet går på högvarv kommer fan inte till ro. Jag somnade tidigt innan 22.00 men vaknade igen. Med Henny som kom ner och vred sig, tack o lov somnade hon igen i sin säng när jag lyfte upp henne i sängen efter att hon snurrat tusen varv i sängen.

Till rubriken man ska aldrig skämmas!
Jag är jag, jobbar jätte mycket med mig själv. Jag står upp för mig själv, älskar min familj och mina vänner. Älskar mitt arbete, skäms aldrig över att tala om att jag är säljare på Coop.

Är ganska stolt över att jag är just det, för hade jag skämts över vad jag är, finns det ju ingen vits att jag skulle jobba kvar. Trivs man inte så bör man byta jobb, min filosofi iallafall. För skäms man och inte trivs så tillför man ju inget bra, man är inte heller villig till att utvecklas i företaget.

Har jag fel?

Det var typ lite vad som snurrar i mitt huvud denna vakna småtimme.

Utvecklingssamtal om Henny <3

2019-02-20 19:33
Från soderlundthelberg

Hej allihopa.
Idag handlar det om våran alldeles egna Henny.
Varit på utvecklingssamtal om henne idag, så stolt man blir av alla fina ord om ens lilla, lilla prinsessa. Hennes tid på Blåklockan är över och det är dags för henne att vandra vidare i huset och utvecklas. Våran lilla fjärt räknas som ett stort barn och ska över på Gullis. Så hon kan utvecklas ännu mer, tråkigt men det var nog dags. Många nya ett åringar som kommer, hon är äldst på avdelningen och lär sig så fort att dom själva kände att hon måste få utvecklas med äldre barn. Hon fyller snart 3 år våran lilla älskling, det går så himla fort!

Så under Mars så sköter dom överföringen till den nya avdelningen och till 1a april går hon inte längre på småbarnsavdelningen. Har pratat med Henny om att hon ska byta avdelning, det hon längtar mest till är att få gå på den stora gården och leka med dom större barnen. Hon blir ju inte flyttad till Tynes avdelning och det är bra eftersom Tyne vandrar över till Skolan nu till våren, sommaren. Henny hamnar på en ny avdelning, med ny personal som hon visserligen träffar dagligen och är trygg med.

Så nu är det bara ladda om lådan, med nytt och fräscht. För liten ska bli stor och det blir en nystart för henne. Så mamman ska spana i hennes garderob här hemma, vad som ska packas. Hon kommer ju säkert att växa lite så då är det en ny låda, med en ny storlek ;)

Tyne sa till mig "Mamma, jag behöver nya kläder när jag börjar skolan" Tur att mamman älskar kläder, så att både stordonnan, lilldonnan och lillmannen ska få lite nytt o fräscht! Men först måste jag jobba upp lite buffert för just det. Och jobb just nu trillar in, samtidigt som min utredning trillade i brevlådan igår. Så nu blir det mycket bollar i luften så nu ska vi jobba ordentligt. Tycker inte om att vara oförberedd så jag planerar in i det minsta, rushar på från början till slut så jag måste släppa lite. För på Coop är det jobb som behövs nogrannhet och välgjort, så jag kommer nog sitta många dagar med datorn hemma för att få till det så gott jag kan. Jag måste också lära mig att delegera ut det, men jag vill ha koll. STENKOLL!

Men det blir nog bra i slutändan, nu ska jag dricka massvis med kaffe och få till en del så gott jag kan. Både me&i och Coop jobb!
Men jag börjar komma igen, sakta men säkert börjar medicinerna göra mig gott och livet suger inte längre. Jag börjar få tillbaka livslusten och ska bolla tills jag stupar. Förjobba på kan jag göra, det är bara att få min vardag som småbarnsförälder och halvtidsarbetande mamma, med just nu ett hobbyprojekt och en styrelse på det. Men vi ska se att ni kommer se mig som det gamla jag, organiserat kaos med många bollar i luften. Men nu jädrans kör vi!

Känner mig bättre än någonsin, allt verkar rullar på, kanske negativt, kanske positivt det märks!

Tänkte bara skriva lite.

2019-02-19 20:20
Från soderlundthelberg

Hejhej allihopa.
Nu sitter framför datorn och gör framför allt lite hemma jobb, som kvalitetsansvarig på jobbet så tar jag hem lite som ska revideras för att jag har mer ro hemma än på Coop. Oftast så ropas det på hjälp i kassan, eller så finns det 100 andra saker som kommer emellan.
Nu har jag jobbat klart för den här helgen som vart, gick på i fredags och går av idag.

Igår jobbade jag kväll, så först åkte jag och Enzo till Norrtälje och hämtade våra glasögon. Jag hoppade över BUP med Tyne eftersom jag hade andra ärende så kostar det alldeles för mycket pengar att åka fram och tillbaka x2 dessutom. Så hon fick gå på förskolan, jag och Enzo åkte efter skolan. Först till Jysk och köpte en lätt att montera ner klädställning till MeAndi kläderna, sen åkte vi till DOLLARSTORE och handlade lite annat skit. För att sen åka till Jula och handla färg till Coop. Sen åkte vi ner till stan för att hämta glasögonen på Specsavers.


Sen åkte jag och jobba lite på coop, hem titta på en film, somna, lägga sig i sängen, tandvärk, vaken till 04.30. Somna efter mycket om och men, vaknade alldedeles för sent. Enzo min älskade Enzo, fan man känner sig som världens sämsta mamma, han klarar sig själv. Han klär på sig, borstar tänderna, äter frukost, går till skolan i tid. Medans jag ligger däckad med tjejerna brevid mig i sängen. Blir såååå jävla trött på mig själv. Skärpning nu Amanda!

Idag fick jag brev på posten om 2 veckor startar min utredning, 2 dagar i Stockholm på raken. Frågan är om jag kanske ska sova i Gustavsberg. Om det är enklare att komma dit, måste ju åka härifrån pisstidigt om jag ska vara där 10.00 2 dagar på raken! Men jag fundera, som det är just nu känns det som jag kan åka härifrån, men vette fan alltså!

Ska sitta och göra alla skattningslistor!
Gör jag dom på en gång, så glömmer jag kanske inte bort dom!

Eller måste jag kanske göra dom i samband när jag ska dit?

Jag får se vad det står.
Imorgon ska jag sitta med utbildning hela kvällen också, hoppas att det inte blir tjafsigt med barnen då!

Aja nu väntar vi på Tynes också, sen är vi nog i rullningen, Enzo har fått tid för besök hos barnsjukgymnasterna i Norrtälje nästa vecka. Så nu jäklar kör vi mot att klara målet bättre hälsa 2019. Henny tuffar på med näringsdryckerna, måltider eller ah försök till måltider. Movicol Junior. Hon har också återbesök snart.

Det var det, återkommer en annan dag. Nu har ni lite updates om hur jag får min vardag att rulla efter en jobb helg! Nästa helg är det ju Lan så då kanske jag kan vara lite mer aktiv med att skriva, eftersom jag har några nätter att jobba på.

Jobbhelg!

2019-02-18 09:02
Från soderlundthelberg

God morgon!
Sitter i köket och dricker lite kaffe och äter lite frukost. Jag har jobbat hela helgen så har inte haft så mycket tid att skriva, i och med att jag har en familj också så vill man ju umgås lite också. Idag ska jag åka till Norrtälje och hämta mina glasögon, handla lite till jobbet för att sen åka och jobba lite igen.

Den här veckan ska jag jobba lite, förbereda inför nästa helg när det blir lite lan med Johnny, Enzo, Nattan och 30 st gamers ;) Nattuggla som man är så tar jag nattskiftet :)

Så nu samlar jag energi till att städa hall och vardagsrummet. Åka och handla och sen bara vara till jag och Enzo ska till Norrtälje. Men det blir nog bra!

Nu kör vi!

Den gick sönder, hela min värld gick under.

2019-02-14 09:31
Från soderlundthelberg

Godmorgon alla ni.
Idag är det 14 februari, alla hjärtans dag och jag sitter i köket och dricker ljummet kaffe. När vi flyttade till huset för 3.5 år sedan köpte vi en kaffebryggare. För jag är just det, torsk på kaffe. Igår satt vi och spela kortspel och jag skulle brygga en kanna kaffe så har den slutat fungera.

Jag fick panik den var som någon hade huggit mig i ryggen, bara för att kaffebryggaren var trasig. Tog ner reserven för att få kaffe för stunden, så glappa den och ville inte starta på en gång.
Jag blir irriterad för att jag inte får något jävla kaffe. Jag fungerar inte som människa utan kaffet.

Fungerar ni? Dricker ni mycket kaffe?

Idag ska jag jobba lite hemma på datorn, handla lite och sen hämta barnen i förskolan. Det är allt som står på dagens schema.

Snart startar min jobbhelg också, så jag behöver förbereda mig mentalt att jag ska dit och göra det bästa jag kan. Jag ska vända den negativa spiralen, det är inte jobbet det beror på det är delvis bara en person som kan förstöra min stämning och det lyckas den personen göra så fort som den visar sig. Så jag måste stärka mig i det hela och tänka att paranoidlarmet är där för att skydda mig. Det är där för att jag ska känna mig trygg på arbetsplatsen, min flykt, mitt andra hem. Där jag trivs allra bäst, men som just nu är en trigger plats med massiva känslor och tankar. Och larmet förstärker den känslan eftersom jag mår så psykiskt dåligt över att jag behöver bära det. Må det ta slut snart, låt denna person försvinna från samhället så jag kan fungera ordentligt igen.

Nej nu startar vi dagen med positiva vibes, idag ska jag ha en bra dag. Jag ska bara försöka få i gång kaffebryggaren så jag får varmt kaffe

Så min familj, släkt och vänner jag önskar mig en ny kaffebryggare i födelsedagspresent ❤ Så då vet ni det!

Förberedelser inför Ungdomslan

2019-02-13 21:59
Från soderlundthelberg

Go'kväll alla goa.
Nu sitter man som en mamma, med brustet hjärta och kollar på Sofias änglar. Kan aldrig föreställa mig hur den där pappan känner. Maktlösheten, att inte kunna rädda sitt barn. Och mamman som ovetande får till jobbet få samtalet att sonen dött. Tårarna tokrinner

Idag har jag vart på genomgång om belysning, säkerhet och ventilationen uppe på folkets hus. Nästa helg ska jag jobba, mycket förberedelser. Enzo ska få vara med och Johnny, tjejerna får vara med farmor och farfar. Så att man kan ställa upp!

Vad gör man inte för barnen, ungdomarna. Är som sagt uppväxt i den miljön, så man har ju ett litet hum. Jag minns ju själv hur kul det var, hur mysigt att hänga med polarna och gamea lite datorspel.

Idag har jag också suttit i telefon mesta dels av tiden. Jag ska bli säljare av MeAndI, kommer bli hur kul som helst. Så jag kommer ha en bisyssla att bedriva homepartyn. Säljare som man är!

Nu ska jag fortsätta gråta lite, återkommer imorgon ❤