RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-08 16:32:16

Almajohanna - Johanna Lundgren

almajohanna blogg på Nouw

älskar någon men du har inga känslor kvar.

2019-01-06 21:36
Från almajohanna

Tvättat, städat, handlat, lagat matlådor, beställt hem välbehövliga ting, tagit ett långt bad och tillslut hamnat i soffan framför en serie. Jag älskar att ladda om inför en ny vecka, ha saker planerat och i ordning - dock prioriteras det inte alltid tyvärr.

Imorgon känns det som saker och ting återgår till vardagen på riktigt efter julledighet och annat. Jag vaknade upp för några månader sedan och kände i princip bara "Nej nu behöver jag något nytt" Levde vidare och hoppades helt ärligt varje dag på att jag skulle vakna upp och känna samma gnista för jobbet, staden och livet som innan - Men det var som en nära vän sa "Ibland tappar du känslor, varesig du vill eller inte, precis som att du älskat någon men inte längre har några känslor kvar"
Jag har nog alltid sett mig själv som en människa som varit lite på språng, alltid påväg någonstans sökandes, men sedan jag flyttade till Stockholm för två år sedan har jag känt mig så bekväm och lugn i själen, så när framtiden kom och knackade på dörren och sa till mig att det är dags att gå vidare var det tufft, svårt beslut att ta. Den vardagen jag är van vid är nu tidsbestämd och samtidigt som jag försöker ta livet för vad det är här och nu så kan jag inte rå för det faktum att jag redan börjat smyg packa.

-

2019-01-04 23:19
Från almajohanna

När det finns för mycket i min lilla hjärna så har ju detta alltid varit ett sätt för mig att sortera ut, reflektera och få saker lite mer svart på vitt - att blogga har alltid varit en bra sak för mig som tyvärr blivit lidande totalt då livet kom mellan.

Det svider lite att erkänna det såhär, men mycket av saker som betyder något för mig har fallit undan och jag vet ju innerst inne varför och vad det beror på. När negativa saker händer i mitt liv så är jag väldigt bra på att gå in i det enda som kanske känns meningsfullt och köra gasen i botten och oftast bromsar jag inte in fören det säger totalstopp och jag kör rakt in i en betongvägg och inser att jag kanske inte alls blivit varken klokare eller lyckligare. Det är väl så, man tror man ska lära sig med åldern men jag vacklar fortfarande fram och funderar på vad min mening här i livet är. Vem vet egentligen?

Nu har jag traskat in i år 2019. Med fröjd och förhoppning. Jag är för tillfället i en ond spiral då jag helst bara vill isolera mig själv och anser att jag inte har någon positiv inverkan på varken mig eller någon i min omgivning - men jag vill inte fastna här, måste bara hitta redskap att ta mig upp. Skrivandet kanske är ett? Vi testar. Att flytta hem kanske är ett? Jag testar. Men framför allt måste jag andas och filtrera bort en mängd tankar som tar över min tankspridda hjärna. Så är det bara.

Hej och hå, då var vi igång igen

Dag 3

2018-05-25 21:40
Från almajohanna

I tisdags åkte Mamma, Emelie, Marita och Sussie ut på vandring så jag och Ida blev kvar själva på hotellet. Vi tog sovmorgon som var uppskattat och körde sedan ett soma move pass i följd utav vattengympa.

Hade en rätt lugn dag vilket var skönt på sätt och vis - låg i ”solen” (hade en rätt molnig start på veckan, men i och med att jag lyckades bränna mig ganska så rejält så kan jag säga att solen slår igenom rätt mycket ändå..) Vi tog iallafall en promenad i olivlunden under eftermiddagen och sedan körde vi yinyoga och jag blev frälst. Men mer om det i ett annat inlägg!

Dag 2

2018-05-22 22:02
Från almajohanna

Måndagens träning - Började morgonen med en PW för att sedan bege mig ut på en 3h cykeltur i bergen. Cyklade mycket både uppför och utför men det var så himla härligt, har skrivit upp mig på cykeltur på fredag också och håller tummarna på att få följa med.
När vi kom tillbaka blev det lunch följt utav ett helgrymt corepass och sedan en promenad med mamma.

Topphälsa Dag 1

2018-05-21 21:10
Från almajohanna

Denna resa till Kreta är inte som vilken solsemester som helst - Vi är nämligen här tillsammans med Topphälsa på träningsresa. Så så så himla kul.

Söndagen som var vår ”första riktiga dag” startades med en Power Walk - Var så himla fint och härligt vid stranden precis när solen hade gått upp.
Efter frukost blev körde vi två pass i följd. Först Soma Move och sen lättade vi upp med lite dans.

Vädret var lite halvdant så att ta sig i poolen på eftermiddagen för vattengympa var en struggle i sig, men ack vilken feeling det var med hela gänget när vi väl satte igång. Jag uppskattar verkligen all sorts träning(nästan) på olika vis.

Sen kom dagens sista pass 5/5 och även det passet jag gillade mest under dagen. Cirkelfys, hatkärleken till burpées och boxjump gör nog att pass som dessa lätt blir mina favoriter, jag vet att det blir skitjobbigt men också skitkul.

Första kvällen

2018-05-21 20:52
Från almajohanna

Första kvällen var så mysig. Så mycket förväntan och längtan efter att bara få vara ledig och njuta av nuet. På dagarna är det full fart med träning men på kvällarna brukar vi sitta på terassen med en välförtjänt drink. Mer om träningen ska jag berätta sen!

Crete

2018-05-20 21:41
Från almajohanna

Kan inte bland det bästa som finns vara känslan som tar över ens kropp när man kliver ut ur flygplanet och möts utav värmen, dofterna och endorfinerna man får när man upplever lyckokänslor - Nu är jag har i vackra Grekland och tro mig. Jag njuter.

Soon Greece

2018-05-19 06:58
Från almajohanna

Alltså hur fantastiskt att jag gått på semester - en vecka på Kreta väntar. Åkte till Arlanda igår och mötte upp resten och nu sitter jag på planet och har precis boardat. Vi hörs från Grekland.
PS, hur vacker är inte min mamma? Vackrast i världen

Försommar och brunch

2018-05-11 14:13
Från almajohanna

Lever för och i försommaren. Vet inte hur många gånger jag sagt - detta är meningen med livet.
Imorse vaknade jag upp hos Tuva och Mirel ledig. Vi gjorde ordning en liten brunch med amerikanska pannkakor och scrambled eggs. Solen skiner och nu sitter jag på tuben in till stan och ska möta upp Julia.
Ikväll vankas p-möte och aw. Livet just nu är allt.

Romme Alpin

2018-02-14 09:01
Från almajohanna

Här kommer några bilder från en helt magisk dag jag hade för några veckor sedan tillsammans med Dennis och Tuva. <3

Jag minns tydligt för fem år sedan när Tuva fortfarande låg i min systers mage och vi inte hade en aning om vem det var som gömde sig där inne och vi pratade om att när bebis blir stor så ska vi ta med bebis och åka slalom. Helt overkligt hur 5 år gått så fort och att vi där för några veckor sedan tog med oss Tuva och åkte slalom. Hon var så duktig, hon tyckte det var så kul och jag kände en så oerhörd lycka - sånna stunder måste vara meningen med livet. Magi.