RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-26 07:32:53

Lina Larsson

linallarsson blogg på Nouw

Årsresumé 2018 Sep - Dec

2018-12-12 10:00
Från linallarsson

Tredje och sista delen av mitt 2018, nu börjar tyvärr livet dippa lite med tänkte ändå bjuda på vad slutet av året gav mig

I september stod skolan i fokus, plugg i mängder och finsittning med alla andra lärarnollor/ettor. Dessutom hann jag med ett dop för världens finaste Jordan, lite mera tävling och så utökades familjen här hemma till tre när mina hjärtisar flyttade hem.

Oktober 2018, månaden då allt gick fel. Det vart knas med vänner, dansen, skolan och hela livet dök ner i rasande fart till botten. Jag kom inte många dagar in i oktober månad innan min hälsena gick av och en ortos sattes på lille foten. 7 veckor framåt skulle det vara jag och min pjäxa. Psyket pallade ej och jag hoppade av skolan och började leta jobb. Men trots allt så hann jag festa lite med pinglan som alltid stod där vid min sida!

November bjöd på nytt jobb på universitetsmediagruppen och födelsedagsresa till Mamma till London innan livet kraschade ännu mer

Och nu är vi här i december, jag står ostadigt på två ben utan min sko till hjälp och tillsammans med kryckorna kämpar jag mig till nyår där jag ska slänga dom så långt jag kan. Tyvärr räckte det ej med att börja månaden med massa rehab som ska fortsätta i 6 månader från nu, utan dessutom har jag och mina hjärnspöken bondat på nytt. Jag är inne i en ny depression och har fått tillbaka min panikångest och detta har jag fått veta grundar sig i att min PTSD krupit tillbaka. Jag är just nu i dagsläget därför sjukskriven och vet ej när jag kommer tillbaka till arbetet. Jag går på nya mediciner som ger mig ett ständigt illamående, kramper i musklerna och sömnlöshet. Därav består mina dagar av kattgos och rehab just nu.

Så livet just nu är inte riktigt på topp, men jag ger inte upp. Trots det otroligt dåliga slutet på 2018 så har ände det här året gett mig så mycket. Jag har fått massa nya erfarenheter inom jobbet och jag har utvecklats så sjukt mycket i mitt sätt som person och vara under denna sommar. Jag har kastat och fångat vänner. Jag har tvingats lära mig hur livet är utan träning och det som får mig att må bra. Jag har växt. Men viktigast av allt, 2018 har gett mig så galet många nya människor i mitt liv som betyder sjukt mycket och som jag aldrig önskar förlora. Varav en av dom är tjejen jag har turen att kalla min bästavän. 2018 gav mig lyckan att äntligen hitta en person med så stort hjärta, som bokstavligen förstår mig, ser mig och som även tillåter mig finnas där för henne.

2018 var ett blandat år, och jag är både tacksam och ledsen men tror att med det 2018 har gett mig så kan jag få till ett riktigt bra 2019!

Årsresumé 2018 Jun - Aug

2018-12-11 10:00
Från linallarsson

Del två av min lilla resumé av året som gått! Nu rabblar jag mig genom min livs bästa sommar fram tills hösten tog sin början!

Juni, en månad där jag hoppade mellan jobb och partaj ca konstant. Det var AWs och födelsedagsfiranden hit och dit, men roligast var att lilla jag fyllde 20!

I juli jobbade jag i princip hela tiden och lyckades kamma hem 6 lediga dagar under hela månaden. Det sjöngs allsång i barnens lantgård och det showades på Bamses grillkvällar på restaurang Safari. Och genom allt detta så hittade jag en av de absolut viktigaste personerna i mitt liv. My. Att man genom ett jobb kan bara sådär träffa en person och fatta tycke så fort för den, vi klickade och sen dess har det vart vi. Min parter in crime, partyMYra, björn och bästavän tack för att du kom in i mitt liv och jag är så glad att du stannar (saik du har inget val nu hihu) Något annat som hände denna månad var att mina hjärtisar kom till värden och jag föll för dom direkt

Augusti, jobbet fortsatte, dansen drog ingång, jag tävlade min första superstartävling, jag var på SMASH festivalen i Stockholm och såg Post Malone och jag började plugga på Linköpings universitet!

Årsresumé 2018 Jan-May

2018-12-10 10:00
Från linallarsson

Hallå där! Det var inte igår, men trots den dåliga uppdateringen så kommer här min årliga resumé där jag sammanfattar året som gått! Mestadels för att jag har ett minne som en guldfisk och extremt lätt för att ta på mig 1000 saker samma år och behöver på något sätt få lite struktur innan jag går vidare haha. Så här kommer den låååånga resumén för 2018. Enjoy ;)

Januari var kanske inte den mest händelserika månaden på året, jag jobbade på Lingon och kämpade på där. Något ”stort” var att jag började dansa för NDC! Jag tävlade 2018 års första tävling i Lindesberg och kammade hem min sämsta placering någonsin, ändå förståeligt när jag ej hade tränat sen september året innan haha! Håret var även snäppet ljusare här!

Februari var väl en ännu tråkigare månad, jag dansade på som bara den, jobbade på som bara den men började sakta men säkert tröttna på jobbet haha. Debuterade i par och grupp med mina dramaqueens!

I mars hände det äntligen lite grejer! Fösta mars fick jag förstahandskontrakt på lilla lägisen och den vart äntligen min på riktigt! Mamma kom på besök för fösta gången sen flytten i september året innan och jag bytte jobb! Började arbeta på förskolan och sökte i samma veva in till Liu och förskollärarprogrammet där!

April drog ett startskott i Götebooorg och lite danstävling igen! Jag hann även med att dra en debut i hiphop solo & duo (fortfarande i chock över att jag vågade det)! Jag firade att jag vart skadefri i 2 år!!! Danstävlade lite till, sökte nytt jobb igen hahaha (kolis) och avslutade månaden på det bästa tänkbara sättet i Uppsala med alla mina vänner på valborg!

I maj var det dansavslutning och Svenska Mästerskapen stod på schemat. 3 dagar i Västerås fulla av dans och glitter! Jag ställde upp i 7 kategorier och dansade final i 5!! Hiphop solo, slow solo, slow duo, och sen disco solo och hiphop duo där jag i dom två klasserna tog hem ett guld vilket resulterade i uppflyttning till superstarklassen i disco solo!! Lyckan den dagen!! Annars så började jag jobba på kolis aka Kolmården och trivdes bättre än vad jag någonsin gjort och öppnade mina ögon ännu mera för teater, sång och dans!

VI SKA TILL LONDON

2018-11-11 08:03
Från linallarsson

ÄNTLIGEN får jag berätta!!!! I snart 3 års tid har jag planerat och sparat för att idag kunna ge mamma en födelsedagspresent hon aldrog glömmer!

Imorgon fyller morsan 50 och idag lyfter planet till London för 4 dagar fullt med god mat, shopping, hotell och kaaanske lite överraskningar...

Har hållit detta hemligt så länge och det är en sån lättnad att få det sagt! Igår samlades alla mammas vänner och hela tjocka släkten i Uppsala för att fira mamma och vara med och överraska henne. När alla åkt hem så var det dags för henne att direkt packa väskan och just nu sitter vi på Skavsta och väntar på att få checka in bagaget.

Grattis igen Mamma, det här är du så värd! Nu har vi livets weekend ihop!!

MÅSTE LÄRA MIG

2018-11-06 07:12
Från linallarsson

Godmorgon!

Idag är jag dödstrött!! Jag måste lära mig att hitta rutin i sömnen. Somnade typ för tidigt och då vaknar jag mitt i natten typ och kan ej somna om... men men så kan det gå!

Gårdagen gick bra, det var lärorikt och MYCKET information. Men det känns spännande. Tror detta kan bli kul, det verkar vara väldigt bra stämning på kontoren och härliga medarbetare. Idag är det datorutbildning och vi ska få lära oss alla program och allt runt omkring!

Som vanligt sitter jag här nu med min kaffekopp och denna morgon är himmelen rosa, även om det ej syns på bild. Tisdagen ska bli rolig och nu är det ännu en dag närmare mammas 50 års firande som sker på lördag! OM jag är taggad!

Men det kan jag ej skriva mer om, vi hörs senare! Puss och kram!

#nouwautumnchallenge

NYA TAG

2018-11-05 06:46
Från linallarsson

Godmorgon folket, idag är det måndag och det är dags att ta nya tag i livet. Nytt jobb på schemat, blandande känslor i magen.

Idag ska jag påbörja ett liv som mediasäljare hos ett företag som har sitt huvudkontor i Eskilstuna så därför blir min introduktionsdag där borta. Så snart ska jag röra mig mot resecentrum och sen ta tåget mot Eskilstuna. Är både taggad, nervös och lite rädd haha. Nya människor och nya platser. Det ska bli spännande att se vad som sker och hur detta blir.

Kommer hem strax innan 18 skulle jag tro ikväll och tänker att det kommer en update på dagen då. Men nu ska jag dricka mitt kaffe och prata pepptalk med mina hjärnspöken för nu ska vi göra ett gott intryck på nya jobbet. Puss och kram!

#nouwautumnchallenge

LITE KAOSIGA DAGAR

2018-11-04 19:01
Från linallarsson

Hej på er!

Hur mår ni? Nu var det några dagar sen sist. Jag kollapsade lite i huvudet där och har tagit mig lite tid att vila upp mig och i alla fall försöka få mer klarhet i livet.

Men ska jag va ärlig mår jag väl inte så bra just nu. Det är stress och ångest och kaos i livet. Men jag tänker inte ge upp denna gång! Jag ska kämpa mig genom det och jag har redan sökt hjälp som jag snart får ta del av.

Sen sist så har det vart mycket tid hemma. Mycket grubblande och mycket dumma tankar. Men sen kommer lite lycka ändå. Velade fram och tillbaka heeela dagen men i fredags bestämde jag mig tillslut för att hänga med hela gänget och min bästis ut för och dansa lite. Inte ska foten stoppa mig!! Det vart en blandad kväll, som Sarek sjöng (jajjemen det vart en liten nostalgitripp när dom klev upp på scen) så vart det både de högsta berg till de djupaste dalar men skulle väl ändå säga att det vart en riktigt rolig kväll.

Sen igår så kom Mammsen hit. Hon är ju för underbar och kommer ner för att hjälpa mig städa och hålla mig lite sällskap! Vi två fikade och pratade massor, vi kollade på en film och käkade god mat. En superhelg.

Idag åkte jag till dansen och hängde där ett tag, gjorde ett tappert och halvknackigt försök till att dansa med min lilla stövel haha. Bättre än inget! Och nu har jag bara tagit det lugnt här hemma.

Imorgon börjar ett nytt kapitel med nytt jobb. Ny arbetsplats, nya människor och nya arbetsuppgifter. Ut i världen igen efter att typ legat hemma i karantän i över en månad haha... Så imorgon blir det ut på äventyr till huvudkontoret för företaget i Eskilstuna. Tiiiidig morgon så det kommer bli en tidig kväll.

Bjuder på lite bilder från helgen så hörs vi imorgon! puss och kram!

#nouwautumnchallenge

Min partner in crime och älskade bästavän

Och mina älskade bebisar

BOTTEN

2018-10-31 00:48
Från linallarsson

Mitt i natten och jag är tillbaka i de dåliga och jobbiga tankarna och måste skriva skriva skriva.

Det är jobbigt nu, det är riktigt jävla pissjobbigt nu. Livet går inte upp och ner, det går käpprätt neråt i full fart. Allt kraschar och allt kraschar på samma gång. I över en månad nu har jag legat hemma i min säng och hatat mitt liv. Jag finner ingen glädje i något nästan. Jag har ständig ångest och gråter på daglig basis. Det känns hela tiden som att där slog jag i botten men så kommer något och trycker ner mig ännu djupare under jorden.

Jag är stressad för att jag bara ligger hemma, men att ens orka knyta ihop soppåsen och gå ut med den kräver nästan en timme av förberedelse. Tänk tanken, ligga kvar och bearbeta vad som ska göras. Orka ta sig upp och knyta påsen, gå och lägga sig igen. Ligga och planera hur du kommer behöva hoppa ner för trappen, ut genom dörren, slänga påsen och hoppa tillbaka. Efter lååång tid av att bara tänka detta om och om igen så kanske man orkar eller så gör man som det blev idag. Låter påsen stå kvar ännu en dag för energin inte finns.

Jag HATAR att må såhär. Det känns som att jag drar ner alla runt om i min närhet, det känns som att ingenting positivt kommer ur mig och jag finner ingen motivation till livet.

Jag har alltid vart en extrovert person, en som får energi av att vara med människor. Men nu, att ens tänka på att jag ska träffa andra kräver flera timmars vila. Jag är helt utmattad samtidigt som jag är så uttråkad och har sådan träningsabstinens.

Just nu så kryper ångesten in så djupt i mig så att tårarna bara rinner och rinner, jag vet inte vad jag ska göra. Helt ärligt så känner jag att allt är hopplöst just nu asså. Jag orkar inte. Det är sån stress och press och det är ångest och smärta och sorg och saknad och allt vad du bara kan tänka dig. HUR kunde jag stå ut med att må såhär varje dag i 2 års tid förut? Jag pallar inte ens en dag av denna grova ångest??

Jag ropar högt på hjälp nu och kommer att hjälpa mig själv då jag vet vart jag en gång hamnade och jag vet att jag ej vill tillbaka.

Jag visste att det skulle bli tufft nu men att det skulle gå såhär fort och att det skulle bli såhär grovt det kunde jag inte ens föreställa mig. Att min panikångest ska krypa sig tillbaka efter så lång tid skrämmer mig något enormt. Jag är rädd för mig själv just nu.

Förlåt för ett sådant rörigt och hastigt och negativt inlägg. Godnatt.

#nouwautumnchallenge

KÄRT ÅTERSEENDE

2018-10-30 16:13
Från linallarsson

Hallå där!

Kvällen igår vart supermysig min nya supergranne kom över med ett glas vin och det vart massa prat om allt mellan himmel och jord. Lite spontant sådär på en vanlig måndagkväll. Annars händ inte så mycket mer, jag kollad lite ph och fick sova min första natt utan att ha foten i högläge!! LYCKA!! Sov så mycket bättre, även om stöveln fortfarande satt på.

Idag har jag fått träffa en väldigt saknad vän som är här med sin familj några dagar! Älskade Hanna, så vi fikade och pratade om allt möjligt som hänt det senaste året. Vi har snabbt sagt hej typ sen jag flyttade så det var så kul att få träffa henne igen!! Älskade människa.

Nu ska jag ta och hoppa iväg till Ica för att köpa lite kattmat i ovädret och sen blir det nog att laga lite mat när jag kommer hem och sen bara ta det lugnt. Diska och bara va. Får se vad som händer helt enkelt.

Men vi hörs, puss och kram!

Tant-varning när man dricker rödvin med grannen med varsin katt i knät

EN BRA DAG

2018-10-29 17:18
Från linallarsson

Hej på er!

Sitter här med en podd i lurarna (Sturebymordet med Hasse Aro, "Fallen jag aldrig glömmer"), en stor kopp te, tända ljus och datorn i högsta hugg. Har nästan nyss kommit hem efter lite farande och flängande. Började ju då dagen hos sjukgymnasten och det gick bra! Ändarna på min hälsena har hittat tillbaka till varandra och jag får börja min rehabilitering efter plan. Det är dock väldigt simpelt nu, inte fysiskt enkelt, men simpla övningar i 5 veckor framåt tills dess att stöveln tas av. "Fotpump" som det så fint kallas ska nu göras 20 gånger 3 gånger per dag. Nästa måndag börjar jag plocka ut inlägg under hälen och ökar till 30x3. Sakta men säkert. Jag har fått rejäla skavsår och även typ "fuktskador" på huden. Men nu får jag lufta ofta och även duscha (!!!!!) utan stöveln så det ska nog lösa sig.


Efter min tripp till sjukhuset så åkte jag hem och tog det lugnt ett tag innan jag sen vid 14 mötte upp My och Anna för en fika och catch up. Så mysigt och kul att umgås ihop igen, älskade människor! Efter fikan så åkte jag bort till campus för att återlämna en bok och säga hejdå till skolan. Jag har nämligen avbrutit mina studier och hoppat av utbildningen. På måndag nästa vecka börjar jag mitt nya jobb och ser fram emot det riktigt mycket! Ska bli spännande och lärorikt. Jag har en framtidsplan nu, men jag kan inte riktigt dela med mig av allt riktigt än.

Det har vart en bra dag helt enkelt. En dag med roliga besked, lite klarhet och bra vänner. Snart ska jag ta mig till att laga lite mat och sen blir det bara en lugn kväll. Puss och kram!

#nouwautumnchallenge