RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-04 11:43:19

Copycatish

Copycatish blogg på Nouw

7 saker du och din bästis kan göra när ni är fattiga

2019-04-24 21:55
Från Copycatish

Vill du hitta på något kul tillsammans med din bästa vän - men det är lite många dagar kvar till lön? Oroa dig inte. Jag har skrivit ihop en liten lista med roliga saker ni kan göra som är billiga eller rent av gratis. Enjoy!

1. KOLLA PÅ TV
Men inte vilken TV som helst. Kör igång en serie eller någon film ni älskade som barn/tonåringar. Var det inte länge sedan ni såg Camp Rock, H20: Just Add Water eller någon klassisk Disney-rulle? Lägg några kronor på godis eller snacks och låt barndomsminnen komma på löpande band hela kvällen.

2. STARTA EN INSTAGRAM
Vad har du och din bästis gemensamt? Älskar ni att baka? Är ni bäst på memes eller kanske samlar på något annorlunda eller sminkar er coolt? Starta en gemensam Instagram och styr kontot tillsammans med humor, inspiration eller vad det än är som gör er unika och bäst!

3. LEK SALONG
Slit fram alla nagellack och sådant och fixa naglarna på varandra, med nailart, glitter, stenar eller allt ni kan hitta hemma. Eller varför inte hitta coola frisyrer på YouTube och testa på varandra? Om någon känner sig modig, varför inte klippa håret lite? Passa också på att ta massor av snygga bilder till Instagram, om ni tycker det är kul att ha ett litet lager av fina bilder på telefonen.

4. TINDER-ROULETTE
Vågar du låta din bästis ta över din Tinder i en timme? GAME ON!

5. BYT KLÄDER MED VARANDRA
Eller gå bara igenom era egna garderober och byt kläder med varandra. Kan bli ännu roligare om man bjuder in fler vänner och gör en dag av det. Toppen för både plånboken och planeten!

6. PLANERA INFÖR SOMMAREN
Gör en lista på alla roliga saker ni vill göra i sommar! Roadtrip, utomhusbio, strandhäng, loppis-marathon. Vad gör denna sommaren till den bästa någonsin?

7. LEK TURIST
Vad gör alla turister eller sommargäster när de besöker just eran stad? Lek turister i era egna hoods och kanske åk till en plats ni aldrig varit på tidigare, eller gör något riktigt cheesy som ni inte skulle göra annars. Googla också på vad som är gratis att göra i er stad och checka av saker på listan!

Hoppas ni hittat något roligt att göra på denna lista! Dela gärna vidare eller kommentera med dina egna bästa tips! <3

Vårstäda din Instagram

2019-04-23 18:02
Från Copycatish

I dagarna har jag rensat i mina sociala medier, främst Instagram, och jag uppmanar alla att göra samma sak. Sluta följa konton som på något sätt talar om för dig att du inte duger som du är. Om det så är med direkta tips eller bara bilder som väcker den elaka rösten inom dig. Du vet den där rösten som säger till dig att du inte är bra nog, att du är ful eller fel. Rensa och avfölj nu på direkten.

Fyll din feed med personer som inspirerar dig på ett bra sätt, eller budskap som tänder din glöd, som får dig att växa som person eller bara ger dig glädje och lugn. Som jag skrev på Instagram kring detta, om det är så att JAG hamnar i fel kategori för dig i sociala medier så avfölj mig med! No hard feelings. Jag vet vikten av att omge sig med saker som ger positiv energi och människor som ger tillbaka och inte bara tar och tar.

Så klicka upp din Instagram, scrolla igenom ditt flöde eller din följ-lista och känn efter. Mår jag bättre av det material som det här kontot publicerar? Är budskapet de sprider viktigt och har en plats i min vardag och går i linje med mina värderingar? Fortsätt följ. Får du genast en klump i magen, känner dig sämre eller bara... är totalt nollställd inför de bilder som delas - avfölj.

Jag rensade bort ett 40-tal konton av olika anledningar här om dagen, and damn, it feels goooood.

Att komma in i nästa fas ...

2019-02-02 22:10
Från Copycatish

De senaste två veckorna har inte varit lätta för mig. Det var en vända på botten och upp igen, helt klart. Det finns ingen mening med att gräva i vad och varför, jag vet att det var en bipolärsväng och det är inte mycket jag kan göra åt saken. Jag fick bara spänna fast mig och försöka åka med. Under de dagarna har jag försökt undvika sociala medier litegrann, speciellt Instagram.

När jag ligger hemma i sängen och gråter över hur värdelös jag är och att det inte finns någon som helst mening med min existens, då är det inte solbrända smala kroppar och uppdateringar kring hur alla andra i hela världen lever sin dröm och bara klättrar i karriären eller samlar pengar på hög, det jag behöver se. Nu låter det som att just de sakerna är det enda jag avundas eller att det är det enda som räknas här i världen. Men det är inte så jag menar, det är bara att just pengar och en bra väg i karriären är det som känns mest svårjobbat för mig just nu.

Så jag gömmer mig under täcket och tittar inte på drömmen och lyxliven som målas upp andra andra via deras storys och bilder.

Efter ett par veckor av pissigt mående så kommer jag dock oftast in i en "nu jävlar"-fas. En fas där jag planerar, organiserar, inspireras, strukturerar upp mitt shit. Jag har en veckas jobb kvar på Secret Escapes kvar, så jobbsökandet är redan i full rulle. Hoppas ni håller tummarna för mig. Det enda jag vill ha egentligen är ett deltidsjobb, så jag har tid att satsa på mina drömmar utöver ett vanligt 9-5-jobb.

Nu ska jag bara dra nytta av min "nu jävlar"-fas och försöka göra en plan för hur jag tar nästa steg. Hur min dröm blir verklighet också...

Nästa vecka har jag två föreläsningar inbokade och veckan efter det har jag en till. Vloggar är på gång, frilans-uppdrag börjar ploppa upp. Så förhoppningsvis är de kommande veckorna inte lika vidriga som de här senaste har varit.

Nu jävlar.

Jag ska bara bajsa klart först.

LILLA HJÄRTAT FYLLER 15 VECKOR

2019-01-01 17:56
Från Copycatish

Gud, ser nu att jag inte bloggat på snart två månader. Men det blev så av många anledningar och de flesta har att göra med mitt mående och stressnivå. Så bloggen kommer inte alltid att uppdateras varje dag, men det kommer inte heller gå två månader mellan posterna. Ett nytt år är här och min livspepp börjar sakta men säkert att komma tillbaka.

Den nionde december hämtade vi hem vår lilla pälsbäbis Marvel och han är det bästa som hänt oss. Han fyller 15 veckor på söndag och vi har haft sådan tur med den här katten. Han är kelig, han är orädd, han är busig och så lätt att ha att göra med. När det kommer gäster vill han gärna busa och han bryr sig inte om mycket folk och hög musik. Vi har nu haft två fester med honom här och kan vill bara busa och kela med alla.

På morgonen väcker han oss genom att spinna som en galning, buffa oss i antiktet och... slicka oss på ögonlocken, av någon anledning.

Hur som helst är vi supernöjda och älskar honom så mycket. Just nu ligger han i mitt knä medan jag skriver det här. Då och då stannar jag till och klappar honom och han spinner som en galning. Jag har också fått in vanan att kalla mig själv för mamma och Patrik för pappa... haha! Mammas lilla hjärta... !

Jag ville bara presentera honom för er, för det lär dyka upp en hel del bilder på honom, både här och på Instagram. Och självklart har han fått ett eget Instagram-konto som ni hittar här .

Gott nytt år, önskar vi och lilla Marvel.


TÄNKER FAN TA BORT INSTAGRAM

2018-11-09 13:04
Från Copycatish

Om ni visste hur mycket tid och energi jag lägger på att må dåligt över min Instagram så skulle ni be mig söka professionell hjälp. Jag tittar på andra tjejers Instagram och ser hur snygga de här, hur fina edits de har och hur deras flöden ser helt perfekta ut. Det här leder till att jag aldrig blir nöjd med mina egna bilder och ständigt vill radera dem och börja om. Ingen bild jag tar håller måttet vilket resulterar i att jag inte lägger upp en enda bild på två veckor.

Jag tror inte jag är ensam om att känna så här heller.

Flera gånger i veckan överväger jag att radera min Instagram och leva mitt liv under en sten.

Grejen är bara, såklart, att jag älskar Instagram på samma gång. Som allt annat i mitt liv har jag ett love-hate-relationship till Instagram. Om jag måste välja ett socialt media så är det Instagram som får min röst. Facebook har bara varit jobb för mig de senaste fem åren, så där hänger jag inte för att slappna av eller ha kul, utan mer för att jobba. Så Instagram är min favoritplats på samma gång som den ger mig ångest.

Men risken att jag en dag raderar min Instagram är rätt stor. Men risken att jag skulle få panik och ångra mig är större.

ATT VARA VÄN MED KÄNDISAR

2018-10-30 20:03
Från Copycatish

Som barn, wow, vad jag drömde om att vara vän med kändisar. Jag var helt övertygad om att jag och Victoria i Spice Girls skulle bli bästa vänner. Mest för att jag blev tvingad att vara henne när vi uppträdde på klassens timme på fredagarna i grundskolan. "Tvingad" eftersom Victoria var den som blev kvar när alla coolare tjejer gjort sina val. Men jag lärde mig att älska henne och idag är hon ju lätt den coolaste post-Spice Girls-profilen!

Inte visste jag då att en av mina bästa vänner skulle bli en av Sveriges största YouTubers! Eller att många av mina vänner skulle vara offentliga personer med olika nivåer av kändisskap. Den lilla flickan inom mig tycker det är så häftigt och spännande. Men sanningen? Det är både kul och jag vet hur mycket de kämpat för att vara där de är - men när man själv drömmer om en liknande karriär är det både en känsla av panik och otillräcklighet, på samma gång som man känner sig superinspirerad.

Ena sekunden är jag så peppad på min egen karriär och känner mig inspirerad och att jag kan lära så mycket av dem. Andra sekunden känner jag att jag aldrig kommer lyckas för att jag inte är lika bra, lika fin, lika smart, lika kreativ och intressant som person. Vilket i sin tur leder till att jag blir handlingsförlamad och kan inte göra en enda video, eller lägga upp en enda bild på Instagram. Jag är inte bra nog. Mitt material är inte bra nog. Jag har inte samma tid att göra allt jag vill göra - och det är en kamp. En kamp som de personerna tagit sig igenom någon gång i livet - men om jag kommer lyckas? Det är tveksamt.

Jag har pratat mycket med några av dem kring detta och de är alltid stöttande och förstående och peppar mig att kämpa och våga satsa framåt.

På något sätt kände jag att jag ville skriva det här inlägget, för att jag fått frågan flera gånger varför jag inte är mer känd eftersom många av mina vänner har så lyckade karriärer i offentligheten. Men hallå? Varför är inte du chef bara för att din vän är chef någonstans? Det är inte riktigt så det funkar.

Sammanfattningsvis; ja, det är spännande och inspirerade att ha vänner som lyckats inom ett område man själv drömmer om, men det kan också vara problematiskt när man jämför sig för mycket. Det måste jag sluta med. Och det är säkert många andra som känner som jag, som är i liknande situationer. Tänk om man vågade tro på sin egen förmåga i stället för att ständigt jämföra sig med andra och bara se nackdelar och de faktorer där man anser sig inte vara bra nog?

Vi är alla bra, på våra egna sätt. Kör ditt race, jämför dig inte med andra. Det här säger jag lika mycket till er som till mig själv!

ETT AV MINA FINASTE BARNDOMSMINNEN

2018-10-27 14:07
Från Copycatish

Hur kan det snart vara jul när det var sommar nyss? Så här när mörkret faller på så kommer jag på mig själv med att få julkänsla redan i oktober. Japp, i am one of those people. Jag älskar att köpa julklappar, lyssna på julmusik och helt ärligt så har jag redan börjat för i år. Tror jag lyssnade på All I Want For Christmas Is You, typ tre gånger förra veckan...

För mig handlar jul om traditioner och mys med dem man tycker om. Är det något jag längtar efter i framtiden så är det att ordna en julkalender/paketkalender åt mina barn. Mormor gjorde det alltid åt mig och min syster när vi var små. Det var så himla spännande att gå och lägga sig den sista november när kalendern med alla 48 små paket på. (24 till mig och 24 till syrran) satt på väggen. Det var de bästa 24 dagarna på hela året eftersom varje morgon kändes som en liten julafton i sig.

Innehållet i paketen kunde vara allt från en tablettask till en söt tandborste eller gulliga suddgummin och små sagoböcker.

Jag har funderat på att göra en sådan kalender till min pojkvän, som en kul grej. Min bästa kompis Jessica och hennes fästman gör det varje år till varandra. Jag kan inte riktigt se framför mig hur Patrik slår in 24 små paket till mig dock.. Inte för att han inte är generös mot mig utan för att jag helt ärligt inte tror han fattar hur inslagningspapper och sådant funkar!

Som en liten kul grej har jag plockat fram det här kollaget för alla som faktiskt vill hålla traditionen vid liv, och göra en presentkalender till någon de tycker om! Spana in alla tips här nedanför och GOD JUL I FÖRSKOTT! Hahaha ❤️

This post contains adlinks from Adviral1. SMOOTHING SUGAR SCRUB 19:- / 2. HÅRSNODDAR 10:- / 3. CLEANSING WIPES 20:- / 4. HÅRKLÄMMA 10:- / 5. SCHAMPO 20:- / 6. LÄPPBALSAM 9:- / 7. NAGELFILAR 9:- / 8. SHOWER CREAM 19:- / 9. HAIRSPRAY 19:- / 10. NAIL POLISH REMOVER 20:- / 11. FACE MASK 9:- / 12. BODY LOTION 19:- / 13. BALSAM 20:- / 14. DUSCHPUFF 15:- / 15. MINIHÅRSNODDAR 19:- / 16. HÅRNÅLAR 15:- / 17. HÅRSNODD 15:- / 18. HÅRBORSTE 19:- / 19. TÅDELARE 15:- / 20. HÅRSNODDAR 10:- / 21. DEO 19:- / 22. DRY SHAMPOO 19:- / 23. FACE MASK 9:- / 24. HÅRSNODD 10:-"Du utstrålar en otrolig osäkerhet"

2018-10-25 18:18
Från Copycatish

Igår kväll la jag upp en fråga på min Instagram-story och bad mina följare kommentera vad de gillar med mig och vad de inte gillar. Det rasade in en massa superfina svar och jag blir alldeles varm i hjärtat bara jag tänker på dem.

"Du verkar vara en glad och snäll, väldigt klok och jordnära tjej!"

"Du hittar på nya och intressanta saker hela tiden, är så glad och positiv, samt att du skriver så bra."

"En mysig person och det är rogivande att titta på dina videos."

"Jag känner dig inte men du verkar vara en alldeles underbar, fin, människa."

"Du är en fantastisk och inspirerande person!"

"Du verkar så himla geniun och fin, samtidigt som du utstrålar en otrolig osäkerhet."

Wait what, utstrålar jag en otrolig osäkerhet? Jag försöker inte dölja att jag är osäker i många lägen, dagar och situationer men jag känner inte att jag utstrålar det otroligt mycket, eller gör jag kanske det? Det är svårt att själva uppfatta vad man utstrålar men jag hoppas det är något mer än osäkerhet.

Jag är osäker på många saker, men mest mig själv. Varje dag ställer jag frågor till mig själv på ett nedlåtande sätt och blir besviken på mig själv. Vem är jag, vad vill jag, varför finns jag? Nästan alltid är frågorna fler än svaren och rösten som ställer frågorna är allt annat än osäker, hon är elak. Personen inom mig som tvingas så till svars däremot, hon är osäker. Jag har egentligen ingenting emot att utstråla osäkerhet, för jag vill alltid spegla och berätta om alla sidor och aspekter av mitt liv, så ärligt som möjligt. Och sanningen är ju att jag oftast är osäker. Så på ett sätt kanske det är bra - för jag utstrålar heller osäkerhet som är äkta, än säkerhet som är fejkad och överdriven.

Jag tvekar på mig själv. Mina kunskaper, min personlighet, för att inte tala om mitt utseende. Men jag vill vara stark, jag vill vara inspirerande och jag vill utstråla säkerhet och energi. Det kanske inte går alla dagar, som den här personen upptäckt - men jag hoppas att jag några av veckans andra sju dagar utstrålar något mer, något annat, något positivt.

DAGENS FRÅGA: VAD SKA DU KLÄ UT DIG TILL PÅ HALLOWEEN?

2018-10-23 17:23
Från Copycatish

Jag älskar verkligen att klä ut mig och därför har Halloween såklart blivit min favorithögtid! I år så är det min vän Linus som håller i festen hemma hos sig och han har lagt ner sin själ i både dekorering och dräkt till sig själv och hans sambo. Jag och Patrik är supertaggade såklart, men i år blev det lite mindre budget för våra outfits eftersom vi lägger alla pengar vi har på vår nya lägenhet.

Vi valde att köpa våra dräkter från Partykungen (adlink) även i år, då de både har mängder av alternativ men också erbjuder skitbra priser. Vi ska klä ut oss till ett ganska känt par från en ikonisk skräckfilm. Ni kommer såklart få se bilder på oss från festen sen. Jag LÄNGTAR! Förra året var jag en häxa och jag har också varit en cheerleader (SÅ SNYGGT) för något år sedan. Bjuder på några bilder längre ner.

Men först har jag tagit fram lite inspiration för dig som fortfarande inte bestämt vad du vill klä ut dig till! ENJOY! Alla kostar mindre än 500 spänn! TAGET!

This post contains adlinks from Adviral1. ZOMBIE SJUKSKÖTERSKA MASKERADDRÄKT / 2. JUMPSUIT SKELETT MASKERADDRÄKT / 3. SCREAM BARN MASKERADDRÄKT / 4. ZOMBIE SKOLFLICKA MASKERADDRÄKT / 5. SPÖKBRUD MASKERADDRÄKT

Här nedanför har jag också på min en dräkt från Partykungen, som jag hade förra året. Superbillig men ändå okej kvalitet för pengarna.

Här var vi på fest 2016 tror jag, hemma hos Jessica, som alltid går all in när det gäller events. Jag var häxa och Patrik var Gandalf...!

Här vad jag cheerleader, jag tror det var 2014. Jäklarns vad snygg jag kände mig i denna look. Jag har självklart sparat den, men väger cirka 10 kg för mycket för att komma i den. Får se om jag säljer den eller sparar till framtiden.

Vad ska du klä ut dig till i år - vågar du avslöja? Kommentera gärna!

DAGENS FRÅGA: HUR VET MAN ATT MAN ÄR BIPOLÄR?

2018-10-22 23:10
Från Copycatish

Jag är varken en läkare eller en psykolog men som många av er vet så lever jag med en bipolär- och en borderline-diagnos sedan 2009. Så jag tänkte ge lite kort info så att ni som googlat er hit inte har klickat helt i onödan.

Du kan läsa mer om sjukdomen här på 1177 Vårdguiden.

Om du känner igen dig själv eller någon närstående i informationen kan det vara dags att söka hjälp. Problemet med bipolär sjukdom är att du inte känner dig sjuk när du väl är det. Det vill säga, när du är deppig är du för nere för att förstå att det kan vara en bipolärdiagnos. Många (och jag) är så uppslukade i depressionen att man inte ser något ljus i tunneln eller vård som skulle kunna hjälpa en må bättre.


Men om du tänker tillbaka på ditt liv, har du de senaste åren haft långa deppiga perioder som har dykt upp ”utan anledning”? Eller har du varit väldigt energisk och uppåt i återkommande perioder och kanske inte tagit hand om dig själv på bästa sätt eller kanske gjort mycket saker du ångrar eller inte förstår varför du agerade som du gjorde? Har du problem med sömn, rutiner, mat, sociala relationer, ekonomi, sexlust, köplust, droger, alkohol eller självskadebeteende? Då kan du vara i riskzonen.

Mitt bästa tips är att börja med de fysiska symptomen då det är lättare att ta sig in i psykvården den vägen, tyvärr. Hur mår din kropp och ditt huvud i allt det här? Har du svårt att sova och koncentrera dig? Är du trött, har du huvudvärk, mår du illa? Drabbas du av panikångest? Blir du lättare sjuk? Om du svarar ja på de här frågorna måste du berätta det för din läkare eller din kontakt på vårdcentralen.

För mig var det mina sömnsvårigheter som ledde mig in i vårdsnurran. Om du är rädd att en läkare inte ska ta dina psykiska problem på allvar, så börja med de fysiska problemen som orsakats av ditt dåliga mående. Då kommer de börja nysta i varför du mår som du gör och då öppnas oftast en dörr till psykvården.

Jag önskar att jag hade bättre svar på den här supersvåra frågan men psykvården i Sverige är inte alltid vad den borde vara.

Har du frågor eller funderingar, hör gärna av dig så svarar jag efter bästa förmåga. Med akuta ärenden och för att få professionell hjälp kontakta alltid din läkare eller Vårdguiden.