RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-18 19:44:36

SweetCakes blogg

SweetCakes blogg på Nouw

Cafét

2019-04-09 10:28
Från SweetCakes

Hej på er, Gud vad länge sen det var jag skrev nu. Har haft lite att tänka över och har nu bestämt mig för att sälja mitt café, i år har jag haft det i 4år och känner att det är dags att gå vidare. Jag vet inte till 100% vad som kommer här näst men vet att jag vill skaffa ett jobb med fast lön och inte behöva vara själv hela dagarna. Så nu väntar jag på någon som vill köpa cafét och jag får det sålt.

Så idag blev det inget recept idag utan det blev en liten uppdatering av hur det ligger till för mig med cafét. Ni får ha en fortsatt trevlig dag och en trevlig påsk.

Beställningstårta🍰

2018-12-13 09:11
Från SweetCakes

Hej på er, inget recept idag men tänkte dela med mig av en beställningstårta jag fick. Skulle vara en vanlig prinsesstårta med blixten mcqueen tema uppe på (se bild nedan). Blev riktigt nöjd med hur den blev. För er som inte vet så innehåller en prinsesstårta hallonsylt, vaniljkräm och grädde ✨ Det är den tårtan jag får först beställningar på men då också ibland med olika sorters dekorationer Kommentera gärna vad ni skulle vilja se för gott nu vid jule tider ❄️

Ha en fortsatt trevlig dag✨

Cheesecake

2018-11-14 11:16
Från SweetCakes

Hej på er, det blir ett kort inlägg denna gång då det inte är mitt egna recept för idag tänkte jag dela med mig av denna jag bakat. Det är en apelsin, hallon och blåbärs cheesecake. Jag kommer denna gång lägga in en länk ni kan gå in via, jag hitta denna på Philadelphias hemsida och är hur god som helst.

Här är länken:
https://www.philadelphia.se/recept/blåbärs-,-apelsin--och-halloncheesecake-med-oreo?r=216788

Jag ska försöka igen att börja lägga upp oftare men är svårt när man har fullt upp. Kommentera gärna vad ni vill se för något gott eller något ni tycker jag ska provbaka något med, kan vara ex någon sorts godis ✨

Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag ✨

Päronbiskvier

2018-09-16 11:58
Från SweetCakes

Hej på er, det var ett tag sen igen. Jag har inte bakat något nytt så inte haft något att dela med mig av, men idag tänkte jag dela med mig av en ganska enkel sak, päronbiskvier. Hur gott är inte det Biskvier är glutenfria och så kan man göra dem laktosfria hur enkelt som helst ✨
Receptet kommer nedan.

Botten:
400g mandelmassa
200g socker
100g äggvita

Blanda mandelmassan med lite äggvita i taget med vinge i maskin. Blanda hela tiden tills äggvitan är helt blandad och häll sedan i mer. När all äggvita är i så häll lite socker i taget. Skrapa ner från kanterna med slickepott emellan åt. När allt är i hopp blandad så häll upp i spritspåse med en rund tyll och spritsa önskad storlek på bakplåtspapper. Grädda sedan i 190grader tills dem fått lite gyllenbrun färg, dem ska inte vara för vita. Ta sedan ut ur ugnen och låt svalna lite innan du ställer dem i frysen, det gör så att dem är lätta att få bort från bakplåtspappret. Gör under tiden smörkrämen✨

Smörkräm:
400g smör
1,5dl florsocker
1 msk vit sirap
Päron essens

Vispa smör och florsocker vitt och luftigt, ha i sirapen och päron essensen och fortsätt vispa på hög hastighet tills den är riktigt fluffigt.

Ta ut bottnarna ur frysen och vänd så den platta sidan är uppåt, bred på smörkrämen med en sked så dem blir runda och fina med smörkrämen. Ställ sedan in i kylen och låt smörkrämen stelna. När smörkrämen har stelnat helt smält önskad choklad och doppa biskvierna i den. Chokladmängden beror mycket på hur många biskvier du gör om du gör dem stora eller små. Smält hellre lite för mycket. Med chokladen som blir över kan du hälla ut på en plåt och bre ut så har du sedan lite choklad bräck.

Det bästa med biskvi recept är att du kan ändra hur lätt som helst, du tar en mängd med mandelmassa då ska sockret vara halva den vikten och sedan ska äggvitan vara halva vikten av sockret.

Hoppas ni gilla detta inlägg och kommentera gärna vad ni tycker jag ska lägga upp eller bara vad ni tyckte om detta recept ifall jag missat förklara något.
Ha en fortsatt trevlig dag✨

Vaniljcupcake

2018-08-21 11:34
Från SweetCakes

Hej på er, varit lite svårt att hitta recept jag vill dela med er och vad jag ska lägga upp så idag blir det ett vanligt recept och bara lite uppdatering.

Jag har på senaste tiden börjat med tekakor på bageriet och gjort äggmackor på, ska ev börja med räkmackor också. Receptet jag la upp sist på snickerskaka har jag bakat flera gånger per vecka, dem har sålt så himla bra på sistone ✨

Receptet jag tänkte dela med mig idag är ett enkelt vaniljcupcake recept.

120g mjöl
140g strösocker
1,5tsk bakpulver
En nypa salt
40g rumstempererat smör
1 1/4dl mjölk
1 ägg
1/2tsk vaniljsocker

Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop till en gryning konsistens. Tillsätt lite mjölk i taget sedan ägget och vaniljsockret. Vispa i några minuter till en slöt smet.
Fyll muffinsformar upp till två tredjedelar och grädda ca 20min (dem ska vara gyllenbruna)
Låt svalna

Froosting:
250g florsocker
80g rumstempererat smör
1/4dl mjölk
Några droppar vanilj essens
Ev karamellfärg
Strössel till dekoration

Vispa florsocker och smör till en slät smet med elvisp på medelhastighet. Sänk till låg och ha i mjölk och vaniljessensen. Vispa i ca 5min tills den är fluffig.

Bre på froostingen på dem kalla muffinsarna och dekorera med önskat strössel.✨

Hoppas ni gilla detta recept och glöm inte att ni får gärna kommentera vad ni tycker och om det är något ni undrar över

Ha en fortsatt trevlig dag ✨

Snickerskaka

2018-08-07 13:17
Från SweetCakes

Hej på er, såg att det var ett tag sedan jag la upp nu igen. Har haft det rätt lugnt nu i sommar med jobbet då många är på semester. Jag tog semester i våras då jag åkte till USA. Idag tänkte dela med mig av ett härligt och gott recept nämligen snickerskaka. Hur gott är inte det

Recept:
350 gram jordnötssmör
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 liter krossade cornflakes
1 dl kokos

300gram mjölk choklad

Koka ihop jordnötssmör, socker och sirap. När det kokat i några minuter (se till att röra om hela tiden) häll i krossade cornflakes och kokos och blanda.
Häll sedan upp i en rektangulär form och tryck ut i hela formen. Ställ in i kylen och låt stelna. Smält sedan chokladen och häll över och låt stelna. Skär upp i önskad storlek och njut ✨


Hoppas ni gilla detta recept och kom gärna med förslag vad ni skulle vilja se för recept på denna sida ✨

Rivning✨

2018-03-20 11:07
Från SweetCakes

I helgen revs det lite i bageriet. Jag har köpt en ny större kyl som ska in och rev då en diskbänk jag hade. Har en större disk och två handfat till så kände att det var onödigt att ha detta kvar. Hade även ett skåp under som var kastruller från förra ägaren som jag inte använder så blir en tripp till soptippen med lite grejor. Känns skönt att röja lite och blev en stor städning samtidigt och städade hyllor. Är bara skräp kvar att slänga innan kylen får plats då skåpet under rev vi sönder så det står i massa små bitar. Men känner på mig att det kommer bli bra när jag får en större kyl. Hade lite funderingar innan hur jag skulle göra med kylen om jag ville ha den eller inte då den är större och högre än min förra, för ville först inte ha den innan jag kom på med att ta bort diskbänken. Nu tror jag att det kommer bli bra. Bilderna nedan är nu efter vi rivit diskbänken ✨

Special tårta 🎂

2018-02-20 14:28
Från SweetCakes

Hej på er, denna gång tänkte jag inte dela med mig av receptet men berätta vad jag hade i när jag förra veckan gjorde denna tårta, jag kallade den för tårta á la Matilda, jag gjorde två stycken vaniljbottnar och en choklad. I tårtan gjorde jag en jordgubbsmousse och utanpå en vanilj maräng smörkräm, den blev jag riktigt nöjd med. Som jag pratat om i tidigare inlägg är att man måste våga misslyckas, denna gången fick jag göra om tårtbottnar för dem blev inte bra. Man får inte ge upp. Utanpå tårtan är tutti frutti strössel som ett litet pricken över i:et. Denna gång blev det ett lite kortare inlägg. Försöker leta nya recept att baka så jag kan dela med mig.
Kommentera gärna om ni hittar något som jag skulle kunna prova baka

Ha en fortsatt trevlig dag✨

”The secret ingredient is always love”

Beställningar

2018-02-01 15:23
Från SweetCakes

Hej på er, hoppas ni har det toppen under januari vädret. Det är verkligen fram och tillbaka mellan snö och regn. Man skulle vilja att det var det ena eller det andra eller hur?

Jag har haft lite mer beställningar på cafét nu några helger och det är superkul. Jag får oftast beställning på tårtor och då vanlig prinsess. Jag har haft nu två helger i rad två prinsess tårtor då den ena skulle vara ljusrosa med lite prinsesstema och då hade dem med en docka dem ville skulle sitta på så det blev lite rapunzel tema på tårtan. Då med den ljusrosa marsipanen och så gjorde jag ljusgula blommor, blev riktigt nöjd med den tårtan. Den andra tårtan var till en babyshower, så jag köpte ett par små söta blåa porslinskor som fick stå uppe på tårtan bredvid 3st rosor som var i färgerna blåa och vita. På kanten så stod det baby boy och så skrev jag "Grattis" uppe på tårtan. Jag blev så himla nöjd med dem båda. Dem blev fina och samtidigt stilrena, inte så himla mycket på dem så det såg kaos ut, utan bara lite saker på. Ni får gärna kommentera vad ni tycker om dem, vore kul att veta.

Jag försöker bli bättre på detta med bloggande för tyckte det gick bra innan jul och jag la upp en gång i veckan sen tappade jag igen vid jul för hände så mycket annat just då. Men ska försöka bli bättre igen och försöka lägga upp en gång i veckan, för gillar att lägga upp lite olika bakverk och lite bilder på cafét så ni får se hur det ser ut. Jag måste bara hitta den tiden att sitta och komma på vad jag ska skriva. Sen har jag en fråga, Vill ni att jag lägger ut recept eller lite annat också så jag varierar. Har lagt upp tidigare på när jag hade jul dekorerat och när jag skaffat nytt bord till cafét. Vill gärna veta vad ni är intresserade av att läsa om.

Ha en fortsatt trevlig dag✨

Kladdkaka med chokladfroosting

2018-01-04 13:45
Från SweetCakes

Hej på er!

Hoppas ni har haft en toppen jul och nyår. För mig har det varit superskönt med några dagar ledigt.

Denna gång tänkte jag dela ett recept med kladdkaka toppat med chokladfrosting och kolasås samt flingsalt. Det är superenkelt att göra.


RECEPT KLADDKAKA:

100g smör

2 Ägg

3dl Socker

2,5dl Vetemjöl

4msk Kakao

1,5tsk Vaniljsocker

0,5krm Salt

Börja med att klä botten av en form med bakplåtspapper och smörj formens kant. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker vitt och fluffigt och rör sedan ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i 12-20min beroende på hur kladdig man vill ha den. Låt sedan svalna.

CHOKLADFROSTING:

200G Choklad av valfri sort ( jag tog mörk)

200g Philadelphiaost

1dl Vispgrädde

Smält chokladen på låg värme och låt sedan svalna i någon minut. vispa under tiden ihop philadelphiaosten och grädden tills den är fluffig. Häll sedan i chokladen och vispa samman.

När kladdkakan har svalnat så dekorerar du med frostingen på det sättet du vill, Jag valde att spritsa med en stjärntyll för att få ett fint mönster. Strö sedan över lite flingsalt och ev häll försiktigt i en fin stråle lite kolasås.

Hoppas ni gillade detta recept och kom gärna med idéer på vad jag kan baka för gott och sedan dela med mig av. Ha nu en fortsatt trevlig dag✨

"Bake the world a better place"