RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 01:47:37

Dagens Svenskbladet - Senaste Nytt

Senaste nyheterna - www.svenskbladet.se

Hjälpsam rektor varnade skolelever för Momo

En omtänksam rektor vid Farsta gymnasium varnade förra Fredagen en fullsatt aula med grundskoleelever för webbfenomenet Momo.

- Det är jätteviktigt att ni ser upp för meddelanden på Whatsapp och Facebook Messenger ifrån en person som kallar sig Momo, Melissa eller Mimmi, försvenskningar av Momos namn, förklarade rektor Lennart Svensson.

- Uppemot 120 personer i Ryssland har begått självmord efter att ha kontaktats av Momo, så det är jätteviktigt att ni inte lyssnar på henne, hon vill er inget väl.

Rektor Lennart Svensson berättar för Svenskbladet att han är stolt över sin snabba insats på Fredagen;

- Så fort jag läst om detta i en föräldragrupp på Facebook så tog jag beslutet.

- Detta var egentligen en samling vi hade tänkt ägna åt en diskussion om klimatförändringar, men våra elevers välfärd kommer alltid först så jag ställde in den och valde istället att varna för Momo.


- Klimatdiskussionen kan vi alltid ta sista dagen innan sommarlovet börjar.


Ulf Kristersson (M) söker stöd hos Mållganpartiet

Efter att ha misslyckats att bilda regering med stöd av Centern utan att låta Centern få vara med och bestämma, har nu Ulf Kristersson presenterat en annan lösning på regeringspusslet.

För att slippa hamna i en beroendesituation till Sverigedemokraterna bildar nu Ulf Kristersson regering tillsammans med Mållganpartiet.

Janne Jakobsson, journalist vid TV4 berättar;
- Det var en konstig presskonferens, halvvägs igenom lämnade Kristersson talarpodiet och sa att "Mållgan vill säga ett par ord", sen gick han och satte sig och stirrade på det tomma podiet i 4 minuter innan han applåderade och gick tillbaka igen.


Mr. Cool nominerad till alternativt nobelpris

Efter att Svenska Akademien ställt in årets Nobelpris i litteratur bildades Den Nya Akademien. Nu har den nya organisationen presenterat de nominerade till årets alternativa ”Nobelpris”.

På tisdagen presenterade en jury (som alltså inte är någon akademi) årets ”Nobelpris” i litteratur. Bland de nominerade återfanns flera kända svenskar. Mest överraskande var att artisten och den så kallade "cis-kingen" Anton "Mr. Cool" Magnusson som finns med på listan. 

Den Nya Akademien förklarar valet av den kontroversielle, misogyne artistpersonan så här:

- Det som den gamla akademien stod för var gamla ideal och något så obskyrt som "den goda smaken". Den Nya Akademien vill göra upp med detta. Ingen jury ska få berätta vad som är "god smak". Vi står upp för yttrandefrihet och fritt konstnärligt skapande - och därför har vi valt att nominera Mr. Cool.

Sen att han slaktade Grizzly på Vendetta, 2012. Aouch, tror Grizzly fortfarande inte återhämtat sig efter "utbud och efterfrågan"-barsen.


Socialstyrelsen "Sjung inte prästens lilla kråka" - Uppmanar till rattfylla

Rattfylleri kring midsommar har i snitt dödat sex människor dom senaste tio åren trots åtskilliga förebyggande åtgärder.

Detta år har Socialstyrelsen uppmanat till att inte sjunga "Prästens lilla Kråka" vid midsommarstången då den anses uppmana till rattfylla.

Ing-Britt Samuelsson vid Socialstyrelsen förklarar;
- Förutom problematiken med prästens kråka som ständigt hamnar i diket, är sången också olämplig på grund av likheten mellan orden Kråka och Kröka.

- I mångt och mycket så uppmanar den här sången till både rattfylleri och onykterhet, därför är det bäst att låta bli att sjunga den.

Professor i Kulturhistoria vid Lunds Universitet, Göran Stollerud, har kommenterat händelsen;
- Sedan det kommit fram att "Små Grodorna" är en Fransk sång har det blivit en riktig midsommarkris. Det behövs flera sånger och då har en del propagerat för att man ska ta in den här låten "Om sanningen ska fram" av Eric Amarillo.


Moderaterna vill införa ett förbud mot "språkpoliser"

Moderaternas nya förslag innebär att det kommer bli kriminellt att rätta eller kommentera andra personers dåliga stavning.

- Det finns inget värre än när någon högfärdig jävel ska förklara skillnaden mellan 'dom' och 'dem' i kommentarsfältet på Facebook, förklarar Ulf Kristersson.

Det enda undantaget är legitimerade lärare som kommer att ha ensamrätt på denna aktivitet som nu kommer klassificeras som en myndighetsutövning.

- Som förslag ligger lägsta straff på 30 dagsböter, högsta straff tre månaders fängelse, förklarar Kristersson.

Professor i Svenska språket vid Lunds universitet samt hembryggaren Göran Stollerud, har kommenterat det nya förslaget;
- Visserligen är det jävligt irriterande när folk försöker vinna ett argument genom att peka ut stavfel, men detta kan nog bli knepigt att implementera.

- Fördelen är att Danny Saucedo kanske börjar twittra mer än tre ord i taget.


SD-valstuga delade ut tändstickor och T-Röd

Inför det stundande valet har dom politiska partierna rest valstugor riket runt.Förutom politisk inform ation kan ett besök i valstugan leda till ett gratis klistermärke, eller kanske på sin höjd en gratis penna.

Vissa partier har dock tagit detta ett steg längre, I Sverigedemokraternas valstuga delar man ut rödsprit och tändstickor till alla besökare.


Efter akademikaoset: Kungen delar ut nobelpriset 2018

Efter svenska akademiens kollaps har nu akademiens beskyddare samt högste beslutsfattare stigit in för att dela ut årets nobelpris i litteratur.

Ja det är ingen mindre än kung Carl XVI Gustav  som delar ut årets Nobelpris i litteratur, detta ansvar faller på honom då han som arvtagare sedan Gustav III är akademiens grundare.

Under en kort ceremoni vid Stockholms Slott deklarerade Kungen vem som tilldelas priset;
- Årets Nobelpris i litteratur tilldelas Tom Clancy, för många spännande deckare med oväntade vändningar och skurkaktiga ryssar eller kineser i centrum av handlingen.

Kungen förklarade att det inte var ett lätt beslut att ge priset till Tom Clancy;
- Egentligen ville jag ge priset till Ian Fleming, han som skapade James Bond-filmerna, men han är tyvärr redan död.


- Det är förresten enbart böcker som finns som film, eller författare med ljudböcker som kan få Nobelpriset nu.


Zlatan förtydligar; "Vill bara vara med ifall vi vinner den här gången"

Den mångfaldigt prisbelönta fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic har under dagen förtydligat sitt intresse i landslaget och det stundande mästerskapet.

Ibrahimovic uppger att han bara är med i landslaget ifall dom vinner denna gång, i annat fall får det vara.
Eftersom landslagskaptenen Andreas Granqvist inte kunde utlova en vinst valde Zlatan att denna gång hoppa över VM.


(S) Nyanlända måste absolut veta vad Veganisera, Plastpåseskatt och Sekund...

Regeringen Löfvéns nya språkkrav briserade idag som en bomb i medierna.

- Lär er vad Postfaktiskt och Omakase betyder, eller förlora dagsersättningen!
Så lät det när finansminister Magdalena Andersson presenterade förslaget under Tisdagen.

- Sverige är ett land där man måste kunna uttrycka sina problem ordentligt ifall man ska integreras och leva livet som en vanlig  medborgare.

- Exempelvis finns det inga problem i Sverige, det finns "Alternativbra situationer", ett problem är heller inte ett problem utan en "utmaning".

Andersson menar även att attityder och integration är inbakat i själva språket;
- Det är viktigt att lära sig gnälla för att uttrycka sig här i Sverige, antingen är det för kallt, för regnigt, eller så är det för varmt och för kvalmigt. Lagom är bäst.

Göran Stollerud, professor i migrationsvetenskap samt innehavare av stol 20 i Svenska Akademien, har kommenterat utspelet.
- Det är väl inget fel att regeringen vill att nyanlända lär sig Svenska, jag är dock mer intresserad av vad regeringen vill göra åt dom som lärt sig Svenska men sen ändå inte kan hitta ett jobb.


Amerikansk student får skadestånd för att Västerås var tråkigt att bo i

Dickie Connison började att läsa matematik på Mälardalens högskola i Västerås 2011, det var en miserabel tillvaro eftersom Västerås är en liten ort med lite att erbjuda i erfarenheter och underhållning.

Hovrätten har nu bestämt att Västerås Stad måste betala 100,000 kronor i böter till Dickie Connison för att Västerås är så tråkigt att bo i.

Den vägledande domen öppnar nu för att även andra svenska orter kan dras inför rätta för att dom är så jävla trista.
Kommunledningarna i både Skövde och Burträsk har kallat till kristmöte för att diskutera domen.

Göran Stollerud, professor i juridik och småortsvetenskap har kommenterat;
- Domen är orättvis och smärtande för Västerås, efter boken och filmen Tårtgeneralen vet alla att grannorten Köping är Sveriges tråkigaste plats.