RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-11 02:02:33

Maja Tedenkvist

majatedenkvist blogg på Nouw

Klarade jag mina mål under 2018?

2019-01-04 15:00
Från majatedenkvist

1. Satsa mer på bloggen. --> NEJ. - Bloggen tappade jag totalt under 2018 av olika anledningar.

Jag vill satsa mer och verkligen ta tag i den och få den att växa. Göra mer intressanta inlägg och lägga ner mer tid och planering. Jag hoppas kunna göra det iallafall efter studenten!

2. Göra minst 3 samarbeten med bloggen. --> JA. (ish) - Tror inte jag gjort några samarbeten med just bloggen, fått frågan men tackat nej av ointresse. Men jag har gjort mer än 6 st samarbeten via Instagram istället!
Under 2017 gjorde jag 2 samarbeten, under 2018 vill jag höja den siffran!

3 Ta körkort. --> NEJ. - Har ej orkat ta tag i att ansöka om läkarintyg, samt haft fullt upp med annat istället.
Jag skulle helst vilja göra det innan 3 juni, bara för att min yngre kusin fyller 18 då och kommer få möjlighet att ta körkort, så jag vill, bara för att, ta det innan henne haha! (om jag nu får ta körkort.)

4. Åka på minst 2 utomlandsresor, korta som långa. --> NEJ. - Jag åkte aldrig utomlands under 2018 tyvärr.

5. Bli vigare. --> NEJ. - Haha har nog inte varit så ovig som jag är just nu hehe..
Detta är något jag velat i fleera år nu, men jag har aldrig kommit någon vart.. Så i år vill jag verkligen ta tag i det. I slutet av 2018 vill jag kunna gå ner i spagat, men gärna även split!

6. Testa på yoga. --> NEJ. - Tyvärr inte.

7. Försöka att inte påbörja något nytt, innan jag är klar med det första. --> NEJ. - Detta är lättare sagt än gjort tyvärr haha. Men 2019 är förändringens år.
Gör detta hela tiden.. Så dålig vana.. Mitt rastlösa jag haha!

8. Fortsätta att bli mer öppen och positiv som person. --> CHECK! - Jag har blivit mycket mer öppen som person, speciellt efter jag började jobba med min sociala medier business. Den har utvecklat mig så mycket!
Jag MÅSTE verkligen sluta vara den där sura tjejen som ser ut att vilja döda folk ibland hahah. Vet ärligt talat inte om det någonsin varit en person som INTE sagt att det trodde jag var jätte dryg, eller sett ut att bitch blicka dom. Jag vet verkligen inte vad jag gör, men jag har nog fått höra varje gång jag varit ute nästan och klubbat eller så, och någon ny person kommit fram och pratat med mig och mina vänner. Så har de alltid sagt att jag antingen ser ut att vilja döda dom eller allmänt att jag är dryg.. Jag vill inte vara den personen och vet inte alls vad jag gör för att andra ska uppfatta mig så?? De som känner mig vet ju att jag inte är så, och är även det alla säger i efterhand att de tyckte jag var dryg från början. Men jag vill inte vara så, första intrycket räknas ju så mycket ju! Jag vet med mig att jag har ett ganska dryg utseende, om jag inte ler exempelvis, men jag har också en ganska tråkig och lite dryg röst.. Michen 2018- klura ut hur jag ska sluta vara denna tråkiga och dryga person!!

9. Bli mer spontan som person och inte låsa mig. --> CHECK!
Jag har så himla lätt för att låsa mig i vissa lägen, där jag har möjlighet till att vara spontan. En väldigt dålig vana och gynnar mig verkligen inte i längden. Detta måste skärpas under 2018.

10. Bli mer flirtig som person haha! --> NEJ. - Haha jag är tyvärr fortfarande den som väntar på att folk ska gå fram till mig, och om någon gör det är jag inte direkt flirtig heller.. Hur gör man?? Typ
Jag vill börja våga ta mer initiativ och gå fram direkt och prata med t.ex. en snygg kille på klubben, istället för att invänta att han ska se mig. Jag vill även då bli mer flirtig i mitt sätt att vara, både till vardags som i klubbmiljö!

11. Träna regelbundet och hålla i med träningen hela året. --> NEJ NEJ NEJ. - 2018 var mitt värsta träningsår tyvärr. Jag hade dessutom inte ens gymkort mellan typ april - oktober. Varken bra för mitt välmående eller fysiskt för min rygg osv..
Jag har under 2017 har mängder av uppehåll med min träning, vilket inte gynnar mig bra. Jag behöver verkligen den energi jag kan få, och jag vet att jag mår så himla mycket bättre när jag tränar. Så detta vill jag verkligen försöka hålla igång med.

12. Spara mycket pengar. --> CHECK!! - Detta är något jag ändå är väldigt stolt över. Jag har tagit tag i mitt lägenhetssparande och även tagit hjälp av en spar-app till andra mindre sparanden. Har säkert kunnat spara mer, men har sparat betydligt mycket mer än vad jag gjorde under 2017 iallafall.
Jag vill spara mycket mer pengar än vad jag gjort under 2017, och vara hårdare med att inte röra mina pengar jag lägger in på mitt sparkonto. Jag vill få lite mer kontroll över min ekonomi och börja bostadsspara till lägenhet bl.a!

13. Sluta göra massa små köp! --> CHECK! - Jag gör kanske fortfarande lite småköp i matväg.. Men betydligt mycket mindre än när jag gick i gymnasiet iallafall. Så godkänner mig på den haha ;-)
Detta är något som jag fallit för under 2017.. Jag har gjort alldeles för mycket små köp på onödiga saker. Lika så när det kommer till kläder osv. Jag vill satsa på att köpa färre men kanske dyrare saker, än att bara falla för att det är billigt.

14. Alltid ha fixade tånaglar. --> CHECK! - Jag har faktiskt inte gått längre än några få dagar utan att ha målade tånaglar detta år. Så den blir det check på.
Har jag inte fixade tånaglar känner jag mig verkligen naken påriktigt. Så jag kan ofta gå runt med samma nagellack i flera veckor, tills det försvinner nästan haha! Jag vill även ta hand om mina naglar på händerna mer, och ge dom mer kärlek och tid, så värt att ha snygga naglar ju!

15. Ta bort en del leverfläckar på min kropp. --> NEJ. - Det blev tyvärr aldrig av, men har riktiga planer på det under 2019.
Jag har en del leverfläckar som är sådana där utåt stående, samt att jag har en del andra som jag vill ta bort.

16. Lära mig mer om min kamera. --> NEJ. - Shit, att jag haft min kamera sedan 2016 och har ännu inte tagit tag i att lära mig mer om inställningar på den osv. Skärpning haha.
I nu läget kan jag egentligen bara grunderna för hur min kamera fungerar.. Jag vill lära mig hur man bl.a. får till en macro bakgrund, om det krävs ett annat objektiv eller om det är inställningar det handlar om osv. Någon som kan mycket/eller något om Olympus Pen e-PL7?

17. Använda min kamera mer. --> CHECK. - Har kanske inte använt den så mycket till att fota mer vardagligt, men har använt den en del senaste tiden med att fota produkter inom min sociala medier business samt samarbeten osv.

18. Köpa ett nytt kamera objektiv. --> NEJ. Har inte prioriterat att lägga pengar på det riktigt..

19. Försöka fota min outfit MINST 1 gång i veckan, alltså få någon att fota mig. --> NEJ. - Haha mina vänner och familj är tyvärr inget fan av att hjälpa mig med att fota sånt.. Men några najs outfit bilder har jag fått iallafall haha!

20. Gå en inredningskurs. --> NEJ. - Men kan avslöja lite kort att jag har bokat en kurs nu i februari 2019 (!!)Jag har sett en del inredningskurser under 2017 när jag sökte runt för att hitta praktikplaster och har sett en del intressanta kurser. Vore otroligt roligt att gå en sån kurs faktiskt, typ senare i höst eller liknande!

21. Byta jobb. --> NEJ. - Jag lyckades aldrig ta mig ifrån Coop under 2018, blev alldeles för bekväm tyvärr. Men jag började jobba med sociala medier, så det var ett steg på vägen iallafall. Men 2019 kommer erbjuda förändring kan jag avslöja ;-)
Jag vill byta till något som intresserar mig mer och passar vad jag gillar att göra, så som inredning osv.

22. Få till inredningen i mitt rum och inreda så att jag trivs med det. --> CHECK. - Jag blev faktiskt väldigt nöjd med mitt rum under 2018. Mycket nya saker hände och det fick en rejäl förändring. MEN det är dags för en rejäl förändring där nu, då jag tröttnat på det haha.

23. Åka på roadtrip med vänner. --> NEJ. - Vi har tyvärr aldrig åkt iväg på någon riktigt roadtrip som jag vet att jag menade när jag skrev detta mål. Endast kortare spontan trips till närmare platser.

24. Klara av skolan in i det sista och ta studenten av ren lycka att aldrig behöva återvända! --> CHECK!! - Eller ja, jag klarade iallafall av skolan och tog studenten. Glad var jag såklart, men studentdagen var bara i stor förvirrning för mig så gillar knappt att prata om det ens haha. Men stolt är jag att jag klarade det, och gick ut med betydligt mycket mindre frånvaro än majoriteten av klassen. I DID IT!! - Trots att jag har narkolepsi!

25. Unna mig massage, minst 2 gånger detta år. --> NEJ. - Fick massage 1 gång dock, av en tjej som utbildade sig, annars låg detta bara i önsketankar..
Samt gå på spa minst 1 gång detta år.

26. Testa på något nytt jag aldrig gjort tidigare. --> CHECK! - Jag har testat på massor som jag aldrig tidigare gjort. Bl.a:

- Börja jobba via mina sociala medier,
- Deltagit på workshop & stod framför okända människor och pratade
- Gått på studentskivor
- festat i Södertälje
- tagit studenten
- Festat på nya klubbar
- Gick på en audition för ett jobb på Refunder
- Provgymmat på Fitness 24/7, osv.

27. Bjuda hem vänner oftare. --> NEJ. - Detta hände på min födelsedag samt någon enstaka gång mer, får bli bättring i år.
Så som på middag, brunch, myskvällar eller liknande. Det händer verkligen alldeles för sällan!!

28. Göra en video när jag tar studenten. --> NEJ. - Jag vet inte men det känns nästan som detta kan ha förstört min student lite. Jag fick låna en action kamera av familjevänner, och jag hade så mycket fokus på att försöka filma med den att jag missade att uppleva allt fullt ut istället.. Filmerna som blev, blev inget vidare heller tyvärr..
Jag och några vänner har pratat om att gå ihop och filma var för sig, för att sedan klippa ihop allt i en och samma video. Detta vill jag verkligen genomföra, vore så otroligt roligt att ha sen i efterhand! Drömmen vore också att ha införskaffat mig en GOPRO (eller liknande kamera) tills dess!

29. Åka till Gotland. --> NEJ. - Att jag ens skrev ut detta som ett mål haha. Visst att jag kan drömma om det, men shit vilket annat tankesätt jag hade tidigare, så mycket krav på mig att nästan inget blev gjort istället..

30. Sätta mig på barer oftare, bara för att leta snygga killar haha! --> JA/NEJ. - Alltså jag har suttit på barer mycket mer, men inte för att leta snygga killar tyvärr haha.
D
etta är faktiskt något jag och mina vänner pratat om att vi vill göra. Det är så himla svårt att träffa på personer att prata med på klubben, det går ju liksom knappt att prata där.. Därför vore det så sjukt kul att bara sätta sig på lite olika barer i jakt på typ snygga killar ;-)

31. Försöka gå upp lite tidigare och lägga mig lite tidigare, för att slippa stressa. --> NEJ. - Jag är en tidsoptimist, vilket är svårt att ta sig ifrån tyvärr haha.
Detta är väldigt svårt för mig med narkolepsi.. MEN vill jag, så kan jag, right? ;-) Så detta vill jag försöka med för att slippa springa till bussen på morgonen, eller bara slänga i mig en macka till frukost.

32. Anordna minst en fest/chill kväll med vänner. --> CHECK. - Inte många tillfällen detta hänt, men många förkrök har vi iallafall haft haha!

33. Ha en snygg midsommarkrans (nästan aldrig haft någon haha) --> CHECK!! - Så glad för min midsommarkrans jag gjorde till midsommar haha ;-)

34. Gå på halloweenfest och vara riktigt nöjd över min outfit & sminkning. --> CHECK! - Sminkning och sminkning, jag hade coola linser och blod vid ett tillfälle vilket jag kan tycka räcker, och blev faktiskt nöjd med den outfiten. En annan gång blev de peruk & linser, det blev också najs faktiskt!

35. Lära känna nya människor. --> CHECK! - Lärt känna sååå mycket nya människor bl.a. genom sociala medier businessen! Är så tacksam och glad för att ha fått träffa dom och ser fram emot att få träffa så mycket mer nya härliga människor!

36. Gå på festival eller konsert. --> CHECK! - Gick på Summerburst i Stockholm iallafall!

37. Börja dansa igen. --> NEJ. - Önsketankar som aldrig tagits tag i..

38. Hålla en bra update på min Instagram och uppdatera varje gång jag publicerar ett blogginlägg. --> NEJ. - Alltså bloggen har jag ju inte haft bra uppdatering på, och har väl heller inte uppdaterat instagram i samband med bloggen heller. Så njae, detta mål gick väl sådär haha!
I längden vill jag ju ha en bra uppdatering här på bloggen också, att jag då ska publicera minst ett inlägg om dagen, och genom det även Instagram inlägg. Men det kan vara svårt att trappa upp från 0-100 så jag vill nu stegvis trappa upp detta!

39. Gå ut och gå oftare. --> NEJ. - Oj va det är många som försökt få med mig ut och gå. Eller iallafall få personer många gånger. Jag hittar alltid en ursäkt till att säga nej haha..
Jag tror verkligen att detta vore bra för mig, min kropp och min hälsa. Att andas in mer frisk luft och röra på mig utomhus, och bli genom det lite mer avslappnad.

40. Lyssna på mig själv och mitt välmående. --> JA/NEJ? - Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag tagit hand om mig själv detta år. Hela 2018 har känts så förvirrande på något sett. De sista månaderna av 2018 har jag lärt mig mer att ta bort dåliga tankar, så det var väl rivstarten till ett bättre välmående 2019!!

Jaha hörrni? Hur gick det detta år egentligen? Nej 2018 var inte mitt år, trots studenten och andra upplevelser så kallar jag det för förvirringens år typ. Jag tappade bort mig själv och fastnade i för mycket negativa gropar.. Jag satte upp för mycket krav på mig själv och hade så mycket förväntningar på saker jag ville göra, men tog inte direkt actions för att genomföra det.. 2019 - FÖRÄNDRINGENS ÅR. Jag vet inte ens om detta inlägget är uppskattat, men kände att jag ändå ville kolla igenom lite vad jag hade sagt åt mig själv i början av 2018 och bocka av och se vad jag faktiskt gjort. Mindre kul att dock att se att majoriteten av allt uppfyllde jag inte.. Men detta tar jag med mig in i 2019, har erfarenheterna till det och kanske inte sätter upp samma mål igen.

Mål inför 2019 ska jag börja fixa inlägg för också!

Är ni nöjda med vad ni åstadkom under 2018?

Kram på er!

#bestofnouw2018 #nyårsmål #drömmar #bucketlist2018 #bestofnouw

Jag har vuxit mycket som person

2019-01-04 09:13
Från majatedenkvist

Hej på er!

Yes I'm still alive och har faktiskt egentligen inte tröttnat på att blogga, men motivationen har på något sett tappats bort mitt bland allt annat som hänt i mitt liv. Som ni vet har jag satsat mycket på min sociala medier business och det har gjort att jag lagt ALL min lediga tid på det. Nästan lite för mycket så jag glömt bort det viktiga i livet också, att umgås med familj och vänner. Jag kan lägga så mycket tid vid min telefon så jag inte "hinner" umgås och njuta av tiden med familj och vänner. Kanske låter som det är det enda jag gör, självklart inte, men det känns nästan så haha.

Jag är ju lite av en perfektionist som många av er säkert redan vet om ni hängt med ett tag, jag gillar egentligen inte att lägga ut detta inlägg före jag lagt ut om min jul till exempel. Jag vill gärna att inlägg ska komma i kronologisk ordning och inte behöva återberätta, men felet där är ju att när jag tänker så så skjuter jag ju upp inlägg som skulle publiceras i "nutid" och gör att jag får återberätta det också. Det gör ju då att bloggen står helt stilla istället.

Jag har känt mig lite tom på senaste tiden faktiskt, när jag inte fått skriva av mig här på bloggen, vilket resulterat i att jag kunnat skriva mils långa instagram storys eller Facebook inlägg. Det är plattformar där folk inte vill eller orkar läsa låånga texter och där jag heller inte kan lägga in en bild mitt i allt. Min blogg är ju som min dagbok typ, och jag skulle kunna sitta och prata på om massor känslor bara om detta, men känner att redan nu börjat jag bli utdragen haha!

Under 2018 var jag väldigt fast vid sociala medier, kunde sitta och skrolla igenom instagram flera gånger per dag, följde väldigt många bloggare och inspirerades av deras liv och bilder, trots att jag egentligen inte kunde relatera till dom och egentligen inte såg något jätte speciellt, förutom att dom tar fina bilder. Men sedan jag började driva med egna business via sociala medier har jag totalt tappat intresset för det. Jag har inte längre intresset eller orken att titta igenom mitt instagram flöde eller har intresset att söka upp dom jag tidigare aktivt följde. Delvis för att jag börjat följa väldigt många nya, som gör att det är alldeles för mycket bilder att gå igenom, vissa som jag känner, vissa inte, alla blandas ihop och mitt i allt detta har intresset för det försvunnit.

- Jag vet inte om det är positivt eller negativt? Först tyckte jag att det kändes lite tråkigt att jag bortprioriterat det, men insåg igår att det är egentligen ganska skönt? Jag känner inte längre någon press över att behöva följa andra för att sedan efterlikna dom, jag är min egen person och vill lyckas för att jag är jag. I wanna do my thing och jag känner typ att jag vuxit en del som person bara sedan mitten av november när jag började driva min business via sociala medier. Ganska sjukt faktiskt när man tänker efter, att ett jobb kan förändra en så otroligt mycket och få en att växa som person.

- Jag har visserligen samtidigt tappat bloggen i detta, jag hade ett mål inför 2018 att jag skulle satsa mycket på bloggen, och det kan jag ärligt talat säga att det har jag verkligen inte gjort tyvärr haha.

Vi har klivit in i 2019 nu, ett helt nytt år och nya förutsättningar till att göra om och göra rätt. Jag är så otroligt taggad för detta år och vad det kommer erbjuda. Jag har så mycket idéer, drömmar, mål och planer för året som jag vill dela med mig av, men det tar jag i ett annat inlägg.

Ett mission för detta år är också att jag ska SLUTA lova er saker jag inte kan hålla. Jag vet att jag kan säga att "inlägg om detta kommer snart, stay tuned" men det kommer aldrig något om det sen.. Jag har tappat lite av det roliga med bloggen, att jag mer känt ett måste för den, och det har bara mig själv påverkat. Så jag vill hitta tillbaka till det roliga i detta och få mig att älska det igen, för jag vet att jag behöver det.

Just nu sitter jag faktiskt vid köksbordet och ätit lite frukost. Vaknade typ runt halv 8/8 och kunde inte sova.. Har sovit extremt dåligt senaste 2 nätterna nu, och kan inte förstå varför? Men jag bestämde mig för att gå upp tillslut iallafall haha.

Jag har en del to do stuff som jag vill hinna med idag, så det var kanske lika bra. Känns dock som att klockan är typ 6 på morgonen eftersom det är så galet mörkt ute fortfarande haha! En del av planerna var att jag skulle sätta mig och göra lite inlägg här faktiskt, så bäst att sätta igång haha ;-)

KRAM på er, och nu kan jag faktiskt lova er att nya inlägg kommer snart!

#bestofnouw

Christmas feeling deluxe @ NK

2018-12-15 11:25
Från majatedenkvist

Heej mina fina!
För några vecko
r sedan var jag, Emma & Emelina runt lite i stan och gick runt och letade lite jul inspo! Vi gick bl.a. in på NK och hittade detta på våningen längst upp! Snacka julfeeling på riktigt haha ;-) Såå mysigt verkligen, ville köpa typ allt haha! Så mycket fint verkligen!

Nu börjar de ju närma sig jul påriktigt och är endast 9 dagar kvar till julafton!! Hur galet?? Har ni hunnit köpa alla julklappar än? Inte jag hahah, har knappt börjat.. Är alltid den som köper i sista minuten och tänker att jag har mer tid än vad jag egentligen har hehe.. Men tror inte jag är ensam om det haha.

#bestofnouw #christmas #christmasinspo

JAG SAKNAR ALPERNA & SNÖN

2018-12-06 13:54
Från majatedenkvist

Alltså sitter just nu och tittar igenom bilderna från när jag, Emma och Linnea var i alperna 2017- Tignes, Frankrike. Saknar det såå mycket och cravar att få åka till ett liknande ställe igen snart! Vill ha snööööö :-( Det var verkligen så så vackert där, och kunde faktiskt inte välja ut få bilder att lägga ut så fick bli många bilder haha! Men det gör väl inget? För bara kolla på dessa bilder, HUR magiskt vackert var det inte? (när det var sol iallafall haha)

Detta är verkligen ett så härligt minne och är så glad att jag valde att åka dit! Hade jag åkt på något liknande idag finns det självklart massor saker man skulle ändra på och inte göra igen, men det är ändå så härliga minnen att tänka tillbaka på!

Detta var alltså våran utsikt från vår balkong, hur najs?

Liksom?! Knappt ens redigerad bild, SÅ MAGISKT VACKERT.

ÄLSKAR den här bilden, ser så häftigt ut med molnen i bakgrunden också, ser ut som det ryker ur öronen på Linnea haha!

@ La Folie Douce - en av världens största afterskiier

Snö kaos blev det ju dock sista halva veckan, men vackert var det ändå på något sett <3

OCH DETTA STÄLLE, min och Emmas favvo restaurang, såååå mysig verkligen!! Restaurangen hette något i stil med "Route 66" och hela restaurangen gick verkligen i temat typ "old times in USA"

Har ni varit i alperna någon gång? Vart åkte ni isåfall? :-D

#bestofnouw #alperna #tignes2017 #snow #skidor

Jag har alltid velat motbevisa min narkolepsi

2018-12-04 13:42
Från majatedenkvist

Jag vet inte hur många av er som hängt med mig sen långt tillbaka? Om jag har många nya läsare eller om ni fina som läser har följt mig länge, oavsett är det så kul att just Ni som läser gör just Det- väjer att lägga er tid på att gå in här och se om Jag har uppdaterat. Vilket jag är ledsen över att göra er lite besvikna till och från när jag inte uppdaterar. Det är så mycket som händer och jag har lagt så mycket tid på min nya business då jag verkligen vill lyckas att jag näst in till glömmer bort bloggen. Ibland kan jag komma av mig och glömma bort hur jag ens brukar hantera bloggen osv.

Jag vet att jag alltid varit bra på att skriva, (ja det är okej att hylla sig själv för saker) just för att jag älskar att skriva om jag får göra det utan regler vilket jag får här på Min blogg. Men eftersom jag fortfarande är så ny med min nya business så är allt ovant och jag har inte lärt mig hur jag ska hantera allt än. Men igår hade jag ett super mysigt och inspirerande samtal med en av mina mentorer Amanda, där vi pratade om december månad och massor tips hur jag ska göra med allt. Jag har bl.a. nyligen uppnått min första titel i företaget (LOI) som är starten till att nå större framgångar. Nu jobbar jag för nästa mål och titel som jag SKA klara under december, mot Q1!. Hon gav mig massor inspiration och många nya idéer till hur jag kan utveckla allt och även få in det så jag kan visa upp er här på bloggen också. Jag vill visa er min resa genom detta och kunna inspirera så många som möjligt till att:

- allt är möjligt så länge man har viljan att klara av någonting. "VILL man så KAN man" = världens bästa motto.

Amanda nämnde även att hon tycker jag är typ en "naturbegåvning" gällande att göra storys eller skriva bra texter, vilket gör mig så så glad. Många har sagt att jag är bra på att skriva och jag blir verkligen så glad av att höra det <3 Jag försöker alltid göra allt till min egen grej och vill göra bäst ifrån mig. Jag är en tävlingsmänniska och har alltid velat motbevisa folk som inte trott på mig att jag kan klara saker, allt från att vinna tävlingar till att nå framgångar. Jag vill ju bl.a. köpa en egen lägenhet inom 2 år, (vet att jag pratar mycket om detta överallt, men det är så jag håller min dröm vid liv) och jag tror säkert att många inte tror att jag kommer lyckas, men jag säger bara watch me. Jag har viljan och med det kommer jag komma så långt.

Jag har även nästan alltid försökt motbevisa för mig själv att jag kan klara av att leva ett bra liv och bli framgångsrik TROTS att jag har narkolepsi som begränsar mig massor. Många tror säkert att det inte påverkar så mycket och är kanske lätt att glömma att jag faktiskt har det. Jag förstår det eftersom jag inte visar så mycket utåt, för det är inget jag vill att folk ska tänka på. Jag kan väl säga att jag egentligen är glad att de flesta glömmer bort att jag har det då det är en bekräftelse på att jag kan leva "normalt" som alla andra också eftersom det då inte är något som märks. Men samtidigt kan det också vara jobbigt när många glömmer bort det då jag alltid behöver kämpa så mycket hårdare än alla andra och folk då inte tänker på det.

Jag blir lika besviken på mig själv varje gång jag sätter mig med datan i sängen och tänker att nu jäklar ska jag få saker gjort exempelvis med bloggen. Sätter mig och ska skriva- men just då är det som att någon sätter en plastpåse runt min hjärna och jag kan inte tänka klart. Jag blir trött från ingenstans och kan inte ens tänka klart nog hur man formulerar en mening. Jag får läsa meningarna om och om igen men kommer ingen vart. Jag har slutat med att använda datan i sängen då jag vet att jag kan inte hålla mig vaken då, men senaste tiden har jag börjat testa det igen. Men tyvärr går det inte. Jag vet inte om ni förstår mig, men jag blir så besviken på något sett.

Såklart är detta inget jag tänker på hela tiden som gör mig deppig, men det hände mig bl.a. för några dagar sedan, det är som att man blir besviken på sig själv att man inte klarar av det. (även fast jag vet att jag inte kan rå för det..)

Kan ni känna igen er något sett i något av det jag skriver? Ha en grym tisdag bästa ni och tänk på allt ni är tacksamma för i ert liv, det gör jag varje gång jag får dippar.

PUSSS

#bestofnouw #bestofnouw2018 #nouwoutfit #narkolepsi #framgång

VECKANS INREDNINGS INSPO - WALK IN CLOSET

2018-12-03 14:11
Från majatedenkvist

Alltså wooow, kolla in detta kontor kombinerat med walk in closet!! (Och hunden, goals <3)

Det är super fint med vita garderober men har börjat tycka mer och mer att det är såååå snyggt med svarta garderober. Som den på bilden till höger, I mean just look at it!! Heltäckningsmatta och svarta garderober, DÄR snackar vi lyx.

Skulle verkligen någon gång i mitt liv vilja ha ett loft där min säng ska stå, och ha en sån här walk in closet under, ser så mysigt ut verkligen!

Att ha tillräckligt med utrymme för att ha egna lådor till olika accessoarer, kunna hänga upp sina byxor likt bilden ovan och ha några hyllor till för det snygga bara haha ;-)

Att ha en sittpuff i mitten av rummet tycker jag ser såå himla mysigt och lyxigt ut, en stoor sittpuff i sammet till en helteckningsmatta - love.

Mörka gaderober, mattor och belysning, skriker verkligen LYX.

Moondaay mina kära <3

Var det många av er som hade söndagsångest igår? Inte jag! Att kunna jobba hemifrån passar mig verkligen som handen i handsken. Det är ny vecka och just nu suktar jag efter en walk in closet. Det är nästan på den nivån att när jag köper min egna lägenhet vill köpa en med ett extra rum bara för att kunna ha en större walk in closet, huur underbart vore inte det?

Jag tycker svarta garderober ser så sjukt lyxigt ut och har börjat tröttna på all vit inredning just nu (bas möblerna). Jag drömmer om helteckningsmatta, sittpuff, speglar & belysning. Innan jag fyllt 25 SKA jag ha min egna walk in closet, så är det bara haha ;-)

Man kan dock lätt tro att det är super dyrt att göra sin egen walk in closet, men det behöver inte kosta tio tusentals kronor, utan det finns mycket billigare alternativ men ändå få det till ett lyxigt utseende. Skulle ni vara intresserade att få lite inspo tips till hur man kan bygga/göra sin egna walk in closet till ett vettigt pris? Let me know, så gör jag gärna ett sånt inlägg!

Nu ska jag fortsätta bocka av min to do list, tiden bara tickar iväg.. Ha det bäst! Le, hälsa på folk och istället för att tänka negativt om måndagar så vänd på det istället, måndagar är bäst! Få in det som ett mindset, kram på er!

#bestofnouw #bestofnouw2018 #interiorinspo #inredningsinspo #inredning #interior #walkincloset (alla bilder lånade från pinterest)

Världens godaste köttbullar @ Tures

2018-12-02 09:00
Från majatedenkvist

Alltså waow. För ungefär en vecka sedan hade jag Amanda B och Olivia planerat att ses och käka på restaurang, medans jag jobbade hela dagen bestämde dom sig för att vi skulle äta på Tures- enligt Olivia skulle dom nämligen världens godaste köttbullar där. Jag blir sällan nöjd när jag äter ute men waow verkligen, SÅ otroligt goda!! För att inte tala om fotovänligt ställe, något som verkligen passar mig i smaken haha ;-) Men dock inget ställe man kan äta på flera gånger i veckan direkt hehe..

Tures heter restaurangen och ligger i Sture Gallerian, har ni ätit där? Rekommenderar starkt om ni inte gjort det än! Otroligt värt pengarna skulle jag säga!

Lackbyxor & leopard pälsjacka

2018-11-28 13:13
Från majatedenkvist

Liknande pälsjacka - HÄR / Liknande byxor - HÄR / Mobilskal - Ideal Of Sweden, liknande HÄR (50% rabatt på allt) / Liknande klackar - HÄR

Heej mina finisar!

Jag har lite svårt att förstå att vi närmar oss jul och nyår med stormsteg, och att idag är det endast 26 dagar kvar till julafton?! Och endast 33 DAGAR kvar på detta ÅR. Det känns så sjukt när man tänker på det haha.

Jag har kommit av mig lite i mitt bloggande men I am alive. För er som inte följer mig på Instagram får gärna följa mig där- majatedenkvist, och även på Facebook - Maja Tedenkvist för att hålla er uppdaterade ;-)

Är helt kär i mina nya lackbyxor från NA-KD som ny tyvärr är slutsålda.. Men jag länkade till ett par liknande ovan. Har velat ha ett par sådana byxor hur länge som helst och äntligen har jag köpt ett par! Sen är jag så glad över att kunna få gå runt i pälsjackor nu, denna med leopardmönster är en av favoriterna. Vet faktiskt inte vart jag köpt den, mycket möjligt att jag kan ha fyndat den på typ Tradera förra året, men jag länkade iallafall en liknande ovan!

Här där jag bor så har det varit snö och frost på marken i några dagar nu och jag blir lika glad varje gång jag tittar ut genom fönstret på morgonen!! Velat ha snö så länge och detta är verkligen perfekt, eller ja personligen skulle jag vilja ha mer snö, men om man tänker allmänt vad snö kan orsaka för kaos är detta kanske lagom hehe. Kallt som 17 är det ju, men det hör vintern till ändå.

Har ni också snö där ni bor? Massa kramar på er, ta hand om er och se till att inte lägga på er förkylningar i denna kyla nu hehe! <3

#bestofnouw #nouwoutfit

Phil’s Burger & Business presentation

2018-11-21 21:55
Från majatedenkvist

Jag håller ju på att starta upp min online business där jag är min egen chef. Man är som en egenföretagare FAST det är helt gratis och allt material för att lyckas rinns redan. Produkterna och redskapen finns redan, och även personer som är levande bevis på att man kan lyckas med att nå långt inom detta.
- Det enda som krävs från en själv är att man har VILJAN att lyckas.
Allt ligger verkligen i din egen vilja och tankesätt. Det handlar om prioriteringar och vad man själv tycker är viktigt i livet.

En ursäkt många har till att inte börja med detta är att man inte har tid. Kanske jobbar man heltid, eller pluggar osv. MEN alla har tid, så länge man vill något tillräckligt mycket så kommer man isåfall skapa tid. Prioriteringar, prioriteringar, prioriteringar.

Igår tog jag med mig min köra vän Amanda B till ett event som ett av företagen vi (jag) samarbetar med i denna business, där dom presenterar businessen på ett väldigt bra & inspirerande sett. (har så många vänner & bekanta med samma namn så de börjat bli jobbigt hahah) Så hon hon skulle få en bättre bild av det hela iallafall!
Jag har pratat om detta förut, när jag blev medbjuden första gången för ca 2 veckor sedan. Olika personer håller i presentationerna varje vecka, och man lär sig massor varje gång, även kul att träffa på nya människor!

Jag åkte in lite tidigare till stan så vi skulle hinna äta något, så vi satte oss på Phil’s Burger i närheten av Stureplan! Super mysigt ställe, hade aldrig ätit där innan, men blev glatt övervakad över att det inte var överdrivet dyrt och en väldigt mysig restaurang!

Ikväll gick tankarna extra mycket till önskan om att få bo i stan i sin egen lägenhet, när man var tvungen att ta tåget hem.

*Max 2 år kvar Maja, kämpa*

#nouwautumnchallenge #bestofnouw #tips #restaurang

Veckans Inrednings inspo - Isabella Löwengrips nya hus!

2018-11-20 09:18
Från majatedenkvist

Denna veckan känner jag mig lite allmänt lost på typ allting. Jag vet inte alls men känns verkligen som jag "halkat av banan" lite. Men intresset för inredning har inte direkt minskat för det haha ;-) Självklart vill jag dela med mig av lite inrednings inspiration denna veckan med, och jag hoppas ni gillar dessa inlägg lika mycket som jag gör! Oavsett hur stort inredningsintresse man själv har, så tror jag att det kan uppskattas ändå. De flesta bryr sig väl åtminstone om att ha det fint runt sig, känna att man trivs liksom. Jag satt och tittade runt och visste verkligen inte vad för typ av bilder som lockade mig- TILLS jag kom in på Isabella Löwengrips nya hus. O.M.G.

KOLLA PÅ DETTA !!

Dör för denna sammetsuffen, vill ha en sån SO bad. Dagbädden i skinn var också otroligt snygg!!

MEN ALLTSÅ BARA KOLLAAA, brasan också, älskar allt i detta hus

Köksö <3

Walk in closet <3

Mitt framtida hem ska också ha en sån här planlösning, två våningar men öppet på detta vis, SÅ himla lyxigt verkligen!

Stoora fönster <3

Hade inte sett Isabellas nya hus förrän idag, helt galet. VILKET HUS!! Love love love.

Bilder lånade HÄR

#nouwautumnchallenge #bestofnouw #interiorinspo #inredningsinspo