RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-04-07 14:42:26

theresse blogg

theresse blogg på Nouw

Rabattkod

2019-02-13 11:54
Från theresse

Hej alla!

Hoppas ni haft en bra vecka hittills!

Jag har fått en rabattkod ifrån stably.se. Så med koden ”gauffin10” får ni 10% på erat köp. Så gå in & passa på att shoppa lite

Jag har handlat massa schabrak där ifrån, älskar deras schabrak! Även köpt tävlings outfit till Stina där ifrån Så in & shoppa lite.

Flyttat

2019-02-02 08:13
Från theresse

Hej alla!

Haft lite fullt upp med flytten sen sist därav dålig update!
Men igår så flyttade vi. Lastningen gick helt okej, 5-10 min så var hon på.

När vi var framme så gick vi ett varv runt stallet med henne, hon andades högt & djupt, hon utforskade en hel del :)
Sen inne i boxen blev hon bra vän med sin box granne & hon landade på en gång. Inte alls stressad eller något❣️
Sen packade vi ut bilen & fixade lite.
Ska fixa resten idag hade jag tänkt!

Imorse var jag iväg & tog ut henne, hon var så lugn & snäll. Väl ute i hagen så travade hon omkring & utforskade. Hon har en sån stor & fin hage nu också!
Hon verkar trivas. Inom 1-2 veckor kommer hon även få en hagkompis förmodligen

Last problem

2019-01-27 10:09
Från theresse

Hej alla.
Igår skulle vi ha åkt på hoppkurs till Sunne. Hade sett så framemot denna träning.
Skulle vara lite mer bommarbete-lydnad & kombinationer något som vi sällan tränar på utan för oss blir det ju mest hinder & bana.

Så denna träning såg jag jätte mycket fram emot.
Fick låna Eriks bil & hade fixat allt. Tankat, packat & var redo & klar för att åka.
Vi skulle bara lasta på Stina, som kan vara lite bråkig men brukar ta max 5-10 min.
Men igår hon hade ju verkligen bestämt sig för att inte gå på... Klockan gick & tillslut insåg jag ju att träningen redan hade börjat i princip. Då har vi stått & försökt i en timme ungefär utan resultat.

Då var jag lite ledsen & besviken..
så under veckan blir det lastträning eftersom vi på fredag ska flytta!


Istället så körde vi lite grejer till det nya stallet. Så dagen blev väl inte helt bort kastad.


Hoppträning

2019-01-22 10:20
Från theresse

Hejsan alla!
Ett tag sen nu men så är det ibland :)
I fredags hade jag ju som sagt hoppträning. Så på lördagen tog vi bara en promenad i skogen eftersom det var hoppträning på söndagen igen.

Då åkte vi helt själva, verkligen inte lätt, men det hick helt okej. Däremot är hon rätt så svår lastad & blir extra svår när man är själv...

Men på träningen så hoppade vi studs på volt, trav bommar på volt, studs snett igenom. Sen hade vi ett hinner som vi skulle trava in på, landa i galopp & galoppera på ett hinder rakt fram & även snett igenom. Så var en nyttig & bra träning.

Tyckte det gick väldigt bra så länge hinderna ligger på 60-70. Var ett kryss på 110, det gick inte alls att hoppa utan vi fick sänka krysset till 70. Har ju aldrig varit något problem innan. Däremot hoppade vi en kryss oxer på 80 cm & det var inga konstigheter.
Sen blev hon trött så himla fort. Men var ju ändå lite stunds & lydnad, det är väl lite extra jobbigt visserligen.

Annars gick det helt okej :)

Igår gick vi bara en kortis promenad så hon fick vila lite :)

Sen så såg jag & Erik på lucifer, vi har snart sett klart på alla 3 säsonger (3 avsnitt kvar) & jag vill verkligen inte att det ska ta slut. Sååå himla bra serie! Hoppas på en säsong 4a inom kort!

Hade även problem med att somna inatt, så somnade vid halv 3 & upp igen vid halv 6. Extremt trött idag kan jag lova...

Dressyrtrim

2019-01-16 11:39
Från theresse

Hej alla!
Det blev lite dressyrtrim igår i stallet. Varje tisdag så har de dressyr trim i stallet för en jätte bra tränare som även är ridlärare. Så då var vi med.
Var lite nervös innan - enbart för att jag tänker att alla ska tänka så mycket om mig i ridningen. Så töntigt av mig.. Men det gick bra i alla fall.

Först värmde vi upp, tyckte hon kändes mjuk & följsam. Jag körde mycket små volter & skänkelvikningar då. Sen körde vi igång & då tränade vi på slutor, att Stina skulle gå i rätt form & lyssna på mina hjälper. Stina vill ju gärna kura ihop sig & hänga sig på frambena & i mina händer, men då jobbade vi på att få henne i en korrekt form & att hon skulle jobba mer med sina bakben. Stundtals var hon jätte fin & gick i en bra form. Fick inte till slutorna super bra men några steg fick vi till.
Tror inte Stina förstod så mycket eftersom vi inte tränat på det så mycket.

Sen körde vi små volter & ut volten gå in i en sluta. Då fick jag träna lite mer på att hålla henne mer rak i volten & inte för böjd. Vilket jag fick till bra tillslut.

Sen körde vi lite galopp, då skulle jag försöka få ner henne till en ännu lugnare galopp & få henne att ta lite kortare steg. Vilket i vänster varv var svårt, fick till 2-3 galoppsprång som vart korta men sen orkade hon inte så då bröt hon av även fast jag skänklade. I höger varv gick det lättare. Där var hon väldigt fin, orkade galoppera på en 15 meters volt utan att bryta av & galoppen var lugnare & något kortare. Men hon börjar över lag få en fin höger galopp nu.

Tyckte vi fick en jätte bra hjälp. Nu vet jag ju lite mer vad jag ska träna på & hur, sen hur man kan lägga upp ett dressyr pass. Att verkligen jobba henne & mig själv.
Var helt slut efter passet igår, vi höll på i ungefär 75 min & satt ner i traven i minst 30 min. Något nytt för mig men vad nyttigt Bra träning för Stina också. Jätte impad på att hon orkade & att hon fortsatte trava & galoppera trotts att hon var trött❣️

Mamma kom ju bort & filmade när jag red. Guldvärd är hon. Trotts -6 grader kom hon ut till stallet & satt i ridhuset & filmade när jag red❤️ Min älskade mamma ❤️

Vecka 3

2019-01-15 10:46
Från theresse

Hej alla!
I söndags trimmade jag Stina i ridhuset, red med bett då. Gick jätte bra. Hon höll en kort & samlad galopp i en fin form i ett helt varv på volten. Verkligen så imponerad på henne!

Sen fixade jag lite i stallet. Haha vill verkligen bara packa & göra i ordning för flytten & flytta. Är sååå taggad ju. Men får vänta till nästa vecka. Blir lite väl tidigt annars kanske...
Även väldigt skönt att chefen i mitt nuvarande stall kom & berättade för mig att jag var jätte välkommen tillbaka om jag inte trivs i nya stallet. Vilket är jätte skönt eftersom jag varit lite rädd att de är surisar på mig..

På kvällen sen så vilade jag & Erik bara & såg 7 avsnitt av Lucifer. Älskar när vi fastnar för samma serie! Dessutom är ju den serien super bra! Tips till alla som inte sett den & vill se på serie!

Igår så jobbade jag, gick bra. Satte upp golvbrunnar & drog lite vatten & kapade lite gamla rör. Hinner med en hel del jag på jobbet.

I stallet så longerade jag Stina. Jobbade mycket skritt-trav halt direkt till trav & tvärtom. Hon lyssnade jätte bra framåt men hade lite svarade för att sakta av. Men hon lyssnade ändå väldigt bra på mig. Var lite halkigt eftersom vi var på utebanan så hon halkade en del gånger i galoppen. Så försökte få ner henne till en lugn trav, men det var ju helt hopplöst. Hon ville galoppera även fast hon satt på rumpan

Denna vecka har jag inte riktigt lagt upp än. Bestämde mig iallafall för att inte åka på pay & jump till helgen utan åker i februari så vi får komma igång.
Imorgon så har min medryttare Stina. Fredag & söndag är det hoppträning.

Trillade av hästen 2 gånger

2019-01-12 18:09
Från theresse

Hej alla.

Insåg precis att inlägget jag postade igår inte postades, så det blev postat nu, det skulle egentligen komma ut igår.

Idag var vi iväg & hoppade, hade tänkt träna inför en pay & jump som är nästa vecka. Men det gick inte alls så bra idag. Hahah. På uppvärmningen hoppade hon jätte fint & bra, det högsta hindret var då på 90 cm. Sen höjde vi alla hinder till 100 cm, vilket vi vet att hon kan hoppa eftersom vi hoppat bana 110 cm. Men på uppvärmningen hoppade vi 90 som högst. Vi hoppade inget överdrivet mycket innan vi valde att höja till 100cm & hoppa bana. Men så fort vi gjorde det så bara vägrade hon att hoppa typ.. Hon hoppade 2 hinder & stannande på det tredje hindret så jag åkte av, vi testade då igen men åkte av då med. Det var så att hon höll galoppen & kände att hon tänkte hoppa men precis i hoppet så stannade hon istället, väldigt svårt att hålla balansen då. Så jag trillade av 2 gånger. Men då bestämde vi oss för att sänka. Sen kom vi på ett hinder som var 55cm men hon ville ändå inte hoppa det då. Vet inte alls vad som hände då hon hoppade jätte bra & fint på uppvärmningen med glädje & vilja. Men tillslut så ville hon hoppa & då hoppade vi en bana på 65-85 cm utan problem. Men hindren som vi hoppade på 100cm så hoppade hon såååå bra verkligen. Wow vilken känsla jag fick då,

Det svåra är bara att jag inte vet hur vi ska göra nästa helg med pay&jumpen, hade tänkt att vara med på 80 & 90 centimeter men kanske är bättre att vara med på 70 & 80 bara. Eller inte alls & vänta till februari. Vet inte alls hur jag ska göra, svårt...


Är rätt trött så blir nog en väldigt tidig kväll. Jag & Erik ska köra in mamma & pappa till stan snart, sen ska vi hämta dem till kvällen. Men där i mellan tänkte vi bara ta det lugnt. Är ju lite barnvakt till Ludwig.

En kompis har även bjudit oss på fest, men ingen va oss har direkt någon lust att gå, jag är för trött & tycker att det är väldigt tråkigt med hemmafester, eller ja dricka överlag tycker jag är lite tråkigt. Så vi blir nog bara hemma & myser hela kvällen.


Rida med dubbla bett?

2019-01-12 17:51
Från theresse

Hej alla!

Har precis kommit hem ifrån stallet nu. Blev ett kvälls pass kan man säga.

Skönt med fredag idag. Lyssnar alltid på rix morron zoo på mornarna & fredagar är alltid så roliga, Markolioo är ju så himla rolig. Älskar rix morgon zoo överlag.

När jag kom hem ifrån jobbet så planerade jag inför hoppträningen imorgon. Blev en bana med 6 hinder, en kombination på 1 galoppsprång, en kombination på 5 galoppsprång & 2 snett igenom. Kombinationerna är på varsin sida av lång sidorna. Sen la jag mig & vila med Erik en sväng innan & efter maten. Åkte till stallet vid kl 7, eftersom ridhuset var ledigt efter kl 19.40.

Testade rida med bett idag, så man kan ju säga att jag red med 2 bett idag, vilket vi aldrig gjort förut. Eftersom jag hade på det bettlösa på henne- Inte ridit med bett på över 1 år. Hade räknat med att hon skulle vara ryckig i munnen, bråkig i munnen & ut med tungan hela tiden som förr. Men det enda som va var att tungan åkte ut i bland både innan & efter att jag kortade tyglarna. Var väl kanske ingen favorit hos henne men känner att det kan vara bra att variera mellan bett & bettlöst.

Hon var iallafall jätte fin idag. Hon gick fint i form i alla gångarter. I början hade jag ingen kontakt med bettet i munnen utan bara med det bettlösa, hon gick fint i form & verkade inte störas av bettet även fast tungan åkte ut. Ju mer tiden gick så kortade jag upp tyglarna till bettet. Märktes ingen skillnad alls. Testade galopp. Hon brukar alltid sparka bakut när man ber om galopp när hon går i form i traven, men idag fattade hon galoppen & alltså det gick sååååå långsamt, för att vara Stina iallafall & vad jag är van vid. Jätte fin i formen också. Inga konstigheter alls. Hon hade ju huvudet högt i mellan åt som hon brukar men gick ändå fint i form stundtals. Jag är jätte nöjd & impad. Kommer bli fler gånger med bett iallafall, kanske 1-2 gånger i veckan! När jag vant in henne med bett igen. Guldstjärna till Stina idag!

Ps ingen bra kvalité på bilderna, men är screenade ifrån en video. Hahah inte lätt :)

Träningsvärk som satan..

2019-01-10 18:59
Från theresse

Hej alla!

Alltså jag har en sååååån träningsvärk i armar & rygg. Gör så ont att skriva till & med.

Idag bar vi ännu mer element, tyckte ända att det gick lättare idag, även fast det var fler & större element så gick det ändå lättare idag. Varför vet jag inte, men nu är jag verkligen helt slut i kroppen.

Idag var min medryttare hos Stina vilket verkligen var skönt, för idag hade jag inte ork alls för att åka dit :(

Så när jag kom hem slängde jag i en tvätt i tvättmaskin ,duschade & sen åt vi middag. Jag hjälpte Erik med att ge start hjälp till hans bil, sen åkte vi & sladda lite. Hahah fick knappt upp dörren på grund av min träningsvärk...

Nu är vi hemma igen Jag har börjat se på en serie - Lucifer. Bara sett ett avsnitt än så länge men den verkar riktigt bra! Så nu ska jag krypa ner i sängen, se på serie & bara vänta på att jag kommer somna, är såååå trött, haha :)