RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-06 17:30:35

MathildaLindblad

Mathildalindblad blogg på Nouw

Koh Samui

2018-12-30 08:39
Från Mathildalindblad

Nu befinner vi oss på Koh Samui, sjukt bra hotel bor vi på- P chaweng guest house. Eller ja det är sängarna som är grymt bra, sjukt mjuka och jätteskön kudde. Inte sovit så här bra på 1 månad, fått sån sjukt problemet min rygg men nu mår den bra igen.

Tog 50 min från Koh Phangan hit, riktigt smidigt.

Har hittills upptäckt stan och stranden. Sjukt underbar strand, mer människor i jämförelse med de andra öarna.
Men ändå så sjukt fint.

Ikväll ska vi äta på en Italiens restaurang och äta antingen pizza eller pasta, Pad thai kommer jag aldrig i hela mitt liv mer vilja äta Fyfan så äckligt efter 1 månad.

I morgon är det nyår vilket kommer firas på en restaurang på stranden, bara ta det lugnt frågan är dock har dom fyrverkerier i thai? Ingen aning. Hört att dom kastar vatten, så det ska bli kul att uppleva får uppdatera efter nyår hur det faktiskt blev.

Koh Phangan

2018-12-30 08:24
Från Mathildalindblad

väl på lanta började vi fundera på vart vi skulle näst, hade alltid Phuket och Krabi i tankarna innan jag åkte, men så blev inte fallet. Efter Lipe tog vi den långa vägen till Koh phangan för att gå på full moon party.

Resan dit: började med att vår taxi inte kom, riktigt irriterande. Ringde flera gånger men fick oklara svar varje gång då dom inte heller visste vart taxin var. Bra företag m.m... efter 1 1/2 timme väntan kom dem till slut. 5 timmar taxi, gick förvånansvärt fort faktiskt. Sedan 3 timmar båt som gick kändes som 10 timmar inte så kul.

Väl på Kog phangan tog vi taxi ca 30 min till Haad Rin, där vi sedan spenderade 1 vecka.

Full moon party: riktigt trevligt må jag säga. Riktigt snygg outfit och gjorde en svin dyr Sverige flagga tatuering utav färg. 500bath! Helt galet frågade inte innan utan bara gjorde. Yolo. Bra musik, trevliga människor och nice stämning.

Stranden: då partyt var på stranden så kan ni nog tänka er hur stranden såg ut dagen efter. Flaskor och buckets överallt, inte så trevligt. Då det var fest på både julafton och dagen efter jul så såg stranden lite rutten ut hela veckan. Men de tog bort det mesta där vi turister brukar ligga och sola så just där var det ändå rätt så fräscht. Glasbitar får man akta sig för dock.
Vattnet var fullt utav maneter och dom bränns kan jag lova. Fanns nån spray man kunde köpa om man inte ville bli bränd vilket är en investering jag ej gjorde, men hade lätt vart värt det.

Annars var Koh Phangan ett riktigt mysigt ställe rekommenderar!

Koh lanta

2018-12-30 08:05
Från Mathildalindblad

Efter Koh Lipe tog vi speedboat över till Koh Lanta för att sedan vara där 1 vecka. Resan dit gick bra dock sätt er inte längst bak på båten!! Jag lovar är det vågigt ni blir blöta, så ja det var exakt det vi gjorde. 15 min in i resandet och redan super blöta. Tips tips.

Väl på lanta tog vi taxi till vårat hotel, Sea garden bungalows. Lämnade vår packning och hyrde moped på en gång 100bath för 24 timmar sjukt billigt. Vi åkte ca 1 mil till ett vattenfall, riktigt mysigt. Så det rekommenderar jag, såg även en elefant

Resten utav veckan gick dock rätt åt helvete, hamnade på sjukhus och blev tvungen att sova kvar... Hade sån extrem feber och ont i mina leder. Vet fortfarande inte varför det blev så men har mina teorier, druckit för lite, vart mycket i solen + mina förbannade myggbett över hela kroppen. Så låg inne på hotellrummet nästan hela veckan, vilket inte var så kul då jag verkligen ville se mer utav Koh Lanta.

Hotellet var bra, fräscht och hade pool. Stranden var dock 100ggr sämre än På Koh lipe. Men ändå ok.

Blue Tribes garden resort

2018-12-04 12:12
Från Mathildalindblad

Tänkte göra en liten recension om vårt första boende på Blue Tribes så här kommer den:


Vi bodde 3 nätter på Blue Tribes och jag är faktiskt väldigt nöjd, låg väldigt nära stranden och lätt att ta sig till både stan och till båtarna. Trevlig personal och de hade supergod frukost, tog toast med omelett två dagar.

Wi-fi ingick på hela hotellet även på rummet och gick väl bra, lite segt ibland bara men det dög dom dagarna vi var där.

Rummet: sängen var det hårdaste sängen jag någonsin har legat i, kan liknas med en sten. Så om du har ryggproblem m.m rekommenderar jag tyvärr inte. Men det gick bra att sova ändå!

Badrummet, dusch fanns dock endast ljummet/ kallt vatten men då det är så varmt ute gick det jättebra ändå.

Då detta verkar vara någon slags party ö så spelade granhotellet sjukt hög musik varje kväll/natt vilket gjorde att tant Agda inte kunde sova så bra. Vi får se i dag om det höra ända hit, då vi har bytt hotell nu.

Ja men rekommenderar väl ändå super trevligt ställe tummen upp

Bildkälla: https://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g1024140-d1469498-Reviews-Blue_Tribes_Garden_Beach_Resort-Ko_Lipe_Satun_Province.html

Båtutflykt Koh Lipe

2018-12-04 01:38
Från Mathildalindblad

Dagen började 09.00 vi samlades alla som skulle med vid butiken där vi köpte utflykten. Sedan under hela dagen besökte vi 9 olika platser där vi bland annat snorklade och besökte fina stränder. Det var magiskt fint något jag verkligen rekommenderar, började dock regna och åska på slutet vilket var lite läskig. Endast 200kr för en hel dags utflykt, riktig värt och då ingick mat och snorkel Maten var fantastisk

Resan till Koh lipe

2018-12-01 14:12
Från Mathildalindblad

Resan till Thailand började den 30 november, flyget gick från Arlanda runt 17.00. Väl på planet somnade jag på en gång. Runt 18.30 fick vi vår middag min innehöll pasta med svamp(usch) och grönsaker. Får inte glömma och berätta det bästa VÅRA PLATSER, vi satt längst fram det vill säga enormt med benutrymme vilket var väldigt härligt + fanns det tv apparater.

Vi fick vår andra måltid 01.30 FRUKOST, väldigt annorlunda att äta mitt i natten.


Landade ca 9.30 svensk tid, väl på flygplatsen hittade vi snabbt en buss som kunde ta oss till Koh lipe. Var lite orolig innan då vi inte hade bokat något men det var verkligen super lätt!! Kostade ca 600kr

Bussen tog oss till Trang och detta tog ca 2 timmar. Sedan från Trang tog vi oss ut med båt till Koh lip vilket tog över 2 timmar, trodde verkligen inte det skulle ta så långt tid. Så nu är jag väldigt trött och sliten efter allt resande.


Det första vi gjorde när vi väl kom fram var att kolla in boendet och tog snabbt på våra badkläder för att ta ett dopp i havet vilket var väldigt skönt!


Nu väntas läggdags och laddning för morgondagens solning.

13 dagar kvar! Resan mot Thailand

2018-11-17 18:10
Från Mathildalindblad

Om 13 dagar sitter jag på ett flyg mot värmen. Då jag och min vän kommer vara borta i två månader tänkte jag då börja uppdatera denna blogg om resan. Kommer uppdatera så mycket jag kan dom två kommande månaderna om resan, tips och tricks. En liten resedagbok fast online, riktigt kul om du frågar mig!

Har velat åka på en längre resa hela mitt liv och snart gäller det. Just när jag skriver detta har jag ingen direkt resfeber, känns alldeles för overkligt fortfarande. Men väl på Arlanda kommer det nog.

Vi börjar resan i Krabi Thailand och kommer sedan under två månader resa och upptäcka näst in till hela Thailand.

Hoppas ni är taggade att få följa med på resan och har ni några tips på var vi bör/ bör inte göra SKRIV!! Tar emot alla rekommendationer.

Göteborg

2018-07-29 19:13
Från Mathildalindblad

Helgen spenderades i Göteborg men fantastiskt sällskap. Min första gång i Göteborg vilket gjorde det hela extra spännande, vi flög ner på fredag kväll och sedan hem på söndag kväll så det blev en riktig weekend roadtrip, men otroligt värt det! viktigt med miljöombyte. Nu Taggar jag till för en veckas jobb igen...

Dröm kjolen made by ME:)

2018-04-21 19:24
Från Mathildalindblad

Cl.Seifert Studentmössa

2018-04-21 19:22
Från Mathildalindblad