RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-20 10:03:43

matildaloflund blogg

matildaloflund blogg på Nouw

Hello May

2019-05-02 17:48
Från matildaloflund

Det är faktiskt lite kul att jag har som ett mönster att hitta tillbaka till min lilla blogg när jag har som mest att göra. Typ som mitt förra inlägg då jag istället skulle behövt tentaplugga (klarade dock tentan) eller nu när jag skulle behöva skriva på mina 3 inlämningar. Hmm. Flyr hit istället.

Det som tar upp mycket av min vakna tid nu är funderingar på om jag ska plugga utomlands under några veckor eller inte. Det finns så många både för- och nackdelar. Tänk vilken upplevelse och vad man kan hitta på för kul men samtidigt vill jag inte missa något i skolan så att jag kommer efter och behöver gå om en termin eller så. Tänker fram och tillbaka. Fram och tillbaka. Varför inte? Åh, så svårt.

Juste, var ju tillbaka i Seattle drygt en månad sen vilket var helt fantastiskt! Ni får lite bilder därifrån x


BERLIN

2019-02-21 22:45
Från matildaloflund
Hello!

​Firade min 25årsdag i Berlin med P. Så fint och soligt väder så det blev en del öldrickande på uteserveringar samt turistande runt muren bland annat. Supernöjd med både min födelsedag och själva resan. Kanske inte någonstans jag skulle åka tillbaka till (just nu iallafall) men väldigt cool stad.

Imorgon har jag min allra sista tenta i medicinska ämnen och hoppas hoppas hoppas att det går som jag vill.

X

Hästtjej?

2018-10-19 20:52
Från matildaloflund

Min mamma har en medryttarhäst som hon rider på några dagar i veckan. Idag kunde hon inte åka ut så då erbjöd jag mig att göra det. Fick med mig morfar också som hjälpte till. Så himla mysigt! Var ju en hästtjej när jag var liten och älskade allt som hade med hästar att göra. Men sen tröttnade jag, så som många gör. Andra saker blev viktigare, hänga med kompisar, träffa killar och så vidare. Jag kommer ihåg att min mamma ville så himla gärna att jag skulle fortsätta med ridningen så hon betalade mig bara jag skulle följa med. Knasboll.

Men nu! Nu är jag mogen nog att inse att det inte alls är så dumt att rida lite. Väldigt fint ute nu när det är höst och jag prickade in en superfin och solig dag. ​Vem vet, kanske blir lite nostalgisk och börjar igen..

X

Bak- och chokladfestivalen

2018-10-11 20:09
Från matildaloflund

Hej och hå vad duktig jag är på att blogga nu för tiden. Idag har jag och några av mina klasskompisar varit på bak- och chokladfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det var faktiskt supermysigt och massor av smakprov på choklad och annat gott. Det var nämligen halva priset idag torsdag så jag passade på att sprida det ryktet och dra med mig mina klassisar. 

Efter några timmars chokladätande så åkte jag hem och la mig på soffan, jag kände dock att jag behövde träna bort den där chokladen och gav mig ut på en springtur runt trekanten (och det gott folk, händer aldrig!) Go me!

X​

Long time no see

2018-10-10 20:34
Från matildaloflund

Hello alla miljoner läsare (eller Sara)

Sommaren är slut och även allt det roliga i livet (nejdå hehe). Nu när skolan har dragit igång igen efter sommarlovet så har det inte varit lugnt någonstans, utan tvärtemot tenta varannan vecka. Men den här terminen bestämde jag mig för att inte lata och det lönade sig faktiskt och jag fick G på alla. Jag har läst Medicin och lärt mig såå såå mycket vilket har varit intressant och jättekul (men tufft). Man blev faktiskt riktigt sugen på att bara byta inriktning och bli läkare istället men sen insåg jag hur mycket plugg det kommer bli så den drömmen låter vi vara en dröm.

En liten tripp till Bryssel med mina fina Seattlevänner har jag hunnit med också!


Och såklart tenta-öl med klassisar är ett måste!

Tentaplugg på sommarlovet

2018-08-16 21:29
Från matildaloflund

Herregud ​vad tråkigt det är att plugga på sommaren. Men har man varit lat med att plugga innan så får man väl lida lite. Nu känns det på vädret att det börjar bli höst (sensommar) men jag tycker att det är lite mysigt faktiskt. 

Jag har jobbat väldigt mycket den här sommaren men har ändå haft tid att vara lite ledig och njuta av de fina sommardagarna. Carro har skaffat en liten valp så har blivit lite valphäng också, så himla kul!!

Oh well, ska väl fortsätta med mitt plugg. Försöker hitta alla möjliga undanflykter till att plugga och det var väl en bra idé att blogga lite.... 

Manchester roadtrip

2018-06-15 16:37
Från matildaloflund

Helloooo

Jag hade en underbar weekend i Manchester. Jag och Mr P åkte på en liten roadtrip nästan hela vägen upp till Skottland. Vi hängde på slottet där de spelade in delar från Harry Potter vilket var sååå fint, både själva slottet men också naturen runt omkring.

Stockholm och sommarlov

2018-06-06 08:03
Från matildaloflund

​Stockholm är verkligen the place to be på sommaren, iallafall den här sommaren☀Jag har redan hunnit med några dopp och promenader i solnedgångarna. Varför kan det inte alltid vara sommar? 

Anyway, sommarlovet har börjat och det känns verkligen superskönt med en liten paus från skolan ett tag. Imorgon ska jag åka till Manchester men annars den här sommaren så har jag faktiskt inte jättemycket planerat mer än jobb och lite småresor. Skönt ändå!

X

En vecka kvar till "sommarlov"

2018-05-24 20:16
Från matildaloflund

Det skulle vara så skönt om man kunde spola tillbaka tiden några år då man hade sommarlov på riktigt. Lata dagar fulla med sol, bada i Saras pool och jordgubbar. Andra tider är det nu, när man istället måste sommarjobba och vara vuxen.

Oh well. Jag har bara en vecka kvar och sedan har jag "sommarlov". Herregud vad den här terminen har flugit iväg. 1 av 6 terminer avklarade, tjoho!

Sen sist jag skrev så har jag hunnit med lite saker. Jag har varit på bal, testat nya takbarer, hängt på vinprovning och hunnit med en sväng till Manchester. Saris har varit här de senaste dagarna också så det har varit jättekul.

X

Studiebesök, födelsedagsfirande och plugg

2018-04-13 08:28
Från matildaloflund

​​​​

Helloo. Som rubriken lyder så har jag haft studiebesök och fått följa med en arbetsterapeut en dag på ett sjukhus, intressant och väldigt nyttigt att se hur det kan se ut i verkligheten jämfört med när man läser om det. 

Jag och Carro har också varit och firat Vincent på hans födelsedag, det var kul med massor av god mat och trevligt sällskap. Vi käkade på Low and Slow som är en köttrestaurang (så gick det med mitt veggi-liv) på kungsholmen, supergott!  ​

Jag klarade förra tentan (!!!) men nu är det dags för moment 2. Snart tenta igen och jag känner mig inte aaalllsss redo. Men det är en del pluggdagar kvar tills det smäller så jag får försöka få in så mycket om möjligt. 

X