RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-09-20 11:31:14

Feliciatilander blogg

Feliciatilander blogg på Nouw

Dag 103

2018-12-31 21:36
Från Feliciatilander

Denna långhelg var Michaela och hälsade på. Michaela är en före detta klasskompis som efter att ha lämnat mig och Political Science II hemma i kalla Sverige för en långresa till Australien, Bali och andra härligt varma länder nu får titulera sig som en av mina bästa vänner utanför skolan. Lite roligt är att vi gick på Engelska Skolan samtidigt men i parallellklasser så vi pratade aldrig med varandra då, men kände direkt igen henne första dagen på SU och så har vi hängt ihop och pluggat tillsammans sedan dess. Tillbaka till långhelgen; Michaela landade som sagt på kvällen på onsdagen samtidigt som jag satt och skrev tentan i Financial Markets men väldigt tajmat kom vi nästan samtidigt tillbaka/fram till lägenheten. Denna kväll var båda ganska trötta efter flygresa och tenta så vi gick bara ner till en utav de små restaurangerna som finns precis nedanför lägenheten, som jag har gått förbi en massa gånger men aldrig ätit på förut, vilket var väldigt mysigt och såå roligt att hon äntligen är här! Kommer ihåg att när familjen lämnade sa mamma att "Om en månad kommer Michaela" vilket då kändes långt men nu tänker jag mest var tog tiden vägen? Är det detta alla vuxna menar med att tiden bara går fortare ju äldre man blir?


Dag 103 - torsdag 29 november - började med en förmiddag i skolan med finans och digital marketing där Michaela fick följa med på lektionerna och se hur skolan ser ut. Rent participation-betygs-mässigt skulle jag kunnat skippa lektionerna men nu är det så nära sluttentorna så vill inte missa någon lektion, speciellt inte finansen, så då fick hon följa med istället. Efter skolan gick vi snabbt tillbaka till lägenheten där jag lämnade datorn och andra skolsaker innan vi gick till ett utav mina favoritcaféer och åt lite lunch, fast mer i form av en andra frukost då vi tog varsin Acaíbowl och delade på en avokadotoast, men frukost är ju dagens godaste måltid så man säger inte nej till att äta det en gång till om dagen! Efter det så blev det en stadsvandring när vi gick från caféet som ligger väldigt nära skolan längs Serrano-gatan ner mot Retiro, sen mot Gran Via och Sol innan vi gick till Palacio Real de Madrid där jag faktiskt inte varit förut innan vi tog vägen via Templo de Debod och Parque del Oeste tillbaka till lägenheten.

Palacio Real var verkligen så fint och både jag och Michaela höll med om att där skulle det nog inte vara helt fel att bo. Dels för att det var gigantiskt och för utsikten, det är inte på många ställen i Madrid man har det! På framsidan utav slottet fanns det en jättestor plaza men den var bakom gallerstaket så vi fick nöja oss med att titta in och fota från utsidan.

Efter vår lilla, eller ganska långa, promenad var vi båda helt slut i benen och fötterna så vi chillade lite i lägenheten med lite frukt och fika framför diverse YouTube-klipp och lite plugg för mig. När kvällen närmade sig gjorde vi oss iordning och gick iväg till Amazonico för en drink innan middagen. Amazonico är en bar och restaurang vi åt lunch på när familjen var nere och det är en sån restaurang man kommer sakna. Tycker den är både cool och väldigt mysig med en massa gröna växter i taket, öppet kök och inredning i sammet. Vi stannade dock inte där och åt middag utan gick till en annan restaurang inte långt därifrån som heter Honest Greens där de har en massa olika sallader och andra nyttigheter som fick avsluta en riktigt härlig dag!

Våra drinkar från Amazonico. Min, längst fram, var en champagnedrink och Michaelas var någon mer fruktigare men båda väldigt goda!

Dag 89-102

2018-12-15 12:53
Från Feliciatilander

Nu var det länge sen jag uppdaterade här men jag har helt enkelt inte hunnit, eller jag har inte prioriterat det. Det tar ändå lite time & effort att skriva inlägg så har inte orkat ta mig tid att göra det nu när jag haft så mycket i skolan med alla sluttentor och grupparbeten. Men ska försöka, med hjälp av ledtrådar från bilder och kalendern, att uppdatera vad som hänt sedan sist! Dels för er skull, men också för min egen då jag tror det kan vara kul att ha hela upplevelsen nedskriven att kunna gå tillbaka till! Så vi börjar där vi slutade sist...


Dag 89 - lördag 24 november - hittar jag inget i kalendern och den enda bilen jag tagit är på lite julpynt, i form av en upplyst panel som ska likna paket, som hänger längs hela Serrano-gatan. Jag kommer dock ihåg exakt varför jag tog den och vart jag var påväg både till och ifrån den dagen. Bilden tog jag för att jag skulle visa familjen hur de såg ut eftersom de inte hade börjat tända dem när de var här, och det var faktiskt första gången jag såg dem också. Väldigt fint men tycker Stockholms julpynt är mysigare och mer juligt med granris, julkulor och röda band istället för typ neonfärger. När jag tog bilden var jag påväg tillbaka till lägenheten efter att ha plugg-fikat med Zarah på Le Pain Quotidien vilket är en kedja med mysiga små caféer men med ett lite udda tema. Inredningen är som tagen från en fjällstuga och i bakgrunden spelas en blandning av klassisk musik och jazz men trevligt ändå! På pluggfronten var det Financial Markets på schemat och på fikafronten blev det en avokadomacka och en liten chiagröt med granola vilka båda va såå goda!


Dag 90 - söndag 25 november - hade jag bokat en biljett till Madrid Horse Week! Under veckan hade jag sett att de gjort reklam för den och tyckte det verkade kul att se då de skulle ha världscup-omgångar i både dressyr och hoppning vilket inte är ofta man ser live. Jag bokade dock bara biljett till förmiddagens hoppning då jag inte kände igen någon från dressyren och tänkte att det kanske inte är så kul att vara där hela dagen helt själv, vilket jag hade rätt i. Såklart var det kul att se men hela arrangemanget kanske jag hade lite högre förväntningar på. Man är ju van vid SIHS och GHS vilka båda är höjdpunkter man längtar till men detta var mycket mindre kan man säga... Som sagt så brukar jag inte se världscupen så ofta så vet inte om det brukar vara såhär men det kändes som att själva var tävlingsbanan väldigt liten i proportion till banan och hindren som stod på den. Jag upplevde det som att många ryttare fick svårt att hitta ett bra flyt och det var många bakbommar som flög för att hästarna inte nådde över eller hann få tillräckligt med power i galoppen efter någon snäv sväng. Sen så var det såklart vissa som hoppade igenom banan lekande lätt, speciellt ju längre ner i startlistan man kom men jag var väldigt fundersam där i mitten om det verkligen gick att rida banan bra. I hoppningen var tre svenskar med, Irma Karlsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricsson, vilka alla var vidare till omhoppning vilket var så kul såklart och lite extra kul at Irma blev bästa svensk efter att både Peder och Henrik fått varsina fel efter lite missförstånd såg det ut som, men Girlpower på den! Själva showen låg i vad som såg ut som en mässlokal med högt i tak, olika hallar och golv med filt på som jag tycker det brukar vara i sådana lokaler. I första hallen man kom in i fanns det man skulle kalla mässområdet, men det var här heller ingenting i jämförelse med SIHS och GHS. Det mesta kändes som typiskt spanska saker med mycket läder, snirkliga mönster och fransar, men det fanns en monter som hade de märkena vi är vana vid, typ Samshield, Kingsland och Equiline med flera där en vinröd långärmad ridtröja med lie bling från Kingsland fick följa med hem. De hade mycket fina saker men jag har en begränsad packning att tänka på, och en redan full garderob...


Dag 100 - måndag 26 november - och lite synd att jag märker att det var dag 100 nu och inte då för det skulle man väl nästan ha firat! Måndagar brukar inte vara speciellt händelserika och antar att denna var liknande med lektioner hela dagen.


Dag 101 - tisdag 27 november - hittar jag bland bilderna på mobilen foton tagna på en soluppgång i Retiro och påminns om att jag den morgonen tog en löptur innan frukost och innan jag började med tentaplugget inför morgondagens sluttenta i Financial Markets. Kommer även ihåg att jag var gandka trött, det var kallt ute och jag var egentligen väldigt otaggad på att gå ut och springa, men gjorde det ändå. Jag brukar alltid dagen innan, precis innan jag ska somna planera vad jag ska göra dagens efter, typ vad jag ska ha på mig, vad jag ska äta till frukost, vad jag ska göra för övningar på gymmet eller om jag ska ut och springa, och har jag då bestämt att jag ska ut och springa så blir det så. Sen att det ibland blir att man går mer än man springer gör inte så mycket för då har man ändå gjort något, samt att man alltid känner så nöjd när man kommer hem igen. Det är även ett bra sätt att vakna till på, speciellt då innan man ska plugga hela dagen. Resten av dagen vet jag inte riktigt vad jag gjorde, förutom att än en gång känna mig såå glad att jag inte valde finans som specielisering! Tänkte innan jag åkte hit att jag under denna termin nog kommer lära mig mer om vilka ämnen jag gillar mer, speciellt eftersom jag valt kurser inom olika områden och något jag verkligen lärt mig är att finans inte är så roligt... Tyckte det var intressant i början men nu känner jag mig så over it! Ångrar inte att jag valde kurserna, för det är väl ändå bra saker att kunna lite om men är inte så sugen på att fortsätta inom det ämnet eftersom jag verkligen inte ser mig själv jobba inom det området.

Kall men härlig soluppgång över Retiroparken


Dag 102 - onsdag 28 november - hade ägaren av lägenheten frågat om jag kunde hålla lite visningar av lägenheten och hade då bokat in tre stycken på samma dag. Dagen började därför med att jag ordentligt städade hela lägenheten och gjorde den tip-top inför visningarna, vilket gick ganska fort eftersom den inte är jättestor. Vid 10 kom första spekulanten vilket var en engelskman som jag tror var chef till tjejej som var och kollade på lägenheten för ett par veckor sedan och som filmade hela och som nu i så fall kom själv och kollade på den. Han verkade i alla fall väldigt intresserad och ställde, likt förra tjejen, en massa frågor om lägenheten, området och Madrid genrellt. Vid 13 var nästa visning, och nog den snabbaste visningen i världshistorien då den säkert gick på mindre än 1 minut! Det var ett par som inte alls verkade lika intresserade då jag tror de tyckte lägenheten var ganska liten, vilket jag förstår om man ska bo två vuxna i den. När de som kommer och kollar på lägenheten ringer på porttelefonen så brukar jag öppna lägenhetsdörren så de hittar och känner sig lite välkomna. De flesta stannar då upp lite i dörren och hälsar innan de går in, men inte detta par då denna visning mer kändes som ett punkt i kalendern de mest ville pricka av så fort som möjligt och behövde nästan stanna upp och fråga mig själv vad som hände när jag stängt dörren efter dem. Redan i trapphuset sa de Hola! och fortsatte, han först och sen hon, med stora bestämda steg rakt in i lägenheten varpå hon tyst säger något i stil med "que pequeña" (vad liten) medan de tog cirka tre steg in till sovrummet där de på vägen redan bestämt att nej detta är inget för oss, slängde en blick mot köket innan de lika snabbt och bestämt sa Gracias! och vände ut ur lägenheten igen. Ja der gick ju snabbt och smidigt tänkte jag och fortsatte plugga inför kvällens tenta. Vid 16 var dagens sista visning men innan dess hann jag med ett litet hemma-träningspass med hjälp av ett gäng tränings-gummiband jag har, vilket är så mycket jobbigare än vad man tror, samt äta lunch. Den sista gästen var en tjej som visade lägenheten via face-time för någon annan. Svårt att förutsäga om hon verkade intresserad eller inte men jag visade i alla fall runt i alla rum och förvaringsytor m.m. Vid 18 hade jag terminens andra sluttenta, denna i Financial Markets (som ni säkert förstått) vilket betyder 2 down, 4 to go! Det kändes helt okej, lite saker jag inte hade full koll på men kändes ändå bra! Dagen var dock inte slut än då jag hade det bästa kvar till sist! Idag landade nämligen Michaela här i Madrid för att spendera en långhelg här med mig! Såå roligt men berättar om hela våran helg i ett eget inlägg!

Dag 85-88

2018-11-26 21:53
Från Feliciatilander

Dag 85 - tisdag 20 november - hade jag ett möte hos Madrid City Hall för att kunna ansöka om ett NIE nummer vilket är typ som ett spanskt id-nummer. Egentligen skulle jag väl ha gjort detta så fort jag kom ner för att ha lite mer tid för hela processen men bättre sent än aldrig och får nu försöka snabba på det så gott det går. Detta är första mötet i processen där man som jag förstått det bli godkänt på nåt sätt för att sen ha ett nytt möte nån annan stans där man får själva numret. Inför detta hade jag tagit kontakt med skolan så de kunde guida mig hur jag skulle göra och vilka papper jag behövde förbereda. Det finns ett tjugotal olika City Halls i Madrid men då de närmast mig inte hade tider förrän i början på december så fick jag boka tid hos en på andra sidan Madrid. Väl där så fick man en nummerlapp och sedan vänta på sin tur. Tror jag fick vänta i närmare 30 minuter för att sedan få svaret att mitt kontrakt inte godkändes då det bara var för kort-tid och att jag isf behöver ägarens tillstånd för att använda den adressen. De hjälpte mig i alla fall boka en ny tid men inte förrän 11 december och då skolan redan bokat in mig för mitt andra möte den 10 december så kommer jag behöva boka om den, men tänker att jag fixar alla papper innan.

Från City Hall:en tog jag och promenerade de närmare 7 km tillbaka till lägenheten och hann precis äta lunch och städa iordning lite innan det ringde på dörrklockan. Ägaren till lägenheten hade frågat om jag kunde visa lägenheten för nya intressenter och hade då bokat in två olika personer som skulle komma och kolla. Den första besökaren var en ung tjej, bra på engelska, som jag tror kollade på den för någon annan då hon filmade hela lägenheten. Hon ställde även en massa frågor både om och vad jag tyckte om lägenheten och området. Hon kändes seriös helt enkelt till skillnad från den andra besökaren, också en ung tjej, men som knappt hann innanför dörren innan hon kände sig klar med besöket.

Senare på kvällen hade jag yoga vilket var skönt! Denna gången kändes det som det gick ännu fortare än förra och då blir det mer att man ska komma in i ett flow istället för att ta en position för sig. Tror det bara är typ 3 gånger kvar på yogan nu och det känns verkligen som man fått med sig en massa övningar man skulle kunna göra själv hemma sedan så ska försöka ta tid för yoga någon gång ibland!

Dag 86 - onsdag 21 november - började med ett onlinemöte med Nordea där man pratar via videosamtal. Vet inte om det var en slump eller om de hade noterat att mötet var rörande en hästlastbil men hon som jag pratade med hade också hållit på med hästar när hon var yngre. Sen så hade hon också varit i Madrid flera gånger och tyckte som staden jättemycket så det var ett roligt sammanträffande.

Efter mötet gick jag till gymmet innan dagens tre lektioner började vid 13:00. Jag hade bara tre one-session lektioner, dvs de var bara 80 min var men de med mellanliggande pauser och sånt så slutade jag inte sista lektionen förrän 19:20. Denna onsdag blev det ingen dans utan direkt hem istället och plocka nån ihop middag från mitt aningen tomma kylskåp. Jag hade inte hunnit, eller tagit mig tid, att gå och handla så mina ”basvaror” (typ: sallad) var slut. Jag hade dock kokat upp en del kikärtor och svarta bönor så fick bli bönbollar av dem tillsammans med lite tomat, paprika, selleri och fetaost samt några få strips av den sötpotatis jag hade kvar. Jag har gjort bönbollar ganska många gånger nu och måste säga att de blir såå goda! Kör inte riktigt på recept utan slänger i ungefärliga mängder av kryddor och annat tills det ser bra ut. Knepet tror jag är att ha i mer kryddor än vad man tror, samt att ha i både citron och soja!

Dag 87 - torsdag 22 november - hade jag bara två lektioner på förmiddagen, finans och digital marketing, så slutade strax efter 14. Till Macroekonomin har vi ett grupparbete där vi ska presentera Keynesianism så spenderade lunchen och tidiga eftermiddagen till att fortsätta på den. När jag tröttnat på det så gav jag mig ut på en löptur följt av en sväng till Mercadona för att fylla på kylen lite. Nu är det ju dock endast en månad kvar så måste börja ta av det jag redan har, speciellt torrvaror som räcker lite längre så jag inte behöver packa ner ett skafferi i väskan hem också.

Dag 88 - fredag 23 november - eller Black Friday som det också var började med 80 minuters Business Law vilket var den enda lektionen jag hade idag. För ovanlighetens skull, men även för bekvämlighet, så gick jag till skolan i träningskläder för att slippa bära på så himla mycket saker. Jag hade ju ändå bara en lektion och skulle ändå gå till gymmet direkt efter. Tror jag var på gymmet i närmare två timmar men det är så skönt ibland att kunna träna utan att behöva tänka på tiden! Efter gymmet blev det lunch och lite plugg innan jag gav mig ut på stan för att kolla på hur Black Friday ser ut i Madrid samt för att leta efter ett par helt svarta träningsbyxor som man också kan ha till vardags också. Riktigt bra träningstights är ju typ det skönaste man kan ha på sig, samtidigt som om de inte har rätt passform kan vara minst lika obekväma. Var bland annat på Nike och provade ett par byxor och de uppfyllde de två saker jag verkligen inte gillar:
1. Smal kant runt midjan: det skär ju typ bara in i magen..
2. Fast/ej stretchig söm i midjan: detta förstår jag mig inte på varför man gör? Man vill ju att byxorna ska sitta tight i midjan men man ska ju fortfarande kunna dra på sig dem över låren och rumpan... jag fick upp byxorna, som var i samma storlek som jag har i alla andra Niketights, till hälften av låren innan jag kände att drar jag en centimeter till så kommer sömmen spricka.

Gick en sväng in på Adidas också men hittade inga perfekta där heller och blev trött av bara tanken på att gå in i någon utav de andra butikerna så som Zara eller H&M då det var packat med folk! Rulltrappan inne på Primark såg lika gärna ut att kunna leda till en tunnelbaneuppgång och tänkte att butiksdöden nog ändå kommer ta ett tag till. Lite Black Friday shopping blev det ändå, fast online, där jag på Aimn’s hemsida hittade de svarta tightsen! Det blev inte bara ett par utan två olika, ett par helt vanliga och ett par lite kortare med liten volangkant som såg väldigt fina ut. Har ett par tights från dem innan vilka är väldigt är sköna så hoppas att dessa också når upp till kraven!

Dag 83

2018-11-22 00:11
Från Feliciatilander

Dag 83 - söndag 18 november - var det dags att rida igen. Jag hade tidigare i veckan frågat om jag kan komma och få en till lektion på samma ställe som förra gången och fått svar att söndag kl. 12:00 blir bra. Nu hade jag även fått igång Zity-appen igen så tänkte ge mig på ett försök att prova den. För att ha god tid på mig att hitta både bil och vägen dit så lämnade jag lägenheten vid redan vid 10:45 och vågade denna gång inte reservera någon bil förrän jag visste att jag skulle hinna dit på 20 minuter. Ungefär vid skolan skulle det stå en bil med nästan fullt batteri vilken jag siktade in mig på, men man kan ju inte vänta för länge med att reservera bilen för då finns det ju risk att någon annan tar den. När jag var cirka 15 minuter bort så reserverade jag den och även fast jag då skulle ha fem minuter till godo så gick jag ändå så fort jag kunde. Med nästan 10 minuter kvar på reservationen var jag framme vid bilen och kunde utan problem låsa upp den, skönt! Så i en liten eldriven Renault Zoe gasade jag mig upp i bergen och mot stallet. Kom på mig själv att sitta med gasen i botten och ändå så rullade vi på raksträckorna fram i stadiga 93-95 km/h. I nedförsbackarna kunde vi komma upp i 100 men med plattan fortfarande i mattan så minskade den i hastighet i uppförsbackarna. Ibland så pep den till, tror det var när man gasade för mycket, och ibland så började nån walkie-talkie grej prata, men med en burkig otydlig spanska som var helt omöjlig att tyda. Fram kom jag iaf och trots den begränsade motorstyrkan så var det roligt att köra bil igen!

Jag fick rida samma häst som förra gången, Picasso, och denna gång fick jag borsta honom själv, till skillnad från förra veckan då de gjorde iordning honom åt mig men föredrar att fixa själv alla dagar. Att man kan bli så glad av att få borsta lite på en häst! Idag var han mycket lugnare och mer rund i formen redan från start och frustade massor när vi började skrittjobba. Vi var tre stycken som red på samma lektion och vi jobbade mycket övergångar och tempoväxlingar i alla gångarter. I mitten av lektionen fick vi också göra som lite kadriljövningar med allt ifrån att rida i bredd, synkroniserat vända över ridbanan och lägga volter. Det är verkligen inget man gör hemma så det var lite roligt faktiskt och märkte på Picasso att han blev lite lugnare och mer fokuserad av att göra lite annat än att bara följa spåret. Det härligaste på ridpasset är ändå galoppen! Visst att det kanske går lite fort ibland när Picasso tycker att det är jobbigt att samla sig men hans galopp är så luftig så det känns som man flyger fram! På lektionen var det en tjej som pratade väldigt bra engelsk, samma som jag fick åka tillbaka till Madrid med förra gången, så hon kunde översätta lite när det behövdes, även fast jag typ förstår eller kan lista ut vad det mesta betyder. Ibland blir det dock lite rörigt med alla språk när jag först hör något på spanska, som jag då i huvudet översätter till svenska, för att sen översätta det till engelska och koppla ihop det med det första spanska ordet, så kom på mig en gång att utav bara farten fråga henne något på svenska.

Resan tillbaka till Madrid rullade lika stadigt som resan dit med mig och lilla Zity Zoe i placerade i yttersta filen och helt fascinerad när det är jag som måste köra om någon som lyckas köra ännu långsammare. Mindre roligt blev det när jag kom fram till Madrid och ställdes inför uppgiften att hitta en parkeringsplats. Klockan var ca 13:50 när jag åkte in på min gata för att se om jag skulle ha tur och hitta en plats där vilket det såklart inte fanns. Tror jag redan här hade i bakhuvudet att jag borde åka mot skolan då det i området däromkring alltid brukar finnas plats men valde istället att fortsätta leta bland de små gatorna närmare lägenheten eftersom jag vid 15:00 skulle jag träffa Zarah och Jimena för en sen lunch och ville gärna hinna duscha och byta om innan. Insåg ganska fort mitt misstag då gatorna var smockfulla med både parkerade bilar och andra som också letade parkeringsplats och fann mig ganska snabbt mitt i ett mindre kaos av trängsel, köer och andra bilister som likt mig inte tycker sig ha tid med detta. Tror här att klockan redan hunnit bli 14:30 och mina förhoppningar om någon dusch var bara att glömma... När jag väl kom ut från vimlet av gator och åkte förbi lägenheten för andra gången gjorde jag det jag skulle ha gjort från början, åkt mot skolan där jag såklart hittade parkering direkt. Nu var väl klockan runt 14:45 vilket betyder att jag i nästan en timme åkte runt och letade parkering och vågade inte tänka på vad det skulle kosta.... blev dock positivt förvånad när jag såg att kvittot bara blev på €21 vilket jag inte alls tycker var så dyrt med tanke på att jag ändå hade den i nästan 4 timmar.

Ridkläder på andra ställen än stall har man ju haft många gånger och som tur var så var restaurangen vi möttes på ganska chill. Den hette nåt med 100 Montaditos och tror det är en kedja som serverar tapas i form av minimackor. Kanske ingen wow-upplevelse men det var kul att träffa tjejerna iaf!

Dag 78-80

2018-11-15 23:05
Från Feliciatilander

Dag 78 - tisdag 13 november - började med att jag innan frukost tog en morgonpromenad i Madridsolen. Jag har inga schemalagda lektioner på tisdagar förutom yoga på kvällen så kände att jag ville komma ut lite i den friska luften innan jag satte igång med dagens pluggande. Idag började jag med ett grupparbete som vi har till Business Law där vi delat upp det så jag har ansvar över en fråga som handlar om Investor Protection. Till frågan så skulle man kolla på fyra olika klipp där två var tagna ur filmer och två från en rättegång men där alla hade koppling till finanskrisen 2008. Min uppgift var att kolla på klippen och sedan applicera investor protection rules på dem men jag kände att jag ville ha hela bilden av krisen och skaffa mig en uppfattning om vad som hände innan jag började formulera ett svar. Detta resulterade i inte så många ord skrivna på uppgiften men desto mer scrollande på diverse hemsidor och bland ett flertal YouTube-klipp både från filmerna och andra videos gjorda för att förklara krisen. En frukost och några klipp senare slog jag två flugor i en smäll och satte på en dokumentär på TV:n och lät den rulla medan jag storstädade lägenheten. Dammsög, dammtorkade, torkade golven och gjorde mitt lilla utrymme skinande rent!

På eftermiddagen lämnade jag lägenheten för jakt på en pepparkvarn då den plastvarianten jag hade innan helt oprovocerat gick sönder under lunchen. Då svartpeppar nog är min favoritkrydda så tänkte jag att kunde köpa en ordentlig pepparkvarn för den kan jag ju ändå ta med mig hem. Tyvärr hittade jag ingen pepparkvarn som var snygg nog (väldigt viktigt!) så det fick bli en ny plastkvarn och får bara hoppas att den håller! Förutom den så gick jag förbi en inredningsbutik som såg för mysig ut för att bara gå förbi så blev en sväng i den också. Det var tre våningar med allt ifrån serviser till vardagsrum och sovrum uppdelade i olika teman från fluffigt rosa och lyxigt sammet till mer djungelmönster och stråkorgar. Skulle kunna ta med mig allt hem men fick nöja mig med en vit smyckestallrik med en enhörning på och gulddetaljer samt ett kuddfodral med crockomönster i silver och grå sammet.

Direkt från den lilla shoppingturen gick jag till yogan. Idag var vi bara tre tjejer som alla är på typ samma nivå och som varit på en del lektioner och man märkte att läraren börjar utmana oss mer och mer vilket är roligt! Idag gick det lite snabbare mellan de olika positionerna och så började vi med grunderna för hur man står på huvudet och det skulle va så coolt om jag kunde lära mig det, vilket jag tror handlar mycket om att hitta tekniken samt att våga!

Dag 79 - onsdag 14 november - började också med en morgonpromenad. Försöker få in det som en vana då det är ett skönt sätt att börja dagen på, speciellt eftersom det blir väldigt mycket stillasittandes i skolan och när man pluggar. Efter promenaden tog jag med mig dator och träningskläder till ett café som ligger ganska nära skolan, Religion Coffee, där jag åt frukost samtidigt som jag fortsatte på Business Law uppgiften och sökandet om finanskrisen. Efter ett par timmar där så gick jag till gymmet och körde ett väldigt bra pass med lite blandade övningar för ben, rumpa, mage och axlar. Avslutade med en övning som låter som den lättaste men som var den svåraste där jag från liggandes på rygg, med ena armen rakt upp mot taken hållandes i en typ 4kg hantel ska resa mig upp med handen rakt upp hela tiden och sen samma på vägen ner.

På kvällen hade jag dagens enda lektion, Financial Markets Unplugged, där vi gästades av en kille från ett asset management bolag som hette BlackRock och som pratade om vad asset management är och vad de gör vilket var intressant.

Efter lektionen hade jag, Zarah och Jimena, en spansk tjej i vår klass, tänkt gå ut och äta middag tillsammans men hon kände sig inte helt frisk så det blev bara jag och Zarah som gick ut. Vi satte oss på en, hör och häpna, uteservering (i november!!!) och tog varsitt glas vin, jag en burratasallad och hon kronärtskocka med med skinka, och pratade om allt från politik till religion och husdjur. Senare under kvällen sa Zarah att hon var danssugen och att hon kände några från IE som skulle till en restaurang/bar som inte låg långt ifrån där vi var och frågade om jag ville följa med. Det var ju ändå lillördag så varför inte tänkte jag och följde med. Stället hette Marieta och spelade spansk popmusik och var väldigt mysigt faktiskt då det inte var så stort, kan absolut tänka mig att gå dit och äta middag någon kväll! Tror vi kom dit runt 23 och jag tänkte med tanke på att klockan var ställd på 06:45 till kommande morgon att jag kan iaf stanna till 24 för att ändå få nån nattsömn. Jag som alltid har klocka på mig kollade såklart på den för att hålla koll på tiden, vilket dock visade sig vara helt fel då jag när klockan visade 00:15 tog upp mobilen som visade 00:53... Zarah har också finans på morgonen så vi kände båda att det var dags att gå hem och som hon sa så kan man ju se det som ett gott tecken på att man haft roligt iaf, samt att jag kanske måste byta batteri i min klocka.

Dag 80 - torsdag 15 november - började ju egentligen på Marieta, dansandes till spansk musik med tron om att klockan fortfarande var kvar på onsdagen och att jag nog ändå kan få 6 timmars sömn innan 06:45 alarmet ringer. Jokes on me säger jag bara men det var ändå kul att dansa lite, och föredrar denna musik mycket mer än techno! Tror inte jag släckte förrän runt 02, men 4,5 timmars sömn är ju alltid bättre än inget och konstigt nog så har jag faktiskt haft lättare att gå upp och känt mig piggare när alarmet ringer tidigt de dagar man kommit i säng sent. Min kropp kanske har lärt sig att tidiga mornar eller få timmar betyder tävling och att man måste tagga till eftersom det ofta är fallet de gånger de hänt tidigare. Att man sen känner sig lite långsammare på lektionen, när kroppen märkte att det inte alls var tävling, är en annan sak men brukar tänka att då kommer man sova gott den kommande natten! Efter den tidiga morgonen hade jag finans och sen Digital Marketing där vi fick besök av en kille från Google som jobbade med big data och hjälpte företag med hur de kan använda informationen för att optimera sin marknadsföring via Google. I slutet hade vi en lagtävling där vinnarlaget fick en lunch och rundvandring med honom på Google och mitt lag kom tvåa efter en jämn fight med vinnarlaget. Nästan att man hellre vill komma långt ifrån än att falla precis på mållinjen i en sån tävling. Efter den lektionen skulle vi ha haft Business Law men läraren kom aldrig så slutade lite tidigare. Strax innan 17 gav jag mig up på en löptur till Parque de Oeste och Templo de Debot vartifrån man kan se det gigantiska kungliga slottet och ett pampigt museum som ligger precis bredvid. Har läst att halva slottets salar är öppna för allmänheten så skulle va kul att gå dit nån dag och kolla om det är lika fint inne som utanpå! Solen höll också på att gå ner så efter en kortare regnskur i början av passet så blev de så härligt ljus vilket gjorde att löpningen blandades med små fotostop. Tycker Parque de Oeste är väldigt mysig att springa i och har man hörlurar på sig så kan man nästan tänka bort att man har rusningstrafik bara några meter bort och istället låtsas att man springer i lugn skog som man gör hemma. Cirka 10 km senare var jag i lägenheten igen och då trött i både kropp och huvud och redo för en lugn kväll framför The Big Short (finanskrisfokuset fortsätter).

Dag 74-Centro Equestre Atalaya

2018-11-11 17:34
Från Feliciatilander

Dag 74 - fredag 9 november - var dagen jag äntligen besökte ett stall och red här i Madrid! Ända sedan jag kom hit så har jag tänkt att jag ska boka en ridlektion och har kollat runt efter stall och rekommendationer men det har inte kommit längre än så, mest för att jag inte tagit tag i det. När familjen var här och hälsade på förra helgen så tog de med sig ett par ridbyxor och ett par ridskor så nu var det bara hästen som saknades! För nån månad sedan hade jag frågat om rekommendationer på stall i en Facebook grupp som skolan har och hade där fått några förslag, varav ett var Centro Equestre Atalaya. Utav de stall jag kollat på så låg detta faktiskt längst ifrån centrala Madrid men bilderna på deras hemsida utav utebanan med utsikt över berg och gröna fält såg för lockande ut för att inte prova. Sagt och gjort kontaktade jag dem på det sättet man gör här i Spanien, via WhatsApp och vi bokade in att jag skulle vara där vid 11:45 den kommande fredagen. Då detta låg cirka 35 minuter bilfärd utanför Madrid, och inga bussar gick dit, så laddade jag ner Zity-appen, vilket är en utav de tre olika bildelningsalternativen som finns här i Madrid och den som jag tyckte passade mina behov bäst. Dels för att de hade ett stand-by alternativ där man inte behövde betala hela minutkostnaden om man ville behålla bilen även fast man inte använde den, och dels för deras bilar är aningen större med fyra säten istället för typ car2go-bilarna vilka bara är som små kuber på hjul. Även fast de hade lite högre minutkostnad så åker jag hellre runt i lite mer bil än kub för säkerheten, speciellt med tanke på att jag beskrev den spanska trafiken som en rallybana när jag bilade ner till Spanien för ett par år sen.

Fredagsförmiddagen kom och jag gjorde mig iordning för ridning, kollade appen efter bilar med tillräckligt med batteri och hittade en som stod parkerad närmare skolan. Perfekt tänkte jag och såg inte bara fram emot att rida men faktiskt också att få köra bil! Enligt appen skulle det ta 25 minuter att gå till bilen och efter att ha tryckt på reservera för att ingen annan skulle ta den så började appen räkna ner från 20 minuter men brydde mig inte jättemycket om det eftersom jag tänkte att man kan väl säkert bara reservera om den när tidräkningen når noll. Det tog mig 22 minuter att gå till bilen och man kunde inte reservera om, istället så kraschade hela appen och vägrade helt fungera igen även fast jag tog bort och laddade ner den på nytt flera gången, samt startade om hela mobilen. I brist på andra alternativ så fick det bli en Uber till stallet, vilket gick bra ena vägen men tänkte ändå att det skulle bli intressant om det gick lika bra att beställa en ny när jag skulle tillbaka. Frågade Uberchauffören när vi kommit fram om de körde ut hit och fick till svar att han inte visste, kollade dock på appen som visade att det fanns två till i samma område så tänkte att det löser sig väl.

Omgivningen var så fantastisk som bilderna visat! Stallet låg som i en sluttning med utsikt över snötäckta bergstoppar åt ena hållet och Madrid åt andra, med stadens fyra skyskrapor som enda riktmärke. På anläggningen fanns ett mindre stall med plats för de 12-15 hästar som stod där, en utebana och ett ridhus med en innomhusdel som läktare vilket såg relativt nybyggt ut, allt omringat av gröna kuperade hagar där de vinterpälsfluffiga hästarna stod och njöt av solen. Han som hade stället kunde bara spanska men hans fru, som kom från Ryssland, kunde engelska och visade sig vara henne jag pratat med tidigare så hon fick agera lite tolk mellan oss. För att få en uppfattning av vilken häst som skulle passa så frågade de lite om hur mycket jag ridit tidigare och på vilken nivå varpå jag visade en video på mig och Enya då jag tror det är det tydligare än att jag ska försöka förklara vad man i Sverige räknar som lätt/medel nivå osv. Då jag berättade att Enya bara var sju år och att jag därmed hade lite vana med yngre hästar så fick jag rida frugans häst som också var en sjuårig skimmel, men vallack och PRE istället för sto och SWB, men ganska nära ändå! Tror han hette Picasso och var en väldigt söt men också väldigt pigg häst som tyckte vyerna var lika intressanta att kolla på som jag. Vad jag förstod så är det nog inte så många olika personer som rider honom så han undrade nog var det var för ny människa som satt på så den första kvarten blev mest fokus på att lära känna varandra och försöka hitta ett lugn i honom. Efter att vi lärt känna varandra litegrann och vi båda började slappna av så blev det mycket bättre och han bjöd på en väldigt härlig känsla! Speciellt i galoppen som var så häftig med riktig uppförsbacke (typ att hästen lyfter hela frampartiet uppåt) och stora rörelser. Han var ungefär lika hög som Enya, lite mindre, men kändes faktiskt ganska mycket mindre att rida vilket jag tror är för att han hade kortare hals än henne vilket också gjorde att känslan blev lite annorlunda när man red. Bad frugan att filma när jag red och även fast känslan var bra när jag satt på så blev jag lite förvånad över hur fin han verkligen såg ut på filmerna och tror absolut jag kommer tillbaka hit fler gånger!

För att avsluta den stora transporteringberättelsen så löste den sig över förväntan! Samtidigt som mig red en annan tjej på sin egna häst som stod där men som bodde i Madrid så fick skjuts av henne tillbaka. Hon visade sig också ha gått på IE då hon läst sin master där och erbjöd att jag kunde åka med henne om jag skulle till stallet nån mer gång när hon också skulle dit så ifall appen inte börjar funka igen så har jag en billigare back-up än Uber!

Dag 70-73

2018-11-10 21:57
Från Feliciatilander

Dag 70 - måndag 5 november - och jag tänker bara: Är det redan november!? Lyssnade på en podd där de pratade om nån lansering som skulle ske i början på november varpå jag tänkte att det är ju långt kvar, och trodde detta ända tills jag ett par dagar senare verkligen förstod att det är november! Annars var min måndag en väldigt vanlig måndag. Tidig finans, väldigt sen makroekonomi och lite business Law och gym däremellan. Fick till ett väldigt bra benpass på gymmet så ska bli spännande att se om jag kan gå imorgon och på onsdag.

Dag 71 - tisdag 6 november - var också enligt det normala en dag utan lektioner men blev lugnt plugg inför torsdagens prov som är mitt första final exam vilket betyder att jag efter torsdag har första kursen avklarad! Kan bekräfta att det blev som jag trodde angående träningsvärken från igår så tisdagslöpningen blev mer snigeljogg blandat med powerwalk men det va ändå skönt att komma ut i solen lite! På kvällen hade jag anmält mig till yogan igen efter att inte ha gått någonting under oktober vilket var skönt! Dagens yogapass var lite mer tekniskt och krävde mer styrka än de tidigare vilket var roligt men också lite utmanande. Något man tydligt märker under yogan är att man måste verkligen fokusera på sig själv och att vara i nuet för är man inte det och börjar tänka på nåt annat så tappar direkt allt vad balans och stabilitet heter. Märkte detta tydligt flera gånger under passet då man ena sekunden stod stabilt och tryggt i en position följt av att man nästa höll på att trilla ihop i en liten hög på yogamattan. Tror även detta är väldigt bra träning för min ridning då det jag ser som en av mina största brister som ryttare just nu är att jag tappar fokus när något händer runtomkring och förbereder mig på katastrof istället för att jobba vidare och förbi det som kan distrahera. Jag äger ju ingen tittig eller explosiv häst precis, snarare en som t.ex. trampar på vattenmattan första gången hon ser den och flyttar inte på sig även fast jag viftar och prasslar med den. Bryr jag mig inte så bryr hon sig inte heller och märker ju själv att när jag är i fullt fokus så märker ingen av oss av det som händer runt omkring. Tillbaka till yogan så tycker jag ändå att jag klarar de olika positionerna bättre än jag trodde. Märkte dock i slutet att det ändå är väldigt grundläggande yoga vi håller på med då läraren som en lite extra utmaning att prova sa att vi skulle lägga knäna i armhålorna och som en typ köttbulle (mina ord) stå på händerna varpå jag bara tittade på henne och de andra och tänkte ”hur får man ens knäna upp i armhålorna?”. Läraren tittade nog lika frågande på oss och sa att vi får nog fortsätta med det nästa vecka.

Dag 72 - onsdag 7 november - måste erkänna att jag skriver dessa inlägg lite när jag får tid och inte direkt efter varje dag så kommer inte riktigt ihåg om det hände nåt speciellt på onsdagen. Som vanligt hade vi tre timmar av digital marketing och börjar tröttna lite på vår lärare och hans föreläsningar. Tror han pratat tre onsdagar (á 3 timmar) i rad nu om ”Content is king!” och hur Googles resultatsida ser ut... The first links are SEM, paid links, and the ones below are SEO and here on the right side we have google shopping bla bla bla” och vi elever, alla runt 20 år, tror jag bara tänker wow, you don’t say.... haha det slår väl allt när han med att rita på tavlan kände att det var nödvändigt för oss att berätta om att Google ger förslag när man börjar skriva en sökning varpå han säger ”Are you with me?” Ja du, vi har nog märkt det. På kvällen hade vi Financial Markets och jag är såå glad att jag inte valde finans som specialisering för det är inte så roligt.

Dag 73 - torsdag 9 november - var det dags för första final exam och tyckte det kändes bra! Det var frågor som var specifika men ändå öppna i och med att man kunde både luta sig tillbaka mot teorier och sväva ut i egna resonemang. Fast som alltid så ska man inte säga för mycket innan man fått tillbaka resultaten men vår lärare är väldigt glad och snäll så tror han tycker det mesta är bra! Efter skolan tänkte jag att jag skulle prova ett gruppass på gymmet och hade sett på schemat att det fanns ett som hette Thai Box Cardio och såg då framför mig att vi skulle få thaiboxa och sparka på boxningssäckarna som hänger på övervåningen men det var långt ifrån det jag tänkte mig. Istället var det 30 minuter av boxande i luften och en massa hopp med höga knän och kanske inget jag anmäler mig till igen men då har jag provat det iaf. 

Dag 63-65

2018-11-04 23:06
Från Feliciatilander

Dag 63 - måndag 29 oktober - och oktober börjar redan närma sig sitt slut, va fort tiden går! Som en slump så var finansen uppskjuten till 11:30 idag istället för 08:30 vikten gjorde att jag kunde ta lite sovmorgon och hann gå till gymmet innan skoldagen kunde börja. Efter finansen följde två till lektioner med ca en timme mellan vardera så dagen gick i ett fram till strax efter kl. 19 då sista lektionen slutade.

Dag 64 - tisdag 30 oktober - bjöd på en vanlig, lektionsfri dag men som mestadels ägnades åt att skriva klart vår 6000 ords rapport om AR & VR samt att förbereda inför den tillhörande presentationen som vi har imorgon. Nu har det börjat bli väldigt kallt här i Madrid och eftersom husen inte är jättebra på att behålla värmen så blir det väldigt rått inomhus också. Tror det drar från min dörr vilket i och med med att trapphuset går runt en öppning (dvs det är typ utomhus) i kombination med att jag har stengolv gör att inget i lägenheten håller värmen. Jag har dock en AC så får väl ställa den på max värme!

Dag 65 - onsdag 31 oktober - började jag inte skolan förrän kl.10 så passade på att klämma in 45 minuters hemmaträning innan dess. Valde att träna hemma istället för att gå till gymmet för tycker det är skönare att kunna tvätta håret hemma, samt att jag inte behöver bära runt på en massa saker hela dagen. Träningen blev efter tre olika ’15 minute at-home workout”-videos från Sarahs Day på YouTube vilka är mer pulshöjande pass som jag kört några gånger innan och som jag tycker är väldigt bra! Första lektionen var Digital Marketing där vi dels gjorde vår AR/VR presentation vilken gick bra tycker jag. På SU har vi inte jättemånga presentationer, kanske ett par per termin, medans vi här har en eller flera i varje ämne och måste säga att jag, utan att ha sett mig själv utifrån, tycker att jag är nog ganska bra på att presentera och tror jag ger ett avslappnat men påläst uttryck. Fick iaf det som komplimang efter vår förra presentation och det stämmer med känslan jag har själv.
Då det är höstlov hemma så kommer familjen ner till Madrid ikväll och stannar över helgen som ska bli jättemysigt!

Dag 61-62

2018-11-04 21:34
Från Feliciatilander

Dag 61 - lördag 27 oktober - blev en riktig pluggdag. Från frukost till middag satt jag och jobbade med en inlämning till ett grupparbete där vi ska skriva 6 000 ord om AR och VR, dvs 2 000 ord var vilket med lite research och sökande efter rätt formuleringar tar sin lilla tid. Jag fick ändå ihop majoriteten av mina delar vilket känns skönt och då det även regnade i Madrid nästan hela dagen så gjorde det inte så mycket att vara inne hela dagen, man missade inga soltimmar om man säger så. Tycker alltid det är svårast att plugga i början innan man kommit in i plugg-flowet men när man väl gör det så är det faktiskt ganska mysigt att plugga och kan ibland de dagar man har mycket att göra längta efter att bara få plugga utan nån tid att passa. Man tänder lite ljus, sätter på nån lugn bakgrundsmusik och kan bara fokusera på uppgiften utan att det ska gå snabbt. Såklart är det inget man skulle vilja göra alla dagar i veckan men nån gång ibland!

Dag 62 - söndag 28 oktober - började med fortsatt plugg och frukost framför Nyhetsmorgon. Idag var solen framme så vid 12 gick jag ut och sprang en sväng ner till Retiro och tog ett varv där bland alla andra söndagsmotionärer. Efter löpturen hann jag i princip bara duscha och äta lite lunch innan det var dags att göra sig redo för lite söndagsparty. Tidigare i veckan hade jag träffat en tjej från min Macro-klass på gymmet som frågade om jag ville följa med henne och några kompisar på After Brunch och varför inte tänkte jag. Sagt och gjort mötte jag henne och hennes kompisar, varav en jag redan kände igen från nån finanslektion då hon sa att hon va halvt svensk med en pappa från Göteborg men kunde inte ett ord svenska. Hela kvällen spelade de techno vilket inte är något jag lyssnar på vanligtvis, inte ens ovanligtvis, och kommer inte göra framöver heller då det var aningen (väldigt) enformigt. Det var i stort sett samma takt och dunk i alla låtar vilket gjorde att jag t.o.m. fick skavsår på ena ankeln efter det upprepande ’stampandet’. Bortsett från det så var det kul att dansa lite och då det började redan på eftermiddagen så hann man vara där ett tag och ändå komma hem i lagom tid för att få sova ordentligt till morgondagens skola och tidiga morgon.

Dag 56-60

2018-10-26 23:14
Från Feliciatilander

Dag 56 - måndag 22 oktober - var en ganska vanlig och inte så händelserik dag. Körde utfall med skivstång för första gången på ett tag och lyckades slå till med 90 kg, nytt personbästa vilket var kul. Kände mig väldigt stark och hade kanske klarat mer men det sparar vi till nån annan gång. Kommer ihåg att jag för kanske bara nåt halvår sen hade 60 som max men nu är det min startvikt på den övningen och den vikt jag också avslutade med för att köra några lite snabbare och verkligen få ut det sista. Det jobbiga med det är väl att alla byxor börjar sitta så himla tajt runt benen...

Dag 57 - tisdag 23 oktober - började med ett kort träningspass i parken inte långt ifrån lägenheten innan frukost. Jag har inga lektioner på tisdagar men var ändå i skolan hela eftermiddagen inför de två presentationer jag hade senare i veckan. Vid 13:30 träffade jag den första gruppen där vi gick igenom torsdagens presentation med vem som skulle presentera vad och sånt. Detta var till Adv Strategic Mgm kursen där vi fått i uppgift att undersöka ett valfritt område som man tror kommer förändras med ökad digitalisering och teknologisk utveckling samt presentera ett företag man tror kommer vara ledande i den uppgiften. Vi har vetat om denna uppgift sen första dagen och haft gruppen klar men började inte jobba med den förrän i helgen så vi var väl inte ute i jättegod tid men då vi är 6 st i gruppen så har det gått ganska fort att få ihop den. Vi har valt financial services som industri, med fokus på bank- och försäkringssektorn och valt att presentera en egen start-up med ett app-koncept som ska erbjuda kunden skräddarsydda bank och försäkringslösningar utifrån vad som finns på marknaden.

Efter det grupparbetet var det dags för nästa med min Digital Marketing-grupp där vi bara gick igenom det sista inför morgondagens presentation. Detta blir den första presentationen av två där vi fått i uppgift att antingen välja ett befintligt företag och göra det mer online-baserat eller välja att bygga en egen start-up och presentera en plan för lansering online. Vi har valt det sista alternativet och kommer imorgon presentera varför man ska investera i Glassy, vilket är en online-baserat butik för progressiva glasögon som skiljer sig från andra på marknaden i och med att vi erbjuder en prenumeration på glasögon och inte bara ett medlemskap.

Dag 58 - onsdag 24 oktober - började på gymmet där jag körde ett mer up-tempo pass med lättare men snabbare marklyft, burpees, chins och en massa hopp. Min första lektion började kl. 10 så var på gymmet vid 8, vilket är tidigt men inte supertidigt svenska mått mätt utan det är ju nästan mest folk på gymmet hemma vid den tiden. På väg från gymmet träffade jag dock en tjej från min Financial Markets klass som är från Spanien och som nästan lät chockad av att jag varit på gymmet så tidigt så någon spansk träningstid verkar det inte vara, vilket kanske förklarar varför det är så lugnt på gymmet då. Lektionen vid 10 var Digital Marketing där vi först hade mid-term exam följt av våra presentationer. Tyckte båda gick helt okej, vissa frågor på tentan var lite konstiga och kanske inte relevanta för digital marknadsföring... typ som vad man behöver för att ha internetuppkoppling. Presentationen gick också bra, och det vi måste tänka på inför nästa presentation är att bevisa att folk kommer vilja ha en prenumeration på glasögon och genom det få möjlighet att byta till ett nytt par varje kvartal. Vår lärare tror inte att man kommer vilja byta så ofta men vi tror att det är bara för att man inte är van vid att kunna göra det och att om man får den möjligheten så kommer man vilja göra det, så som man matchar vilken accessoar som helst.

Efter lektionen träffade jag den andra gruppen igen och gick igenom vad vi ville lägga till och vad som behöver ändras inför morgondagens presentation. Vi var ändå rätt överens om innehållet av presentationen men mest tid gick typ åt att diskutera hur själva PowerPoint:en skulle se ut. En kille i gruppen hade många idéer om just det och ändrade om hela powerpoint:en ,
även fast jag redan ändrat om min del två gånger innan. Tror han satt och fixade med den typ hela natten men snygg blev den iaf.

Dag 59 - torsdag 25 oktober - var det dags för presentationen vilken gick väldigt bra måste jag säga. Vår PowerPoint var snygg, alla kunde och var trygga sina delar och även fast vi var sista grupp ut, efter närmare 2 timmar av presentationer så fick jag den lilla publiken att skratta till lite vilket jag ändå ser som ett väldigt bra betyg! Idag var det väldigt fint väder också så passade på att ta mig en lugn springtur i eftermiddagssolen. På kvällen mötte jag upp Zarah i centrum och tog ett par drinkar på en takbar med utsikt över typ hela Madrid. Hon hade skrivit sin sista mid-term tenta idag så ville skåla för det och prata ikapp lite då vi inte hunnit träffats någonting de senaste veckorna. Jag kan dock inte andas ut än då jag till nästa vecka har en uppsats att skriva med en tillhörande presentation och har inte min sista mid-term förrän veckan efter det. Samma vecka som min sista mid-term har jag även min första final-exam och det kommer vara prov eller presentationer med jämna mellanrum nu fram till jul... Ingen rast ingen ro men får se fram emot mitt en månads långa jul-lov jag kommer ha efter detta!

Dag 60 - fredag 26 oktober - har varit en lugn men ändå rätt produktiv dag. Efter en lugn morgon utan väckarklocka fixade jag frukost att ta med till skolan och satte på dagens första tvättmaskin. Efter skolan gick jag till gymmet och körde ett ben & magpass där jag provade lite tyngre knäböj med skivstång. Jag har inte kört den övningen jättemycket så har mest kört runt 40 kg men gick idag upp till 60 kg vilket var där jag kände att jag inte orkade gå lika djupt längre. Har även hittat tillbaka till utfall med skivstång vilket jag inte kört på länge då jag tröttnade lite på det men idag körde jag upp till 80 kg där. Efter gymmet gick jag hem, hängde upp tvätten och satte på en ny maskin innan jag gick och handlade mat. Jag har ju varit borta från lägenheten två helger i rad och på veckodagarna hinner man inte riktigt tvätta eller städa så hade en del i min lilla tvättpåse, och en ordentlig städning blir helgens prio.

Det går ju aldrig att ta kort på månen men den var superstor och nästan röd så det var värt ett försök.

Ett till försök att ta kort på månen.