RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-12 05:10:36

JaamasBakingFactory blogg

JaamasBakingFactory blogg på Nouw

” baka är terapi för själen”

2018-12-11 16:55
Från JaamasBakingFactory

När jag tänker på kärleksmums tänker jag på barndomen, kalas och en form bombad med så mycket choklad de bara går. Kärleksmums har alltid varit en del utav min barndom. När jag skulle baka inför min sons 1års kalas så satt jag och tänkte. Hur kan jag ändra detta fantastiska koncept till min egna? De slog till i mitt huvud idén att byta ut glasyren, menar man vill ju inte förstöra den goda kakan. Så de var de jag gjorde, gjorde en amazing kombination utav hasselnöts kräm, vispgrädde och hackad sötmandel som pricket över I behöll jag kokos toppingen. Nu får ni baka den här och njuta av den lika mycket som min lilla familj och alla som närvarade på min sons kalas gjorde.

Bak tips: slappna av, ha roligt men var också noggrann. De okej att göra fel så länge du inte ger upp.
” bakning är terapi för själen, där du har fokus på resultat och smak”


Ingredienser:
225g smör
2dl Mjölk
5 ägg
4 1/5 dl strösocker
1 1/4 dl kakao
3tsk bakpulver
6dl mjöl

Glasyr
350g hasselnötskräm ( jag använde ica’s egna)
2dl vispgrädde
2dl söt mandel som jag finhackar

Kokos topping


Börja med att smälta smöret i en kastrull, häll sedan över mjölken och låt de svalna.

Lägg alla torra ingredienser i en bunke åt sidan

Knäck alla 5 äggen i en skål häll över strösocker och vispa tills de blir pösigt helst med el-visp men du kan vispa för hand.

Häll över alla torra ingredienser och fortsätt vispa, samtidigt som du vispar häller du över mjölken och smöret som nu har svalnat.

Häll smeten på en form som är klädd i bakplåtspapper

In i ungen i 175 grader och 20 minuter

Ta fram en djup skål häll i hela burken på 350g hasselnötskräm, häll sedan över vispgrädden och vispad tills de blir blandat väl.

Fin hacka söt mandel och häll de i glasyren rör om med en slickepott.

Ta ut kakan och låt den svalna innan du lägger över glasyren och serverar

Smaklig måltid