RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-11-18 03:01:21

nwt - Arbeteekonomi.se

Arbeteekonomi.se - med artiklar, reportage och krönikor om näringslivet i Karlstad och Värmland

Kvinnorna satsar i små onoterade bolag

Stort intresse och kanske investmentbolag 2019

Metoo – en annan variant

Viskningar, arga blickar, små fnissar i grupp, pratar skit om och inte till den det berör, skapar pakter, fryser ut...Ja, listan kan göras lång på elakheter som tjejer utsätter andra tjejer för.

Kronofogden flyttar till Karlstad

Regeringen vill stärka den statliga närvaron utanför Stockholm

Digitalt verktyg spjutspetsen i projektet

Tillväxtverket deltar i en treårig mångmiljonsatsning i Arvika där företaget Atwrks digitala verktyg, ”Körkort för arbetsmarknaden” blir spjutspetsen för utrikesföddas möjligheter att snabbt få kunskap om den svenska arbetsmarknaden och jobben.– Det handlar om ett omfattande partnerskap mellan kommunen, Arbetsförmedlingen, industrin och Atwrk. Tillsammans skall vi ge de utrikesfödda ökad kunskap om arbetsmarknaden och viktiga nätverk för att de snabbare skall komma i arbete, säger Jan Elofsson, vd och delägare i Atwrk.

Admia – årets tillväxtbyrå i Värmland

Redovisningsföretaget Admia, Karlstad, med elva anställda har av Revisionsvärlden och 24SevenOffice utsetts till årets tillväxtbyrå i Värmland. Ägaren, Jan Thunberg, är stolt över utnämningen.– Det är bra för företaget och våra anställa att vi får den här uppmärksamheten. Jag skulle också tro att kunderna gillar att vi prisas.

Värmlands företag de mest lönsamma

Företagarnas vd: ”Man blir överraskad”

Fastighetsbyråns vd råder kommunerna

Kommunerna bör ställa tuffare krav på byggbolagen att producera boendeformer som efterfrågas. Det vill säga bygga mindre lägenheter för unga som står inför sitt första boende och ett mera anpassat boende för äldre som säljer sina villor, sa Johan Engström, vd i Fastighetsbyrån, vid Swedbanks frukostmöte i Karlstad.– Det går inte längre att producera bostäder som folk inte har råd att hyra eller äga. Att subventionera byggandet är kontroversiellt, men kan det riktas på så sätt att det minskar inlåsningseffekter och ger unga en bra första bostad bör det på sina håll kunna prövas.

Lägsta arbetslösheten i Värmland på tio år

Läget är det bästa på tio år

15 värmländska superföretag

15 av 728 superföretag i Sverige kommer från Värmland. Det är tidningen Veckans Affärer som årligen listar superföretagen. Välsviken Bygg, Karlstad, är ett av företagen som finns med på 2018 års lista.– Det är Jätteroligt att ha fått den här utnämningen. Jag är stolt över att ha medarbetare som bidragit till framgången för vårt lilla företag, säger Kari Hakula, vd Välsviken Bygg.

Valet och kvalet

Politiken borde vara samhällets blodomlopp, men det kräver att hjärtat är med och det är det inte längre. Som tonåring satt jag vid radion och lyssnade på riksdagsdebatterna.

De hade årets idéer i kommunen

Årjängs kommun delade på tisdagen ut stipendier till medarbetare som kommit med bra idéer.– Det var jättesvårt att välja, men vi tyckte att de här tre stack ut lite extra, säger kommunchefen Birgitta Evensson.

Affärer med hållbarhet och miljö

Fokus på de afrikanska marknaderna

Positiv utveckling för Värmlands globala handel

Det internationella näringslivet betyder mycket för länet

Fler gästnätter i länet

Bra sommar för hotell och camping

Nordic Paper Bäckhammar kör i gång igen

Nordic Paper Bäckhammar är nu klara att köra i gång produktionen efter förra veckans störning då en trasig brunn ledde till stor miljöpåverkan på recipienten Visman.

Drivhuset firade 25 år

Mängder av företag har tagit vägen genom Drivhuset.På torsdagen firade verksamheten 25 år.Då stod så klart entreprenörskapet i fokus.

Hårt arbete för att återställa bruket

"Vill inte sätta upp något tidsplan för när produktionen ska starta"

Vålbergsföretag ökade omsättningen med 374 procent

"Vi växer så det knakar, men vi har problem med bankerna"

Tyska ägarna om Calamo

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan familjerna Carlsson och Larsson, Molkom, för 100 år sedan startade verkstadsrörelsen Calamo. I går kom företagets tyska ägare till Molkom för att gratulera jubilaren.– Vi satsar långsiktigt och tror på tillväxt för Calamo, sa Klaus Dieter Fiebig, huvudägare och grundare av Dockweiler Edelstahl, till NWT.

Karlstadsföretag framgångsrikt med ny tryckteknik

Har Europapatent på nytt sätt att smycka på kakel, glas och canvas