RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-09 19:43:34

carolineahstrom

carolineahstrom blogg på Nouw

Det betydelsefulla

2019-01-20 15:00
Från carolineahstrom

Jag älskar att resa.
Jag verkligen älskar att resa och se världen ur mitt eget perspektiv.
Jag har flera städer och länder som ligger mig varmt om hjärtat.

Krakow, Polen är en stad som verkligen satt sina spår i mig. Det trodde jag verkligen inte den skulle göra men ibland måste man kliva utanför och få vara utanför bubblan för att se vad det faktiskt betydde.
Krakow var en enormt stor utveckling för mig personlighetsmässigt. Jag fick se mig själv växa, jag fick se mig själv leva i ett land där de knappt behärskar Engelska, jag fick se en helt annan kultur och ett levnadssätt, jag fick byta karriär och lära mig något helt nytt. Jag fick ta tag i mig själv på en nivå jag aldrig gjort förut och några år senare så är jag så fruktansvärt stolt över mig själv att jag bodde i Polen i nästan 2,5 år. ( Krakow & Warszawa ) såhär när man blickar tillbaka så kan man verkligen se hur mycket man växte som människa och vilken stor betydelse det hade för en själv. Tacksam

Stockholm, Sverige kommer alltid på något vis vara som mitt andra hem. Jag känner ett lugn när jag kommer ner dit. Jag känner mig mer som mig själv. Jag har dock gjort mina race att bo därnere när jag var yngre (läs; 10-11 år sedan) där och då var man en vilsen tonåring i en stor stad men folket och staden har verkligen gjort allt för att göra det bästa för mig.
Idag när jag åker ner är det bara ren och skär glädje och sån kärlek. Det värmer i hjärtat när jag får kliva av tåget på t-centralen. Jag har halva min vänskapskrets och släkt därnere och de vänner som finns där är verkligen som en stor familj till mig.

I somras var jag och sambon i Kroatien - Makarska Rivieran. WOW säger jag bara. Vilket land, vilken kultur. Människorna därnere är oerhört trevliga, maten är god, vattnet är klarblått och skimrar in på kvällarna. Det var verkligen så avslappnande att vara där. Dit ska jag absolut åka tillbaka igen.

Det är så mycket jag kan lägga till här. Men i år, 2019. Ska jag försöka resa till något nytt.
Drömmen är ju verkligen USA, det har varit en dröm så länge, tror dock att jag får vänta med det lite ytterligare. Vill att de jag önskar resa med ska kunna åka med. MEN, jag släpper verkligen inte den drömmen.

2018 var för övrigt fantastiskt. Hälsade på syster i Spanien, Marbella. Var i Kroatien med sambon. Två helt nya ställen jag inte rest till tidigare. Finns inget bättre än att checka av i listan. Det blir dock ett problem senare då man förälskat sig i ett ställe och bara måste åka tillbaka samtidigt som man ytterligare vill se nytt.


Höstens kärlek

2018-10-07 22:38
Från carolineahstrom

Veckan ( läs fredag ) avslutades med hockeyjobb och ännu en vinst kunde skrivas in. I övrigt så har jag helgen bestått av nedvarvning, mys med serier och långpromenader.

Det är något speciellt att vandra både kvällstid och hela hamnen lyser samt dagtid när hösten visar sin bästa sida i form av färg och sol.

Hur mysigt är det inte när ljusen från hamnbyggnader glänser över havet?

Idag vandrade jag och Mamma runt Hörnsjön, helt otroligt att jag aldrig varit däruppe. Det var så fridfullt och en perfekt långpromenad. Hit ska jag absolut gå fler gånger.

Uppskattar verkligen såna här dagar då jag får ladda batterierna och bara vara. Vissa veckor och helger så är det så fullspäckat så när jag får ett x-antal timmar framför serier, myspromenader, äta när jag känner för det är så uppskattat.

Höstlig kärlek på alla kanter.

Nu testar vi något nytt

2018-09-13 20:02
Från carolineahstrom

På söndag spelar vi in nästa avsnitt på vår podcast "En salig blandning av Norr och Söder" detta avsnitt kommer handla om Alkhol och träning sedan kommer vi också smälla in lite mumsigt, nämligen de här semesterkilona som vi glatt drar på oss under semestern. Jag talar av egna erfarenheter ;)

Detta avsnitt kommer vi försöka filma lite av hur det kan se ut just nu när vi spelar in på håll, vi ligger under uppdatering. Men ni får en möjlighet att se hur vi faktiskt också ser ut. Tanken är i så fall att detta kommer att läggas upp på Andreas Youtube. Den kan ni titta in här - Andreas Ekdahl, den handlar om Fitnessprodukter, Adam och Andreas testar ( de har testat Aminopro, Celsius och NJIE bland annat ) värt att kika in.

Vi behöver podcasten on going och därför behöver vi ER, vi behöver lyssnarfrågor, tips på samtalsämnen. Risken är annars alldeles för stor att vi bara pratar om oss, det är inte så sexigt alla gånger. Vi har faktiskt massa vettigt att säga också, haha!

För er som ännu inte hoppat in på vår podcast kan enkelt komma in på den här - En salig blandning av Norr och Söder, vi gör detta för er skull och för att vi brinner så otroligt mycket för det vi pratar om och vill gärna motivera och inspirera just dig.

För ett år sedan så gick vi samma utbildning PT Distans i Stockholm där vi studerade Personlig Tränare och Kostrådgivning samt hälsocoach, efter det så väcktes detta intresse just med podcasten. Inte nog med det, jag kan verkligen rekommendera en kanonutbildning, hemsida finner ni här - PTdistans

Inspiration, varifrån kommer det?

2018-08-09 19:01
Från carolineahstrom

Varifrån kommer min inspiration till att kreativt förändra min livsstil och växa som människa? Jag vill kanske inte kalla det förändra utan leva efter en livsstil jag känner passar mig och som jag omedvetet kan anpassa mig efter.
Min inspiration kommer ifrån vänner, sambo och familj, kanske är klyschigt men det är min absolut största inspirationskälla. Mina bröder som levererar på hockeyplan såsom fotbollsplan, mina vänner som briljerar inne på gymmet eller ute på en löpning i skogen. Deras sätt att tänka, deras målmedvetenhet och den inre styrka de besitter när de kommer till motgångar, hur de hanterar medgångar med stolthet och det bara lyser om dom. Min sambo i och hur smart och kreativ han är och hur han alltid finner en lösning på allt, där finns det knappt motgångar utan endast lärdomar.

Att få hjälpa andra inspirerar, att lyssna på musik med bra flow eller text inspirerar. Inspiration är något så stort och jag tror man kan finna det lite överallt. Det som är viktigt för mig är det där telefonsamtalet, den där låten eller det där skrattet när man känner att man tappat en liten gnista. Jösses, alla har upp och ner dagar och sista året har jag haft många ner dagar.

Men när det kommer till jobb, träning, hela vardagen så anser jag att det är så viktigt att finna sina små inspirationsbitar, eller kalla det motivationsbitar om ni vill det, men den där extra lilla guldkanten som plockar fram ens leende sakta men säkert och som gör att man känner " äsch, det där var väl inget. Det löser sig " eller " äsch, imorgon är en ny dag och då ska jag vara mitt bästa jag "

Jag har tagit ett litet break ifrån träning, kanske just av den anledningen för att jag älskar och brinner för det och nu får jag inte ut det jag ska få ut av mig själv när det kommer till träning, och för mig är det helt OK. Jag vet att när jag är redo så kommer jag briljera igen, min kropp är inte där just nu och behöver vila av olika anledningar och det ÄR ok, det får man aldrig glömma. Jag lägger inte pressen på mig själv på samma sätt längre att jag måste träna, eller att jag måste äta salladsblad och hoppa den där sockrigt goda fudgen, för vet ni vad? Det löser sig, jag tar tag i min kropp sen när den fått vila och det kommer ge mig så mycket bättre resultat än att pressa/stressa på gymmet " bara för att ". För att ha en viss kroppsform eller för att jag såg ut på ett visst sätt 1999 (skämtåsido). Då var jag för övrigt 10år och väldigt tränad, det kanske är ett ideal att sträva efter. Nej nu spårar jag iväg igen.

Summan av detta är att det jag vill komma fram till är att jag inte riktigt vet det längre, det var bara väldigt skönt att få skriva av sig. Jag gör helt enkelt det jag känner för just nu, spelar in lite poddar, tränar när jag känner för det, äter både nyttigt och onyttigt men framförallt, det jag gör mest nu är att fokusera på jobbet och mina nära och kära. För där hörni, där hämtar jag min inspiration.

Just, för att inflika till en novell. Nu på sommaren så hämtar jag min inspiration och mitt lugn vid havet, eller på havet i en båt. Ja, älskade Norrland.


Motivation till träning och en beroendeframkallande telefon

2018-08-08 20:36
Från carolineahstrom

Ni har väl inte glömt att lyssna på vårt senaste avsnitt på vår podcast? Vi pratar om motivation till och kring träning och den här beroendeframkallande lilla nallen. Väldigt nöjd över avsnittet då det är så enklare för mig att köra utan manus och jag tycker det är mycket trevligare. Värt att lyssna på absolut, in med er på följande länk - Avsnitt 8

När det kommer till motivation kring träning så fungerar det olika för alla, vi alla har våra dörrar vi måste passera eller de dörrar vi måste gå igenom. I detta avsnitt pratar vi om a l l t kring motivation, såklart om hur vi ser på det och våra tips. Hur vi fungerar och vad som fungerar på oss. Vi hoppas såklart att det når till någon som kanske känner den extra peppen eller får den sista peppen till att faktiskt bara göra det. Som jag så många gånger upprepar i avsnittet så är det viktigaste att ha roligt, har man inte det så kanske man ska tänka om. Men DETTA och mycket mer kan ni lyssna på om ni bara klickar på länken. Woho!

Bildresultat för motivation

Bild lånad från google

Nytt avsnitt ute på podcasten

2018-07-06 15:02
Från carolineahstrom

Avsnitt 7 har nu kommit av " En salig blandning av Norr och Söder ", avsnittet handlade om proteinpulver och BCAA.
Vi diskuterar för/nackdelar, egna tankar och åsikter, lite forskning av detta och avslutas med våra tips.

Vi tar tacksamt emot tips, trix och ideér på vad ni önskar att vi ska prata om, vad vi mer ska försöka få fram information om. VAD SOM HELST! Hit it. Vi är öppen för alla förslag kring kost och träning och med glädje pratar vi om det.
Ni kan nå oss på vår instagram som sagt här eller kommentera detta inlägg. Feel free

En salig blandning av Norr och Söder

2018-07-02 15:04
Från carolineahstrom

Min och Andreas podcast " En salig blandning av norr och söder " har nu hunnit komma upp till sex stycken avsnitt, de sjunde släpps här i dagarna och handlar om proteinpulver och BCAA. I tidigare avsnitt har vi talat om LCHF, tävlingssatsningar och erfarenheter kring det. Vi har också talat lite om våra studier hos PT distans, där vi studerade Personlig Tränare och Kostrådgivare hösten 2017. Avsnitten ligger på 30-45 ca och är en salig blandning av Norr och Söder helt enkelt.

Länken till podcasten finner ni här : https://andypettersson.podbean.com/ här är det gratis att registrera er och sedan har ni ett hav av podcast att lyssna på, glöm inte våran.

Vi har också en instagram ni kan följa för att hålla er uppdaterade när ett saligt avsnitt släpps - /https://www.instagram.com/norrochsoder/Ny hemsida och podcast

2017-12-18 09:12
Från carolineahstrom

Sedan sist har det hänt en del, en hemsida har gått on board, en podcast har spelats in och är redan nu på episode 2 som kommer här i veckan. Istället för att gå djupt in på allt som har hänt sedan mitt sista inlägg här vilket var evigheter sedan  ( ska bli bättre på det ) men jag har haft det rätt fullbokat på dygnets timmar. Jag kör en kort sammanfattning på vad som har skett och varit på agendan sedan sist.

Jag har gått on board med mitt företag Infinity Health som kommer och köra igång från Januari, länk till hemsidan finner ni här , där kommer det lanseras nya erbjudanden och dessa som ligger där nu gäller från 1 januari. Ni finner också en länk till Infinity Healths facebooksida här

Jag och en PT kollega satt även och spånade på några projekt vi var sugna på att dra igång och det slutade med att vi startade upp en podcast " en salig blandning av norr och söder " här kommer vi att prata om allt från träning och hälsa, vi kommer att ha gästpratare, tävlingar etc.

Beskrivelse om podcasten " En salig blandning av norr och söder handlar om två personliga tränare och kostrådgivare som grottar ned sig i den oändliga träningsvärlden. Vi kommer att prata om allt från kost, träning, övningar till egna livserfarenheter. Vi kommer att i den mån vi kan och tillgänglighet intervjua träningsprofiler, testa på olika övningar, dieter och det kommer med tiden komma upp tävlingar samt samarbeten. vill ni ha svar på en fråga i vår podcast eller att vi ska prata om något specifikt skriv till mejlen nedan; [email protected] Samarbetspartner - Gymstar.se (använd kod Andy10 för rabatt på ditt köp) "

Vi fick på första episoden väldigt bra respons och är så tacksam för alla som har lyssnat, ni finner första episoden här

Det kommer här i veckan släppas episode 2 av podcasten som kommer att handla om fitnesstävlingar, spännande!


PT Distans

2017-10-02 08:14
Från carolineahstrom

Det har varit tunt här sedan veckor tillbaka, anledningen till det är att jag har studerat och med tanke på intensiteten i utbildningen och viljan att studera så la jag all tid och energi på det.

Beslutet att studera till personlig tränare och kostrådgivare hos PT Distans har varit ett av de bästa besluten jag har tagit, inte bara för den delen att man har mött en bunt fantastiska kurskamrater utan också att vi har haft lärare som besitter såna kunskaper att man ibland faller av stolen. De har verkligen fått in kompetenta, pedagogiska och extremt bra lärare så helgerna har gått på som ett rinnande vatten.

Från livsstilscoaching, Idrottsnutrition, kostrådgivning, biomekanik, rörlighetsträning, rörelseanalys, styrkelyft, olympiska lyft, skador, entreprenörskap - you name it.

Kunskapsbanken har fyllts på med massor av nya kunskaper och intresset att vilja läsa mer och lära sig ännu mer.

Jag vill varmt rekommendera PT Distans som utbildning till den som är intresserad av att jobba som
personlig tränare och kostrådgivare. Vill ni veta mer om kursdatum, få mer info etc gå in på www.ptdistans.nu

Det är med lite sorg i hjärtat det kommer bli tomt nu att nästa helg inte behöva åka till skolan efter fem helger tillsammans. Men som man säger - på återseende!

My goal is to build a life I dont need vacation from

2017-09-05 21:34
Från carolineahstrom

Landat i Stockholm efter en tids semester hemma i Örnsköldsvik. Avklarat den första helgen på 20 timmar på skolan praktiskt och det är helt fantastiskt vilken bra utbildning det här är. Man har tränat i stort sett någon form av aktivitet hela sitt liv men ändå så är det ingenting man kan, haha! Riktigt så illa är det inte men så otroligt roligt och härliga klasskamrater. Det är väldigt intensivt och jag ska inte sticka under stolen med att det är tufft men det är ändå bra för att då hinner man inte glömma utan kan istället hela tiden hålla allt färskt. Det känns helt rätt och jag ångrar inte en sekund valet av skola eller utbildning. Det är en djungel därute med allt inom kost och träning och nu får man iallafall ett vettigt hum om vad det handlar om och hur man ska tänka och agera. Det är så häftigt hur kroppen fungerar som sagt, och bara med att besitta rätt teknik så får du ut en helt annorlunda styrka i vilket lyft du än gör.

Krutet kommer ligga på plugg nu kommande veckor och en del av omvärlden kommer stängas ut, hur mycket jag än vill göra massa olika saker så kommer jag välja att stänga ut det som jag inte har tid med just nu, vilket är nästan allt förutom skolan.

Jag smider fortfarande lite ideér och har en del projekt som jag börjat fundera på efter skolan, mitt mål just nu är lite att bygga ett liv som jag inte behöver semester ifrån, kanske lite väl önsketänkande men jag satsar högt!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering här, det blir bättre framöver.

Cheers!

Bucket List

2017-08-13 17:50
Från carolineahstrom

Alla har nog en Bucket List, jag har aldrig haft någon riktigt så igår knåpade jag ihop en.

Vissa ställen har jag varit på men vill verkligen till igen för att de är helt fantastiska.

Australien
New york
Las vegas
Irland
Kalifornien
Prag
Florida
Skottland
Brasilien
Kroatien
Danmark
Austin Texas
Island
England
Barcelona
Gdansk
Madagaskar
Malaysia
Mauritius
Hawaii
Bora Bora
Frankrike
Mexico - Riviera Maya/Playa Del Carmen
Cypern - Ayia Napa

Fallskärmshoppning
Simma med delfiner
Walt Disney World Resort
Universal studios Hollywood
Fira min födelsedag i USA ( 4th of july )
Åka helikopter
Klättra

Den här kan definitivt fyllas på men detta kom upp igår så den fick skrivas ned! Bara börja att kryssa av denna.

Personlig tränare och kostrådgivare

2017-07-27 18:31
Från carolineahstrom

Det kanske är ett perfekt tillfälle att efter gårdagens inlägg nu gå ut med att jag kommer studera till personlig tränare och kostrådgivare i höst!

Jag har verkligen fastnat för vikten av hur vi kan påverka vår kropp och hälsa och styra över detta bara vi har rätt hjälpmedel. Jag vill guida andra till en hälsosam livstil och hjälpa de finna sin egen styrka till att styra detta själv samt lära känna sin kropp vad som är hälsosamt för den individuella. Jag har lärt mig otroligt mycket om min kropp, mycket av att testa själv, experimenterat och utforskat. Men denna värld är oändlig av vad som är rätt och vad som är fel. Vad man bör och vad man inte bör göra, vilka övningar som är bäst för det ena och det tredje. Jag vill bli ännu mer påläst och utvidga mina egna möjligheter att ännu mer jobba med mig själv samt få möjligheten att guida andra.

Vad hälsa är för mig behöver absolut inte vara hälsa för dig och jag vill utifrån ditt perspektiv på vad hälsa är ge dig möjligheten att lyckas med det du önskar att lyckas med.

Just nu sitter jag ned borrad i skolböcker och allt om leder, skelett, celler osv ska läras in. Kan dock inte påstå att det är så superintressant, blir nog mer och mer när man förstår själva sammanhanget. Det känns dock hur skönt som helst att ta tag i detta som jag velat ett bra tag nu och tillbringa några veckor i huvudstaden i höst för studier.

En liten varning också! Det kan komma lite inlägg framöver om hälsa och träning ;-)

När man kommit tillbaka till det man brinner mest för

2017-07-26 22:31
Från carolineahstrom

Jag tror inte många vet av historien bakom träningen och utmattningen som kom i och med den. Skulle vilja kalla det någon form av träningsdepression. I slutet på 2013 så tog en av mina närmaste med mig på gymmet i ett försök att träna upp min trasiga rygg jag fick med mig i en olycka, den kom som smygandes och i slutet av fotbolls"karriären" så fick jag kliva av ett antal gånger per match och flera träningar också för att få liniment och massage, efter ett tag blir de ganska frustrerande att man känner att man någonstans inte kan ge allt. Så med olust klev jag in på gymmet då jag från början hade noll intresse för styrketräning överhuvudtaget men en bättre rygg ville jag absolut ha. Vi körde på och ju mer tiden gick desto mer började jag älska det och tillbringade ganska fort mer tid där än hemmavid.

En kväll i februari 2014 så la jag in handen i ringen och sa " vad tusan, jag ska tävla i år " med sikte emot Decembercupen November 2014. Klev på striktare kostschema som min kära Maja la upp ( Mindietist ) samt träningsschema som jag fick hjälp av Ida att knåpa ihop bra så körde vi på. Helt fantastiska resultat och en energi jag inte haft tidigare. Klart man mötte på milstolpar men mitt största problem var nog påfyllnad, jag fick inte i mig tillräckligt under de dagarna jag skulle ha påfyllnad ( såhär i efterhand kanske de hade bringat andra resultat. ) sprang på en rejäl milstolpe i september då jag fick kastvända hela kosten och träningen i slutspurten och jag hade bara ett mål; jag skulle upp på scenen om jag så skulle krypa upp på den.

Sagt och gjort, jag tog mig till scenen och vilken häftig upplevelse, att bara gå igenom en tömning, bli bedömd av domare, springa runt yr bakom backstage och få se helt otroliga atleter. Fantastiska människor med mig och en grym coach som lugnade varenda nerv i mig.

Efter tävlingen; här började något som jag verkligen trodde att jag skulle hantera galant innan. ( hade varit rätt kaxig ) Det skulle bli enkelt att återgå till mer ökat intag i mat, de skulle vara lätt att återgå till en normal träning och bygga igen. Men här blev allt tvärtom, det fanns inget stopp på mig - jag åt allt och inte bara små mängder, träningen blev en stress och jag fortsatte med dubbla pass om dagen ( varför? ) allt blev en ond cirkel och jag åtog mig desperata försök att återgå till ett kostschema och det var inget problem när jag väl hade det, disciplinen var det aldrig fel på men däremot var min kropp väldigt sönderstressad så efter 8 månader med stress och panik över att jag faktiskt bara i stället gick upp och allt fick en negativ effekt så la jag allt vad träning hette på hyllan. Tränade lite smått när jag flyttade till Krakow men det var för mycket och det var inte kul längre. Förra hösten så var jag påväg tillbaka, löpte en hel del som jag verkligen älskar men nu ca 3 månader tillbaka så har jag blivit fast igen, tränar ca 4-5 dagar i veckan och det är kul igen. Det som är det absolut viktigaste, att ha kul.

Jag har lärt mig otroligt mycket om min kropp under den här tiden och framförallt uppehållet, vad behöver den/vad behöver den inte? Vad mår jag bra av osv. Vilket har lett till att jag ökat så stort intresse för hälsa och träning och att vi verkligen kan påverka i stort sett allt med egna redskap.

Jag är glad och oerhört tacksam för att jag blev sparkad in på gymmet, överväldigad att jag har så kunniga och kvalificerade människor runtomkring mig som också brinner för detta.

Nu kan allt bara fortsätta igen!

Familjen kommer alltid vara allt

2017-07-14 18:38
Från carolineahstrom

Har senaste veckorna fått så mycket saknad efter familjen. Vissa träffade jag nyligen och vissa träffade jag för 1,5 år sedan. Det börjar verkligen att kännas.

Något jag verkligen måste säga att ju äldre jag blivit så har jag börjat uppskatta familjen så mycket mer, alltid gjort såklart men det är på en helt annan nivå idag.

Oavsett om man har halvsyskon eller hela syskon så är de ändå ens syskon, man gör relationen till vad man önskar att den ska vara. Min lillasyster och jag har inte alltid dragit jämt genom åren, när vi var yngre så hade vi en period som vi knappt pratade men idag är det verkligen min bästa vän och en person jag ser upp till och älskar att se hur hon utvecklas.

Det jag vill komma fram till här är att familjen är verkligen allt, det är relationer man verkligen alltid har men man behöver också vårda den och uppskatta den. När jag var yngre var jag inte direkt bra på det. Man utvecklas och försöker hitta sig själv, för mycket tonåring skulle jag vilja påstå att jag var. Men oavsett vad så har jag alltid älskat mina syskon och min familj och idag ser jag verkligen värdet av att vårda och få ha den fantastiska relationen. Oavsett vad som händer i ens liv så kommer man alltid ha familjen.

Förra året den här tiden så var vi för första gången samlade ens delen av min familj och åkte en vecka till Cypern, det var helt fantastiskt - nästan lite rörande när jag tänker på det. Jag är kanske en väldigt känslosam människa men fy fasiken vad jag älskar min familj och jag skulle verkligen göra allt för var och en av dom.

Vem är trollet?

2017-03-31 22:22
Från carolineahstrom
Vem är jag egentligen? 
 
Mitt namn är Caroline Strindlund Åhström, född och uppvuxen i Örnsköldsvik. En liten norrländsk stad 50 mil norr om Stockholm, uppvuxen med kust och hav omkring mig och precis i anslutning till en av våra vackra skärgårdsöar. 
Har sedan barnsben haft för mycket spring i benen och man fick till och med ha en liten sele på mig för att jag var så nyfiken på allt annat runtomkring och kunde lätt bara pysa iväg, små ben men mycket spring i dom.
Hur ska man kunna förklara vem man är när man genom hela livet, i stort sett dag för dag lär sig nya saker om sig själv. 
 
Jag uppfattas nog som en väldigt glad person med väldigt många järn i elden, svårt att få någon ro och sitta still, analyserar, tänker och har nog fler ideér än vad jag tror och får plats med i skallbasen. Väldigt driven och framåt och har jag beslutat mig för något och gett mig an det till 100% så ser jag till att det blir så, kanske lite envis då med andra ord. 

Har väl varit lite vilsen genom åren och inte riktigt funnit mig själv, nog en ganska klassisk fas många nog går igenom. Här är det viktigt att stanna upp och försöka balansera tankar och känslor och faktiskt bara låta allt ta sin tid skulle jag vilja säga. 
Men idag skulle jag vilja säga att jag är en driven, målmedveten och knasig prick som ofta är väldigt glad och lätt för skratt, finns gärna till för vänner och planer gärna nästa mål och nya drömmar.
Deppiga dagar har vi alla, och det måste vi också få ha för att läraoss att hantera den sidan av sig själv också. 
 
 
Jag brinner för träning och har sedan barnsben som jag tidigare nämnt spelat fotboll, innebandy, dansat och på senare år har jag fastnat för stryketräning och en heldel löpning. Jag fastnade för vikten i hur stora möjligheter vi egentligen har att forma vår hälsa och kropp precis hur vi vill bara man har det rätta drivet och vågar pressa den till nya nivåer som man inte trodde fanns men också någonstans i detta hitta en balans. 

Jag har nog för många intressen här, men en annan passion är matlagning, fotografering, organisera, planera och framföra olika event som jag också har haft möjligheten att få jobba med lite på sidan av mitt jobb. Jag har helt enkelt en del bollar i luften och älskar att se en ide utvecklas till verklighet.
 
Innan jag babblar sönder fredagskvällen här så måste jag nog avrunda för fick en känsla av att jag kan sitta här i en evighet. 
 
Jag är jag, en helt vanlig tjej helt enkelt. En aning busig och en aning knasig. Jag gillar det! 
 
/ Trollet ♥
 
 

Flashback

2017-03-09 22:05
Från carolineahstrom

Låg och rullade igenom mitt bildalbum på ipaden och funderade på alla mina tusen idéer jag håller på att spåna på nu och ramlade över en bild från tiden precis när jag börjat träna som Ida slängde iväg till mig. Som en pepp och motivation.


Jag har alltid varit en lagspelare, 11 man på plan och avbytare på bänken. Få lite skäll om man inte gör sin bästa match osv. Jag älskar atmosfären och för min vinnarskalle och tjurighet var det de bästa jag visste. Efter en olycka så fick jag problem i ryggen och matcher och träningar blev mer omständiga, frustrerande och allt tigerbalsam jag fick smörjas in med blev bara en börda. Jag ställde av skorna och skulle ge upp. Min vän drog här in mig på gymmet, det har aldrig varit något för mig, styrketräning? Jag? men nåja tänkte jag, säger hon att ryggen kan bli bättre så.

Jag fastnade...

Fastnade för känslan i kroppen att här bestämmer jag, här får jag utmana mig själv och pressa mig till helt andra nivåer, jag bodde på gymmet, garderoben byttes ut, maten fick en helt annan innebörd i mitt liv. Jag återkommer till detta längre fram någon gång. 

Men att idag vara förälskad och ha ett intresse där jag kan styra över mig själv och lära känna min kropp och mig själv bättre, mina idéer och planer jag planerar och vetskapen att i allt detta så lär man sig något nytt varje dag. Hälsa är oändligt. 


Glädjande till andras framgång

2017-02-05 12:23
Från carolineahstrom
Ibland ställer jag mig själv frågan vad lycka är. Vad är egentligen lycka? 

Lycka är något som jag tror sig skilja sig mycket från människa till människa. Vissa menar på att lycka är att ha gott med pengar, flottigt hus, dyraste bilarna, äta ute varje dag. Det här för mig är materiella ting som skapar en " lycka " för stunden. Vem är det som menar att pengar, flottiga hus och lyxmiddagar bringar mer lycka än att jobba 8-17 måndag till fredag, kunna äta mat varje dag och bo med sin sambo men inte ha flera hundratusen på sitt konto? Jag skulle vilja se lycka på i ett perspektiv som något vi kanske söker oss för mycket av men kanske glömmer bort att vi faktiskt bara kan vara av det lilla. 

 

Jag är lycklig för att jag är där jag är idag, för att jag vuxet som person, jag är lycklig över vetenskapen att jag har en välmående familj, småsyskon som växer och blir äldre och jag får se vad deras beslut och önskan i livet blir, lycka att bara få känna sig helt ok för att sambon säger " du är fin ". 

 

Att söka lycka är för mig ingenting idag som är viktigt, det viktiga är för mig att finna lyckan i det som finns här och nu. Drömmar ska man ha, helst flera. Men det är inte drömmarna som får bli målet för att bli mer lycklig utan drömmarna ska för mig hellre vara möjligheten att utvecklas mer, inspireras och växa som person att redan boost den befintliga lyckan.

 

Något som verkligen gör mig lycklig är andras framgång, att få höra att brorsan har tagit körkortet, att vännen ska bli befodrad,att någon fått de jobbet de så länge krigat för att få, kanske pluggat 5-6 år för att nå dit, slitit med studiebidrag, nudlar och ägnat timmar att bara plugga på den tentan. Lyckan och glädjen de personerna får när de bekräftas att de har gjort något riktigt bra, den glädjen är obeskrivlig, att få se och ta del av, när de personer man älskar och värnar om har lagt ned tid, hjärta och slit och får den klappen på axeln, det är för mig riktigt häftigt och glädjande. 

 

För mig är det viktiga att vara " mätt och belåten " att inte behöva fylla på magen med mer för att stilla hungern, hungern behöver inte finnas där så länge man är nöjd med sig själv, tror på sig själv och vågar vara lycklig i sig själv, när man är lycklig och trivs med sig själv, det tror jag är den viktigaste lyckan, att bara vara stolt över den man är och köra på det. 

The boy in the striped pyjamas

2016-10-15 17:49
Från carolineahstrom
Häromdagen såg jag på filmen The boy in the striped pyjamas, en film som handlar om en familj från Berlin där familjens far arbetar som SS-officer, en dag blir hans far befordrad och familjen flyttar ut på landet. De får inte veta vad han jobbar med men till slut börjar familjens son Bruno bli rastlös på att bara sitta hemma i huset, samtidigt som de kommer människor och arbetar hemma hos dom klädd i en pyjamas. Bruno upptäckte från sitt fönster på sitt rum en " bondgård " en bit ifrån huset. Den 8 -årige pojken blir mer och mer nyfiken precis som barn blir och hittar sin väg att ta sig fram dit. När han kommer fram till vad han tror är en bondgård så möter han på ett annat barn bakom stängsel, lika gammal som Bruno själv. Bruno besöker han till slut dagligen med spel och mat. Slutet på denna familj var väldigt gripande, sorgen och förskräcklig. Det blev extra starka känslor när man själv besökt ett koncentrationsläger och faktiskt som filmen också tar upp så ligger det nära ett bebygt område, inte så långt ifrån övriga hus och människor i byn.

 

Det var väldigt starka känslor som kom fram och det var nog inte förrens efter denna film jag fick de mest starka känslorna sedan vi i våras besökte Memorial and Museum Auschwitz-Birkenau. 

Omkring 1.3 miljoner människor deporterades till Auschwitz-Birkenau, varav 1.1 miljoner räknades som judar av nazisterna, källa levande historia omkring 1 miljon människor mördades i lägret, de flesta av dem i gaskarmarna. Därutöver mördades många andra i lägret. 

 

Att vandra genom lägret var känslosamt, man kände nästan rädslan i luften, hörde skriken och paniken i gaskammaren, man såg rivspår efter naglar på väggarna och rummet var kallt och så dystert, sorgset och skrämmande. Än idag förstår jag nog fortfarande inte vad som verkligen hände. Vandrade igenom hus efter hus, fick se alla skor, kläder, väskor, nummerlappar. Orden tog slut, och tiden där var nog den mest tysta stund jag någonsin haft. Av respekt, av heder. 

 

Här i Warszawa så påminns man lite överallt, minnes monument finns runtomkring staden, museum, bilder, skrifter, gravstenar. Att se staden som har återbyggts i stort sett från grunden då hela staden bombades sönder, en stad som idag har 3.2 miljoner invånare. Större delen av Warszawas byggnader förstördes helt under upproret, men i veckor efteråt sprängde speciella tyska förstörelseförband de återstående delarna av staden som hämnd. 90% av Warszawa blev på så sätt helt förstört och man funderade efteråt på om det var lönsamt att bygga upp staden igen. Skadorna beräknas ha kostat 45 miljarder dollar och man övervägde att flytta huvudstaden till Łódź istället. Idag är det återbyggt, de har försökt att återskapa det som det var, behålla det gamla men att bygga på nytt. 

 

En kulturell, vacker och återskapande stad men otroligt mycket historia i sig, vi andra kommer nog aldrig förstå vad som verkligen har hänt här.

  


 

 

Weekend Warrior

2016-08-21 11:42
Från carolineahstrom
Varma Warszawa ligger på en 28-29 grader, såg att kommande vecka skulle stiga varmare. Värmen försvann ett tag ( någon vecka ) men nu har den valt att komma tillbaka, inte klagar jag inte. Dock, så blir hettan i vårt hem enorm efter solen legat på, så sömnen uteblir många nätter. Det kommer en lång vinter då man kan sova sig i kapp. 
 
Har unnat mig och köpt en Fitbit Charge HR, se information här 
Det var lite av kärlek vid första ögonkastet, det var Malin som fick in mig på spåret att köpa den då hon köpt den och fullkommligt älskar den. Den mäter, steg, puls, kaloriförbränning, hur du sover, bland annat. Du kan även tävla mot andra som också använder sig av Fitbit, så nu är jag och Malin inne på vår andra helg med " weekend warrior " lite roligt, du drar dig utåt mer då vissa aktiviteter etc gym inte aktiverar klockan på samma sätt, så det är bara ut och promenera/springa osv. Riktigt skoj! Det är även välbehövligt för mig att ha något som triggar igång mig att gå ut, jag har märkt att sedan jag arbetar hemifrån mån - fre heltid så är det svårt ibland att dra sig ut, ibland kan jag komma på mig själv att " attans, jag har inte varit utanför dörren på 2 dagar " så det ska verkligen bli en förändring på det. 
 
 
Gårdagen spenderades på en fotbollsplan, det blev en liten match och jag märkte hur förbannat dålig kondis jag fått, när man håller på att spy efter några löpningar, då är det dags att dra latarslet ut på gatorna igen. 
 
 
Bonifacego ( Mokotów ) som sträcker sig in mot staden, skåda skyskraporna som tittar fram längst nere.