RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-06-03 01:41:44

carolineahstrom

carolineahstrom blogg på Nouw

Det betydelsefulla

2019-01-20 15:00
Från carolineahstrom

Jag älskar att resa.
Jag verkligen älskar att resa och se världen ur mitt eget perspektiv.
Jag har flera städer och länder som ligger mig varmt om hjärtat.

Krakow, Polen är en stad som verkligen satt sina spår i mig. Det trodde jag verkligen inte den skulle göra men ibland måste man kliva utanför och få vara utanför bubblan för att se vad det faktiskt betydde.
Krakow var en enormt stor utveckling för mig personlighetsmässigt. Jag fick se mig själv växa, jag fick se mig själv leva i ett land där de knappt behärskar Engelska, jag fick se en helt annan kultur och ett levnadssätt, jag fick byta karriär och lära mig något helt nytt. Jag fick ta tag i mig själv på en nivå jag aldrig gjort förut och några år senare så är jag så fruktansvärt stolt över mig själv att jag bodde i Polen i nästan 2,5 år. ( Krakow & Warszawa ) såhär när man blickar tillbaka så kan man verkligen se hur mycket man växte som människa och vilken stor betydelse det hade för en själv. Tacksam

Stockholm, Sverige kommer alltid på något vis vara som mitt andra hem. Jag känner ett lugn när jag kommer ner dit. Jag känner mig mer som mig själv. Jag har dock gjort mina race att bo därnere när jag var yngre (läs; 10-11 år sedan) där och då var man en vilsen tonåring i en stor stad men folket och staden har verkligen gjort allt för att göra det bästa för mig.
Idag när jag åker ner är det bara ren och skär glädje och sån kärlek. Det värmer i hjärtat när jag får kliva av tåget på t-centralen. Jag har halva min vänskapskrets och släkt därnere och de vänner som finns där är verkligen som en stor familj till mig.

I somras var jag och sambon i Kroatien - Makarska Rivieran. WOW säger jag bara. Vilket land, vilken kultur. Människorna därnere är oerhört trevliga, maten är god, vattnet är klarblått och skimrar in på kvällarna. Det var verkligen så avslappnande att vara där. Dit ska jag absolut åka tillbaka igen.

Det är så mycket jag kan lägga till här. Men i år, 2019. Ska jag försöka resa till något nytt.
Drömmen är ju verkligen USA, det har varit en dröm så länge, tror dock att jag får vänta med det lite ytterligare. Vill att de jag önskar resa med ska kunna åka med. MEN, jag släpper verkligen inte den drömmen.

2018 var för övrigt fantastiskt. Hälsade på syster i Spanien, Marbella. Var i Kroatien med sambon. Två helt nya ställen jag inte rest till tidigare. Finns inget bättre än att checka av i listan. Det blir dock ett problem senare då man förälskat sig i ett ställe och bara måste åka tillbaka samtidigt som man ytterligare vill se nytt.


Höstens kärlek

2018-10-07 22:38
Från carolineahstrom

Veckan ( läs fredag ) avslutades med hockeyjobb och ännu en vinst kunde skrivas in. I övrigt så har jag helgen bestått av nedvarvning, mys med serier och långpromenader.

Det är något speciellt att vandra både kvällstid och hela hamnen lyser samt dagtid när hösten visar sin bästa sida i form av färg och sol.

Hur mysigt är det inte när ljusen från hamnbyggnader glänser över havet?

Idag vandrade jag och Mamma runt Hörnsjön, helt otroligt att jag aldrig varit däruppe. Det var så fridfullt och en perfekt långpromenad. Hit ska jag absolut gå fler gånger.

Uppskattar verkligen såna här dagar då jag får ladda batterierna och bara vara. Vissa veckor och helger så är det så fullspäckat så när jag får ett x-antal timmar framför serier, myspromenader, äta när jag känner för det är så uppskattat.

Höstlig kärlek på alla kanter.

Nu testar vi något nytt

2018-09-13 20:02
Från carolineahstrom

På söndag spelar vi in nästa avsnitt på vår podcast "En salig blandning av Norr och Söder" detta avsnitt kommer handla om Alkhol och träning sedan kommer vi också smälla in lite mumsigt, nämligen de här semesterkilona som vi glatt drar på oss under semestern. Jag talar av egna erfarenheter ;)

Detta avsnitt kommer vi försöka filma lite av hur det kan se ut just nu när vi spelar in på håll, vi ligger under uppdatering. Men ni får en möjlighet att se hur vi faktiskt också ser ut. Tanken är i så fall att detta kommer att läggas upp på Andreas Youtube. Den kan ni titta in här - Andreas Ekdahl, den handlar om Fitnessprodukter, Adam och Andreas testar ( de har testat Aminopro, Celsius och NJIE bland annat ) värt att kika in.

Vi behöver podcasten on going och därför behöver vi ER, vi behöver lyssnarfrågor, tips på samtalsämnen. Risken är annars alldeles för stor att vi bara pratar om oss, det är inte så sexigt alla gånger. Vi har faktiskt massa vettigt att säga också, haha!

För er som ännu inte hoppat in på vår podcast kan enkelt komma in på den här - En salig blandning av Norr och Söder, vi gör detta för er skull och för att vi brinner så otroligt mycket för det vi pratar om och vill gärna motivera och inspirera just dig.

För ett år sedan så gick vi samma utbildning PT Distans i Stockholm där vi studerade Personlig Tränare och Kostrådgivning samt hälsocoach, efter det så väcktes detta intresse just med podcasten. Inte nog med det, jag kan verkligen rekommendera en kanonutbildning, hemsida finner ni här - PTdistans

Inspiration, varifrån kommer det?

2018-08-09 19:01
Från carolineahstrom

Varifrån kommer min inspiration till att kreativt förändra min livsstil och växa som människa? Jag vill kanske inte kalla det förändra utan leva efter en livsstil jag känner passar mig och som jag omedvetet kan anpassa mig efter.
Min inspiration kommer ifrån vänner, sambo och familj, kanske är klyschigt men det är min absolut största inspirationskälla. Mina bröder som levererar på hockeyplan såsom fotbollsplan, mina vänner som briljerar inne på gymmet eller ute på en löpning i skogen. Deras sätt att tänka, deras målmedvetenhet och den inre styrka de besitter när de kommer till motgångar, hur de hanterar medgångar med stolthet och det bara lyser om dom. Min sambo i och hur smart och kreativ han är och hur han alltid finner en lösning på allt, där finns det knappt motgångar utan endast lärdomar.

Att få hjälpa andra inspirerar, att lyssna på musik med bra flow eller text inspirerar. Inspiration är något så stort och jag tror man kan finna det lite överallt. Det som är viktigt för mig är det där telefonsamtalet, den där låten eller det där skrattet när man känner att man tappat en liten gnista. Jösses, alla har upp och ner dagar och sista året har jag haft många ner dagar.

Men när det kommer till jobb, träning, hela vardagen så anser jag att det är så viktigt att finna sina små inspirationsbitar, eller kalla det motivationsbitar om ni vill det, men den där extra lilla guldkanten som plockar fram ens leende sakta men säkert och som gör att man känner " äsch, det där var väl inget. Det löser sig " eller " äsch, imorgon är en ny dag och då ska jag vara mitt bästa jag "

Jag har tagit ett litet break ifrån träning, kanske just av den anledningen för att jag älskar och brinner för det och nu får jag inte ut det jag ska få ut av mig själv när det kommer till träning, och för mig är det helt OK. Jag vet att när jag är redo så kommer jag briljera igen, min kropp är inte där just nu och behöver vila av olika anledningar och det ÄR ok, det får man aldrig glömma. Jag lägger inte pressen på mig själv på samma sätt längre att jag måste träna, eller att jag måste äta salladsblad och hoppa den där sockrigt goda fudgen, för vet ni vad? Det löser sig, jag tar tag i min kropp sen när den fått vila och det kommer ge mig så mycket bättre resultat än att pressa/stressa på gymmet " bara för att ". För att ha en viss kroppsform eller för att jag såg ut på ett visst sätt 1999 (skämtåsido). Då var jag för övrigt 10år och väldigt tränad, det kanske är ett ideal att sträva efter. Nej nu spårar jag iväg igen.

Summan av detta är att det jag vill komma fram till är att jag inte riktigt vet det längre, det var bara väldigt skönt att få skriva av sig. Jag gör helt enkelt det jag känner för just nu, spelar in lite poddar, tränar när jag känner för det, äter både nyttigt och onyttigt men framförallt, det jag gör mest nu är att fokusera på jobbet och mina nära och kära. För där hörni, där hämtar jag min inspiration.

Just, för att inflika till en novell. Nu på sommaren så hämtar jag min inspiration och mitt lugn vid havet, eller på havet i en båt. Ja, älskade Norrland.


Motivation till träning och en beroendeframkallande telefon

2018-08-08 20:36
Från carolineahstrom

Ni har väl inte glömt att lyssna på vårt senaste avsnitt på vår podcast? Vi pratar om motivation till och kring träning och den här beroendeframkallande lilla nallen. Väldigt nöjd över avsnittet då det är så enklare för mig att köra utan manus och jag tycker det är mycket trevligare. Värt att lyssna på absolut, in med er på följande länk - Avsnitt 8

När det kommer till motivation kring träning så fungerar det olika för alla, vi alla har våra dörrar vi måste passera eller de dörrar vi måste gå igenom. I detta avsnitt pratar vi om a l l t kring motivation, såklart om hur vi ser på det och våra tips. Hur vi fungerar och vad som fungerar på oss. Vi hoppas såklart att det når till någon som kanske känner den extra peppen eller får den sista peppen till att faktiskt bara göra det. Som jag så många gånger upprepar i avsnittet så är det viktigaste att ha roligt, har man inte det så kanske man ska tänka om. Men DETTA och mycket mer kan ni lyssna på om ni bara klickar på länken. Woho!

Bildresultat för motivation

Bild lånad från google

Nytt avsnitt ute på podcasten

2018-07-06 15:02
Från carolineahstrom

Avsnitt 7 har nu kommit av " En salig blandning av Norr och Söder ", avsnittet handlade om proteinpulver och BCAA.
Vi diskuterar för/nackdelar, egna tankar och åsikter, lite forskning av detta och avslutas med våra tips.

Vi tar tacksamt emot tips, trix och ideér på vad ni önskar att vi ska prata om, vad vi mer ska försöka få fram information om. VAD SOM HELST! Hit it. Vi är öppen för alla förslag kring kost och träning och med glädje pratar vi om det.
Ni kan nå oss på vår instagram som sagt här eller kommentera detta inlägg. Feel free

En salig blandning av Norr och Söder

2018-07-02 15:04
Från carolineahstrom

Min och Andreas podcast " En salig blandning av norr och söder " har nu hunnit komma upp till sex stycken avsnitt, de sjunde släpps här i dagarna och handlar om proteinpulver och BCAA. I tidigare avsnitt har vi talat om LCHF, tävlingssatsningar och erfarenheter kring det. Vi har också talat lite om våra studier hos PT distans, där vi studerade Personlig Tränare och Kostrådgivare hösten 2017. Avsnitten ligger på 30-45 ca och är en salig blandning av Norr och Söder helt enkelt.

Länken till podcasten finner ni här : https://andypettersson.podbean.com/ här är det gratis att registrera er och sedan har ni ett hav av podcast att lyssna på, glöm inte våran.

Vi har också en instagram ni kan följa för att hålla er uppdaterade när ett saligt avsnitt släpps - /https://www.instagram.com/norrochsoder/Ny hemsida och podcast

2017-12-18 09:12
Från carolineahstrom

Sedan sist har det hänt en del, en hemsida har gått on board, en podcast har spelats in och är redan nu på episode 2 som kommer här i veckan. Istället för att gå djupt in på allt som har hänt sedan mitt sista inlägg här vilket var evigheter sedan  ( ska bli bättre på det ) men jag har haft det rätt fullbokat på dygnets timmar. Jag kör en kort sammanfattning på vad som har skett och varit på agendan sedan sist.

Jag har gått on board med mitt företag Infinity Health som kommer och köra igång från Januari, länk till hemsidan finner ni här , där kommer det lanseras nya erbjudanden och dessa som ligger där nu gäller från 1 januari. Ni finner också en länk till Infinity Healths facebooksida här

Jag och en PT kollega satt även och spånade på några projekt vi var sugna på att dra igång och det slutade med att vi startade upp en podcast " en salig blandning av norr och söder " här kommer vi att prata om allt från träning och hälsa, vi kommer att ha gästpratare, tävlingar etc.

Beskrivelse om podcasten " En salig blandning av norr och söder handlar om två personliga tränare och kostrådgivare som grottar ned sig i den oändliga träningsvärlden. Vi kommer att prata om allt från kost, träning, övningar till egna livserfarenheter. Vi kommer att i den mån vi kan och tillgänglighet intervjua träningsprofiler, testa på olika övningar, dieter och det kommer med tiden komma upp tävlingar samt samarbeten. vill ni ha svar på en fråga i vår podcast eller att vi ska prata om något specifikt skriv till mejlen nedan; [email protected] Samarbetspartner - Gymstar.se (använd kod Andy10 för rabatt på ditt köp) "

Vi fick på första episoden väldigt bra respons och är så tacksam för alla som har lyssnat, ni finner första episoden här

Det kommer här i veckan släppas episode 2 av podcasten som kommer att handla om fitnesstävlingar, spännande!


PT Distans

2017-10-02 08:14
Från carolineahstrom

Det har varit tunt här sedan veckor tillbaka, anledningen till det är att jag har studerat och med tanke på intensiteten i utbildningen och viljan att studera så la jag all tid och energi på det.

Beslutet att studera till personlig tränare och kostrådgivare hos PT Distans har varit ett av de bästa besluten jag har tagit, inte bara för den delen att man har mött en bunt fantastiska kurskamrater utan också att vi har haft lärare som besitter såna kunskaper att man ibland faller av stolen. De har verkligen fått in kompetenta, pedagogiska och extremt bra lärare så helgerna har gått på som ett rinnande vatten.

Från livsstilscoaching, Idrottsnutrition, kostrådgivning, biomekanik, rörlighetsträning, rörelseanalys, styrkelyft, olympiska lyft, skador, entreprenörskap - you name it.

Kunskapsbanken har fyllts på med massor av nya kunskaper och intresset att vilja läsa mer och lära sig ännu mer.

Jag vill varmt rekommendera PT Distans som utbildning till den som är intresserad av att jobba som
personlig tränare och kostrådgivare. Vill ni veta mer om kursdatum, få mer info etc gå in på www.ptdistans.nu

Det är med lite sorg i hjärtat det kommer bli tomt nu att nästa helg inte behöva åka till skolan efter fem helger tillsammans. Men som man säger - på återseende!

My goal is to build a life I dont need vacation from

2017-09-05 21:34
Från carolineahstrom

Landat i Stockholm efter en tids semester hemma i Örnsköldsvik. Avklarat den första helgen på 20 timmar på skolan praktiskt och det är helt fantastiskt vilken bra utbildning det här är. Man har tränat i stort sett någon form av aktivitet hela sitt liv men ändå så är det ingenting man kan, haha! Riktigt så illa är det inte men så otroligt roligt och härliga klasskamrater. Det är väldigt intensivt och jag ska inte sticka under stolen med att det är tufft men det är ändå bra för att då hinner man inte glömma utan kan istället hela tiden hålla allt färskt. Det känns helt rätt och jag ångrar inte en sekund valet av skola eller utbildning. Det är en djungel därute med allt inom kost och träning och nu får man iallafall ett vettigt hum om vad det handlar om och hur man ska tänka och agera. Det är så häftigt hur kroppen fungerar som sagt, och bara med att besitta rätt teknik så får du ut en helt annorlunda styrka i vilket lyft du än gör.

Krutet kommer ligga på plugg nu kommande veckor och en del av omvärlden kommer stängas ut, hur mycket jag än vill göra massa olika saker så kommer jag välja att stänga ut det som jag inte har tid med just nu, vilket är nästan allt förutom skolan.

Jag smider fortfarande lite ideér och har en del projekt som jag börjat fundera på efter skolan, mitt mål just nu är lite att bygga ett liv som jag inte behöver semester ifrån, kanske lite väl önsketänkande men jag satsar högt!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering här, det blir bättre framöver.

Cheers!