RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-05-22 21:42:55

Lisa Burman

lisaburman blogg på Nouw

Juldagen

2018-12-25 13:21
Från lisaburman

Sommar är definitivt något jag saknar...

Hej på er såhär på juldagen!

Klockan är strax efter 13 och jag ska snart ta mig iväg till stallet för andra gången denna dag för att nu ta in Dorisen och Kims (min tränares) häst. Imorse var jag uppe med tuppen för att löshoppa Doris vilket gick över förväntan bra för att vara första gången. Han hoppade åtminstone 1m, vilket såg rätt högt ut från marken för en dressyrryttare, det tyckte nog även lille pållen att det var men han tog sig över med bravur. Jag får ju inte hoppa honom nu för min sjukgymnast pga att ja skadade mig för ett par veckor just när jag hoppade honom.. Jättetråkigt.

Imorgon tar Kim ut på morgonen och jag och mamma plockar in dom vid 13 tiden, jag ska nämligen träna för Kim imorgon vid 14. Sedan blir det förhoppningsvis även en tripp till NK för att shoppa lite. Har även en del pengar på presentkort på Hööks så det ska också kollas upp - bäst att handla på mellandagsreorna enligt mig. Är inne på ett nytt hoppschabrak eller nya benskydd. Vi får se lite hur utbudet ser ut.

Ha en god fortsättning, kram Lisa

Välkomna tillbaka!

2018-12-23 17:06
Från lisaburman

Hej hej!

Tänkte att det kunde bli lite kul att börja blogga lite för mig själv igen. Mycket har hänt sedan senaste gången jag bloggade. Nu har jag min egen häst vilket länge hade varit en stor dröm för mig, men också något jag aldrig hade trott förra året. Vi köpte godingen i maj detta året och vi har så roligt tillsammans. Allt går inte helt och bara spikrakt uppåt men det är både fram och motgångar jag ska dela med mig av här, allt går inte alltid perfekt och det är viktigt att komma ihåg.

//Lisa

Senaste dagarna

2017-07-29 17:52
Från lisaburman

Hej halloj igen. Ber hemskt mycket om ursäkt för min uppdatering igen, usch. Men jag har haft mycket för mig.

Torsdag: Var med Isa och gjorde massa saker så satt knappt still. Jamil longerades då han skulle vila på fredagen. Jag kunde alltså inte blogga då för jag hade för fullt upp.

Fredag: Vid 9 satt vi i bilen till Norrtälje för att hälsa på mammas syrra och hennes kille och barn. Sååå mysigt och jag vill bara ha ett sådant sommarställe nununu!!! Hoppas att vi kan försöka hitta något sådant. Sedan kom vi hem ca 22 och då gick jag och la mig direkt i princip.

Idag har jag ridit Jamil och shoppat och packat. Imorgon drar vi ju till Spanien! Jag tar med mig dator och kamera så blir säkert lite uppdatering därifrån. Men vågar inte lova för mycket. puss och kram

Ofrivillig paus

2017-07-26 13:27
Från lisaburman

Kolla denna fantastiska bild på J!! Hur fin? Fotad av bästa Lisa Svensson.

Hej och förlåt för 2 days off. Det var verkligen inte meningen, men min bästa kompis Isa bor hos mig nu i ca 4 dagar och det blir svårt att slå upp datorn och skriva då vi inte är hemma och chillar så mycket. Men något som jag däremot tar mig tid att göra dessa dagar är att rida Jamil. Han har gått superfint dessa dagar. Idag ska jag rida med Lisa och Nikki, vilket ska bi jättekul då det var så länge sedan. Jag och Lisa har inte setts på superlänge så det ska bli jättekul att träffa henne het enkelt.

På fredag ska jag åka bort över dagen så jag hinner inte rida då. På lördag måste han gå ordentligt och sedan åker jag till Spanien på söndag och är där i 5 dagar. Förhoppningsvis ska jag väl kunna uppdatera där också men vi får se. Tänkte ta med kameran och knäppa lite fina bilder där som jag kan lägga upp. Dock ska det vara 35-40 grader varmt så kommer nog inte orka göra så mycket.

Hoppas ni får en trevlig dag! Kram Lisa

Spontan hoppträning

2017-07-23 19:25
Från lisaburman

Idag blev det hoppträning för Nina, typ ganska oplnerat men superkul! Jamil var så himla fin och lyhörd så jag är supernöjd.

Redan från början när jag joggade igång var han toppenfin. Vi började med lite travhoppning, sedan stuts, kombination och sist en kort bana. Jag bifogar en film från träningen som jag klippte ihop lte snabbt här nedan. Och snälla, kolla på hela videon innan du kommenterar något "hatiskt" för där förklarar jag att jag inte skyller några missar på hästen och allt som blev fel är mitt fel. Jamil var som sagt superfin och jag är så stolt över honom, han litade verkligen på mig idag <3

Jamil i mitt hjärta

2017-07-22 17:27
Från lisaburman
Han är så fiiiiin <3

Idag var Jamil jätteduktig. Jag red inte jättebra men jag ger det lite tid nu när jag har varit borta. Bilderna har pappa tagit och jag tycker att de var helt okej, man ser ju häst och ryttare i alla fall XD. Men vet att jag är lite stor på honom, skulle behöva rida storhäst, men inga kommentarer om det tack :) Nu rider jag honom och så är det bara haha. Min tränare säger att det inte gör så mycket, samt att jag ju inte väger så jättemycket heller. Och han råkar ju vara så himla fin efter allt slit så nu vill jag njuta :D Kram

Shopping - Falsterbo, Gekås osv

2017-07-22 13:15
Från lisaburman

Pannband från Gekås, 69 kr. Champangefärgat strl full.

Gummityglar från Gekås, 69 kr. Svarta strl cob.

Damasker från Hööks, 129 kr. Vita strl S.

Mikrofiberdukar från Ö&B. Rosa. 15 kr.

Hästgodis från Falsterbo i ngn monter. 50 kr.

Dressyrskydd från Falsterbo (Globus). Svarta med guldtext, strl S. 200 kr för 2 par.

Allroundschabrak från Gekås. Marinblått, strl full. 199 kr.

Ländtäcke från Gekås. Marinblått med röd kant, strl cob. 179 kr.

Där tror jag att jag fick med det mesta! I alla fall de flesta hästiga inköpen, förutom en herrans massa handskar och en tröja. Hoppas ni gillade detta inlägget, kram.

Ingen youtube-talang

2017-07-21 21:17
Från lisaburman

Sorry guys. Jag spelade in en vlogg idag när jag var hos Jamil. Videomaterialet var helt ok men jag kände att youtube inte är min grej. Så jag la ner 2 h på att redigera och klippa videon utan att ens vilja lägga upp den hahah. Typiskt mig. Men men, bloggen ska jag hålla på med i alla fall.

Som sagt, jag red Jamil idag för första gången på en vecka. Red på stubbåkern i ungefär en halvtimme, han var rätt fin även om jag kanske skulle ha jobbat igenom honom mer ordentligt. Så mysigt att vara hos honom igen i alla fall! Imorgon tror jag att jag ska rida lite mer ordentlig dressyr alternativt markarbete beroende på om någon följer med mig eller inte. Hoppas att mamma eller pappa gör det så jag kan få film och bilder från passet att visa här sedan. Just nu använder jag så gamla bilder då jag inte har några andra. En kul grej dock - min kompis Madde kommer nog ut och fotar oss på måndag! Funderar på vad jag ska ha för outfit etc.... Svåra frågor i livet.

Nu är det dags för en dusch och sedan sängen. Är sjukt trött efter 6 h resande och ridning. Kram!

Planer på egen häst?

2017-07-20 16:30
Från lisaburman
Planerar jag att köpa häst?

Jag kan tänka mig att det är något man kan undra med tanke på att jag har ridit i 9 år, hyrt häst 3 gånger och har medryttarhästar som jag tävlar och tränar med. Jag har samlat på mig lite erfarenhet genom åren och är just nu mer sugen på en egen än jag har varit på väldigt länge. Tänk att ha en häst i sitt namn som man får ha hand om helt på egen hand. Problemet är vart man skulle kunna ha hästen. Jag tycker att lösdrift är jättebra om det går att lösa ett bra ställe att binda upp hästarna samt sadelkammare, gärna med värme och lyse. Det är drömmen för min del, tycker lösdrift är himla bra faktiskt. Dock finns det inga lösdrifter som jag vet just nu på Lidingö med plats, och ett stort plus skulle vara om det var lätt att ta sig till stället också.

Men ni ska veta att jag tjatar som bara den på mina föräldrar så jag hoppas att de i alla fall någon gång skulle kunna tänka sig det... Dock kanske inte det närmste året. Just nu har jag sjukt mycket tur med tanke på att jag har så fina medryttarhästar och får rida såpass mycket som jag gör. Så jag är såklart jättenöjd med det jag har idag men en egen häst skulle nog ingen tacka nej till trots allt det innebär. Allt slit och alla timmar man får lägga på allt annat än ridningen och liknande. Det är ju inte en dans på rosor, men det har sin charm.

Hoppas jag gav ett hyfsat svar. Kram!

Hemlängtan - borta bra, hemma bäst

2017-07-19 20:58
Från lisaburman
Hej hallå! Hoppas er dag har varit bra.

Jag har i alla fall haft en bra dag. Den startade med att åka till stan för att köpa fiskehatt och tofflor, fick med mig det + ett par löparskor så det blev lyckat! Sedan hem och vända för att ta med allt som behövdes till stranden. Där var vi i ca 3 h samt att Vilma kom ner och var där med mig ett tag. Det var superväder, så hoppas jag har fått lite färg i alla fall. Sedan åkte jag och Vilma till hennes ponny Secret för att sköta och rida honom. Jag fick pröva hoppa honom lite, supersnällt av Vilma och kul att rida honom igen! Han är dock c-ponny så jag kände mig seriöst som en jätte. Men men, kul ändå. Sedan åkte jag hem och åt middag och nu sitter jag helt enkelt här och skriver.

Planen för kvällen är att fixa lite mer med bloggen och sedan träna. När jag fixar inläggen behövs ju bilder, och då börjar jag längta ihjäl mig efter hästarna hemma... När jag kommer hem får jag rida Jamil varje dag och det saknar jag sjukt mycket när jag är borta från honom. Men jag kan lova att jag kommer att fixa sjukt mycket bloggmaterial när jag kommer hem. Är såå taggad, har tänkt göra både videor och ta massa bilder. Främst få nya ridfilmer och bilder att ha både till youtube och bloggen. Jag har nämligen tänkt starta upp min youtube kanal ordentligt, men vi får se hur det går med det hahah för jag är inte så bra på att redigera och så... Men om ni vill det så ska jag försöka fixa det!

Ha en jättebra kväll så ska jag dra på mig träningskläderna nu.. Pust, men behövs.