RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-27 23:21:45

SagaJulias blogg

SagaJulias blogg på Nouw

Flytt

2019-10-27 20:06
Från SagaJulias

Förändring.

Igår packade jag det mesta av mina grejer och körde upp det till min nya lägenhet, i Långsele. Min alldeles egna lägenhet, mitt egna space. Det är så sjukt, har så länge sett min framtid på ett visst sätt och eftersom att det här är en 180° turn från det så blir kontrasten så stor, det blir ett stort steg. Visst kommer jag att "easea" mig själv in i det då jag fortfarande kommer bo i Sundsvall ett tag till men jag har äntligen en klar sikt framför mig, jag vet vart jag vill och det är, av alla platser i världen, till Långsele.
Det är med vad det betyder för mig än platsen i sig, för visst är det trevligt att bo i närheten av min mamma igen och jag älskar skogen och tystnaden. Men nu bryter jag mina egna mönster, jag skapar en framtid för mig själv som jag aldrog kunnat se förut. Visst det var ett impulsivt beslut men det är mitt ankare just nu, det känns bra.
Och jag är såklart rädd, det är en stor förändring för oavsett hur mycket jag hatar sundsvall så kommer det alltid vara en del av mig, så mycket som den där staden varit för mig, det kan jag inte glömma, men jag kan släppa det. Man kan inte läka på samma plats man blir sjuk, det tror jag starkt på. Det här är bara ett steg av många i mitt liv, och kanske blir det strunt av det hela och så vill jag inte stanna men jag vet säkert att om jag någonsin skulle återvända till sundsvall så vill jag vara den bästa versionen av mig själv när jag gör det.
Under mina sjukaste år var mitt rum min säkerhet, jag spenderade varje vaken minut där för om jag låste min dörr kunde ingen nå mig, inte ens mina inre demoner, mitt liv var så kaotiskt och tumult att stabiliteten satt i att kunna omsluta  sig med något som bara var ett egets, idag har jag inte det behovet. Jag ökat min radie av bekvämlighet något extremt och jag har kommit till en plats där mitt rum inte blir en skyddande bubbla, jag är inte längre rädd för utsidan, idag har jag ett hälsosammare förhållande till det hela för nu är mitt rum min plats att vila upp mig, att andas ut. Men känslan av att kunna omsluta sig är fortfarande något som tillför mycket i mitt liv. Nu på senaste har jag använt mitt rum på ett destruktivt sätt (konstigt att man kan göra det va?) för jag har inte känt mig bekväm i hemmalivet jag haft och jag har reducerat mitt rum till en skyddscell. så den här lägenheten blir en ny chans, en frihet att veta att det är bara mitt.
Vem kunde veta att man kan lägga så mycket filosofi på en liten flytt? Jag är bara spänd på att se vart framtiden leder...

Ett till försök...

2019-08-25 14:45
Från SagaJulias
Helt plötsligt har det gått närmare 10 månader sen jag senaste uppdaterade här, och mycket har hänt.

Jag får alltid för mig att jag ska blogga, för det är ganska trevligt att kunna kolla tillbaka på vad man höll på med för fem år sen. Jag tror jag startade min första blogg när jag var 11 och den finns fortfarande sparad i ett 320 sidors dokument på min dator och det är fortfarande lite för roligt att läsa.

Och när jag får för mig att blogga så går jag alltid all in och kör på så i några veckor tills jag antingen glömmer bort det eller får stress över att inget spännande händer i mitt liv och att ingen vill läsa om min 25:e tur till ICA den här veckan.

Men jag är i ett skede av förändring av mitt liv skulle jag vilja säga och det här får bli som en liten accountability blogg så att när det känns som att jag står still kan jag se tillbaka på vart jag har kommit. Men inga löften.

Vi får se hur det går.


Saga Julia