RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-13 05:42:50

Pernilla Algelin

pernillaalgelin blogg på Nouw

Good things take time

2020-01-12 19:17
Från pernillaalgelin

En sån söndag. För fyra timmar sen låg jag på golvet. Grät och kollade in i väggen. Nu är jag nyduschad med en ansiktsmask, lyssnar på Hov1 nya album och lagar mat. Bästa med söndagar är att det finns så mycket på youtube att kolla på.

Man får försöka vara glad för det lilla.

Mitt 2019

2019-12-31 18:00
Från pernillaalgelin

Har verkligen inte uppdaterat er ett dugg om vad som hänt detta år. Har massvis med oklara och opublicerade inlägg, massvis med bilder och roliga och jobbiga dagar som aldrig fick komma upp till er.

2019 var nog ett bra år måste jag säga, fast det mest känslomässiga året. Känns som ingenting har hänt men blir påmind med alla bilder från året. Mått bättre än 2018 men min ångest har blivit värre och ibland känns det som jag får skylla mig själv.

Jag har blivit kassachef på jobbet, ett sånt stort kliv för mig. Lyckades äntligen sälja våran lägenhet och jag kunde gå vidare själv.

Jag flyttade hem i några månader, vilket inte var så jobbigt som jag hade förväntat mig. I februari köpte jag min första egna lägenhet och i maj fick jag äntligen flytta in. En helt ny liten etta, som jag älskar.

Jag har vågat bli kär igen. Jag har tatuerat mig igen. Jag har varit i Thailand och i Barcelona. Jag har fyllt 24 år. Jag har hängt en del på gymmet och ätit mycket kvarg. Jag har gråtit igen. Jag har gått till min kurator. Jag har mått dåligt och kastat skit på mig själv och han jag älskar. Jag har sårat folk och mig själv och blivit sårad av personer som betyder mycket.

I skrivandes stund är jag sjukskiven och klättrar snart på väggarna för är så tröttsamt att vara hemma. Tredje operationen på tre månader och ville att det skulle få ett slut snart, men nä. Min läkare sa att jag måste räkna med att hela 2020 kommer vara till operationer också. Jaha?!? Jag som ville gå in i 2020 utan operationer.

Längtar till 2020 och är så förväntansfull. Ska satsa på jobbet, att mina operationer blir smidigare, på att träna och äta bra, på roliga saker, på mina vänner. På mig själv. Vill åka utomlands (kanske surfa i costa rica?), vill ordna en 25-års fest (herregud vi 95or fyller 25 i år!!!), vill ta körkort (har jag sagt varje år), inreda klart min lägenhet och vill lära känna mig själv ännu mer och jobba bort mina dåliga sidor.

2020: ta hand om min psykiska ohälsa. Bli lycklig och nöjd.

Vilka låtar kopplar du till 2019?

Tack för allt vi va med Alec Järvi, Klär av dig med Victor Leksell, Det bästa kanske inte hänt än med Molly Sandén, 16 shots med Shefflon Don, Dance Monkey med Tones and I och Skit för varandra med Eric Saade

Vad ser du fram emot 2020?

Min lillebrors student, Lollapalooza, Håkan och Göteborg 2 gånger nästa sommar, fylla 25 år (samtidigt inte).

Vad vill du säga till dig själv inför 2020?

Lyssna på alla tecken, allt händer av en anledning och man överlever. Hjärtat klarar inte allt så ta hand om dig själv även om du måste ta jobbiga beslut. Tro på dig själv och låt ingen trampa på dig. Och dra av de jobbiga plåstren för att kunna laga dig själv.

Mitt 2018

2018-12-31 17:00
Från pernillaalgelin

Jag som sa förra nyårsafton att detta skulle bli ett bra år.. Tji fick jag!

Året började bra i vår första egna lägenhet, men fortsatte till att bli ett av det sämsta året. Wow, hela min värld vändes upp och ner i maj. Jag blev singel efter nästan 2.5 år. Hur lever man själv? Hur sover man ensam? Jag som hela tiden trodde att det skulle vara vi. Hela jag var på botten och kunde knappt förstå vad meningen med livet var längre. Så många nätter jag ville ge upp, samtidigt som jag inte ville visa mig svag. Jag plågade mig själv med att sova med hans tröja och lyssna på våra låtar och trodde det skulle göra allt bättre. Hur går man vidare från något som har krossat en? Hur blir man hel efter man har gått sönder?

Tillslut orkade jag inte mer. Jag ville inte leva mer. Sånt här kanske man inte skriver på sin blogg haha? Men allt som gjort mig ledsen tidigare i livet drogs upp och vattnet i mitt vattenglas rann över.

Jag började gå till en kurator vilket ledde till vuxenpsykiatrin, äta antidepressiva och sömntabletter. Jag har inte känt igen mig själv de senaste åren och det är skönt att få prata om det. 2018 har varit ett tufft år och jag har haft en fasad vissa dagar. Jag har levt i en bubbla av chock och sorg i lägenheten där hans möbler står och jobbat varje lediga dag istället för att känna. Idag börjar jag nästan gråta så fort jag tänker på hur dåligt jag mått det här året och är så glad att jag mår bättre nu. För 7 månader sen kunde jag knappt drömma om att få vara glad igen. Jag önskar verkligen ingen hjärtesorg eller psykisk ohälsa.

Ibland är livet såhär. Allt kan inte vara bra hela tiden. Men man får inte glömma att man inte är ensam och livet handlar om att kunna gå igenom tuffa perioder. Jag är så glad att detta år är över och längtar till nytt bra år. Även om jag har lång bit kvar till att inte somna med ångest och inte ha ett självskadebeteende, känns livet som något att se fram emot.

Vilka låtar kopplar du till 2018?
Lakan med Newkid, Hon dansar vidare i livet med Hov1, Still med Hov1 och Lego med Ricky Rich

Vad vill du säga till dig själv inför 2019?
Fortsätt gumman!! Allt händer av en anledning och trots att man tror att man ska dö så överlever man. Ha kul och sluta tänk så jävla mycket.

Stay in bed

2018-12-19 12:08
Från pernillaalgelin
Ledig tisdag innebar detta <3

En rolig och tråkig sak: Jag har fått tjänsten jag sökt!!!! Om några veckor går jag upp som Säljledare!!! Wow, trodde aldrig det här, från kassör till teamledare till säljledare. Är livrädd :-) Julhandeln har bara börjat och jag har blivit förkyyyyyld. Har inte tid med att gå och snyta mig och äta 100 halstabletter om dagen. :-(

Årets lördag

2018-11-28 19:02
Från pernillaalgelin

Enda sen i september har man längtat efter detta, personalfest på Golden Hits!!! Middag, show och karaoke. Finaste kollegorna hade dessutom röstat fram mig till Årets kollega. Wow blev så chockad och glad, att jag knappt jobbat där i 6 månader och får detta pris. Eller detta pris överhuvudtaget. <3 Och Kassan/Frontlinjen vann årets avdelning, sååå stolt!!!

Kvällen var så himla rolig att jag vill göra om detta igen och igen

En torsdag i november

2018-11-22 13:37
Från pernillaalgelin

Min och mammas middag igår efter vi äntligen städat och stylat klart lägenheten // skulle ta en bild med mitt nya hår men solen var för stark

Idag var en fotograf här och fotade vår lägenhet så den kan komma ut till försäljning. Känns så skumt allting, att knappt ett år efter vi flyttade in ska den säljas och han och jag går skilda vägar på riktigt. Skönt att avsluta detta kapitel som bara dragits ut på tiden och skönt att få börja om. Jobbigt att lämna allt bakom en och jobbigt att sälja en lägenhet man älskar, men inte har råd att bo själv i. En konstig känsla som inte går att sätta ord på.

Hoppas nästa person kommer älska den lika som mig och att jag hittar en ny pärla att flytta in i.

Söndagslista

2018-11-18 22:50
Från pernillaalgelin
v.46

Bäst i veckan? Myskvällarna med Jossan och tacomiddagen hos familjen Strandberg

Sämst i veckan? Hmmm..

Jobbigast i veckan? Jobba öppningshelg. Har två öppningspass i månaden och resten kvällspass så min hjärna är inte på topp 6.30 en lördagsmorgon. Men så roligt och skönt att få jobba dag också!!

Veckans citat?

Veckans godaste måltid? Tacos

Nästa vecka ser jag fram emot? Att Bianca Ingrossos ögonskuggspalett släpps, min frisörtid och personalfest. Nä juste, lön och black friday också :-)

Nästa vecka ser jag inte fram emot? Att vara bakis på söndag

Måndagens planer? Sova ut, städa hemma, jobba stängningspass och titta på senaste avsnittet av Vår tid är nu

New in

2018-11-13 19:48
Från pernillaalgelin

jag: måste verkligen spara pengar nu, har shoppat alldeles för mycket

också jag: köper en ny prydnadskudde för 700kr

Fortsätt

2018-11-13 16:42
Från pernillaalgelin

Äntligen gjorde jag min älskade tatuering!! Studion jag gjorde på hade drop in, så jag och Jossan hade mer eller mindre bestämt att vi skulle gå in efter vi hade jobbat och se om det fortfarande var öppet. 22.30 var vi utanför och jag hoppades verkligen på att dem skulle ha stängt för var så nervös. Men som (o)tur hade dem öppet då så det var ju bara att köra på....

Jag ska Håkan <3

"fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont
fortsätt som ett höstlöv i vårens första flod,
som ett hjärta som vägrar sluta slå
när varje bön gått åt, fortsätt"

Helgen som varit

2018-11-13 16:20
Från pernillaalgelin
fredag: jobb 11-18 och sen vinkväll hemma hos mig som slutade med att jag somnade runt 7 på morgonen.

lördag: sov halva dagen, mös och åt chips med Daniella. Köpte med mig godis och åkte hem till mamma och pappa och åt pizza till middag. (jag har dessutom lärt mig att äta rödlök heheh)

söndag: spadag med mina bästisar på Centralbadet <3 Cyklade sen och tränade mitt favoritpass på Friskis och herregud efter man fått på thaimassage går det knappt att träna. Idag är det tisdag och har fortfarande ont i varje kroppsdel efter massagen. På kvällen firade vi farsdag hemma <3

Så glad för denna helg!! Efter jobbat 5 helger i rad var det så underbart att ha en sån här bra helg.