RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-14 22:12:14

sannathufvesson

sannathufvesson blogg på Nouw

Rensa i frysen i januari

2019-01-12 20:12
Från sannathufvesson

Idag bestämde vi att vi skulle rensa kyl och frys eftersom vi har en del där. I frysen har vi en del vilt,lax o en del matlådor som är hela eller halva (typ biff med sås men utan potatis). Dels känns det onödigt att ha en massa saker i frysen som riskerar att bli gammalt och dels är det ett bra sätt att spara pengar på årets fattigaste månad.

Vi gjorde libapizza ikväll med enbart saker vi hade hemma. Bröd, kebabkött, en näve räkor och kycklingpålägg (som jag köpte för halva priset flera veckan för det var kört datum) var alla saker som fanns i frysen. I kylen hade vi en öppnad förpackning krossade tomter, pesto, ost, kebabsås, paprika och tomat. Och volia- lyxig libapizza Den är under tillagning på bilden.

Jag har alltid haft svårt för att kasta mat och försöker vara medveten om vad vi har hemma och använder oss av det. Det är en grymt kul utmaning att se vad man har hemma och behöver använda upp och bara köpa tillbehören till det. Något jag också är bra på att komma ihåg är att lägga in saker i frysen när jag inte ska använda mer innan det blir dåligt. Köpte färska kryddor i somras till en maträtt o visste inte vad jag skulle göra med det. Det blev nerklippt och lagt i en burk i frysen.

Tycker ni det är viktigt att inte kasta mat? Hur gör ni för att lyckas?

Spel för två

2019-01-10 20:41
Från sannathufvesson

Vi älskar att spela brädspel men har tröttnat lite på Yatzy. ( såklart inte så trötta på det så vi slutar spela men man kan ju variera sig lite, haha!) I somras visade Hans detta spel för Filip och jag tror vi beställde det samma kväll, haha bra betyg! Ett kul och lagom spel där man bara kan vara två på. Så tips till er som är två eller tycker det hade varit kul att spela spel på kvällen efter läggning av barn kanske. Dagens tips!! sen är det så kul att ett spel för 2 är utsett till "Årets familjespel 2017"

Handbolls VM - äntligen!

2019-01-08 16:27
Från sannathufvesson

Äntligen drar det igång! Är så sjukt taggad och längtar tills fredag 19.30 redan nu. Tanken var att bjuda hit lite folk på premiären för Sverige men Filip är sjuk idag så vi får väl se hur det blir längre fram i veckan. Jag är så laddad och så många av spelarna är ju "mina" grabbar som har spelat i IFK Kristianstad. Alla som känner mig vet ju hur starstruck jag var och att så fort jag mött dem på stan eller på maxi har jag blivit helt stel haha! Den dagen vi flyttade in i vår lägenhet var jag i den nya och Filip packade in i bilen vid den gamla, tror ni inte att några av spelarna GICK FÖRBI OCH BÖRJADE PRATA MED FILIP?! Haha jag var avundsjuk ungefär 2 år efter detta.

Men vet ni vad det bästa är? Att nästa vecka ska jag få vara på plats live i Köpenhamn och se Sverige spela mot Ungern. Sååå glad för det

Längtar ni också till premiären?

Klart alla får vara med - men bara om du är tillräckligt bra.

2019-01-06 20:21
Från sannathufvesson


Så långt jag kan minnas har jag alltid varit den som blivit bortvald. Ni vet den som aldrig blev vald vid lagsport när det var etta och tvåa välja och när de på slutet sa "ni kan få resten" var jag alltid med i den klungan. Jag vet att jag ändå alltid försökte men fick aldrig riktigt chansen att testa. Det blev ofta att jag blev ställd i målet och gjorde mest nytta om jag rörde bollen så lite som möjligt. Kanske är det därför jag fastnade så för simningen. För visst är det en lagsport med tävlingar och massa träning tillsammans men gjorde du ett dåligt lopp kunde du alltid bara skylla dig själv och du slapp göra andra besvikna.

Jag vet att det är många år sedan mellan- och högstadiet men minnena hänger sig kvar och genom åren har jag blivit påmind om just det, att jag aldrig fått chansen. Och tänk dig själv att du aldrig fått/vågat känna på bollen och plötsligt får du den mitt framför dig. Du blir SKITNERVÖS, börjar svettas och vet att det är NU din chans kommer... du blir så superstressad, gör en snedträff på bollen och SÅKLART hamnar den vid motståndarlagets bästa spelares fötter som lätt sätter den i krysset på en annan klasskamrat som tvingats stå i måle. Hjälp! Och kanske tänkte jag att saker skulle bli lättare efter skoltiden men nej. Jag vet att jag vid några tillfällen blev tillfrågad att vara med och spela lite innebandy på kvällarna. JA! Kul tänkte jag och var med två gånger. Samma press, samma förväntningar och såklart ett tufft klimat. Alla andra är ju asgrymma och verkar ha ett sjukt bollsinne, varför har inte jag det? Har aldrig fått spela och lära mig bli vän med bollen kan jag såklart inte prestera bättre nu. Jag kände mig dålig och fick dåligt samvete för jag sänkte laget och var mest i vägen och slutade vara med. Och många gånger heter det att "alla får vara med" men det är faktiskt bara en fin fras.

Såklart VET jag att jag får vara med, det är bara det att det känns som att alla hoppas de slipper dras med mig i deras lag. Nä lagsport kommer aldrig kunna bli min grej för jag ligger för långt bak och vågar inte testa. Antingen får man kämpa eller får man ge upp. Jag ger upp. Jag kommer alltid känna enorma prestationskrav och aldrig kunna bli nöjd eller göra någon annan nöjd. Däremot älskar jag att träna och fortsätter köra mina pass på Friskis :)

Någon annan som känner igen sig i något av detta?


Ångest över kläder

2018-09-15 09:46
Från sannathufvessonHjälp!

Ja, jag tror jag behöver det.. Kläder har alltid varit svårt för mig. Jag har haft noll intresse för jag aldrig kunnat köpa något fint. På senare år har det blivit populärt med "Plussize", "Big is beautiful" och annat. Eller det kanske funnits länge men det har blivit mer accepterat och det är jag väldigt glad för. I många år upplevde jag att jag i princip inte kunde köpa kläder i vanliga butiker men nu har ju t.ex. Lindex större storlekar i en del av sitt sortiment.

Nu är övervikten inte det stora bekymret (Förstå att jag vägt 23 kilo mer än jag gör idag! Tjoho för mig!!) utan bekymret att jag hamnat i "praktisk-fasen". Det är så praktiskt med en softshelljacka om det skulle bli lite regn eller blåst eller så praktiskt med neutrala kläder som passar till allt. jag har TRÖTTNAT på detta nu och vill komma ur min bubbla. Det hade varit så kul att få köpa lite fina blusar eller toppar som inte bara är bra eller neutrala men mitt problem är att jag inte hittar något jag vill ha. Antingen är det för tråkigt tyg eller för korta modeller eller konstigt material. Hur gör man? Jag gick på stan här om dagen i massa butiker och hittade inget jag ville ha. Idag har jag kollat runt en del på nätet men hittar ändå inget jag vågar beställa.

Så. Hur ska jag göra? Det känns som att jag kan ha hamnat i en identitetskris när det gäller kläder och skulle behöva hjälp med shoppingen, att utmanas i vad jag handlar. Jag lägger så lite pengar på kläder och har gjort i många år så nu är det dags men vet inte i vilken ände jag ska börja. I många åt har jag handlat själv också för jag tycker det är jobbigt när det är fokus på mig.


Har ni någon idé på antingen vart man kan kolla på kläder eller hur jag ska gå vidare?Sista lediga fm

2018-09-06 10:31
Från sannathufvessonJa det känns lite vemodigt och jobbigt faktiskt. Under ett bra tag har jag haft två förmiddagar lediga i veckan och då har jag börjat jobba ca kl 11. För mig som morgonpigg har det gjort att jag har fått så mycket saker utförda under morgontimmarna att man sluppit det andra tillfällen. Idag var sista dagen och det utnyttjade jag till max! Jag har handlat på maxi, förberett kvällsmaten, bakat och hunnit äta en god lång frukost och bara njuta. Så underbart! Just det! Jag mejlade ett företag och klagade på en produkt också.


Jag har en man som är sjuk. Han är förkyld, febrig och hostig och dessutom MAN så det är såklart extra allt för honom, stackaren.. Själv känner jag mig helt ok och har inga symptom på att bli sjuk, skönt! Men jag ser ändå till att hålla mitt avstånd. Idag fick jag beställningen "glass, nässpray och pepsi max" så detta har jag snällt handlat hem för enligt många blir man frisk snabbare om man får äta glass :) Haha!


Hoppas ni får en fin dag!Jag tappade andan

2018-09-06 10:30
Från sannathufvesson


Så obehagligt det var! Jag har aldrig tappat andan innan även om man sett och hört andra göra det i sportsituationer till exempel. Jag sprayade ner Coldzyme i halsen innan jag gick och la mig för att försöka preppa för att inte bli sjuk och när jag svalde så började jag hosta och tappade andan. Alltså det var så sjukt läskigt och jag blev så rädd. Jag kunde inte andas och kippade efter luft och sprang runt i lägenheten. Vet inte vad som hände men jag var lite skraj efteråt. SJUKT!


Har ni tappat andan någon gång? Visst är det obehagligt?Dåliga tecken

2018-09-02 19:22
Från sannathufvesson

Nyponsoppa, raggsockar och hängig kropp = DÅLIGA TECKEN. För mig är allt detta tecken på att kroppen inte mår bra och att ev sjukdom närmar sig. Det är varmt ute och ändå har jag raggisar på mig ikväll och dricker nyponsoppa. Kroppen känns ganska tung och jag har haft huvudvärk i en hel vecka. Suck.


Förra söndagen överraskade Filip mig med Spa och massage i Vittsjö och det var så mysigt.. Efter att ha masserat lite i nacken frågade hon om jag hade mycket huvudvärk - nej sa jag, bara ibland. Hon knådade på och efter det har jag haft ont i huvudet till och från hela veckan. Sjukt! Får hoppas det släpper för i veckan händer många saker som jag inte vill missa! I helgen var vi i Småland och Filip spelade golf med släkten. Får se hur länge det dröjer innan jag med spelar


Det är september och jag hänger verkligen inte med. Tiden går så snabbt. Det bästa med september tycker jag är att det är den månaden jag åker hem till pappa och plockar kantareller. Det är min och pappas grej och även om andra också följer med i familjen så är det alltid jag och pappa som kämpar hårdast. Såhär går det till när vi plockar; pappa pekar och jag plockar. Haha! Eftersom pappa varit på gården i hela sitt liv vet han EXAKT vart han ska leta. Win! Sen ibland låtsas han att han missar några så jag "får hitta" istället. Haha! Ganska gulligt även om jag är vuxen.


Nu längtar jag ut i skogen, ut och gå i höstluften och njuta av sista tiden med så mycket ljus.

Ha en fin kväll så hörs vi när vi hörs!


​bilden med svampen är från 2017
Höstpyssla o nya projekt!

2018-08-30 21:46
Från sannathufvesson

Jag har mina stunder, timmar, dagar och månader då jag faktiskt kan vara ganska pysslig. Jag pysslar hellre än bra. Det ska gå ganska fort och inte vara för invecklat, annars pallar jag inte. Till exempel har jag två år i rad gjort tekalendrar som är mycket fix med men jag har även skrivit julbrev till vänner och nu även sytt mina första barntights (!). De är nu klara och jag är supernöjd Funderar mest vem ska få dem (eller ens vill ha dem) men jag tyckte de var söta. Det som gjorde mig ganska otaggad på att sy med mammas gamla symaskin (som kan vara mormors) var att tråden var svag, nålen för tjock och jag fick stanna upp så många gånger för att fixa. Kanske värt att köpa en symaskin ändå, eller? Filip tyckte jag kunde börja sy alla våra kläder och jeans nu, vi får väl se haha

I höst ska jag gå på en pysseldag med blommor och det längtar jag redan till och sen får jag meddela att det inte blir en tekalender i år men faktiskt något annat som ska pysslas med, mer om det en annan gång. Hoppas ni är lite nyfikna

Hoppas ni mår bra, jag har haft huvudvärk hela veckan och tror jag behöver sova. I helgen blir det släktträff i Vaggeryd med golf och Taco. Mysigt!

Sugen på mazariner?

2018-08-21 10:26
Från sannathufvesson

Jag blev i alla fall riktigt sugen på att testa dessa och när jag räknade ut poängen så blev en kaka 4 poäng jämfört med en mazarin för 12 poäng. Kan ju vara gott att få unna sig ibland och 4 poäng känns mer rimligt när jag får äta 23 om dagen.

Hatar verkligen att vara sjuk. Att bara gå hemma och drälla och inte göra någon nytta. Blä! Men kroppen sa stopp och jag sa också det då. Nu har det blivit 1,5 dags vila och jag känner mig mycket bättre