RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-24 08:56:33

Malinvic blogg

Malinvic blogg på Nouw

Vår stjärna blev 1 år igår💫

2019-01-27 16:06
Från Malinvic

9 månader

2018-11-09 22:35
Från Malinvic

Nu är Othilia 9 månader. Hon är verkligen det finaste vi har. Hon vill nu resa sig mot allt som går och tar sig fram mellan närstående möbler. Hon är så glad mot allt och alla. Hon har inte haft någon blyghetsperiod. Hon kan nu vinka och äta själv med hjälp av handen. Hon säger mamma när hon är ledsen. Hon kom för ca två veckor sen in i en trotsperiod. Hon vill göra allt själv. Inte klä på sig eller liknande men exempelvis äta, hålla i saker, borsta tänderna och stoppa i tutten. Får hon inte det hon vill skriker hon och är missnöjd. Vi har haft det lagomt svettigt i och med denna period samt att hon kryper i superfart mellan alla möbler hon kan ställa sig mot. Hon har även fått dille på kökslådorna som vi inte hunnit säkra än.

Mellan perioden 7 månader och tills för en vecka sen ungefär har jag varit som tröttast. Det är inte förrän nu jag känner att jag börjar komma tillbaka till vanliga jag. Jag tror det främst är att hon börjat hitta tydliga rutiner. Om två månader är jag tillbaka till jobbet och det känns så bra att få det på rull. Jag har så mycket jag vill göra.Försenat inlägg

2018-11-09 22:12
Från Malinvic

Dagarna bara springer förbi. Jag ser framemot varje kommande vecka. Det är nu bara tre månader kvar tills jag börjar jobba igen. Jag ska nu ta till vara på så mycket av min lediga tid med Othilia.

I helgen var jag i Luleå och hade konsert med kören. Uppträdandet gick precis som vi ville och vi var så glada efteråt. Istället för att ta bussen hem stannade jag i Luleå för att umgås med Rukki och Robert. I veckan har vi hunnit med bvc, varit barnvakt, umgåtts med vänner, repat med kören och storstädat lägenheten. Imorgon kommer mamma och Lars och ska sova över här. På lördag planeras en tur på stan och därefter ska jag och Othilia hänga när pappsi ska ut på klubb.

Othilia spurtar i sin utveckling. Hon har sedan en vecka tillbaka uppfattat att hon kan krypa efter mig när jag går ut från ett rum. Hon vill undersöka allt och är så otroligt glad hela tiden. Det är först nu jag märker att hon kan leka med sig själv och leka med sina händer samtidigt som hon har en vild dialog med sig själv. Hon vill inte ligga i vagnen utan vara med i det som händer runt omkring. Hon är nu 8 månader och några dagar.


Slutet på sommaren

2018-08-31 09:22
Från Malinvic

Sommarledighet - Så härligt vi har haft det, tillsammans med Otti, familj och vänner. Vi har hunnit med så mycket kul.
___
Midsommar firade vi med familj och släktingar från USA. Vi var i falkträsket och myste på i regnet. Helgen efter var stadsfesten. Jag träffade mina fina vänner och levde Skellefteå för en kväll. Därefter åkte vi till Antons stuga för att leva till havs för några dagar. Det var då jag levde sommaren till fullo, så skönt! Vi åkte till Vasa och spenderade många dagar på restaurang. Vi har besökt Skellefteå, bott på ön brändöskär med min bästa vän i Luleå skärgård.
___
Nu har vardagslunken kommit igång igen. Otti har vuxit en hel del och jag har börjat om kören. I slutet av september åker vi till Luleå för konsert. Förra veckan var jag i Stockholm med jobbet vilket var superkul! Det var första gången jag reste ifrån Othilia och spenderade en natt borta.
___
Uppdatering om O’s utveckling:
• Hon kan nu ta sig fram flera meter. Hon försöker successivt ta sig upp på knäna men det kommer nog dröja ett tag innan hon kan krypa på riktigt. Hon har även ett fåtal gånger lyckas att sätta sig från liggande position.
• Hon blir ledsen när någon lämnar rummet och hon inser att hon är ensam kvar, bara för några sekunder.
• Hon blir mer eller mindre alltid lite ledsen då hon ska sova. Hon vill helst vara vaken hela tiden. Hon har börjat vakna vid 07:30 varje morgon istället som för tidigare vid 09:30.
• Hon vill helst stå eller sitta hela tiden. Lägger man henne på rygg blir hon lätt ledsen och försöker sätta sig upp direkt.
• Hon tycker det är spännande att slå saker mot varandra, ex. klossar. Hon börjar förstå tack och varsågod och hon delar gärna med sig av något hon håller i.
___
Till veckan fyller jag 25 år. Till helgen väntas därför lite festligheter för mig och Alice som fyllde nu tidigare i augusti. Temat är drink vilket betyder att alla ska klä ut sig till valfri drink och sen väntas en massa roliga lekar. Othilia ska få sova hos farmor och farfar för första gången.

Älgens hus och Mickelbogård

2018-07-07 18:23
Från Malinvic

Skellefteå

2018-06-30 00:11
Från Malinvic

Nu är vi hemma för årets stadsfest. Imorgon ska vi ut till stugan i falkträsket för att bada förhoppningsvis. Det väntas även mat på festivalen och sedan fest på kvällen.
—-
Othilia ska ha barnvakt av sin moster och gammelmormor. Det är alltid en speciell känsla att komma ”hem”. Det är så får gånger om åren så det gäller att försöka ta vara på den tid man har men nära och kära. Det blir lätt mer en stress än avkoppling. Men jag ska ta tillvara på dessa dagar.

Semestergöra

2018-06-25 23:31
Från Malinvic

Nu har Anton haft sin första semesterdag. Vi har städat (ingen liten städning), gått på shoppingtur, jag har tagit cellprov och sålt iväg Othilias vagga och babysitter sen även hunnit med en middag på restaurang i solen. En dag med lite vila helt enkelt. Othilia somnade lätt nu vid 21 vilket var skönt! Jag ligger du även i sängen redo för att sova.
————
Efter att vi varit i Skellefteå i helgen kom vi hem till en rätt stökig lägenhet och många måsten. Midsommar var jättemysig men regnig. Imorse vakande vi av att Othilia blossat upp med eksem runt hela kroppen. Hon kliade sig i ansiktet och runt huvudet hela morgonen. Efter att ha haft någorlunda eksem i Skellefteå insåg vi då som vi även anat tidigare att det måste vara något i hemmet hon reagerar på. Följt av detta ringde vi Kry och BVC. Vi har även beslutat oss för att Milissa (vår katt) ska få hitta ett annat hem då hon kanske kan vara en anledning till eksemen.
————
Imorgon är planen att dra och bada på Nydalabadet. Så härligt! Det ska bli varmt och rätt soligt. Vi ska även åka iväg och köpa en spjälsäng till Ottis barnrum. Hon har börjat kunna stå själv med stöd av att hon håller i någon/någon. Det kommer inte dröja länge tills hon vill resa sig upp själv.

Livets familj

2018-06-18 15:15
Från Malinvic

Att 5 mån kan upplevas så olika

2018-06-17 23:54
Från Malinvic

Imorgon börjar en ny vecka rulla på. Endast fyra dagar kvar till Antons ledighet som håller i sig under två månader. Underbart! Dopet i lördags var så fint. Presenten som vi köpte till August och som vi hämtade ut på Coop var sparkbilen på bilden nedan fast en svart. Jag blir så taggad på att påbörja barnrummet när jag ser inspiration. Nu är det bara någon månad bort tills vi sätter igång. Tänk att Othilia snart har funnits hos oss i fem månader. Hon är den finaste ängeln i våra liv och jag visste inte tidigare att denna typ av kärlek fanns eller var möjlig. Det är lustigt hur dessa fem månader nästan känts som ett år och i tidigare vardag, innan Othilia kunde dessa antal månader gå så fort. Nu har vi Othilia som fokus. Varje utvecklingssteg är som ett megakliv framåt samtidigt som man vill stoppa tiden trots att det känns som hon alltid funnits här med oss. Snart har vi nått halvvägs tills det är dags för mig att gå tillbaka till jobbet.
4+3w:
• Hon kan nu somna själv under dagarna och sover längre stunder. På kvällen har hon nu flera dagar i rad kunnat läggas vid halv nio istället för halv elva.
• Hon sträcker sig efter föremål, antingen med armarna eller hela kroppen. Sträcker hon sig framåt med kroppen när hon ex. sitter i mitt knä brukar jag låta henne nå objektet om underlaget framför är bra att ligga på.
• Hon ammar mindre nu och får mer ersättning under dagarna. Nu är det ca 50/50. Då hon sedan ca två månader haft svårt att fokusera vid amning när vi är aktiva och utanför hemmet blir det inte lättare ju äldre hon blir. Hon behöver ett lugn runt sig och det är inte alltid enkelt att hitta sådana platser.
• Som social gest har hon börjat gapa. Vi vet inte riktigt om hur försöker härma och om de är så hon upplever att vi som tittar på henne ser ut men det är iaf hur sött som helst!

Dags för dop

2018-06-16 11:56
Från Malinvic

August har dop idag. Så otroligt mysigt! Nu sitter jag och Otti och väntar på Anton som är inne och hämtar en sak på Coop. Jag kan visa i ett annat inlägg vad det är. Vi ska nu efter detta åka mot avion där Anton ska hitta några fina kläder och sen ska vi även hinna äta. Igår var jag på grillfest med kollegorna. Det var så trevligt och måste göras om fler gånger i sommar!

Afterwork

2018-06-14 21:31
Från Malinvic

Imorgon väntas en AW trots att jag är på ledighet. Det ska bli så trevligt och det väntas dessutom sol och 20 grader. Imorgon under dagen ska jag och min kusin åka till Holmsund för att öva sång inför August dop på lördag. Idag har vi spenderat hela dagen på stan och jag har mått så bra till skillnad från dagarna i början av denna vecka då det kändes som jag bara lunkade fram här hemma trots främmande och lite städ. Jag kom liksom aldrig igång. Nu har jag nattat Otti och försökt att röja lite. Skönt att få vila lite nu! Ska nog föreslå att se ett mysigt serieavsnitt med Anton i soffan. Sånt vi inte har hunnit med på 4,5 månad.

Att vara aktiv

2018-06-12 22:39
Från Malinvic

När jag mår som bäst är då jag hållit mig aktiv och hittat på något från morgon till kväll. Det ska främst vara något utanför lägenheten, helst utomhus. Två dagar i rad har jag till större del spenderat hemma och haft galna sovmornar. Imorse vaknade vi halv 11. Imorgon ska jag och Sandra träffas halvvägs och träna i skogen med vagnarna vilket förhoppningsvis ska hålla mig på topp. Jag tycker samtidigt att det är befriande att inte ha så mycket planer. Speciellt nu efter namngivningen. Kan inte riktigt bestämma mig.
Idag har jag varit och köpt ett halsband till Othilia från Syster P. Det blev ett halsband med hennes stjärntecken. Till hennes namngivning köpte vi även halsbandet nedan. Nu har hon än så länge totalt tre fina halsband hon kan ha när hon blir större. Dagens inköp har även bestått av mjukgörande och magdroppar. Ikväll var vi även iväg för storhandling och hem följde även en hoppgunga.

Namngivningsceremoni

2018-06-10 21:09
Från Malinvic

W 22

2018-06-03 23:58
Från Malinvic

Det känns som en evighet sedan jag skrev här. Dagarna har varit fullproppade med aktiviteter och jag har haft det så kul! I fredags körde brännbollsyran igång och vi har därför spenderat många dagar på ängarna. På fredagkväll var jag på invigning av nya kontoret och var för första gången ute en kväll sedan Otti föddes. I lördags kom Rukki och Robert hit. Vi åt på pinchos och strecksåg handmale’s tale på kvällen.
På lördag har vi namngivning för Othilia och denna innebär därför mycket förberedelser. Jag ska försöka att inte stressa men det kommer vara svårt. Enligt planeringen ska vi i dagsläget vara 64 personer. I och med att lokalen vi hyr inte kommer rymma alla så måste vi duka upp på terassen. Jag kommer att titta på väderprognosen flitigt denna vecka och hålla tummarna på fint väder.
Othilias utveckling:
Hon är nu 4 månader och drygt en vecka.
- Hon har för ca 2 veckor sedan börjat vända sig. Hon är inte tillräckligt stark för att hålla nacken en längre stund. Hon sparkar kraftigt och visar att hon vill framåt när hon ligger på mage.
- När det är höga ljudvolymer i närheten som när många pratar eller musik spelas har hon börjat tvärskrika och inte bara en gång. Hon skriker nonstop tills hon ”avleds” från det som triggat henne.
- Hennes första skratt kom vid ca 3 månader. Nu har hon börjat skratta gott minst en gång per dag ofta då hon är övertrött. Nu kan hon tillomed skratta åt babblarna.
- Hon är supermysig och älskar att hålla i någons finger och trycka ansiktet mot något. Hon kommer nog älska sina snuttisar framöver. Hon är i ett stort behov av närhet.
- Hon är kvällspigg och morgontrött. Hon somnar samma tid varje kväll, cirka 22:00 och kan lätt sova till 10 varje morgon. Så skönt för mig som är så morgontrött! Nu börjar dessutom amningshormonerna sina så jag är ännu tröttare.

En helg i Skellefteå

2018-05-21 10:51
Från Malinvic

I lördags åkte vi mot Skellefteå för att träffa mina fina vänner och familj. Vi spenderande lördagkväll hos Amanda där vi grillade och spelade kubb. Vi kom hem vid middagstid igår och då var jag så trött! Jag och Otti sov till kvart över nio imorse och konstigt nog känner jag mig fortfarande trött.
Idag är planen att storstäda vilket jag har påbörjat. Jag ska köra minst 5 tvättmaskiner då vi ska försöka få bort så mycket kattallergen som mögligt. Vi är på luren att Otti kan vara allergisk mot något här i hemmet då hennes eksem blossar när vi kommer hem.

Till henne

2018-05-14 20:29
Från Malinvic

Nu är det mindre än en månad kvar till namngivning. Så mycket att planera och göra. Jag tänkte påbörja bakning redan denna vecka för att inte behöva stressa. Jag tänkte även hinna göra en video om Othilias utveckling från det att vi låg på BB.
Jag hoppas verkligen att vädret får vara detsamma som nu i början av juni. Idag har det varit 23 grader. Så skönt och rätt så ovanligt denna tid på året! Idag har vi glassat nere vid älven och oj vad brända vi blev. Därefter gick vi till Haga för thaimat och sedan en promenad hem.

Idag kommer mormor

2018-05-09 07:45
Från Malinvic

Idag ska vi försöka eftersträva effektivitet. Jag ska hinna sortera kläder, göra i ordning ersättningsflaskor, torka av bord och kök samt renbädda. Ikväll kommer mamma och Lars. Vi planerar grillning och hoppas att kvällens väder blir bra. Sandra, Per och August kommer också. Efter lunch ska jag och Othilia åka till Maja och Casper i Holmsund för en promenad. Tanken var att vi skulle på öppna förskolan men det skulle bli för tajt med tid. Skönt med röd dag under morgondagen så vi få rå om pappa lite extra.

Klänning till namngivning

2018-05-05 23:16
Från Malinvic

Som jag har letat och till sist hittade jag en fin klänning till namngivningen. Denna goding fanns i strl 40 på ginatricot. Efter ett tidigare försök med en klänning från Kappahl där strl 40 inte passade gav jag upp och letade vidare. Innan jag blev gravid hade jag strl 36.. vad hände liksom.

Imorgon ska vi kolla in den lokal vi ska ha namngivningen och att alla bjudna väntas rymmas. Om inte får vi lösa lokal på annat sätt men det ska nog gå bra. Jag är så peppad på denna tillställning!

Årets första grillning

2018-05-05 16:04
Från Malinvic

Ikväll är det dags för årets första grillning. Det ska bli så gott! Vi har spenderat en heldag på avion där vi shoppat lite, ätit lunch och Anton klippt sig. Om någon timma kommer Sandra och Per. Dessförinnan ska vi ha hunnit städa lite. Jag känner mig också galet trött. Får se om jag behöver en liten vilostund däremellan också.

Husdrömmar och vaccination

2018-05-03 08:47
Från Malinvic

Nu när jag är föräldraledig känns det som jag har mycket tid att drömma mig bort när Othilia sover. Jag är så sugen på att flytta till hus. Gärna beläget en bit utanför stan, vid vattnet, nära natur och med en stor gård. Det är ute ett sådant hus på hemnet nu, i Norrmjöle. Det är dock lite för litet och används i dagsläget som fritidshus. Jag får drömma vidare helt enkelt. Det är i dagsläget inte så realistiskt än då vi flyttade till denna lägenhet förra året i januari.
Igår vaccinerade vi Othilia. Det var fruktansvärt jobbigt strax efter att sprutorna hade satts för de var då tårarna kom för henne. Så hemskt men skönt att ha det gjort. Det tog bara någon minut efter lite tröst så var hon okej igen. Igårkväll var hon precis som vanligt men somnade en timma tidigare än vad hon normalt brukar. Idag har hon 37,8 i temp men hon är än så länge ganska pigg.

Valborg och förkylning

2018-05-01 18:45
Från Malinvic

Igår firade vi in våren i Antons stuga. Vi åt trerätters vilket var supergott. Vi gjorde vår egna lilla majbrasa. Vi kunde sitta utomhus till middagstid då solen gick i moln. På kvällen åkte vi in till stan och vi somnade vid 11. Galet vilken omställning från ett år till ett annat. Vi har ett mysigare liv nu.
Othilia har fått sin första förkylning. Det började med en snörvlig morgon under söndagen. Därefter fick hon ett svullet öga. Idag har hon nyst om vartannat och sover massor. Även jag känner mig förkyld.
Imorgon är det tänkt att Othilia ska vaccinera sig om det är okej trots förkylning. Det känns faktiskt lite nervöst och jag kommer nog sitta i panik när de ska sätta sprutorna. Jag hoppas verkligen att hon inte får feber som många bebisar får.
Hon har påbörjat träningen inför en vändning. På bilden ovan kan ni se när hon vänt sig själv på sida. Så roligt!

Dagar som vi minns

2018-04-29 22:46
Från Malinvic

Det har varit fullspäckade dagar med mycket umgänge, utomhusvistelse och besök. Imorgon är det valborg och vi ska då ut till stugan i bådahällan för att grilla. Så skönt! Anton jobbar dock till ca 2 så fram till dess ska jag och Otti hänga i solen tänkte vi. Vi ska även förbereda en god efterrätt till kvällens middag.
Otti har blivit sjuk för första gången. Imorse vaknade hon upp alldeles snörvlig och har ett svullet öga. Vi tror att det kanske handlar om en trång tårkanal men de kan nog lika gärna vara ögoninflammation i samband med förkylningen. Hon har inte feber. Den stora skillnaden är att hon idag totalt kanske sovit 5 timmar istället för normala 2 timmar.
Igår var jag ute för första gången utan Othilia. Det var så trevligt! Vi gick och åt på runt hörnet och åkte därefter på en lägenhetsfestival. Det var verkligen något jag aldrig tidigare upplevt. Nu checkar jag ut och ska försöka få mig någon sömn innan det är dags för amning.

3 månader går fort

2018-04-26 19:05
Från Malinvic

Vår lilla älskling är idag 3 månader. Helt galet vad tiden går snabbt! Idag har vi varit ute i det fina vädret och hälsat på Sofia. Vi åt en god halloumisallad och satt in deras nya utemöbler på en solig balkong.
Othilias utveckling vid 3 månader:
✔️ Hon har börjat prata mer och nu använder hon tungan för att göra olika ljud. Hon kan även tvärskika för skoj skull.
✔️ Hon är i stort behov av närhet. Inte sådan närhet som famn och värme utan hon vill kunna hålla koll på att någon är nära henne. När hon vaknar från hennes naps kan hon bli otroligt ledsen när hon vaknar och inser att ingen av jag eller Anton är hos henne.
✔️Hon älskar att stå med stöd och kan även sitta en kortare stund. Hon är väldigt aktiv och vill byta position ofta. Hon vill fortfarande likt för 4 veckor sedan hellre hållas än att ligga i vagnen när vi exempelvis går på stan. Hon fokuserar mycket på saker och intryck runt i kring vilket gör att hon har svårt att fokusera på exempelvis amning.
✔️Hon har likt för flera veckor tillbaka bra sömn. Hon sover mellan 22-03 för första amningen. Mellan 5-8 vaknar hon fler gånger för amning och gaser. Ibland har vi sovmorgon till kl 10. Hon sover endast ca 30 minuter i sträck under dagen, totalt ca 2 h. Hennes vakentid är otroligt mycket mer än tidigare.
Hon är i det stora hela en mer harmonisk bebis. Hon älskar sina händer. Hon är nu 63 cm lång och väger 7 kg.

En helg

2018-04-22 20:08
Från Malinvic

Helgen har spenderats i Skellefteå tillsammans med Othilia, familj och vänner. Anton har varit i Åre tillsammans med sitt jobb och kom hem idag. Åter till vardagsrutiner. Vi har nu lyckats natta Otti och vi får se hur länge det håller. Efter kvällsbadet grät hon så mycket att hon fick slem i luftvägarna så att hon inte kunde andas... usch så obehagligt det är! Hon åt och därefter slocknade hon.
Snart är det dags för vårstäd och det hade varit skönt att göra ett rum i taget under min föräldraledighet innan sommaren kommer. Planen är även att påbörja hennes barnrum i sommar samt säkra trapp och kök för att inte hon ska kunna göra illa sig. Jag funderar på att göra en sovalkov i köket där vi i dagsläget har ett likt barbord samt öppen yta mot trappen. Nu när vi förlorar vår extrasäng kan de vara bra att ha då vi liks har köksbordet i vardagsrummet.
Jag märker verkligen att utvecklingen går framåt för Othilia. Nu kan hon sövas och sova själv. Detta kunde hon inte för två veckor sedan. Hon håller ständigt koll på mig och har svårt att fokusera vid amning. Hon ser på långt håll och trivs jättebra hos andra.

🌺

2018-04-13 15:15
Från Malinvic

Jag ger dig min morgon

2018-04-13 15:13
Från Malinvic

Helgen är äntligen här och ikväll väntas middagsbjudning. Othilia är för tillfället speedad nanting. Hon har max sovit en timma totalt denna dag. Jag hoppas hon vill vila snart så att hon inte blir så övertrött ikväll.
Igår hade vi barnvakt. Jag och Anton gick ut och käkade på pinchos och rådde om varandra. Så otroligt mysigt! Vi sa innan att vi skulle försöka prata om allt annat än barn men ni kan ju gissa hur det gick. Jag längtar så mycket tills i sommar då vi kan vara lediga två månader tillsammans.

Fina vänner✨

2018-04-07 21:13
Från Malinvic

Othilia kommer att växa upp bland underbart fina människor och detta är jag så evigt glad och tacksam över! De på bilderna ovan är två av många.

Problem med amning

2018-04-07 20:52
Från Malinvic

Dagen har vi spenderat hos Alice och Johan. Vi har äntligen efter flera månader fått träffa saknade Amanda och Marcus. Vi såg Skellefteå AIK spela och åt en jättegod middag. Vi hade så mycket att prata ikapp. Othilia skötte sig fint utan stora utbrott. Hon är fantastisk nu när hon börjat få ersättning. Något som jag märkt och kan bli lagomt frustrerad över är vad som skrivs om ersättning på nätet. Det är fler än jag som beskriver kvällarna som otroligt jobbiga och där föräldrar inte förstår varför deras bebis mår dåligt. Det står om skrikiga bebisar och vattnig bröstmjölk. BVC rekommenderar dock inte att ge ersättning trots att det faktiskt kan fungera. Jag har tidigare fått berättat att en bebis ofta skriker pga magen. Vi har därför trott att Othilia har kolik. Men efter att Othilia ätit flera gånger under en kväll och är allmänt missnöjd med amningen har jag trott att hon haft magknip. Jag testade därför olika försök förra helgen. På fredag gav jag henne bröstmjölk i flaska för att minska luft i hennes mage. På lördag ammade jag henne mindre än jag brukade (vilket förresten var otroligt jobbigt då jag upplevde att hennes skrik blev värre). På söndag gav vi henne ersättning en hel dag. På söndag skrek hon endast 1 timme och somnade sedan vid 9 och sov för resten av natten. Tidigare dagar hade hon skrikit konstant i 3-4 timmar i sträck och däckat av trötthet. På söndagen pumpade jag även ut mjölk i samband med att vi gav ersättning. Då observerade jag att bröstmjölken, från att vara gräddig under dagen var alldeles blaskig på kvällen. Jag låter därför Othilia nu äta ersättning ca 2 tillfällen på kvällen mellan 17-22 (totalt ca 250ml per dag). Resten av tiden ammar hon som vanligt och hon är så nöjd.
Så mitt tips till alla som är i samma sits eller väntar barn. Var inte rädda för att testa ersättning! För oss har det totalförändrat vårt föräldraskap och vi alla tre mår mycket bättre nu. Lillan behöver inte längre ha ont

Bästa helgen

2018-04-06 23:25
Från Malinvic

Ikväll har vi varit på kalasmiddag för Sofia i efterskott. Det var jättemysigt! Vi kom hem redan vid tio och sedan dess att jag och Otti legat i sovrummet för nattning. Nu sover hon gott iaf och jag väntar på att Anton ska komma och lägga sig här bredvid.
Det har varit en otroligt bra dag och kväll. Imorgon väntas sovmorgon och eventuellt en tripp ut till bådahällan där Antons familj har sin stuga. Förra helgen köpte vi en pulka på xxl som hon fick inviga. Hon var mycket nöjd under och efter åket. Imorgoneftermiddag ska vi träffa Amanda och Marcus som kommer till Umeå. Vi kommer att ha en så trevlig helg. Hoppas ni får en fin sådan ni också!

Äntligen fredag

2018-04-06 06:29
Från Malinvic

Väckt för sista gången klockan halv sex. Nu sitter jag i soffan och Othilia ligger och sparkar på babygymet. Idag är det ett fullspäckat schema. Jag ska hinna duscha när Othilia tillåter, åka till syster för att få träffa hennes älskade lille och fira Sofia som fyllt år tidigare i veckan. Nu har vi även hunnit färdigställa inbjudningskorten till Othilias namngivning i sommar. Det enda som nu är kvar är att boka lokalen som jag ska försöka få klart idag. Jag slopade de handgjorda korten då jag absolut inte har den tiden. Vi kommer istället skicka ut digitala kort.


Igårkväll hade småttingarna kusinmys. Jag är så glad att de kommer att ha varandra genom hela uppväxten.