RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-05 03:00:53

Malinvic blogg

Malinvic blogg på Nouw

Vår stjärna blev 1 år igår💫

2019-01-27 16:06
Från Malinvic

9 månader

2018-11-09 22:35
Från Malinvic

Nu är Othilia 9 månader. Hon är verkligen det finaste vi har. Hon vill nu resa sig mot allt som går och tar sig fram mellan närstående möbler. Hon är så glad mot allt och alla. Hon har inte haft någon blyghetsperiod. Hon kan nu vinka och äta själv med hjälp av handen. Hon säger mamma när hon är ledsen. Hon kom för ca två veckor sen in i en trotsperiod. Hon vill göra allt själv. Inte klä på sig eller liknande men exempelvis äta, hålla i saker, borsta tänderna och stoppa i tutten. Får hon inte det hon vill skriker hon och är missnöjd. Vi har haft det lagomt svettigt i och med denna period samt att hon kryper i superfart mellan alla möbler hon kan ställa sig mot. Hon har även fått dille på kökslådorna som vi inte hunnit säkra än.

Mellan perioden 7 månader och tills för en vecka sen ungefär har jag varit som tröttast. Det är inte förrän nu jag känner att jag börjar komma tillbaka till vanliga jag. Jag tror det främst är att hon börjat hitta tydliga rutiner. Om två månader är jag tillbaka till jobbet och det känns så bra att få det på rull. Jag har så mycket jag vill göra.Försenat inlägg

2018-11-09 22:12
Från Malinvic

Dagarna bara springer förbi. Jag ser framemot varje kommande vecka. Det är nu bara tre månader kvar tills jag börjar jobba igen. Jag ska nu ta till vara på så mycket av min lediga tid med Othilia.

I helgen var jag i Luleå och hade konsert med kören. Uppträdandet gick precis som vi ville och vi var så glada efteråt. Istället för att ta bussen hem stannade jag i Luleå för att umgås med Rukki och Robert. I veckan har vi hunnit med bvc, varit barnvakt, umgåtts med vänner, repat med kören och storstädat lägenheten. Imorgon kommer mamma och Lars och ska sova över här. På lördag planeras en tur på stan och därefter ska jag och Othilia hänga när pappsi ska ut på klubb.

Othilia spurtar i sin utveckling. Hon har sedan en vecka tillbaka uppfattat att hon kan krypa efter mig när jag går ut från ett rum. Hon vill undersöka allt och är så otroligt glad hela tiden. Det är först nu jag märker att hon kan leka med sig själv och leka med sina händer samtidigt som hon har en vild dialog med sig själv. Hon vill inte ligga i vagnen utan vara med i det som händer runt omkring. Hon är nu 8 månader och några dagar.


Slutet på sommaren

2018-08-31 09:22
Från Malinvic

Sommarledighet - Så härligt vi har haft det, tillsammans med Otti, familj och vänner. Vi har hunnit med så mycket kul.
___
Midsommar firade vi med familj och släktingar från USA. Vi var i falkträsket och myste på i regnet. Helgen efter var stadsfesten. Jag träffade mina fina vänner och levde Skellefteå för en kväll. Därefter åkte vi till Antons stuga för att leva till havs för några dagar. Det var då jag levde sommaren till fullo, så skönt! Vi åkte till Vasa och spenderade många dagar på restaurang. Vi har besökt Skellefteå, bott på ön brändöskär med min bästa vän i Luleå skärgård.
___
Nu har vardagslunken kommit igång igen. Otti har vuxit en hel del och jag har börjat om kören. I slutet av september åker vi till Luleå för konsert. Förra veckan var jag i Stockholm med jobbet vilket var superkul! Det var första gången jag reste ifrån Othilia och spenderade en natt borta.
___
Uppdatering om O’s utveckling:
• Hon kan nu ta sig fram flera meter. Hon försöker successivt ta sig upp på knäna men det kommer nog dröja ett tag innan hon kan krypa på riktigt. Hon har även ett fåtal gånger lyckas att sätta sig från liggande position.
• Hon blir ledsen när någon lämnar rummet och hon inser att hon är ensam kvar, bara för några sekunder.
• Hon blir mer eller mindre alltid lite ledsen då hon ska sova. Hon vill helst vara vaken hela tiden. Hon har börjat vakna vid 07:30 varje morgon istället som för tidigare vid 09:30.
• Hon vill helst stå eller sitta hela tiden. Lägger man henne på rygg blir hon lätt ledsen och försöker sätta sig upp direkt.
• Hon tycker det är spännande att slå saker mot varandra, ex. klossar. Hon börjar förstå tack och varsågod och hon delar gärna med sig av något hon håller i.
___
Till veckan fyller jag 25 år. Till helgen väntas därför lite festligheter för mig och Alice som fyllde nu tidigare i augusti. Temat är drink vilket betyder att alla ska klä ut sig till valfri drink och sen väntas en massa roliga lekar. Othilia ska få sova hos farmor och farfar för första gången.

Älgens hus och Mickelbogård

2018-07-07 18:23
Från Malinvic

Skellefteå

2018-06-30 00:11
Från Malinvic

Nu är vi hemma för årets stadsfest. Imorgon ska vi ut till stugan i falkträsket för att bada förhoppningsvis. Det väntas även mat på festivalen och sedan fest på kvällen.
—-
Othilia ska ha barnvakt av sin moster och gammelmormor. Det är alltid en speciell känsla att komma ”hem”. Det är så får gånger om åren så det gäller att försöka ta vara på den tid man har men nära och kära. Det blir lätt mer en stress än avkoppling. Men jag ska ta tillvara på dessa dagar.

Semestergöra

2018-06-25 23:31
Från Malinvic

Nu har Anton haft sin första semesterdag. Vi har städat (ingen liten städning), gått på shoppingtur, jag har tagit cellprov och sålt iväg Othilias vagga och babysitter sen även hunnit med en middag på restaurang i solen. En dag med lite vila helt enkelt. Othilia somnade lätt nu vid 21 vilket var skönt! Jag ligger du även i sängen redo för att sova.
————
Efter att vi varit i Skellefteå i helgen kom vi hem till en rätt stökig lägenhet och många måsten. Midsommar var jättemysig men regnig. Imorse vakande vi av att Othilia blossat upp med eksem runt hela kroppen. Hon kliade sig i ansiktet och runt huvudet hela morgonen. Efter att ha haft någorlunda eksem i Skellefteå insåg vi då som vi även anat tidigare att det måste vara något i hemmet hon reagerar på. Följt av detta ringde vi Kry och BVC. Vi har även beslutat oss för att Milissa (vår katt) ska få hitta ett annat hem då hon kanske kan vara en anledning till eksemen.
————
Imorgon är planen att dra och bada på Nydalabadet. Så härligt! Det ska bli varmt och rätt soligt. Vi ska även åka iväg och köpa en spjälsäng till Ottis barnrum. Hon har börjat kunna stå själv med stöd av att hon håller i någon/någon. Det kommer inte dröja länge tills hon vill resa sig upp själv.

Livets familj

2018-06-18 15:15
Från Malinvic

Att 5 mån kan upplevas så olika

2018-06-17 23:54
Från Malinvic

Imorgon börjar en ny vecka rulla på. Endast fyra dagar kvar till Antons ledighet som håller i sig under två månader. Underbart! Dopet i lördags var så fint. Presenten som vi köpte till August och som vi hämtade ut på Coop var sparkbilen på bilden nedan fast en svart. Jag blir så taggad på att påbörja barnrummet när jag ser inspiration. Nu är det bara någon månad bort tills vi sätter igång. Tänk att Othilia snart har funnits hos oss i fem månader. Hon är den finaste ängeln i våra liv och jag visste inte tidigare att denna typ av kärlek fanns eller var möjlig. Det är lustigt hur dessa fem månader nästan känts som ett år och i tidigare vardag, innan Othilia kunde dessa antal månader gå så fort. Nu har vi Othilia som fokus. Varje utvecklingssteg är som ett megakliv framåt samtidigt som man vill stoppa tiden trots att det känns som hon alltid funnits här med oss. Snart har vi nått halvvägs tills det är dags för mig att gå tillbaka till jobbet.
4+3w:
• Hon kan nu somna själv under dagarna och sover längre stunder. På kvällen har hon nu flera dagar i rad kunnat läggas vid halv nio istället för halv elva.
• Hon sträcker sig efter föremål, antingen med armarna eller hela kroppen. Sträcker hon sig framåt med kroppen när hon ex. sitter i mitt knä brukar jag låta henne nå objektet om underlaget framför är bra att ligga på.
• Hon ammar mindre nu och får mer ersättning under dagarna. Nu är det ca 50/50. Då hon sedan ca två månader haft svårt att fokusera vid amning när vi är aktiva och utanför hemmet blir det inte lättare ju äldre hon blir. Hon behöver ett lugn runt sig och det är inte alltid enkelt att hitta sådana platser.
• Som social gest har hon börjat gapa. Vi vet inte riktigt om hur försöker härma och om de är så hon upplever att vi som tittar på henne ser ut men det är iaf hur sött som helst!

Dags för dop

2018-06-16 11:56
Från Malinvic

August har dop idag. Så otroligt mysigt! Nu sitter jag och Otti och väntar på Anton som är inne och hämtar en sak på Coop. Jag kan visa i ett annat inlägg vad det är. Vi ska nu efter detta åka mot avion där Anton ska hitta några fina kläder och sen ska vi även hinna äta. Igår var jag på grillfest med kollegorna. Det var så trevligt och måste göras om fler gånger i sommar!