RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-11-14 02:46:44

sla - Hjo

sla.se - med de senaste nyheterna från Skaraborgs Allehanda

Folkhögskolan fyllde 60

I lördags firade Folkhögskolan i Hjo sitt 60-årsjubileum. Under invigningen bjöds det på bland annat dragspelsmusik och sång.

Insamlingen nådde kulmen

1 549 621 kronor skänkte Skaraborgarna tillsammans till Världens barninsamlingen. Till detta bidrog givmilda Hjobor med 113 706 kr eller i genomsnitt med 12,43 kr. Noteringen är något lägre än ifjol då det samlades in 117 051 kr.

Plats för 30-tal villor på Andersfors

Delar av Andersforsområdet i västra delen av Hjo är nu klart att bli bostadsområde. Ett 30-tal tomter ryms i området som tidigare har varit handelsträdgård. En ny detaljplan har antagits och av den framgår att området har sanerats eftersom det hittats rester av bekämpningsmedel.

Stöldgods och narkotika hittades via misstänkt drograttfull

Två män greps på måndagskvällen vid en husrannsakan i Tidaholm där man hittade misstänkt stöldgods från Hjo. Detta efter att en tredje man stoppats för drograttfylleri i Tidaholm.

Tappar på rankningslista

Blandat. Först så går det upp, sen så går det ner...I årets upplaga av Svenskt Näringslivs rankning över företagsklimatet i landets 290 kommuner, går det nedåt för Hjo. Kommunen tappar 26 placeringar och detta är största tappet bland samtliga 15 Skaraborgskommuner.

Färdigklippt efter 50 år

Marita slutar som frisör och Reidun tar över

Vintern kostade mycket

Det blev sena vintermånader i våras och det frestade på kontot för vinterväghållning. Minus en kvarts miljon.

Unika bilder med fokus på jorden

Publiken på Park fick uppleva en hisnande resa i bilder på planeten jorden. – Genom de detaljrika fotografierna tagna från rymden kan vi noggrant betrakta olika platser och städer, men även se hur jorden förändras, konstaterade föredragshållare Benjamin Grant.

"Vi är mycket besvikna"

Inbrotten duggar tätt på IFK Hjo-anläggningen Guldkroksvallen. Bara den senaste veckan har tre tillslag polisanmälts.– Vi är mycket besvikna och all förstörelse känns så meningslös, säger ordförande Per-Åke Lundström.

Brand i busskur

Räddningstjänsten ryckte ut till en busskur längs väg 194 vid Smedby på natten till lördagen.

Emmas fantastiska resa över 24 tidszoner

"Vi har sett fantastiska landskap och mött människor vi inte glömmer"

Man misstänks för drograttfylleri

En man i 35-årsåldern misstänks för drograttfylleri i Hjo under natten till fredagen.

Köerna växer tillsärskilt boende

God ekonomi hos Omvårdnad

Barnkörer sjunger för Världens barn

Insamlingen spurtar denna vecka

Kvartersträffar för alla

Nu väntar en ny säsong för kvarterskvällarna på Kulturkvarteret där olika ämnen tas upp, allt från stort till smått.– Här kan man prata om direktdemokrati, konstaterar kulturpedagogen Fredrika Johansson.

Pigg 60-åring ska firas

Hjo Folkhögskola fyller 60 år och firar med jubileumsfest där biskop Åke Bonnier medverkar i jubileumsmässan. Det blir också utställningar, konsert och rundvandring på skolan, intervjuer med tidigare elever och naturligtvis stort tårtkalas.

Folkhögskolan startade i Villa Svea

Redan på 1930-talet fanns planer på att starta en folkhögskola i Skara stift. Men det skulle dröja till 1958 innan planerna förverkligades och 31 deltagare samlades till skolstart i sekelskiftesvillan Svea i Hjo stadspark. 1970 stod den nya skolan i Lundbyskogen klar att inviga av landshövding Karl Fritiofsson.

En frukost i gemenskap

Det sägs att en bra start på dagen är att få i sig en rejäl frukost. Varje onsdag hålls Fralla för alla i Hjo församlingshem som lockar folk i alla målgrupper.

Sprang för Världens barn

Gå-Lunka-Spring för Världens barn genomfördes i lördags för fjärde året i rad. Starten skedde utanför Ica Supermarket Hjo där motionärerna även gick i mål.

Grant tillbaka i Hjo

Nu får Hjoborna en ny chans att ta del av Overview. Amerikanen Benjamin Grant kommer åter till Park för att prata om vår jord och visa bilder tagna från yttre rymden.