RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-16 09:41:36

Ebbahartwig blogg

Ebbahartwig blogg på Nouw

Mitt värsta år hittills

2018-12-06 20:26
Från Ebbahartwig

Heej på er!

Helt plötsligt har vi kommit in i juletider, snart har jag bloggat i ett helt år, helt sjukt hur tiden har gått så fort? Sedan det första inlägget jag skrev här har det hänt en hel del. Jag kan säga såhär, utanför bloggen så är inte mitt liv så glamoröst som ni kanske tror. Jag har mina problem som har varit långvariga. Mitt liv är egentligen inget värdigt liv att leva just nu för tonåring. Till exempel har inte jag vistas i en skola på över ett år. Jag har räknat ut att jag satte mina sista spår på Åkerboskolan den 17:e November 2017, jag har ju min lillasyster kvar på skolan förvisso, jag är mycket orolig att hon ska bli lika utsatt som jag blev där.

Detta år har nog varit ett av de sämsta hittills, det gör ont att säga det men allt har bara rasat detta år. Jag märker nu hur svårt det kommer att bli att bygga upp allt igen. Det har varit ständiga motgångar hela året egentligen. Jag kom ihåg att förgående nyårsafton sa jag till Pontus och alla runt omkring mig att jag hoppades på att nästa år kommer att bli bättre, jag trodde inte att det kunde bli sämre än föregående år. Men jag märker nu att man inte ska tro för mycket, ledsen att säga att allt blev bara mycket värre.

Ovanför ser ni hur det kan se ut i verkligheten och hur det egentligen fungerade för mig.

Förändring är bra

2018-11-01 00:07
Från Ebbahartwig

Sist vi sågs pratade jag väldigt öppet om mina erfarenheter om just killar, det är nu historia. Som ni nog vet så har jag gått tillbaka till Pontus om ni inte levt under en sten under de senaste 3 månaderna. Om bara några dagar ”firar” vi 3 månader.

Jag vet inte, förut hade vi ju vårat datum i vår beskrivning på instagram men nu har vi gått över att ha våra namn istället. Det känns fel att säga att vi snart har varit tillsammans i snart 2 år för vi har ju faktiskt gjort slut 2 gånger och det har hänt så mycket på de uppehåll som vi har haft. Men för oss känns det så naturligt att det har varit vi hela tiden fast det egentligen inte har det. Jag sa ju även att det aldrig kommer bli han och jag igen, jag ljög för mig själv kan jag ju säga och även er för den delen. Men jag känner heller ingen skyldighet att försvara mig själv för att jag har valt att gå tillbaks till Pontus. Nog om det.

Detta inlägget var inte alls självklart att göra från första början, som ni har märkt så har jag inte uppdaterat på sjukt länge, sist var det väll någongång efter midsommar vilket är länge sen, ett tecken på det är ju faktiskt att det nu är snö ute.

Jag gjorde faktiskt en omröstning på mina instagram om jag skulle börja blogga igen eller inte, det var ganska 50/50. Jag kan ju också säga att jag har bytt instagram och idag när jag går in på min gamla så ser jag seriöst bara rövbilder, varannan bild är en bild på när jag står och putar med röven, sorgligt. Jag insåg nog inte då hur sjukt det såg ut, men idag när jag ser kommentarer så förstår jag att det inte var optimalt, särkilt inte med tanke på mitt förflutna.

Jag tänkte också gå igenom hur mitt liv ser ut just nu, en uppdatering om skola, boende osv men jag tar det en annan dag för annars blir detta ett för långt inlägg. Hoppas ni ser fram emot att läsa om mitt liv igen puss!

Jag hatar killar...

2018-07-20 20:46
Från Ebbahartwig

Hej mina absoluta favoriter! Har ni mötts av den där killen som är så himla himla snäll, charmar ihjäl än och sen efter första ligget lämnar dagen efter? Detta kommer jag prata om idag, det är ett extremt vanligt ämne men tas sällan upp.

Jag har mött många killar i mitt 16 åriga liv och på något konstigt sätt så råkar jag alltid ut för dessa typiska ”fuckboys”, någongång måste man ju lära sig tänker man men man blir så jävla blind i just de läget. Hur ska man föreställa sig att killen är en idiot när han gjorde allt verkligen för att charma än till max. Såklart så lyckas ju killarna med de dom vill eftersom dom vet hur de ska göra.

Att få en Tjej känna sig älskad är det lättaste sättet att sedan få henne i säng. Hur kan jag göra om samma misstag gång på gång, varför lär jag mig inte utav första gången att man inte ska lita på allt o alla särskilt inte tonårskillar, för att många vet, jag säger nu inte alla men de flesta är oftast ute efter sex.

Jag vill nu inte ha massa killar som säger emot mig nu även fast jag vet att jag kommer får massa skit för att jag faktiskt lättar på mitt hjärta och berättar hur det ligger till.

Den killen som fått än att lita mindre på andra killar som för den delen kan vara helt fantastiska. Killen som fick ditt självförtroende att sjunka till botten , det är inte alls nått man vill gå igenom. Det sorgliga är att den killen oftast inte gjort det mot en person, utan mot flera.
Han verkar inte känna ånger eftersom han troligen gjort det förut eller kommer göra det igen. Det är många nu för tiden som går igenom det , vilket är helt sjukt!

Man försöker tänka bort det och låtsas som ingenting hänt. Du bara sitter där och tänker ”Vad gjorde jag för fel? Varför jag av alla? Var jag inte bra nog?” Men det är du , du är bra som du är och killen som gjorde så mot dig är ärligt talat blind.
Har du inte pratat med någon om detta , tillexempel en nära vän , ett syskon eller någon utbildad tycker jag du ska göra det. Det kan vara skönt att släppa ut tankarna och dela med dig. Det är trotts allt din historia , det du gått igenom som gjort dig starkare.

Ni som inte är sånna och beter sig bra och faktiskt har ett hjärta ta inte åt er, det blir lätt så att man stryker alla under en och samma kam men självklart finns det folk som har vett i huvudet. Skulle bara säga det. 


Min skolgång i ett helvete

2018-06-29 19:06
Från Ebbahartwig

Min skolgång har mer eller mindre gått i en berg-odalbana. Om jag ska vara ärlig så började de dåliga egentligen redan i 6an, när jag skulle börja på en helt ny skola och dessutom på en skola där man behövde ta mycket ansvar. Jag kommer inte nämna några namn på de skolor jag gått på för ren respekt. Jag har lätt att komma i konflikter och det blir lätt missförstånd.

När min familj bestämde sig för att börja på en ny kula och flytta till Öland så var det dags för mig att börja i min fjärde skola, man kan ju undra om det är mig det är fel på eller om det är skolorna, det är nog en fråga som kommer förbli ett frågetecken för min del. Jag lägger ju förstås allt på mig vilket kanske inte är det smartaste draget.

Som alltid när man börjar i en ny skola blir man ju varmt välkommen till en början så kallad ”smekmånad” sedan gick det bara utför för min del. Jag kom inte riktigt in i gruppen, tänk er att komma från en ganska stor stad och sedan komma till en liten liten håla där alla känner alla. Det var inte det lättaste kan jag säga vilket slutade med att jag återigen gick in i en depression.

Jag slutade gå till skolan och det blev ju såklart oro från både mina vårdnadshavare och även skola. I samband med att jag blev tillsammans med min dåvarande pojkvän som var runt februari 2017 så blev även så att jag valde att stanna där istället för att komma hem, just då så mådde jag bättre hos honom än hemma, hemma var kopplat med skola och därmed ångest.

Jag tog tillslut beslutet att komma hem igen efter sommarlovet 2017, jag tog nya tag och skulle ge skolan en andra chans. Jag bet i det sura äpplet och hoppade på bussen. När jag väl kom till skolan så fick jag inte de välkomnandet som jag hade räknat med. Jag kände mig som en gäst som skulle hälsa på. Jag ska även tillägga att jag började skolan (9an) några veckor efter. Därmed hade mina andra klasskompisar redan börjat med alla skoluppgifter, redan där blir man ju utstött. Jag fick läxor på läxor och det hela slutade med att jag pluggade uppe på nätterna, jag kände ingen livsglädje. Mina dagar såg likadana ut. Jag gick upp ur sängen som jag kämpade med varje morgon. Gjorde i ordning mig och sedan var det dags att gå till skolan, jag slutade på eftermiddagen, efter skolan så sov jag kanske till 7 på kvällen, då var det dags att äta och plugga, aptiten blev väldigt liten eftersom jag mådde så dåligt. Jag pluggade sent på natten och konsekvenserna blev att jag fick för lite sömn och tillslut gick jag faktiskt in i väggen.

Hur ligger allt till idag? Jo jag bor hos min mormor i dagsläget och kollar på flera alternativ. Det enda jag drömmer om är att börja skolan, jag har haft sommarlov sedan november, det är typ ett halvår. Jag vill bara börja mitt liv.

Vårat breakup

2018-06-27 17:08
Från Ebbahartwig

I varje blogginlägg jag gör börjar jag alltid med att be om ursäkt för att jag uppdaterar alldeles för sällan. Det har gått alldeles för lång tid, jag måste bättra mig på att blogga. Skulle ni vilja att jag bloggar varje dag? Men såfall kommer det inte bli lika långa blogginlägg som jag brukar göra. Jag brukar lägga ca 1 timma på att skriva ett blogginlägg. Jag tror jag tagit upp det tidigare men jag vill göra allt så perfekt som möjligt, jag skriver inte bara någonting utan jag lägger verkligen ner tid på det jag gör.

Aja det var egentligen inte det jag hade tänkt att prata om idag. Det har gått ett tag nu sen jag och Pontus gjorde slut. Jag hade tänkt att berätta hur allt gick till inte allt utan bara lite kortfattat, det är ganska luddigt för min del.

Det hela började med att jag skickade ett långt sms till honom och förklarade hur jag kände osv, man kan säga att jag i princip gjorde slut på sms vilket låter så hemskt. Om man har varit tillsammans så pass länge som vi var så ska man inte göra slut på sms, har själv varit med om det i tidigare förhållande och det är verkligen så hemskt! Det är ju såklart den lättaste vägen men absolut den sämsta.

Det var bestämt att jag skulle åka till Pontus för att hälsa på vilket jag direkt ville avboka men jag gjorde inte det. Jag såg det som ett fint avslut istället. Jag var där i en vecka lite drygt, det var så konstigt allting för att helt plötsligt betedde vi oss som vänner. Vilket inte är så konstigt eftersom vi inte var tillsammans längre. Vi åkte faktiskt till Stockholm en sista gång, ni som följt mig länge vet att jag och Pontus åkte till Stockholm ganska ofta när vi var tillsammans.

Dagarna gick och det var dags att verkligen säga hejdå på riktigt. Hur gör man ens? de vi gjorde var att vi gav varandra en sista kyss och en sista kram. Sen dess har inte vi träffats vi har lite telefon kontakt när det känns bra att prata. Jag är glad att säga att vi är vänner, vissa förhållanden avslutas ju på sämre sätt och slutar Ksk med att man bryter kontakten helt men vi har en fin relation idag.

Vad har jag för preventivmedel?

2018-06-04 21:37
Från Ebbahartwig

Idag tänkte jag ta upp en extremt viktig sak och just idag tänkte jag gå lite djupare in på preventiv medel, dels för att jag vill uppmuntra er att skydda er men också berätta vad jag har för slags preventivmedel.

 
Jag kan ju börja med att säga att under en period gick jag på p-piller men för mig var inte det ett alternativ. Jag upplevde att jag gick upp i vikt och kände inte igen mig själv helt enkelt det som var bra med just p-piller var att man kunde skjuta upp sin mens om man ville. Jag slutade med p-piller för att jag glömde bort att ta dom, jag orkade helt enkelt inte hålla koll på att ta ett piller varje dag samma tid. Det var bara jobbigt. Jag gick på p-piller i ca 3 månader om jag inte har fel. 


Sen dess har inte jag haft något annat förens jag bestämde mig för att sätta in en pstav, det var ganska nyligen jag satte in den, idag Kanske det är 4-6 dagar sen jag satte in den. Jag tänkte berätta lite hur det gick till och om det gör ont och så, det kanske är lite intressant att veta. 


Det första jag fick göra var att först boka en tid där man svarar på frågor lite allmänt om sjukdomar och så. sedan väger man för och nackdelar vad som skulle fungera bäst för just mig, de visar och berättar hur i mitt fall pstav och hormonspiral fungerar, de berättade hur behandlingen eller vad man ska säga går till. De är väldigt hjälpsamma och rara, man känner sig väldigt trygg. Sedan får man ett recept på apoteket som man skulle hämta ut där pstaven medföljer och ett verktyg. Man bestämmer en tid som man ska komma och sätta in den, jag kan säga att jag var väldigt nervös inte för just smärtan utan att veta att någonting ska in i armen. 


De rekommenderade att köpa emmla plåster som man sedan sätter på underarmen 2 timmar innan man sätter in pstaven. När det var dags för att sätta in den fick jag panik till en början men det gick bra, somsagt dom är väldigt proffsiga och vet vad de håller på med, de gör ju sådant flera gånger om dagen. 

När de skulle sticka in nålen i skinnet så kändes det absolut ingenting men ju längre staven kom in i armen blev det mer och mer känsligt och gjorde lite ont. Men det är absolut inte värt att vara orolig över det. Det är en smärta som är så otroligt liten och man står ut med den. Nu har jag haft pstaven ett tag och jag upplever själv att jag kan blivit lite mer irriterad och lite tjurig men det kanske är en inbillning. Jag kan göra en uppdatering om den när det har gått ett tag om ni vill. Glöm inte att skydda er! Kram

Ni kan ju ignorera att jag inte har några armmuskler men vi ska ju fokusera på blåmärket tänker jag, det syns inte så mycket vilket är bra.

Vi har gjort slut

2018-05-21 21:40
Från Ebbahartwig

Hej på er!
Idag har jag någonting viktigt att berätta, för drygt 1,5 vecka sen tog jag beslutet att avsluta det förhållande jag och Pontus har haft. Som ni vet händer det alldeles för mycket i mitt liv just nu, eller inte mycket egentligen utan bara riktigt oklart i mitt liv just nu. Det är därför inte optimalt att ha ett förhållande med en kille som bor 5 timmar bort. Det var absolut inget enkelt beslut inte roligt heller men om det inte känns rätt måste man säga det. Om man går runt i ett förhållande och låtsads vara någonting man inte är blir det inte heller bra och ingen kommer att må bra utav det.
Jag tänker också att det var väldigt dummelmoraliskt utav mig att skriva inlägget innan om hur man ska hitta tillbaka till sitt ex när jag någon vecka efter tar beslutet att göra slut. Men saker oting förändras och det är ok. Pontus och jag har ju gjort slut en gåmg tidigare och efter det blev tillsammans igen 3 månader senare men denna gång kommer vi inte gå tillbaka till varandra, vi båda är jätte bra vänner och det kommer att stanna där. I samma veva med att jag gjorde slut beslutade vi också att vi skulle göra slut i verkligheten, vi båda tycker att det är rätt omoget att göra slut via telefon så därför så avbokade jag inte tåget till Pontus.
Detta är anledningen att jag inte har haft ork att uppdatera, hoppas ni mår bra så ses vi snart igen.

Sanningen bakom vårat förhållande

2018-05-07 18:57
Från Ebbahartwig

Hej igår gjorde jag en omröstning på min instagram. Jag frågade om ni ville att jag skulle skriva lite om mitt och Pontus förhållande, det var mer än hälften som tryckte ja så jag antar att ni vill veta hihi.
Jag har har nämnt lite i det tidigare inläggen men idag tänkte jag gå in lite djupare på det, berätta lite om varför vi gjorde slut och mina bästa tips till att faktiskt kunna hitta tillbaka till varandra.
Jag kan börja med och säga att vi hittade varandra på appen yellow som idag heter yubo. Det kanske verkar oseriöst att man hittar varandra på en sådan app tex om någon frågar ”hur träffades du och Pontus?”. Men vi är även ett bevis på att det funkar att träffa någon på internet kanske inte i alla lägen men för oss var det ödet.
Vi blev tillsammans den 14 januari 2017. Det har inte alltid varit en dans på rosor i vårat förhållande och därför tog det slut i höstas men vi förstod snabbt att vi inte kunde vara utan varandra. Därför tog vi beslutet att bli tillsammans igen vilket var det bästa beslutet vi gjort enligt mig.
Hur gjorde vi då för att faktiskt hitta tillbaka till varandra? Jo det bästa tipset jag kan ge dig som läser just nu om du precis gjort slut med din älskade och hoppas på att ni blir tillsammans igen är att vara ärliga. Lägg fram alla korten på bordet och prata ut, red ut det som har blivit fel. Om ni bara går vidare kommer det komma upp konflikter från det tidigare bråk ni haft och det kommer inte att sluta bra. Det beror såklart också på vad som har skett i erat förflutna, att gå tillbaka till sitt tidigare förhållande funkar förstås inte för alla eftersom såren kanske inte går att läka.
Det Pontus och jag gjorde när det tog slut var att vi först slutade prata helt men sen så gick vi över till en vänskapsrelation som var helt lugn. Vi förstod att det blev mer än vänskap när vi tog illa upp och blev svartsjuka när vi försökte hålla på med andra. När han berättade om den tjejen han tyckte om så ville jag alltid vara den tjejen och önskade att det var mig han tyckte om igen.
Kärlek är komplicerat men det går att hitta tillbaka till varandra bara om man vill, det gäller bara att kämpa för den man älskar.

Är det ok att kommentera någons bröst på en bild?

2018-05-03 16:42
Från Ebbahartwig

Igår när jag var inne på instagram upptäckte jag en alldeles speciell bild i bildflödet. Jag blev både arg och ledsen. Det som jag uppmärksammade med bilden var att personen hade suddat för sin klyfta och sina bröst. Den första tanken som slog mig var att hon gjorde det för att hon inte ville att folk skulle sexualisera hennes kropp. Att en person ska behöva tänka så, jag var bara tvungen att skriva till henne. Hon berättade då att hon gjorde det för att hon var trött på att se och höra kommentarer om hennes bröst. Ska det behöva vara såhär? Jag är så trött på alla killar och människor över huvudtaget som ska kommentera, oavsett om personens avsikt med kommentaren är snäll. En ”snäll” kommentar som är meningen att vara en komplimang kanske inte uppfattas likadant i den andra personens ögon.
Vi är människor och alla tolkar allt gällande allting olika. Tänk på vad du kommenterar på folks bilder och tänk också på vad det blir för konsekvenser och hur andra uppfattar sakeroting.

Konsekvenserna som blir av att skicka nudes

2018-05-01 17:43
Från Ebbahartwig

Det känns som att dethär med nudes förtjänar ett till inlägg här på bloggen inte för att det är något positivt med själva grejen utan att man behöver faktiskt uppmärksamma det eftersom nästan alla har gått igenom det någon gång, jag säger inte alla men många tjejer är utsatta för just detta, jag säger tjejer nu för att dels så är jag tjej och sen ska man inte sticka under stolen med att det är mest tjejer som blir utsatta. Det finns killar med självklart men siffran är betydligt högre bland tjejer. Som jag tänkte inte alls på konsekvenserna som kunde bli av detta, jag tror att de flesta tänker att det är en bild som synns i några sekunder på snapchat och sedan kastas men som många inte tänker på är att allt sparas faktiskt. Antingen så är personen som du har skickat till jävligt dum i huvudet och sparar bilden eller så sparar snapchat den bilden. Jag vet inte om jag är ute och cyklar nu men man tror ju att snapsen man skickar raderas sekunderna efter men snapsen måste ju ta vägen någonstans. Så snälla bara för att det känns rätt i stunden och personen lovar dig att inte spara så vet man aldrig, tanken med detta inlägg är inte att skapa ångest hos någon utan att jag vill att ni ska förstå konsekvenserna, jag har fortfarande folk som hatar på mig efter detta, kallar mig det ena och det andra vilket absolut inte ok. Det enklaste du kan göra för att detta inte ska förekomma är att inte skicka nakna bilder på sig själv. Jag låter hård nu men det är sanningen, ni som faktiskt förstör andras liv genom att spara och skicka vidare o allt vad ni gör, tänk på vad det också kan leda till. Somsagt det är olagligt att spara bilder om man inte har fått den tillåtelsen.

Ovanför ser ni en bråkdel utav det hat jag får stå ut med.

Don’t send nudes

2018-04-21 20:02
Från Ebbahartwig

Hej finisar!
Idag ska jag ta upp ett ämne som har förstört extremt mycket i mitt liv, har även tagit upp detta några gånger innan. Men jag vet att man behöver prata om detta mer eftersom det är så pass vanligt idag. Jag skrev om detta ett specifikt inlägg under rubriken ”mitt självskadebeteende”, skulle bli jätte glad om ni läste det inlägget om ni inte redan gjort det.
Detta med att skicka nudes och som det också heter nakenbilder. Jag har gjort det och det står jag för men jag säger det från mina egna erfarenheter att det är inte alls bra. Varken för dig eller någon annan den enda som gynnas av detta är personen som du skickar till. Du vet inte vad personen kan göra med dina bilder, personen lovar saker och kanske manipulerar dig så att du sedan skickar. Men snälla gå inte på sådant jag har varit där och jag har råkat ut för det värsta som kunde hända.
Personen kan spara dina bilder skicka vidare och sedan kanske tillomed lägga upp offentligt, det var det som hände mig. Jag får skylla mig själv till en viss del eftersom jag har alltid ett val, men att spara eller screena någons bild, det behöver inte ens vara naket, är olagligt.
Det finns två perspektiv från min sida. Jag uppmanar ingen att skicka nudes aldrig, men jag kan inte styra folk. Om båda parterna är med på det så fine men du ska då ha detta i åtanke. Folk kan spara och sedan lägga upp dina bilder vart som helst. Jag vet det är olagligt men det finns så jävla förlåt att jag svor men så idiotiska människor här i världen. Jag har lärt mig att man inte ska lita på någon som inte har gjort än gott. Kom i håg det älsklingar! Om du har blivit utsatt vet jag precis hur det känns, man känner sig äcklig, misslyckad mm men du ska veta att det är aldrig offrets fel.

Gymnasieval

2018-04-17 21:03
Från Ebbahartwig

Hej mina hjärtan, nej vänta lite säger inte Ida Warg så i sitt intro? Aja skitsamma hej iaf idag ska jag ta upp en sak som är ett stort frågetecken för min del.
Jag får frågor om vilket gymnasie jag ska gå, vilken linje osv. Jag kan börja med att säga att jag tycker att det är svinjobbigt att folk frågar men jag förstår också att de kanske vill veta och är nyfikna och faktiskt bryr sig om mig. De vet ju oftast inte sanningen och hur det egentligen ligger till men jag får ta sånna frågor med en nypa salt helt enkelt för att inte bli ledsen.
Ja som ni kanske förstår ska jag inte börja gymnasiet i år, det beror på att jag inte är redo för det. Jag har missat 60% av 8:an och ännu mer utav 9:an. Ja jag har skit mycket ångest över detta och det är därför jag inte vill ha sånna frågor om gymnasieval. Jag får också ofta frågor om hur min framtid kommer att se ut. Helt ärligt vet inte jag det själv, jag såras grovt av sånna frågor för jag kan inte snabba på tiden, jag har ju inte ens en skola att gå till för tillfället och det kan inte jag råför.

Fobi för människor

2018-04-12 16:58
Från Ebbahartwig


Idag ska jag ta upp ett ämne som verkligen påverkar mig i vardagen. Min sociala fobi, måste bara förtydliga detta med att jag har inte fått den diagnosen på papper men jag har kriterier som visar att jag skulle kunna ha det. I mitt fall kan jag knappt gå ut, nu när jag bor i Norrköping för tillfället stannar jag inne det mesta av tiden. Jag försöker övervinna mina svårigheter bland folkmassor men jag kan säga det från mina erfarenheter att det hjälper inte iallafall inte för mig. I mitt fall blir allt bara värre och efter jag tex gått upp till stan för att gå o köpa mjölk borde jag ju vara stolt över mig själv och även känna lättnad. Istället känner jag att jag aldrig skulle vistas där igen.
Jag måste också säga att den enda hjälpen som faktiskt botar detta är att träna och att göra saker som man egentligen inte vill men just nu funkar inte det för mig, alla funkar olika och jag säger inte att det är såhär för alla som har social fobi.
Jag vet faktiskt inte vad detta beror på, någonstans grundar det sig i en dålig självkänsla och dåligt självförtroende. När jag var yngre hade jag svårigheter med mitt tal och stammade varannat ord, just idag stammar jag inte alls lika ofta. Jag stammar när jag är i en ny miljö och ska träffa nya människor som jag inte alls är bekväm med. I skolan när jag hade redovisningar och skulle prata högt inför klassen tog det stopp, jag stammade på varenda mening och sen dess har jag inte velat prata högt inför klassen och kommer nog aldrig att göra.
Vilket är så synd detta påverkar ju betygen man får i både eng och svenska eftersom man ska kunna prata flytande. När jag ”slutade” i skolan har jag väll känt att ingen får känna igen mig. Igår när jag skulle gå med mormor till affären skulle vi gena genom en väg som gick genom min fd skola, det var ingen där just då när jag skulle gå igenom där men ändå fick jag panik. Min vardag blir mycket svårare, min hjärna måste planera upp vart jag ska gå hur jag ska gå för att inte träffa på någon som skulle kunna känna igen mig.

En dag i Stockholm

2018-04-07 17:13
Från Ebbahartwig

Hej mina efterlängtade älskligar!
Som jag har sagt på mina sociala medier var jag och Pontus i Stockholm över dagen, ja vad blir det nu då. Kan det vara så att vi åkte i onsdags, jo men så var det för att vi skulle egentligen åka på torsdagen dagen efter men det blev ändrat. Det har blivit lite till våran grej att åka till Stockholm eftersom vi gör det ganska ofta hihi. Det vi gjorde var att vi upptäckte staden lite, den största anledningen till att vi åkte dit var att Pontus ville till en butik som heter USA godis och jag ville till Magnum butiken där man gör sin egna glass. Blev det så tror ni? Nej för att vi kom på att den där Magnum grejen inte fanns längre eller så var det vi som inte hittade helt enkelt. Vi gick även in till slottet och tog lite bilder och efter hamnade vi helt plötsligt vid gamla stan.

Efter våran stund i gamla stan gick vi till söder malm och där tog vi ännu en gång lite bilder men denhär gången vid något som heter gondolen, efter många steg i trappor fick vi tillslut en bild på hela Stockholm. Värt va? Förutom att hela Stockholm ser ut som en byggplast var det ju fint.

När vi väl var framme vid USA godis köpte vi på oss lite godis bland annat ett blått tuggummi från Hubba Bubba och pop tarts, sådana kakor som man rostar. Jag tyckte iallafall att det var skitkul att blåsa bubblor och lyckades göra en riktigt stor bubbla. Titta!

Vi avslutade dagen med ett restaurangbesök på Jensens Bøfhus, en restaurang med allt möjligt på menyn, jag tog kött tydligen hette det rumpstek men sötpotatis pommes till. Intressant va? Pontus tog hamburgare för att han tar alltid det så varför skulle han inte göra det denna gång?

Ångesten förstörde påsken?

2018-04-02 16:07
Från Ebbahartwig

Hej mina favoriter!
Jag undrar om det är någon liten fin själ som faktiskt har stannat kvar här. Som ni har märkt har jag inte alls uppdaterat här som vanligt, det beror dels på att jag har känt att bloggen har gått mer utför för varje inlägg. När jag väl gör ett inlägg lägger jag all min tid på inlägget för att det ska bli så bra som möjligt, men på det senaste har jag inte fått så bra respons som gör att jag tappar orken och motivationen till att ens göra ett inlägg.
Men nu till vad som har hänt på det senaste, just nu befinner jag mig hos Pontus i Gävle tillsammans med hans kusin, det är skönt att komma bort från min så kallade vardag och bara kunna släppa allt. Men allt kan man inte släppa vilket ledde till att jag har haft grov ångest, jag vet inte vad det beror på men det kommer ovanliga tankar som leder till det andra och sedan leder det till något annat sämre. Jag hoppas bara att det är någon period som jag är i som är extra jobbig. Jag borde ju vara lycklig, jag har ju världens finaste kille ju. Utöver ångesten har jag haft det bra, jag har ätit god mat och haft ett bra umgänge. Jag har även varit på ett ställe som heter Dome här i Gävle, det är som ett parkour hopp ställe typ. Jag är inte alls insatt i detta men det var ju Pontus och Linus haha. Jag följde med mest för deras skull. Juste Pontus har även övningskört, jag blir så jäkla stolt, jag vet inte jag har aldrig sett någon ”ungdom” köra bil hihi.
Jag hoppas verkligen att ni har haft en bra påskhelg och att ni kommer ha ett bra påsklov. Ni slapp söndagsångesten igår hjärtan!

Man var tvungen att ha skitfula strumpor för att man inte skulle halka, orangea också precis den färgen som gjorde att min outfit blev perfekt. Inte direkt.

Titta vad duktig han är, mitt hjärta smälter när man ser ens kärlek kan köra bil. Om jag ska vara ärlig trodde jag inte att han var så duktig

Passade även på att smaka den nya noccon, vidrig enligt mig eftersom jag inte alls gillar nocco. Men Pontus är ju nocco nörd så han älskade den.

Till sist avslutar jag detta inlägg med denna mumsbit. Den finns på restaurangen ”Erlandsson”, så jävla god kan verkligen rekomendera!!!

Min sminkrutin

2018-03-26 16:21
Från Ebbahartwig

Hej! I brist på idéer hade jag tänkt att gå igenom min sminkrutin. Jag är inget proffs och det som funkar för mig kanske inte funkar för dig.

1. Foundation över hela ansiktet, ser till att det appliceras ut med hjälp utav min Beauty blender. Älskar min Beauty blender, måste alltid ha en extra i lager om den går sönder hihi.
2. Efter foundation tar jag (ibland) concealer på de partier som runt ögon för där är jag oftast blå. Sedan kan jag ta lite i pannan och där det är rött.
3. Sedan är det dags för att sätta basen på plats. För att se till att basen inte glider runt tar jag mitt puder från The balm. Inte de bästa men det funkar.
4. För att förtydliga mina skuggor och former i ansiktet brukar jag ta mitt Anastasia contour kit och sedan värma upp ansiktet.
5. Ibland tar jag även lite rouge och highlighter för att få ett fräschare resultat.
6. Nästa steg brukar vara ögonbrynen. Jag använder min Brow wis från Anastasia. Bästa ögonbrynsprodukten enligt mig. ( utan att över driva har jag köpt om den ca 7 gånger)
7. När jag vet att jag ska vara borta en hel dag och vill vara extra säker på att sminket håller hela dagen brukar jag ta ett settingspray från Smashbox.
8. Nu går jag över till fransarna, jag börjar ALLTID med att böja mina fransar sedan tar jag bara en mascara. Min favorit är en vattenfast från Isadora. Efter mascara brukar jag ibland gå på med lösögonfransar. Jag använder Ardells singelfransar, jag använder singelfransar för att jag tycker det är enklare att applicera än vanliga hela. Jag applicerar varje inviduell frans under min egna fransrad för att jag tycker att det blir ett finare och naturligare resultat.
9. Jag brukar avsluta med ett rosa läppglans från Sephora.Alla produkter jag använder:
Foundation: Sephora & maybelines fit me
Concealer: stila & makeup store
Puder: The balm- Sexy mama
Contourkit/ highligter: Anastasia
Rouge: Loreal
Ögonbrynspenna: Anastasia- brow wis färgen medium brown.
Settingspray: Smashbox
Mascara: Isadora
Lösögonfransar: Ardell
Franslim: Ardell (röd förpackning)
Läppglans: Sephora.
Alla borstar jag använder brukar oftast vara från Realtechniques eller Sigma.


Hoppas ni har haft en bra dag!

Dog nästan pga instagram

2018-03-21 18:12
Från Ebbahartwig

Glömma, älska och förlåta är 3 ord som för mig betyder mer och mer för varje dag. Livets gåta. Det jag har gjort har jag lärt mig en läxa utav, varje snedsteg jag gjort har gynnat mig. Jag och Pontus pratade om någonting som kallas ”fjärilseffekten”, Varje litet val du gör kan göra stor skillnad på hur din framtid ser ut även om du inte tänker på det. Tänk att du har två val, antingen kollar du tex instagram eller inte. Du väljer tillslut att du kollar instagram, plöstligt ser du ett inlägg om något plagg som du tycker är snyggt, du klickar på länken till tröjan och sedan klickar hem den. Någon vecka efter som du ska gå och hämta ut tröjan blir du nästan påkörd av en bil. Tänk att du kunde dött och den där exakta hädelsen skulle inte hänt om du inte kollade instagram den kvällen. Fattar du vart jag försöker komma? Det känns fel att säga att jag inte ångrar det jag gjort men om inte jag gjort det dumma skulle jag inte vara den jag är idag. Jag har fått förståelse för människor och hur folk blir sårade. Jag har lärt mig att göra om och göra rätt, jag har brytit ett mönster i mitt liv som är väldigt svårt att bryta. Men om inte jag hade varit i det mönstret som jag sa tidigare, jag skulle inte kunna ha den respekten som jag har idag för andra människor. Jag tänker mycket på att alla är verkligen värd en andra chans. Jag var en hemsk människa och brydde mig bara om mig själv, men jag har bevisat för mig själv att jag har kunnat ändrats och det är jag evigt tacksam för.

24 timmar på donken

2018-03-16 17:14
Från Ebbahartwig

Sjuka saker som har hänt mig del 1.

Jag tänkte dra igång en liten serie på fyra delar, just för att inte bara skriva om negativa saker hela tiden (även fast det är ganska mörkt just nu) jag tänkte göra 4 delar. Det jag tänkte att den här serien kommer handla om är sjuka saker som har hänt mig.


Övernattning på donken?

Ja, det låter sjukt. Det började med att Pontus och jag skulle åka in till Kalmar för att äta middag. (när detta hände bodde jag på Öland bara så att ni vet) efter middagen skulle vi ta den första bussen hem helt enkelt, inget mer med det. Vi hade kollat busstider i appen och vi hade stor marginal.

Sedan när vi skulle gå in i appen för att boka såg vi att man behövde boka bussen 2 timmar innan avgång. Ja, bussen skulle gå om ungefär 10 min och vi insåg ganska snabbt att det var den sista bussen för dagen som skulle ta oss hem till Öland igen.

När vi förstod att vi behövde spendera natten i Kalmar var vi då tvungna att kolla efter något ställe vi kunde bo på. Vi kunde ju inte direkt sova på gatan. Vi kollade på alla slags hotell, vandrarhem men det gick inte för att man måste fyllt 18 för att kunna boka tex hotell. Det alternativet fick strykas, vi ringde till min mamma och berättade att vi skulle vara kvar där över natten. Mamma har inget körkort och min bonuspappa var på jobbet, ingen kunde hämta oss.

Efter samtalet googlade vi runt efter olika slags restauranger som skulle tänkas ha öppet 24 h om dygnet. Vi hittade en Mc Donalds som hade öppet och den låg säkert 3 km bort ifrån där vi befann oss, det var minusgrader ute då. Men vi bestämde oss för att ta våra frusna ben och gå till giraffen där restaurangen fanns.

Innan vi skulle spendera natten på donken gick vi till Ica maxi som låg precis bredvid för att fördriva lite tid. Vi tänkte att vi skulle fördriva tid där också så att vi inte spenderade hela tiden på donken. När vi kom fram till donken var klockan Kanske 22:00 på kvällen. Man kan säga att vi bosatte oss där haha. Minut efter minut gick, vi hade kontakt med vänner som kanske hade något förslag på hur vi skulle ta oss hem men det slutade ändå med att vi beställde in cheeseburgare efter cheeseburgare.

Nu i efterhand tror jag att vi spenderade alldeles för mkt pengar på maten där haha. Men vad skulle vi göra?
Vi fick göra det bästa av situationen och vem tackar inte nej till en natt på donken? Man behövde ju inte vara hungrig iaf, den saken var ju säker. När timmarna där var över tog vi första bästa bussen hem, den gick kl 06:00 på morgonen. Detta äventyret slutade med att vi var hemma 12 timmar efter det vi hade räknat med. För att sammanfatta det hela var vi alltså på Mc Donalds i 8 timmar sammanlagt.

Vill inte leva längre

2018-03-15 16:23
Från Ebbahartwig

Som ni kanske förstår är det inte som det ska, jag brukar ju uppdatera här ganska ofta ändå. Nu har det gått några dagar och jag hade tänkt berätta lite om vad som hänt. Jag kommer inte gå in så mycket på detaljer men att jag berättar lite så att ni har lite koll iallafall. Detta är väldigt väldigt känsligt och jag ber er om all respekt som finns. Detta borde jag igentligen inte ta upp här på en blogg där precis alla kan gå in och läsa men jag gör det ändå. Någongång kanske jag mår bra och kan titta tillbaka på mitt liv, jag kanske tillomed kan hjälpa andra som är i liknande situationer. Det som är hänt är att jag inte mår bra. Jag har tidigare skrivit att jag inte mår bra men nu har det gått för långt. Igår så tog det stopp, jag mådde så dåligt att jag inte ville vara kvar på jorden. Jag fick åka in till Uppsala- bup akutmottagning. Efter en hel dags väntan på hjälp fick jag lugnande. Mer tänker jag inte gå in på. Jag mår skit rent ut sagt. Jag vill försvinna, jag kämpar varje dag för att ens kunna gå upp ur sängen. Det var länge sedan jag ens hade ett riktigt leende på läpparna. Nu sitter jag på ett tåg till Norrköping för att få träffa min mormor, jag har inte träffat henne sen höstlovet. Detta är en nödlösning just nu.
Hoppas ni förstår att jag inte kan uppdatera så mycket just nu eftersom jag mår så pass dåligt. Jag hoppas att ni mår bra!

PUSS & KRAM!

50 frågor 50 svar

2018-03-12 17:51
Från Ebbahartwig

1. Vad heter du?
- Ebba

2. Hur gammal är du?
- Fyller 16 i April.

3. Vart bor du?
- Alunda just nu, en bit utanför Uppsala kan man säga.

4. Hårfärg?
- Jag vet inte, jag skulle säga någon slags blond med guldtoner i.

5. Ögonfärg?
- Blå.

6. Hur lång är du?
- Runt 170 cm.

7. Kär?
- Ja!

8. Singel eller upptagen eller upptagen?
- Upptagen livet ut.

9. Hur många har du kysst?
- Räknar inte direkt, hihi.

10. Vad väljer du, godis eller chips?
- Det beror helt på vad man är sugen på.

11. Nämn tre saker på din att-göra-lista för idag. 

-  Jag har inga måsten för tillfället.


12. Cola eller fanta?
- Gillar båda men det beror helt på vad man är sugen på.

13. Vad skulle du gjort utan din mobil?
- Dött, nej jag skoja men det finns faktiskt inte på kartan att vara utan den. Man har ju hela sitt liv där i.

14. Dumpat någon?
- Ja!

15. Blivit dumpad?
- Ja.

16. Vad för killar/tjejer tycker du om mest?
- jag vet inte riktigt, någon annan kille än Pontus har jag inget behov utav. Men jag är svag för lockigt hår. Sen ska man vara snäll.

17. Vad har du för mobil?
- iPhone 7 Plus!

18. Om du vann en miljon, vad skulle du göra?
- Först så hade jag nog lagt ett sparande till boende, framtiden. Sedan hade jag nog levt livet ett tag.

19. Senaste du kysste?
- Pontus Ofc.

20. Serie?
- Ser inte på någon.

21. Vad gillar du mest med dig själv?
- Känslig fråga, jag vet faktiskt inte. Men om man ska vara sån skulle jag nog ändå säga mina läppar tror jag.

22. Vad gillar du minst med dig själv?
- Min näsa, varför kan ni läsa här på bloggen. ( Komplex )

23. Nämn en person du inte skulle kunna leva utan?
- Min pojkvän Pontus, vem annars?

24. En person du älskar?
- Pontus.

25. En person du hatar?
- Kommer inte nämna namn.

26. Ut och festa eller myskväll?
- Myskväll, dels så har jag inte åldern inne för att kunna festa. Sen är jag inte den personen som vill vara ute på kvällarna.

27. Saknar du någon just nu?
- Ja!

28. Vad är det bästa som har hänt dig?
- Pontus.

29. Beronde av något? -
- Något? Nej någon, det är Pontus!

30. Ditt livs största misstag?
- Otrohet.

31. Om du fick välja en person, att umgås med resten av ditt liv, vem hade de varit?
- Pontus helt klart.

32. Har du några tatureingar?
- Nej.

33. Piercingar?
- Har ett hål i varje öra, om det räknas.

34. Vem är mest lik dig?
- Dom flesta säger min pappa, får väll gå på det.

35. Har du någon förebild?
- Har aldrig tänkt på det.

36. Favoritmat?
- Riktigt bra sushi.

37. Om du hade fått en son och en dotter nu, vad skulle du döpt dom till?
- Har bara tänkt på ett tjejnamn och det är Nova. Jag tycker det är fint och gulligt.

38. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?
- Kärlek utan sex isåfall.

39. Har du bra självförtroende?
- Nej, det har jag verkligen inte.

40. Har du rykten efter dig?
- Det har jag säkert, det är väll alltid någon som ska förstöra.

41. Vad hatar du?
- Att vara utan Pontus.

42. Vad vill du bli när du blir äldre?
- Har ingen aning, lite panik över det faktiskt.

43. Är du helsvensk?
- Ja!

44. Beskriv ditt drömutseende?
- Jag vet inte, det finns väll alltid något som man vill förbättra, men sen när man gjort det vill man ändra något annat. Va nöjd med hur du ser ut!

45. Vad stog det i ditt senaste sms?
- Jag kommer inte ta upp det här, det är alldeles för privat, men jag kan dela med mig utav mitt näst senaste. Pappa -”jag köper något när du är med”.

46. Vad tycker du om skolan du går på?
- Just nu går inte jag i skolan. Varför har jag tagit upp lite i andra inlägg.

47. Hade du kunnat klara av ett distansförhållande?
- Jag är i ett nu. Kärleken övervinner allt.

48. Ditt humör för tillfället?
- Lite trött, grinig för att jag har mens.

49. Sminkar du dig varje dag?
- Jag gjorde det när jag gick i skolan. Men nu gör jag bara det när jag ska någonstans.

50. Vart skulle du vilja bo, ifall inte där du bor just nu?
- Hos Pontus hihi.

Ni får ursäkta för ett jätte dåligt inlägg idag. Men jag ville iallafall lägga upp något, nu vet ni lite mer om mig också. Hoppas ni har haft en bra dag!

PUSS & KRAM!

Vårt förhållande är inte normalt

2018-03-11 16:32
Från Ebbahartwig

Hej mina fina!
Bloggen har stått tom under helgen för att jag och Pontus ska kunna ha våran kvalitetstid. För drygt 2 timmar sen åkte Pontus hem, det är det värsta som finns just nu. Pontus är den ända jag har som jag tycker om och kan umgås med. När det är dags för honom att åka är det som att hela jag dras isär, det gör så ont att veta att man kommer att vara ensam tills man ses igen. Jag sitter och gråter och pratar fecetime med honom just nu när jag skriver detta. Jag och Pontus har ju inte direkt haft ett vanligt förhållande som alla andra tonåringar har. Vi har ju mer haft ett förhållande som ett vuxet par. Vi känner varandra, vi vet alla varandras sidor. Om vi skulle haft det här typiska förhållandet, att man ses en gång i veckan efter skolan skulle nog våran relation till varandra se annorlunda ut. Jag vet inte om det är bra eller dåligt att man känner varandra så jävla bra. Men det jag vet är att det gör extra ont att vara utan honom. En vecka känns som flera år. Det är svårt också att ta vara på den lilla tiden man har tillsammans för att i mitt fall gråter jag exakt hela tiden när vi är med varandra. Det är för att jag vet att våran tid kommer att ta slut. Varför tar jag inte vara på stunden frågar jag mig själv. Jag kan säga till er att det är inte alltid lätt. Jag kan inte dra på ett fake leende när jag egentligen mår skit. Hoppas ni har haft en bra helg, det har jag trots all ångest.

PUSS & KRAM!

Juste jag köpte mig även en fin liten vårjacka också. Den är från Zara och är helt kär i den.

Kvinnor är bäst!

2018-03-08 16:21
Från Ebbahartwig

Idag skriver inte jag detta bara för att det är den internationella kvinnodagen, utan det är ett bra tillfälle till att berätta detta. Jag är kvinna och 50% av alla andra är också kvinnor. Jag har en anledning till att hata män, det är en man i mitt liv som har tryckt ner mig enda sedan jag var liten. Det personen har jag levt med i princip hela mitt liv, i mars 2015 tog min mamma steget att lämna honom vilket var en lättnad för mig. Än idag har jag minnen från min barndom och vad han gjorde mot mig. Ett exempel är att han manipulera sina egna barn ( mina halvsyskon ) genom att säga hemska saker om mig till dom. Det var bara en sak av alla hundra saker han har gjort mot mig. Det är säkert många som tänker att alla män är inte likadana. Nej jag vet, jag säger inte det heller. Jag stryker inte alla män under en och samma kam men efter det jag har varit med om har jag svårt för att både lita på män och vara ensam med män.
Du har ju Pontus din pojkvän? Ja, men han är ett undantag, han har gjort mig till en bättre människa och jag ser honom som en hjälte. Det finns även män som jag har förtroende för, bland annat en människa som kom in i mitt och mammas liv, han räddade upp situationen genom att bara finnas i vårat liv. Han var precis tvärtom gentemot mammas tidigare förhållande.
Jag kommer inte berätta vem den personen jag skrivit om för att jag vill inte hänga ut någon.
Hoppas ni mår bra och glöm inte att vara extra snälla mot alla kvinnor idag! ( man ska vara extra snäll mot kvinnor hela tiden men just idag kan man vara superduper snäll)

PUSS & KRAM!

Har jag stalkers?

2018-03-07 15:27
Från Ebbahartwig

Hej sötnosar!

Idag tänkte jag skriva av mig lite. Ni kanske tycker att jag är världens osympatiska människa som finns men jag måste ärligt talat få säga vad jag tycker.. det är detta med att killar som jag inte känner skriver till mig. Visst om man skriver en komplimang för att vara snäll är okej, sen är det hejdå. Men sen så finns det dom här människorna som absolut inte fattar signaler. Tex var den en kille i ca 13 årsåldern som hade fot fetisch. Hur sjuk får man vara? Eller jag har inget emot dom som har det egentligen men att fråga konstiga frågor om ens fötter är för mig absolut inte okej. Särskilt inte när man skriver till en okänd person och vet dessutom att man är i ett förhållande. Detta är för mig inte normalt. Varför skriver man på ett sexuellt sätt till folk man inte ens känner? Det är nog en fråga jag aldrig kommer få svar på.

Under den senaste veckan har Pontus varit inne på mitt instgram konto för att han skulle fixa lite saker åt mig. Det som kom upp på Dm var en kille i 15 årsåldern som ville veta hur man hade sex osv. Frågade mig om han och jag kunde ha ett förhållande i smyg, hur i helvete tänker människan? ( förlåt att jag svor men jag blir så förbannad ). Pontus och jag blockade till och med personen för att han fattade inte signalerna vi gav honom. Någon dag efter skapade han ett nytt konto och sedan skrev ”Hej jag gjorde ett nytt konto för att jag inte kunde skriva till dig” Då tänker jag så här ”men lilla vän, det finns en anledning till att jag blockade dig, tror du att jag vill svara på dina äckliga frågor? Nämen påriktigt vad är det för jävla människor som finns egentligen. Ja, ni får tycka att jag är en elak person men om man har sagt ifrån en gång på ett snällt sätt och sedan fortsätter, då har jag rätt till att bli förbannad. Har ni råkat ut för detta? Vad ska man göra?
Detta var kanske inte det bästa inlägget men jag fick iallafall skriva av mig lite.
Hoppas ni har haft en bra dag så hörs vi.

PUSS & KRAM! ♡♡♡

Nedanför ser ni lite skärmdumpar från våran chatt. Jag kan berätta att det är Pontus som har tagit hand om detta. Jag har varit med på ett litet hörn. Jag har målat över namnet för ren respekt!

Helg-summering

2018-03-04 19:41
Från Ebbahartwig

Hej mina favoriter!
Nu är snart helgen slut, jag har varit lite off på sistonde och det beror på att jag inte har mått helt hundra. Men idag tänkte jag berätta hur min helg har varit, i fredags var det riktigt dåligt på förmiddagen, jag hade till och med ingen matlust. men det lugnade ner sig. På kvällen åkte vi iallafall och köpte lite ”tröstmys”, det behövde verkligen jag.

Som ni ser var det riktigt mysigt, ångesten dämpades riktigt rejält med detta. Särskilt när man har världens bästa kille. ♡

På lördagen tog vi sovmorgon. Lite senare åkte vi in till stan, vi kollade lite i butiker (standard). Som ni ser fastnade jag för ett par byxor, så snygga!!
Vi avslutade kvällen med att äta på en restaurang som har gått och blivit våran favorit. Churchstreet, ja ni ser inga ord behövs, eller jo så himmelskt gott!

Idag tog vi också sovmorgon vilket verkligen behövdes kände jag. Igår bestämde vi att vi skulle ta söndagen till att gymma men vi orkade faktiskt inte det. Istället tog vi en promenad till en Pir. Där hade vi även en liten photoshoot (Cringe).
Det var min helg i bilder o lite ord, berätta gärna för mig hur eran helg har varit. Vi ses kanske imorgon igen.

Puss och kram! ♡♡♡

Jag måste verkligen sluta med detta

2018-03-01 13:09
Från Ebbahartwig

Hej sötisar!
Idag är jag ganska peppad, jag har någonting att se framemot i nuet eller vad man ska säga. Kan ni gissa? Om ni gissade på att jag ska åka till Pontus imorrn gissade ni rätt. Förlåt för att nästan allt handlar om Pontus men det är så nu, det är Pontus i min hjärna exakt hela tiden. Jag ser framemot att bara få krama om honom, egentligen ville jag åka idag men någon måtta får det vara, så cringe att säga så, eller det är ju ett gammalt utryck som gamlingar använder men ändå. Jag använder mig utav gamla ordvitsar och ordspråk ganska ofta, jag säger saker som någon kanske inte fattar men jag tycker ju att det är kul så vafan. Juste jag måste sluta svära eller heter det svor, äh jag vet inte men jag måste sluta. Jag säger en svordom i typ varje mening vilket inte alls är bra, särkilt när det är små som hör. Aja nu till Pontus, jag hade tänkt att ta bussen redan vid 06:00 imorgon, varför? Jo för att jag är dum i huvudet kanske? Nej men jag vill ha all tid som jag kan få med honom eftersom vi nu inte kan ses så ofta. Jag åker hem på måndag för att Pontus börjar sent då.
Vi ska försöka hitta på något roligt, eller så blir det så att vi lägger oss och kollar på youtube. Det brukar bli så men något kul vill iallafall jag hitta på.
Detta blev ett ännu rörigare inlägg än igår, men allt måste inte vara perfekt hela tiden hihi. Ni får ha det så bra så länge!

PUSS & KRAM!

Mördare i mitt tidigare liv?

2018-02-28 16:50
Från Ebbahartwig

Jag tänker mycket på framtiden, jag vill kunna starta ett eget liv, utan att vara beroende av några vuxna hela tiden. Jag vill flytta hemifrån, jag önskar att jag kunde hoppa fram 2-3 år i mitt liv. Jag ser framför mig att förhoppningsvis har jag tagit studenten. Jag bor i en lägenhet med Pontus, förhoppningsvis, jag vill kunna bestämma över mig själv. Jag vill kunna göra saker som jag känner för, efter allt dåligt som har hänt i mitt liv måste jag väll få ”starta ett nytt liv”. Eller har jag varit så dum i mitt andra liv att jag inte förtjänar någongång i livet att må bra? Nä men jag brukar tänka såhär vilket absolut inte är bra. ”Jag måste ju ha varit en mördare i mitt tidigare liv om jag förtjänar att må så här dåligt”. Jag vet det är inte bra men man undrar ju varför det ska vara så. Hade jag otur?

Jag hoppas att skolan snart kommer igång för mig. Det finns ingenting som jag vill hellre än att gå i skolan, jo en sak att få träffa Pontus och även min riktiga familj. Någonting som gör mig orolig är att börja i en ny klass, jag är så rädd att det ska börja om på ruta 1. Jag hoppas innerligt att denna skola blir bra för mig. Jag har bytt skola fyra gånger och detta blir min femte. Man undrar ju om det är mig det är fel på eller skolorna. Jag vet inte helt ärligt, jag har svårigheter som jag inte har fått hjälp för.
Detta blev ett väldigt rörigt inlägg om tankar som jag hade i huvudet. Hoppas ni mår bra så hörs vi.

PUSS & KRAM!

Komplex

2018-02-27 14:13
Från Ebbahartwig

Jag vill slippa, täcka över mitt ansikte exakt hela tiden. Jag började sminka mig när jag var 12 för att inte jag var nöjd med hur jag såg ut.

Idag ska jag prata om komplex, jag tror att alla har någonting som man tycker mindre om på sig själv. Men varför ska det vara så? Jag har komplex över 1 sak, 1 sak som jag mår så dåligt över. Det är någonting som jag egentligen inte ska behöva må dåligt över men som sitter i mitt huvud sen jag var ”barn”. Som liten har jag blivit retad för min näsa, min näsa är någonting jag hatar, jag hatar hur den ser ut. Varför ska den sitta på mig?, jag har tänkt många gånger på att jag ska operera den. Tänk att en 10 åring vill operera sig, då är det någonting som inte står rätt till. Tänk att en liten grej som en näsa kan förstöra så mycket. Idag försöker jag sminka den mindre och smalare för att få den där idealnäsan.

Jag kan inte gå ut utan smink, jag känner mig inte fin utan smink. Smink har varit min ”sköld”/ fasad. På bilder håller jag alltid för ansiktet om jag inte har något smink, för att jag känner mig så ful utan. Vilket är så hemskt egentligen, att inte kunna känna sig fin naturlig.
Jag vill att du ska veta att du är fin precis som du är. Även jag försöker intala mig själv att jag är fin som jag är, men det är inte lätt alla gånger. Hursomhelst hoppas jag att ni har haft en bra dag.

PUSS & KRAM!

Dold mobbning

2018-02-26 20:27
Från Ebbahartwig

Idag tänkte jag dela med mig av ett ämne som för mig är ganska känsligt och säkert för många andra. Jag tänkte ta upp dehär med mobbning, jag har själv blivit utsatt men inte av den vanliga mobbningen utan någonting som kallas dold mobbning. I mitt fall syntes inte det utåt att jag blev utsatt. Ett exempel är på rasterna, jag fick vara med och jag var med men de behandlade mig som luft. Inte ens ett hej när man kom fanns på kartan. Detta är bara en bråkdel av vad jag blivit utsatt för. Men kan ni förstår känslan när man blir behandlad som någon som inte finns?
Jag tycker att det är så fruktansvärt lågt av en människa att få någon att må så dåligt som jag gjort. Jag skriver inte detta för uppmärksamhet eller liknande, jag vill nå ut till andra som har blivit utsatta. Somsagt synns inte dold mobbning på samma sätt som ”vanlig mobbning”. Det gör att det är svårt att få den hjälpen man behöver för att man kan inte riktigt förklara och det märks inte lika mycket.
Hoppas ni har haft en bra dag idag och om du befinner dig på botten så lovar jag dig att du kommer nå toppen. Men det kan ta tid.

PUSS & KRAM!

Snälla ha respekt för bilderna, man är inte så särkilt vacker när man mår dåligt.

Våran relation

2018-02-25 19:37
Från Ebbahartwig

Jag är världens lyckligaste flickvän. Jag har en pojkvän som i mina ögon jag inte förtjänar. Jag är så oerhört tacksam över att det är du och jag, efter allt som vi har gått igenom. Jag som är din flickvän har inte varit den flickvännen som du behöver, jag har inte varit den bästa flickvännen och det vet jag om. Jag vill att ni ska veta att vårat förhållande har inte varit lätt, det har berott på att jag har varit en så fruktansvärt dålig person mot honom. Han är värd så mycket mer efter allt som han har gjort för mig. Han har givit mig chans efter chans. Tillslut så tog det slut mellan oss, som jag än idag mår dåligt över. När jag inte hade honom vid min sida förstod jag vad jag inte hade. Jag hade inte honom längre, när jag såg honom bry sig om andra bröt jag ihop. Det har alltid varit mig som han har brytt sig om och gjort allt för.Efter alla minnen som vi har byggt upp tillsammans kunde vi inte vara utan varandra. Efter allt som han har köpt till mig blev till påminnelser i vardagen. Påminnelser om hur bra vi hade det när vi väl var med varandra. Vi älskar varandra men vi var inte bra för varandra eller rättare sagt jag var inte bra för honom.
Kärleken övervinner allt och det är våran kärlek som har gjort att vi har hittat tillbaka till varandra. Jag kan inte leva utan honom, jag är beroende av min fina prins som gör precis allt för mig.

Min helg i ångest

2018-02-25 13:00
Från Ebbahartwig

Hej!
Det var meningen att jag skulle skriva ett inlägg igår men igår kväll mådde jag inte alls bra psykiskt. Men jag hoppas att min ångest och oro kommer att gå över. Hursomhelst så åkte vi in till Uppsala för att vi skulle ha någonting att göra helt enkelt, eftersom det var lördag stängde stan tidigt. Runt 6 åt vi middag på ett ställe där det fanns buffé, jag tog sushi för att det är det absolut bästa som finns enligt mig. Dock tycker jag bara om avokadobitarna och laxen, sen ska det vara rikligt med ingefära! Någon annan som håller med mig?

Titta så söt han är på den första bilden, lite förvånad verkar han se ut att vara hihi. Efter maten gick vi och köpte lite mys, vi gick in på närmsta affären som var Hemköp, den butiken är alltså byggd inne på en innergård. Först trodde jag att det var lägenheter där men det var tydligen kontorslokaler. Men lite kul ändå, skulle inte ni vilja titta in i en butik när ni jobbar? Nog om det, idag ska Pontus åka hem vilket känns så jobbigt, har haft ångest hela natten och inte har jag kunnat sova på grund av detta. Men ni får ha det så bra så hörs vi.

PUSS & KRAM!