RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-27 23:11:51

Kvinnlig Kreativitet

kvinnligkreativitet blogg på Nouw

Jag har bytt blogg.

2018-12-28 00:07
Från kvinnligkreativitet

Tiden på nouw var kort. Men det fick tillbaka min blogglädje igen så den känns värt det. Men det var inte för mig. Jag gillar wordpressbasen för mycket för att vara på nouw.

Jag har börjat blogga på Loppi. Dels för att jag gillar att ha en community runt mig och jag gillar att kunna få lite hjälp när jag fastnar. MEN framförallt de använder wordpress som format och det älskar jag.

Så nu finns jag här: http://blogg.loppi.se/ellinorwesth

Vi synns där och som du ser har jag skrivit ett tag där så häng med!

Fundering

2018-12-03 15:29
Från kvinnligkreativitet

Jag trivs inte riktigt med den här plattformen. Jag får inte samma inspiration som jag hade med en wordpress. Jag funderar på om jag ska byta? Följer ni med mig dit ifall jag byter till nått jag känner mig hemma med?

Atlaz storlek

2018-12-01 07:00
Från kvinnligkreativitet

Här tycker jag det syns rätt bra att han är stor vår klump. Han är fantastisk. Han når överallt och är en liten häst i storleken.

Här sniffar han på sin två års dags tårta. Överlycklig. Men förstår ni hur stor han är den lille killen

#atlazbjörnen

lite tankar

2018-11-30 11:26
Från kvinnligkreativitet

Jag funderar ofta på det här med livet i stort och smått. Jag tänker väldigt ofta på barn. Jag vill så gärna ha barn och nu lever jag med en som faktiskt också vill ha barn med mig. Vi kommer bli världens bästa mammor. Det känns så skönt att vara ihop med en som är så mycket yngre än mig för det är som att jag har fått massor med fertila år tillbaka i mitt liv. Det är så skönt.

Jag önskar att jag hade tänkt mer innan och inte bara varit. Eller så här. Tänkt har jag gjort. Massor men aldrig riktigt handlat på det jag tänkt. Det har bara varit i huvudet och där har det stannat. Det känns som att jag nu blivit mer av en doer. En som gör som hon själv vill mer. Fast självklart respekterar jag de jag lever med. Det är inte så att jag kör över. Men jag lever inte bara för någon annan och någon annan får alltid som den vill. Nej, utan det handlar om ömsesidig respekt och att vart jag vill i livet är viktigt.

Just nu så är ju det som pågår mest i mitt huvud bröllopsrelaterat. Vi har börjat med inbjudningskorten, de kommer bli så himla fina.

En fantastisk dag utanför Arvika

2018-11-30 06:00
Från kvinnligkreativitet

Vi var i en konferenslokal i torsdags i Arvika, jag hade inte tid att hälsa på min mamma som bor där ute i skogen för jag skulle pyssla med våra vänner på kvällen och det blev bestämt från en dag till en annan. De hade gjort i ordning en lada från 18 000 talet som de hade gjort i ordning inomhus med 9 sovplatser. Det var så himla fint och så stämningsfyllt gjort med lampor och eldstad m.m.

Jag kom ut dit till den här fantastiska ladan och fick frukost.

Vi fick soppa till lunch och hela ladan var så vältänkt. De hade återbrukat. Bordet var ett gammalt golv som de hade gjort. Bänkarna var också gamla golv, eller om det var en vägg. Det stod nedskrivet under en bänk när golvet hade blivit lagt.

Tänk så gör man inte längre när man bygger hus. Skriver och signerar huset och gömmer bakom en planka. Jag kanske ska göra det för att lämna mitt avtryck på världen på torpet. Det var så himla fint att de återbrukat och gjort. Det är en fin tanke att skicka en hälsning till framtiden, lite rentsamt.

Det roliga är att jag matchade inredningen himla fint den dagen. De hade svart, grått och orange och jag hade en orange kavaj på mig och tänkte! Här passar jag in fint.

Tankar om valet och politik

2018-11-29 17:26
Från kvinnligkreativitet

Undrar egentligen när det blir en ny regering? Valet var i september och de är inte överrens trots att det snart är december! Jag frågade min sambo om hon trodde att det skulle bli någon regering innan nyår. Hon trodde inte det. Jag känner mer att jag faktiskt inte vet. Tänk om det blir nyval, vad gör vi då?

Jag vill verkligen att den här nya lagen går igenom den 1 januari 2019 som gör det lättare för mig och min sambo att skaffa barn. Tänk att det är så annorlunda för att man är samkönade. Det är inte alls lika självklart. Det är rätt orättvist. Men som sagt det blir bättre. Så jag hoppas att det går igenom. Det är inget jag tar för givet eller självklart.

Så jag vet inte. Känns lite skönt att vi har en så tyst regeringsbild. Det enda som de har godkänt är vad jag trodde för några år sedan. Att tv avgiften skulle bli en skatt. Och nu har den blivit det. Jag skulle även gärna vilja att tandvård skulle ingå i högkostnadsskyddet för hälso och sjukvården för tandhälsan påverkar så himla mycket ens liv.

För tänder är något som verkligen har blivit en social delare. Har man råd att gå till tandläkaren? Har man råd att laga ett hål?

Jag har själv betalt min tandställning som jag fick som vuxen. Jag fick betala 40 procent och resten stod försäkringskassan. Men det var endå väldigt mycket pengar. Min tandställning gjorde så mycket för mig. Den gjorde att jag kunde bita av tomater och paprikor. Den gjorde att jag inte har lika ont i magen längre för att jag kan tugga min mat. Den har gjort massor med bra för mig. Jag hade råd att ha tandställning. Men jag tänker på alla dessa som inte har råd. Gamla, unga vuxna, vuxna. Jag önskar att de också skulle få en god tandvård.

Så det är något jag skulle vilja att folk hade. En god tandhälsa.

Blomtårtan i papper

2018-11-29 06:00
Från kvinnligkreativitet

Dessa små blommor tar fantastiskt lång tid att göra men det blir fint tillslut. Det kommer bli så snyggt med en tårta. Det kommer bli så himla tjusigt. Jag ska öva upp någon duktning hade jag tänkt mig. Tänkt vilket jobb vi gör. De som hjälper till och pysslar med mig. Som gör blommorna tillsammans. Jag är så glad över att jag har dem. För kolla vad snyggt det blir.

Lite mycket

2018-11-28 19:00
Från kvinnligkreativitet

Det känns som att jag inte hinner med så mycket just nu. Jag jobbar heltid. Jag arbetar till fem och kommer hem runt halv sex på dagarna. Sedan varannan tisdag har jag skissteknik och på onsdagar har jag vattenrehab. Det är så kul och skönt. Jag märker att kroppen mår bra av varmt vatten och rörelse. Men det känns som att jag inte hinner med att leva på fritiden. Jag har nästan helt slutat att läsa böcker. Något som jag tycker är väldigt tråkigt då jag vill prioritera det i mitt liv med.

Jag har några böcker som jag har kvar att läsa. Under många år slukade jag Harlequin och kärleksromaner. Jag tycker väldigt många är så heteronormativa nu så jag har ingen lust att läsa om manlig och kvinnlig kärlek. Jag vill läsa om annan sorts kärlek. De senaste åren har jag läst mycket självhjälpsböcker. Sedan har jag börjat följa starka feminister på Instagram och det har gjort mig mer intresserad för feminism och för vardagens varande. Så jag ska läsa en bok om feminism hade jag tänkt mig. 

Det är spännande att möblera om i sin hjärna. Att släppa in annat och få nya möjligheter. Det finns så mycket liv att följa. Jag har även börjat leta bloggar igen då jag tycker det är roligt att följa. Några godingar finns kvar men det är många jag läst som inte skriver mer. För livet är annorlunda nu. Jag hade ju blogguppehåll. För jag orkade inte blogga när livet var för svårt och kände. Jag har inget att blogga om om jag inte vill berätta om vad som händer i mitt liv. Så jag förstår att folk inte bloggar längre. För livet är emellan.

Nu har jag det för jag har framtidsplaner. Jag har roligt i vardagen och ja, ibland är jag ledsen och har ont i själen. Men för det mesta är mitt liv bra. Väldigt bra. Ibland mår min själ pyton. Men det är så det är. Så jag ska försöka få in mer läsande i mitt liv. 

Atlaz ska till Veterinären

2018-11-28 12:18
Från kvinnligkreativitet

På torsdag ska Atlaz till veterinären och kolla sitt öga. Vi tycker det rinner lite väl mycket och vill kolla upp att det inte är något fel på honom. För vi vill verkligen inte att han ska ha ont. Så på torsdag kl 17:20 ska vi vara hos veterinären. Alla tre och titta på ögat och göra en koll. Det känns verkligen bra. Så han får må bra och inte ha ont.

Julkryssning

2018-11-28 05:00
Från kvinnligkreativitet

Jag och Ilda fick present av Paulina och Sebbe en kryssning med Vikingline i julklapp. Vi har inte hunnit med att utnyttja den under sommaren så vi var på julbord nu i helgen. En 24 timmars kryssning till Åland där vi fick äta Svenska kocklandslagets julbord. Det var så gott. Det enda som var dåligt med hela resan var att vi hade ekonomihytt, längst ner i båten, under bildäck, med våningssängar. Nästa gång vi åker ska vi ta en bättre hytt har vi bestämt.


Vi åt ett fantastiskt julbord. Jag åt så mycket lax och potatis och annan god mat. Och frukosten gjorde ju hela resan. Jag åt räkor, olika sorters rom, rökt bok och en fantastisk grönkål. Jag som inte ens tycker om jansons frestelse tyckte att den också var god. Det var så gott. Jag åt så mycket mat. Men det var härligt. Jag är så nöjd och har säkert gått upp massor i helgen men det var det värt.

Vi hade julbordet 21.00 och efter det gick vi till baren och hängde där, vi lyssnade på någon som sjungit melodifestivalen. Det var så roligt och som de pensionärerna vi är så var vi i säng vid 24:30 på natten. Vi la ner madrasserna på golvet och sov där för varken hon eller jag är så pigga på att sova på våningssängar. Dagen efter hade vi beställt frukost och tänkte inte på att det var finsk tid så vi kom till frukosten i tid. Fast vi tog "sovmorgon". Finland ligger ju en timme före eller om det är efter oss.

Frukosten var helt fantastisk, vita dukar, så god mat, fantastisk utsikt med sol och vatten, kobbar och skär. Jag drack fantastiskt te ur en tepress och åt så goda varma tomater, bacon och lax med olika romsorter till. Det var helt enkelt en alldeles magisk frukost och tog igen den fantastiskt dåliga sömnen på madrasserna på golvet. Den var värd hela resan. Nästa gång ska vi ta bättre hytter. Det är i alla fall ett som är säkert.