RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-03-31 09:20:58

kajsapyk blogg

kajsapyk blogg på Nouw

THE ELLEN DEGENERES SHOW - FRONT ROW

2019-01-24 15:01
Från kajsapyk

Precis som rubriken lyder så var jag på The Ellen Degeneres show igår, tillsammans med Emelie, Jenny och Bella. Vi hade ju fått biljetter i höstas men då inspelningen blev inställd så blev det istället framflyttat till igår. Vi hyrde en bil och åkte sedan till Warner Bros. studios där vi först fick gå igenom en säkerhetskontroll för att sedan checka in. I väntan på att få checka in ytterligare en gång till och få platser så gick vi och åt hamburgare på Smoke House som även hade otroligt gott garlic bread. Sedan fick vi kolla på en säkerhetsvideo och kort därefter avslöjades dagens gäster vilket var skådespelerskan Debra Messing och rapparen Future. Sen fick vi äntra byggnaden och vänta i ett väntrum där de även hade Ellen shop, så man kunde köpa på sig souvenirer ifall man ville. Under tiden så hör vi även hur personalen som jobbar där säger vi tillhör ”the focus group” vilket vi inte riktigt hängde med på vad det betyder förrän de sätter oss på första raden bara några få meter ifrån självaste Ellen själv. Förutom Ellen så hade vi även en kamera som stirrade rakt in i våra ansikten och lagom kamera-skygga som vi är så bultade alla våra hjärtan otroligt fort i början och jag tror vi aldrig har fejk-skrattat och lett så stort som vi gjorde, någonsin. Tyvärr var det strikt förbjudet att ta bilder inne i studion, så vågade inte trotsa det. Studion var inte alls så stor i verkligheten, som man föreställt sig när man suttit som fastklistrad framför tv:n och sett för många avsnitt.

Under dagens inspelning så spelades 2 olika avsnitt in, så vi började först med att spela in första avsnittet som ska sändas idag på tv, sen spelade vi in introt till ett avsnitt som ska sändas första måndagen i Februari. Kändes otroligt tillgjort när Ellen charmigt säger ”it’s Monday today” och vi får alla spela me och skratta och låtsas som det absolut är måndag och inte onsdag som det egentligen är.


Förutom att vi även fick se rapparen Future live så fick vi även med oss hem hans nya skiva och även ett visa-kort laddat med 150 dollar. Satt inte helt fel! Så nu återstår det bara att se ifall de klipper bort ens fejkskratt eller om man faktiskt kommer få sina 10 seconds of fame. Vilket som så var det en riktigt rolig upplevelse och att vi lyckades få sitta på första raden kändes overkligt.

Med tanke på att jag skulle hinna med min första morgonlektion på morgonen som var vid 8 tiden, så blev det en sminkning i bilen istället med en halvt instabil spegel upphäng vid nackskyddet i baksätet, men det gick bra det med!

Visa-kortet laddat på 150 dollar som vi fick

SEA TURTLES

2019-01-10 08:56
Från kajsapyk

Bilder från vår roadtrip till Ho’okipa Besach där massvis utav havssköldpaddor går upp på land för att vila. Vi hade svårt för att först avgöra ifall det verkligen var sköldpaddor eller ifall det var stenar då det var så otroligt många och de smälte in så bra!

Ho’okipa Beach är även ett omtyckt ställe för surfare att hålla till.

Maui - Hawaii

2019-01-09 10:23
Från kajsapyk

Var ett bra tag sedan jag skrev här sist, så dags för en uppdatering hur jag har det. I söndags så åkte jag efter två veckors julfirande i Sverige, till Maui som är en av alla öar tillhörande Hawaii. Jag tillsammans med Jenny som jag lärde känna i Santa Barbara mötte upp Efia, som jag lärde känna i Australien under mitt farm work för cirka 1 år sedan. Vi checkade in på Banana Bungalow Hostel som ligger i Wailuku. Det ligger en bra bit från det mesta, men vårt hostel erbjuder otroligt bra turer som ingår i priset man betalar för att bo här. Turer de bland annat har att erbjuda är en hike upp till Iao Valley, hiken var i princip att gå i lera upp till knäna i 2-3 km tills man kom fram till en fin utsiktsplats, sen 2-3 km i lera tillbaka. Helt klart värt för utsikten! Om man år mer av en strandmänniska och föredrar fina stränder framför en hike, så har de även utflykter till olika stränder! Vid varje utflykt så stannar man till vid en bar för happy hour för att sedan gå ner till havet och kolla på de magiska solnedgångarna.

Vi firade in det nya året här, vilket vi gjorde på en bar i Lahaina. Kvällen var väldigt lyckad och hela nyårsdagen spenderades på två olika stränder. Vi bokade även en bil i 4 dagar så att vi kunde göra våra egna utflykter så som Road to hana, men mer om det i ett annat inlägg!

Iao Valley och lagom leriga skor efter en hike här.

Nyår med mina fina vänner Efia och Jenny

Nyårsdagen spenderades på två olika fina stränder

En och annan happy hour med goda drinkar

Tre olika solnedgångar från tre olika utflykter

KURSER VALDA INFÖR VÅRTERMINEN 2019

2018-11-22 08:00
Från kajsapyk

Har nu äntligen fått välja mina kurser inför vårterminen, General Psychology och Ethics in Criminal Justice System var obligatoriska kurser att läsa inom mitt certifikat. Sen fick jag välja fritt ytterligare två kurser, på en lång lista, kurserna jag valde blev The Study Of Evil och Crime & Human Behavior. Sen fastnade jag även för kursen Global Problems, så kommer den här terminen att läsa 15 units istället för 12.

Mindre än en månad kvar nu av den här terminen och den är helt fullspäckad. Inatt så tar jag och Felicia bussen upp till Redwood City för att fira vår allra första Thanksgiving med underbara familjen Rivera. Ska bli otroligt mysigt! Vi stannar där tills lördag kväll då vi tar bussen tillbaka hem. På söndag så ska jag träffa en amerikansk tjej på lunch, som ska flytta in här i januari när Lia och Felicia åker hem. Sen har jag 3 uppsatser, och 4 sluttentor i skolan. Lagom tills jag är klar med allt skolarbete så kommer mina två bröder och farmor på besök. Så de sista 3 veckorna här är full rulle konstant! Sen blir det en lång flygresa hem för att äntligen kunna få krama om familjen och mina vänner!

Då jag läser 5 kurser istället för 4 under vårterminen, så kommer jag under vårterminen även ha lektioner på torsdagar.

HALLOWEEN I USA

2018-11-01 17:47
Från kajsapyk

Vi firade in halloween redan i helgen som var, med att gå på två olika halloween-fester och sen avslutades kvällen med utgång down town. Passande till vad jag studerar, så klädde jag ut mig till en fånge på rymmen. Igår när det officiellt var halloween, så åkte vi till Pumpkin Patch och passade även på att gå vilse i deras labyrint genom ett majsfält. På kvällen så blev det spontant att dra på ännu en halloween-fest. Så efter en snabbdusch och sminkning och på med samma utstyrsel som i helgen, så drog vi till Cliff’s House vilket är ett lägenhetskomplex nära där jag bor. Kort och gott så hade jag en riktigt lyckad halloween!

MORNING WORKOUT & MIDTERMS

2018-10-23 18:21
Från kajsapyk

Emelie drog med mig på ett morgonpass 06.45 imorse, känns smått bättre nu än vad det gjorde när alarmet ringde... Denna veckan har har varit otroligt hektisk med skolan och det är bara tisdag än så länge. Två tentor och 2 större uppsatser, har gjort att helgen spenderats till större del med att plugga. Tog dock en liten paus från det i lördags och firade Clara som fyllde 21, det firade vi med middag på Smithy’s och utgång på några barer downtown.

NY HÖSTJACKA I SOLIGA CALI

2018-10-16 06:42
Från kajsapyk

Trots att man blir otroligt bortskämd med en temperatur i oktober på 20-25 plusgrade, så droppar temperaturen med några grader på kvällarna och jag såg det direkt som en bra orsak att införskaffa mig en höstjacka. Har varit på jakt efter en jacka i manchestertyg ett tag nu och hittade äntligen en på Top Shop som jag trivdes bra i, älskar även färgen som går i en roströd ton.

Förutom en ny jacka så har jag även köpt ett par nya örhängen från en liten butik i Santa Monica.

FOTOVÄGG I APT.24

2018-10-01 00:51
Från kajsapyk

Kände att det var dags för att göra vår lägenhet lite mer personlig, så polaroidbilder, dubbelsidig tejp och klädnypor fick bli räddningen. I vardagsrummet så är det bilder tagna härifrån och i mitt sovrum så är det bilder tagna hemifrån på familj och vänner. Myskänslan höjdes rejält!

FRUKOST PÅ CRUSHCAKES CAFÉ

2018-09-30 02:14
Från kajsapyk

Imorse så höll polisen ett event nere på stan och min ena lärare passade då på att ge oss extra poäng i hans kurs ifall man dök upp. Så jag och en klasskompis som heter Emelie gick inte miste om den chansen. Efter det så gick vi till ett närliggande café och åt frukost. En iskall apelsinjuice och french toast tog jag, som påminde lite om fattiga riddaren utan kanel. Gott var det i alla fall och när vi kände oss nöjda med det så gick vi till klocktornet på Santa Barbara Court House för att kolla utsikten därifrån, tyvärr var det molnigt imorse så både bilderna och utsikten var inte den bästa, så ska hit en dag då himmeln är klarblå för att knäppa av några bättre bilder! Men en riktigt mysig förmiddag har vi haft!

EVENING WALK TO THE GROCEY STORE

2018-09-28 08:17
Från kajsapyk

Kände att det var dags för en storhandling då min hylla i kylskåpet nästan ekade tomt, så jag tillsammans med tjejerna jag bor med tog en promenix till matbutiken (Uber hem då jag fyllde för många påsar för att lyckas bära det själv.) Min favorit-matbutik här i Sant Barbara är Trader Joe’s då de har bra matvaror till ett rimligt pris, flesta varorna är dock några kronor dyrare än på ex Ralph’s, men man får lite vad man betalar för då ingredienserna väger upp priset!

Jag och solnedgångar, balsam för själen verkligen enligt mig.