RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-03-29 13:43:55

emelienordquist

emelienordquist blogg på Nouw

Ut och åka skridskor

2019-01-30 10:00
Från emelienordquist

Kan det inte bara bli liiite kallare så att man kan ge sig ut på en sån här mysdag igen!! Missade tyvärr den helgen när det såg ut som att alla jag följer på Instagram var ute och åkte, haha. Sen dess har de ju tyvärr blivit några grader plus och nu är det ju bara slask ute. Nä jag håller tummarna att det blir kallare så jag kan ta med mig Tea igen och åka på de små sjöarna på Öland.

Tills dess ska jag dock vila min lilla fot som jag lyckades att stuka igår på träningen. Den är som tur var mycket bättre idag så jag räknar med att jag är spelklar redan till matchen på söndag, haha, ingen vila här inte! Hade dock behövt några dagar ledigt nu när jag måste skärma av mig från omvärlden för att plugga på första tentan på cirka ett år. Vi har haft ganska lagom med antalet tentor under mina tre år så det är som att börja om på nytt nu. Så på fredag är det dags igen, känns ändå helt okej, för det är också den sista tentan jag någonsin kommer att skriva, i alla fall för att avsluta dessa tre åren. Puss och kram!

Min bullet journal.

2019-01-23 14:39
Från emelienordquist

Hej mina vänner! Ingen av er har väl missat hela Bullet Journal grejen. Att fylla i och göra sin egna kalender efter sina egna behov, det är väl en kort liten förklaring på vad det är för er som inte vet. Precis som alla andra som fastnat för detta så älskar jag att skriva listor och bocka av och samtidigt ha kolla på dagarna och kunna överblicka hela veckan. För mig funkar det inte att endast använda mobilens kalender. Jag vill ha en fysisk kalender, haha. Och nu kan jag komponera min egna, wiho! Plus att det är en skön stund att sitta och måla upp nästa månads uppslag.

Fina underbara du.

2019-01-16 11:52
Från emelienordquist

Så stark, så underbar, så vacker, så klok, så orättvist och så overkligt. Fina underbara Thea nu kan inte smärtan nå dig! ❤️

https://nouw.com/fuckmincancer

Ett steg närmre examen.

2019-01-09 18:08
Från emelienordquist

Ojojoj, tio veckors arbete är nu över. Examensarbetet är nu inlämnat och klart. Fy vilken härlig känsla!! Nu ska vi bara vänta och hålla tummarna för att det blir godkänt. Sen är det ta mig tusan inte länge kvar av mina studieår. Två kurser till och en period med praktik, det är ju ingenting. Sen smäller det och jag har fixat mig en kandidatexamen, tjoho!

Gott nytt 2019.

2019-01-03 21:43
Från emelienordquist

Hallå mina vänner. Nu har det hunnit att gå några dagar på det nya året och vi kör på full fart redan från start! 2018 var ett väldigt händelserikt år på alla sina vis och det hade väll som vanligt sina ups and downs. Vände dessutom upp och ner på hela min vardag så de känns riktigt skönt att gå in i 2019 med tomma blad och verkligen börja om nu. Nu kör vi nytt år, ny lägenhet, ny vardag och nya möjligheter antar jag, haha. Det ska i alla fall bli sjukt spännande och jag är supertaggad på detta året! Bara att jag i sommar både tar examen och fyller 25 år, hallå eller!

God Jul.

2018-12-24 12:00
Från emelienordquist

God jul alla nära och kära! Just nu befinner sig jag och familjen uppe i Stockholm för att fira jul här för omväxlingens skull. Känns lite lustigt att inte vara hemma men samtidigt är det ju bara att flytta över traditionerna till ett annat hem, typ haha. Och jag tänkte bara kika in här för att önska er alla en riktigt god jul och hoppas ni äter ordentligt med julmat och inte missar Kalle klockan tre. Extra härligt att äntligen få fira en jul med snö på marken. Det blir lite extra härlig julstämning då tycker jag! Passar på att slänga in ett gott nytt år när jag ändå håller på också. Kram :)

Min midsommarkrans.

2018-06-28 09:00
Från emelienordquist

Min lilla midsommarkrans. Första året jag ens gör en krans och blev så nöjd. Har så klart haft krans i håret innan men aldrig gjort någon själv. Fler kransar lär de bli näst kommande år, hehe.

Simon och jag är nu inne på vår andra semestervecka tillsammans och idag tänkte vi tar en tur till Sandby borg. Vi lyssnade på podcasten Allt du velat veta om Sveriges pompei, alltså Sandby borg. Så vi är lite insnöade på historian bakom de just nu och tänkte passa på att se borgen när de finns så nära och någon som kan berätta mer.

Bal för Emma, Erik och Felicia.

2018-06-21 09:00
Från emelienordquist

Titta så fina dem är! Så kul att få fota på balen ännu ett år.

Nu är det slut med bal och student och allt det där för ett par år. Nu är de så unga de som slutar skolan att jag inte känner någon som ska ta och har heller inga släktingar som står på tur heller. Börja låta gammal och gaggig i de senaste inläggen, haha. Slutar ju själv snart skolan så får ju fira en utgång till, om man kan kalla examen för de?

De har tagit studenten.

2018-06-19 11:24
Från emelienordquist

Imorgon är det en vecka sedan Emma och Felicia tog studenten. Jag tänkte att jag skulle vara snabb och lägga ut dessa bilderna redan dagen efter medans alla flöden var fulla med studentbilder, men oj vad tiden flyger iväg. Tiden flyger lite extra snabbt också när man tänker på att det var fem år sedan jag själv tog studenten.

Vi började i vanlig ordning med att se utspringen och hänga på dem sånt som man brukar. Eller brukar är kanske inte hela sanningen då jag hängde på en äggkartong runt halsen på Emma. Sen gick jag, Matilda och Amanda vidare mot Krögers och mötte upp Molly och några tjejer och tog några drinkar och kollade när flaken körde förbi med en massa fulla och glada studenter. Där fick vi oss också en härlig, men ofrivillig, champangedusch. Av några i Emmas klass visade det sig efteråt.

Vi spred sedan ut oss på olika mottagningar men de flesta avslutade hemma hos Emma. När de flesta dragit hem så var det bara jag och Matilda som hängde med våran student ut. Och jag har nog aldrig känt mig så gammal, men ack så kul jag hade!

En Ölandsroadtrip.

2018-05-28 20:48
Från emelienordquist

Hej mina kära vänner! I helgen hade jag och mina kära vänner från klassen planerat in en rundtur på Öland. Hade ju varit skandal om jag låtit dem bo tre år i Kalmar utan att besöka min ö ordentligt, haha. Först skulle vi egentligen bara iväg lördag och söndag, men vi var lediga även fredag så vi tjuvstartade lite. Vilket var ganska tur eftersom de var väldigt dåligt väder både i lördag och söndags.
Vi började vår tur med att åka upp mot norra Öland. Eftersom jag bott på södra delen så var de spännande att åka upp till norra för en gångs skull. Jag har ju varit där, men inte alls lika ofta. Väldigt sällan som jag åker norr om Borgholm faktiskt. Vi hann med långe Erik, Byrums raukar, Solliden och eftersom ingen av dem någonsin varit på Böda Sand så svängde vi förbi där med. Kvällen avslutades med att jag, Alice och Jennifer stannade hos mina föräldrar för en övernattning. På lördagen vaknade vi då tyvärr upp till åska och regn men väntade på att Emma anslöt sig så åkte vi för att leta efter guldfiskarna på Alvaret. Har aldrig varit där men hört så många av mina vänner prata om dem. Vi gick först för långt, men hittade dem tillslut. När de började dugga bestämde vi oss för att ”nu jävla ska vi hitta dem” så att de blev värt besväret, och till slut så. Sen avslutade iaf jag Ölandslagen med en kroppkakslunch och drog iväg för att fira Becca som fyllt 25år.
De var vad jag hann med. Var så mysigt och ska nog se till att göra en likadan tripp med Simon någon gång i sommar också. Puss och kram!