RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-11 22:12:46

Frida Johanna

johannafrida blogg på Nouw

Anne with an E

2019-02-27 09:07
Från johannafrida

Har börjat titta på en serie. Det finns bara två säsonger ute och jag har endast två avsnitt kvar. Detta är en serie som jag tänkt böra titta på men aldrig gjort. Men så gjorde jag det, och gud alltså. Bara så mycket kärlek till denna. Inser alltid också hur mycket jag verkligen älskar serien när det går mot sitt slut. Säsong tre ska tydligen komma i sommar, men det är ju en evighet. Den fyller mitt hjärta verkligen. Väldigt fin. Finns på netflix.

Australien, en recap

2018-08-13 02:18
Från johannafrida

Kommer utgå från mina dagboksinlägg från min minidagbok jag förde under de 10 dagrana.

Dag 1, Brisbane:

Sushi, Bad i pool, Bästa lägenheten! 28 grader och mulet.

Vi år alltså tydligen sushi..(mindes när jag leta upp den här bilden, väldigt gott) ja juste nu minns jag också poolen. Det var en stor pool i en stor park mitt i stan som var öppen för allmänheten. Jättefin, bara jag som badade, kan inte inte bada när det finns pool! Och sen hade vi bokad fina boenden den här delen av resan för att unna oss och väga upp för 2 månader i husbil!

Dag 2, Brisbane:

Löprunda, Lyxfrukost, Second hand, Röda skor, God mat! 28 grader och sol!

Gud detta är jättekul, minns saker jag helt förträngt! Jag och Amanda sprang från vårt boende. Minns att vi mötte massa barn som skulle till skolan. Bodde i ett område med väldigt mycket solor. sen lagade vi för första gången på hela resan frukost i ett ordentligt kök! Så lyx blev det verkligen! Gick in på flera secondhand affärer och jag provade bröllopsklänningar! Älskar bröllopsklänningar. Köpte ett par röda klackar i mocka som egentligen var aldeles för dyra men hade lyssnat väldigt mycket på fredagspodden och följde min inre Amanda Schulman. Minns inte riktigt den goda maten? men ja vi hade det bra!

Dag 3, Byron Bay:

Underbart boende, Underbaraste stället jag varit på, Bad, surfkillar, intervaller, solnedgång + bad, stjärnor. 28 grader och sol!

Det var verkligen ett extrem underbart ställe. Vi hade äntligen hamnat i Australiens Australien. Det var så mysig stämning och atmosfär. Trodde inte det var sant. det var som på film. På kvällen så badade vi och det var nog den bästa upplevelsen jag någonsin upplevt i hela mitt liv.

Dag 4, byron bay:

Brunch <3, strand, surfare, 5sos låtar, DRÖM, vemodigt. 28 grader och sol!

Vi åt en underbar brunch på ett underbart ställe. Var på stranden på dagen antar jag, gick i lite affärer. Jag lyssnade på de 5sos låtar jag alltid förknippat med australienska stränder och cirkeln blev sluten. et var en DRÖÖÖÖM. Vi köpte med oss takeaway och satt och tittade på solnedgången. det var extremt vemodigt att lämna detta ställe, det gjord ont i mig. Kändes som att jag hade hittat min plats på jorden. Sent på kvällen tog vi nattbussen till Sydney. Nattbussen var hemsk tyvärr.


Dag 5, Sydney

Bad i flod, operahuset, utgång. 28 grader och sol!

På morgonen kom vi fram med bussen till Sydney. Här skulle vi bo hos mina släktingar. Några av mina mammas kusiner är från Australien och bor där. Vi bodde hos min mammas ena kusin Jean och hennes man. De hämtade upp oss och vi åkte och lämnade våra saker hos dom. Detta var första gången jag träffade dom så det var lite nervöst. De var jättetrevliga och snälla och saknar dom! Det var väldigt varmt så vi åkte och badade i en flod. Sen på kvällen åkte vi till operahuset, där skulle vi möta upp min andra släkting Adam och hans fru Kim. Dom var också jättekul att vara med under vår tid i Australien. Vi åt vid operahuset och sen drog vi till något uteställe och hade det väldigt trevligt!


Dag 6, Sydney:

Stranddag, Cliffjump!!!, lunch + kubb, intervaller, VARMT, rotfrukter + kyckling. 40 grager och sol!

Denna dag var det extremt varmt, 40 grader för att vara exakt. Vå åkte till en strand tillsammans med mina släktingar. Det var ett väldigt coolt ställe. Det var vid havet, men det fanns också som en sjö. Vid sjön kunde man göra ett sinnesjukt cliffjump. Lol tänkte vi först. Men det slutade med att vi gjorde det. helt sjukt, för det var typ 14 meter och alla varna om att man kund enudda botten. Det sjukaste är dock att vi inte har ett enda foto från detta?? Sen körde vi intervaller på ett gym. John (Jeans man tog med oss tills hans gym) vilket var tur, 40 grader och springa... nja. Tyckte tydligen att middagen var väldigt god eftersom jag valde att ta med det.

Har alltså 0 bilder från denna dag. Här är en bild från deras fina hus!

Dag 7, Sydney:

Löprunda i "the bush", sol sol sol, Bondi Beach, , , fish taco. 28 grader och sol!

Jag och Amanda sprang på ett löpspår i skogen vid Jean och John. Dom kallar skogen för the bush, och med all rätt. Det är liksom inte skog, det är ogenomträngliga buskar. Sen drog vi till Bondi Beach. Efter alla avsnitt av livräddarna på bondi, det va en dröm. det var en underbar dag verkligen. Och igen har jag nämnt surfare, Var så till mig att hela surfarkulturen faktiskt existerade på riktigt tror jag. Sen åt vi extremt god fish taco som Jean hade lagat!


Dag 8, Sydney:

Cronulla beach, Brunch!!, kasta med boll, sista solen, stan med Adam och Kim, Ikea! 23 grader och sol och regn.

Vi var vid stranden som låg närmast där de bodde, Jättemysigt, vill flytta dit!! Där kastade vi med boll, älskar att kasta med boll. Det var också sista solen den förmiddagen enligt prognoserna. Vi åt brunch på ett mysigt cafe och sen åkte vi in till stan med Adam och hans fru Kim, de visade oss runt och vi hade det jättetrevligt. Sen åkte vi till ikea för att köpa ingredienser till vår middag vi skulle laga. Köttbullar med brunsås :)


Dag 9, Sydney:

Själva i stan, köpte vans, kunde byta t-shirt, köpte ingredienser, Brunchen!! lagade köttbullar. Trevlig kväll med alla! 21 grader och regn.

Vi var i stan, minns inte så mycket från det, men minns mina vans jag köpte, och att jag kunde byta t-shirten som jag köpt till min brorsa till en annan storlek utan kvitto. Köpte mer ingredienser till middagen. Åt en extremt god brunch på sjukaste stället! Var min och Elsas försenade present till Amanda. Sen på kvällen lagade vi köttbullar och åt middag med alla. Otroligt trevlig kväll!

Dag 10, Sydney:

Newtown, Thaimat, hejdå Adam och Kim, Styrka, God middag, Skratt! 21 grader och moln.

Mins inte vad newtown var men minns att vi stan med Adam och Kim igen. Jo juste det var en gata med massa second hand. Juste köpte en Jenasjacka! Vi åt thaimat, åt pad thai tror jag, Vi sa Hejdå till Adam och Kim då det var vår sista dag :(((. Vi körde nån styrka tydligen? Och så år vi god middag, som antagligen var väldigt trevlig, minns att vi skrattade mycket, vilket alltid är trevligt! Gud blir så sentimental av att sitta och skriva detta. Saknar allt så!

Sista dagen, Sydney:

Sista doppet, 10 km, träffade sarahs day!!!!, Flyga hem.

Vi åkte till Cronulla beach för ett sista dopp, eller nej vi sprang, juste! efter att vi hade badat händer det sjukaste. Min favorityoutuber Sarahs Day går förbi!!? Blir helt till mig. Sen ser jag henne ett tag senare komma tillbaka (hon var ute och gick) och jag ba its now or never. Så jag går fram och hälsar. Hon var så trevlig och det fett overkligt att träffa henne för hade aldrig ens tänkt att det någonsin skulle kunna hända. Verkligen pricken över iet på vår Australien vistelse. Hon tipsade om ett brunchställe och vad jag skulle ta där och det var exakt vad jag gjorde! Så gott! Hon är typ Australien för mig, tror det va därför det va så sjukt, och för att jag tittade på henne väldigt intensivt innan vi åkte på vår resa. Sjukt var det iaf. Sen var det dags att åka hem. Extremt sorgligt och vemodigt.


Denna resa var så extremt underbar, Nu pratar jag om hela resan NZ också. Är så extremt tacksam att jag har fått vara med om allt detta. att titta tillbaka på allt i efterhand känns helt overkligt. Jag levde verkligen drömmen. Och det var så kul att få komma en sabbis till Australien också! Och att få träffa mina släktingar. Finns inte ord som räcker till för denna resa! Vill bara tillbaka igen!

Jättesvårt att avsluta detta inlägg ju! Ska försöka hitta några av mina favoritbilder från hela resan! Tack och hej!

Det som hände på vår resa efter att jag började bloggstrejka del 1 (Det sista...

2018-08-13 00:32
Från johannafrida

Ja nu kör vi!

Minnet är ju inte precis färskt, så ska försöka förklara efter vad jag minns utifrån bilderna. Bilderna och händelserna lär heller inte vara i kronologisk ordning. Men nu kör vi!

Amanda fyllde år! 21 år, dom blir stora så fort <3

Tog värsta turistresan med buss och allt. Men det var det värt! Väldigt coolt. En va de sista sakerna vi gjorde i NZ. Milford Sounds hette det.

Vår buss, enda rätta

Sen drog vi vidare mot Christchurch där vårt flyg skulle ta oss till Brisbane, Australien! Men först behövde vi se mount cook såklart!

Första bilden är mount cook. Andra är på en antagligen sarkastisk Amanda och den tredje på en sjö? har svaga minnen av detta? Men inte riktigt sammanhanget? Minns typ en camping där det blåste extremt mycket..?


Sen flög vi iaf vidare. Minns nog nu varför jag slutade blogga! Det blev ju kaos med vårt flyg. Har dragit denna historia så många gånger nu och satt senast igår och tog tag i allt för behöver fixa med försäkringsbolaget. Men jag har ju inget stopp så måste ta det kort. Det va ju kaos på vägen till NZ, vi missa flyg pga försening av flyget innan. När de bokade om oss fuckade dom upp. detta visste vi inte när vi hade panik men fick reda på sen. Iaf, dagen innan vi ska flyga så skulle jag bara dubbelkolla tiden för vårt flyg. Loggar in på flygbolaget med min kod osv. Flygen finns inte. Panik, telefonsamtal, vi är avbokade??. Tillslut efter en massa som jag inte kommer gå in på så "löser det sig". Vi hade blivit avbokade från alla våra flyg. Detta hade hänt då när de fuckade upp på vägen till NZ. Vi fick samma flyg till Australien men vår resa hem behövde bokas om helt pga platsbrist :))) Så vi behövde åka 5 timmar tidigare plus en extra mellanlandning. Detta löste sig inte helt förns 2 på natten och vårt flyg gick 6 på morgonen. Hade sån panik hela den dagen. Är sånt sinnesjukt kontrollfreak och detta var min mardröm som utspelade sig. DET VAR ETT HEMSKT DYGN. Allt löste ju sig på ett bra sett förutom flygen hem hem sen då men det blev ju iaf ok. Men Jag var skärrad. Pallade liksom inte ta upp hela storyn så därför blev det nog inget mer bloggande. Vet inte om detta makes sense men men.


Sen flög vi iaf iväg till Brisbane.

Hej!

2018-08-13 00:04
Från johannafrida

​Hej, tänkte bara titta in här och be om ursäkt för det hemskt hastiga avslutet min bloggning om vår resa fick. Bloggade inte ett enda inlägg om Australien?? Är ledsen men tröttnade typ på att blogga. Skrev ner dagarna i Australien som dagbok bara. Tänker att jag nog ska göra en liten sammanställning av dagarna där. Ska försöka sätta ihop ett fotoalbum över vår resa och så kan ju gör det då. Känner typ att jag måste det för att få panik av saker som inte blir avslutade. Jag skulle blogga om vår resa och jag fullföljde inte. Det var visslingen väldigt många månader sen, men ändå. Eller så blir det inget inlägg. Vet inte? Vi hade det i alla fall underbart i Australien och 10 dagar var alldeles för lite! Ska tillbaka så fort som möjligt. Ska bara dra av 5 år på universitet för först... hej svejs!

Eller vet ni va, jag är sjuk i huvudet och kan inte släppa något när jag väl är igång. Kommer i nästa inlägg.

Queenstown

2018-02-28 09:46
Från johannafrida

Nu har vi kommit till Queenstown! Har varit väldigt bra hittills! Igår sprang vi ett ordentligt långpass på 20 km i ett bergsområde där ett ascoolt maraton gick någon vecka innan. Vi sprang en del av banan och träffade på några som grävde efter guld, för det fanns tydligen jättemycket!? i detta område. Han var helt seriös när han sa att vi kanske skulle hitta om vi letade. Blicken var lite mer fäst på marken efter det.. tyvärr blev det inget guld för oss, synd, hade kanske stannat här några månader till då.

Sen åkte vi för att äta på ett känt hamburgerställe. Det var lång kö men jättegott och hamburgarna var lika stora som våran huvuden.

Efter det åkte vi till ett cliffjumpställe. Det var svinkallt i vattnet och mycket högre än jag trodde att det skulle vara. Kan inte stå och vela så hoppade bara och fick typ dödsångest i hoppet pga att jag insåg hur högt det var.

Ser ju extremt mesigt ut på dessa bilder, men det var högt LOVAR!

På kvällen sov vi på en camping uppe i bergen och kunde bevittna denna solnedgång!

Idag har det varit väldigt soligt till vår förvåning då värdappen sa regn? Men vi klagar ju såklart inte på det misstaget. Vi har gått i en rosenträdgård samt nästan fått för oss att spela frisbeegolf? Fick dock inte tag på några frisbees (eller förlåt, discar och discgolf såklart, kan va könsligt det där) så det blev inget. Vi gick istället och åt lunch på ett cafe. Underbart ställe. Sen blev det lite affärstittande där jag lyckades hålla mig från några som helst köp! Applåder!

Elsa, en naturlig influencer

Vi ses!

Mer Wanaka

2018-02-28 09:05
Från johannafrida

Hej igen. Dagars att återberätta de senaste dagarna. Egentligen dumt att jag inte skriver på så många dagar för glömmer så mycket och och orkar inte skriva lika mycket om varje grej. Men samtidigt, är det kul med ett inlägg efter varje dag? Blir det inte tjatigt? I alla fall, här är vad vi har haft för oss sen sist

Vi besteg ännu en topp. Denna gång Roys Peak som ligger i Wanaka där vi fortfarande befann oss. Vi bestämde oss för att köra på lite extra denna gång och och varvade därför löpning med sådär jobbigt hetsig gång. Vi hade tänkt springa hela men det var aningen brantare än vi trodde. Kul att man tror att man ska springa upp för 1200 höjdmeter när man knappt klarar Flottsbro :) Men vi fick faktiskt senare komplimanger av en typisk senig friluftsman som var sjukt imponerad av oss och som även behövde fråga vilken sport vi höll på med. Egot var alltså återställt.

Förutom att bestiga berg och titta på sinnesjuka utsikter så drack vi väldigt gott café, badade många gånger till i sjön. Åt sinnesjukt god sushi, tittade på femmilen på en bar utan ljud, sprang lite till och hade det allmänt bra!

Återuppståndna på den tredje dagen

2018-02-23 09:45
Från johannafrida

Stormen är över och vi är vid liv. Knappt. Vi höll både på att dö av kölden men också av ren tristess. Vi underhöll oss så gott vi kunde. Den första dagen av storm så lyckades vi få in ett gymbesök och en alldeles för dyr restaurangvistelse. Resten av dagen spenderade vi i bilen. Regnet fortsatte dagen därpå så det blev en likande dag. Kravlade oss upp vid 11 tiden och va kvar i vanan tills 4 tiden. Sen drog vi och klättrade, vilket dock var jättekul. Man behövde inte visa att man hade grönt kort så jag lärde Amanda hur man gjorde för att säkra så jag kunde klättra också. Efter klättringen åt vi på den GODASTE indiska restaurangen och åt så mycket mat. Det var billigt också! Äntligen. När vi klev ut hade även regnet slutat och det var här det vände!

Lite bilder från våra regnfyllda dagar.

Men sen mina vänner, sen kom solen!

Så likt som Jesus återuppstod vi på den tredje dagen och livet kunde fortsätta. Vi åkte lyriska längst lake wanaka för att hitta den perfekta platsen för korvgrillning. Vi grillade och åt korv (ja soyakorv om någon undrade!!) tills vi var så mätta att vi ville spy. Underbar känsla. Vi badade och njöt. Vi var tillbaka på topp!

Som en vråk i en ishall

2018-02-21 01:48
Från johannafrida

Desperat pluggande till högskoleprov kombinerat med rastlöshetens mörker. Det är nog som dom säger, att en konstnärs bästa verk skapas i dess mörkaste stunder.

Jag presenterar här med, en melankolisk verklighetsskildring av Andersson, Berggren och Junegard.

Campingen har avfordrat oss på pengar, trots att dess faciliteter tydligen inte skulle stå vid vårt förfogande. Personalen besudlade Elsa i offentligenheten när hon diskade, så till den mildra grad att hon fick lust att kasta en chiffonjé i huvet på dem. Den lilla dignitet hon fortfarande hade ville hon dock bespara sig själv, så hon övervägde istället att ansöka om eutanasi. Hon ångrade sig dock i sista sekund, och stegade som en furie till resten av husbilens gastar. Dessa låg och frös i den nollgradiga kylan, och drömde om att istället få vara på en solig hacienda.


Elsa hade vid lunchtid fortfarande mycket svårt att släppa den imbecilla campingföreståndaren medan hon kokade ihop den jolmiga konservsoppan. Frida åt, och drog sedan sitt täcke av kalikå över huvudet och berättade om sin potentiellt lukrativa affärsidé för de andra. ”Nä du e för mjäkig”, sa Elsa, ”och inte alls tillräckligt nyter”, sa Amanda som gjorde en snabb okulär bedömning av Fridas hållning. ”Men nirå era fjolliga patrask” kontrade Frida.


Samtalat gled sedan över till att diskutera andra quislingar vi mött på vår resa. Allt från den rudimentära mannen som nekade oss en dusch till den sardoniska kvinnan som ville få oss uttorkade trots vårat trugande om att hennes syn på det hela var ytterst unilateral diskuterades. Vi pratade även om händelsen för några dagar sedan, när vi lika oförutsägbart som en vråk i en ishall blev varse den ymniga cyklonen som snart skulle anta landet. En liten ådring i den grå stormen blev dock den varma chokladen som tillsammans med tanken på att sova i en ässja var det närmsta vi kom värme under tre dygn. Den tropiska stormen var trots allt en slug jävla överlöpare.”

Flyr stormen

2018-02-21 01:09
Från johannafrida

Vi hörde av en slump av en kvinna i turistinformationen att det skulle komma en storm. Vi kände väl ”hur farligt kan det va” men de fortsatte att snacka om potentiellt avstängda vägar och sen när ”stormen” började benämnas som ”Cyklonen” kände vi väl ändå att det var dags att dra. Vi sket i allt vi hade tänkt göra längst västkusten och drog direkt ner till Wanaka. Vi hjälpe en backpacker att evakuera och satte henne i vår soffa utan säkerhetsbälte. Vi drog även med henne på en löprunda till en glaciär där vi sprang ifrån henne, kan ju absolut inte offra ett träningspass? Men tro inte att vi är hemska nu hon var med på det! Vi tog oss iaf till wanaka och väntade in stormen. Mycket till storm blev det inte, men vi hörde om förödelsen på västkusten på radion och vilade lugnt i vårt beslut att ta oss hit. Gårdagen och idag har dock bjudit på oavbrutet regn och ett lågtryck utan dess like. Vi fryser med andra ord ihjäl. Imorgon kommer solen. Vi fortsätter leva i missar fram tills dess.

Tarzanskog och pannkaksstenar

2018-02-21 00:55
Från johannafrida

Vi åkte mot Westport som mål men efter flera timmars åkande kom vi fram och konstaterade att det va det mest deprimerande stället vi någonsin sett och drog därför lika fort som vi kom. Vi åkte istället vidare till ett ställe som hette Punakaiki. Bland det bästa vi gjort då vi hamnade typ 3 dagar fram i planeringen och på ett mycket mysigare ställe. Vågorna var sinnessjuka så det blev inget bad här, men mycket annat skoj. Vi var lyriska över asfaltscamping! och att den var plan!! Enda problemet var alla mygg och sandflugor som på riktigt har ätit upp mina fötter. Vaknar på natten av klipsykoser. Med ett tiotal nya bett vaknade vi nästa morgon och sprang långpass. Väldigt cool omgivning var det, kändes som in Trazan. Sen på eftermiddagen gick vi och tittade på pancakerocks. Själva stenformationerna i sög var väl inte så coola men däremot var vågorna brutala och slog in i typ hålrummen och det var väldigt häftigt.

Känner att jag slutar alla inlägg så drastiskt. Men skriver ju ofta flera i rad så blir liksom lite fortsättning följer. Så jag skriver det nu. FORTSÄTTNING FÖLJER!