RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-09-20 09:42:24

linuscooler

linuscooler blogg på Nouw

2019 so far

2019-07-20 16:01
Från linuscooler

Hej allihopa!
Det var länge sedan jag bloggade nu, men har mått såpass bra så har haft fullt upp att leva livet

2019 kan än så länge summeras av glädje, början av året var tufft med arbetslöshet och ekonomiskt var det tungt, men jäklar vad mycket hjälp jag fått av en massa personer genom dessa tuffa månader ❤

Jag vill framförallt tacka min familj för allt stöd hela tiden, man känner sig så älskad och behövd hela tiden ❤

Har helt otroliga vänner också, jag var tyvärr tvungen att tacka nej till en resa som jag redan betalt för och hela gänget såg till att jag i stort sett fick tillbaka alla pengar som jag betalt in, helt fantastiskt, blev helt tårögd av den fina gesten alltså ❤

Som förra helgen när vi umgicks ett gäng och tog ett riktigt kalas och bara hade så jävla kul, speciellt tack till Simon och Elin för att ni är så jävla bra ❤

Förra helgen gav också en stor lättnad, jag blev återigen kompis med en som jag bråkat med i två års tid nu, så jävla gött med tanke på att vi varit vänner sedan barnsben nästan.

halvvägs in i 2019 så ser jag bara positivt på livet, det finns så mycket bra som hänt och kommer hända framöver :)

för två helger sedan var man i höljes och hjälpte till och de va ju riktigt kul, nya vänner fick man också på köpet, ett förjäkla härligt gäng var de!  sova i militärtält var även de en upplevelse och såklart så vann en från bygden hela tävlingen, magiskt

En stor eloge till alla som får mig att må så bra, allt från arbetskamrater, vänner, familj och grannar osv, jag älskar livet just nu och jag är beredd att möta vad som helst, jag är starkare än någonsin ❤

// Linus

I Am Ready 2019

2019-01-02 19:00
Från linuscooler

Tjena!

Äntligen nytt år igen, 2018 ser jag som ett positivt år med mer glädje än sorg.
Jag behöver bara slipa på några detaljer under 2019 för att allt ska kännas perfekt.

Just nu är man ledig ett par dar och jag kollade nyss på en film som heter: Hur många kramar finns det i världen.
Så jäkla bra och viktig film, man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv, det gäller att vara mänsklig och inte döma någon på förhand.

2019 firades dock in på bästa sätt, med de allra bästa vänner och familj såklart. En helg magisk kväll som jag kommer minnas länge, är verkligen lyckligt lottad som har ett sånt bra umgänge.

2019 är även året då Oberoende Realister tillträder i Hagfors Kommun, jag är ersättare till kommunfullmäktige, så jag är i högsta grad inblandad. Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag har alltid intresserat mig för politik, ska bli 4 spännande år.

Sen har jag insett under 2018 att det inte är någon idé att oroa sig för saker i onödan, allt blir som de blir, under 2019 ska jag bry mig mer om mig själv och framförallt ska jag ta tag i träningen, jag måste strukturera om min kost och så vidare, jag vill leva ett mer hälsosamt liv.

Speciellt en sak är jag trött på, det är att leta efter någon att dela livet med, jag har även där insett att det är bara att lägga ner, har istället riktat in mig på att händer det så händer det, annars får de va.

Det är skönt att inte bry sig om så mycket, jag har varit mycket stressad under 2018 och ska också under 2019 försöka slappna av mer, har tagit lite hjälp av en jag känner som är duktig på stresshantering.

Det var allt jag hade för nu, önskar alla som läser ett bra 2019 ❤
// Linus

Att leva i nutid

2018-11-09 18:19
Från linuscooler

Hejsan!

Jag kan ofta ses som en bakåtsträvare, en negativ person och framförallt inte tro på mig själv, det var sant i dåtid, men nu lever vi i nutid, jag ser ljust på framtiden, jag är mer positiv och jag tror mer på mig själv.

Jag har varit duktig på att älta gamla saker, jag har fällt många tårar för personer som inte ens förtjänar det. Jag är bestämd över hur jag ska hantera allting framöver, jag jobbar ständigt med mig själv och jag känner mig rätt nöjd för tillfället.

Jag tror att det är dags att förlåta dem som sårat mig och acceptera hur saker och ting är, jag är äntligen redo.

Det finns många gånger jag velat höra av mig och fråga hur läget är, men jag har aldrig haft modet att göra det, det ska inte dröja nu, jag ska inte släppa in dem i mitt liv igen, men jag ska inte heller stänga ut dem längre, jag är redo att förlåta, jag lever i nutid och det som är gjort är gjort.

texten ovan är lite otydlig, men ni som vet ni vet.

Man ska leva i nutid, det är klart att man någon gång tänker tillbaka, men tänk på det bra och inte det dåliga.

Försök att va positiv framförallt, jag tror på karma, sköt dig, gör väl och slit. Allt lönar sig.
Det vet jag.

// Linus

Att göra det rätta valet

2018-09-26 19:55
Från linuscooler

Tjena!

Det sägs att en enskild individ står inför cirka 35000 tusen val på en dag, men något får mig att tro att det är mer vissa dagar.

Jag är en tänkare och jag funderar väldigt mycket på en dag, ibland hittar jag ingen lösning på valet jag gjort, men jag har iallafall bestämt mig i huvudet och även fast det kanske var fel så har jag ändå gjort det valet.

Det finns många olika val, banan eller äpple?, Choklad eller chips? Utekväll eller myskväll? Ja ni fattar.. :)

Det är rätt sjukt att det är så många val man ställs inför på just bara en dag.

Haha äntligen kan jag komma till det jag ville skriva om, jag säger hela tiden till mig själv att jag ska låta bli att bli kär, jag ska inte falla dit, men jag funkar inte så.. :)

Jag står inför ett val som kan ruinera några års vänskap men samtidigt så kan det vara exakt den tjej som jag ska dela resten av livet med. Förstår ni hur svårt det valet är?!

Det hjärnan säger är att: Skriv som du känner, skriv till henne och förklara hur allt ligger till, du har inget att förlora egentligen.

Det hjärtat säger är att: Tänk på att du kan förlora en god vän och du kan även bli hur sårad som helst, men det kan även vara vägen till ännu mer lycka.

Tänker inte avslöja vem tjejen är, men kan bara skriva att varje gång man ser henne på bild så händer något inom mig, hjärtat slår lite fortare.. :)

Haha nu fick ni något att fundera över

Råd och tips är mer än välkomna!!
// Linus

Valde fel väg.

2018-09-05 21:12
Från linuscooler

Hejsan!

Jag vill inleda detta blogginlägg med att säga att saker och ting inte alltid blir som man tänkt sig.

För er som läste förra inlägget så skrev jag om en tjej, hon verka underbar, hon skrev saker som att hon ville ha mig och så vidare, men jag synade bluffen, jag kan inte säga att hon ljög, men bara att det fanns fler killar med i bilden som jag trodde från början, hon " lekte " med mig.

Jag har lärt mig att aldrig skapa mig förhoppningar så jag spelade med i hennes spel och jag hade rätt tillslut. Bara att glömma och gå vidare, jag förtjänar bättre.

Innan den "underbara" tjejen kom in i bilden hade jag en crush på en annan tjej, under tiden som jag slösade tid på den "underbara" tjejen så förlorade jag även min crush då hon hittat någon annan..
jag valde fel återigen..

Men samtidigt så måste man ge någon chansen och jag ångrar det inte, jag är bara besviken på att jag förlorade båda två , nu är det tillbaka på ruta ett igen och det är bara att ta nya tag.

Jag känner lite såhär att det blir när det blir, det finns fler fiskar i vattnet om ni förstår hur jag menar. :)

Det kommer ta några dar att smälta besvikelsen, men samtidigt börjar återigen en nytt kapitel i livet och det ska bli ännu bättre.

// Linus

Jag kommer kämpa

2018-08-27 19:38
Från linuscooler

Tjenare!

Det var länge sedan som jag skrev något här, saker och ting är annorlunda nu, jag kämpar varje dag för att må bra och jag lyckas också, jag mår faktiskt bra.

Jag kämpar även för en tjej, hon har det lite tufft så mitt mål är att hjälpa henne att må bra, hon förtjänar att må bra ♥️
Det är något speciellt med denna tjej, hon får mig att må bra, hon tycker om mig för den jag är. Jag håller tummar och tår för att allt löser sig för "oss". Vi är inte ett par på något sätt, men det finns redan ett "oss" i mina tankar.

Jag kämpar även på jobbet, är fortfarande relativt ny i maskinen jag jobbar i, men jag lär mig mer för varje dag som går och det känns bra, jag trivs.

Allt går om man vill, det är bara att kämpa på, en av mina största styrkor är att jag aldrig ger upp.
Man ska alltid kämpa, för även om saker och ting skulle gå fel så har man iallafall försökt och det är huvudsaken.

Lite långdragen text men de får ni leva med :)

Avslutningsvis vill jag bara hylla den där tjejen för hur stark hon är och hur underbar hon är ♥️

ha en fin kväll // Linus

Stolt över den jag är.

2018-07-11 22:47
Från linuscooler

Hejsan.
Denna text kommer handla lite om min livshistoria och om hur jag blivit den jag stolt är idag.

Jag har aldrig haft det tufft hemma, alltid överöst med kärlek och alltid känt de där viktiga stödet hemifrån, något som är likadant idag om inte mer. Family First vet ni ❤

Jag föddes för snart 23 år sedan och pappa och mamma var så stolta över mig, deras lyckliga miner får mig än idag hur glad som helst!!
Under mina första år händer inte så mycket, jag får mycket kärlek och är ganska snäll utav mig.
Sen år 2000 kom det en lillasyster till världen, då var nog min stolthet som störst och jag har alltid skyddat min syster mot allt, vi har bråkat och vi har slagits tillochmed, men lillasyster har blivit stor och tagit körkort och jag är så jäkla stolt storebror! Min syster är som en bästa vän ❤
Sen när jag började skolan så fick jag svårt att hänga med, jag kände att jag hade svårare än andra att lära mig saker, men jag kämpade som tusan och jag hann ikapp.

Nu till den tråkiga delen, under min skoltid från förskolan till gymnasiet så blev jag mobbad, jag var helt knäckt när jag kom hem från skolan, det va glåpord, folk filmade mig och skrattade åt mig och så vidare, jag mådde som sämst på gymnasiet, där va mobbningen som värst. Men jag beslöt mig för att inte bry mig och det lönade sig, jag fick äntligen va ifred och jag lärde mig att stå upp för mig själv.

Mobbningen satte sina spår, jag blev rädd för folk, osäker på mig själv, kände mig äcklig, fet och ful som folk kunde säga att jag va när jag mobbades.

Många gånger under mitt liv har jag även blivit knäckt av relationer, när jag trott att jag inte kunde bli mer lycklig så sket det sig alltid, man frågar sig ju då om de är något fel på mig? NEJ, jag har bara inte träffat den rätta än helt enkelt, jag går inte runt och letar, utan det sker när det sker.

När jag väl älskar någon då gör jag det väldigt starkt, jag vill få min partner att känna sig speciell , ett förhållande ska va något vackert och något att vara stolt över.

Det är jobbigt för mig att tycka om någon, för jag faller för fort och djupt och blir bara sårad på cupen..
Just nu finns det egentligen bara en tjej som är sjukt intressant och jag ska inte vara på och jag ska lära känna henne helt och hållet.

Men den största sorgen i mitt liv är ändå för drygt 10 år sedan då vi hade en tragedi inom familjen, en lillebror skulle kommit till världen, men saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig
det som blev av detta var att vi som familj blev oerhört starka ❤

Sen för något år sedan så var jag med om en allvarlig bilolycka som kunde kostat mig livet, jag hade änglavakt, bilen var totaldemolerad..
Jag fick åka ambulans och jag hade bara nack och ryggskador som tur va, något jag lever med ännu idag
Speciellt minns jag när jag ligger i sjukhussängen och har ont så kommer pappa in i rummet, tårarna bara forsade ner för kinderna, när jag väl va i krocken så trodde jag aldrig att jag skulle få se min familj igen.

Som sagt en lång text, men allt detta har format mig till den jag är idag.
Jag har ett bra jobb, fin bil, en katt, fint lägenhetshus och oerhört fina vänner ❤
Jag mår bra helt enkelt, jag är positiv och de ska jag fortsätta att va!!

Nä, nu måste jag sova, imorgon på eftermiddagen så är det semester!! 
Ta hand om er och tack för att ni läste!
// Linus

Vägen tillbaka.

2018-03-17 11:50
Från linuscooler

Hej alla läsare!
Detta inlägg kan bli långt och tjatigt, men inlägget kommer handla om min väg tillbaka till välmående.

Det riktiga dåliga måendet började väl för drygt 1,5 år sedan, jag hade varit lycklig en längre tid och trodde att jag hittat den jag skulle dela livet med, allt kändes så rätt.

Men helt plötsligt så kändes ingenting rätt, vi hade tappat allting, vi hade inget gemensamt, en flytt tillsammans förstörde allt, vi lever olika liv tillsammans, och jag grät varje dag och hur jag än försökte så blev det aldrig rätt.. snacka om frustrerande!

En dag blev det ju vägs ände och det tog oerhört hårt på mig, Vissa "vänner" svek mig och ansåg att 15 års vänskap inte var värt att bevara, utan så blev den "vännen" tillsammans med mitt ex...

Jag fallerade totalt, jag vågade inte visa mig ute, jag var rädd för att stöta på dem, jag visste inte hur jag skulle reagera, jag var oerhört arg och en dag såg jag en av dem och då var jag riktigt otrevlig och det är jag inte stolt över direkt.

Känslorna svallade över helt enkelt, man blir lätt instabil känslomässigt när något slår emot en hårt.

Tiden efter allt lagt sig så hade jag det tufft ekonomiskt, hade en dyr hyra och inte så hög inkomst, jag läste då på universitet och jag fick bokstavligt talat skita i att plugga för att jobba istället för att kunna fortsätta att leva..

Många kvällar satt jag och funderade på varför jag ska fortsätta kämpa när inget går min väg.. jag söp mig full och ringde äkta vänner och de var även hos mig mer än någonsin och jag fick ett oerhört stöd av dem och min familj. Jag har aldrig varit så långt på botten som då.

Hur orkade jag då att komma tillbaka?
Jag insåg att de två människorna jag nämnde längre upp i texten måste försvinna ur mitt liv för gott, jag tog bort allt, alla bilder, telefonnummer och tog bort dem på sociala medier.
ett helt korrekt beslut såhär i efterhand.

Jag såg över vilka som skapade negativ energi i mitt liv och jag raderade dem ur mitt liv föralltid, jag är nämligen expert själv på att va negativ.. :)

Jag började gå hos en psykolog och det var också mycket av vändningen, ett proffs som hjälpte mig att lägga upp en strategi som jag följt hela tiden tills idag.

Jag mår bra, idag så har jag det fint, har riktiga vänner, egen lägenhet, egen bil, bra jobb och en liten katt vid namn Ella ❤

Jag vill tacka alla som varit ett stort stöd på denna resa på 1,5 år, jag har förändrats, jag vet hur jag ska hantera allt jobbigt när de inträffar och jag vet vilka jag kan vända mig till, jag HAR allt jag kan önska mig.

Sköt om er!
// Linus

Internationella kvinnodagen

2018-03-08 15:17
Från linuscooler

Hej!

Först och främst vill jag säga grattis till alla kvinnor där ute på internationella kvinnodagen!

En dag som är värd att uppmärksamma, en kvinna jag är tacksam för är min mamma, hon bar mig i 9 månader och kämpade 26 timmar med att få mig till världen, denna dag vill jag hylla henne ❤

Jag vill även hylla min syster, det är någon som jag bråkat med under hela uppväxten, men har alltid varit stolt, sedan stund ett när jag höll i henne för första gången så var jag en stolt storebror och det kommer jag alltid att vara, min syster är nu idag som en bästa vän och jag kommer alltid att skydda henne ❤

I övrigt har jag inte gjort så mycket idag, tog en liten promenad under förmiddagen för att få lite luft, livet går fortfarande tungt, men de blir bättre dag till dag.
Tänker mycket på gammelfarmor och vilken fin människa hon var, det får bli en styrka att ta med sig ❤

ha en fin kväll!

// Linus

En tung vecka.

2018-03-05 14:33
Från linuscooler

Hejsan!

Förra veckan var verkligen tung på många sätt.
För det första så gjorde jag två 12 timmars pass på rad på jobbet och det gick bra men var jobbigt. Men alltid kul att jobba såklart! :)
Är lite småförkyld också och blev tätt i öronen och näsan samtidigt så de var också jobbigt att hantera.

Som ni ser så är humöret inte på topp för att veckan varit slitsam, men det var inte det värsta som skulle komma..

Jag var även på begravning på lördagen, himlen har fått en ny ängel, min gammelfarmor ❤ en oerhört snäll och fin människa, i 100 år fick hon vara på jorden❤ jag minns alltid hur hon sa till mig: du är så grann, så fin i håret och vad stor du blivit. Hon var så stolt över att få ha barnbarnsbarn och visade alltid  stor lycka över att få se oss. ❤

Veckan var som sagt oerhört jobbig, men jag är glad över att jag fick träffa gammelfarmor, hennes vänliga och fina sätt är något jag ska ta efter, hon ska få bli en förebild för mig och hon ska alltid finnas med oss i våra hjärtan, i mitt hjärta finns alltid plats för fina personer som just min gammelfarmor ❤

ta hand om er där ute ❤
// Linus