RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-31 06:45:23

famlovepkohlanta blogg

famlovepkohlanta blogg på Nouw

Vi älskar denna Ö

2019-02-18 15:24
Från famlovepkohlanta

I går kom Nathalie & Fredrik, Natta & Figge som vi säger. När lillasyster mötte storasyster var lyckan total så glad Mollie blev otroligt, hon skrek, grät och skrattade om vartannat.
Det blev en härlig eftermiddag och kväll tillsammans men våra nyanlända var såklart trötta efter den långa resan hit så kl. 22.00 var vi i säng hela bunten efter lite god mat & snabbshopping på marknaden i Saladan.

I dag Måndag har Mollie varit i skolan mellan 8.30-14.00 & vi andra har slappat på Long beach några timmar med sol & lite bad i det 28 gr havet. Här är helt amazing att vara, att vi ska åka hem om 10 dagar känns så ofattbart, vart tar tiden vägen. 1 månad känns ändå rätt så länge men det går fort. Visst nu har vi 10 dagar kvar här så nu ska vi njuta av resten av tiden och nu är det ju extra härligt att vara här när vi fått hit några av våra kära hemifrån.

Jag önskade iofs att de hade kommit hit hela högen, alla våra älskade kidz (4 st) hemma med sina respektive (3 st) och lilla Astrid mitt älskade lilla barnbarn som jag saknar så mycket. Jag vet att hon vill följa med mormor till Thailand för det har hon sagt och jag hoppas verkligen att hon kommer att göra det någon gång.

I kväll har vi varit på Tiwlay och ätit så mycket gott, tittat på den vackra solnedgången och på en fantastisk fireshow.

Mollie & Natta tog en tuktuk upp till Saladan ikväll igen för shopping. Jag, Stefan & Figge tog vesporna hem och sitter just nu och kikar på talang & dricker kaffe. Det är så underbart att ha vårt egna fina hus. Här känner vi oss hemma, vi trivs, det känns verkligen som vårt 2:a hem. Huset ligger på ett lugnt och fint område, vi älskar vår trädgård och vår lilla pool.

Därför känns det så jobbigt att vi snart ska lämna vårt älskade #lantaliv

Mollie älskar att vara här & vi likaså....❤ SURPRISE DAY ❤

2019-02-17 12:56
Från famlovepkohlanta
Hon vet ingenting, nada, nothing många har vetat om hemligheten överraskningen länge men inte HON vår älskade lilla unge eller lilla och lilla hon fyller ju 16 år snart och ska börja på gymnasiet.

Just den här dagen har jag längtat efter sedan i höstas när jag fick veta att min dotter och pojkvän skulle komma hit till oss. Då kom jag på att vi säger ingenting till Mollie om att storasyster Nathalie ska komma. Så det har varit superhemligt väldigt länge och det har varit så svårt att inte försäga sig, så många gånger jag varit på väg att göra det både innan vi åkte och även nu här på Lanta.

Vi har nu sparat alla utflykter som vi tänkt göra till vår sista helg och vi har fått komma med lite undanflykter till Mollie varför vi väntar.

I dag behöver vi inte ljuga mer eller undanhålla sanningen längre för i dag runt kl. 13.00 vår tid, svensk tid 07.00 på morgonen så anländer Nathalie och Fredrik till huset. Det värsta av allt är att hon som ska överraskas Mollie är inte hemma hon sover nämligen över hos bästisen Elina. I går när vi skjutsade upp henne dit så sa jag -du Mollie viken tid ska vi hämta dig, det får inte bli försent, du har skola på Måndag. Du kan väll komma hem skapligt på eftermiddagen du har ju sovit borta hela helgen och det har hon för i Fredags kväll så sov hon och flera tjejer från skolan i en bungalow på ön som de ordnat med och hyrt själva. Så på alla sätt försökte jag övertala henne att komma hem tidig eftermiddag men det är inte lätt. Hon har massor av kompisar uppe på slow down där Elina bor så hon älskar att hänga där men om hon nu hade vetat att vid lunchtid i dag kommer storasyster, ja självklart hade hon ju velat vara hemma då men nu kan vi ju inte säga det, så det är jäkligt komplicerat..det får bli som det blir med det.....överraskad kommer hon ju bli oavsett när.

Det som var kul var att när vi skulle resa från Arlanda så visste hon ju att vi hade en överraskning på gång så redan då frågade hon mamma är det några av mina syskon som ska följa med till Thailand hon kollade snapchat för att se om några var uppe på Arlanda men nej det var det inte. Överraskningen då var ju att vi bokat 1:a klass så nu tror hon ju att det bara är det och inget mer men snart får hon se överraskning nr. 2

Vem älskar inte överraskningar....

När man lever i konstant bastu, hjärnan kokar, grillade skinkor😂

2019-02-16 18:42
Från famlovepkohlanta

Trots att vi varit här så många gånger & länge vid flera tillfällen så blir man varje gång så förvånad över den hettan som är här. Du är konstant i en bastu det är chockartat varmt jämt.

Jag säger varje gång kan det verkligen vara så här varmt, mellan 12.00-15.00 är det näst intill olidligt.
Det går absolut inte att gå utan skor du bränner ihjäl dig om du bara går ut på vår terass så måste man springa ut eller in..det är som glödande kol under fötterna.
Likadant på stranden i den mjuka sanden, idag gick jag med flip flop och fötterna grävde liksom ner sig för att det är så mycket sand i början av stranden och det la sig sand uppe på tårna och på vristen åh jäklar så ont det gör man bara skriker och springer ner till strandkanten för att svalka av de uppbrända fötterna. Man ser väll inte klok ut när man springer som en vettvilling och bara skriker.
För att inte prata om att sätta ner rumpan på en vespa som stått i solen. Då blir det grillad skinka kan jag lova. Satan, satan vad ont det gör.
Täcka moppen med sarong eller hälla vatten på sadeln innan man kliver upp är absolut nödvändigt. Stefan fick t.o.m hälla vatten på bromshandaget idag för det var glödhett och han brände fingrarna.

På tal om att skrika..sent igår kväll var det cirkus härhemma. Mollie skulle gå ner och gå på toa och kommer uppspringande och illvrålar MAMMA - det är ett skitstort djur därnere en stor svart skalbagge.
SÅ HÄÄÄÄR stor visar hon och måttar med händerna. kroppen på djuret visade hon i omkrets som ett kaffefat.
Åh shit vad är det. - JAG GÅR INTE NER sa jag.
PAPPA du får gå ner säger Mollie.
OK sagt och gjort vi skickade ner mannen i familjen nåt ska han väll göra, skydda kvinnorna i familjen. Min machoman gick ner och M och jag följde efter sakta men säkert men vi satte aldrig ner fötterna nedanför sista trappsteget. Vi bara höll utkik..åh fy fan djuret kom fram och sprang över golvet...garanterat en kackerlacka så jäkla snabb.. Kan tala om att Stefan for som en galning över golvet och jagade medans vi hejade på. DÄR ÄR DEN, HALLÅÅÅ, SKYNDA DIG DEN ÄR UNDER MATTAN NU, UNDER SOFFAN, HALLÅÅÅ, WWHHIIIEE vi skrek & gapskrattade hysteriskt alla 3 i högan sky & klockan var 22.30 ungefär. Vi kom sedan på att grannarna nog sov de har mindre barn och om de hörde oss så trodde de nog att vi fått in en orm på flera meter i huset men Nej det var ingen orm inne som tur var men vi tror att det var en kackerlacka den blev mos & utslängd på terassen....fy fasen så äckligt.

Ja ja nog om det trots brända fötter och skinkor & äckliga djur så trivs vi här. Koh Lanta är vår paradisö.

WE LOVE IT ❤❤

Mollies blogginlägg "EN RESA"

2019-02-14 09:06
Från famlovepkohlanta

En resa

Det finns många resor jag minns men det finns ett speciellt ställe som jag åkt till nästan varje år sedan 2014 och det är Koh lanta som ligger i Thailand.

2008 åkte jag hit för första gången då var jag 4 år gammal, då hälsade vi på mammas kusin med familj som gjorde en timeout här och hade sin dotter Frida här på skolan Sanuk. Mamma och pappa bestämde sig då för att vi skulle åka hit och jag skulle få gå i skolan här någon gång, men det blev inte 1 gång det blev 4 gånger.

5:e klass, 7:e klass, 8:e klass & nu 9:e klass

2014 åkte vi tillbaka hit och testbodde huset som vi bokat för vår longstay 2015 då vi skulle bo på Koh lanta i nästan 3 månader.
Vi trivdes jättebra i huset.

Efter 1 år var det dags för den stora resan.

14 Januari 2015....gav vi oss iväg.

Vi flög ner till Koh lanta och flyttade in i huset på en helg. Eftersom jag skulle vara borta så länge från skolan i Sverige så skulle jag på Måndagen för första gången börja på en svensk skola i Thailand. Den heter Sanuk.
Jag kände inte en människa, hade inte direkt något intryck av skolan eftersom jag inte hade sett den i verkligheten.
På Måndagen så var det dags för min första skoldag.
När mamma, pappa och jag stod på skolgården och väntade så kom min lärare fram och presenterade sig.
Hon hette Ulla och var verkligen världens bästa och snällaste lärare. Jag var så nöjd över att jag hade fått henne.
Efter en stund ringde klockan, och det betydde att alla barn skulle samlas i salan.
Lärarna välkomnade mig och sedan fick alla gå upp till sina klassrum på vägen upp till klassrummet så lärde jag genast känna en tjej hon hette Elina, jag tyckte först att hon såg lite “sur” ut och helt obrydd men hon var så himla snäll och pratade en hel del med mig, hon hängde ihop med en tjej som hette Ella, även henne lärde jag känna redan på första rasten.
Vi tre hade jättekul ihop och umgicks ofta med varandra efter skolan. Nora var också en tjej som gick i min klass som jag hängde mycket med. Jag lärde även känna en tjej vid namn Tindra, hon var också jättesnäll och vi umgicks även vi och mycket efter skolan.
Jag trivdes supermycket på Sanuk och efter dem tre månaderna var slut så ville jag genast tillbaka.

Självklart gjorde jag mycket mer än att bara gå i skolan när jag var där.
Jag åkte på båtutflykter, åt god mat, träffade nytt folk, besökte vackra platser, badade, solade osv.
När jag hade blivit avtackad på Sanuk 2015 så var det många ledsamma avsked med kompisar men jag visste att vi skulle ses någon gång igen.

2016 var vi aldrig i Thailand, utan då var vi hemma i Sverige hela vintern.


​2017 däremot, då åkte vi dit igen och stannade en månad.
Varför vi inte stannade längre var för att mamma och pappa inte kunde få mer ledigt än så.

Detta året bodde vi istället i vår lägenhet som vi köpte år 2015 och den ligger precis bredvid skolan.

Jag träffade många av dom gamla kompisarna, Elina, Nora och en kille som heter Alex.
Alex är här varje år eftersom hans pappa jobbar på skolan.

Jag träffade en massa nya kompisar det här året som jag har kvar än idag, Tindra, Alice, Amanda, Emma och Amelia.

2017 sålde vi vår lägenhet och köpte istället ett hus som ligger en bit från skolan. Vårt hus ligger vid Long beach.

​2018 måste vara det bästa året, då bodde vi i vårt hus och det huset är verkligen så så fint. Jag fick då åka skoltaxi varje morgon till skolan, vilket fungerade jättebra.

Jag började i en klass där jag kände både Alex och Nora till en början, men lärde sedan känna flera.

Vi blev ett jättestort tjejgäng som bara byggdes på ju mer nytt folk det kom. Dem jag hängde med var Ida, Nora, Ljuva, Tove, Sascha, Astrid, Elsa, Saga, Meya, Linn och många många fler. Vi gick ut och åt ihop efter skolan och hittade på mycket roliga saker tillsammans.

Vi fann verkligen varandra och hade så kul. Det blev många tårar när det var dags att lämna igen.

2019 alltså just nu när jag sitter och skriver detta så sitter jag i skolan på Sanuk bredvid Nora som jag träffade för första gången för 4 år sedan och snett bredvid mig sitter även Alex som jag också träffade för 4 år sedan och bakom mig sitter Ida som jag träffade förra året.

I klassrummet bredvid mig sitter Ljuva och Sascha som jag lärde känna 2018. Det är så sjukt kul att få återförenas med alla. Nästa vecka kommer även Tove som jag också blev superbra vän med och det ska bli jättekul. Idag efter skolan ska vi alla ut och äta ihop.

Elina som jag skrivit om är en av mina bästa vänner, jag lärde ju som sagt känna henne år 2015 och har gått i samma klass som henne ända till 2017 för 2018 bytte hon till en annan skola här på Koh lanta för att den ligger närmare där hon bor.

Jag och Elina har umgåtts mycket hemma i Sverige. I somras flög jag till henne på Gotland och bodde hos henne i 3 veckor. Hon flög sedan hem med mig till Skänninge över Skänninge marknad även 2017 var hon hos mig.

Vi träffas nästan varje dag här i Thailand efter båda slutat skolan och vi har absolut planer på att ses när vi kommer hem till Sverige igen.

Jag är så tacksam över att ha fått gå på Sanuk alla dessa år det blir ju tyvärr mitt sista år på Sanuk nu och det är en skola jag aldrig kommer glömma, hit kommer jag att ta mina barn i framtiden, jag vill att dom ska få samma möjlighet som jag, att få träffa så fina människor och få gå i en så underbar skola som denna och få uppleva allt som jag har gjort.

Jag hade gjort allt för att få gå tillbaka i tiden och gå om alla dessa år här. Det har varit så mycket skratt och även mycket tårar vid alla avsked.

Denna skolan är den bästa jag gått på, här är ingen utanför oavsett vad alla får vara med och man accepteras för den man är.

Det kommer att vara med sorg i hjärtat jag lämnar skolan här om 3 veckor.

Summeringen av mina år på Sanuk och av min tid här på Koh Lanta är i allafall att jag har verkligen funnit vänner för livet.

/ Mollie Månsson Knutsson

⬇️Nicklas (lärare) & Mollie år 2018 ⬇️

FOTON FRÅN 2018

Alla ❤-dag samlingen 2019

                                              2019 
❤​​ELINA OCH MOLLIE ÅR 2017​​❤

Fröken Ulla & Mollie år 2015

Rörd till tårar

2019-02-11 18:57
Från famlovepkohlanta

Ja precis så var det idag känslorna har varit utanpå. Jag känner en sån oerhörd tacksamhet över ALLT detta jag/vi som familj upplever här på Lanta och det vi har upplevt under dessa 4 år vi varit här lite längre tid.
Vi har så mycket tid tillsammans som familj och det är fantastiskt.


Det är ju det som är så viktigt, tiden man får med sitt barn, den tiden finns knappt i Sverige, där är vi föräldrar mer stressade och ungdomarna är stressade. Här upplever vi att M är lugnare och hon har tid att sitta ner och prata med oss och det som påverkade mig starkt idag är att få höra henne berätta hur hon upplevt/upplever vår resa...

I dag när vi kom upp till skolan för att möta Mollie så var hon så glad för just idag blev hon återförenad med 3 tjejer som gick på Sanuk med henne förra året.
VILKEN LYCKA ❤ tänk vilka band och vilken fin vänskap de skapat med varandra.
De har inte sett varandra på 1 helt år men de fortsätter där de slutade, som om ingenting har hänt.

Bara det att sitta ner med henne och höra henne prata om skolan om nya och gamla sanuk kompisar. Vad hon ska göra i morgon, jo vattengympa i poolen, sen har hon Thaitema hon ska till templet till munkarna. Hon måste ha långa byxor och tröja med ärm (inte linne) inga bara axlar och färgen på tröjan får inte vara orange.

Varför vet jag inte, men munkarnas typ klänningar är ju oranga så det är kanske därför. Jag måste fråga M om det.

Hon berättade att hon jobbat med "boken om mig" i skolan, ett stort arbete som de gör i 9:e klass.

Hon ska skriva om en resa hon gjort och hon har då valt att skriva om våra resor till Thailand och hur hon har upplevt det att få gå på en skola i ett annat land än Sverige, hon läste upp berättelsen för mig och S och då brast det, så fint hon berättade om dessa 4 ggr hon gått på Sanuk hur det har påverkat henne och hur tacksam hon är över att få ha gjort det. M har lovat att jag ska få publicera hela berättelsen här på min blogg.

Mollie läste berättelsen och efter en stund avbröt hon sig och sa - mamma, nu när jag har skrivit allt detta så kom jag på att detta året är ju faktiskt sista gången jag kommer att gå på Sanuk.

Jag önskar verkligen att jag kunde spola tillbaka tiden och få gå om alla dessa år igen sa hon. Detta är den bästa tiden i mitt liv. Sanuk är den bästa skolan. Då fick jag en klump i bröstet och även om jag vet att det är så, så blev det så definitivt...kan meddela att jag hulkade och grät bakom mina solglasögon idag hur ska det då bli om 3 veckor när hon slutar.

Det var ju tårar av lycka oxå, dels för att Mollie pratar så varmt om Sanuk, kompisarna, lärarna och att hon har så härliga minnen från den här tiden, att hon fått uppleva så mycket och för att vi som föräldrar faktiskt vågade åka 2015, och prioriterade detta och åkte igen 2017, 2018, 2019 och att vi faktiskt har gjort detta möjligt för henne.

Vi ser ju att det verkligen har utvecklat henne som person.

Jag är oerhört stolt över henne och det fina hon har skrivit...redan i morgon kommer hennes egna ord att publiceras på min blogg.


                                                 ❤​ MOLLIE ❤

Första veckan 😊 på Koh Lanta

2019-02-10 00:32
Från famlovepkohlanta

Redan 1 vecka har vi varit här & mycket har hänt.
I Måndags hade vi inskrivningssamtal för M med fröken Sanna vilken gullig lärare det här kommer bli toppen som alla tidigare år M gått på Sanuk.

Planeringen gicks igenom...och Mollie har väldigt mycket skoluppgifter hon ska göra dessa 4 veckor t.o.m. så att Sanna reagerade på vissa saker visst M går i 9:e klass nu.
Alla prov som eleverna i Sverige ska göra nu när vi är bortresta ska M göra när hon kommer hem och det är VÄÄÄLLDDIGGGT många + att de nationella proven kommer på löpande band då också. Visst detta vet vi om och vi får skylla oss själva vi har ju valt att resa iväg & det är inget synd om oss. I know, men kan också säga att vi hade aldrig gjort detta det här året om vi trott att M inte skulle fixa skolan, hon är väldigt motiverad & duktig & hade jättefina betyg nu till jullovet så det kommer förhoppningsvis att gå bra.
Sanna sa jag mailar till mentorn i Sverige och skriver att jag tycker att du Mollie ska kunna göra en del prov här. Du ska inte behöva göra ALLA när du kommer hem. Det blir korvstoppning delux och det är inte bra.
I går fick Mollie besked om att 1 st engelska prov ska hon få göra här i Thailand alltid nåt.

Tyvärr har Mollie varit sjuk så 2 dagar har gått bort i Tisdags var hon hemma hade migrän på natten troligtvis jetlagg & värmen. Och i Torsdags kväll fick hon feber 39 gr så borta även Fredag inte bra. Men hon har gjort skoluppgifter från sjuksängen så förhoppningsvis hinner hon allt.

Vi har haft vattenläcka ett inkommande rör till vårt hus läckte rejält så vi har fått ha vattnet avstängt om vi inte skulle använda nåt vatten.
Vid disk, dusch, toabesök fick vi gå ut och vrida på vattnet. Helt okej för oss men inte så kul för våra gäster.
Men nu är det fixat vi fick hit hantverkare så nu har de plockat bort de trasiga rören och satt dit nya.

Fiskarn som han kallas för var här och letade upp läckan bad Stefan om 1200 thb till material hoppade på vespan och drog iväg. Kom tillbaka efter ett tag och satte ihop allt, det tog totalt 4 timmar och kostade oss typ 400:- för material och jobb. OTROLIGT BILLIGT.

Vi är så glada och nöjda att problemet är löst.

Fiskarn i grå tröja & Tan (arbetsledaren) i rött & min man (bar överkropp)
Vi har fixat och grejat med huset denna 1:a vecka jag hade ju med mig mycket attiraljer från Sverige..fulla resväskor

Stefan har skruvat upp tavlor och jag har piffat. Allt för att göra huset mysigare och mer hemtrevligt för oss och våra hyresgäster.

Vi har kört skytteltrafik till plasthuset för att köpa grejer som vi tycker saknas i huset. Galgar till garderoberna, myggnät till dubbelsängarna, korg till ALLA flip flop i hallen m.m m.m

Bli inte oroliga nu för att vi inhandlat myggnät det är inte för att vi blivit bitna eller sett mycket mygg eller för att vi har mycket mygg i huset utanför att det är mysigt med nät och det hör Thailand till tycker vi. Och det kan vara bra när vi har hyresgäster då kan de känna sig lite tryggare och behöver inte kosta på några nät själva.


Fixet och trixet den här veckan har gett resultat. Vi har fått det så mysigt så tanken på att åka hem om 3 veckor är inte kul. Vi vill stanna längre mycket längre.
Det är mycket man vill göra i huset men vi känner både Stefan och jag att köpa in och kosta på dyra fina soffor m.m är onödigt just nu eftersom vi inte kan vara här så mycket som vi egentligen vill.


Vi underhåller och lagar det som gått lite sönder. Stefan skruvar ihop det som sitter lite löst på möblerna. Jag ska köpa färg och bättra på utemöblerna, bättra på tv-bänken som blivit slitage på. Allt för att det ska hålla längre och se fräschare ut.

Jag syr och lagar kuddar, dynor m.m allt för att det inte ska kastas och köpas nytt. Vi gillar att fixa så att det blir fint, fräscht och helt med det vi har. Inget slit och släng i Thailand inte.

Det är nämligen inget fel på möblerna och då är det ju synd att bara kasta ut det.

Vi kompletterade och beställde från Lazada hemleverans hit till huset 2 små bord till soffan det blev mycket trevligare i vardagsrummet och jag kunde ställa dit min lampa som jag köpte med mig från Sverige. Fick trycka ner den i resväskan och den höll. De fina elefantkuddarna ville inte dottern Nathalie behålla när hon flyttade i höstas så då sa jag dom kan jag ta till huset på Lanta och sagt och gjort de åkte med i resväskan och se så fint det blev.

Vad har hänt mer då, jo vi har haft en orm i trädgården som höll på att skrämma livet ur Stefan. Han låg och gjorde situps och såg en grön ganska tjock orm bredvid sig. Jäklar så snabbt han var uppe på fötter igen och inne han kom infarande och slog igen dörren och skrek, det var en stor grön ormjävel därute precis bredvid mitt huvud.

Mollie har tatuerat sig på Lanta Ink tattoo. En bamboo tatuering. Hon är så glad och nöjd den blev jättefin. Hon var ganska nervös innan för att det skulle göra ont men hon tyckte inte det. Bara lite emellanåt.

65*67*03
Lite sol & bad har vi hunnit med också, underbart, det är nog minst 28 gr i havet. Solen skiner varje dag 35 gr i skuggan så det är väldigt varmt nu och det blir hetare för varje dag.

Varje morgon går vi powerwalk på Long beach, ljuvligt det är varmt då också men såklart inte lika hett som mitt på dagen.

Mollie har ju varit sjuk haft jättehög feber. Feberfri nu men är fortfarande väldigt förkyld och hostig ev. Åker vi till Dr. Salarin här på long beach för att se om M kan få något för det. M var väldigt orolig när febern kom att hon fått dengue men eftersom hon är så förkyld, hostig, ont i halsen så trodde jag inte dengue itan vanlig influensa. Hon var ju sjuk innan vi åkte oxå men tror att av omställningen till värmen och denna AC på nätterna har gjort att hon fick tillbaka hostan och förkylningen. Men visst man ska aldrig säga aldrig får man hög feber i tropikerna så bör det kollas upp men hon hade bara feber i knappt 1 dygn nu feberfri än så länge.

Hon känner sig piggare men hon har tagit det lugnt nu i helgen för i morgon är det skola igen och då måste hon vara pigg. Hon kan inte missa mera nu.Lördag kväll åt vi på Thaicat jag bokade ett bord på morgonpromenaden en sala längst fram mot havet. Att sitta där och se på solnedgången är fantastiskt.

Mollie sa detta är livet ,den bästa dagen hittills på vår resa jag vill aldrig åka hem jag kan stanna här.


Solnedgångarna är magiska här på ön. Så jag håller med M Lördag kväll var den bästa dagen hittills på resan nu känns det som vi landat det tog 1 vecka nu vill vi inte åka hem vi stannar här.

Vi stortrivs i vårt hus det är så fint inne som ute läget är perfekt lugnt och skönt häruppe på kullen., så vi bestämde oss alla 3 nu ikväll vi stannar här på ön ett tag till ❤

Från dörr - dörr tog det 28 timmar

2019-02-03 18:52
Från famlovepkohlanta

Ja precis så var det vi lämnade huset i Skänninge på Fredag morgon & kom fram till huset på Lanta Lördag kväll 17.30 lokal tid.
Vi var på Arlanda i mycket god tid i Fredags kl.13.00 & flyget skulle lyfta 16.45...trodde vi..men när vi satt på O learys och käkade lunch så fick vi ett sms, erat flyg är försenat det är framflyttat till 18.30 åååh nej inga muntra ljud precis, man vill ju bara komma iväg.

Men det blev framflyttat flera gånger så tillslut sa både Mollie och jag vi kommer inte att komma iväg, det kommer nog bli inställt
Kan meddela att många flyg blev inställda hela tiden på grund av snökaoset.
Vi såg när vi satt i gaten hur plogbilarna säkert 15 st på rad körde på start/landningsbanorna utanför & snön yrde.
Jag är flygrädd & Mollie likaså så det var inget vidare för oss att se ovädret utanför & tänka att vi ev. ska starta på den banan.
Stressnivån var väldigt hög och irriterade var vi allihopa pga försening & nervositet.

Det blev framflyttat hela tiden..först till 19.30, 20.00, 20.20, sen 20.30..vi fick tillslut boarda kl. 20.45 och så lyfte vi 21.30 måttligt nervösa.
Vårt plans försening berodde på att de som kom från Thailand i vårt plan fick inte landa på Arlanda det fanns ingen landningsbana plogad så de fick flyga vidare till Oslo och landa där och sen invänta order att lyfta mot Stockholm/ Arlanda igen betydligt senare, ja mycket senare..
Det som avdramatiserade det hela och som var välbehövligt var att vi bokat 1:a klass den här resan & det var en överraskning för Mollie hon fick veta det när vi gick ombord på planet. Om man åker 2:a klass så går man ju alltid åt höger  men flygvärdinnan visade oss åt vänster & Mollie förstod ingenting. -Mamma det måste vara fel sa hon och jag bara log och sa inget förrän vi kom till rad 2 här ska du sitta sa jag och pekade - va sa hon MEN det här är ju 1:a klass,  ja jag vet,  men vi har bokat det sa jag då...kan berätta att hon blev väldigt glad och nöjd över det.

NÖJD TJEJ

Vi kom äntligen i väg och flygtiden blev 9 timmar & 50 minuter så lite tid körde piloten in..resan gick över förväntan..det var stora härliga fåtöljer som gick att fälla så man låg riktigt bra.

LANDAT I THAILAND
TRÖTTA MEN GLADA

När vi passerat passkontrollen som tar en evighet i Thailand så skulle vi bli upphämtade av en minivan som vi bokat genom John vår vän på Lanta som har "Josa Travel". Det står typ 50 thaiare och håller upp lappar med namn på,  jag och Mollie tittade på varenda lapp 2 varv gick vi men ingen med vårat namn på. En kille frågade vilket namn jag sa Mansson Knutsson Stefan maybe..han skakade på huvudet och sa Maaanssooon ööhh I dont understand sa han och skrattade. OKEJ sa jag.
Nej det är ju inget vanligt namn i Thailand precis Mansson alltså... Vi letade vidare men infen med vårt namn på så man blir ju lite frustrerad efter 22 timmar på resande fot..

VAR ÄR CHAUFFÖREN ???

Inget mer strul vi pallar inte det, liksom...

Vi skriver till John sa jag på msn..okej inget Wifi..nej hur fan gör vi då trötta som as & supervarmt som det var utanför flygplatsen...jag vill absolut inte klaga jag älskar värme & sol men inte när man varit i stort sett vaken i 22 timmar...för då tryter tålamodet när svetten rinner ut med kroppen och man ser ingen chaufför i sikte.
Tillslut ringer vi John hans chaufför ska vara där han kontaktar honom och tillslut kommer det en liten gubbe med en skylt som det står Camilla på. öööhh Camilla nej det var just det, men hur kom det sig då..jooooo
John hade sagt att han skulle hämta Carola & Mollie på flygplatsen..ok sen skrev chauffören Camilla på lappen.
ja men så är det här i Thailand lite si och så med både det ena och det andra..

Mai pen rai = det gör ingenting

Nu är vi på Lanta nu ska vi vara glada det är semester i en hel månad. hej åh hå.

Han hittade oss i allafall..och fick se vår bagagevagn med ALLA resväskor.
All that sa han Yes sa vi.
Ok, Ok sa han och drog i väg med bagagevagnen och lastade in våra 6 resväskor. 

Sen körde han oss till Lanta och det tog typ 3 timmar från Krabi. Fick köa för att komma på färjan lååång köö men då låg jag och sov i ett säte som en klubbad oxe.

Vi åker bil - bilfärja - bil över bron sen är vi på ön.

Ett stopp blev det på Lanta Mart också för att handla lite matvaror, öl och skithuspapper

LÅÅÅÅNG RESA men nu är vi glada att vi är här.
Hämtmat på kvällen sen sov vi gott..

SÖNDAG:
I dag Söndag har det varit lugnt min handyman har fixat lite... skruvat/underhållit lite trädgårdsmöbler. Vi har doppat oss i poolen det är nödvändigt när det är 35 gr i skuggan.
Vi har åkt vespa ett flertal gånger vi fick vända en gång p.g.a avstängd väg på hela Koh Lanta för att prinsessan som varit här på ön i 3 dagar skulle idag lämna ön och då stoppas ALL trafik. Det var 5 st stora lastbilar som körde om oss när vi väl kom ut på vägen och i de lastbilarna satt grönklädda militärer med gevär.
Poliser har vi sett  på hela ön.
När prinsessan åker i sin bil med kortegen så var 50: e meter har det stått polismän/militär med vapen här på ön och enda till Krabi.
Det är många mil här emellan och det går åt väldigt många militärer/poliser.

Manchusa, Johns fru berättade för oss att härifrån ön & från andra öar så är det ju utflyktsbåtar som går varje dag till olika öar man åker med en chartrad båt och det har vi ju oxå gjort tidigare år....men just i går när prinsessan skulle åka fick inga andra båtar åka till de öarna som hon skulle till.
Allt var inställt för charterturister.
Prinsessan skulle vara ensam på dessa stränder och öar och jag antar att det är för hennes säkerhet m.m


Mollie skjutsade vi till bästisen Elina på förmiddagen de har hängt ihop hela dan de tog flakbil till Relax beach och solade och badade., åt lunch tog massage och "tjuvbadade" i en stor pool som ligger vid stranden. 

Och solade gjorde Mollie rejält i allafall det fick vi se när  vi hämtade henne kl. 20.00 ikväll. Det blev Aloe vera insmörjning innan sänggående. Mollie berättade att när de blev hämtade vid stranden och skulle kliva upp på flakbilen så var det en jättestor råtta på flaket. Chauffören skrek " raat" och Mollie hörde hur det lät på flaket så hon sprang därifrån hon blev livrädd. 

Han slog med nån kvast så råttan flög av såg Mollie fy fasen så äckligt..ja här händer det grejer i allafall. 

Nu är kl. 00.50 och jag måste sova nu för i morgon börjar Mollie skolan. 

Ake skolskjutschauffören hämtar Mollie 07.55 utanför huset, Stefan och jag åker vespa till skolan vi hänger med Mollie första dagen för inskolningssamtal med fröken Sara..det blir en spännande dag för oss ALLA i morgon. 

GODNATT FRÅN KOH LANTA ❤  

Ta hand om Er i snöovädret hemma och kör lugnt om ni ska ut på vägarna. 

                                        ​MY HANDYMAN 

3 dagar till avresa

2019-01-28 22:48
Från famlovepkohlanta

Tänk att vi snart är där igen..att vi ska få uppleva allt det härliga på ön, skolan, moppeturerna, de vackra stränderna och att få träffa flera av våra Lanta vänner igen.
Under de 3 tidigare åren som vi varit på Lanta så har det blivit nya bekantskaper varje år och i år vet jag att många av dom kommer att vara på plats samtidigt som oss. Så kul.

Nedräkning & packning pågår ❤

Avsked & Pop kan mai

2018-03-06 18:09
Från famlovepkohlanta
Ja så var det det där med att säga hej då..hej då till alla vänner...våra Koh Lanta vänner..lärare & klasskamrater...det är många kramar och vi ses igen...pop kan mai...Här är Mollies "extrafamilj" på Koh Lanta, hos Valla, Joakim, Elina & Ella har hon hängt massor, efter skolan har vi skjutsat dit henne och hämtat runt 21.00, på helgerna har hon sovit över hos Elina....och hon ÄLSKAR verkligen att hänga hos/med dom och vad vi förstått som ursäktat oss för att M jämt är hos dom så gillar dom Mollie det är inga problem att hon är här säger dom. Dom är verkligen världens goaste/finaste familj så jag förstår att Mollie vill vara hos dom. ❤❤

Det blev ett jobbigt avsked, men datum för att ses igen är redan klart, på påsklovet ska Mollie till dom på Gotland och hälsa på några dagar. Hon ska troligtvis åka bil/båt med dom och flyga hem själv från Gotland - Arlanda där vi hämtar upp henne.

Elina är en superfin och härlig tjej & vi bjöd med henne till Phiphi island förra Söndagen så vi fick rå om tjejerna lite oxå.Elina & Mollie lärde känna varandra på Sanuk år 2015. Nu har Elina bytt och går på Lilla Svenska skolan istället men som tur är har de kunnat träffats efter skolan och på helgerna. Valla & Joakim har en fin lägenhet på Slow down vid Klong dao bech så det är väll ungefär 10 minuter med vespan från oss på Long beach. Så det har blivit mycket skjutsande och det är helt ok bara det att trafiken är galen, orolig har jag varit när Stefan har skjutsat iväg Mollie men de flesta gånger har jag faktiskt varit med.
❤BÄSTISAR ❤

Sista dagen med skolskjutsen sista dagen att åka med Ake. Mollies chaufför heter Ake och han är så gullig och trevlig han pratar inte så jättebra engelska men lite säger han och lite förstår han. Sista dagen frågade han -see you tomorrow. Men jag fick jag förklara för honom att i morgon reser vi hem till Sverige, så han skulle inte hämta upp Mollie -ok sa han då.

Och sen sa han - see you next year.

Yes sa jag - see you next year Ake.

AKE 


**********

Ett tårfyllt farväl på skolan, som jag skrivit tidigare så har Mollie fått många nya kompisar och när klockan var slagen och det var slut för dagen sista Sanukdagen för M så blev det kramkalas och tårar.

De stod på kö för att kramas och säga hej då till Mollie och runt omkring står föräldrar och på vissa kommer tårarna där oxå. Känslosamt avsked.

Man vet ju att det är dom här veckorna som de hängt ihop och de kommer kanske inte träffas igen många går på skolan här 1 gång och åker inte tillbaka.

Gruppkram & här kom nån på iden vi måste ALLA ses på Gröna Lund i sommar och det är så underbart att höra. De tar egna initiativ och bestämmer att vi ska ses igen. HÄRLIGT ❤
Kan tala om att kramkalaset tog 1 timma umgefär....när vi gått iväg mot vespan ropade nån VÄNTA MOLLIE....Jag vill ha en kram till

Fantastiskt att bli så tajta på 4 veckor...denna skola, denna miljö gör något med ungdomarna här tjafsas det inte, inga elaka kommentarer här fryser man inte ut nån. ALLA FÅR VARA MED.

Har jag sagt att det är bästa skolan❤Children of the forest på Sanuk❤

2018-03-04 04:12
Från famlovepkohlanta
Varje år anordnar Sanuk en aktivitetsdag där barn föräldrar och lärare har roligt tillsammans och samlar in pengar till Children of the forest, statslösa flyktingbarn från Burma. I maj bjuds barnen hit till Koh Lanta för att få vara tillsammans leka och bada i havet med barnen och ungdomarna på Sanuk.
Kl. 12.30 i Onsdags var det aktivitetsdag och insamling, för vår del är det 3:e gången som Mollie och vi deltar i denna behjärtansvärda insamling.

Det är så fint med skolan Sanuk att man ger våra barn möjligheten att vara delaktiga att samla in pengar till andra som har det svårt. Alla små som stora är så engagerade och tycker detta är så roligt.


Mollies klass hade ansvar för Lanta Diver hjulet här står Mollie & Tove och snurrar på hjulet. 20 Thb kostade det då fick man placera ut 2 legobitar på 2 nr och sen snurrades det på hjulet. Denna gren var väldigt populär för man kunde nämligen vinna SVENSKT GODIS och det var många som suktade efter att vinna eftersom det är såååå dyrt att köpa här.

Lanta diver uppe i Saladan säljer SVENSKT lösviktsgodis i sin butik men det kostar skjortan att köpa. Så köper man där så blir det inga STORA påsar med godis. KG-priset är väldigt högt.

Mollie köpte en dag och det var några bitar på botten av påsen kostade 35:-

Jag spelade såklart på hjulet & VANN & Mollie blev överlycklig hon sa vad jag skulle välja för påse och sen tog hon den. TACK MAMMA

Engagerade elever

Sen fanns en rolig gren "vågar du gräddfeyset"

Mollie blev utmanad av en kille i sin klass och hon antog utmaningen.

Man snurrar först på en platta och ser hur många varv man ska snurra på gräddfeys maskinen.

Ni ser kanske att det ligger grädde på den lila armen

När han vridit de varv som han skulle så jaa klarade han sig såklart och så var det Mollies tur, hon fick 5 varv som hon skulle snurra och titta hur det gick...
Mollie förlorade och det blev många glada skratt.
Välgörenhetsdagen drog alltså in närmare 100.000 THB cirka 25.000 svenska kronor..otroligt bra jobbat.

2015 minns jag att det blev 75.000 THB insamlat och förra året vi var här minns jag inte summan tyvärr mer än att dagen var trevlig som alltid.

Vi är så glada att vi kunde vara med och delta och bidra även i år.

I Maj kommer alltså de burmesiska barnen till Koh Lanta & skolan men vi är ju tyvärr inte där då men man kan följa det på Svenska skolan Thailands hemsida och det ska vi göra.

Tack Sanuk för att ni engagerar er och låter elever och föräldrar vara delaktiga i en sån behjärtansvärd och viktig handling.

SANUKSKOLANÄRBÄST


Tisdag & Utskrivningssamtal på Sanuk 😢

2018-03-03 06:32
Från famlovepkohlanta
Då kom denna dag som man bävar för på inskrivningssamtalet.. M har gått nästan 4 veckor på skolan & det är dags för henne att lämna Sanuk..Mollie vill inte, jag vill inte & Stefan vill inte.

VI VILL VERKLIGEN INTE

Detta är den bästa skolan & nu var detta 3:e gången och hon har haft olika lärare och fått nya kompisar varje gång.

Hon kommer hit och känner inte nån.. och varje gång blir det lika fantastiskt..så mycket nya bekantskaper varje år, ett givande och tagande att kunna anpassa sig i en ny konstellation varje år är utvecklande och Mollie hittar nya vänner varje år men som Nicklas hennes lärare sa Mollie det är så lätt att tycka om dig du är en otroligt varm & glad tjej och har alltid ett leende på läpparna.
Niclas & Mollie
Lärarna på Sanuk är verkligen fantastiska de ger så otroligt mycket av sig själva till både elever & oss föräldrar och det märks att dom älskar sitt jobb här på Skolan.

De känns så engagerade i allt de gör på skolan, men med små klasser är det ju självklart lättare för dom att kunna ge mycket tid till varje elev under lektionerna och att de lär känna eleverna snabbt. I Mollies klass var de 9 elever.

Niklas tyckte det var för kort tid som Mollie var här men så är det vi har ju inte möjlighet att vara längre och det grämer oss men han fick oss ju att boka skola inför nästa år så vi kommer ju tillbaka igen......men....tyvärr är inte Niclas där då. Han berättade för oss att han inte får vara tjänstledig för att jobba här nästa år och han har jobbat här 3 säsonger så nästa år blir det inget.

Synd tycker vi, men som Niclas sa med glimten i ögat det kommer bli toppen och Mollie kommer få en görbra lärare nästa år ❤ och det tvivlar vi inte på. Hela Sanuk är glädje, kärlek & engagemang.

Förra året hade Mollie Johannes som lärare, nu är han och hans fru ägare till skolan och han är rektor här och han är som vem som helst. Honom ser man på skolgården lattja med barnen.

Han är med vid samlingarna och pratar med barn och föräldrar han är en härlig och glad kille.

När de hade avslutning för Mollie i salan och sjöng för henne som de gör för alla som slutar..då var rektor Johannes med och Mollie berättade för oss att han hade ropat HEJA MOLLIE.

Den fina salan som de har samlingarna i. 
Lilla skolgården
Engagerad rektor, engagerade lärare, då får man engagerade föräldrar och elever och det känns som man är en enda stor sanukfamilj. Otroligt fin gemenskap.
Mollie & Tove 
Här är Mollie med sina fina klasskamrater.

Detta är ifrån hennes thaibok & Niclas har skrivit en fin hälsning till Mollie på baksidan av boken.

Och vi vill bara igen för 3:e gången säga....

TACK för alla fina upplevelser

TACK för allt ert engagemang

TACK för att ni gör detta möjligt

TACK för den bästa tiden

för vår dotter & oss

❤❤❤

SANUK = GLÄDJE

Vill bara kort säga att har ni någon gång snuddat vid tanken att göra en sån här resa med era barn att gå på en svensk skola i t.ex Thailand, tveka inte gör det, få stopp på ekorrhjulet om det så bara är för 4 veckor, det är underbart och hela familjen mår så bra av det.

Att kasta sig ut i det okända, att inte veta, att inte ha full kontroll på hur det kommer att vara eller bli, det stärker föräldrarna och barnens självförtroende.

JAG VÅGAR & JAG KAN

Och som vår dotter säger.....

- här känner jag att jag kan vara mig själv och det är helt fantastiskt ❤Sista Måndagen på Lanta

2018-03-02 05:29
Från famlovepkohlanta
Vi tog vespan efter morgonpromenaden ner till en fransk restaurang som heter Shanti Shanti och ligger på Klong Nin där beställde vi in crepe med nutella färskpressad juice och caffe latte kunde inte bli bättre start på dagen. Mums vad gott. Rekommenderar verkligen att besöka denna pyttelilla franska restaurang det känns som att sitta i lilla Paris och i hans lilla kök.
Små träluckor att kika ut igenom. Så gulligt ställe. 
Vi vespade oss vidare ner på ön och tog oss ner till stranden vid Diamond cliff. Ett lugnt och soft ställe att sola & bada på.
Här i skuggan låg vi och filosoferade om vår nästa resa hit, pratade om att vi inte vill åka hem. Hur vi ska göra för att kunna stanna löngre här än 4 veckor. 4 veckor är alldeles för kort.
Lunchen intogs däruppe på restaurang Diamond cliff..
Fried rice with chili paste & vegetables såååå gott men sååå starkt. 
FRUKTBRICKA 
Äta all denna goda mat och med den här utsikten är fantastiskt man får nypa sig i armen.

Är detta sant.....ja det är det, men bara några dagar till sen reser vi hem

Vi drog vidare hemåt för att möta upp Mollie när skolskjutsen kommer det är tur att vi har en tid att passa på eftermiddagen så att vi åker hem och tar lite siesta från den starka solen.
Bästa fordonet saknar alltid vespalivet när vi kommer hem från Lanta. Älskar att åka vespa.

PS: vill bara tilläga att jag har ALLTID hjälm på huvudet men tog av mig den för fotograferingens skull. Men hjälm är viktigt och det har vi alla tre.

På kvällen gick vi ut och åt med våra koh lanta grannar Måns & Madeleine så trevligt. Vi har lärt känna dom i år och vi hoppas på att dom är där samma period som oss även nästa år så att vi kan ses.
Det var våran Måndag det...nu har vi Tisdag och Onsdag kvar innan vi reser hem..kommer att lägga ut 2 inlägg till om vår resa 2018.

Vackra Phi phi Island

2018-02-27 00:50
Från famlovepkohlanta
Här lämnar vi Lanta & Saladan Pier för en dag på phiphi island...färjan lämnar Lanta 08.30 om man har tur för det mesta är båtarna försenade här.

När vi kom till saladan visade vi våra biljetter och då blir man märkt med en klisterlapp.

LANTA -PHIPHI - LANTA ONE WAY alltså ingen risk att man går vilse bara att visa upp sitt märke så finns det alltid nån thaiare som pekar vart man ska och vilken båt och här får man klättra från den ena till den andra båten.

Inte ovanligt att man kan få byta båt ute på vattnet de åker alltså inte in till hamnarna varje gång. De som skulle med vår båt från Lanta och vidare mot Phuket de hade ju såklart en annan färg på sitt märke och där stod det LANTA-PHUKET

De bytte färja utanför phiphi och fick lasta över både bagage och sig själva till Phuket båten men konstigt nog så går det snabbt och smärtfritt man bara hör thaiarna hojta och vifta och peka på folk så de har koll på vart man ska.


Här är piren i Saladan på Koh Lanta lite mindre och lugnare än på Phiphi. 

Bron mellan Lanta Noi & Lanta Yai

Märkta som boskap
Här är restaurangerna uppbyggda på pålar ut över vattnet. Sååå mysigt...detta är i Saladan lilla staden/hamnen på Lanta
Det tar cirka 60 minuter att åka färjan från Koh Lanta till Phi phi en lagom båttur.

Otroligt vackert och svalkar skönt på båten men hög solskyddsfaktor solglasögon och solhatt går åt i den brännheta solen.

Phi phi island 
Egentligen ska man inte ställa sig bredvid den här solbrända karln men men sån här skillnad är det jämt på oss han blir svart och jag blir bara gyllenbrun.

kommer ALDRIG att bli så brun som han kan bli. Om jag skulle stanna ett halvår och han 1 månad så skulle han garanterat vara brunare än mig.

De här 2 goa tjejerna som lärde känna varandra på Sanuk 2015 och har blivit bästisar. Snart skiljs de åt igen. Vi åker hem på Torsdag och Elina åker hem Tisdag nästa vecka, men de har redan bestämt att ses, på påsklovet ska Mollie flyga själv till Gotland för att hälsa på Elina ❤❤ och sommaren är tydligen också redan inbokad. Vi åker också till Gotland för att hälsa på Elinas familj men det blir inte förrän i Augusti och det var alldeles för långt dit tyckte tjejerna så de har bestämt själva när de ska ses.

Bara att kolla flygbiljetter då till Gotland.

Så här gött har vi det 
Stefan och jag satte oss i skuggan på båtfärden hem endast benen över reelingen som fick lite sol på sig det är så otroligt varmt nu 38 gr i skuggan. Pust...går endast att vara i solen tidig morgon eller senare på eftermiddagen efter kl. 17.00 typ annars blir man grillad och bränd. Solskyddsfaktor 30 & t.o.m 50 på vissa ställen går åt trots att vi varit här 1 månad snart.
Vackra longtailbåtar
Vi hade en fantastisk dag på phiphi mycket turister och stor kommers men ön är ändå kul och lite mysig att besöka. 4e gången på ön var det nog för oss nu.

Elina & Mollie verkade nöjda de gick själva och shoppade lite, käkade på MC Donalds såklart.

Stefan och jag satt på en strandrestaurang och åt tomatsallad och chicken satay mycket gott.

Väl tillbaka på koh Lanta så blev vi upphämtade med flakbilen..Mollie och Elina släpptes av på Slow down där E bor Mollie hänger där hos dom för det mesta. vi åkte hem och fick gå ut och äta själva.

Vi tog vespan till klong dao beach och åt på Island bar.Dessa vackra solnedgångar tröttnar jag aldrig på.

Inte denna Ö heller nu räknar jag ner till nästa år.


Mycket att stå i last week 😣

2018-02-23 05:55
Från famlovepkohlanta
Ja som varje år vi varit här så är det väldigt mycket att fixa med.

År 2015 sista veckan innan vi lämnade Lanta hade vi fullt upp med vårt köp av lägenheten på Southern Lanta.

Förra året 2017 hade vi mycket att stå i eftersom att vi då sålde vår lght på Southern och precis dagen innan vi lämnade så köpte vi vår villa Lanna Lanta 1A och det som blev jobbigt då var att vi fick bara kunde ha mailkontakt med mäklaren & säljaren om husköpet och påskrivning av alla kontrakt på villa och företag sköttes hemma i Sverige så nu i år har det då oxå varit en hel del att fixa med träffa revisor, mailkonv. med Julie som bor i England som vi köpte huset av och allt vi kan vill vi lösa nu när vi är på plats.

Vi har även idag träffat vår revisor P Ey på Lanta accounting och stämpeln hon frågade efter igår har nu kommit fram.

HON HADE DEN fast hon inte sa det igår. Ja man förstår inte allt här i Thailand hur det fungerar.

Nu har vi fått uppgifter från vår uthyresförmedling jojo på intäkter 2017 och utgifter 2017 och nu ska då P Ey göra ett bokslut för vårt företag utefter de uppgifterna. Alla dessa papper måste stämplas med vår företagsstämpel och skrivas på av oss.

Stefan frågade om hon kunde gör klart allt innan Onsdag nästa vecka för på Torsdag reser vi hem.

Oh noo sa P Ey alla papper ska gå till Bangkok också och stämplas där sen ska vi skriva på så nu får hon skicka allt till oss i Sverige sen får vi skriva på sen ska det skickas tillbaka till henne här på Koh Lanta. klockrent nu fattar vi ALLT.

Stefan sa till henne när vi gick oh you are a star. Thank you very much have a good year and we see you next year in Februari hon bara skrattade.

Ja precis next year nu räknar vi ner för till nästa år är allt klart.

Vi kommer att åka tillbaka och bo 1 månad i vårt hus Mollie är klar för Sanuk anmälningsavgiften för skolan är betald och idag fick vi på mail

VÄLKOMSTBREVET från Sanuk för 2019 känns konstigt M har ju inte slutat skolan för den här säsongen. På Tisdag har vi utskrivningssamtal med Niclas och på Onsdag går hon sista dagen i skolan här. Mollie vill inte lämna hon ÄLSKAR att gå i skolan här och har som alla år fått massor av nya kompisar. Precis nu har hon slutat för dagen och är nu ute och äter lunch med 8 klasskamrater uppe vid skolan på klong dao stranden. 8 killar och tjejer som hänger och har kul ihop. Alltså denna Ö denna skola, denna miljö alla är ju öppna trevliga och glada eller ja de flesta i allafall.

Men det är med sorg i ❤ som vi tänker på att det bara är 1 vecka kvar här.

Men visst jag/vi längtar ju efter våra vuxna barn vårt barnbarn vår vovve Yango, föräldrar och syskon, syskonbarn och Mollie efter sina kompisar men ändå vi VILL INTE LÄMNA ALLT DETTA.

VI ÄLSKAR KOH LANTA

❤❤❤

Men vi kommer ju tilbaka nästa år...i dag har Stefan och jag varit och köpt en plastlåda där vi har klistrat på lappar där det står OWNER och PRIVATE den lådan har vi fått lov av hyresgästerna att ställa in i vårt hus när vi åker nästa vecka.

Där lägger vi i våra Thaikläder sånt där som vi inte går omkring i hemma..verktyg som vi köpt m.m

Stefans gitarr kommer vi att lämna in i huset också.Ja här ser ni vi har handlat plastlåda och ja vart ska jag sitta på vägen hem

Jo men det löste sig allt...på värsta thaistyle sättet så satt jag precis som thaiarna gör med armen om lådan med botten lutandes på mitt knä hängde den där och så åkte vi hem.

Här funkar allt...

Ja nu tänker vi inte mer på hemresan vi har ju nästan 5 dagar kvar här med sol, bad, god mat och upplevelser så nu ska vi njuta av det.


Ägarmöte & möte med vår Thailändska revisor

2018-02-22 07:11
Från famlovepkohlanta
I dag har det varit en fixardag en sån dag där vi behöver få svar på frågor vi har och saker som vi vill ha gjort med vårat hus har vi diskuterat med vår uthyresförmedling jojolantarental som sedan tar det med Thaidee som sköter om vår trädgård.

Vi vill bland annat att vår häck runt huset skall få växa upp lite så att huset blir lite mer insynsskyddat runt Salan och poolen och att en palm stamm som står i hörnet på vår tomt ska tas bort.

Vi diskuterade även andra saker..så ett ägarmöte var väldigt bra att ha nu när vi är på plats.

Sen är det ju mycket som måste fixas när man äger ett företag i Thailand så vi fick kontakt med vår revisor och fick veta vad som förväntas av oss så att vi gör rätt för oss till de Thailändska myndigheterna. Bland annat betala skatt på våra intäkter. Så vår revisor ska ha uppgifter och göra ett årsbokslut åt oss på vårt företag. 

Ägarpappret vi fick står på Thai ja ALLT precis ALLT står på Thai vi fattade inget.

När vi träffade vår thailändska kvinnliga revisor så bad vi henne om en kopia på kontraktet och det fick vi och hon sa då att här står det Stefan Erik Knutsson Okej sa vi men inte såg vi det. Det stod Stefan Erik Knutsson på thai.

Ja herregud man har ingen aning alltså men vi äger i allafall enligt pappren huset Lanna Lanta 1A och det var ju bra eftersom vi betalat pengar för det huset.

Hon frågade något om vi hade någon stämpel på vårt företag eftersom vi har ett företag som heter Lanta fysioterapi. Nej sa vi ingen stämpel. Hon bara tittade på oss och sa att det måste ni ha.

Stefan frågade ok var får vi den ifrån då.

Hon skrattade och sa ni måste ha en stämpel eftersom ni har ett företag.. nu är det ju så att vi köpte företaget och vi köpte huset av July & Mark så då borde ju dom ha stämpeln så nu har Stefan skrivit till July som bor i England och hon är toppen svarar alltid på våra e-mail när vi har frågor som tur är.

Så nu väntar vi alltså på svar från henne.

Ja då förstår ni vad vi hållt på med idag..allt tar lång tid i Thailand. Mycket lång tid.

Nu väntar vi på Mollie som snart kommer från skolan sen får vi se vad vi tar oss för.

Det är varmt ute så varmt så det går inte att beskriva....men hot velly hot som Thaiarna säger.

Det är cirka 36 gr varmt i SKUGGAN..vi är alltså genomsvettiga hela tiden om man inte som jag gör nu ligger i sängen framför AC-n. Där är det skönt att vara nu den hetaste tiden på dagen.

Ikväll blir det middag med våra vänner Gunilla & Micke på restaurangen Castaway kommer bli supertrevligt lika trevligt som vanligt.


Tur att Mollie är en klok tjej annars kunde det gått illa 😢 nu varnar hon andra

2018-02-21 01:55
Från famlovepkohlanta

I Måndags när Mollie gick ut till vägen för att åka med skolskjutsen vid 8 tiden så fick hon se en vit flakbil som stod parkerad och en man som stod bredvid den.

När Mollie närmar sig så säger han -Sanuk school Southern Lanta 8 a clock...då säger Mollie I wait for Ake Okej Ate säger han då.

Då säger Mollie -No Ake

Då säger han -Ake is sick.

No I don't think Ake is sick säger Mollie.

I wait for him och så står hon där en stund efter en kort stund kommer Ake med den svarta flakbilen som är märkt med SANUK Emblemet.

Ake var alltså inte SJUK.

Killen som försökt lura med Mollie blev jättenervös och bara stammade fram nåt sa Mollie och sen gick han.

När Mollie berättade det här för mig på eftermiddagen blev jag livrädd...vad var det för IDIOT som skulle få med henne på sin flakbil är det nån här på ön som försöker lura med sig barn som säger att det är skolskjutsen till Sanuk..om det hade varit yngre barn kanske de hade klivit på iofs Mollie hämtas först och vid nästa stopp är det flera barn som kliver på men ändå att någon försöker luras genom att anvönda Sanukskolans namn.

Hädanefter följer jag eller Stefan med Mollie ner till vägen även om det är nära dels för att se om den där flakbilen kanske kommer igen så att vi kan se vad det är för nån gubbe och självklart för hennes trygghet och säkerhet.

När Mollie kom till skolan så berättade hon händelsen för Niclas hennes lärare och han tog det väldigt allvarligt han berättade för all personal på skolan och de skulle även prata med Ake men tyvärr förstår han inte så bra engelska så de skulle be nån thaiare som är bra på båda språken att förklara för Ake vad som hänt.

Nu på morgonen när jag följde med M ner till vägen så sa Ake till Mollie att han inte visste vem chauffören var som försökt lura henne. Mollie ropade till mig över vägen att -mamma Ake vet inte vem mannen är.

Då tittade Ake på mig och visade med händerna "köra" I don't know sa han då till mig.

Ok sa jag -you don't know who the man is.

Då sa han -no och skakade på huvudet.

Ja det känns i allafall bra att Mollie var klok nog att inte kliva på och att hon informerade skolan och de slog på stora trumman direkt.

Nu får man hoppas att ALLA föräldrar följer sina yngre barn till skolskjutsen.

Jag är glad att Mollie är stor och ändå förstod att det var något lurt men som hon sa jag kunde lika gärna ha trott på honom när han sa att Ake is sick. Men i och med att det inte var Sanukbilen så kände hon att det absolut inte kunde stämma med det han sa.

Nu får inte Mollie åka nån tuktuk eller flakbil själv här på ön som hon har gjort några ggr tidigare bland annat till sin kompis Elina som bor stranden före oss.

Nu får hon inte det längre och hon vill inte det heller. Hon blev rädd och tyckte att denna händelse var väldigt obehaglig.

Och jag får verkligen panikkänslor inombords när jag tänker på det.

Tänk om hon klivit på det där flaket vad hade hänt då...usch hemska hemska tanke...

Här är Ake med Sanuktröja och skolskjutsbilen.

När vi bodde i vårt hus då stod jag uppe i Mollies sovrumsfönster och såg när Ake kom, men nu när vi flyttade i Lördags så ser jag inte vägen från huset vi bor i & i Måndags gick hon ut själv och det var då det hände.

Fr.o.m igår Tisdag så följer jag eller Stefan henne ut till vägen och kollar så att det är Ake som plockar upp henne.

Man ska alltså inte lita på nån inte äns i ett ganska fredligt land som Thailand.Strömavbrott på hela ön igår 09.00-17.10

2018-02-20 07:25
Från famlovepkohlanta
I går var det ett planerat strömavbrott på ön. Mollie informerade oss i Fredags om att på Måndag har vi ingen ström. Okej hur gör vi då.....planering....inget vatten och ingen AC inget kylskåp som fungerar.

Hela Sanuk fick fritt från skolarbete de var på stranden och hade OS istället eftersom AC-n inte fungerar på skolan så kan de inte sitta inne o jobba och klassrummen är väldigt små och det blir stekhett.

Mollie drog iväg klockan 8.00 med skolskjutsen och vi tog vår dagliga powerwalk på stranden. Sen när vi kom tillbaks 09.00 var strömmen bruten. Äggröran var redan tillagad innan vi drog iväg så den fick vi äta kall men det går det också.

Vi hade bestämt oss för att ta vespan till Old town idag och drog iväg vid 10.15 en härlig tur dit ner, trafiken är inte alls så galen åt det hållet betydligt lugnare. Insmorda i solskyddsfaktor 30, myggspray och hjälmar bikini & badshorts sen var vi redo att ge oss av.

Älskar verkligen att åka vespa en otrolig frihetskänsla & den stekande hettan som är här nu känns inte alls när man far fram på vår motorbike.

Turen ner till Old town tar ungefär 30 minuter lite lagom faktiskt. Att ta en tur dit ner har vi gjort varje år det är en mysig plats. En liten gågata med små affärer och lite restauranger det är faktiskt inte sån hysterisk kommers som uppe i Saladan där en del säljare ropar -hello madame

What did you want..this is for you - your size - where did you go - tuktuk madame - TAAAAXXXIII madame... och man svarar vänligt men bestämt --NO THANK YOU -NO not know -No maybe later - NO - NOOOOOOO

I Old town i den "gamla staden" där tjatar ingen på en...där sitter gamla tanter eller gubbar i sina små affärer och ler och handlar man något så är de så tacksamma & glada.

Jag tycker också att det är vackrare små hus där och det ser mer välskött ut än vad det gör längre upp på ön det är inte lika skräpigt utmed vägarna.

Här kommer lite bilder från Old townVACKERT

När vi gått ett tag i hettan och kikat i butikerna så var vi både törstiga och svettiga så nu behövdes både dryck och skugga.

Vi beställde in som alltid fruktbricka till lunch och Stefan Cola light. Jag beställde MANGOSHAKE but -Oh nooo sorry madame we can not...OK we can not..just det det visste jag ju mitt "dumhuvve" klart att de inte kan fixa shake the power, electricity is off today.

-we have no power today, sorry madame.

Så det fick bli en färsk pressad juice och den var jättegod den också.


LIVSNJUTARN

När vi varit några timmar i Old town så var det dags att bege sig hemåt för att möta upp Mollie. Hon kommer med skolskjutsen runt 14.30 och vi visste vad som väntades av oss när vi kom hem.

STRANDEN & VOLLYBOLL

Som ni ser det är inte trångt på Long beach. Inga solsängar eller parasoller. 
Efter lite bollspelande så blev det svalkande dryck på Tiwlay vårt lunchhak på Long beach.

Sen därefter stannade vi hos John och jag bokade en taxi till 17.30 för då till Mollies glädje skulle vi till Kinesiska marknaden och så skulle vi äta på ett ställe som Mollie ätit på förut med sin kompis..men stället var nytt för oss Old house heter det och det var jättemysigt men ja nog om det jag kommer tbx till det...innan dess skulle vi hinna duscha av oss....sand, salt, svett, solkräm och myggspray...fräscha till oss innan vi skulle ut och äta. Ingen ström hade kommit tillbaka när vi kom hem...men däremot kom det en rejäl tropisk regnskur....så jag beslutade mig för att ta en snabbdusch på altan i ösregnet...kolla här

TROPISK REGNDUSCH 
Någorlunda ren & fräsch blev jag
Vi drog in till Kinesiska marknaden men usch det ångrade vi nästan fyyy vilket regnoväder det blev...allt är dyngsurt och vägarna har ju ingen vettig avrinning med avlopp som vi har i Sverige så det står ju massor av vatten överallt. Så vi fick hoppa över pölarna så gott vi kunde.

Men vi avslutade kvällen på Old house i allafall och enligt Mollies rekommendation åt jag chicken pita med sallad och den var supergod..hembakade fina små pitabröd..så gott.

Att vi fick vänta på maten i 1 timma gjorde inget maten var väl värd att vänta på. Vi kommer att gå tillbaks och äta där flera gånger.

MUMS 
Nu avslutar jag inlägget för nu måste vi gå för att möta Mollie för där hon kliver av skolskjutsen står det en ko vid vägen och betar. Thaiarnas gräsklippare de tyckte nog att vid vår infart vid vägrenen var det lite högt gräs så där går kossan och äter och frågan är om Mollie törs gå förbi den.

Flyttat till nytt hus & kinesiska marknaden & vollyboll

2018-02-19 00:07
Från famlovepkohlanta
I Lördags flyttade vi ur vårt hus lite tråkigt men

det visste vi ju innan men det kändes ändå så trist. Vi har ju trivts så bra i huset. Det är stort och härligt och trädgården är så fin med salan & lilla poolen. Vi har njutit av att äta frukost i salan.

Nackdelen med det nya huset är att vi inte har mycket till trädgård..en liten tråkig uteplats på baksidan och vi ser ingenting inte en människa än sen gång.

Vi bestämde att nu blir det att hänga mycket på stranden och på mysiga hak och äta hela dagarna

I dag såg vi hyresgästerna 1 pappa & 2 små barn vi hörde när de badade i poolen. Mollie sa mamma det känns ju jättekonstigt när man ser nån gå in i vårat hus och det gör det faktiskt.

Men vi är glada för att de vill hyra vårat hus det ger ju oss intäkter och de pengarna använder vi när vi är här till mat, bensin, utflykter m.m

Men vi var lite deppiga alla 3 när vi flyttade över all packning men nu har det gått över.

Vi var en sväng i Saladan i Lördags kväll och käkade med Micke & Gunilla på Baifern och det var supertrevligt men de sa båda att de tyckte att vi såg lite deppiga ut och det var vi nog till en början men det gick över rätt fort för vi har så kul med dom. Vi garvar rätt mycket faktiskt.

Efter god thaimat så gick vi till Koh Lantas bargata och tog oss varsin drink.

Här på Lanta är det nu kinesiska marknaden där de säljer ALLT. Mycket mat bland annat men även kläder och skor, leksaker, väskor, kaniner m.m


COCKTAILS VAGN 
Så här ligger maten framme på marknaden..nja jag brukar inte äta är så rädd för att bli sjuk.


Efter middag & cocktails så gick vi och kastade pil och bollar för att kunna vinna nåt litet kramdjur till mitt ♥ därhemma..lilla Astrid mitt barnbarn och som ni ser så blev det några och rätt stora vinster också. Hon älskar Frost så den där stora ♥ kudden ville jag absolut ha. Stefan kastade ett par omgångar pil på ballonger. 50 thb för 3 pilar.

50 Thb är cirka 12.50 Sek så det är billigt här.

De andra 2 tiger och hello kitty ja de hade jag ju inte behövt ha men Stefan bara spelade han tyckte det var kul så det blev vinst och jag fick peka på det jag ville ha.Mollie har sovit över hos sin Lanta bästis Elina på Slow down. Så i söndags åkte vi dit efter frukost och kollade på när de spelade vollyboll.

Här spelar Valla & Joakim

Mollie är bra sugen på att spela oxå men har för mycket prestationsångest nu så hon har sagt att hon ska öva hemma i sommar på beachvollyboll på väderkvarnsbacken med sina storebrorsor och när vi åker till Gotland i sommar och hälsar på våra vollybollspelande Lantavänner Valla & Joakim, Elina & Ella då ska Mollie öva där på deras camping/stugby "Björkhaga strandby" för där har de beachvollybollplan.

Mollie köpte sig faktiskt en vollyboll när vi åkte hem från Slow down och efter att vi varit hemma ett tag och tagit lite siesta så åkte vi ner till Long beach stranden och spelade lite.

Vi hade inget nät emellanoss men vi körde ändå det var kul och Mollie tyckte att jag hade bra slag. Mamma jag blir faktiskt imponerad av dig du är ju bra ju sa hon. Hahahaha okej.

Mollie var jätteduktig och hade kraftiga slag och fick in bra träffar. Jag tror vollyboll skulle passa henne hon har full kontroll på sin kropp, hon är liten och snabb, otroligt stark och helt orädd och precis som sin far envis och en riktig vinnarskalle.

Nu har hon sagt att varje dag efter skolan ska vi ner till stranden och träna på servrar och slag.

När hon och jag kört cirka 45 minuter tog vi ett break lite vätskepaus på Tiwlay gick åt att göra i denna gassande sol och i 35 gr hetta blir man både törstig och helt slut snabbt men efter att påfyllning av vätska var gjord så var det pappa Stefans tur att köra med henne jag satt kvar på restaurangen men såg dom nere i vattenbrynet och de kastade sig i vattnet efter bollen och så hörde jag hur de skrattade och hur roligt de hade båda två.

Så nu vet ni vad vi gör efter att skolan är slut kl. 14.00 då är vi på stranden och övar på beachvollybollslag.

Varje dag har Mollie sagt, det är det som gäller nu..hon ska bli bra på det här så bra så att hon kan vara med och spela turneringar på Slow down nästa år.

2019

Ja 2019 har vi bokat igen, vårt fina hus har vi blockat från vecka 6-7-8-9 åter 4 veckor på Lanta tur att de veckorna var lediga för de är bäst för oss. November, December & Januari har redan blivit bokat så då har vi hyresgäster.

Skolan Sanuk har bekräftat att Mollie fått en plats och skolan i Sverige har sagt att det inte kommer bli några problem för Mollie eftersom att hon inte är LEDIG hon går ju i skolan här.

Vi var oroliga med tanke på de nationella proven men som jag skrivit tidigare så mellan vecka 2-10 är det inga nationella prov och vi lägger ju vår tid här även under sportlovsveckan 8 och då kommer Mollie att gå i skolan här så här blir det 4 veckors skola för Mollie men för hennes kamrater i Sverige bara 3 veckor precis som i år.

Vackert på denna Ö
LUNCH
♥SÅ HÄR NÖJD ÄR MIN MAN VARJE DAG HAN ÄLSKAR VERKLIGEN LIVET PÅ LANTA PRECIS SOM JAG & MOLLIE ♥

Vespatur söderut

2018-02-18 03:40
Från famlovepkohlanta
I Torsdags drog vi söderut på ön, långt söderut.

Vi har varit här på ön 5 ggr och aldrig tagit oss längst ner.

Det blev en tur på cirka 45 minuter på vespan innan vi nådde Bamboo bay.


BAMBOO BAY 
Det är magisk & vacker natur och det bästa sättet att njuta av den är att ta sig runt på vespa men tyvärr det farligaste. Vi kör lugnt och tar inga risker men trafiken är galen här.

Man kan ju aldrig veta om det kommer någon galning och gör en tokig omkörning.

Förra året var det inte alls så många tunga fordon på vägen som det är i år. Det är helt galet.

Jag har inte kört vespa än och vet inte om jag törs faktiskt. Hoppar nog det.

Atmosfären söderut på ön ja den är lite annorlunda faktiskt ännu mer soft, reggie & bohemisk och betydligt lugnare. Visst stränderna ser ju ungefär ut som de som är norröver men det är lite mindre befolkat. Några själar som ligger under en sala och tar igen sig några på restaurangerna för att inta lunch men mer är det inte. Det finns lite enklare små resorter där nere men jag skulle aldrig vilja bo så långt söderut nej det är för lugnt för mig.


Stefan & några själar längst bort mer folk är det inte...

Ett konstverk på stranden

KLONG JARK eller LAST BEACH 
Vi åkte från Bamboo bay till Klong Jark stranden det var lika lite folk där..nästan öde.

När vi passerade typ en liten insjö så fick Stefan se ett huvud sticka upp ur vattnet och han bara skrek till och blev helt paralyserad..en ormjävel skrek han..och orm är det värsta han vet faktiskt. Nen nej vi konstaterade att det var ingen orm det var en simmande STOR VARAN och jag hann att få med den på film.

En avklippt Mekonomen tröja fick skydda rygg och axlar idag när vi åkte långt solen steker på ordentligt....bäst att vara försiktig. Solskyddsfaktor 30 & reklamtröja MEKONOMEN

​KANTIANG BEACH

​här har vi varit många gånger tidigare lika vackert där som på de flesta stränder på Lanta.

En lunch i den där salan högt över stranden har vi inte vågat oss på än men det blir det nog nån dag framöver. 

Älskar verkligen alla dessa vackra färgglada träskyltar som sitter vid restaurangerna egenhändigt gjorda med kärlek.

Gecko / Varan eller vad det nu var

2018-02-14 03:08
Från famlovepkohlanta

I går när vi kom hem från stranden och parkerade vespan utanför vårt hus så var det en stor ödla som gick/ringlade eller hasade eller vad de nu gör precis utanför vår tomt. Vi var nära att köra på den med moppen..jäklar så rädda vi blev både Stefan och jag..vi har aldrig sett en sån stor ödla på så nära håll ibland husen där vi bott tidigare.

Nu när jag sitter i trädgården och det prasslar i häcken eller blåser i palmbladen, är man ju livrädd jag tittar mig omkring hela tiden ...törs inte sitta och somna i solstolen längre och inte lägger jag mig på madrassen och solar. Tänk om den där ödlan kommer och lägger sig bredvid mig eller kommer hasandes emot mig...när jag sitter i solstolen.

Nu får vi sitta båda två i trädgården och en får hålla vakt om den ena vill ta en tupplur

Jag frågade Stefan hur stor han tror den var och han uppskattade den till minst 40 cm lång med rätt tjock svans och stort huvud, jag har bara sett små pyttiga gecko förut på nära håll.

Det är kanske löjligt att vara rädd för egentligen för de är ju inte köttätare men de är nog så äckliga i allafall när de är stora. .

LÄSKIG TYP 

Tidig Morgon, bästa tiden på dygnet.

2018-02-13 00:15
Från famlovepkohlanta
Morgnarna är absolut den bästa tiden på dygnet..sen blir det varmt nästan för varmt.

I går var det olidligt varmt så svetten lackar konstant och man knappt vet vart man ska ta vägen. Vi har konstant hela dagarna och inte en droppe regn ännu. Härligt för vi vill ju ha sol när vi är här men det är skönt att vi har AC i alla rum i huset för det går åt när man vill komma undan hettan.

Att promenera vid havet och ta ett dopp emellanåt då funkar det att vara i solen eller att sitta på vespan och fara fram då fläktar det skönt, men att ligga och pressa i som många gör, NEJ det klarar jag inte. Mellan 12.00-15.00 då är det skuggan som gäller även om det är varmt även där.

Men det är tur att vi är morgonpigga så att vi kan njuta många timmar innan det blir för hett, så fort Mollie har åkt med skolskjutsen till skolan då drar vi ner till stranden och går vår långpromenad.

Nu har jag faktiskt börjat springa jag går hela Long beach till norra änden. Sen springer jag tillbaka och vänder där och springer norrut och möter Stefan som går....det blir nog cirka 2,5 km löpning i 27 gr värme det funkar och är så härligt.

Med tiden kommer jag att utöka sträckan så innan vi åker hem ska jag fixa 5 km.

Att springa 5 km hemma i normal temperatur är betydligt enklare än att springa i detta klimat.

Även om det är en underbar miljö att löpa i så känns det som det knappast finns nåt syre ibland.

Men visst jag löptränar hellre här än hemma just nu. så jag ska inte klaga.

Även om det är varmt jättevarmt så föredrar jag att vara här i värmen mot kylan i Sverige.


Efter löpningen är man väl värd ett dopp i det närmare 30 gr varma havet och att starta sina morgnar så här kan inte bli bättre det är....

LIVSKVALITÉ

❤ Tacokväll & frieri på Koh Lanta ❤

2018-02-11 10:21
Från famlovepkohlanta
Ja faktiskt så åt vi taco här på ön igår kväll tillsammans med våra goda vänner Micke & Gunilla. De rekommenderade oss att vi skulle gå till en restaurang som heter Castaway och där serverar de öns godaste taco.

Vi beställde allihopa nachotallrik och det var väldigt gott så gott att vi ska äta där ikväll också på S och M begäran de har ju annan mat också så vi behöver ju nödvändigtvis inte käka tacos ikväll igen. Det är en mysig restaurang precis utmed stranden på Long beach och man får inte bara god mat utan man kan även njuta av solnedgången samtidigt som man äter.

Mycket fräscht och trevligt ställe.

Fördrink blev Mojito såklart.

M beställde watermelonshake & S beställde öl.

Vi hade mycket trevligt tillsammans S och jag har nog inte skrattat så mycket på väldigt länge. Micke sa så mycket roliga saker så vi kiknade av skratt.

Mollie skämdes för oss och sa åt oss att sluta skratta men det gick bara inte.

När vi suttit där i många timmar så gick vi stranden bort mot Gunilla & Mickes hus.

När vi närmade oss trappen på Malee seaview området såg vi att det var massor av ljus tända, ljus som var nerstuckna i korallstenarnas hål, som en lång gång ut mot vattnet..vi traskade förbi där. Det satt en tjej på trappavsatsen och en kille stod på knä framför henne..Mollie viskade till mig -mamma jag tror han friar - nej sa jag gör han - JAAA mamma han friade till henne & Mollie blev helt till sig, nej mamma så gulligt jag döööör sa hon. Han friade och jag hörde att han sa I love you and you are the most beautiful girl in the world..han sa det mamma. Åååhhhh..❤❤ där klampade vi förbi mitt i ett frieri alltså.

När vi gått en bit vände vi oss om och han såg då det och ropade till oss......

- YES, SHE SAID YES då jublade vi och klappade i händerna.

Det var helt amazing att bevittna..så romantiskt och fint ❤❤❤

Litet bildbevis har jag här.

Kolla så romantiskt med alla ljus på stranden

Man kan faktiskt skymta kärleksparet vid trappen.

Vi önskar dom all lycka i framtiden.

Tänk att bli friad till på denna fantastiska Ö kan ju inte vara bättre. Sååå romantiskt såååå

❤❤❤


❤❤❤

Bilder från vår lilla trädgård på Lanta

2018-02-11 01:06
Från famlovepkohlanta
Här har vi en alldeles lagom liten trädgård allt finns som vi behöver, en uteplats under tak, en liten pool att svalka sig i, en liten terass under balkongen och en balkong med palm och havsutsikt. Behövs absolut inte mer jag önskar att jag hade lika lite tomt hemma.

Här planterar Stefan en vacker bouganvilla som vi fått av våra vänner Gunilla och Micke som inflyttningspresent den växer snabbt fick vi veta så nästa år när vi kommer tillbaka så har den förhoppningsvis växt till sig rejält.

Så vackert med blommande växter i trädgården.

Här sitter en thaiare och hugger ner grenar högt upp i trädet utan livlina..Stefan ropade careful han förstod inget han bara skrattade.
Lite renovering på gång som ni kanske ser så är sockeln på terassen trasig så nu vill vi fixa till det så det ser ordentligt och snyggt ut. Micke och Gunilla tipsade oss om Tan som är duktig och pålitlig så han kom och tittade och vi fick berätta vad vi ville ha gjort. Så på Tisdag kommer de och sätter dit nya sockelbrädor så det blir helt och snyggt. 600:- för material och arbete. Det är billigt.
Här från Mollies sovrumsfönster ser jag M när hon väntar på skolskjutsen och det är 1 barn till som åker från vårt område till Sanuk.

Ake i röd sanuktröja han har kört skolskjutsen i många år han körde Mollie år 2015 och 2017 och nu 2018 perfekt det känns tryggt.


Vi tycker att vårt hus är toppen ett litet lugnt och fint område och så har vi en liten fin trädgård också..stort plus är att skolskjutsen hämtar och lämnar ute vid gatan.

VÄLKOMNA HEM TILL OSS PÅ KOH LANTA

2018-02-07 10:09
Från famlovepkohlanta

Välkomna hem till oss till vårt hus på Koh Lanta här kommer en bildrundvandring speciellt för Er mina läsare, nu förstår ni har jag inrett med alla grejor jag hade med mig i 2 stora resväskor & sen har vi S+jag vespat oss runt ön för att köpa inhemska träsnidade saker, spegel, tavlor, ljuslyktor, elefanter m.m som är tillverkat på ön

Allt för att huset ska bli mysigare och lite thaiinspirerat inrett. Det känns också bra att vi handlat en del av lokalbefolkningen.

De flesta möblerna fanns i huset när vi köpte det och de får hänga med ett tag till eftersom det blir slitage när man har hyresgäster. Köksmöblerna är i allafall nya de beställde vi till säsongen 2017-2018.
Salan är också ny den har vi beställt och den är toppen att ta skydd under när solen steker på i trädgården.

ÖVERVÅNINGEN

MOLLIES SOVRUM

VÅRT SOVRUM

BALKONG
Nu går vi ner igen
Elefanten är köpt i en affär utmed vägen söderut på ön
Nu har ni fått se runt i huset..det finns mer saker som jag vill göra och byta ut men nu har vi fixat lite och fått upp lite saker på väggarna. Ljusslinga, spegel m.m attiraljer så vårat hus har blivit lite mysigare tycker vi.
Sakerna som vi köpte av en liten lokal butik utmed vägen vid stranden Klong Kongh frun tog betalt talade väldigt lite engelska men vi kunde kommunicera lite grann, hon kallade på sin man som var lite bättre på att förstå oss när vi vänligt frågade om vi kunde få varorna hemlevererade med tanke på att vi åkte vespa och vi inte kunde ta ALLT som vi handlat framförallt inte spegeln...han levererade så gärna men vi fick visa vägen vi åkte före med vespan och han i bil bakom. Vi betalade honom extra för urkörning även om de aldrig skulle begära det. Så gullig & trevlig liten familj som har den affären. I dag var vi där och handlade mera saker och så glada de blir när man kommet åter och vi kommer att åka dit igen.


Om ni vill hyra vårt fina hus LANNA LANTA 1A gå då in på:

www.jojolantarental.com

Så hjälper de Er med förfrågningar och bokning.

Koh Lanta är en fantastisk Ö och vårt hus är prisvärt att hyra det är trevligt och mysigt och ligger på ett lugnt område vid den 2:a stranden på ön som heter Long beach vi har cirka 850 meter ner till havet om man kör vespa ner så tar det 3 minuter och man går lätt på 8-10 minuter ner...Om man har barn som går i skolan på Sanuk så går det skolskjuts från området.

Det funkar perfekt och kan inte bli bättre.

Passa på att ta en longstay på Koh Lanta du/ni kommer inte Att ångra Er.

Det är i allafall det bästa vi gjort...vi trivdes så bra så vi köpte oss ett hus här och det är väll nog så gott betyg.

SKOLSTART

2018-02-05 17:21
Från famlovepkohlanta

Skolstarten gick som väntat, bra.

Mollies mentor/lärare Niklas började med att säga när vi kom in i klassrummet.
Hej och välkomna vi kan väll köra igång direkt ni är ju proffs på det här nu

Ja visst känns det väll som vi kan rutinerna, vi vet hur det mesta fungerar och vad som gäller här pä skolan.

Men läraren är ny och man är alltid lika nyfiken på vem det är. Kan säga direkt det här kommer att bli toppen. En kanonlärare har M fått (precis som tidigare år) det som är synd är att det bara är 4 veckor här i skolan på Lanta..som vanligt alldeles för kort tid..

Mollie började nästan direkt med att säga -vi måste boka så jag får gå i skolan här nästa år också. 6 MÅNADER What

Okej? sa vi och tittade på varandra öööhhh 6 månader går inte.. och förresten Mollie du går ju i 9:an då så det kommer inte att gå alls med tanke på de nationella proven.

Då flikar läraren Niklas in och säger jo men det går för de har INGA nationella prov mellan vecka 2-10 så då kan ni åka sa han och log.

Okej sa vi då får vi tänka om då men frågan är om skolan godkänner ledighet i vår kommun.

Då sa Niklas de borde inte neka det för eleven är inte tvungen att göra nationellaproven ens och vi har årskurs 9 elever som går här och t.o.m gör nationella prov här på plats men visst det beror helt på hur snäll förstående och bussig lärare du har hemma i Sverige. Men nu menar vi inte att Mollie ska hoppa över de nationella proven utan mer åka de veckor de INTE har några prov såklart.

Så ni inte missuppfattade vår kommunikation med läraren. 

M tyckte då bokar vi vecka (minst) 2-10, 9 veckor alltså men vi förklarade då att det inte är möjligt med tanke på våra jobb även om vi inte skulle ha något emot det. Vi vill egentligen oxå vara borta 9 veckor.

Jag frågade om bokningen av skolan hur det ser ut på den fronten för år 2019 då sa Niklas att vi inte ska vänta med att boka för det börjar tryta om platserna nu och helst under högsäsong och det kan redan vara fullt sa han.

Har kollat vårat hus och det är inte blockat Februari-Mars 2019 så det är väll bäst att blocka huset så vi får bo i vårt egna fina hus.

När vi alla 3 kom hem efter vårt samtal med Niklas hade jag fått mail från just honom där det stod;

Hallå igen

Det är bara att skicka anmälan till skolkoordinatorn så löser hon plats till nästa år..

Ha det bäst

/N

men alltså helt otroligt medan vi åkte vespan hem så skrev Niklas till just skolkoordinatorn om Mollie och de löser en plats åt henne..så gulligt av Niklas att lägga tid och energi på det.

Ja som ni nu förstår så är vi alltså nu i samma sits som så många gånger förr..innan vi ens kommit hem..efter bara 4 dagar på Koh Lanta efter bara 1 skoldag på Sanuk så planerar vi en ny resa hit om ganska exakt 362 dagar.

EN GÅNG KOH LANTA ALLTID TILLBAKS TILL LANTA

❤❤❤

GLASS I STORA LASS 

Det blev glass för Mollie efter att första skoldagen var avklarad..sen tillbringade hon kvällen med sin bästis Elina de åkte till marknaden uppe i Saladan tog en tuktuk och drog dit för att shoppa och äta på restaurang alldeles själva...så mysigt ❤❤

Tänk vad stor hon har blivit vår tös....Stefan och jag fick precis som hemma äta själva ikväll men innan kvällsmiddagen tog vi en Långpromenad på Long beach i solnedgången & sen intog vi en sala på Thaicat och käkade lite mat innan vi tog vespan upp för att hämta Mollsan kl. 21.00 hos Elina på Slow down.

I morgon är det skoldag igen så det får inte bli försent i säng...här är det inte bara semester utan vi har våra rutiner här också.

Godnatt från oss på Lanta ❤

Första dagen på Lanta

2018-02-03 18:14
Från famlovepkohlanta

vi vaknade tidigt idag och då hinner man mycket....i går var vi så trötta efter den långa resan från Sverige hit till Lanta så i natt sov jag som en stock så gött.
Mollie sov större delen av eftermiddagen igår så i morse vaknade hon 04.30 och var pigg men hon kom inte in till oss förrän kl. var 07.15 och sjöng GOMORRON GOMORRON och tyckte att det var dags att gå upp men då var vi faktiskt redan vakna. Det är inte så svårt att gå upp när man ser att solen lyser från en klarblå himmel.

Vi började dagen med vår morgonpromenad på Long beach och den tog cirka 1 timma i vanlig ordning.
Vi kan ju inte ändra våra rutiner som vi haft i flera år. POWERWALK innan frukost.

Det är ganska exakt 1 år sedan vi gick på Long beach senast och när man går på stranden så känns det som det var igår. Allt är sig likt förutom att man ser lite nya restauranger som ploppat upp här och var.

Efter promenaden blev det vespan hem och på vägen stannar vi alltid och köper färsk frukt vid ett stånd.
Det är ett måste, en stor påse fylld med vattenmelon, skivad annanas, mango och pomelon cirka 20:- MUMS

Väl hemma så blev det äggröra, frukt & pulverkaffe i salan.

Sen blev det fix i huset.

Vi vill ju självklart fixa till det som ser lite halvdant ut och sätta en lite mysigare prägel i vårt hus med lite nya grejer.
Jag har ju dragit med mig 2 resväskor med inredning.
Gardiner och kuddar och kuddfodral, buddahfigurer, koppar och skålar,
ljuslyktor & väggattiraljer.
Men kan säga att jag hade behövt mera grejor känner att jag saknar både det ena och det andra

Men fick inte plats med mera saker väskorna var överfulla.

Min handyman skruvade, silikonade och fixade

Stefan fixar med gardinstången i vårt sovrum som satt halvdant.
Tur han hade plugg och skruv & lite verktyg med sigSvarta mörkläggande gardiner istället för beiga blommiga som satt förut.

När S & jag fixade inomhus så solade & badade Mollie i trädgården... efter det tog vi alla 3 vespan till det stora utomhusvaruhuset med bra att ha grejor.
Där finns det mesta kastruller, bestick, koppar och fat, plastlådor handdukar, sängkläder, leksaker, lim och skarvsladdar, toapapper, rengöringsmedel m.m
Vi köpte lite grejer bland annat lim.
SUPERLIM så superbra så att när jag skulle limma på ett utav Mollies nattduksbord så limmade jag ihop 2 fingrar..satan vad ont det gjorde och så klantigt av mig men det löste sig jag fick snabbt isär fingrarna men långfingret på höger hand ser lite skrumpet och fult ut nu men men....det är smällar man får ta.

Frågan är vart jag ska få plats

Har sett filmklipp och ser att det kommit vansinnigt mycket snö i Östergötland.
Fick även en bild av sonen hemifrån vårt hus där han varit och skottat.
Tack Jonathan 


Lite skillnad på vädret här
Här är det ingen snö i vår trädgård

Kvällen avslutade vi med lite mat & shopping i Saladan.

på restaurangen Catfish ligger katterna och sover lite överallt som här t.ex i en korg vid entrén..så söt så..

Hem åkte vi en discotuktuk som spelade svensk musik.
Vi sjöng och skrålade alla 3.

Nu är det dags att försöka sova klockan är 00.45 men jag är inte speciellt trött, jag har inte kommit in i thaitid ännu det tar oftast några dagar innan man ställt om sin inre klocka.

Bäst att sova nu...

Godnatt 

Äntligen framme på Lanta

2018-02-02 14:58
Från famlovepkohlanta

Bron över till Lanta & det första vi ser när vi kommer till Saladan är en ROSA tuktuk. ååhhh.
Flygresan hit gick bra varken Mollie eller jag var speciellt oroliga den här gången.

Känns skönt men resan är ju så lång, 9,5 timmar mellan Arlanda & Bangkok sedan fick vi vänta 2 timmar & 45 minuter på att nästa flight skulle gå mot Krabi.
Bangkok - Krabi tog endast 60 minuter & det var väldigt skönt..sen bara sista sträckan minivan i 1,5 timma...sen var vi äntligen framme.

John mötte som vanligt upp oss...han körde om oss med vespan när vi åkte uppför elephant road.

Han är så härlig han ringde chauffören 2 gånger och ville höra så att vi var med att chaffisen hittat oss och att allt var bra. Det är service det.

In och packa upp allt och sen vilade vi oss en stund i solen, 30 gr varmt är det här, lite skillnad mot hemma i Sverige har vi sett på bilder....oj oj vad mycket snö.

Vi tog vespan till favoritrestaurangen Thaicat och åt paneang och annat gott.

Nu är kl. 16.00 hemma i Sverige och här är den 22.00 så nu ska vi sova och vi ställer ingen klocka på ringning i morgon vi behöver sova så länge som är möjligt..GODNATT FRÅN OSS PÅ KOH LANTA

♥♥♥

RESFEBER

2018-01-28 02:24
Från famlovepkohlanta

Det känns nu i hela kroppen varje dag & natt....jag tänker på det hela tiden KOH LANTA.

Resväskor, packning, fix hemma m.m det MÅSTE vara resfebern som satt igång.
För varje dag som går så känns det segare och segare timmarna har segat sig fram på jobbet..det känns som jag inte orkar jobba en endaste dag till jag håller koll på nedräkningen på min app.
Nu är det bara 4 dagar kvar tills vi åker och
det är bara 2 arbetsdagar kvar.

Måndag & Tisdag. ☺☀

Vi går nu mot ljusare tider och det är ju härligt men Januari och Februari är segt och dystert mörkret som gör att min kropp känns trött mest hela tiden.

Vi längtar nu efter ljuset hela dagarna och de varma vindarna, ljumma kvällar, sköna stränder och all tid vi får tillsammans.


Vi känner oss lyckliga över de 4 veckorna som vi nu ska tillbringa i vårt paradis.
4 veckor är egentligen alldeles för lite tycker vi alla tre men att nu få vara borta hela Februari månad i solen och värmen känns fantastiskt.
De sista dagarna härhemma består av packning och jag nojar över om vi fått ner allt i våra resväskor och att vi inte glömt någonting.
Visst det mesta finns ju att få tag i på Lanta så skulle vi ha glömt nåt så löser vi det med men;
Det viktigaste är i allafall Mollies skoldator hennes plattform där hon kommer att få skoluppgifter från sina lärare i Sverige, utan den fungerar inte hennes skolgång.

Mollie längtar också otroligt mycket nu till kompisar som är på Lanta och till Sanuk..

I Torsdags hade jag mailkontakt med Mollies lärare på Koh Lanta.
I år får hon en manlig lärare/mentor och han heter Niclas.
När jag visade en bild på honom på fb så sa hon jaha är det han, honom känner jag igen och han var lärare på Sanuk även år 2017 men hade då en annan klass.

Inskrivningssamtal på skolan är inbokat till Måndag 5 Februari kl. 15.00 men Mollie kommer att gå i skolan även den dagen så vi får möta läraren Niclas vid skolstarten kl. 08.30.
När första mailet från löraren på Sanuk kommer oftast 1 vecka innan avresa och när man läser de första raderna i mailet som lyder....

HEJ och välkomna till Sanuk

 Då, ja, då börjar det kännas verkligt...då är det nära..nära vår avresa.

♥RESLYCKA♥

Artikel i lokaltidningen; SKÄNNINGEFAMILJEN SOM TOG THAIMOUT

2018-01-23 18:54
Från famlovepkohlanta

Tänk när vi var på Koh Lanta 2015 och vi fick förfrågan om att vara med i lokaltidningen hemma, jag blev intervjuad på nätet, fick svara på massa frågor och utifrån det skrevs det en artikel om oss.

Det kändes mycket märkligt att läsa om och se sig själv i tidningen men roligt också såklart.

Här är lugnt och ingen stress sa jag då och det stämmer.

Lugn och avslappnad atmosfär på Lanta vi tog dagen som den kom de beslut vi var tvungna att ta var;

vilken restaurang ska vi äta på ikväll.

Livet var lugnt och harmoniskt 

För oss vuxna var det Läsa, sola, bada, massage, äta, åka vespa.

För Mollie var det i första hand Skola & läxor sen sola, bada kompisar, thaiboxning, massage, 


Publicerat av mig Februari 2015

Ja då har artikeln kommit ut om oss.

Skänningefamiljen som tagit thaimout.

Åh jösses är det vi det, låter som en dröm.

Ja en dröm som nu blivit verklighet.

Det låter ju härligt, och det är härligt.

Det som kändes lite fel i artikeln är ju att det står hemma i Skänninge är parets barn Nathalie 19 år och Alexander 20 år och sköter om huset och det är ju rätt så är det, det gör dom och de verkar sköta sig exemplariskt enligt källor hemifrån.

Det kan ju tolkas lite fel att dom har fått stanna hemma bara för att sköta om allt.

Men så är det ju inte.

Nathalie går sista året på gymnasiet och Alexander jobbar.

De kan/får inte vara lediga så länge som vi fått tillåtelse till.

Nathalie kommer hit om 2,5 vecka på semester och stannar i 14 dagar likaså min son Jonathan.(bor ej hemma)

Alexander har själv valt att inte åka han fick en tjänst på en elfirma i Linköping i höstas och har då valt att inte ta någon semester nu, han trodde det skulle bli svårt att få ledigt och han vill även spara de veckorna han är berättigad till, och ta ut i sommar istället.

Det är väldigt ansvarsfullt och klokt av honom tycker vi.

För vem i den åldern (20 år) skulle inte välja att åka till Thailand på enbart flygbiljett och få bo här på vackra Koh Lanta. Alldeles gratis oxå

Ja det var då det, tänk att det gått 3 år snart sedan denna artikel.

Om 8 dagar åker vi tillbaka för 3:e gången det trodde vi väll kanske inte då.

Min pappa sa då 2015 när vi skulle vara borta i 2,5 månad. Du kommer att komma hem efter 3 veckor men si nej det gjorde jag inte.

Vi trivdes så bra så att vi åkte tbx 2017 igen, bara 1 månad iofs men det berodde ju inte på att vi inte ville stanna längre det var ju jobbet härhemma som var avgörande då och jag skulle lätt kunna vara borta några månader den här gången 2018 men med våra jobb funkar inte det tyvärr.

Men vi är glada och tacksamma för dom här 4 veckorna som vi har framför oss nu.


11 dagar

2018-01-21 00:01
Från famlovepkohlanta

Nu är det 11 dagar kvar, men bara 7 arbetsdagar.

Det ska bli så härligt, längtar efter ledigt nu

att bara få vara.

Veckan som kommer är fullbokad

Måndag: Nya sommarnaglar
Tisdag: Luncha med bästis
Onsdag: Fransförlängning, Sjukgymnasten och utvecklingssamtal med Mollie.
Torsdag: inget inbokat ännu
Fredag: Fira brorsdotter Älva som fyller 7 år
Lördag: MÅSTE PACKA KLART
Söndag: Kalas för min älskling som fyller 53

2 arbetsdagar kvar 29/1 & 30/1
Den 31/1 åker vi upp till Stockholm.

1/2 flyger vi till Bangkok - Krabi - Koh Lanta