RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-08 16:22:40

ruthbettyw blogg

ruthbettyw blogg på Nouw

JAPAN -18

2018-12-03 14:25
Från ruthbettyw

Humörsvängningar är hur jag skulle förklara min tid på Arlanda innan jag fick klartecken att gå på mitt första flygplan som skulle ta mig till Moskva för att därifrån flyga vidare till Japan. Ena stunden står jag med glädje och lust inför avfärd men samma jag vill också sätta väskan på ryggen, vända och passera ut till mamma som stod kvar gråtandes utanför säkerhetskontrollen.

Jag stannade.

Sittandes vid hörnet på ett långbord, skakandes med en öl i handen och ögon som vattnades med jämna mellanrum så tog jag mig tillslut upp och började röra mig i mot gaten. Detta tack vare mycket peppande ord via telefon men också lite jävlar anamma. Jag kan inte kasta bort 10 års önskan och planering för att vända redan på Arlanda.

En två timmars flygning till Moskva väntar och redan på första flyget börjar det släppa en aning för nu är jag äntligen påväg mot mitt största äventyr någonsin. Efter en liten försening i Moskva så går jag på det nio timmars långa flyget i mot Tokyo, Japan.

Väl i Japan fyller jag i immigrationspapper, går igenom diverse kontroller innan jag blir insläppt i landet. Där står jag nu i Japan, helt själv och undrar vad fan jag gett mig in på egentligen. Återigen vattnas ögonen medans jag skakande försöker finna tågstationen för att vidare ta mig till Hiroshima.

Sociala medier hjälper mig redan första dagen att träffa det som kom att bli min första resepartner. Jag och Nick från Kanada kom att resa tillsammans under min första vecka i Japan. Vi besökte platser som Hiroshima, Miyashima, Kagoshima, Sakurajima och Yakushima. Efter en veckas tid var det dock dags för oss att splittras och fortsätta våra resor på varsitt håll. Jag var åter ensam i Japan och det var dags att stå på egna ben igen. Den kvällen när jag efter 1,5 timmas letande hittar mitt hostel bryter jag ihop. Ska jag bara skita i det här och åka hem? Det gör jag inte, utan jag far vidare till Osaka där jag tack vare Couchsurf’s hangouts hittar ett par tjejer som jag kom att hänga med ett par dagar. Osaka bjuder på både hårda dagar och nätter och jag väljer att fortsätta resan till lugnets Kyoto.

Vädret är varmt men det regnar när jag från Kyoto sätter mig på tåget för att ta mig på en dagstur till Nara. Jag spenderar flera timmar att promenera runt i regnet omringad av rådjur med ett leende på läpparna. Jag är tillfreds och nöjd över att faktiskt bara vara i mitt eget sällskap. Den kvällen sätter jag mig i det gemensamma rummet på mitt hostel och tar en öl. Det dröjer inte länge innan jag träffar Alvin från Kalifornien som kom att bli en viktig person under min resa.

Nästkommande dagar visar regn i Kyoto så jag bestämmer mig för att ta tåget till Tokyo. Här spenderar jag dagarna med att promenera runt i Shinjukus national garden, spela spel i Akihabara och besöka ett Maid Cafe. Kvällarna kom istället att spenderas i Golden Gai, på en sakeprovning tillsammans med Nick som jag mött upp igen eller i mitt egna sällskap med en öl i handen på en pub.

Vädret såg ut att ha lättat i Kyoto och jag var liksom inte färdig där så med tåget tog jag mig tillbaka. Jag cyklade till the Bamboo Grove samt Golden temple ena dagen för att nästkommande dag gå upp vid halv 4 på morgonen och ta mig till Fushimi Inari Shrine där jag tänkt hinna passera alla dess orangea ”gates” på vägen till toppen innan soluppgången. Jag hinner detta och det blir ett fantastiskt slut på mina tre veckor i Japan.


Japan, mitt första land som ensamresande. Vilken upplevelse men framförallt vilken berg och dalbana när det kom till humöret, styrkan och säkerheten över att faktiskt vara själv i ett främmande land. Där fanns ingen annan än jag att hjälpa mig. Var så säker, jag återkommer!

uppesittarmys

2017-12-24 16:09
Från ruthbettyw

part 14: monkey mountain

2017-12-23 06:43
Från ruthbettyw

part 13: thaikalas med mat & dryck

2017-12-16 16:12
Från ruthbettyw

part 12: floating market

2017-12-16 15:54
Från ruthbettyw

part 11: Phraya Nakhon Cave

2017-12-15 10:06
Från ruthbettyw

Två berg, fyra kilometer, två timmar, en grotta med stekande sol & tofflor.

part 10: 2,50kr/måltid

2017-12-13 17:05
Från ruthbettyw

part 9: bakisdag på Vana Nava waterpark

2017-12-13 16:26
Från ruthbettyw

part 8: strandhäng & utekväll

2017-12-13 12:55
Från ruthbettyw

part 7: hua hin beach & matlagning

2017-12-11 16:54
Från ruthbettyw