RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-26 05:43:17

lindenlisa blogg

lindenlisa blogg på Nouw

Livet kan gå som på räls

2019-10-02 21:37
Från lindenlisa

Livet kan gå som på räls, man kan studsa på mjuka moln och man känner sig som den gladaste människan på jorden. jobbet går bra, man skojar skrattar och har otroligt kul med alla i sin närhet både på jobb och fritid. de små problem känns som de mest negativa sakerna som någonsin existerar, men de glöms snabbt bort av allt det roliga, Solen skiner och allt ser ut att vara i kulörta färger. 

Tankar man hade någongång i juni/juli.

Nytt på fronten

2017-11-16 15:14
Från lindenlisa

Nu är det mer än ett år sedan at jag skriver här så jag ska uppdatera er lite. Ha loggat in flera gånger men inte lyckas med att slutföra ett inlägg.

Jag har en ny lägenhet som är helt nybyggd. Vi har lagt ner väldigt mycket tid att få den iordning med hjälp av nära och kära. det är fortfarande lite små saker som behöver fixas men det kommer så småning om. Har även ett nytt jobb som inte har något med hästar att göra. vilket känns rätt okey. Det är skönt att ha all kvar energi efter jobbet som jag kan använda till min häst bland annat.

Hästen börjar det att gå bättre och bättre med. Han bröt griffelbenet för lite mer än 1 år sen. Mest troligt blev han sparkad av en annan häst i hagen. Hade ut en drös veterinärer som i början trodde det var en infektion tills en av dem tog bilder som tydde på en fraktur. så det blev operation och boxvila på det. nu har vi äntligen börja komma igång igen och vi har varit 2 två tävlingar så långt.

Känner mig aningen vilsen

2016-11-01 20:41
Från lindenlisa

Det går för tillfället rätt skit för mig just nu. Vi har jätte svårt att hitta en lägenhet, eller rättare sagt vi hittar flera men kriterierna på lön är skyhöga. Som vi bor nu är inte det optimala. men det är bättre än ingenting. Jag jobbar 40-60 h i veckan och pendlar mellan 40min till upp till 2 timmar enkelväg. Det är så mycket jag vill göra men hittar inte motivation eller tid. Jag vill även studera men har varken tid eller pengar till det. Jag börjar bli rätt trött i kroppen och mina mag smärtor blir allt fler och intensivare, beror nog bara på stress.. Min häst har brutit griffelbenet och fått irritation på senan som följd och står nu på boxvila sen ett halvår tillbaka och ännu inte ridbar..

känner mig så maktlös och vet inte vad jag ska göra åt min situation. Jag gillar det jobb jag har, det är ett super ställe men som sagt det tar aningen för hårt på mig. Men det är nu min inkomst. Jag skulle vilja ha ett jobb som inte har med hästar att göra och som låg närmare men jag vet inte vad. Skulle så gärna vilja ha en eget place där vi kan börja våra liv i. Det är så mycket jag vill ändra på i mitt liv just nu men jag vet inte hur eller i vilken ände jag ska börja i.

Mitt nya jobb

2016-03-20 12:00
Från lindenlisa

Har ett nytt jobb sen en tid tillbaka. Jag jobbar i ett hoppstall. Jag trodde ärligt talat att jag inte skulle jobba i stall mer då jag fick en sådan dålig känsla av förra jobbet ( som jag berättat innan )  Men jag måste säga att detta stall känns väldigt bra. Jag  känner fortfarande att jag är lite "traumatiserad" när det gäller vissa grejer och jag förväntar mig oftast att någon ska skrika på mig. Men ingen har gjort det än så länge. Det är en väldigt lugn och avslappnad miljö. utan stress. Här tar man verkligen tid med varje häst. 

Mina uppgifter är att ta hand om 4 st oinridna unghästar. så som att borsta, vänja dem med grejer och har nu även börjat longera dem. sedan har jag  4 inridna hästar att rida/longera. Hästarna går även i skrittmaskin så vi hjälps åt att byta den. Ingen mockning eller fodring behöver jag göra. Utan det är bara att ta hand om hästarna. Jag tror att detta stall är väldigt bra för mig och kan hjälpa mig att gå vidare med tanke på den dåliga erfarenheten jag fick i förra stallet.

Aldrig varit så här sjuk någonsin

2016-03-19 10:54
Från lindenlisa

​Har dragit på mig en influensa. Är inne på min andra vecka och börjar äntligen känna mig bättre.

Jag började känna mig riktigt dålig på en måndag, jag red två och longerade 6 hästar. jag hade ont i kroppen och jag frös, ju längre in på dagen desto värre blev det. Men jag fortsatte för jag tänkte jag kommer lika vara ledig två dagar så jag kan stå ut för dagen. När jag kom hem hade jag 41° C i feber och jag somnade vid köksbordet. jag hade 41°C i tre dagar. Jag  talade med en doktor i telefon som sa att det var en influensa jag fått och jag kan räkna med att jag kommer ha feber 6 dagar och det enda jag kan göra är att vänta tills jag blir bättre. Jag hostade så mycket att jag hade svårt att sova. jag hostade tills jag kräktes. Så min kille tvingade mig till sjukhus där jag fick antibiotika och jag hade även ett pip ljud på lungorna så jag fick en inhalator som ska vidga luftrören eller något liknande. jag ska i allafall få lättare att andas. Några dagar har gått med medicinen och jag kan nu sova på nätterna, visserligen vaknar jag då och då för att hosta men det har blivit mycket bättre. Jag har även fått tillbaka matlusten och hungerkänsla. På måndag återvänder jag till jobbet igen.

Typiskt

2016-01-24 12:00
Från lindenlisa

Skulle ta mig en promenad med BDB här sent en kväll. Tog bara grimma och ett vanligt grimskaft för han är ju rätt så snäll. Började gå runt stallplan med honom och han börjar kasta lite lätt med huvudet som han gör när han är busig. Genom att det är lite halt så röck jag till i grimskaftet för att han skulle skärpa sig, men istället gick spännet på grimskaftet sönder och han stod lös. När han insåg det blev han ju som helt till sig och sprang runt som en dåre. Jag sprang direkt och stängde grinden som leder ut till vägen, då kan han ju inte ta sig så långt då det är ett djupt dike med vatten som går runt gården. Till sist sprang han in i en liten hage så han kunde fånga honom. Så typiskt att något sådant ska hända när man supertrött och inte alls har någon energi att göra något.


​se bara hur nöjd han ser ut att vara..

Snow World

2016-01-23 11:55
Från lindenlisa

För några dagar sen var jag och han till Snow World. Det är en skidbacke inomhus som är bygd ovan på en gammal soptipp. jag fick lära mig åka snowboard för första gången. Man skulle ju tro att jag från Norrland skulle kunna det vid det här laget men jag har aldrig tagit mig tiden att göra det innan. Under de 4 timmar vi spenderade i backen så lärde jag mig, att bromsa, svänga och snurra runt i båda varven. Tycke faktiskt att det gick rätt så bra i slutet, för att vara första gången. Visst föll jag många gånger och åkte nästan in i en kille som var på väg upp i liften. Men utöver det så klara jag med hyfsat. Igår och idag har jag träningsvärk som heter duga, det gör ont överallt men värst i armarna, så att skriva detta inlägg görs med smärta ;)


En dans på rosor med jävligt många taggar

2016-01-18 21:30
Från lindenlisa

Att jobba med hästar är som en dröm som slår i uppfyllelse. Tänk att få vara i stallet med de djur man älskar över allt annat. Att få vara i stallet på arbetstid. Men det är ju nästan för bra för att vara sant.

För mig blev stalljobbet min mardröm.

Det började bra. Jag fick rida en massa hästar, och allt annat som hör till ett stall. Visst de var lite hårda i början, de vill ha det på ett särskilt sätt, hur man ska rida, hur snabbt det ska gå att göra i ordning sin häst, hur snabbt man ska hinna mocka en box, hur snabbt det ska gå att byta hage, borsta och ändå se till att det blir ordentligt gjort. I början såg jag det som en bra sak att de var hårda mot mig för då kommer jag lära mig fortare. Men det är där det ställde till det för mig. Jag ville så gärna göra allting perfekt, snabbt, och att de ska vara nöjda. Jag tänkte aldrig på min hälsa och risker som fanns. jag gjorde som de sa. och det är där jag tappar respekten för mig själv. Jag sa aldrig "det här kan jag inte göra" "det här vill jag inte göra" jag bara gjorde utan att ens ställa frågor.

Det värst var inte att få en sena i fingret förstörd, en muskelbristning i axen eller brutna tänder efter en hästspark i skallen. Det var hur mycket jag än försökte göra alla utom mig själv nöjd, allt ifrån att göra i ordning en häst åt någon, få ut alla hästar innan lunch, ta in vilda unghästar från hagar. Att få skäll över saker man inte kan rå för, att få skäll för att någon har en dålig dag, att få skäll över att man inte är mer än mänsklig. Att få skäll för att man ställer "dumma" frågor, få skäll för att man inte ställde frågor. Och det är det som åt upp mig inifrån och ut. Jag slutade lita på min magkänsla. Jag tappade all självkänsla och självförtroende som jag hade. Jag börja se mig som en dålig ryttare och värdelös på allt. Inte kanske så konstigt om det är det man får höra. Jag fick färre och färre hästar att rida fick inte längre tävla och till sist inte ens min egen häst fick följa med på tävling. inte häller fick jag rida honom på arbetstid som jag blev lovad från början. knappt få gå i hage. Men jag sa inte ifrån. vissa dagar steg jag upp 3:30 på morgonen bara för att hinna rida min egen häst, för man vet ju inte om man blir tvungen att jobba övertid så då kommer jag ju inte hinna med det efteråt. jag vet vid några tillfällen som det blev 18 timmar på en dag..

Jag klandrade mig själv över allt. Till och med saker jag inte hade något med att göra. Jag intalade mig själv att det här är kul jag ljög till alla jag kände att jag trivdes så väl. Men tillslut kommer sanningen i fatt. Och det är först i efter hand som jag kan se tillbaka och tänka "nä men hur kunde jag tro att det var mitt fel." Hur kunde jag stå ut så länge som jag gjorde. men faktum är att jag stod inte ut. jag blev så förstörd för att jag inte kunde stå upp för mig själv och säga ifrån när det behövdes. Jag lät dem köra över mig gång på gång på gång utan att lyfta ett finger. Jag har tappat den motivation som jag en gång hade för bli bättre. Jag hoppas jag kan hitta tillbaka till det jag hade innan.. 

Det är nu 4 månader som jag slutat på detta ställe och jag har fortfarande svårt att komma över allt som hänt. Jag vill inte på något sätt klandra det ställe jag var på för det är ju trotts allt jag själv som ställt till det för mig själv. Om jag hade stått upp för mig själv så kanske det hade ändrats.  Jag borde ha talat om för min chef. jag borde ha ställt högre krav. ja det finns mycket jag borde ha gjort men som jag inte gjorde. Jag har väl helt inte det skin på näsan som behövs för att vara i denna bransch.  Jag vet inte riktigt vad jag vill få ut av denna text men jag kände för att skriva av mig lite grann.

 


Ibland tar det lite längre tid att få saker gjort

2015-12-08 11:20
Från lindenlisa

Tro det är över två år sen som jag köpte små fårskins bitar på hööks för att fästa på mitt hackamore. Då BDB kan få små skav av det. Men det var först igår som jag faktiskt limmade fast dem haha. När jag bodde i Trosa så tävlade jag några gånger med det men sen jag flyttade till NL så kan jag inte göra det för att det är först i 130 som det är tillåtet att rida med det. Vilket jag inte riktigt förstår men jaja. BDB fungerar super bra på hacket jag har börjat rida med det lite oftare nu.

Söndag 29 november

2015-11-29 17:24
Från lindenlisa

Körde lite motvilligt till stallet idag. Det är söndag och det hör till vanligheten att det är klubbtävling nästan varje söndag. Det regnar och jag har inte någon lust att rida ute. Men jag tänkte att jag gör en storstädning och mockar för att sedan hoppas på att tävlingen snart är över.

När jag kom till stallet så ser jag till min förvåning att det är ingen tävling idag, så jag kan rida i ridhuset. Kan det bli bättre? jomenvisst när jag rider in i ridhuset ser jag även att det är travbommar på böjt spår utlagt. hur kul som helst. Det är ju alltid lite extra kul när man inte behöver bygga fram det själv. BDB snavade några gånger över bommarna som om han glömt hur man lyfter på hovarna men i sluten var han väldigt fin. Ska försöka få med mig killen någon dag så BDB kan få hoppa lite. var ju som ett tag sen.


Bild från vår första tävling i Älvsbyn 2012